Az Amazon Fallout tévésorozata a játékok népszerűségét is jelentősen megugrasztotta

Szerző: xoki | 2024. April 22. | hír | 29 hozzászólás

Az Amazon Fallout tévésorozatának köszönhetően folyamatosan növekszik a Fallout-játékok egyidejű játékosszáma a Steamen. A megugrott eladások és a visszatérő játékosok miatt bizonyos játékok olyan jó számokat produkálnak, mint még soha.

A SteamDB által összegyűjtött adatok alapján a Fallout 4-gyel átlagosan 20 000 - 24 000-en játszottak naponta, de a hétvégén ez a szám 164 000-re ugrott fel. A Fallout Shelter (8400), az eredeti Fallout (4000), a Fallout 2 (2000), a Fallout 3 (14 000) és a széria rajongóinak nagy kedvence, a Fallout: New Vegas (44 000) mind kimagaslóan teljesít. A vegyes fogadtatás ellenére jelenleg a Fallout 76 produkálja a legjobb számok egyikét, közel 74 000 egyidejű játékossal, amely a megjelenéskor megfigyelhető rekordokat is felülmúlta.

Sajnos a rajongóknak a korábban említett Fallout-játékokkal kell beérniük még néhány évig, ugyanis a Bethesda addig nem tervezi elkészíteni a Fallout 5-öt, amíg nem készülnek el a The Elder Scrolls 6-tal, amely még mindig a fejlesztés korai szakaszánál tart.

Fallout 76
Fallout 76
Fallout 76
Megjelenés: 2018. November 14. (PC)
Műfaj: Akció, Kaland, Szerepjáték
Fejlesztő: Bethesda Game Studios
Hozzászólások: 29
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Én a negyedik részt megjelenése óta minden évben legalább egyszer kijátszom. Előtte a 3. rész is nagy kedvenc volt. A New Vegast viszont sosem értettem miért akkora kedvence sokaknak, nekem nem jön be.
0
0
0
0
no avatar
Nekem most folyton kidob a New Vegas amikor betölteném akármelyik mentést....
0
0
0
0
bigfooot avatar
Már a 90es években vadásztam a water chipre és az enclavera ,így a bethesda fele harmadik részt hasonlóan éltem meg,mint sokan "most" a negyedik részt ,de a new Vegast imadtam (sok felhasznált elem a tervezett harmadik részből ugye) viszont idővel megbaratkoztam a bethesda játékokkal is (kivéve a 76) ,így nem nagy elvarasokkal ültem le a sorozat elé, és az előzetes hírekből tudni lehetett hogy bethesda termékeire fog hasonlítani, főleg az újabb részre (időben is azután játszódik) igy nem ért nagy meglepetés a stílus miatt. Nekem nagyon tetszett ,jó volt az adaptáció része:ruhák, fegyverek,helyszínek_vault,páncélok,kajak és a sok utalás,emellett a minőség és a forgatókönyv is rendben volt ,összehasonlítva az eddigi adaptációkat amiket láttam határozottan ez van a csúcson, volt benne kellő dark hangulat és dráma és nem tolták túl a poénokat, úgyhogy várom a második évadot
0
0
0
0
visor261 avatar
Csak nekem nem tetszett a rossz koreográfia és forgatókönyv?

Mellesleg mindenhol csak azt olvasom hogy steam így steam úgy, és a többi helyen nem nézik? Mert ha összeadnánk az epic(ahonnét én is leszedtem mert ott voltak meg a goty verzió), xbox,ps, stb akkor szerintem sokkal nagyobb számokat látnánk aminek a fele hype fele nosztalgia...
1
0
0
1
💬 2
vyne avatar
@visor261: Az egyeduli kritika amit tudnek mondani az az, hogy lehetett volna egy kicsit darkabb, kevesebb vicc es tobb “oh shit” moment. Pl:Spoiler!
A vegen mikor kiderult, hogy az a zombi/ghoul az anyja, na az egy jo darkos oh shit moment volt
. Ha az egesz ilyen dark lett volna akkor siman 10/10 nalam, kulonben meg igy is kozel volt hozza, csak az a par eroltetett poen nem kellet volna oda.
0
0
0
0
visor261 avatar
@vyne: Nekem a vidám része elmehetett volna, zombieland, day shift stb... a jó forgatókönyvön, rendezőn és színészeken múlik minden. Nekem a tipikus hollywood akciófilm része, meg a régi hozzá se érek de már repül részei vették el a kedvemet.

Akkor neked az “oh shit” inkább fűrész mint alien? A viccekkel meg az a bajom hogy a legtöbbet már hallottam ezért kevés dologot tudnak nekem mondani az új dolgok, de biztos vannak akik még csak most kezdték fogyasztani a tartalmakat és nekik sokminden új.

A történet magában jó lenne csak a kivitelezéssel vannak gondjaim.
0
0
0
0
Fishman avatar
Nem is lepődök meg rajta nagyon, szerintem elég jól sikerült ez a sorozat :)
2
0
0
0
Jobs26 avatar
Az Amazon Prime előfizetői (próbaidőszakosok is) május közepéig ingyen behúzhatják a Fallout 76-ot!
2
0
0
0
X9K338DA avatar
Én is most játszom 2-t, de semmi köze a sorozathoz. Azt meg nem nagyon bánom, hogy a Bethesda mostanában nem jön ki új résszel. Már a 3 is kicsit féltökű volt, de ami a New Vegas után jött, az a Fallout univerzum megcsúfolása.
0
0
0
1
💬 19
raw_god93 avatar
@X9K338DA: Mivel a sorozat nagyjából a 4-et meg a New Vegas-t vette alapul. Talán itt-ott vissza nyúl picit a 3-ra, de inkább a 4 volt a fő célpont. A 2 meg az 1 pont jó ahogy van. :D
0
0
0
0
santakigyo avatar
@X9K338DA: A 4 rendben volt.Igaz pont azért tetszett amiért a fanoknak nem.Próbáltak más irányba is nyitni ami sikerült is meg nem is.
0
0
0
0
xCube avatar
@santakigyo: A Fallout 4 inkább egy RPG elemekkel tűzdelt craftolós FPS, mint FPS nézőpontú RPG. Az eredeti Fallout rajongóinak az a legnaghyobb problémája a játékkal, hogy hiányzik belőlük az a szintű interaktivitás és befolyásolási lehetőség, amit az első kettőben tapasztalhat az ember, illetve a sztori is sokkal de sokkal lagymatagabb.

Nálam például kiverte a bizotsítékot a Fallout 4 -nél az, hogy a játék legelején kapásból hozzájutsz egy power armorhoz. Ezért minden korábbi részben keményen meg kellett küzdeni.
0
0
0
0
santakigyo avatar
@xCube: Nekem a 4. rész volt az első fallout játékom,és amit írtál,azt anno is kb így olvastam és azért próbáltam ki,mert sose voltam nagy RPG fan,viszont tetszett a játék világa.Így viszont a gyengeségei lettek nálam a próba okai.
0
0
0
0
X9K338DA avatar
@santakigyo: Akkor ez nem a te sorozatod volt. Nincs ezzel baj, nem való mindenkinek minden. A probléma akkor van, amikor elragadnak egy franchiset azoktól, akik annak szeretik, ami, hogy odaadják olyanoknak akikben csak valami kósza érdeklődés volt a világa iránt. És ezt sajnos nagyon sok rajongótábor megélte. A soulsbornoknál is mindig picsognak, hogy legyen easy mód, hogy azok is játszhassanak vele, akiknek ezeket a játékokat sosem szánták.
0
0
0
0
xCube avatar
@X9K338DA:
A soulsbornoknál is mindig picsognak, hogy legyen easy mód, hogy azok is játszhassanak vele, akiknek ezeket a játékokat sosem szánták.


Itt ráadásul az is kérdés, hogy mit akarnak ezek az emberek ezektől a játékoktól, amik elsősorban erre a meredek játékmenetre és nem a sztorira vannak kihegyezve, így az utóbbi megélése nem jelent túl nagy élményt a harc megélése nélkül.
0
0
0
0
no avatar
@xCube: Az ilyenek általában csak arra vágynak, hogy mindennel is játszhassanak (akkor is ha semmi érzékük, vagy valódi ingerenciájuk hozzá), meglovagolhassák a hype vonatot, együtt ülhessenek fel a flow-ra a törzsgyökeres fanokkal.
0
0
1
0
raw_god93 avatar
@christoferus: Szerintem kellő elszántsággal egy soulsborn is simán lehozható. Nekem az első az a Dark Souls 3 volt, majd PS-en a Bloodborne, azután Elden Ring, Demon's Souls. Mindben elvesztem már ott, hogy a világa milyen. Ámulatba ejtő, ha megállsz és csak nézelődsz, hogy mi a fene. Ezeknél a játékoknál a világ is azt hozza amit elvár az ember. Engem hiába gyaktak le, akkor se mentem undorral vissza, hogy na már megint. :D Volt mikor 3x leütöttek, akkor mentem másfele, azt addig tápoltam, majd vissza és vissza adtam mind a 3 leütést felém nézve.
Csak ugye a mai gen fele, alig szereti a kihívásokat, rinyálnak és hisztiznek mindenen sajnos. Sok embert ismerek, akik állandóan az összes játéknál hisztiznek valamiért.
0
0
0
0
visor261 avatar
@xCube: Ha nem tetszik a FO FPS részei akkor ajánlom a Wasteland sorozatot.

Definiáld a "keményen meg kellett küzdeni" részt, úgy érted hogy amikor megatonból megyek a suduma akkor összefutok egy Enclave PA-al, majd mikor a suli fele mennék 2 BoS PA küzd egy Enclave PA-al? És mikor megvárod hogy a két BoS legyengítse őt akkor simán kiütöd őt is. Ha jól számolok ez 4 PA és nem tudom hogy ez mennyire van közel a játék végéhez...
0
0
0
0
xCube avatar
@visor261: Jó, akkor túloztam. A mondandóm lényege az, hogy a harmadik részig nem kaptál ezüst tálcán a játék legelején power armor -t. Ha a harmadik részben túl korán találsz egyet, akkor nem is tudsz vele mit kezdeni, azon túl, hogy elhurcolod a rakátáradba amíg meg nem találod a hozzá való perket. Ha az ember ismeri a játékot nyilván elég gyorsan meg lehet szerezni.

A Wasteland -et ismerem, ebből indult a Fallout sorozat is. Az első és második rész meg is van, a harmadikra még nem szántam időt.
0
0
0
0
visor261 avatar
@X9K338DA: Szerintem az csak jó ha új médián új történetet mondanak el, nem pedig ugyan azt újra meg újra...
0
0
0
0
X9K338DA avatar
@visor261: Mi köze van ennek bármihez? A Bethesda nem hozott semmiféle történeti változatosságot a Falloutokba, ami nem volt benne eleve. Sőt, ha komolyabban oda nézünk, rengeteget egyszerűsítettek/butítottak rajta.

0
0
0
0
visor261 avatar
@X9K338DA: Szerintem félreértetted amit írtam... média: könyv,képregény,film,játék. Szerintem jobb ha mind mást pl:101,32,16,77 vault történetét követi mintha mind a 101 ből kijövő ugyan azt a karaktert követné...

A vidiről annyit hogy kb az 1/4 eggyetértek 1/4 igen is meg nem is 2/4 ellent kell hogy mondjak neki főleg a happy souls hasonlatnál:

King’s Bounty Jófiúk
King’s Bounty: The Legend Jófiúk
King’s Bounty: Armored Princess Jófiúk
King’s Bounty: Warriors of the North Jófiúk
King’s Bounty: Dark Side Rosszfiúk
0
0
0
0
FrostyHUN87 avatar
@X9K338DA: Azért az megvan, hogy a második rész 2241-ben játszódik, a sorozat meg 2296-ban?! Ráadásul shady sands bent van a az első két részben, sok egyéb dologgal egyetemben. Én magam alig voltam 11 éves amikor kipörgettem és nem is nyúltam hozzá többet. De az internet miatt utána tudok nézni, hogy pontosan mi volt benne. Neked meg úgy sem ment, hogy most játszol vele...
0
0
0
0
X9K338DA avatar
@FrostyHUN87: Megint csak, ennek semmi köze semmihez, amiről írtam. Ha témát akartok váltani, nem gond, csak jelezni kéne.
0
0
0
0
FrostyHUN87 avatar
@X9K338DA: Kognitív disszonancia? Azt írtad semmi köze a fallout 2-nek a sorozathoz. Mi volt itt a témaváltás? Van köze? Van...
0
0
0
0
X9K338DA avatar
@FrostyHUN87: Értőolvasás? A hír arról szól, hogy a sorozat miatt többen játszanak a játékokkal, én megg azt írtam, semmi köze a sorozathoz, hogy a Fallout 2-vel játszom.
0
0
0
0
FrostyHUN87 avatar
@X9K338DA: Értem, tehát akkor a fogalmazással vannak problémáid. Mert te ezt írtad "Én is most játszom 2-t, de semmi köze a sorozathoz." Érted? 😁
0
0
0
0
X9K338DA avatar
@FrostyHUN87: Ezért lenne jó, ha képes lennél kontextusban nézni a dolgokat. Amit írtam, az nem egy blogbejegyzés tételmondata, amiben a sorozatot kritizálom vagy a sorozat és játékok kapcsolatát elemzem, nem is csak úgy önmagában lóg a levegőben, hanem egy reakció egy hírre, ami azt írja a sorozat megdobta a játékok játékosszámát.
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
A 4. Részt én is újra elő fogom venni az új frissítés miatt
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció