Internet szolgáltatók
A témacímnek megfelelő hozzászólásokat várunk ide. Kinek milyen nete van, stb.
Linkek, reklámok továbbra sem engedélyezettek!
Linkek, reklámok továbbra sem engedélyezettek!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Vodafone online fiókba ma az alábbi értesítő jelent meg.
Általános Szerződési Feltételeinek 5.6 pontjában foglalt díjkorrekciós mechanizmus alapján az Ön díjcsomagjához tartozó havi előfizetési díj 2024. március 1. napjától automatikusan kiigazításra kerül.
Én jelenleg hűség nélkül (mert már lejárt) kb 8000 ezret fizetek az igényelt szolgáltatásokért. Viszont ha most eladnám a lelkemet egy újabb két éves elköteleződésért, és egy új szerződést kötnék akkor ugyanaz az a két szolgáltatás már drágább lenne, 15 ezer havonta. Most akkor ezt úgy kell értelmezni hogy van joguk automatikusan márciustól szerződésmódosítás nélkül magasabb árba pakolni, vagy pusztán inflációs áremelésről van szó? ( Ami max 1-2 ezer forint drágulást jelent?)
Utóbbi időben lassú a net. ( Oroscom) 60mbps helyett csak 20mbps-el tudok tölteni meg speedtest is csak ennyit mutat. Cseréltem már netkábelt meg újraindítottam stb...
(Modem az fél éve hozták. Router (TP-link) kb 15.000 volt azt meg 1 éve vettük.
Édesanyám gépén is ennyit mérek speedtestel meg az enyémen is.
Felhívtam a szolgáltatót azt mondták vírusos a gépem de az lehetetlen meg amúgy is 1 hete raktam újra+nem szoktam letölteni minden hülyeséget...
Meg hogy van 15 eszköz csatlakozva rá. Mármint telefonok pl haki haverom vagy ilyesmi itt volt és megadtam a jelszót.
De amúgy megnéztem és 2 eszköz van csatlakozva rá folyamatosan az az én gépem és az anyámé.
Szerintetek mit tegyek?
kb. 30 méterrel arébb a teraszon már alig fogja a jelet,ha fogja is utána ledob,de a lakás nagy részébe jó. Szerintetek vegyek egy WIFI erősítőt és azt a másik szobába bedugom vagy mit javasoltok? Mert elég fura,hogy nem fedi le a lakást.
Válaszokat előre is köszönöm szépen! :-)
De hátha ez jó ,[img]https://ibb.co/jwnKXxc[/img]
Szóval jelenleg a telefonomról osztom usb-n keresztül a mobilnetem a gépre.(Telekom,korlátlan mobilnet csomag).A térerőm full a telefon szerint.Network cell info app-al mérve -80, -90 dbm az rsrp b20 hálózaton.Speedtesten a pingem 20-30közötti.És most jön a gond.Online játéknál már viszont 90-100 pingek szoktak lenni amit egyáltalán nem értek hogy miért.Jó,tudom jóval messzebb van a server mint a speedtestes méréskori,de anno a régi vezetékes netem is hasonló speedtest eredményeket hozott és mégis csak 60-70 ping volt a max. játékok alatt.Kérdésem annyi lenne hogy,ha vennék egy Mifi routert és külső LTE antennát hogy javítsak a jelerősségen olyan -70dbm körülire,akkor lenne változásom ping ügyben?
1000Mbit/s > 200Mbit/s > 945Mbit/s > 1 - 0-999
1- hirdetés
2- reklamálhatsz ha alá megy
3- ilyen gyorsan kapod meg az adatod
4- ilyen gyorsan kapsz és küldöd vissza
Mitől függ? Amin játszol,amivel kapcsolódsz,amin kapod a netet,amivel a szolgáltatóhoz kapcsolódsz,amilyen a szolgáltatód,akihez csatlakozol és az ő hálózata és persze a szokásos mint az év napja, bolygók együttállása, reggeli kávé.
Kérdésre a válasz: lehet, De megéri e? -nem biztos, 20 válaszidő helyett lehet hogy 10, lehet 19 lesz.
Ami biztosabb: gépből-kábel-szolgáltató modeme, ezen kívül a szolgáltatón belül másik csomagot választasz amiben nagyobb a feltöltés, másik szolgáltató választása ahol gyorsabb a rendszer ezáltal jobb a válaszidő.
100/20 net de 5 válaszidő, 1000/200 net de 50 válaszidő, de megeshet fordítva is.
A nagy net jó letöltésre mert sok adat jön át, a válaszidő lehet magas mert neki mindegy hogy milyen rendszerességgel pl: TV jön az adás és nézed.
Egy játéknál nem mindegy a válaszidő mert ott megadott a dolgok menete pl: telefon - te beszélsz, aztán ő, aztán megint te... és így tovább.
1 megengedi a szolgáltató hogy belerakd egy ilyen eszközbe?
2 megveszed kipróbálod és kiderül hogy csak 1 fokkal jobbSpoiler!
ha ezek ok akkor hajrá.
Jelerősségről csak annyit hogy ablak zárva alig van térerő, nyitva tele, de mindegy hogy 3m-re vagy 3 cm vagyok a router-től nem tapasztalok érezhető változást.
Nagyin megérte eddig és végre egy valamire való internet is van a kicsiny falunkban.
Azt viszont nem tudom a szolgáltatónál miért Telekomot írt a speedtest, mert valójában az Elektronet a szolgáltató.
Bár aki városközpontba lakik kaptárban, nem is tud mást csinálni csak otthon ülni és netezni 😀
Ezen amit meg most bekötöttek 20-23MB/s a letöltési sebesség kábelen. Wifin még nem próbáltam, és nem is igen fogom mert csak 2,4-es wifis routerem van, így a laptop is amikor nem kell vinnem valahova és itt van mellettem az is kábelen kapja a netet.
Nyilván kábelen sokkal jobb, én nem szeretem a Wifi-t. Lassú, s instabil. Mondjuk én gépen szeretek netezni, telefonon szinte már nem is netezek. Van hogy minden 4. napon töltöm fel a telefonom, mert annyira nem használom. 😃
Végre hamarosan indul a már jó ideje kiépített optikai hálózat az Elektronet által. Na most árlista már van az internetre.
Szerintetek melyik csomag éri meg a legjobban. Most Telekomos NetSplusz 10/1 van.:
Fiber 100 (100/40) - 4.250 Ft
Fiber 200 (200/80) - 4.400 Ft
Fiber 500 (500/200) - 6-300 Ft
Fiber 1000 (1000/400) - 8.400 Ft
Gyrger72
Garantáltat nem tudok, de jelenlegi 10/1-nek a garantáltja 1/0.5. Attól csak jobb lehet akármelyiket választom.Használva meg mindenre van. Játék, internet és néha letöltés is. És a mostani Telekomos netért is 4-ezret fizetünk úgy hogy benne van a Magenta kedvezményben.
De mint írtam még megy dilemma mi legyen.
Itt minálunk meg pont a Telekomosok építik az optikai internetet.
A szálban a fény sebessége nem éri el a légüres térben meghatározott fénysebességet, amit mindannyian fénysebességnek ismerünk. Hálózatfüggő, de általában a fénysebesség ~70 százalékával vereti.
Nekem is Telekom, mióta pár hónapja már optika van semmi gond nincs vele, hibátlanul megy.
Telekom után megváltás. Nem szakadozik, nem akad, minden hibátlan. 6500at fizetek érte, abból kb 1000 forint a telefonszámlám.
viszont náluk még koax van, ami széles körben nem fogja bírni a gigát. optikán sokkal zökkenőmentesebb lenne, kevesebb karbantartással, viszont nagy beruházás kiépíteni, meg nem elég 1 fogó meg 2 csatlakozó, hogy bekössék, ezért hanyagolják.
Telekom avagy a "minőségi" internet szolgáltatás tapasztalataim....
Folyamat zaklatnak,hogy van nagyobb csomagra lehetőség... ennek ellenére amikor szerettem volna váltani,akkor meg már nem lehetett.. Ez az internet sebesség amit "küldenek" egyszerűen megöl... nagyon lassú...
Egyetlen előnye van hogy 3000FT/hónap,tehát nem drága.. de ezért a szarért nem dobnék ki ennyit az ablakon.. szóval előbb utóbb lesz szolgáltató váltás...
Vodafone 10 megás internyet. 30€/hó. Cserébe sose megy el és nincs hűségeskü! 😂😂
Sziasztok az én 300 Mbit/s csomagommal működne mondjuk a PS Now játék-streamelő szolgáltatás? Régebben próbálkoztam gyengébb nettel, akkor nem volt olyan jó, most gondoltam újra megpróbálnám 😀
A legigénytelenebb, legtrógerebb szarrágó spúr cég magyarországon. Ha van lehetőséged rá akkor válts digire amint csak tudsz.
Amúgy ha nagyon régi lassú HDD-re töltöd akkor az is lehet hogy nem tudja olyan gyorsan írni mint ahogy jönne le a játék, ezért fékez néha a letöltési sebességen hogy utól tudja magát érni.
Hm, 30MBit/s nettől ez nem rossz, ugye? 😀 Neeeeem, én neeeeem kíváááánok rosszat a Telekom-nak, áhh, dehogy. Tetszik az 1MBit/s garantált letöltési sebesség 30MBit-es csomagnál, imádom, hogy ez miatt nem lehet lemondani sem. De hogy a szar is felpofozzon engem, konkrétan nincs is más szolgáltató és több vonal SE ott, ahol lakom 😃 Természetesen az optikai kábel tavaly ki lett húzva az oszlopokra és a csóri 1 utcás falu két végén a földbe is le lett vezetve, de hát naaa... Szegény Vidékháló Telekommunikációs kft.-nek (akik nyerték a járásunkban a pályázatot) biztos nem volt pénze, így látszatmunkát csináltak és jobb ötlet híján lenyúlták a pénz nagyját. Igen, lenyúlták, mert a papírok szerint már teljesíteniük kellett volna a fejlesztést és már használhatónak kéne lennie kb. 2018 április óta...
Egyébként ha valaki segítenie jobban kihámozni ezt a szokásos módon kusza támogatósdit, azt meghálálnám. Amit én találtam eddig az egy táblázat a SZIP-pályázatot elnyert cégekről, illetve arról, hogy mikorra kell teljesíteniük és hol. Ez a szegény cég, a Vidékháló Telekommunikációs kft. 6 járásban nyert pályázatot amúgy az I.-II. fordulóban összesen, ezek egyike az én járásom is. Ami érdekelne, hogy miért késlekednek ennyit, hol tudom ezt megálmodni, hogy mikor óhajtoznak csinálni valamit ha már egyszer nyertek, vagy hogy lenyúlták-e tényleg a pénzt.
Spoiler!
Csak a DIGI. És ez TV-vel és telefonnal mindössze 5000 forint havonta. 😃
Egyik alkalommal elment a tv szolgáltatás vasárnap reggel. Felhívtam őket, hogy nagy a baj, itt vagyok tv nélkül ráadásul délután forma 1.😆 2 óra múlva ott volt a szerelő egy új boxal, meg is akartam csípni, hogy valódi-e.😆
Olyasmit hallottam egyik hálózatos tanártól hogy az egyik szolgáltató kábel (gondolom az optikai) volt olyan aki majdnem belenezett a lézerbe? mert a munkások nem voltak elővigyázatosak, na egy horror sztori nem is nagyon értettem. Hátha ti igen. 😆
A szolgáltatást illetően nálunk igen nagy létszámban jelen van a konkurencia lehet, hogy ez is közrejátszik a problémás esetek igen gyors kiszolgálásában. Apósomékhoz is egy sima kép akadozáshoz ami ráadásul nem rendszeresen jelentkezett Vasárnap reggel 10-re kimentek úgy, hogy Szombat 18 körül hívtam őket.
Ilyen lézeres horrorsztorit még nem hallottam. Józanon tanított az a tanár?😆
A tanárról annyit hogy (elmeselese szerint) a férje rávette hogy nyisson egy számlát erre a tanárnő elkezdte sorolni a biztonsági réseket a banban, férje meg intette hogy hagyja abba mert baj lesz. A tanárnő körül kering egy legenda, miszerint külön gépe van netbankolásra (nyilván valamilyen linux). 😆
Ahogy olvastam, jelenleg a Google Fiber tud ilyet külföldön, horribilisért, itt sem lesz szerintem másképp.. 😃
50 Mbit/s 3220,-
100 Mbit/s 3523,-
250 Mbit/s 3810,-
1000 Mbit/s 4214,-
2000 Mbit/s ?? Azt még nem tudom mivel nem érhető el.
Szerintem ezek egész korrekt árak 😀 Remélem majd még csökkennek 😃
20,00 Mbit/s / 2,56 Mbit/s 6.490 Ft.
2000-t már nem lehetne vele nyomatni az egyértelmű, oda már komoly pc kell és ssd. Na meg jó kis kábelezés is,alaplap router etc. 😆
Szerintetek ez játékra elég lenne?
Egyszer volt egy internet,
úgy hívták, hogy Invitel.
Száz megabit per szekundum
Minősége mint egy rossz autó.
Facebook oldala csak negatívval szerepel,
egy ranked meccset nem lehet lemenni vele.
Billentyűzetet ketté törtem,
a szüleim csak néznek.
Szerződést szónélkül hosszabítják,
hiába rúgták ki, folytatódik-e viszály.
Ez így mind tök király,
de ez úgy nézki mint egy pártviszály.
Igazából nem tudom... (megismételtem most 7ms) gyorsan nyomtam egy tesztet ennyit mutatott 😀
Ez nem függ internet sebességétől, inkább a hálózati terheléstől. Minél terheltebb, a kommunikáció annál lassabb. (a ping pedig annál nagyobb)
Nekem a "T"-s net van, és nincs vele gondom.
Előtte a 120/10-es volt és az is stabil volt, ez is remek és piszok gyors. 😀
Annyi hogy hálókábelt kellett cserélnem ,mert ezt a sebességet csak a "cat5e" vagy a "cat6"-os kábel tudja.
a sima cat5 vagy régebbi kábel csak max 100Mbps-t tud.
Internettel kapcsoatos a kerdes, de megsem ide vag a legjobban, bocsi, ha off...
Szoval egy Virgin 100mb netrol van szo, amibol 60-at kapunk csak...az egy dolog. 😀 A kerdes...
WOW mennyi adatforgalmat general? Olvastam mar olyat, tobb szaz gb-ot, volt akinek 1tb, masok atlagos ertekekrol beszelnek.
Kinek mi a tapasztalata?
Koszi
Vidanet adsl-ről és a telekom-ról mi a véleményetek?
Mosonmagyaróvár mellet lakom és nem igen tudok választani az internetek közül ki építés hiányában.
Elkezdett random lassulni a netünk olyan este 8 és éjjel 3 időtartam között. De olyan szinten hogy az egy vicc mintha D- Dosolnának 80 megrá-ról le esik 0.05-re és router reset után sem jó. Rengetegszer ki hívtuk a szolgáltatót és nem tudnak vele mit kezdeni. Most hívjam ki őket este 10-kor amikor wow-ozok hogy: Küldjön valakit mert most laggolok? Ez már több hónapja fent áll és olyan nevetségesen random hogy nem igaz. van amikor 3 napon keresztül este van amikor 4 hétig nem történik semmi. Esküszöm már semmi ötletünk nincs se nekme se a szolgáltatónak hogy dosolnak. bitang routert vettünk WR941ND 12 ezer ft volt. Kicserélték a modemünket a legújabbra.. Az egész házat újra kábeleztük. Nem értek annyir ahozzá de a programozó haveromnak sincs már semmi ötlete. Nektek esetleg van valami ötletetek? Ha bármi infó kell csak írjátok meg.
Sajószentpéter Pariszat.
Nagykanizsa, Telekom
Woow. Jó is lenne ha ennyivel szedne a netem 😆 Mert csak 450kb al szed 😜 (És tegyem hozzá havi 4000FT, néha 5000 amikor rájön a lophatnék a netesekre). 😜 😆 😃
[LINK]
Most mennyit mutat?