Hibajelentések, kérdések, javaslatok

2008. February 02., téma
Fórum » Az oldalról
Ide várjuk az oldallal kapcsolatos hibajelentéseket, kérdéseket, javaslatokat.

❓ Gyakran ismételt kérdésekre itt találsz választ: FAQ

🌼 Az oldal a támogatókból és a reklámokból tartja fent magát. A reklámokkal kapcsolatban nem várunk véleményeket.

🚫 A szabályszegést az adott szabálysértésnél található [Bejelentés] gomb használatával jelentsd be.

✉️ Ha nem nyilvánosan írnál: privát üzenetben (pü) vagy a kapcsolat menüpont által, emailben veheted fel velünk a kapcsolatot.
Hozzászólások: 2 770
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
bybeni avatar
Korábban már sok javaslat volt arra vonatkozóan, hogy lehetne e esetleg nem csak játékteszteket írni? Ha már alapvetően hardverekről is van cikk, hír, akkor miért ne lehetne eszközökről is cikket/tesztet írni? Amilyen egyéni nézőpontból is készülnek a "játéktesztek" oldal, lehetne bármely eszközről is írni! Gondolok itt arra is ha valaki csak szeretné megosztani tapasztalait például egy perifériáról, akkor azt ne a Hardver topicban pár mondatban tehesse csak, hanem egy összefoglaló cikket is írhatna róla! "Játéktesztek" mellett egy "Hardvertesztek" gomb elfénre...
Megoldható?
0
0
0
0
💬 1
Memento Mori avatar
@bybeni: +1 Rohadt jól hangzik!
0
0
0
0
gigazte avatar
Jó lenne már, ha az oldal nem csak "https://www.youtube.com/watch?v=LDBojdBAjXU" ebben a formátumban fogadná el a youtube linkeket! Telefonról nagyon körülményes, így kilinkelni valamit is!
0
0
0
0
💬 2
PatkosXX avatar
@gigazte: Támogatom az ötletet!
0
0
0
0
19ati93 avatar
@gigazte: +1 erre, sokszor beilleszteném és látom hogy ja megint a yt mobilos megosztó linkje és így felejtős, aztán inkább törlöm is amit írtam.
0
0
0
0
xCube avatar
Meglátásom szerint érdemes lenne updatelni a Minecraft gépigényét. Az aktuálisan feltüntetett gépigényt a jelenlegi verzió bőven meghaladta:

[LINK]
0
0
0
0
💬 1
MoonW avatar
@xCube: Köszönöm, frissítve!
0
0
0
0
xCube avatar
Nem kérdés, nem javaslat, csak egy megjegyzés:

Az oldal mostanra annyira tele van reklámmal, hogy a céges gépen szaggat ha itt böngészek (i3 4170, 8GB RAM).
0
0
0
0
💬 2
MoonW avatar
@xCube: Évek óta csak 4 darab fix hirdetés van az oldalon, (pár éve, egy ideig volt öt), amin most sem változtattunk. A háttérben csak kép van ami nem hiszem hogy lassulást okozna. Valószínű, hogy egy videóhirdetés okozza a lassulást, ahogy a hibajelentésekben is jelezték nemrég. Kérlek ellenőrizd ezt, ha találsz ilyet és valószínűleg ez a hiba, akkor jelzem a hirdetésszervezőnk felé a problémát.

(Palanova: engedd meg, hogy inkább én válaszoljak.)
0
0
0
0
xCube avatar
@MoonW: Igen, a gond valóban ez lesz. Jelenleg egy Coca-Cola ENERGY reklám tobzódik középen.
0
0
0
0
no avatar
Hírnek előadott Hirdetések mostantól rendszeresek lesznek?
Biztos hogy a több reklám többet ér mint több hasznos tartalom? Mondjuk van olyan Android játék is, amiben reklám nézegetés közben lehet akár 30 másodpercet is játszani egybefüggően, reklámmentesen.
0
0
0
0
💬 1
MoonW avatar
@Palanova: Az utóbbi 5 év alatt vagy 3 darab pr cikk volt... ezzel együtt.
0
0
0
0
vyne avatar
Hali!
Ez most valami uj dolog, hogy csak 4 legutobb aktiv temat mutat az oldal?
En szerettem "bongeszni" koztuk, akkor is ha 15 oraja szoltak hozza egy bizonyos jatekhoz.
Nehez lesz megszokni. 😃
https://i.imgur.com/ffV3Nps.png
0
0
0
0
💬 2
Andor1997 avatar
@vyne: Csak nem....remélem!
0
0
0
0
MoonW avatar
@vyne: Köszönöm! Javítva!
0
0
0
0
thug85 avatar
Szia Zoli.

Egyetlen kicsi, bár néha számomra bosszantó hiba van az oldallal.

[LINK]

Felül a legördülő rész, "Játékok, GPU, Hírek, tesztek, stb." mindig kitakarja az adott oldal azon részén lévő tartalmát, ahol néha számomra érdekes információ van. pl. játék megjelenési dátuma.
Amúgy minden szuper.😀
0
0
0
0
💬 2
MoonW avatar
@thug85: Szia! A hirdetésblokkoló nyúl bele a méretekbe, ezért nem láthatóak teljes egészében az infók.
0
0
0
0
thug85 avatar
@MoonW: Bocs, igazad van. Azelőtt ki volt kapcsolva ezen az oldalon, nem is volt gond, ezért nem kötöttem össze a hibát az uBlock-al. De pár hete újraraktam és mivel már el is feledkezek róla, hogy üzemel a háttérben elfelejtettem kikapcsolni.😳 Azt hittem valami frissítés félrement.😆
0
0
0
0
kolbaszkarika avatar
Nekem az lenne a kérdésem, hogy a közeljövőben nem lehetne valahogy megoldani, hogy tiltás esetén ne lássam az adott felhasználó hozzászólásait? Tudom, tovább kell görgetni, de kényelmesebb lenne. És többet nem esnék abba a hibába ezredjére, hogy végigolvasom hátha már valami új is van benne...😃
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Hardvertesztek írásának a lehetőségét szerintem megfontolandó lenne bevezetni. Hasonló rendszer szerint mint a Logout, teszt beküld, ha a terjedelem/tartalom megfelelő akkor mehet korrektúrázásra, majd egy kijelölt időpontban megjelenik az oldalon.
Elég sok embert érdekelhetnek hétköznapi hardverekről tesztek, én legalábbis személy szerint szívesen olvasgatok és írok ilyen teszteket, s meglátásom szerint van is rá igény.
Akár a tesztek korrektúrázásban/ellenőrzésében is szívesen segédkeznék.
0
0
0
0
💬 5
Rockos avatar
@Yezi_: Én alapvetően jó ötletnek tartom, de megvannak a kétségeim:
1. Nem biztos, hogy lenne annyi cikkíró, hogy megérje ilyennel fáradozni.
2. Ha lenne is elég elszánt ember, nem biztos, hogy azoknak lenne miről írnia. A játékteszt az egy dolog, a játékért rossz esetben még fizetni sem kell. De egy PC alkatrész, egy periféria, egy komplett laptop vagy okostelefon, esetleg valami más kütyü nem éppen olcsón beszerezhető (legalábbis az, amiről megérné írni). Lehet, hogy sok embernek van a birtokában valami, ami nagyjából releváns korú, és lehetne róla írni (pl. terveztem már tesztet írni a laptopomról), de egy ilyen hardverbemutatós topic nem lesz hosszú életű, hacsak valaki nem fektet bele nagyobb mennyiségű pénzt.
Ezek persze csak az én gondolataim, és lehet, hogy nincs igazam, de jobbnak láttam, hogy leírjam.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
@Rockos: Az első ponttal igazából egyet tudok érteni. A másodikhoz viszont lenne hozzáfűznivalóm.

Ha lenne is elég elszánt ember, nem biztos, hogy azoknak lenne miről írnia. A játékteszt az egy dolog, a játékért rossz esetben még fizetni sem kell. De egy PC alkatrész, egy periféria, egy komplett laptop vagy okostelefon, esetleg valami más kütyü nem éppen olcsón beszerezhető (legalábbis az, amiről megérné írni)


Itt főleg az utolsó mondat az, amivel vitatkoznék. Nem feltétlen kell drága termékeket/gépeket stb. bemutatni ahhoz, hogy érdekfeszítő legyen az írás. Nagyon jó cikkeket lehet összehozni például egy elöregedett platformról, ami megjelenésekor csúcskategóriának számított. Mennyire állja meg a helyét egy régebbi CPU manapság, egy modern GPU-val karöltve. Mennyire skálázódik jól adott hardveren a tuning, vagy éppen mire elég egy mai modern, alsókategóriás CPU/GPU. Lehetne még sorolni, de szerintem érthető, hogy mire akarok kilyukadni.

Bő 2 hete írtam egy cikket a jelenlegi gépemről, mostanra 49 ezer kattintás jött rá. Aztán anno írtam egy aprócska tesztet a G4560/G4400/i5 2400 egymáshoz viszonyított teljesítményéről, jelenleg 46 ezer kattintásnál tart, de a régebbi GTX 580 vs. GTX 680-ről szóló írásom is összehozott egy szerény, 21 ezres kattintást.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@Yezi_: Ilyen tapasztalat megosztásokra elegendő egy fórum is. Igazából a legtöbb hardverrel a logouton már született elég sok írás. Yotubeon pedig a Balázs világa maxolja ki a témát videós formában.
0
0
0
0
Rockos avatar
@Yezi_: Teljesen igazad van, az alsó árkategóriás vagy korosabb termékekről is lehet érdekeset írni. Lehet, hogy nem teljesen gondoltam ezt végig.
0
0
0
0
bybeni avatar
@Yezi_: Támogatom az ötleted! Rengeteg olyan eszköz van amire rákeresnek az emberek de magyar cikk sehol nincs róla átfogóan! Anno a LianLi O11Dynamic házról, VGA teszteket, ssd, webkamera (Logitech Brio), fejhallgató, és a stúdióban megforduló eszközökröl szívesen publikáltam volna ide is HA lehetne!
0
0
0
0
gigazte avatar
Telefonon folyamatosan olyan reklámot(valami kontaktlencsés) dobál az oldal, ami hangot ad, és lassítja is a betöltést! Egy idő után nagyon idegesítő tud lenni...
0
0
0
0
💬 6
MoonW avatar
@gigazte: Köszönöm, hogy jelezted!
0
0
0
0
gigazte avatar
@MoonW: Nem tudom, hogy mi van, de a reklám miatt a mai napig használhatatlan nekem az oldal telefonon! 😕 Legalább 10 oldalt nézek napi szinten, de csak itt van az a reklám, szóval nem értem miért csinálja ezt! Ez ellen lehet valamit tenni?
0
0
0
0
Tyrion Lannister avatar
@gigazte: Szerintem meg tudod adni a böngészőprogramnak, hogy az oldal ne tudjon hangot kiadni. Mondjuk azt a beágyazott videók is megszenvedik.
0
0
0
0
gigazte avatar
@Tyrion Lannister: Lenémítottam, de a hirdetés ugyanúgy akasztja az oldalt.
0
0
0
0
kolbaszkarika avatar
@gigazte: Ha a hirdetés bejelentésénél kiválasztod hogy "már többször láttam ezt a hirdetést", nem hagyja abba? Nekem pár hete egy fél képernyő méretű hirdetést dobált ilyen manga csajokkal, messziről úgy néztem ki vele a munkahelyemen mintha manga pornót néznék 😆 Nekem megoldotta.
0
0
0
0
gigazte avatar
@kolbaszkarika: Ennél a hirdetésnél még azt sem engedi, szóval nem tudom, hogy miként tudnék megszabadulni tőle. 😊 Próbáltam én már mindent, de telón egyszerűen csak nem tudok megszabadulni tőle!
0
0
0
0
no avatar
Üdvözletem! A quadro 4000 és társai miért nem elérhetőek a gépigény összehasonlítási paraméterei között?

Válaszukat minél előbb várom, és köszönöm! 😃
0
0
0
0
💬 1
Andor1997 avatar
@Tobi0813: Mert ezek nem játékra vannak kitalálva ,így nem is releváns.
0
0
0
0
Memento Mori avatar
Abszolút nem kötekedésképp, hanem annál inkább építő jelleggel lenne egy észrevételem.: Az utóbbi időben azt figyeltem meg, hogy nagyon gamestar hangulat van. 😞 Ha ott megjelenik egy hír, át sem kell néznem ide és tudom miről szól majd itt is a következő írás a főoldalon. Nem feltétlen rossz dolog ez, csak illúzióromboló. Indítok egy weblapot és minden nap elhozom a lókolbász.hu híreit? Nekem olyan zero effort íze van. Biztosan nem mindig van kedv, idő, energia önálló kutatómunkát végezni, de a zero effort cikkezés enyhén szólva sem az oldal megszokott színvonala. Ráadásul egy-egy cikk úgy össze van csapva, hogy már zavaró. Több tag is szóvá tette már ezt, nem egy bejegyzés alatt, szóval úgy gondolom, más is észlelte már a jelenséget, létező problémának látom a dolgot. Jómagam is így figyeltem fel ezekre a dolgokra néhány hete. Helyesírási és fogalmazási hibák, félrefordítások. Olyan kicsit mintha csökkentett módban menne az oldal. Szerelmesek vagytok, vagy mi ez a szétszórtság? 😆
Komolyra fordítva a szót, nagyon régi tagként, szó szerint a szívemhez nőtt az oldal. A pihenőidőm jelentős részét töltöm itt nálatok, többnyire ti vagytok a fő tájékozódási forrásom sok témában így kicsit a saját érdekemből, de főleg az oldal érdekeit szem előtt tartva fogalmaztam meg építő kritikaként ezt a szösszenetet. Ne haragudjon, ha bárkit is megbántottam volna, nem ez volt a célom. 😳 Love ya'!
0
0
0
0
💬 4
xoki avatar
@Memento Mori: Nem igazán értem, hogy mire gondolsz Gamestar hangulat alatt, mert soha nem kerül át onnan cikk erre az oldalra.
Mondjuk valószínűleg a Gamestar is ugyanazokból az angol forrásokból dolgozik, ezért egyezhetnek a témák. Minden cikk egy angol forrásból készül és nem tükörfordításban hanem átfogalmazással.
Elírásokon kívül kétlem hogy helyesírási hibák lennének a cikkekbe mert lektoráláson is átesnek, de ilyet látsz nyugodtak tedd szóvá.
A cikkek az egyszerű és könnyen megérthető stílusban készülnek, nem okozna gondot sokkal professzionálisabb módban közölni a dolgokat, de inkább azt tartom szem előtt, hogy minden látogató megértse miről is van szó illetve csak tájékoztató jellegűek. (tehát nem egy két A4-es oldalon kifejtett professzionális főállású író irományaira kell számítani)
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@xoki: Erre gondoltam a gamestar hangulat alatt, hogy sokszor párhuzamosan jönnek a cikkek néhány óra eltéréssel. Nyilván már csak a közös témából adódóan is tájékozódtok közös forrásokból más oldalakkal, de tényleg sokszor figyeltem meg a jelenséget, hogy nagyon kis időeltéréssel kerültek ki ide is ugyanazok a hírek. Az első gondolatom egyébként az volt, hogy talán van valaki közös a két teamben. 😀 Nem gondoltam semmi tükörfordításra, esetleg egy az egyben átemelésről valahonnan. Sajnálom, ha félreérthetően fogalmaztam, tényleg nem feltételeznék egyikőtökről sem a teamben ilyet!
Az utolsó bekezdésedben vázoltakat telesen meg tudom érteni. Ez így is van jól, hiszen ez nem egy szakmai szakoldal, ráadásul a többség a fórumtársak közül a fiatalabb generációt képviseli, bár az idősebbek közül is többnyire a könnyed szórakozás zászlaja alatt egyesülünk itt, nem némi professional journalsm reményében. 😀 Ki is lógna a lóláb, hisz itt annál sokkal "családiasabb" a hangulat. De nem is volt soha gondom a cikkek stílusával, vagy ilyesmi! Tényleg szívesen olvasom az írásokat itt. A tieidet is.
Félreértés ne essék, tényleg nem kötekedni akartam és főleg nem a rossz szándék vezérelt. De valóban szívemen viselem az oldal sorsát és szeretném ha a színvonal folyamatosan felfelé ívelne. De ahogy ezek megfogalmazódtak bennem, olyan nem is tudom, hogy mi lenne a jó szó rá... Talán az a legjobb, ha azt mondom, hogy hanyatlásnak éreztem. Tudom én is, hogy nálam a staffnak milliószor fontosabb az oldal, de nekem ennyi a bevethető fegyverarzenálom, hogy kardoskodjak érte. Pofázok. 😃
Ha esetleg megint találkoznék valami hasonló jelenséggel, írni fogok egy privát üzenetet a cikket dedikáló membernek, ahogyan arra bátorítottál.
Köszönöm a gyors reakciót!
0
0
0
0
MoonW avatar
@Memento Mori: Teljesen más formában készülnek nálunk a cikkek, mint az általad említett GameStarban. Míg nálunk 1 ember foglalkozik vele, szabadidejében, munka után, addig a Gamestarnál több mint 10 ember több órás műszakban, és további kb 20 ember a lapcsoporthoz köthetően. Tételesen nem bizonygatnám tovább, remélem így is érthető a különbség. De hasonlítottak már ilyen formán az Indexhez is.
Külföldi forrásokból dolgozunk, ha külföldi hírekről van szó, mint az újságírói szakma 95%-a, ahogy Xoki is megírta. Szinte minden játékos oldalon megjelennek az azonos tartalmú, fontosabb hírek, hol később, hol hamarabb.

Ha hibát találsz a cikkekben csak jelezd és javítjuk. Továbbra is azon leszünk, hogy fejlesszük az oldalt ezen a téren is.
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@MoonW: Tisztában vagyok vele, hogy működnek nagyobb fórumok, nagyobb oldalak, ifjú titánként valamikor a lapker alkalmazottja voltam. 😀 Tényleg nincs szükség semmiféle bizonygatásra, természetesen nem számonkérni vagy kötekedni kívántam ezzel. Xoki vázolta a helyzetet és én megérettem/el is fogadtam azt. Tényleg az első benyomás volt ez, és lehet elhamarkodottan de 100%ban az oldal szeretete által vezérelve születtek meg ezek a gondolatok bennem. Nem ismerem konkrétan a ti működéseteket, de azt tudtam, hogy nem "professzionális" újságírók cikkeznek jó pénzért, hanem lelkes amatőrök (nem amatőr színvonalon), valószínűleg bagóért vagy akár deficitesen is (Mert látom azt is, hogy tényleg szívügyetek az oldal.). Csak úgy éreztem nem a megszokott kreativitást, minőséget tükrözi ha csak átkanalazunk témákat más, valami ennyire közeli forrásból. egy kicsit elkeserített. Értem, hogy nem így van, de ez az érzésem volt. Tényleg kísértetiesen sok volt a közös téma közös időpontban. Ezzel akkor sem és most sem vádaskodni akarok, vagy valaki erő/idő befektetését besározni. Hiszen tapasztalatból tudom azt is, (nonprofit eü ellátással kapcsolatos dolgokkal foglalkozom/foglalkozunk szabadidőben) hogy milyen szabadidődben hobbyból, vagy akármi más intuíciótól vezérelve, önzetlenül működtetni valamit másoknak. Ha valaki, én tényleg tudom ezt tisztelni. Soha nem volt semmilyen gondom az oldallal, kritika sem igen fogalmazódott meg bennem soha, hisz a korlátozott lehetőségeitek ellenére is láthatólag tartjátok a szintet és megkapjuk mi is ugyanazokat a híreket/infókat mint a nagyoktól, akik komolyan vannak támogatva, mind anyagilag, mind emberi erőforrás tekintetében. Veled is konkrétan csak jó a tapasztalatom, többször kerestelek már meg pb-ben ilyen-olyan, az oldallal kapcsolatos kérdésekben és mindig teljesen korrektül és gyorsan is reagáltál rá. Tényleg úgy gondolom kiváló munkát végeztek. Értünk. Szóval no offense, mi sem áll távolabb tőlem!
Köszönöm neked is az ismét rapid reakciót! De főleg mindannyiótok munkáját! 😉
0
0
0
0
Geravor avatar
Bennem két ötlet fogalmazódott meg mostanában.
1- Kommentek pontozási lehetősége, mint pl. redditen vagy 9gag-en

2- Több ember manuális tagelése. Ha pl. 3 embernek szánom egyszerre a kommentemet akkor egy @ jelet használva mind hármajuknak küldhetne értesítést az oldal.
0
0
0
0
💬 3
FrostnovaZ avatar
@Geravor: Na most erre tolnék egy pluszpontot 😆 Vagyis támogatom mindkét ötletet.
0
0
0
0
PatkosXX avatar
@Geravor: +1
Én is támogatom.
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@Geravor: +1

Nagyon jó ötlet mindkettő!
0
0
0
0
MoonW avatar
Patkós: Látom fontos neked ez a közösség, mivel már vagy 30-szor újraregisztráltál. Ha bocsánatot kérsz tőlünk az eddigi viselkedésed miatt, és a jövőben normálisan, a szabályzatot betartva fogsz viselkedni, akkor szívesen látunk az oldalon. (Ez már a harmadik esély amit kapsz tőlünk.)
0
0
0
0
💬 1
PatkosXX avatar
@MoonW: Persze hogy fontos, rengeteg segítséget kaptam és adtam is egyaránt, megismertem új embereket akikkel még ma is tartom a kapcsolatot. Elnézést kérek az összes korábbi viselkedésemért, régebben mikor először regisztráltam viccesnek tartottam, azóta teljesen másképp látom a dolgokat hisz nem vagyok gyerek. A mostaniakért szintén elnézést, elég dühös voltam rád amiért kitiltottál legutóbb, ugye megemlítettem egy olyat hogy igénytelen az oldal, te válaszként azóta is kitiltogatsz (amit követett 4-5 alkalommal pár szabálysértés, hiába próbáltam veled beszélni), pedig privát üzenetben utána normális hangnemben elmondtam neked miben javíthatnátok az oldalt, ezzel nem sértegetni akartalak téged/titeket. Remélem erre már nem tiltással reagálsz. Úgy gondolom hogy az elmúlt 1-2 évben ezen a pár alkalmon kívül nem sértettem szabályt, nem sértegettem senkit, nem személyeskedtem, nem anyáztam senkinek, ez a jövőben sem lesz másképp.
0
0
0
0
no avatar
Új játékot kellene felvenni:

https://store.steampowered.com/app/860890/Factory_Town/

holnap érkezik.
0
0
0
0
xCube avatar
Szervusztok!

A komment író ablakban fel lehetne tüntetni egy számlálót, ami a beírható karaktereket számolja? Vagy esetleg egy limitet beállítani, hogy az ember tudja mennyit írhat egy kommentbe?
A jelenlegi "beállítás" alapján bármennyit írhatsz, viszont ha posztolod, akkor elvész a limiten túleső rész. Nagyon bosszantó tud lenni, ha újjra kell írni a mondandó 20 - 30 százalékát, mert sehol sem jelzi az oldal a limitet, és a beírt tartalom automatikusan elvész minden előzetes hibajelzés nélkül.
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@xCube: Dettó, de néha ha visszalépsz az előző oldalra a böngészőben, még ott van a korábbi írásod. Vagy ahogy mostanában csinálom, komment küldés előtt ctrl+a, ctlr+c...
0
0
0
0
Memento Mori avatar
Sziasztok! Azt szeretném tudni, hogy miért forgatja el 90 fokkal a gépemhez feltöltött képeket? Köszönöm szépen a segítséget.
0
0
0
0
💬 4
xCube avatar
@Memento Mori: Ez nálam is probléma volt több oldalon is. Arra jjöttem rá, hogy az álló képek is automatikusan fekvőnek vannak definiálva addig, amíg egy képszerkesztőben be nem állítom rendesen.
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@xCube: Már átméreteztem, elforgattam, mindent próbáltam de egyszerűen van, amit elfordít az oldal. Ami érdekes, hogy minden kép ugyanazzal a géppel készült, mégis van amivel random szórakozik. Feladtam már. Igazából annyira nem lényeges dolog. De köszönöm az ötletet. Még ha esetleg meg tudod nekem mondani mivel szerkesztetted teszek egy próbát. Fotóbolttal próbáltam már de az nem hozott eredményt.
0
0
0
0
xCube avatar
@Memento Mori: Én IrfanView -el szerkesztettem az utóbbi időben.
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@xCube: Köszönöm a tippet! Egy úriember vagy!
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
Hello!!
Nem először ütközök ebbe a kis mellécsúszásba, és szerintem egyszerűen orvosolni lehetne.
Probléma:
Hozzászólásoknál a Szerkesztés/Törlés, valamint a Válasz/Bejelentem fül pontosan egymás alatt lakik, ezzel helyt adva néhány nemkívánatos kattintásnak. Nem egyszer fordult elő, hogy épp életem kisregényét írtam meg hozzászólásban, de végül semmi sem lett belőle, mert egy elírt szó szerkesztésére indulva a Törlés gombra sikerült nyomnom.

Szerintem nem lenne bonyolult, hogy ilyen esetben egy "Biztosan törölni/jelenteni szeretnéd?" kisablak felugorjon, és pontosíthassuk jóakaratunkat.
0
0
0
0
💬 4
TheMenkuPocok avatar
@AMDMonsteR: Velem is többször megrtörtént már, és ugyanígy a profilomról is sikerült véletlenül kommenteket törölnöm akaratom ellenére.
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
@AMDMonsteR: vagy esetleg ezt a kettőt a másik oldalra áttenni.
0
0
0
0
19ati93 avatar
@AMDMonsteR: Ja ez jó lenne. Én is jártam így jó párszor.
0
0
0
0
no avatar
Nem tudom, hogy moderátor bele tud-e szerkeszteni hszbe vagy csak hsz-t tud törölni, de néha jó lenne valahol jelezni, hogy az adott hsz pl spoilert tartalmaz és azt le kellene kezelni.
0
0
0
0
no avatar
Érdemes lehet a játékok adatlapján, amennyiben digitálisan is kapható lesz, a store(ok) logoit is feltüntetni, így az ember nem keresné hiába mondjuk a Steamen...
0
0
0
0
💬 4
Memento Mori avatar
@Palanova: Google a megfelelő boltba irányít. 😀 No offense...
0
0
0
0
no avatar
@Memento Mori: Persze, ez is egy megoldás, de a "keress google-n " választól nem lesz több olvasó és pláne nem lesz elégedettebb az idejáró olvasó.
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@Palanova: Igazad van! Valóban az oldal színvonalát is emelné és nekünk is megkönnyítené a dolgunk. Ellenben nem biztos hogy az oldal üzemeltetőinek megéri időt/energiát belefektetni egy ilyen "kis" előrelépésért. Mondjuk minden játék bélyegképére rátolni egy store logot az oldalon nem kis meló és nem kevés idő szerintem. Pedig olyan egyszerűnek hangzik. 😃 Remélem érted mire akarok rávilágítani. De tényleg nem rossz szándékból írtam!
0
0
0
0
no avatar
@Memento Mori: Értem, és semmi gond. De ha már a melós résznél tartunk: megoldható hogy az x időponttóé kijövőkre lenne rábiggyesztve hogy melyik storeban van, ahogy a játék lapját töltik ki, ezt is bele lehetne írni. Nem feltétlenül kell visszamenőleg az összesre...tehát van megoldás.
0
0
0
0
Midorima Shintaro avatar
Találtam egy apró hiányosságot. A red alert 2nek nincs bélyegképe. Nem egy veszett nagy dolog, de itt rendszerezem a játékaimat az oldalon és mikor turkálok valami játszani való után mindig kiszúrja a szemem a hiánya. 😀
0
0
0
0
💬 2
Warlordcommander avatar
@Midorima Shintaro: Több játéknak is hiányzik a bélyegképe, főként a régebbieknek.
0
0
0
0
Midorima Shintaro avatar
@Warlordcommander: Gondolom, én még csak ezzel az egyel találkoztam eddig. De gondolom nem kvantumfizika pótolni. 😀
0
0
0
0
vyne avatar
Hali!
Lesz lehetoseg Twitch videok beillesztesere, ugyan ugy mint a youtube videoknal?
Would be nice 😜 😀
0
0
0
0
no avatar
Az Atlas kapcsán felmerült egy érdekes probléma: A játék állítólag el sem indul a megadott minimum gépigényen, ami a játék készítőit minősíti.

De.

Az oldal bővülhetne annyival hogy a minimum és ajánlott gépigényen kívül felkerülhetne egy új kategória amit az oldal szerkesztői töltenek fel hogy náluk/szerintük milyen vas kell az adott játékhoz adott felbontáson és adott fps értékhez, adott grafikai beálíltáson.

Extrém esetben ezt még az olvasók is finomíthatnák saját észrevételeikkel, méréseikkel, és akkor nem a hozzászólások között süllyed el ilyen hasznos infó. Akár egyfajta adatbázist is fel lehetne építeni belőle, ahol komplett konfigok lennének felsorolva felbontások és fps értékek, és az olvasó ebből kattintja össze mire kíváncsi:
- adott játék, utrahigh grafika, 60 fps, 1080p-n: és kilistázza nekik azokat a konfigokat amiken a beküldött mérések alapján ez megvolt.
- adott játék medium grafika, 30 fps, 1080p-vel milyen gépeken érte el
így egyik oldalról megválaszolható lenne az a szokásos kérdés: milyen gépen futna 60 fpsel highon az adott játék 1080p-n...

Másik oldalról vagyis hogy a gépemen hogy futna, max közelítést lehetne adni ahol a felhasználó kiválaszthatja a gépét közelítő jelleggel a beküldött mérésekben résztvevő konfigokból, mert pontos egyezés nagyon ritkán lenne.
Mérési eredményt meg screenshottal/videóval lehetne igazolni.
0
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
Elnézést ha rossz fórumba írok, de az RX 590 még nincs jelen az adatbázisban. Most szerettem volna kitölteni az új gépem adatait, de nincs meg a listában.
0
0
0
0
xCube avatar
Az utóbbi pár napban tapasztaltam egy olyan hibát, hogy az oldal időnként nem jeleníti meg a hozzászólásomat. Megírom, látom, majd fél - egy óra elteltével már nincs ott, de később újra megjelenik. Adatbázis vagy szerverhiba?
0
0
0
0
💬 2
MoonW avatar
@xCube: Pontosan melyik oldalon és hozzászólásodnál tapasztaltad?
0
0
0
0
xCube avatar
@MoonW: https://gepigeny.hu/nyeremenyjatek/asrock-x299-extreme4-373658167

A legelső hozzászólás.
0
0
0
0
gigazte avatar
Ha már évente lehet szavazni, hogy az adott évben melyik a legjobb pc játék, akkor szerintem jó lenne egy olyan szavazás is, ahol a jövő évben érkező játékok közül a legjobban várt címre lehetne voksolni!
0
0
0
0
no avatar
Régi / Új játékot hogyan lehet felvetetni a listára, hogy lehessen hozzá írni érdekességeket, aktualitásokat?

World of Warcraft Classic
[LINK]

Metal Fatigue
[LINK] GOG-on most leértékelve 1,09€ ennyit bőven megér. 1600x1200 a max felbontás, a menű ocsmány ugyan, de ingame a megjelenéskori állapotnak megfelelő, hiszen ez nem remaster meg remake, hanem az eredeti, win10 64b-n is rendben üzemel.

Aki nem ismerné:
3D-s rts, nagy robotokat lehet benne összerakni (láb, törzs, jobb kéz, bal kéz), a helyzetnek megfelelően, harctéren a robotok kezeit lehet menet közben cserélni is, maga a játéktér 3 szintből áll: orbitális pálya, felszín, és felszín alatt. Az adott pálya mindhárom szinten egy időben játszódik, és átjárás is van közöttük, vagyis a felszíni bázist lehet alulról és felülről is támadni. Története relatív jó, 3 oldal, 3 befejezés, és picit összetett harcrendszer jellemzi (energia és kinetikus sebzés, illetve ezek elleni védelem). Tengeri hadviselés nincs benne, ám pár repülő alkalmatosság akad, de a főszerepet a nagy robot viszik úgy is. Az alkatrészek száma véges (kb 10 féle láb, 10 féle törzs, 20 féle kéz) de a kombinációk száma nagyon sok, ám a játékos stílusától és az ellenféltől függ úgy is az ideális kombináció.
Gameplay videó:
0
0
0
0
💬 3
Gyrger72 avatar
@Palanova: Erre már én is gondoltam, hogy jó lenne a játék adatbázist régi, új játékokkal bővíteni.
Végül is erről szólna az oldal.
0
0
0
0
no avatar
@Gyrger72: Régivel talán akkor lenne értelme ha az a közeljövőben kap felújítást, újrakiadást, stb.

Persze lehetne nosztalgiázni is vagy beszélgetni olyan megoldásokról melyek már az 1995-1999 körül megjelent játékban benne voltak és a mai napig, a most megjelentek meg a közelükben sincsenek.
Pl.:
Volt olyan RTS ahol:
- fogyott a lőszer: ott voltak a tengeralattjáróid, de nem volt hozzájuk torpedó, így támadni, védekezni sem tudtak, ha a fegyvergyártást elhanyagoltad, szerencsére vagy sem, a legyártott torpedókat nem kellett a hajókra elvinni, hanem "odateleportáltak'"
- fogyott az üzemanyag: tankjaid és hajóid leálltak a nyílt terepen, vízen, nem tudtak haladni semerre (artik a tankokat így messziről szét tudták lőni simán), várva az üzemanyagra, amit el is kellett juttatni hozzájuk, nem teleportált - tisztára mint a Halál 50 órájában - mellesleg ez is egy 2vh-s játék volt
- repülőknek volt hatósugara. Fél üzemanyag esetén visszafordult, nem ment a halálba, ha mégis kifogyott az üzemanyag (légiközelharcba lehetett kényszeríteni így ki lehetett fogyasztani) akkor lezuhant
- végtelenített térkép: jobb oldalt kimentél a képről és bal oldalt bejöttél, nem tudtál nagyon befészkelni egy sarokba, teknősként bevédeni egy irányt
- egységek összerakása/tervezése: te tervezted meg a legyártandó egységeket. Ezen a vonalon próbál most a Forged Battalion újrázni, de szerintem nem lesz nyerő, mert amit láttam belőle, az lesz, hogy ismét csak pár "kötelezően" gyártandó erős egység és annyi, nulla variációval.
0
0
0
0
no avatar
@Gyrger72: [LINK]

Ha esetleg érdekel.
0
0
0
0
Sicu33 avatar
Hali! tervben van a jövőben hardver/periféria teszt az oldalon? Szerintem jó dolog lenne írni teszteket monitorokról egerekről és billentyűzetekről,szerintem érdekelné a népet 😀
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

Az "Az összehasonlításhoz szükséges főbb adatok:" résznél nem szerepel még a processzorom (i9 9900K), így nem tudtam kiválasztani, illetve a videókártya memóriánál csak 8 vagy 12 Gb adható meg, az én kártyámon 11 Gb memória van. Nem hiba, inkább csak hiányosság 😀
0
0
0
0
💬 1
MoonW avatar
@K1llrzzZ: Hamarosan bővítve lesz!
0
0
0
0
no avatar
A főoldalon a Legutóbb aktív témák - Fórum témák alatt milyen elv alapján jelennek meg a fórum témák? Mert frissen indított téma nem jelenik meg.
0
0
0
0
💬 1
xoki avatar
@Palanova: Valószínűleg csak akkor kerül ki ha legalább egy friss hozzászólás érkezik az adott témához
0
0
0
0
no avatar
Kérdés: van-e olyan kiemelt fórumtéma ahová a neten talált érdekes cikkeket, híreket lehetne a hírező kolléga figyelmébe ajánlani, hogy azt tegye ki, amennyiben méltónak találja rá a figyelmébe ajánlott híreket, cikket, persze forrásmegjelöléssel.
0
0
0
0
💬 2
MoonW avatar
@Palanova: Nincs ilyen témánk, a kapcsolat menüpontban küldhetsz nekünk üzenetet.
0
0
0
0
xoki avatar
@Palanova: Ha találsz valami érdekességet akkor nyugodtan küldhetsz az oldalnak vagy nekem is privát üzenetet. Mások is szoktak néha, szívesen fogadom a javaslatokat 😀
0
0
0
0
Andor1997 avatar
Nos az utóbbi időben látom szaporodni,a "menne-e a gépemen" kérdéseket.Ezért adódott bennem a kérdés,hogy meg-e lehetne oldani azt,hogy ha mondjuk valaki belekattint a szövegdobozba,akkor kiírjon egy üzenetet,hogy
pl:Mielőtt felteszed kérdésed bizonyosodj meg róla,hogy máshol pl:Youtubeon nincs-e hozzá megfelelő magyarázat,videó róla,vagy bármilyen más oldalon.
Ezenkívül talán még valami olyasmit is odaírnék,hogy
ha amennyiben menne-e kérdésed van,előbb nézz szét Youtubeon
,ha pedig ott sem találsz róla videót,akkor esetleg hasonló referenciára keress rá pl:Egy szériában/súlycsoportban lévő processzor,esetleg videókártya.Bár ez utóbbi valószínű nem mindenkinek menne,hiszen nem mindenki ért a gépekhez,de legalább addig is tanulna valamit.
UI:Keresés részhez esetleg odailleszteni még,hogy ha nem találsz valamiről videót,akkor arra esetleg angolul keress,ha pedig nem tudsz teljesen angolul ,akkor használj például Google Fordítot vagy ilyesmi.
0
0
0
0
💬 6
no avatar
@Andor1997: Szerintem az nem opció, hogy másik oldalra küldi ez az oldal az embereket hogy ott nézzenek szét. Más kérdés hogy első pár hsz a menne a gépemen kérdésre feltehetően egy youtube videó link lesz.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Palanova: Már hogyne lenne opció,ha máshol van rá válasz,mért írjam le még egyszer?Nyilván lehet kérdezgetni dolgokat,de YT-on már minden ott van,sőt ,ha hibája van a játékkal ,az valószínű már másnak is volt,és ott talál videót róla.Semmi helye és értelme hetente egy-egy ilyen kérdésnek,másfelől,ha én megtudom keresni,akkor más is,én sem úgy ültem le az internet elé régebben,hogy mindent meg tudok csinálni és keresni,de meg lehet tanulni,és nem igénytelenül ideírni,mint néhány szaki,vagy mint a mai fiatalság,egyébként is van infó óra,a legtöbb gyerek angolul tanul,de ha nem akkor sem indok,hogy mért ne kereshessen rá valahogy.Volt egy srác ,feltett egy egyszerű kérdést egy játékkal kapcsolatban ,10 másodperc alatt megtaláltam a választ rá,de a kérdése már 8 órája ott volt válasz nélkül,szerintem ennyit megér,ha meg lehet vele tanítani az embereket rá,hogy járjanak utána,főleg,ha nekik fontos,ne csak a sült galambot várjákSpoiler!
Nem szeretem az ilyen "sült galambos" emberkéket.
.Ennyit már csak lehet tanítani itt mindenkinek,az emberek egyre lustábbak,vagy néha át sem gondolják,hogy mit akarnak (finoman szólva,hogy ne legyen belőle galiba).Hallottam már olyat is ,hogy valaki azt sem tudta,hogy a googleban egész mondatokkal is lehet keresni,szóval...
0
0
0
0
no avatar
@Andor1997: Teljesen jogos amit írsz, és én is szóvá tettem már kb 3 hónappal ezelőtt, de az oldal szempontjából írtam a fentit.
Nyilván mindenki tudna keresni hiszen a google, bing, duckduckgo használata nem annyira bonyolult, és persze hogy nagy vonalakban meg is lehet találni a "hogy menne a gépemen" kérdésre a választ.
De.
Ez az oldal abból üzemel hogy olvassuk, fent vagyunk, csevegünk rajta. Abból neki nem lesz bevétel ha "meg lehet vele tanítani az embereket rá,hogy járjanak utána,főleg,ha nekik fontos,ne csak a sült galambot várják".

Persze szerintem is halászni kellene tanítani, nem halat adni, de az hosszú folyamat, 1 hszbe nem fér bele. Plusz nem biztos hogy ennek az oldalnak az lenne az érdeke, hogy ne itt keressenek infót, hanem máshol.

De értem a szándékodat és díjazom is.

De majd jön egy szerkesztő és kiigazít, ha nem így lenne.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Palanova: Ahogy elnézem ez az ötlet a témák új,felesleges létrehozásához is elkélne ,mert egyre több jön létre feleslegesen,ráadásul néha olyanok hozzák létre,akik egyébként normális,olvasni tudó emberek ,még sem találják meg,ami már nekik meg felelő kész téma.
0
0
0
0
FaLchioN avatar
@Andor1997: +1 Baromi sok új téma jön létre, feleslegesen. Ha már van olyan topik, akk útmutató a megfelelő helyre és instant zárás kéne.
0
0
0
0
no avatar
A játékok közé fel kellene venni az alábbit:

World of Warcraft - Classic

Nem szeretnénk szétspammelni az aktuális BFA témát a Classicra vonatkozó eszmecserével.

Köszönöm.
0
0
0
0
💬 1
MoonW avatar
xsebix: Javítottam!
0
0
0
0
💬 1
xsebix avatar
@MoonW: Igen mar jo is lett! Koszi szepen! 😉😀
0
0
0
0
Tyrion Lannister avatar
Nem tudom, ez mennyire javítható így utólag, de pár nagyon régi tesztnél eltűntek a képek.
Pl. https://gepigeny.hu/user/logan-wolverine/teszt/716
0
0
0
0
💬 1
MoonW avatar
@Tyrion Lannister: Köszönöm! Javítva!
0
0
0
0
no avatar
A két hónapja jelzett javaslatom meghallgatásra talált, így ezúton is köszönöm a módosítást.

"Továbbá szintén hasznos lenne ha nem lenne korlát az egymás után beírható hsz-k esetében. Elhiszem hogy a spammek miatt van, de kevésbé népszerű vagyis nem battleroyale témák esetén bajos a téma aktualizálása, további hszek írása. Részben a fenti probléma miatt."

Újabb kérés:
A beírható HSZ-ek hossznövelése is jó lenne ha megoldódna, mert beíráskor mind kijelöl, másolás, majd elküld, majd megnézni hol vágta félbe és új HSZ-be azt berakni vágólapról majd mind kijelöl, másolás, majd elküld, majd megnézni hol vágta félbe... kényelmetlen megoldás.
0
0
0
0
💬 1
bukta2 avatar
@Palanova: Na ezt támogatnám én is!
0
0
0
0
19ati93 avatar
Valaki tudja vagy esetleg leírná MoonW hogy mi történt az oldalon a profil szintekkel? Most látom hogy hirtelen megugrott kb mindenkinek a szintje, még a sajátom is elég nagy mértékben.
0
0
0
0
💬 3
vyne avatar
@19ati93: Egyedul nekem nem ugrott meg a szintem..such a shame... 😃
0
0
0
0
xoki avatar
@19ati93: Konkrétan nem tudom megmondani, de a szabályzatban úgy tűnik megváltozott egy-egy szinthez szükséges pontszám, vagyis:
* Szintek és pontok:

1. szint: 0 - 250 pont
2. szint: 250 - 500 pont
3. szint: 500 - 750 pont
4. szint: 750 - 1000 pont

tehát elméletileg 250 pont kell most már mindegyik szinthez
0
0
0
0
19ati93 avatar
@xoki: Régen 500 vagy 1000 volt ha jól rémlik 10. szint fölött, de nem vagyok benne biztos. Köszi azért!
0
0
0
0
vyne avatar
Hali!
Mivel a vr nem igazan elterjedt meg,mondvan hogy tul draga a legtobb embernek, azert jo lenne latni gepigenyeket arrol is,mert ahogy minden jateknak,ugy a vr jatekoknak is mas es mas a gepigenyuk,tovabba jo lenne egy ketto alatt ugyan ugy beszelni azokkal,akiknek van lehetosege jatszani veluk ezzel is ismerosoket/csapattarsakat talalni. Tudom,ez nem a leg fontosabb dolog jelenleg,csak fontoljatok azert meg. Ezzel is csak a tartalom lenne novelve,na meg egy ketten orulnenk neki szerintem.
Kerestem vr temakat mar az oldalon de csak egy forum temat talaltam rola,ami annyira nem is aktiv. (Ez nem azt jelenti,hogy nem lenne igeny ra)
Koszonom.
0
0
0
0
no avatar
Igaz csak egy játékot érint, de talán kivitelezhető:
AC Odyssey
Nem tudom ki mennyire ismeri, de az új AC-ban is van skilltree, viszont az Originssel ellentétben, itt jelenleg nincs "végtelen" skillpont hozzá, vagyis limitált mennyi pontot lehet összeszedni. Emiatt nem maxolható ki minden skill. Ettől fogva noha van resetre lehetőség, érdemes lehet végiggondolni mikor mire rak pontot a játékos. Viszont.
Neten egyelőre nincs AC Odyssey skillcalculator, legalábbis én nem találtam rá értelmes oldalra. Mindenhol csak a skillek ingame tooltiopjei vannak feltüntetve.

Érdemes lehet egy viszonylag egyszerű skillcalculatort összerakni, persze angol nyelven, hátha bevonz némi nem magyar oldalmegtekintést is.
Régen, mikor kicsit komolyabb talentek voltak a World of Warcraftban ott is számos oldal készített saját talenkalkulátort, melyet utána szintén könnyen lehetett több nyelvre lefordítani (kb egy iniben volt benne az összes szöveg, a számértékek meg változókkal voltak megoldva, az egész kalkulátor javascriptes volt).

Ha az kész utána persze lehet bővíteni, karakterszinttel, karakter statokkal, engraveekkel, legendary szettekkel és pár legendary fegyverrel...és jövőre nem jön új AC, így addig el lesz annak aki AC-zni akar.
0
0
0
0
💬 4
Andor1997 avatar
@Palanova: Nos ez szép és jó,de
1.Nem hiszem,hogy ezt egy gépigény oldalon kellene létrehozni.
2.Az oldalnak van külföldi verziója több nyelven is.
3.Nem Online játék,ezért fő értelme nem nagyon lenne.
0
0
0
0
no avatar
@Andor1997: 1. Való igaz, hogy nem az legmegfelelőbb oldal rá.
Akkor ha nagyon szigorúan nézzük a "hogy futna a gépemen", "milyen vga kell a 60+ fpshez" témán kívül nem lenne másnak helye, se játék hírek, ami nem az adott játék gépigényéről tájékoztatja a nagyérdeműt, de még teszteknek sem, amik jellemzően kedvcsinálók, élménybeszámolók és nem "adott cpu+vga páros alatt mennyi fpst hoz az adott játék ilyen-olyan beállításokkal" elemzések.
2. Akár oda is készülhet.
3. Attól hogy nem online, még készülhet hozzá hasznos utility. Van élet az online játékokon kívül is szerintem, annyira azért nem halott még a single player, hogy ne lenne rá kereslet (akár a single játékra akár a hozzá való kis utilityre).
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Palanova: Nos így van,mindenféle van,de azért az ilyen skill pont elköltős dolog egy singleplayer játék esetében,mit ne mondjak elég furcsán hangzik,hogy legyen kalkulátor.Meg kell mondjam egy kicsit mosolyogtam rajta,ez valóban ilyen fontos volna az AC játékosoknak? Egy online játékhoz ,ha ezt mondanád,akkor 100% király ötlet,mért ne,fontos,hogy jól szerepelhess,és ha nem érted még ,vagy kezdő vagy,akkor ne legyél 0 a mapon,de az,hogy egy singleplayer játékban ahol AI ellen mész és küzdesz nehogy már az legyen a legnagyobb gond,hogy a skilleket hová ossza és hogy az ember.Nem hiszem,hogy játék menetileg egy offline dologhoz ilyenre szükség volna és hogy pluszt adna hozzá.
De tudod mit,ez legyen az én véleményem,és legyen neked igazad meg a többi olyan játékosnak,aki AC-val játszani (régebbiekkel én is játszottam,jelenleg is folyamatban van végigjátszásom),én minden esetre furcsálom a dolgot.Egyébként ha ilyen fontos,akkor videó tuti van róla YT-on is.
0
0
0
0
no avatar
@Andor1997: Nem fontos egyáltalán. Egy javaslat volt, semmi több. Lesz belőle valami lesz, nem lesz, akkor nem lesz.

Online játékokról is van tucat skilleket bemutató videó meg megmondóemberek mi a tuti skillosztás, és mégis: aki picit jobban foglalkozik az adott játékkal, elnyomkodja a hozzá készült kalkulátort, még az is aki az online játékban csak npc-k ellen megy.
Pl.:
WoW-ban is a raiderek előszeretettel nyomkodják amint kijön egy új patch és a kalkulátor is frissül. Miért? Hogy hatékonyabbak legyenek.
Vagy ott van pl a Heroes of the Storm. Online az is, van hozzá kalkulátor, és mégsincs tiltva a használata annak aki csak AI ellen megy egyedül.

De megértem hogy szerinted felesleges idő- és energiapocsékolás egy single játékhoz egy ilyen készítése.
0
0
0
0
Bandibacsi avatar
Most már pár hete olvasgatom, meg írogatok is a fórumba és lenne egy dolog, ami elég zavaró tud lenni. Mégpedig ez a beékelődő válasz. Bizonyos fórumokban ez marha jó funkció, pl a vásárlási tanácsok fórumban, ahol mindenki beírja a nyűgjét és egy topikon belül lehet válaszolni hszkre. De az ellenpélda pl ez a topik lenne. Itt célszerűen időrendben kéne megjelenni a hozzászólásoknak, ellenben időrendben full zavaros lesz a beékelődő válaszok miatt. Most hozzászóltam egy 5 napja kezdődött beszélgetéshez, de az a hsz már full lent van, ki fogja észrevenni? Szerintem az lenne a legjobb megoldás, hogy csak bizonyos fórumrészekben lenne ez engedélyezve.
Nem tudom, hogy esetleg volt-e már ilyen felvetés, a fórum eléggé régi, én meg csak nemrég csatlakoztam, remélem még nem 😀
De kíváncsi lennék, számotokra átlátható-e ez így, ahogy van.
0
0
0
0
💬 3
Tyrion Lannister avatar
@Bandibacsi: Szerintem átláthatóbb így, mert látszik, hogy ki kinek válaszolt. Az általad említett problémára például az imént bevezetett, válaszkomment után kapott értesítés kínál megoldást. Válaszkommentet úgysem általános dolgokról ír az ember, így elég, ha az tud róla, akinek írod. A fórumtéma-specifikus elrendezés meg szerintem felesleges bonyolítás.
0
0
0
0
Bandibacsi avatar
@Tyrion Lannister: Hiába, én túl sokat fórumoztam régen a hagyományos fórumokban 😃
De majd csak megszokom, idővel.
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
@Bandibacsi: azt esetleg még lehetne, hogy az egész hsz-csoportot fentebb tolni. ha mondjuk az eredeti kommenthez több komment is érkezett, hogy a frissebbet fentebb tolni, bár nem tudom mennyire megvalósítható
0
0
0
0
xCube avatar
Nagy nagy gratula az értesítési rendszerhez, biztosan nem volt egyszerű integrálni a meglévő "fórummotorba". Látszik, hogy itt fontos a tapasztalat szerzés a saját fejlesztés által.

A kérdésem csak az lenne, hogy marad-e a zöld kiemelő szín? Tudom ez szőrszálhasogatás, de ez abszolúte nem illik az oldal színsémájához.
0
0
0
0
💬 9
Kelori avatar
@xCube: Szerintem jól néz ki, bár ez teljesen szubjektív dolog.
0
0
0
0
xCube avatar
@Kelori: Én is tudok élni vele, csak megkérdeztem 😀 .
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
@xCube: Mivel kiemelő szín még szép hogy elüt a többi színtől. Ha az oldal spektrumához passzolna nem lenne kiemelő szín. 😀
0
0
0
0
xCube avatar
@Warlordcommander: Én ezt értem, csak szerintem elüt az oldal színsémájától. Én valamilyen kékben gondolkodtam volna. Btw nehéz ehhez a fekete / kék témához passzoló színt találni.
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
@xCube: De ha valamilyen kék árnyalat lenne az nem tűnne fel messziről és nem lenne kiemelő szín mert nagyon illene az oldalra, így pedig pontosan látod mi van kiemelve mert éppen hogy nagyon elüt. Szerintem jól néz ki, és biztos vagyok benne hogy több színt is végig lett próbálva.
0
0
0
0
no avatar
@Warlordcommander: Kékben is van kiemelkedő, rikító szín a neonkéktől kezdve babakéken át a nagyon világos kékig. Csak akad egy megfelelő kék a kék szín kismillió árnyalatai között.

Így a zöld megmaradhatna a privát üzenetek értesítésére, a világos kék meg a fórumon érkezett reagálások jelzésére lenne felhasználható.
0
0
0
0
MoonW avatar
@xCube: Továbbra is a kék, fehér, fekete színek árnyalatait fogjuk használni, de szükséges volt egy olyan szín bevezetése amivel igazán ki tudunk dolgokat emelni a szokásos színsémából. Csak keveset fogjuk használni.
0
0
0
0
19ati93 avatar
@xCube: Sokszor volt hogy nem tetszett kinézetben valami az oldalon, de speciel ez most nagyon jó lett.
0
0
0
0
szilver avatar
@xCube: az ,,új szavazás,, felirat nekem folyamatosan ott van,pedig már elolvastam és mégsem tünt el. Ez most direkt lehet így?
0
0
0
0
Andris18 avatar
Először is nagyon jó lett az értesítési rendszer! Esetleg majd a saját adatlapon a játékok fül lehetne abc sorrendben ha nem nagy kérés.

Illetve ami fontosabb. Hogy lehetne e szinthez kötni az új topik megnyitását. Úgy vélem sokszor olyat nyitnak meg ami már létezik kicsit más névvel.
pl ehhez milyen videokártya illene-->milyen videokártyát téma.

Köszönöm a munkátokat!
0
0
0
0
Tyrion Lannister avatar
A pontok egyelőre nem a szabályzatban megírt új rendszer alapján működnek (pl. a naponta belépés még mindig 5 pont, a teszt még mindig 40).
0
0
0
0
💬 2
MoonW avatar
@Tyrion Lannister: Javítva!
0
0
0
0
gigazte avatar
@Tyrion Lannister: Nem is nagyon tudtam, hogy új rendszer van, pedig minden nap fent vagyok az oldalon! 😆
0
0
0
0
MoonW avatar
Főbb változások az értesítésekben és a szintrendszerben található.
Az értesítésekkel remélhetőleg használhatóbb lesz az oldal. Az új szintkiosztással jobban követhető az aktivitás, 1-2 hét alatt elérhető a szintlépés, 250 pontonként jár az új szint.
A szavazás átkerült a közösség menüpontba.
Kisebb javítások, optimalizációk is vannak, de mivel nem olyan szembeötlőek, ezért ezeket most nem részletezném.
0
0
0
0
Tyrion Lannister avatar
Úgy látom, történt néhány változás az oldalon. Azt, hogy kapunk értesítést a kapott válaszkommentekről, mindenképpen jó ötletnek tartom. Ugyanakkor változott a szintek rendszere is, és átlagosan mindenki magasabb szintű lett. Ez azt jelenti, hogy szerintem pl. a közösségi moderálás szintkövetelményét nem lenne rossz ötlet szintén megemelni. Emellett a pontok egy része még mindig a régi szisztéma alapján van számolva.
Illetve kaphatunk egy összefoglaló hírt a változás pontos paramétereiről, hogy mindenkinek egyértelmű legyen?
0
0
0
0
💬 5
no avatar
@Tyrion Lannister: Az értesítés hasznos, de jó lenne ha más színnel jelezné a privát üzeneteket és a válaszértesítéseket.
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
@Tyrion Lannister: Én nem vettem észre változást a szintrendszerben csupán a profil kitöltéséért lett több pontom így szinte semmit sem változott.
0
0
0
0
Tyrion Lannister avatar
@Warlordcommander: Most fix 250 pont kell a szintlépéshez. Emellett hivatalosan kevesebb pont jár a belépésért és több pl. a tesztekért. De még nem utóbbiak alapján számolja.
0
0
0
0
Bandibacsi avatar
@Tyrion Lannister: Egyébként van az oldalon moderátor? Folyamatosan nyitogatnak újoncok új topikokat, amikre már léteznek rég létrehozott topikok, és senki nem zárja le ezeket és irányítja őket a megfelelő helyre. Ez eléggé zavarossá teszi a fórumot 😞
0
0
0
0
Tyrion Lannister avatar
@Bandibacsi: Az admin látja el ezt a feladatot. Az ilyen problémák eddig idővel mindig orvosolva lettek, szóval nem kell aggódni.
0
0
0
0
no avatar
Ma délelőtt volt egy kis probléma, nem lehetett hozzászólni semmihez. Megírtad, elküldted és nem jelent meg.
0
0
0
0
Kenzo avatar
Sziasztok,egy olyan gondom lenne ha felcsapom a gépem elveszi a videókártya driverom.Már kezd igegesiteni hogy állandóan felkell rakni...Valaki nem tudja mi lehet a gond? Win 10 et használok,most lesz 1 éves a videókártyam Nvidia geforce gtx 1050 2gb ddr5.
0
0
0
0
hapci11 avatar
sziasztok, érdeklödni szeretnék hogy a gépemnél hol lehet beálíttani hogy hány bit-es? mert nekem 128 bit-es és szerintem nem jó adatot ir a játéknál...
0
0
0
0
💬 1
MoonW avatar
@hapci11: Ma már szinte minden gép 64-bites, a videokártyád lehet a 128 bit-es, de ezzel már nem számol az oldal.
0
0
0
0
Tyrion Lannister avatar
Egy pár hír nem jelenik meg a legutóbb aktív témák alatt, pedig volt alattuk friss komment. Például az Anthem-ről szóló cikk alatt van nem egészen egy órája írt hozzászólás, de a cikk nincs ott a listában. De volt példa hasonlóra korábban is.
0
0
0
0
💬 1
MoonW avatar
@Tyrion Lannister: Köszönöm! Javítva!
0
0
0
0
huncut98 avatar
hello. Valaki tud nekem segiteni hogy hol tudnam jelenteni a hibat? Mar reg nem voltam itt az oldalon es elege meg valtozot az oldal. Szerettem volna kepeket feltolteni az uj pc-rol de csak annyit ir hogy [error something went wrong]. Kanadaban elek ha esetleg ip cim a problema. A segiteget elore is koszonom. Tovabbi szep napot.
0
0
0
0
💬 1
FaLchioN avatar
@huncut98: Figyelj, hogy 3MB-nál ne legyen nagyobb a kép, nekem ez okozta a fent említett hibaüzenetet.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció