Hibajelentések, kérdések, javaslatok
Ide várjuk az oldallal kapcsolatos hibajelentéseket, kérdéseket, javaslatokat.
❓ Gyakran ismételt kérdésekre itt találsz választ: FAQ
🌼 Az oldal a támogatókból és a reklámokból tartja fent magát. A reklámokkal kapcsolatban nem várunk véleményeket.
🚫 A szabályszegést az adott szabálysértésnél található [Bejelentés] gomb használatával jelentsd be.
✉️ Ha nem nyilvánosan írnál: privát üzenetben (pü) vagy a kapcsolat menüpont által, emailben veheted fel velünk a kapcsolatot.
❓ Gyakran ismételt kérdésekre itt találsz választ: FAQ
🌼 Az oldal a támogatókból és a reklámokból tartja fent magát. A reklámokkal kapcsolatban nem várunk véleményeket.
🚫 A szabályszegést az adott szabálysértésnél található [Bejelentés] gomb használatával jelentsd be.
✉️ Ha nem nyilvánosan írnál: privát üzenetben (pü) vagy a kapcsolat menüpont által, emailben veheted fel velünk a kapcsolatot.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Pár éve viszont kipróbáltam és iszonyatosan tetszett. A gameplay, a fegyverek, a karakterek, a story és a world building mind jók voltak benne.
https://gepigeny.hu/user/saltyboi69
Ui.: Megnéztem reklámokkal együtt is, de nem éreztem röccenést.
(Chrome). Úgy szoktam megnézni hogy villám görgetéssel, mert akkor egy tized másodpercre látok pár infót, de a nevet akkor sem!
Azóta megjelent nem kevés új cím...többek között:
EGS tavaszi vásár...
Persze amúgy sem panaszkodásból írom, csak a jelenség ott van, de egy kisebb méretű fórumnál szerintem ez elfogadható.
Az alábbi játékokat ajánlanám felvenni az adatbázisba
Az alábbiakat azért, mert az összes többi részük már fent van:
1.[LINK]
2.[LINK]
3.[url]https://store.steampowered.com/app/11050/Dracula_Origin/?utm_source=frogwares&utm_medium=referral&utm_campaign=game-catalogue[/url]
Illetve az alábbi játékot, mely nem rég jelent meg
[LINK]
Ezzel összekötve pedig lenne egy külön új lapfül is, ahol a játékok állapotuknak megfelelően is listázódnának automatikusan, így ha akarna keresni valaki külön Early Access játékokat, az megtehetné!
Erre lehetne egy speciális mintát csinálni, csak multi játékokhoz is, nyilván ott a sok verziószám miatt másként lehetne megoldani ezt, az már egy más tészta lenne. 😃
EA és megjelenéskori értékelés hasznos lehet. EA alatt is kell változtatni, hogy van-e haladás, fejlődik a játék vagy stagnál, vagy éppen elb*sszák.
EA alatt hatalmas fejlődés van egy címben. Ott a Subnautica Below Zero.
EA első kiadásában benne volt két terület alig szinkron és kb nulla sztori. A hetekben kijött az utolsó EA frissítés.
EA utolsó frissítésében kész a játék, 10+ terület, full zene, szinkron, sztori vége nincs kiadva - direkt.
Hivatalos megszűnést gyakran nem adnak ki a készítők sem. Ok a blizz most kiadta hogy az SC2-nek annyi, de nem ez a jellemző. Volt cím amihez 4-6 évvel később jött frissítés...
De: ez szerintem csak keveseket érintene, mert kevesen írunk valami konkrét véleményt is a játékokról a "hogyan futna a gépemen" hsz-ek mellett. A fórumhsz rövid terjedelmű egy átlagos értékeléshez, ha indoklást is teszünk bele.
Az sem ártana ha
- legalább a gépigény rész naprakész lenne, ha már szól az ember akkor legalább frissítve lenne - nem mindig sikerül frissíteni
- megjelenne hogy melyik felületen lehet megvenni - steam, egs, uplay, origin, arc, gog, battle.net
A Megszűnéses dolog igaz, valóban azt nagyon nehéz megmondani jó pár helyen, de mivel a végső verziót már bármikor lehetne állítani, tehát utólag is örök élet+1-nap, így ha "kész" a játék, de még mondjuk egy-két tartalom, vagy fix jön hozzá, akkor lehet értékelést újra frissíteni!
Amit te írtál ötletet az se lenne rossz, sőt simán meg lehetne oldani, hogy kattintható legyen és a "Steam" felirat mondjuk egyből a steam-es játék oldalára vezessen stb.
Spoiler!
https://gepigeny.hu/user/syen30
https://gepigeny.hu/user/umich
Milyen célból jönnek ide? Mit akarnak itt elérni?
Lásd egynapos felhasználókat, stb...
Igen, ez jobban hangzik...
[LINK]
https://gepigeny.hu/jatek/stationeers
[LINK]
[LINK]
RENDSZERKÖVETELMÉNYEK
MINIMUM:
64 bites processzor és operációs rendszer szükséges
Op. rendszer: Windows 7 or later
Processzor: 2.6 GHz Dual Core or similar
Memória: 4 GB RAM
Grafika: GeForce GTX 500 series or similar
DirectX: Verzió: 11
Hálózat: Széles sávú internetkapcsolat
Tárhely: 6 GB szabad hely
Egyéb megjegyzések: 64-bit operating system is required
AJÁNLOTT:
64 bites processzor és operációs rendszer szükséges
Op. rendszer: Windows 7 or later
Processzor: Intel Core i5 2.6GHz or similar
Memória: 8 GB RAM
Grafika: GeForce GTX 700 series or similar
DirectX: Verzió: 11
Hálózat: Széles sávú internetkapcsolat
Tárhely: 6 GB szabad hely
Egyéb megjegyzések: 64-bit operating system is required
Nem is tudom hányszor kell olvashatatlan, nyelvileg szemétnek titulálható kommentet olvasnom... . Több idő kibogarászni egy ilyen komment értelmét, mint egy nem feliratozott EPIC Games ingyenes hírből leszűrni, hogy mi is az (igen, direkt írom ezt, mertez a jelenlegi legnagyobb kritika annak ellenére, hogy nem ez a legnagyobb baj).
Megváltoztathatom a felhasználói nevemet?
Igen. A regisztráció, illetve a változtatás után egy évvel van lehetőséged ismét módosítani a felhasználói neveden. Felhasználói neveddel a profilod egyedi URL címe is megváltozik.
A profilképedet pedig úgy tudod, hogy rámész a profilodra, majd jobb oldalt a második lehetőséget (beállítás) kiválasztod.
Az eszközök leírásánál a "Változás napló" karakter limitjét meg lehetne növelni? Elég hamar beleütközhetnek azok akik aktívabban használják ezt a részt, nekem is sok dolgot ki kellett hagynom az említésből, hogy legalább a fő komponenseket meg tudjam említeni. Vagy ez csak a későbbi eszköz profilok frissítésével várható?
De nem csak azt a részt, hanem amit másik rublikába írtam, azokat sem mentette el emiatt.
Csak egy apróság. Ha minden igaz és jól láttam még nem lett átállítva az oldalon az óra, és így sokan a "jövőből" kommentelnek. 😀 Bár ez aztán biztos tervben van, mert minden évben esedékes, de azért...
Tanacsom? Lehessen mar ugy tiltani valakit, hogy ne lassa utana az ember egyaltalan se a kommentjeit se a profiljat semmit.
Ezzel szerintem az ilyen round 3 foley vs maros siman ki lenne kuszobolve. Nem akarok megserteni senkit csak mar unalmas latni a vergodest mindegyik fel reszerol.
Szerintem ti ezt elvezitek.. 😃
Az adatvédelmi irányelvek szerint nem adhatunk ki adatot senkiről.
Ha feljelentés lesz a vége, akkor a hatóságokkal együttműködve, számukra biztosítjuk az adatokat.
De én nem akartam se pereskedni,se feljelenteni. Csak azt,hogy ez minden határon túl ment már. Amit kértem csak kíváncsi voltam,de akkor is erős gyanúm volt.
Másrészt itt nem csak nekem volt problémám az illetővel,ezt nehéz számára elismerni.
Részemről off.
Az "Eszközök" menüpontról lenne szó. Elég régóta szúrja a szemem, hogy a gépek profilképe ennyire kicsi. Így kevésbé tudja felhívni magára a figyelmet. Meg szerintem szebb is lenne nagyobba látni, ezért elkészítettem egy javaslatot, elképzelést, ahogyan szerintem jobban mutatna a dolog. Ez lenne:
Az eredeti arányokat megtartva nagyítottam a proflképet. Mivel a gép kitöltése és a hozzászólások száma stb. között egyébként is sok a hely, ez nem akadályozhatta a nagyobb profilképet. Hosszában. Szélességre persze nőtt ez a téglalap, de ezt a területet próbáltam úgy felhasználni, hogy itt fel lehetne tüntetni az eszközről feltöltöltött 5 db képet (később ha több képet is fel lehetne tölteni, akkor pl. az első öt jelenhetne meg itt vagy akár egyedileg kiválasztott 5 db). Ez tovább színesítené és látványosabbá tehetné az Eszközök menüt. Még az is lehet jobban ösztönözné az embereket, hogy töltsenek fel képeket. Szerintem.
További funkció lehetne, hogy profilképnek opcionálisan egy plusz beállítási menüpontot létrehozni az eszköz szerkesztőjében. Tehát külön tudjunk feltölteni profiképnek képet, amit aztán tudunk szerkeszteni úgy, hogy melyik része jelenjen meg borítóképnek (mert ugye kicsit levág az eredeti képből ez a képarány). Ha értitek mire gondolok. Ez a kép nem jelenne meg az eszközöknél, tehát az 5 képen kívül esne még ez a plusz ez. Ha valaki ezzel nem él, akkor automatikusan az 5db kép első képe lenne a profilkép, mint most.
Valamint ha túl sok a hely az Asztali PC alatti sarokban, tehát a jobb alsó sarok, oda létre lehetne hozni egy szintet. Tehát a felhasználók és gépigények után lehetne szintezni a gépeket a cuccok alapján. Ezt nyilván fel kellene építeni, hogy mennyi a max szint, melyik komponens mennyit számít a szintezésben stb. És egy ilyen szám, hogy mennyire is f_asza az adott konfig lehetne a jobb alsó sarokban, mondjuk egy gépigény fogaskerékbe foglalva. De ez megint csak egy ötlet, ha ez által túlzsúfolt lenne, akkor mindegy. (persze ha önmagában jó az ötlet más felületet is lehetne neki keríteni talán pl. az eszköz neve mellett vagy az adatlapján)
+1: Az eszközök sorrendjét is jó lenne változtatni, amennyiben most nem lehet. Én nem találtam erre opciót.
Még egy dolog, ami most feltűnt. 😀 Más fórumtémáknál, amiket lehet mondjuk tagok indítottak, a fórumindító hozzászólás legelől (azaz leghátul), X. oldal alján jelenik meg. Nem tudom, valahogy szerintem jobb lenne, hogyha az fel lenne hozva legfelülre fixen kb. úgy, mint ezen topiknál is van. Ezen gondolkodtatok már? Vagy van valami tervben ilyen téren? 😀
(vagy ha ez amúgy beállítás kérdése topiknyitáskor, akkor tárgytalan)
Szerettem volna egy tesztet írni, időközben megnéztem mindig, hogy előnézete milyen, viszont ugyebár az előnézeti gomb ugyan azon a lapon nyitja meg az előnézetet, mint amin épp dolgozom, tehát a szerkesztéshez vissza kellett lépnem minden alkalommal, amikor ismét visszatértem, akkor a képeket újra fel kellett töltenem. Ezt 2x 3x meg tudtam csinálni, viszont amikor már épp végeztem volna ez a hibaüzenet fogadott az utolsó feltöltés előtt:
Something went wrong
Ez mitől lehet? Túl sokszor töltöttem fel esetleg újra és ez nem tetszett neki? Vajon mikor próbálhatom meg újra úgy, hogy jó legyen?
UI: Tegnap történt mindez, ma megpróbáltam ugyan ez az üzenet fogad. Ha új tesztet akarok létrehozni akkor is!
Köszönöm, hogy jelezted! Megtelet az átmeneti tároló.
Már működnie kell!
Most vettem észre egy apró hiányosságot. Persze, még olyan rég nincsenek piacon a kártyák, így nem is annyira sürgős talán, pláne, hogy nem is nagyon lehet őket kapni. De a gép szerkesztésénél csak 8, 12, illetve 16 giga VRAM állítható. Hiányzik a 10 és 24GB. Valamint a 11 GB, ami picit régebbi. Nem tudom tervben van-e eme funkció/beállítás bővítése, de gondoltam szóvá teszem (előbb utóbb persze biztos bővülne). 😀
Köszönöm, hogy jelezted! Bővíteni fogom!
Olyan javaslatot tennék, hogy pl. fórumtémáknál, ha vannak új hozzászólások, akkor arra rábökve/kattintva egyből odaugrana az oldal, ezáltal nem kell annyit görgetni és keresni a friss hsz.-eket.
Mint például a Prohardver lapcsaládnál. 😀
Köszönöm a javaslatot! Ennek megvalósítását már régóta tervezgetem. A válaszkommentek oldalszámának meghatározása a problémás, de majd kitalálok rá valamit. 😀
Szerk. Úgy értem, hogy 32GB van neki kiírva jelenleg, de valójában csak 24GB-os.
FAQ-ból idézve:
Igen. A regisztráció, illetve a változtatás után egy évvel van lehetőséged ismét módosítani a felhasználói neveden. Felhasználói neveddel a profilod egyedi URL címe is megváltozik.