SzámitógépvilágSzámitógépvilágSzámitógépvilág
no header
Grand Theft Auto VI
Megjelenés: TBA
Műfaj: Akció, Kaland
Kiadó: Rockstar Games

Grand Theft Auto VI gépigény

Még nem ismert a játék hivatalos gépigénye.
Az oldalon csak hivatalos gépigények találhatóak, amit a készítők vagy egy hivatalos forgalmazó cég tett közzé.
Hasonló játékok:
Joe's DinerSekiro: Shadows Die TwiceL.A. Noire: The VR Case FilesUnderworld DungeonPankapuTom Clancy's The Division 2
Hozzászólások: 411
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Liptik avatar
Ha tényleg jövőre megjelenik, akkor miért nem jött még egy előzetes sem?
0
0
0
0
FRC45DX avatar
Mit gondoltok a gta 6 áráról amit belengettek?
0
0
0
0
Liptik avatar
A The Game Awards-on remélem bejelentik.
0
1
0
0
crew1199 avatar
ma olvastam h 750gb lesz es minimum 400 ora content az mi?? és valmi belso szivárogtatotol van jezus:D
0
1
0
0
💬 4
Evil21 avatar
@crew1199: Ezt én is olvastam, nem lenne semmi az biztos de valahogy nem tudnám elképzelni ezt a méretet egy eladásnál pl aki nem digitálisan veszi hanem lemezen. Ha ilyen tervük van hogy tényleg ekkora lesz és valós az adat akkor jobb ha nem is lesz lemezen kapható csak digitálisan
0
0
0
0
no avatar
@Evil21: Ekkora tuti nem, elég sokat kéne törölni a vinyóról gyakorlatilag full le kéne gyurni mindent róla. Ha meg virágboltival lenne akkor másfél tera pfffffff.
0
0
0
0
Evil21 avatar
@Kings Bounty fan: a cikkben is irták, hogy jobb ha be szerzünk egy újabb merevlemezt vagy ssd-t a pc-be, de a PS-5-re is irták hogy ott meg ugye 825Gb-az egész abból meg 600 pár a felhasználható ott is kellene egy 2. tár pluszban. Ez volt a cikkben. Személy szerint én pletykának ítélem az egészet ameddig nincs semmi hivatalos infó már pedig minden infó a játékról ami eddig van egyenlő a 0-val.
0
0
0
0
no avatar
@Evil21: Jah ez úgy baromság ahogy van. 150 gigánál tartunk csak. Majd pont ez lesz 4 szer több vagy 5 ször 🤣🤣🤣🤣
0
0
0
0
MrPAYER avatar
Az utóbbi méretes hozzászólásom után nem terveztem egy újabbat addig amíg nincs hivatalos információ vagy bemutatkozó előzetes a játékról, de mivel nem nagyon akarja a Rockstar bemutatni még a játékot úgy gondoltam, hogy a tavaly szeptemberi leakekből kinyerhető összes információt megpróbálom kivesézni a lehető legrészletesebben amelyek eddig nem szerepeltek a hozzászólásaimban. Konkrét forrásokat nem szeretnék megjelölni mert több száz fős is lehetne akár a lista, nagy vonalakban: GTAForums, Reddit GTA6 Thread, 4chan, YouTube, és az ezeken a platformokon tevékenykedő, scripteléshez és fejlesztéshez értő több tucat ember véleménye akik eltudnak olvasni script sorokat és tudják értelmezni a látottakat, illetve a videókban szereplő, átlag embernek is érthető képi anyagok elemzése. Természetesen a teljesség igénye nélkül, mivel majd egy év után is fedeznek fel ezekben a videókban újdonságokat és nem lesz ez másképp jövő Júliusra sem. Mint előzőleg is említettem itt egyetlen leírt dolgot sem kell készpénznek venni, mivel a játéknak alpha-beta verziójából származó videókból kinyert információk, amelyek a teljes megjelenésre eltűnhetnek vagy átalakulhatnak, viszont jó eséllyel ezek majdnem mindegyike benne lesz a kész játékban ugyanis ezeknek a feature-öknek az idő előtti megismerése semmit nem von le a játék élvezhetőségéből, hogy korábban már fény derült rá, tehát nem befolyásolhatja annyira a fejlesztést mintha a sztori cutscene-k kerültek volna fel a netre és újra kell írni az egész forgatókönyvet. Ezek többnyire csak gameplay elemek amelyeknek ismeretében a többség inkább jobban várja a játékot mintsem kedvét vegye tőle.

Azonnali karakterváltás

A GTA V-el ellentétben itt nem kell egy, az égig távolodó majd a földre visszatérő kamerát végig várnunk, szinte azonnal, hosszabb animáció nélkül tudunk váltani a karakterek között.

Fegyverek limitációja

2-2-2 felosztásban tarthatunk a karakternél fegyvereket, tehát a karakter hátán maximum kettő "nagy fegyver" sörétes/karabély/mesterlövész/rakétavető, kettő a ruházat alatt "kis kaliber/szúró-vágó" pisztoly/géppisztoly/kés/baseball és kettő "eldobható" gránát/könnygáz/molotov. A "nagy fegyverek" kivétel nélkül vizuálisan is megjelennek a karakter hátán amelyre az NPC-k reagálnak is és nem feltétlenül csak szóban, hanem tárcsázhatják a 911-et is.

Táska

Mivel a sorozat történetében először lesz lehetőség klasszikus értelemben vett lootolásra, így a ruházatunk zsebe hamar betelhet. Lehetőség lesz különböző fajtájú és méretű táskákat vásárolni amely az inventorynk kibővítését szolgálja plusz slotok formájában, illetve az előbb említett 2-2-2 fegyver limitációt is tudja bővíteni akinek nem lenne az elég.

First-Aid és étel/ital

A játékban a sérülések különböző mértékűek lehetnek. Nem szimplán annyiról van szó, hogy az életerő csíkból éppen hány százalék áll még a rendelkezésedre, hanem egyéb tényezőket is figyelembe kell venni. Nem lesz kötelező étel és ital fogyasztás, tehát a karakterünk nem tud megéhezni vagy megszomjazni. Viszont ezeknek az elfogyasztása növelheti az életerőt százalékosan akárcsak mint a GTA V-ben is, viszont komolyabb sérülések ellátáshoz és az azokhoz tartozó negatív effektek eltüntetéséhez (pl.: húzza a lábát a karakter) elsősegély csomagra lesz szükségünk. Olyasmit kell elképzelni, mint a Ghost Recon Breakpoint-ban látottak.

NPC interakciók

Korábbi hozzászólásomban már írtam az NPC-kről így ezt most csak kiegészítés. A járókelőket bárhol a világban üdvözölhetjük, beszólhatunk nekik vagy egyenesen meg is próbálhatjuk kirabolni.

Testek mozgatása

Legyen szó akár élő, csak megkötözött vagy halott emberekről kivétel nélkül tudjuk őket mozgatni. Földön húzni, vállra venni, járművekbe vagy azok csomagtartójába berakni.

Földről felvehető tárgyak (nem loot)

A GTA IV-ben már volt lehetőség random téglákat, dobozokat kézbe venni majd elhajítani azokat, nagyon hasonló megoldásra kell gondolni a GTA VI esetében is.

Megadás

Nem kötelező élet-halál harcot vívni a rendőrökkel mint eddig, simán dönthetünk a fegyver eldobása és a megadás mellett. Az, hogy ez mivel jár nem teljesen derülhetett ki a videókból. Találtak arra utaló nyomokat, hogy ilyenkor pár percre börtönbe kerülünk, de lehet csak egy vágást láthatunk majd ahogy karakterünk kisétál az őrs ajtaján. Bármelyik verzió is legyen majd az biztos, hogy ilyenkor minden nálunk lévő illegális tárgyunkat elveszítjük, illetve több ezer dollárral is szegényebbek leszünk.

Guggolás-fekvés

A GTA V-ből érthetetlen módon kimaradt, de a VI-al visszatérnek a különböző testhelyzetek. Távcsöves fegyvereknek valószínűleg kisebb lesz a recoilja fekve mint állva.

Viselt ruhák testreszabása

Ha van egy pulóverünk ami alapvetően tetszik de szeretnénk ha rövidebb lenne az ujja nem kell újat venni, egyszerűen csak feltűrhetjük. Ugyanez baseball sapkák esetében is, hogy a sámli előrefelé vagy hátra nézzen. Bakancsunkat eltakarja e a nadrág vagy legyen beletűrve és még rengeteg egyéb opció.

Lootolás

A GTA történetében először helyet kap a klasszikus lootolás amit egy "eagle eye"-szerű rendszer is támogatni fog. Azt a képességet használva a közelben lévő felvehető tárgyak jelölőt kapnak megkönnyítve a dolgunkat. Számtalan tárgy lesz, egészen egy bontatlan üdítős üvegtől kezdve az aranyrúdig. Ez mind inventory slotot foglal de a korábban említett táskák a segítségünkre lesznek. Nagy változás, hogy a fegyverek is a loot-rendszer részét képzik, magyarán egy-egy megvásárolt fegyver nem marad feltétlen örökre a birtokunkban, elveszíthetjük vagy akár el is dobhatjuk. Ebből kiindulva a fegyverek árai biztosan realisztikusabbak lesznek, tehát nem valószínű, hogy találkozni fogunk 100.000 dolláros Special Assault Rifle-el ami azért ilyen drága mert kétszer annyit sebez mint a sima Assault Rifle, ugyanis egy letartóztatás vagy váratlan szituációban az ésszerű inventory management megkövetelheti, hogy eldobjuk és akkor csak nehezen és irreális áron tudnánk csak pótolni. De egyúttal könnyebb dolgunk is lehet a megfelelő mordályok megszerzésében, ugyanis ha éppen kifogytunk a fegyverekből de nincs kedvünk pénzt költeni akkor egy gettóban a megfelelő személyek likvidálásával biztosan tudunk szerezni vagy akár egy rendőrautó kirablása is célravezető lehet.

Nem heist típusú rablások

A GTA V-ben már voltak rabolható kisebb vegyesboltok, azonban a VI-ban ez is kibővül. Vagyonunk gyarapításához nem feltétlenül szükséges egy hosszú és nehéz rablás megtervezése, ugyanis már az utca emberét is megfoszthatjuk pénztárcájának tartalmától de az újra visszatérő és bejárható éttermeket, szupermarketeket, benzinkutakat, páncélautókat, jegyszedő bódékat, fodrászokat, tetováló szalonokat és sok mást is kifoszthatunk. Arra utaló jeleket is találtak, hogy az RDR2-höz hasonlóan a földön heverő hullák zsebeit is kiűríthetjük.

Rendőri "csapdák"

A GTA V-ből ez is kimaradt viszont a San Andreasban jelen volt, különböző rendőrség által kihelyezett akadályok. Főleg olyasmire kell gondolni, hogyha üldöznek akkor a lehetséges útvonaladra már kiment előre egy járőr és szögesdrótot terített az útra.

Tengeri kincsvadászat

Lehetőség lesz kincseket gyűjteni a tengerfenéken, ugyanis ne feledjük, hogy a Vice City alapjául szolgáló Miami a Bermuda-háromszög egyik csúcsa. Így az óceánfenék rengeteg elsüllyedt hajóval és lezuhant repülővel várja a kalandor hajlamú játékosokat.

Fejlett fizika

Úgy gondolom ez szinte egyértelmű, hogy fejlődik a játék ezen a téren is, de van pár konkrét példa is ami alátámasztja ezt mint bizonyíték. Ugratáskor a leérkező kerekek abroncsai benyomódnak egy pillanatra, a járművek felfüggesztése és teleszkópjai, rugói a terepadottságokhoz mérten mozognak. A ragdollok valóságosabbak lesznek mint valaha, illetve a víz is eddig videojátékban nem látott részletességgel lesz kidolgozva.

Biztonsági kamerák

Rablás előtt különböző módszerekkel kiiktathatóak a kamerák, így akár észrevétlen is maradhat az akció a befejezéséig a törvény emberei számára.

Horgászat

A horgászat mint hobbi és nem mellesleg pénz kereseti lehetőség igencsak ki lesz dolgozva, az RDR2-ben látottaktól is mélyebb mechanikákkal fog rendelkezni. Egészen a csali típusától kezdve, hogy édes vagy sós vízi horgászat e a célunk, mekkora és milyen halra pályázunk, stb.

Veszett állatok

A vadonban ritkán de előfordulhat olyan állat aki veszettséggel fertőzött, így akár mi is elkaphatjuk ha megharap, hogy ennek pontosan mi a következménye azt egyelőre nem tudni de mindenképpen érdekes újdonság. Nem csak a természetben fordulhat elő veszett állat, hanem a város elhanyagolt körzeteiben akár fertőzött kutyával is találkozhatunk.

Rablók

A város nem igazán barátságos negyediben nem a veszett kutyák lesznek a legnagyobb félelmünk hanem a rablók, akik hozzánk hasonlóan mint ahogy mi sem félünk tőlük, úgy ők sem tőlünk. Hasonló rendszert kell elképzelni mint az RDR2-ben látott nő aki kígyómarásra panaszkodik majd amikor segítenénk neki megjelennek a haverjai.

Megvásárolható ingatlanok

A GTA V-ben is jelen volt ez a rendszer, azonban nagyon visszafogott formában akár már a San Andreashoz képest is, persze most az egyjátékosra gondolok nem a GTA Online-ra. Garázsok mellett házak, lakások de akár konkrét birtokok is elérhetőek lesznek amelyek mindegyike valamilyen formában testreszabható lesz.

Párkapcsolati rendszer

A GTA SA és IV epizódokhoz hasonlóan randizhatunk majd másokkal, a potenciális partnerek megtalálásában segíteni fog az újonnan bevezetett WhatUp névre keresztelt, közösségi médiát imitáló alkalmazás is. A történetről még nem sok minden derült ki, szóval azt nem tudni, hogy Jason és Lucia milyen kapcsolatban állnak majd egymással, de ezek alapján nem feltétlen szerelmiben, vagy ha mégis akkor lesz lehetőség a hűtlenségre.

+ infó, ez a WhatUp alkalmazás feltehetően jelen lesz a GTA Online-ban is csak AI karakterek helyett igazi játékosok profiljaival lesz tele ahol lehetőségünk lesz posztolni és csevegni másokkal a játékon belül.

Ez a hozzászólás az előző hozzászólásom kiegészítése, szóval ha minden eddig kiszivárgott információt megszeretnél tudni a játékról akkor kérlek azt is olvasd el. Nagyjából szerintem egy erős 90%-ban sikerült lefednem mindent ami 23.07.21-ig megtudható a játékról. Ha csak nem lesz még egy giga szivárgás (amit kétlek) akkor a hivatalos Rockstar infókig már nem fog semmi újabb érdemleges dolog kiderülni, legalábbis annyi nem ami megérne még egy ilyen terjedelmű leírást. Én a magam részéről nagyon remélem, hogy idén végre már kapunk valami hivatalosat is, főleg egy bemutatkozó előzetesnek örülnék. Reméljük a legjobbakat.
0
0
6
0
💬 5
Andor1997 avatar
@MrPAYER: Remélem harci stílusokat is tanulhatunk és esetleg nem feltétlen mindent fegyverrel kell elintézni, nagy újítás lenne, hogy ki tudd dumálni magad és újra edzőtermekben új mozdulatot tanulni, amik között válthatnál is majd, nekem a hiánya színességét elvette a játéknak, főleg hogy az 5-ben olykor 1 saller levitte a földre az ellenségeket és vége is volt ott. Továbbá lehetne valami határvonal is végre aközött, hogy valakit romra versz és súlyos sérüléssel elfekszik, illetve a végzetes sérülések között is, mert az eddigi játékokban sajnos a kifeküdt NPC gyakorlatilag halottnak számított, ami egy kicsit levett az élményből nálam!
0
0
0
0
MrPAYER avatar
@Andor1997: Elméletileg a közelharci mechanikáknak jobbnak kellene lenniük mint a GTA V-be, erre konkrét bizonyíték eddig nincs ha csak az RDR2 nem számít annak, ugyanis abban nagyon jó volt a verekedés.

Konkrét harci technikák mint az SA-ban személy szerint úgy gondolom nem lesznek, viszont a gym az visszatér és elvileg a fejleszthető állóképesség (run time buffer) vagy a vizuálisan is megjelenő izomzat (melee damage buffer), ezek szinte biztosak.

Az élő-halott közti állapotot, hogy bevezetik e az NPC-knél nem tudom, erről egyelőre semmi infó de egyébként igazad van, akit "csak" megverünk az ne haljon meg. AC játékokban pl. pont így van amit leírtál.
1
0
0
0
no avatar
@Andor1997: Igen, nagyon jó lenne különböző stílusokat használni, az is jó lenne ha lehetne környezetünket kihasználni, pl megfogni egy kukát vagy bármilyen tárgyat és neki lehetne dobni az ellenségnek, és ütni is lehetne vele mint a Yakuza/Like a Dragon szériában is. :D
0
0
0
0
no avatar
@MrPAYER: Ezek alapján egyre jobban várom már. Én tényleg semmit nem szoktam előrendelni, ezzel másképp lesz. Kegyetlen, hogy mikre képes a rockstar, ők még mindig a toppon vannak bakker, sőt.. csak jönne már végre..
0
0
0
0
MrPAYER avatar
@Sarlo_: Nekem is a kedvenc stúdióm, a GTA pedig a kedvenc szériám, nálam ők az iparág csúcsa, űberelhetetlen a munkájuk. Minden játékuk a megjelenésük pillanatában korszakalkotó mesterművek. Persze van aki cáfolna, de ez nálam rajongás, ami megmásíthatatlan 😀.

Én is előrendelem ahogy elstartol a pre-order lehetőség, méghozzá valószínűleg valami komolyabb csomagot. Lehet buta birka vásárló vagyok de basszus, 100-200 eur egy Deluxe vagy Premium Edition-ért vagy hívják majd bárhogy szerintem nem sok, tekintettel főképp arra, hogy legalább 15-20 évig nem kell GTA-ra ismét költeni... bár remélem igen mert visszatér a GTA IV trendje: singleplayer DLC-k.
0
0
0
0
zsiroslangos avatar
Minnél több fárasztó,semmitmondó cikket hoznak le róla,annál kevésbé tud érdekelni .
0
0
0
0
bazsi8002 avatar
Kíváncsi vagyok milyen lesz ! :D
0
0
0
0
Liptik avatar
Jövő évben megjelenik azt pletykálják.
0
0
0
0
MrPAYER avatar
Ebben a giga-mega hozzászólásban próbálom összegyűjteni a játékról az összes eddigi információt ami napvilágot látott. Nem fogom külön csoportosítani a hivatalos infókat + egyértelmű leak-eket a fél hivatalos információktól, mivel nem látom semmi értelmét annak fényében, hogy alapból minden ami itt szerepel olyan emberektől származik mint Tom Henderson, Tez2, 4chang-es szivárogtató, bizonyítottan skót akcentusban író, magát QA teszternek valló, a Rockstar észak brit divíziójában egykoron dolgozó leaker stb. Illetve még ha valami tényleg legit is mondjuk egy három évvel ezelőtti leakben, azóta már lehet változtatott rajta a Rockstar és teljesen máshogy néz ki vagy épül fel az adott dolog.

Megjelenési dátum

Az örök talány, de szerencsére mostanában egyre közelebb lehetünk az igazsághoz, erősen megszaparodtak az elmúlt pár hétben az ezzel kapcsolatos, valósnak tűnő spekulációk és szivárgások.

Bemutatkozó előzetes: 2023 Q2-Q4
Megjelenés: 2024 Q4 amely könnyedén csúszhat 2025 bármelyik részére.

Az előzetes idei megjelenését több dolog is alátámasztja. A leghitelesebbnek tekinthető forrás magától az anyavállalat, a Take-Two igazgatójának szájából hangzott el még 2019. decemberében egy befektetőknek szánt gyűlésen, miszerint a vállalat marketing célokra a 2023-as fiskális évben (2023.04 - 2024.03) az előző évhez képest majd 2.5 szeresére növeli a költségvetést, számokban ez 89 millió dollárt jelent 2023-ra, míg 2022-re csak 38-at. További érdekesség, hogy 2025-re viszont ismételten 30 egynéhány millióval számolnak, egészen pontosan 35-el. Ezt a hatalmas kiugrást csakis a GTA VI okozhatja, az egész vállalat portfóliójában nem szerepel még egy olyan cím vagy sorozat amelynek reklámjára érdemes lehet ennyit költeni. ( Na jó, talán a Red Dead, de az most nem releváns).

A következő forrás Tez2-tól származik, aki épp a héten tette közé spekulációját, pontosan a fentebb leírt dátum becslésekkel. Esetleg aki nem tudja ki ő, egy már sokszorosan bizonyított GTA adatbányász. (GTA Forums vagy Reddit "GTA6" thread-ben megtudjátok nézni). Továbbá azt állította, hogy lehetséges egy olyan forgatókönyv, hogy az eredeti tervekhez képest a játék egy némiképp kisebb mivoltjában kerül először a polcokra és a többi kontent csak később, DLC formájában fog érkezni, ezzel is tartva a 2024-es megjelenést. Ezt persze nem azt jelenti, hogy félkész állapotban jelenik meg, hanem, hogy több nagyvárost terveztek a térképre Vice City-n kívül, vagy esetleg szigetországokat mint Kuba, de azok majd csak később kerülnek be.

Tavaly a Microsoft is elhintette a Sony-val való vitái alatt az európai bizottságnak, hogy az Activision-Blizzard felvásárlása nem veszélyezteti a piaci versenyt, mivel már 2024-ben jön a GTA VI ami minden platforma megjelenik, és sokkal jelentősebb mint akár a Call of Duty.

Ellenérvként a 2024-es megjelenéssel kapcsolatban felhozható egy korábbi Rockstaros séma, miszerint a bemutatkozó előzetes a játék tényleges megjelenése között kb. 2 év szokott eltelni ( GTA V 2011 - 2013 / RDR2 2016 - 2018). Nos, ez stabil lábakon áll, csak van egy tényező. A GTA V lesz a Rockstar legelső mikrotranzakcióval rendelkező játéka ami lecserélésre kerül. Ha azt szeretnéd, hogy továbbra is költsenek a játékodra akkor nem fogod bejelenteni a következő részt, mert miért is költenének rá, ha tudják, hogy megy a levesbe az egész mert jön az új rész?! A konklúzió ebből az, hogy a bejelentés és a megjelenés között most szignifikánsan kevesebb idő fog eltelni, ezért is lehetséges az idei, 2023-as bejelentés és a jövő évi megjelenés.

Koncepció

Két irányítható főhőst kapunk ezúttal, egy férfit, Jason-t és egy nőt, Lucia-t. A cselekmény javarészt egy Floridáról mintázott államban és annak központjaként szolgáló Vice City-ben fog játszódni, de megjelennek még a Bahamák és egy-két sztori küldetés erejéig Liberty City egy része is, csakúgy mint a San Andreas-ban, vagy mint Guarma a Red Dead II-ben. A térkép 105 négyzetkilométer nagyságú, ismételten egy "nagy sziget" mint a GTA V esetében, tehát minden oldalról víz határolja. Vice City a dél-keleti részén lesz megtalálható. Rengeteg floridai híres hely is benne lesz, mint pl. az Everglades nemzeti park, a Disney World, a NASA egy központja és még rengeteg más.

A sztoriról csak annyit tudunk, hogy hőseink ismerni fogják egymást egyértelműen, és esetlegesen egy a Bonnie és Clyde-hoz hasonló cselekmény sorozatot járhatunk végig velük, de ettől részletesebb információk még csak morzsaként sem bukkantak fel korábban. A leak videókból tudni lehet, hogy mind a ketten 25-40 év közöttiek, Jason inkább europid jellegű, fehérbőrű, még Lucia latinos, délebbi bőrszínnel. A fő történet 97 misszióból fog állni, amely hozzávetőlegesen 70-90 óra alatt teljesíthető, de mindez kiegészül még további 50-60 opcionális mellékküldetéssel.

Tartalom
A játékban kezdetkor több mint 60 fegyver lesz, csak hogy néhányat említsek: baseball ütő, golf ütő, assault rifle, compact smg, pistol. Ebből jól kivehető, hogy maradnak továbbra is a GTA V-el elkezdett úton, tehát nem valós modell nevek lesznek, mint pl. AK47 vagy esetleg Glock 18.

Kezdetkor 317 jármű lesz, amelyeknek testreszabhatósága videojátékban korábban soha nem látott részletességgel lesz kidolgozva. Egészen a kormányoszlop a magasságától a visszapillantók szögéig, bólogatós bábukig minden beállítható. Természetesen a tuning rendszer is megér majd egy misét, de ezt már csak én mondom. Megmarad néhány örök klasszikus GTA modell, mint a Stallion, Sabre GT, de a korábban említett skót QA teszter állítása szerint nem trógerkodták el annyival, hogy elmúlt évek GTA Online frissítéseiben szereplő járművek kerülnek be ide mint megjelenéskori alapmodellek, sőt, bevallása szerint eggyel sem találkozott azok közül.

Rengeteg aktivitás is helyet kap, surf, golf, kosárlabda, utcai verseny, gyorsulási verseny stb.

Újra lesznek látogatható éttermek ahol enni és inni lehet, ezek mellé bekerül egy hízás-fogyás rendszer is, feltehetően hasonló mint ami a RDR2-ben is volt. Visszajön a San Andreas-ból ismert sport is mint a gyúrás, kardió. Jason és Lucia haja az idő múlásával nő, Jason-nek a szakálla is. Rengeteg hajtípus elérhető lesz mind a két karakterhez, illetve festeni is lehet.

A két karakter alapból rendelkezni fog egy-egy saját ingatlannal, de lehet majd vásárolni továbbiakat is. Az alapból elérhető lakások nagy mértékben berendezhetőek lesznek, míg a tetszőlegesen vásárolhatóak is variálhatók, de nem akkora mértékben. Több ingatlan típus elérhető, house, apartment, garage stb.

A ruhákat akárcsak mint a RDR2-ben szabadon variálhatjuk, így egy ing kigombolható, a kabát feltűrhető, a nadrág szára felhajtható.

Több mint 30 állatfaj lesz.

Technikai megvalósítás

A játék továbbra is a RAGE motort fogja használni, természetesen egy továbbfejlesztett verziót még a RDR2-hez képest is.

Az AI hatalmas fejlődésen esik át, az NPC-k napi rutinnal fognak rendelkezni, így látható, hogy a reggeli órákban a pékségeknél sor alakul ki, mindenki megy valahová, ha vesszük a fáradtságot és elkezdünk követni valakit előbb-utóbb bemegy egy épületbe ahol csinál is valamit vagy beül a leparkolt autójába és elhajt. A rendőrök is mostantól nem az úttest közepéről fognak egyesével a halált várva támadni, hanem alakzatba rendeződnek, kiveszik a csomagtartóból a sörétest ha van rá idejük, a kommandósok ún. riot shield mögé bújnak, aktívan használják felszereléseiket mint pl. a könnygáz.

A Florida inspirált környezetben erősen jelen lesznek a környezeti hatások, így találkozhatunk hurrikánnal, tornádókkal. Ez nem teljesen tisztázott, hogy hurrikán random is előfordulhat vagy csak a sztori egy bizonyos pontjára való jutás aktiválja majd, mivel akárcsak mint a valóságban, jelentős árvízzel, rengeteg kicsavart fával jár, egy korábbi leak szerint a sztori egy pontján némi időre a térkép egy adott része pontosan egy ilyen környezeti hatás miatt valamennyi időre elérhetetlenné válik.

A környezet valamelyest rombolható lesz, az összes fa kidönthető ha robbanás éri vagy nagyméretű / gyors jármű csapódik neki. Az épületekben is több kárt tudunk tenni mint korábban, persze nem egy Battlefield szerű leomlást kell elképzelni, viszont a térkép összes épületének összes ablaka betörhető, kilőhető. Az objektumokban tett károk magától megjavulnak ha kilépünk majd be, vagy huzamosabb ideig távol maradunk az adott területtől.

A víz kidolgozása ultra-realisztikus lesz, saját magára is hatással lesz, tehát egy korábbi hullám visszahúzódása kioltja valamennyire a következőt, mélyedésekben utat keres magának.

A klasszikus fegyverválasztó menü eltűnik, felváltja a RDR2-ben látott, legalábbis ahoz hasonló rendszer, tehát csak korlátozott számú mordály lehet nálunk. Erre semmi bizonyíték, de feltehetően kettő darab karabély, puska, távcsöves stb. a hátunkon, két pisztoly elrejtve akár a póló alá, illetve valamilyen kisebb melee mint a kés. Ha az utcán sétálgatunk a hátunkon egy gépkarabéllyal az emberek megijednek majd, elszaladnak, hívják a rendőröket. A fegyvereinket az ingatlanokban illetve a járművünk csomagtartójában tárolhatjuk. A fegyvereket karban is kell tartani, nem megfelelő gyakoriságú takarítással romlanak azok statjai, akár be is ragadhatnak. A tisztításukat elvégezhetjük Ammu Nation-ökben vagy akár az otthoni workbench-nél.

Bekerül a táska a játékba, ezekben további tárgyakat tarthatunk, lángvágó, lockpick, gyorskötöző, gránátok, stb.

Rengeteg interior lesz a játékban, tehát olyan épület amelybe bemehetünk. A korábbi Rockstar játékokhoz képest sokkal-sokkal többszöröse.

Végszó

Biztosra veszem, hogy valamit kihagytam amit ti már láttatok, olvastatok, halottatok valahol de azt hiszem a nagyja és a lényeg itt van. Ha tudsz még valami egyebet írd le légyszíves hsz-ben és akkor utánanézek, hogy van e egyáltalán valami valóságalapja és felveszem ide. Funkcionáljon ez amolyan gyűjtőposztként a jövőben a további szivárgásokhoz.
4
0
0
0
💬 1
Metalcsuby avatar
@MrPAYER: Ezek alapján nagyot fog szólni. 😁
0
0
0
0
Liptik avatar
Remélem E3-ra bejelentik legkésőbb, ok hogy készül, de már jó lenne látni egy teaser előzetest legalább, ha még csak codname név alatt fut is.
0
0
0
0
MrPAYER avatar
A Take Two pénzügyi jelentései alapján amelyek 1-1.5 éve lettek publikálva most Decembertől egészen 2023 végéig évek óta nem látott mennyiségű összeget fognak marketing célokra használni amely még az RDR2 marketing kampányának költségvetését is jelentősen túlszárnyalja, ez nem lehet semmi más a GTA VI-on kívűl. Most már tényleg bármikor érkezhet a leleplező előzetes, nem azt mondom, hogy még idén, de legkésőbb jövőre biztosan.
0
0
0
0
no avatar
Ez nagyon kezdetleges cucc ha valódiak a videók.
0
0
0
0
no avatar
[LINK]


~90 klipphez link itt kilistázva:
[LINK]
0
0
0
0
Harley0011 avatar
hello mikor várható?
0
0
0
0
💬 5
no avatar
@Harley0011: 2024 előtt ne számíts rá, addig van idő gépet is összerakni alá.
1
0
0
0
Harley0011 avatar
@Kings Bounty fan: durva :/ És köszi a választ
0
0
0
0
Liptik avatar
@Harley0011: Hát még elég soká
0
0
0
0
no avatar
[url]https://leet.hu/2022/08/15/ezt-el-is-varjuk-fotorealisztikus-grafikat-kaphat-a-gta-6/?utm_medium=cikk&utm_source=Leet%20fooldal&utm_campaign=&fbclid=IwAR0H9CKJY4SWiEf9Rp5rGz8VugrgUTk9HqvG6zkN6ja85V3nHy77xjzcqac[/url]

Lehet spórolni a gépre akinek nincs legalább 3060-ja.
0
0
0
0
💬 16
KrisztianRikardo avatar
@Kings Bounty fan: Ha jól megnézed szinte már RTX játékok jönnek ki. Ha ujját nem találnak ki akkor grafikai frissítést csinalnak a régiekből. Rövid játékok nagy grafikai szintel.
0
0
0
0
no avatar
@KrisztianRikardo: Bizonyám ami nem is baj legalább jó fog kinézni, és olyan lesznek mintha élő volna.
0
0
0
0
CulturalCat avatar
@Kings Bounty fan: És kinek lesz pénze ekkora teljesítményű pc-re amikor csődbe megy az ország? 😂
0
0
0
0
no avatar
@CulturalCat: Majd a királyunk vesz egyet:D:D:D
0
0
0
0
MrPAYER avatar
@CulturalCat: Akkora hatalmas teljesítmény egyébként nem kell, a PS5 ≈10 TFLOP, XBX ≈12 TFLOP, ha ideveszem a félgenerációs gépeket majd amikor kijön kb. a GTA VI is azok sem lehetnek majd több 15-17-nél (ha egyáltalán). Már a jelenlegi generációs kártyák is kenterbe verik ezt a szintet jócskán és a nyakunkon az új gen. 5-600 ropiból már most lehet olyan PC-t építeni ami tuti bírni fogja az ultra 60 framet és ezt innen látatlanban garantálom neked és ez később a megjelenéshez közeledve még lejjebb tolódik.
0
0
0
0
CulturalCat avatar
@MrPAYER: Sajna a jelenlegi setupom nem éppen bírja. Remélem igazat írsz, bár amúgy 600k nem mindenkinek van gépre. Vagy lehet hogy a Gta 6 is úgy fog járni mint a 4.
0
0
0
0
MrPAYER avatar
@CulturalCat: A PC gaming és a hardverárak nem abba az irányba haladnak, hogy legyen klasszikus értelemben vett "olcsó" gép. Kis túlzással kétféle PC közül lehet választani, vagy állítasz össze olyat ami overkill és az elkövetkezendő pár évben is megállja a helyét, de ez tényleg fél millió ft+ kezdődik, vagy veszel egy már a halál se tudja hányszor újra elővett, átnevezett ezer éves, szintén jelentősen túlárazott de alapvetően jóval olcsóbb komponenseket, gondolok itt a GTX 16-ra, RTX 3050 4GB, RX 6500 stbstb.. A középkategória teljesen ki lett nyírva az elmúlt pár évben. Én mindenkinek azt tanácsoltam az utóbbi időben aki hozzám fordult segítségért, hogyha nem szán rá tényleg min. 500-600 ezret akkor nézzen PS5-t vagy XBX-t mert hosszútávon jobban fog járni mint ezekkel a 4-6 GB-os túlárazott vackokkal illetve 4-6 magos, hyperthreading nélküli procikkal ami már most sem elég, nemhogy amikor széles körben elterjed és a jönnek zsinórban az Unreal 5 megjelenések.
0
0
0
0
no avatar
@MrPAYER: Bizonyám, és mindig ezekkel nyomják ki az ember szemét, azt sírnak hogy játszhatatlan vagy grafikát teljesen lebutítva ocsmány.
0
0
0
0
nagyk487 avatar
@CulturalCat: ez igaz :D :D xd

én most raktam össze végre valahára egy erősebb gépet az előzöhöz képest :D :D íme az én konfigom :) https://gepigeny.hu/user/kecske96/eszkozok/359876
0
0
0
0
no avatar
@nagyk487: A kártya lehetett volna újonnan legalább egy 6600 as is.
0
0
0
0
nagyk487 avatar
@Kings Bounty fan: köszi,de nekem így is tökéletes :)
0
0
0
0
KrisztianRikardo avatar
@Kings Bounty fan: Jonak jó, persze meg életű, csak sajnos ezt valaki nem élvezheti ezek az árak nem engedik meg hogy vásároljon nagyobb teljesítményű terméket az ember.
0
0
0
0
no avatar
@KrisztianRikardo: Majd bepótoljuk úgy se tart örökké ez az egész, a játék megvár.
0
0
0
0
no avatar
@KrisztianRikardo: Addig már jönnek igazi kártyák is emberi áron.
0
0
0
0
no avatar
Nézzetek rá a gamestarra egy rakás tennivaló lesz benne.
0
0
0
0
💬 2
MrPAYER avatar
@Kings Bounty fan: Végigolvastam én is a cikket és azt kell mondjam, hogy nekem eddig is a number 1 legjobban várt videojáték volt sikerüljön bármilyenre is, de ha csak a leírtaknak a fele lesz igaz már akkor is túl lett teljesítve minden elvárásom. Azt javaslom mindenkinek minél hamarabb szerezzen be 32 GB memóriát a lehető legmagasabb órajelű darabokból amit támogat a configja, ide bizony kelleni fog. 😀
0
0
0
0
no avatar
@MrPAYER: Nekem úgyis procicsere lesz addigra és 32 giga alá úgy sem megyek mivel ez a minimuma a ddr5-nél úgyhogy lowon csak elfog karistolni a 2060-nal XDXDXD
0
0
0
0
MrPAYER avatar
Nem tudom mi igaz belőle és mi nem, de Redditen és egyéb külföldi gaming magazinokban feltűnt egy leak tegnap, egy elvileg olyan emberkétől aki már anno a GTA V-vel kapcsolatban is megbízható volt illetve azóta a GTA Online DLC-t is hamarabb leleplezte a hivatalos előtt.

Szóval az alapsztori az, hogy van egy ikertestvér pár, egy férfi és egy nő. Dél-Amerikában, feltehetően Brazíliában nőttek fel de egy napon a kartell megtámadja a családjukat, szüleiket megölik és elválasztják őket egymástól. Ez a prológus.

Ugrás jó pár évvel későbbre az USA-ba, a férfiből a drog ellenes hatóság nyomozója lett (DOA, az irl DEA GTA-beli megfelelője), míg a nő beépült a szüleik gyilkosának kartelljében (vagy létrehozta sajátját ez nem volt világos számomra mikor olvastam), a lényeg az, hogy bűnöző lett. A csavar a dologban, hogy mióta elkerültek egymástól azóta nem találkoztak és nem tartották a kapcsolatot, majd a játék elején fognak találkozni ami érdekes lesz, mert a törvény ellentétes oldalán állnak ugyebár, röviden ez az alapcselekmény.

Vice City lesz a leaker szerint a fő játszótér de az kiegészül Carcer City-vel ami Sandy Shores-hoz hasonló prolik lakta határvidék, illetve több Közép/Dél-Amerikai országban is megfordulunk majd. A játék hangvétele picit komolyabb lesz mint az V-é volt, nagyobb szerepet kapnak a különböző modern rendőrségi és katonai technológiák, bejönnek a rombolható épületek (bár, hogy ez milyen limitációkkal arra nem volt kitérve) és picit realistább lesz maga az egész gameplay.

Leleplező előzetes tervezett megjelenése: 2022
Játék tervezett megjelenése: 2024

Pepitában ennyi.

A "realistább" alatt remélem, hogy ilyenekre kell gondolni, hogy nem húzok elő farzsebből egy minigunt egy RPG-vel együtt, hanem minden fegyver a hátadon van és a kocsidba kell tárolni stb, mint az RDR2-be a lovon. Na mindegy is ez az én gondolatom már nem ez a lényeg.
3
0
1
0
💬 3
Rocky12 avatar
@MrPAYER: Egyre több helyen olvasni ezt, szerintem van rá esély. Csak jelentsék be végre idén :D Én arra vagyok még nagyon kíváncsi hogy mekkora lesz a pálya, illetve ha lesz multi abból mit fognak kihozni, esetleg egy GTA Online újragondolva, továbbfejlesztve?
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
@MrPAYER: Reszemrol bejonnenek ilyen ujitasok. Aztan majd meglatjuk, a vak is azt mondta...
0
0
0
0
MrPAYER avatar
@HeyJoe-PCRPG-HUN: Pontosan, az igazságot úgy is akkor tudjuk meg ha a Rockstar mondja meg. Én csak annyit remélek, hogy nem lesz a píszí túltolva benne.
1
0
0
0
no avatar
Szerintem a minimum gépigénye valami ilyesmi lesz:

GPU: GTX 1650 SUPER 6GB VRAM
CPU: Ryzen 5 5600x 6 mag/12szál / Intel Core i7 7700k
RAM: 16 GB
Háttértár: 170 GB

Ennél nagyobb gépigény, bárhogyan nézzük nem igazán lehet majd!
0
3
0
0
💬 12
no avatar
@Potke14: Az a videókártya igény nagyon nem illene bele. Ettől jóval erősebb lesz mivel támogatni fogja a ray tracinget is. 3060-as kell majd hozzá.
0
0
0
0
BellaCiao avatar
@Kings Bounty fan: 4GB VRAM minimumnak lenne max elég de ki tudja
0
0
0
0
no avatar
@BellaCiao: Az már édeskevés még minimumba is vannak hogy telezabálja magát nemhogy 2025-ben XDXDXD
0
0
0
0
BellaCiao avatar
@Kings Bounty fan: de még ki tudja
2022 van még 3 év és minden kiderül
de ne szaldjunk ennyire előre
0
0
0
0
no avatar
@BellaCiao: Főleg, hogy nyílt világról beszélünk meglehet nézni egy nyílt világú játékokban milyen pocsékul futnak 4 giga vramos kártyákon. Legjobb példa a wildlands na ott aztán valami kegyetlen ronda és még a 30 fps sincs meg.
0
2
0
0
szhusi avatar
@Kings Bounty fan: honnan ontod ezt sok baromságot?
1
0
1
0
no avatar
@szhusi: Amikor volt nálam a 1050ti lowon kaptam 30 fps t azt nagyon ronda volt, médiumra rakva meg 20 volt, feljebb nem engedte mert kifogyott a ramból.
0
2
0
0
BellaCiao avatar
@Kings Bounty fan:
kifogyott a ramból

Mi van?????? XDDDDDDDD
A ram hogyan fogyna már ki ember
Gondolkozz már XDDDDD
a memória max megtellik nem kifogy
0
0
0
0
no avatar
@BellaCiao: Megtelik na tökmindegy. Ugyanazt eredményezi játszhatatlanná válik. Ide egy 3060 kell ennyi. Persze ha nem diavetítést akarsz nézni.
0
0
0
0
BellaCiao avatar
@Potke14: a tárhely fix hogy ennyi lesz
már a GTA V is van 100GB
0
0
0
0
19ati93 avatar
@Potke14: ezt a cpu-gpu kombót nem tudom hogy sikerült összehozni :D :D
0
0
0
0
no avatar
@19ati93: Hülyeség úgy is ettől jóval nagyobb lesz a gépigénye.
0
0
0
0
Omis avatar
remélem azért azt hogy 2024 eljén már kitudom próbálni persze addigra kell egy új vga :D (ami tervben van RTX 3050.
0
0
0
0
💬 10
no avatar
@Omis: Én messziről kerülném főleg 2 év múlva ami a 2060-nál is gyengébb _:D:D:D
1
0
0
0
Omis avatar
@Kings Bounty fan: Megtörtént a kerülés mert rx 6600 lett.
0
0
0
0
no avatar
@Omis: Nagyon helyes jó döntés volt.
0
1
0
0
Omis avatar
@Kings Bounty fan: köszi,
0
0
0
0
no avatar
@Omis: Szívesen, jó tesztelést.
0
0
0
0
no avatar
@Kings Bounty fan: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
no avatar
Csak rosszabb a 2060-nál és ugyan annyiba kerül mint a 6600 amit vett. Jobban kijött vele.
0
0
0
0
no avatar
@Kings Bounty fan: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
no avatar
Hát úgy igen nehezebb ha nem saját zsebből van.
0
0
0
0
Liptik avatar
@Omis: Szerintem elég lesz low-hoz, a Rockstar a sikerét akarja megduplázni, nem a csalódást.
1
0
0
0
Omis avatar
@Liptik: Talán igazad lesz talán nem .
De ne legyen ,mert én úgy gondolom egy 2021 kiadású kártya jelen esetemben rx 6600 nehogy csak már LOW beállításokhoz legyen elég :D
0
0
0
0
no avatar
@Omis: Na ez az amikor hozza a 2060-as szintet a síma verziója is. A TI változata meg erősebb is nála valamivel.
0
0
0
0
no avatar
És ezt kapjátok ki, hivatalosan is megerősítették hogy készül a gta 6 jeeeeeee.
0
0
0
0
💬 8
MrPAYER avatar
@Kings Bounty fan: Pont most olvastam én is ebben a percben, végre 🙏🙏🙏
0
0
0
0
no avatar
@MrPAYER: Ideje volt már nagyon.
0
0
0
0
Mast3rGamer1982 avatar
@Kings Bounty fan: És természetesen 1000 év mire elkészül :D
0
0
0
0
no avatar
@Mast3rGamer1982: Hehehe akkor gyorsan kitalálni a halhatatlanságot.
0
0
0
0
no avatar
@Mast3rGamer1982: De legalább több évre szóló, minőségi játékokat szoktak leadni. Ez tény
0
0
0
0
Mast3rGamer1982 avatar
@Benike922: Már ha egyáltalán kiadják az adott játékot :D
0
0
0
0
Liptik avatar
@Kings Bounty fan: Ezaz, de még nem kaptunk egy előzetest sem.
0
0
0
0
no avatar
Én is remélem, hogy Vice City feelingje lesz majd. De el tudnék képzelni egy jövőben játszódót is, és saját karaktert kéne kreálni hozzá. Meg én szerettem a San Andreasban a kondit meg a harcművészetet. Az is jó lenne ha lenne.
0
0
1
0
💬 2
Liptik avatar
@gyudani1996: Én is, de remélem úgy, mint a GTA V-ben és a San Andreasba a szabadba is lehet menni, nem csak a városba. Jövőbe játszodó GTA az nem lenne rossz.
0
0
0
0
no avatar
@Liptik: Igen ahogy mondod. De jó lenne családot is alapítani benne. Vagy öregedés. Meg évszakok. Stb. De nem hiszem hogy mostanában lesz valami. Tekintve hogy adják ki a remasteredeket.
0
0
0
0
MrPAYER avatar
https://huroc.com/gtavi-announcement-in-2021/

Egy fokkal legitebb infónak tűnik mint minden eddigi az elmúlt pár évben. Bízunk a legjobbakban.. 😃
0
0
0
0
💬 2
no avatar
@MrPAYER: En remelem hogy a GTA 3,VC,SA-n jo fog sikerulni mert kellene mar valami ilyen TPS jatek..
Komolyan gondolkoztam hogy felteszem majd a Saints row 3-t es azzal el leszek.. Watch Dogs 1 nem tetszett, Mafia 1 & 2 kiporgetem, nem rossz jatekok de nem GTA..

Hianyozik a piacon olyan jatek mint a GTA-k..
0
0
0
0
MrPAYER avatar
@ELERY: Mindenféle elvakultság nélkül, de szerintem a GTA-t csak egy másik GTA pótolhatja 😁
0
0
0
0
TRACERHD avatar
Az ***na be ha ez is 2 évig konzol exkluzív hulladék lenne XD
0
0
0
0
💬 1
MrPAYER avatar
@TRACERHD: Ha megvizsgáljuk a dolgokat, akkor látjuk, hogy a GTA V esetében egy jó másfél év kellett az XB360 / PS 3 után a PC-s portnak, az RDR 2-nél már csak 1 év, akkor itt hátha csak fél esztendő 😀
0
0
0
0
Legendrush27 avatar
Kiszivárgott egy állítólagos map részlet.

https://www.reddit.com/r/GTA6/comments/og2alq/there_was_a_map_leak_on_gtaforums_but_the_video

Mivel nekem az első GTA is Vice City volt nagyon örülnék egy Miami,Florida sztorinak. ⚠️
0
0
0
0
💬 2
CulturalCat avatar
@Legendrush27: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
Legendrush27 avatar
@CulturalCat: Ajánlom figyelmébe az "állítólagos" szót.
Magyarország Kormánya.
0
0
1
0
19ati93 avatar
@Legendrush27: It looks like GTA V's map but chopped up and made into looking like Miami, it even has the same color scheme as GTA V's map, pretty unoriginal. And not to mention the shaky camera that literally every fake leak has, how surprising? Case closed.

Tl;dr - Welcome to another episode of : Fake leaks shot during an earthquake.

+1
0
0
1
0
no avatar
GTA V-bol kiindulva, ha azt nezzuk az Online-ban mennyi tartalom van akkor ez olyan kezdesnek 180-200 giga lesz az biztos csak a single..

https://i.pinimg.com/originals/34/79/46/34794689cd1e0723d321e1b2d2657f13.jpg

Egy ilyen palyanak mar orulnek nagyon..

https://www.gtaboom.com/wp-content/uploads/2015/08/map.jpg
0
0
0
0
💬 2
no avatar
@ELERY: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
no avatar
Amugy majd ha megjelenik, akkor majd jo lesz igy vissza olvasgatni hogy miket sikerult megtippelni 😀

Emlekszem anno a Max Payne 3-is megjelent mindenki azt mondta arra hogy a 35gb milyen sok, manapsag meg van standard forma.. Tehat en azon a velemenyen vagyok hogy 180-200 giga..

Gepigenyrol annyit, hogy a RDR 2 is a Rage motoron fut, es elege szep az oszkes, animacok, stb.

Minimum 6 mag / 12 szálos CPU, 6-8 gb VRAM, 16 giga ram..

proci és vga rajtuk áll, hogy melyik serián megy a game - ezt eltalatad. 😉
0
0
0
0
MrPAYER avatar
@ELERY: Szerintem majd ha a release után elstartol az online is akkor ilyen 250 giga körül lesz. Valahol nemrégiben olvastam, hogy "kisebb" játék lesz mint az V ezért nem kell neki akkora hely, persze, a V-re is azt mondták anno, hogy nem lesz sokkal nagyobb mint a IV mert nem teljes San Andreas hanem csak Los Santos ehhez képest olyan 90 körül van most, arról nem is beszélve, hogy "csak Los Santos" akkora mint az SA fél térképe a vidéket még csak meg sem említve. 😂
0
0
0
0
Masterthief avatar
Mit vitáztok a hépigényen? 😃 A játékról nincs is semmi biztos infó, de már szétszeditek egymást. 😃 Majd ha ébek múlva lesznwk hívatalos képek, trailerek és gépigény, stb, akkor essetek egymásnak, mert akkor lehet konzekvenciát levonni a játékból. Felesleges levonni bármilyen következtetés egy olyan játékról ami fejlesztői fűzisban van és szart sem tudni róla. Max pletykát, ami vagy igaz vagy sem.
0
0
0
0
💬 1
carl18x avatar
@Masterthief: Azért nem volt semmi fajta vita, csak szimplán saccoltam egy gépigényt a GTA 5 és Red Redemption 2 gépigénye után.
Aztóktók a GTA 6 gépigénye tuti nagyobb lesz. De igaz a ki tudja mikor készül el a következő port, 2025 előtt biztos nem dobják piacra.
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 2
MrPAYER avatar
Inkább 10900k és 3060, az kb. még reális is lehet szerintem, az RDR 2-nél egy 3 évvel régebbi xx60 volt megadva, szóval itt is az lehet majd a felállás. 3070 szintű kártyákkal simán teperni fog ultrán 1080p-n 60 framel az amúgyis felesleges beállításokat kihagyva (msaa reflection stb..) erre akár egy kisebb összegben is mernék fogadni 😂 De inkább kártyaigénye lesz mintsem cpu, a mostani proci szegmens irgalmatlan ütős ezekkel a sok mag - sok szálas megoldásokkal, kétlem, hogy 3 éven belül az akkori középkategória elérheti mondjuk egy r7 5800x teljesítményének kétszeresét, talán másfélszeresét jóindulattal.
0
0
0
0
carl18x avatar
Attól függ mikor jelenik meg, 2023-as megjelenéssel még reális gépigény volna. De ha 2025-ra időzitik a startott akkor szerintem biztos emelnek rajta kícsit.
0
0
0
0
carl18x avatar
Állitólag a GTA 6 2024-2025 táján érkezhet, szerintem a gépigénye a következő lehet. 😀
CPU Ryzen 1600/I7 8400
8 vagy 16 giga ram
GTX 970/RX 470 4 gb vram
200-250 gb tárhely.

Én ekkörül saccolom, de ha nagyobb az se gond. Csak nézzen ki jól és legyen realisztikus!
0
0
0
0
💬 23
no avatar
@carl18x: Erre számoljál vagy 3-szorosát kb.

I7 10-dik generációs proci, 32 giga ram, rtx 3060, vagy 6700xt minimummal.

Megnézve már most a Vampire gépigényét, és ezért.
0
0
0
0
no avatar
@Kings Bounty fan: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
no avatar
Ember, még semmit nem lehetett látni belőle, és hogy az előző generációs konzolokra nem jön, mivel összefosná magát azért. És már minden az rtx-ről fog szolni, már most sem csinálnak rtx-nélküli kártyákat.
0
0
0
0
MrPAYER avatar
@Kings Bounty fan: 10th gen i7 minumumnak? Akkor ezek szerint XSX-en és PS5-ön a töltőképernyőn kifagy 😂 Az RDR 2 gépigényére számolj rá min/max esetekben is 30%-ot, de még annyit se mert ez GTA lesz, tudják, hogy irgalmatlan jó portnak kell legyen ha az Onlineba sok Shark Cardos opressor mk. 12-őt akarnak 😆
0
0
0
0
no avatar
@Kings Bounty fan: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
MrPAYER avatar
Minimumnak semmiképp, ajánlottnak tudom csak elképzelni, de a RAM-ot még úgyiscsak felezve.
0
0
0
0
no avatar
2025-re már rendes áron lehet kapni az akkori hardvereket és mindjárt nem lesz milliós tétel.
0
0
0
0
carl18x avatar
@Kings Bounty fan: A te írásod sose volt mérv adó, a saját géped se tudod megépíteni... Akkor hogy a fenébe saccolhatná jól?
A Rockstar nem fog elő állni túl nagy gépigényel, mert nekik céljük hogy az elavultabb számítógépeken is jól menjen.
Több eladás=több pénz.
0
0
0
0
no avatar
@carl18x: De nem is olyan idióta, hogy egy gtx 710-re vagy 1030-ra optimalizálja.
Mire ez kijön olyan gépigények lesznek hogy beszarsz. És egy full generációs címet nem fognak kenyérpirítóra csinálni, követni fogja a 25-26-os igényeket.
0
0
0
0
carl18x avatar
@Kings Bounty fan: 1. Nem is létezik GTX 710, 2 ki beszélt ilyen kártyákról? GTX 970/RX470 volt a téma.
Már megint kevered a szezont a fazonnal és totál nem vagy képbe semmivel.
0
0
0
0
no avatar
@carl18x: Erre sem fogják optimalizálni ilyen régi kártyákra. Az a 970 11-12 éves lesz, míg a 470 9-10 éves. Szét röhögném magamat ha erre optimalizálnák egy újgenerációs játékot ez volt az év vicce 😆😆😆😆
0
0
0
0
no avatar
@Kings Bounty fan:
Szét röhögném magamat ha erre optimalizálnák egy újgenerációs játékot ez volt az év vicce 😆😆😆😆

Én is szét röhögném magam, ha egyszer képes lennél egyedül is bármit kicserélni a gépedben és nem embert kellene hívnod hozzá 😆 Kajak itt vakerálsz zéró tudás nélkül.
0
0
0
0
no avatar
@carl18x: Nála létezik, a szerelő mondta neki... 😆
0
0
0
0
no avatar
@carl18x: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
no avatar
Ez még minimumnak is vicc a köbön 😆😆😆😆 470 még a gta 5-höz is elég gyengusz nemhogy a 6-hoz 😆😆😆
970 se egy erőmű már, majd 4-5 év múlva elég lenne úristen nemár.....
0
0
0
0
csuz-li avatar
@carl18x: Érdekes gondolatkísérlet!
Ha a trendeket nézzük és tényleg kb 3 év múlva jelenik meg, akkor a mostani legmagasabb gépigényű AAA játék ajánlott konfigja lesz a minimum igény RAM-ból és VGA-ból. CPU-ból nagyjáéból a mostaniak maradnak, legfeljebb csak kicsit kell erősebb. Ajánlott VGA a jövő évi termés a felső középkategóriából, RAM meg kb 2-4 GB-al nagyobb.
Ez az én tippem.
0
0
0
0
no avatar
@csuz-li: Mivel a nyakunkon a ddr5 is ott is 32 giga ram lesz az alap, ezért 32 giga kell majd neki a többit eltalálnád.
0
0
0
0
no avatar
@Kings Bounty fan: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
no avatar
Számít is nagyon,hogyne számítana, a teknológiát is nézni kell. És full újgenerációra készűl így ami kivan írva az egy baromság.

Meg ott a stalker 2 is, ki gondolta volna, hogy olyan kurva nagy gépigénye lesz???? senki na erre varjál gombot.

Most egy be sem jelentett játékról vannak találgatások hát gratulálok. Ott volt a Biomutant is első körben mekkora baromság volt megadva hozzá, aztán ahogy közeledett a megjelenése mekkora külömbség lett a 2 között.
0
0
0
0
csuz-li avatar
@Kings Bounty fan: Nem szoktak ennyivel többet kérni, mint az épp aktuális konzolgenerációban van, márpedig addig nem lesz váltás, csak legfeljebb megint egy "félgenerációs". De majd kiderül.
0
0
0
0
no avatar
@csuz-li: Unreal 5-ös gépigényt nem is láttunk még, szolva amik itt vannak a konzolgenerációnak az igényei a fasorba sincsen. Majd a hellblade 2-nél derül ki az igazi generációs gépigény.
0
0
0
0
csuz-li avatar
@Kings Bounty fan: Én nem a konzolos gépigényről beszélek, hanem a konzolokban lévő hardverről. Az igaz, hogy a játékok egyre jobban kihasználják a benne lévő vasat ahogy halad az idő, de több vas nem kerül beléjük, tehát azokat a limitációkat mindenképp tartani kell. Persze PC-n jobban "el lehet engedni", de duplázni nem fognak, mert ahhoz sok mindenen kellene változtatni a portoláskor. Márpedig portoláskor első, másod és harmadsorban is csak a grafikára szoktak rágyúrni azon túl, hogy fusson.
0
0
0
0
no avatar
@csuz-li: Teljesen felesleges egy be sem jelentett játéknak megtippelni az igényét, 2025-re teljesen más lesz a hardverpiac, és ezer millió lehetőségekkel. Míg a konzolnál csak egy van nem kell nézni semmit, és pc-n sokkal könnyebb ez az egész határ a csillagos ég.
És mondom már nem gyártanak rtx nélküli kártyákat, így nincs érdekük egy elavult teknikára csinálniuk a játékot.
0
0
0
0
csuz-li avatar
@Kings Bounty fan:
Teljesen felesleges egy be sem jelentett játéknak megtippelni az igényét

Persze, hogy felesleges, ámde szórakoztató játék.
0
0
0
0
no avatar
@csuz-li: A másik játék meg az elder soild 6 annak is meglehet majd nézni a nyílt világú címeknek az igényeit.
0
0
0
0
no avatar
@Kings Bounty fan: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
MrPAYER avatar
Én nem feleslegesen spekulálni jöttem, hanem csak gondolatokat megosztani. Remélem, hogy egy picit elviszik a gameplay-t abba az irányba amit az RDR 2 képvisel, és picit realistább lesz. Mármint olyanokra gondolok, hogy nem fér el egyszerre a zsebembe 9 darab gépkarabély és 14 géppisztoly amit egy pillanat alatt előtudok varázsolni, hogy a kezembe legyen, legyen max 2 egyszerre nálad, az is a hátadon, és ha az utcán a rendőr meglátja egyből jön a wanted, a többi stukó meg a kocsid csomijában vagy a házad széfében, így legalább a járműveknek is lenne értelme, nem csak annyi, hogy milyen szép rajta a felni vagy, hogy mennyit megy.

Volt olyan "hír", hogy talán több nagyvárosba fog játszódni amik között akár a szárazföldön is utazhatunk, ez mondjuk alátámasztaná valamelyest a fentebbi felvetést, hogy emelnek át átdolgozva gameplay elemeket a Red Dead-ből, mert ott meg kegyetlen sokat kellett lovagolni, akkor itt meg majd autózni kell. Mindenesetre is engem nem érdekel, hogy hol fog játszódni, vagy, hogy mekkora lesz a térkép, hány játszható karakter stb.. én csak annyit kérek vegyenek vissza legalább a sztori módban ebből a nemrégiben elkezdett tömény árkádságból ha már az Onlineban úgy sem fognak, hiszen az termeli a pénzt, hogy a kiskölykök megveszik a neon rózsaszín outfitet és az azzal egy értelmi szinten lévő felesleges marhaságokat, szerencsére az Online nem érdekel engem, pont ezek miatt, bár meglepődnék ha picit komolyabb hangvételt kapna az is, de lássuk be, erre nem sok reális esély van.
0
0
0
0
💬 9
Andor1997 avatar
@MrPAYER: Így van! Csoda jó lenne kicsit reálisabban játszani, rengeteg kis apróság. Mondjuk lehet megszakadna a gép, de ha jól optimalizálják még jó lehet, ráférne egy gatyázás a Rockstarra is, hogy szedjék össze magukat és a programkódot és ne valami megy valahogy kategóriásat kapjunk!
Spoiler!
GTA 4 for president...és még azon is túl RDR2.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@Andor1997: Mindig csak egy adott szelete van betöltve a játéktérnek, úgyhogy nem éppen attól térdelnének le a gépek.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@SuperPuma: Nyilván nem erre gondoltam, hanem arra, hogy mondjuk olyan részletes lesz a játék, hogy még a darabokban betöltött map és a részletek is maximumra tekerve az adott maxos gépnek húzósak lesznek. Bár talán ez a maga idejében az 5. résszel is így volt, meg az azelőttiekkel, bár őszintén szólva egyik előtte lévő megjelenését sem tudom bekalibrálni, hogy milyen lehetett az akkori performance a gépeken.
0
0
0
0
MrPAYER avatar
@Andor1997: Hát figyelj a GTA V-ről tudok nyilatkozni, egy i7 6700k kicsit felpiszkálva és egy GTX 1070 (1 évvel kesőbb jött kb. mint a PC-s port) FullHD-n szinte ultrán, kikapcsolva az olyan dolgokat amin a Pascal Titan is elfőtt simán tartotta a 60 FPS-t. Na ehez képest ha az RDR 2-n benyomod az MSAA-t akár csak 2x-re akkor a 2070 úgy eltérdel mint Magdi anyus a lépcsőházba. Egyértelműen gyengébb minőségű port mint a GTA volt tökmindegy milyen a grafika, felesleges ezzel védeni, az V-ön is mindenki maga alá piszkított, mégis futott egy akkor friss 140 ezres kártyán maxon. De szerintem a GTA kövi részénél megint odafigyelnek majd, hogy ne csak a grafika legyen csúcsminőség hanem a kódolás is, hiszen ha a jövedelem nélküli tizenévesek értelemszerűen gyengébb gépein nem fut akkor saját magukat lövik t*kön, ki fogja megvenni az opressor mk. 492-re a fade paintjobot?! 😂
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@Andor1997: Olyan részletekig menő játék megalkotásához már számottevő idő kell, de szerintem már a GTA 5 is kellően részletes. Mondjuk a rossz minőségű utakat még hiányolom a videojátékokból.
0
0
0
0
no avatar
@SuperPuma: Magyarban az van bőven, ha azokon akarod kiélni magadat 😆
0
0
0
0
no avatar
@Andor1997: A IV valóban remek volt single ügyileg, viszont maga a port a legpocsékabb amit valaha láttam... 😆
0
0
0
0
MrPAYER avatar
@LordSzalko: Akkor még nem játszottál az L.A. Noire-al, a Rockstar nem nagyon volt a helyzetek magaslatán az évtized forduló környékén 😂
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@MrPAYER: Mondjuk speciel amikor én végigjátszottam semmi gondom nem volt vele. Mondjuk nem is űber géppel játszottam, de jól elfutkorászott.
0
0
0
0
xymano avatar
Nekem hogy futna?😂😂😂😂
0
0
0
0
💬 2
Arthur Morgan avatar
@xymano: 20K 1000fps Extreme Ultra grafikával 😆
0
0
0
0
xymano avatar
@Arthur Morgan: Akkor nem kell😆😆
0
0
0
0
zsiroslangos avatar
Half Life 3 után szabadon.... 😃
0
0
0
0
💬 5
no avatar
@zsiroslangos: A 7 hamarabb fog megjelenni mint a 6 😆
0
0
0
0
bukta2 avatar
@LordSzalko: Mármint a Half Life 7 re gondolsz ugye?... mint a GTA VI... 😂😂😂
0
0
0
0
no avatar
@bukta2: Hamarabb fog kipusztulni a bolygó mint hogy az megjelenik 😆
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
@LordSzalko: Lehet hogy nem lesz már bolygónk , de addigra a Space X kiköltöztett minket a Marsra, és ott várhatjuk a HL3 bejelentését továbbra is 😆

https://www.kepfeltoltes.eu/images/2021/05/20/739d6nf29t_43fd5ee5_18d5_.jpg
0
0
0
0
hancyxd avatar
Amíg termel a GTA5 addig nem lesz GTA6 :V
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@hancyxd: November 11-én jönnek a nextgen verziói.
0
0
0
0
Liptik avatar
[url]https://www.pcguru.hu/hirek/gta-6-lehet-hogy-az-e3-2021-alkalmaval-bejelentik/62812?utm_source=PCGURU&utm_medium=Drag&utm_campaign=FB_Oldal&utm_content=Gaming&fbclid=IwAR2HU9Pyplbhoe2_bL6_P5L4HebkgLwSWrKytcgxRoHszNcP_cSsxaK7D38[/url]
0
0
0
0
TNGDavid avatar
Remeljuk mig kijon, leesnek majd a kartya arak, s a normalis emberek is vehetnek majd maguknak jatszasra meg munkara is, nem csak a banyaszok... 😀
Tul sok a pletyka amugy, nem is kell odafigyelni mert csak el.... az egesz hype-ot.
0
0
0
0
💬 1
Liptik avatar
@TNGDavid: Hát igen a bányaszat meg a járvány el tűnhetne.
0
0
0
0
sean avatar
Tele van pletykákkal és 'szivárgásokkal' a net hogy majd itt meg ott játszódik, meg ez meg az lesz, vercetti fia, vice city, florida blablabla. Rengetegen élnek meg abból, hogy azt mondják amit az emberek hallani akarnak. Ha a Rockstar bejelenti és totál mást kapunk, akkor majd megy a köpködés hogy hú de sz@r nem erről volt szó. Míg nincs semmi hivatalos infó, addig kár a sok hülye unatkozó majom 'szivárogtatásait' szentírásként kezelni.
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 1
no avatar
5 ev mulva talalkozunk 😀😉
0
0
0
0
💬 2
The_Teacher_Man avatar
@vgakiraly: Hova mész? Ha publikus... 😀
0
0
0
0
no avatar
@vgakiraly: 2024-re mondják.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

Még mindig nincs róla semmi hír?
0
0
0
0
💬 4
Andor1997 avatar
@gyudani1996: Ha lesz ki lesz téve az oldalra, addig kár kérdezni.
0
0
0
0
no avatar
@gyudani1996: Nem is tudnál játszani vele, édeskevés lenne a géped hozzá.
0
0
0
0
no avatar
@Kings Bounty fan: Lehet hogy a mostani igen. De miből gondolod, hogy nem lesz új gépem?
0
0
0
0
no avatar
@gyudani1996: Addigra kijön a ddr5 úgyis mire ez kijön.
0
0
0
0
MrPAYER avatar
https://hu.ign.com/grand-theft-auto-online/63300/news/a-gta-online-uj-trailere-eleg-konkret-utalas-tartalmaz-a-gta-6-ra
0
0
0
0
💬 1
zsiroslangos avatar
@MrPAYER: Megint dolgozik az emberi fantázia. Ez még semmit nem jelent. 😊
0
0
0
0
no avatar
Ezt találtam:
https://www.kinguin.net/category/74561/grand-theft-auto-vi-pre-order-rockstar-digital-download-cd-key
Itt az oldal le írása, lehet hogy 2022/12/31-én fog meg jelenni?

Release date: 31/12/2022

Grand Theft Auto 6 will be another installment of the iconic video game series. As we know, the Grand Theft Auto series is based on cities similar to American metropolises. Their names change. Players had already the opportunity to drive the streets of Los Santos (Los Angeles), Vice City (Miami) or Liberty City (New York). We didn’t visit sunny Vice City since 2006. This creates speculation that this is where the action of the upcoming part will take place. In addition, this part number is can be written with the Roman number "VI", which can cleverly make up the first two letters of an exotic city. The Best moment to return to Vice City is the golden period for such locations, i.e. the colorful 1980s. century.

According to Rockstar's official information, GTA 6 is about to undergo a revolution in terms of a living and open world. Communities of people are to be on the agenda — each district is to live its own life, and passersby will have their own personalities, which we will see at any time of the game. One of the playable characters could be a woman. The number of main characters has not yet been determined. Rockstar can even return to the pattern known from older installments of the cycle.

Guns, rifles and rocket launchers will be handed over to the protagonists again. Rockstar will definitely want to implement elements from Red Dead Redemption 2, where player can focus on personalizing weapons. It is possible that GTA 6 will contain such details. Numerous cars, boats and planes will likely appear in Grand Theft Auto VI. Such means of transport can facilitate the drug smuggling.
0
0
0
0
💬 4
bukta2 avatar
@Mrobi20041: 2024 re adott be a Rockstar valami rohadt nagy pénz összeget marketingre (én inkább 2024 vagy 25-re szavaznék...)
Mellesleg pár hónapja nyilatkozott valami belsős emberke hogy már készül egy ideje a játék de még korai fázisban van
0
0
0
0
no avatar
@bukta2: Előbb jelentik be ismét az 5-öt, mint hogy kiadjanak egy új részt.
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
@bukta2: valamin biztos hogy dolgoznak, mert egyik alkalmazottat se fizetik a semmiért. mióta a rdr2 megjelent, már egyértelmű hogy valami máson dolgoznak, sőt már előtte is.
0
0
0
0
B0untY avatar
Lehet a Vice City 20. születésnapján fog megjelenni 😃 epic lenne
0
0
0
0
Viktorinho avatar
Ez meg micsoda? 😃 [LINK]
0
0
0
0
no avatar
Vicc kategoria amit a Rockstar Gamesz csinal..

https://i.kym-cdn.com/editorials/icons/original/000/001/395/Screen_Shot_2020-06-12_at_12.01.17_PM.png

Meddig csusztasak meg a jatekot? Vagy valami informacio ami hiteles? Eselytelen hogy egy RX 480/580 8GB-n fusson 2025-ben, mah..
0
0
0
0
💬 2
H-ECTOR avatar
@ELERY: Borszallmas marr esz a biszonnytalaságg
0
0
0
0
carl18x avatar
@ELERY: Talán 5-6 év múlva jöhet a GTA 6. Sajnos valóban nagy csalodás egyre több év telik el 2 gta rész között.
0
0
0
0
B0untY avatar
De jó lenne ha Vice City-be játszodna
0
0
0
0
💬 1
Liptik avatar
@B0untY: Az nagyon jó lenne, csak ne legyenek 1 tized mp-es töltőképernyő a hidaknál.
0
0
0
0
no avatar
Aztán ne bízzuk el magunkat annyira, lehet hogy várunk a nagy durranásra azt lehet senkinek nem fog tetszeni. Még R*-nál nem volt de semmi sem elképzelhetetlen...
0
0
0
0
💬 1
Andor1997 avatar
@xmartonx: Itt szerintem max akkor tudna rosszat csinálni a Rockstar ,ha valami jövőben játszódó hyper futurisztikus hülyeséget csinálna a szériából...bár annak is lenne keletje,minden más esetben szerintem simán vannak jó ötleteik ahhoz,hogy jól legyen megoldva.
0
0
0
0
Superman79 avatar
Elképzelhető
https://liner.hu/felejtsd-el-a-gta-6-ot-sokkal-utosebb-dologgal-keszul-a-rockstar/
0
0
0
0
no avatar
Tudom hogy nincs rá esély de nagyon jó lenne ha már az új konzolokkal egy időben megjelenne...
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció
Számitógépvilág balSzámitógépvilág jobb