header
Fallout 76
Fallout 76 cover
Megjelenés: 2018. November 14.
Műfaj: Akció, Kaland, Szerepjáték
Fejlesztő: Bethesda Game Studios
Kiadó: Bethesda Softworks

Fallout 76 gépigény

Minimum gépigény:

CPU:
Intel Core i5-6600k 3.5 GHz / AMD Ryzen 3 1300X 3.5 GHz or equivalent
RAM:
8 GB RAM
GPU:
NVIDIA GTX 780 3GB / AMD Radeon R9 285 2GB or equivalent
OS:
Windows 7/8.1/10 (64-bit versions)
STO:
80 GB available space
NET:
Broadband Internet connection

Ajánlott gépigény:

CPU:
Intel Core i7-4790 3.6 GHz / AMD Ryzen 5 1500X 3.5 GHz
RAM:
8 GB RAM
GPU:
Nvidia GTX 970 4GB / AMD R9 290X 4GB
OS:
Windows 7/8.1/10 (64-bit versions)
STO:
80 GB available space
NET:
Broadband Internet connection
NOTE: Requires a 64-bit processor and operating system
Az oldalon csak hivatalos gépigények találhatóak, amit a készítők vagy egy hivatalos forgalmazó cég tett közzé.
Hogy futna a gépeden?
Hasonlítsd össze a gépigényt egy általad megadott konfigurációval!
Hasonló játékok:
Warden: Melody of the UndergrowthMiddle-earth: Shadow of WarEdge Of EternityOsiris: New DawnATLASReboant - Endless Dawn
Hozzászólások: 215
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
2023, meg most is sz@r. Fallout fanboy vagyok. Megvettem majdnem a megjelenéskor. Bármilyen konfiggal esek neki 30-40 fps-nél többet nem tudok kipréselni belőle. Intel CPU/VGA amd CPU/VGA és ezek összes permutációjában próbáltam. A gép kihasználtsága 20-30% körül van, szóval mennie kellene. Mióta steames gyakran crashel. Szeretném szeretni, de nem megy.
0
0
0
0
MrPAYER avatar
Gondoltam írok róla egy kis élménybeszámolót, mivel még mindig sokaknak az van meg a fejében, hogy egy félkész, üres, lelketlen játék, amelyek persze nem jogtalan vádak de a megjelenés óta eltelt majdnem négy évben ez már nagyon nem az a játék amit az első tesztekben bemutattak vagy láttátok akár saját magatok is. Azoknak szeretném a saját szemszögömből bemutatni kicsit akik az egykori negatív kritikák miatt, holott amúgy alapvetően a széria rajongói, de kihagyták a játékot. Szeretném ha minél többen kipróbálnák és utána fogalmaznának meg véleményt vele kapcsolatban, remélem segítségére lesz valakinek 😀.

Technikai oldalról igazából 1/1 Fallout 4, a grafika, fizika, gunplay, stb. nagyon ismerős lehet azoknak akik játszottak az előddel. A grafika szerintem szebb mint a 4-ben, ezt főleg a megnövekedett volumetrikus fények és köd alkalmazásával éri el a játék. Maga a textúra minőség is jobb valamivel, a tereptárgyak egy hajszálnyit (tényleg annyit) részletesebben vannak kidolgozva. Alapvetően nem ezek miatt mondom, hogy szebb hanem Appalachia (ahol játszódik) art része sokkal szebb mint ami a Nemzetközösség volt a 4-ben. Színes fák, nem olyan egyhangú talaj, level design oldalról nézve itt már tényleges mélységek és magasságok vannak, nem csak egy nagy sík pusztaság a térkép. A "színesség" érthető mivel a 76-os menedék 25 évvel a robbanások után nyílt ki nem pedig 200 telt el, mint ahogy anno a cryio-kamra kioldott bennünket ugyebár.

Teljesítmény ügyileg ha max grafikán szeretnétek futtatni stabil 60 képkocka mellett akkor mindenképpen egy GTX 1070-es vagy azzal egyenértékű kártyát javaslok, nekem is ez van, volt egy-két pillanat amikor bezuhant 55 körülire de nagyon ritka volt, gyengébb kártyával biztosan többször reccene meg. CPU ügyileg nem tudom, az enyém szerencsére overkill játékokhoz, RAM-ból biztosan elég a 16GB, és egy tipp, mindenféleképpen töltsétek le az "Optimum Reshade NATURAL no black bars" nevezetű modot a Nexusmods-ról mert alapvetően olyan bugosan lett implementálva a TAA élsimitás, hogy fájdalom a Bethesda részéről, homályos már 15 méterről minden és az egész játékon egy ilyen "washing" effect van, na szóval ez kötelező elem, enélkül el se kezdjétek mert megfájdul a fejetek a blurtől.

Maga a játék:

Szóval alig pár évvel a bombák hullása után járunk Nyugat-Virginiában, fantázianevén Appalachiában. A Vault 76 lakosaként ébredünk a földalatti szobánkban, miközben a menedékhely hangosbemondóin a felvigyázó legutóbbi hangfelvétele ismétlődik, miszerint köszöni mindenkinek az elmúlt éveket és sok sikert kíván a civilizáció újjáépítésének rögös útjához. A karaktergenerálás után utolsóként hagyjuk el a menedéket és megkezdődik a kalandozásunk. Magáról a sztoriról nem szeretnék beszélni hiszen mindenki élje át maga, a main questline jó 40 óra hosszúságú ha csak küldetésről küldetésre járunk de ez nem így lesz mert valami mindig elfogja terelni a figyelmünket, simán van a játékban 100 óra, ha csak a 2020-ban megjelent Wastelanders DLC (fősztori) végével bezáróan nézzük a dolgokat. Mindenféle spoiler nélkül egy kis támpontot szeretnék mégis adni, hogy nagyjából miről szól a játék. Nos, a Fallout 4-ben bevezetett "építsük újra a civilizációt" téma egy még tovább buffolt verziója, akinek ott nem jött be ez a stílus, inkább a 3/NV személyes történet kibontakozása szál fogja meg jobban könnyen lehet, hogy csalódni fog a játékban. Persze itt is jelen vannak ezek az aspesktusok de érződik, hogy nem ezen van a hangsúly. Ettől függetlenül lesznek izgalmas küldetések, egyenesen olyan megoldások is amelyeket eddig a szériában soha nem láthattunk.

Mégis a legerősebb oldala a játéknak a side questek háza táján keresendő, rengeteg DLC jelent már meg és még fog is amely ezeket bővíti még tovább. Ilyen volt például ami az egyik leghíresebb Virginiai legendán alapszik, a molyemberen, zseniális volt, de lehetne még sorolni. Hamarosan érkezni fog a The Pitt névre keresztelt kiegészítő ami az ősi rajongóknak lehet kedves a Fallout 2-es időkből. Nincs elfelejtve a játék a Bethesdánál, szószerint ontják magukból a minőségi contentet, néha tényleg az embernek Far Harbor érzése támad, ettől nagyobb dicséret nem kell azt hiszem, de ha nekem nem hisztek menjetek fel Steamre és láthatjátok, hogy a fejlesztők hozzáállását tükrözi a játékos tábor véleménye is, ugyanis "Többnyire pozitív" az értékelése. Ahoz képest, hogy alig 4 éve totálisan negatív volt, 2020-ban a Wastelanders után (a DLC ami elhozta az NPC-ket a játékba) vegyesre változott, most pedig már pozitív... ilyen ütemben lassan kiválóra változik, azt hiszem ettől jobb ajánlókáryta nem kell.

Mindenben nagyobb mint ami a 4 volt. Ha csak a puszta méreteket nézem, maga a térkép is érzése legalább négy-ötszöröse és ami a legjobb az egészben, hogy ez azt jelenti ebben az esetben, hogy így kb. ennyiszer több a content is. De tényleg, a mobok száma, fajtája, változatossága. A questek, terminálok, hátrahagyott kis feljegyzések, a világban mindenhol kirajzolódó hol tragikus, hol vicces kis történetek. A mindenféle felszedhető, kilootolható, barkácsolható, építhető dolgok. Apropó építkezés, a játék egyik alappílére, kihagyhatatlan, hogy legalább egy fából tákolt kis kulipintyót összehozz, szóval nem kihagyható elem mint a 4-ben volt, szerves része a gameplaynek, esélytelen nélküle érvényesülni már az első két órában is mert a játék elején már lesz egy quest ami "Menj a CAMP-edhez" utasítást adja, ha ez nem jött be az előző etapban akkor könyveld el magadban, hogy ez nem a te játékod. Azoknak viszont akik szerették a virtuális felszíni menedékhelyüket istápolni ez maga lesz a kánaán, legalább három szintet lépett előre a building kidolgozása és az itemek száma, gyönyörű dolgokat lehet alkotni azon kívűl, hogy rendkívül hasznos felszerelésekkel és nem utolsósorban NPC társakkal, petekkel is bővíthetjük otthonunkat. Akiknek ez nem lenne elég a világban nagyon sok hangár van elszórva amelyek istancolt zónaként működnek, külön-külön berendezhetjük saját szánk íze szerint azokat is, hogy véglegesen elvesszünk a fél map átguberálásának és nyersanyag gyűjtésének világában. A jó hír, legalábbis a hír az, hogy minden egyes utolsó kis hülyeségnek is van valami értelme mert felhasználható valamire, lebontható valamilyen nyersanyagra, olyanokra gondoljatok tényleg mint akár egy random eldobott ceruza a földön vagy egy asztalon évek óta heverő alumínium tányér.

Gondolom feltűnt, hogy eddig konkrétan csak a singleplayer oldaláról beszéltem a játéknak holott alapvetően ez egy multiplayer cím és igen, ez számomra az ami feltette a pontot az i-re ami a játékélményt illeti. Maga a tudat, hogy ebben a komor hangulatú világban tényleg élő, lélegző emberek vesznek körül önmagában egy akkora lökést ad nekem, hogy már emiatt is megéri játszani. Persze ez annak köszönhető, hogy a community az valami eszméletlen, ilyen segítőkész, kedves társaság még sehol nem gyűlt össze, pedig játszom már vagy 20 éve. Akárki a közeledben van integet, köszön, ha éppen a háza mellett haladsz és otthon van voice chaten szól, hogy a víztisztítójából vegyél ki vizet nyugodtan mert biztosan hosszú út áll még előtted, ha a power armorodból véletlen az út közepén kifogyott a nafta simán tesznek bele ha van éppen náluk, hogy tovább haladhass. A random eventekről és a dungeon szerű csoportosan csinálható küldikről nem is beszélve, mindig odagyűl egy pár ember ahol éppen történik valami. A nukleáris hangároknál mindig nagy élet van, hogy együtt indítsatok valahova atomot, hogy utánna együtt gyönyörködhessetek az mesterségesen létrehozott éjszakai napban. Természetesen más előnye is van, rengeteg játékosok által üzemeltetett piac működik ahol mindig találsz valamit pár kupakért cserébe ami neked jól jön, legyen az blueprint aminek a megkeresésével nem akarsz bajlódni vagy valamilyen olyan tárgy aminek a lelőhely zónájához te kevés vagy még, de lehet akár cserekereskedelmet is folytatni, a többszázas szintel rendelkezők pedig rendszeresen adakoznak a kezdő játékosoknak van, hogy a Vault kapuja elé helyeznek el lootot, hogy mikor kijön a kezdő kolléga ne mezítlábasan kezdje a kalandjait.

Amit még mindenképpen megemlítenék az a játék zenei anyaga, masterpiece összeválogatás. Kánaán annak aki hozzám hasonlóan imádja az 50'-60'-70's blues, jazz, rocky, country muzsikákat. Nézzétek meg a Take me home, country roads Fallout 76-os átdolgozását youtubeon, 40+ millió megtekintésnél jár. Az Appalachia rádiót képes vagyok akár kocsiban is hallgatni annyira jó válogatás lett.

Na ez most kivételesen nagyon hosszú lett, remélem, hogy van valaki elolvasta és, hogy hamarosan találkozunk a pusztaságban! 😁
2
0
0
0
💬 8
sean avatar
@MrPAYER: Bár nem mostani komment, de nekem meghozta a kedvem. Még nem próbáltam sosem, ennek az az oka hogy annyira beszippantott a 4. rész hogy nehezen állok át lelkileg egy másik játékra :D
Megrögzött single player játékosként kicsit tartok a 76-tól, nem tudom mennyire elhanyagolható benne a multis rész. Itt is van több szerver (pl magyar), vagy csak 1 nagy közös?
0
0
0
0
Petraaa avatar
@MrPAYER: Köszi az irást! Még nem játszottam hasonló játékkal, valamint egyik fallouttal sem. De mivel benne van PS Plusba teszek vele egy próbát! :)
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Petraaa: Ha esetleg tetszik, vagy épp hogy valami nem tiszta, akkor ajánlom a régebbi részeket is, hisz azok teljesen singleplayer játékok (3, New Vegas és 4)
0
0
0
0
Petraaa avatar
@Andor1997: Kipróbáltam a hétvégén, de rájöttem, hogy nem az én játékom :D
0
0
0
0
DawnF avatar
@Petraaa: Én csak a korábbi részeket ajánlom. Csak gameplayeket néztem a Fallout 76-ról, egyszerűen még három vagy négy nagyobb patch csomag ráférne erre a játékra! Ez egy nagyon el*** rész lett, és a mai napig nem sikerült egy valamire való javítást összerakniuk. Ha van pénzed, vagy hozzáférésed valahogy mindenképpen próbáld ki a korábbi részeket! Azokban csak single player van, és az jobban is áll sokkal ennek a szériának. Nekem a Fallout New Vegas a kedvencem, de a Fallout 4 is nagyon jó utóbbi főleg játékmenet, meg mellékküldetések szempontjából. Ugyanitt a New Vegas rész fejlesztőitől ajánlóm az Outer Worlds-öt. Egy nagyon jó scifi rpg 2019-ből, egyedi grafikával és játékmenettel.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Petraaa: Na igen, ezt sejtettem, a többi játék lehet barátibb, nem kell annyit küzdeni, nem hosszadalmas, hiszen konkrét sztori van és nem a multira van hegyezve. Szépen fejlődsz, aztán mész felfedezni a furcsábbnál furcsább helyeket, ha teheted a 3. részre, vagy a New Vegasra próbálj rá(vannak tutoriálok is, amivel picit lehet még tupírozni is rajta, modokkal átalakítani pár dolgot Nexus mods weboldalról, így még kézreállóbb az élmény, esetleg teljesítményt javítja, bár enélkül is játszató természetesen) esetleg a 4. részre, bár az a helyzet előbbi kettő sokkal emészthetőbb, sikerélmény talán jobb lenne, mert ez úgymond "rövidtávú", míg a 76 egy tényleg inkább onlinera tervezett örök hajsza.
0
0
0
0
DawnF avatar
@Andor1997: Lol... Hosszú gameplay videókat néztem erről a Fallout 76-ról, és hogy atomnagy patcheket kapott, meg h mekkora New Vegas dizájnja van Atlantic Citynek. Nos a New Vegasnak ezerszer több kihívása van, weapon buildben, meg dialógusokban is, és a Fallout 76 arra próbál építeni, már ha épít is valamire ez a sz*r. Nem beszélve arról, hogy úgy spawnolja rád az ellenségeket a játék, mint ha valami szánalmas Left 4 Dead multi. Mondom gameplayeket néztem csak, de ez magasan az a szint, amikor ki se kell próbálni a gémet. :D Ja és én modokat csak a Fallout 4-nél használtam, ott is az Unofficial patchet csak, meg valami radio csatorna modot is kipróbáltam. A New Vegasnál lenyűgöző, h mennyire gyakran tud változni a táj a ajánlom figyelmedbe a dlc-ket, amikig feltételezem el sem jutotál :D Dude nem tudom, honna vetted ezt a sz*r dumát a arról, hogy barátibb a többi Fallout, mert h singleplayer, de elmondom neked , h pont attól lesz nehezebb a játék legalábbis a Falloutok esetében mindenképpen. A Fallout 76 minden sz*rt megkapott a Fallout 4-ből és alig valami jót. Már a Fallout 4 is egy nevetségesen könnyű lett dialógusokban, és akció orientáltabb lett az azt megelőző két részhez képest! És közel nem arról van szó, hogy én egy rpg geek lennék... hanem ghogy még az akció része is iszonyat könnyű lett. Ott még ( Fallout 4) a gunplay, meg az érdekes dlc-k (Nuka World, Far Harbor), a helyszínek, meg a fő sztoriból a synthek élvezhetőbbé tették az egészet.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@DawnF: Nos a barátibb élményt arra értettem, hogy sokkal konkrétabb a program, visz magával, van eleje, közepe, vége, a 76 meg egy multibb hatású játék, amiben könnyebb fejvakarást előidézni, hogy most akkor folytassam-e vagy sem, nyilván, annak aki sosem játszott ilyennel minden is nehéz és ugyanúgy néz ki a fejéből, hogy most merre, ettől függetlenül akár hogy is nézzük a lényeg, hogy próbálkozzon a régebbi játékokkal, ez volt mondandóm lényege, kb. ennyi.
0
0
0
0
SamuHUN avatar
Ezen hogy futna?:

CPU: AMD Ryzen 3500X

GPU: Radeon RX 560

RAM: 16GB

OS: Win. 10
0
0
0
0
DDarkness avatar
Érdekelne, hogy akinek sikerült ezt a f*st Steamen elindítania, hány szűznek a vérét áldozta fel hozzá, hogy menjen is? Gyakorlatilag én már mindent megpróbáltam amit fórumokon írtak, még többet is, de amikor bejön a game 0,5mp-re egyszerűen bezárja magát minden hibakód nélkül. Haverom is alig bírta elindítani, de végül csak sikerült. Ez a játék egy f*skupac, technikailag még egy indie unity engine-es játék is 100x fejlettebb. Nevetséges, hogy pénzt kérnek ezért. Megveszi az ember és 2db bibliát kell ráolvasni meg 800 miatyánkat kell esténként mondani annak reményében, hogy TALÁN elindul. Ismeretségi körömben elég rosszak az arányok mert 2 emberből 2 nek nem indult elsőre, és eddig csak 1 tudta elindítani napok után. Fuhh, nem tudom kifejezni rendesen azt a csalódottságot amit a Bethesda iránt érzek. Ilyen lomot árulni önmagában bűncselekmény.
0
0
0
0
💬 2
no avatar
@DDarkness: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
DDarkness avatar
Én ha csinálnék összehasonlítást a 2 játékról az a videó 1 perces lenne, és az egyetlen különbség az lenne, hogy a Cyberpunk elindul, a Fallout pedig nem 😃
0
0
0
0
Tundi86 avatar
@DDarkness: hello lehet egy kicsit későn írom de ha van bethesda fiokod hozzá kellen csatolni a steam fiokodat utána automatikusan be jelentkezik :)
0
0
0
0
MrPAYER avatar
Sziasztok. Azoktól érdeklődnék akik játszanak vele, hogy olyasmi ez mint pl. a Rust, vagy Conan Exiles? Mármint, úgy értem, hogy van kismillió szerver amelyből arra csatlakozol amelyikre akarsz, és a lényeg az, hogy építsd meg a saját bázisod és minél több cuccod legyen, majd wipe-nál kezdés előről (kicsit kisarkítva)?
0
0
0
0
💬 2
zoli275 avatar
@MrPAYER: Igen is meg nem is, ugyan úgy saját bázist hozhatsz létre ugyanúgy gyűjtögetve fejlődsz, csak itt vannak raidek küldetések is. Illetve eléggé sokat számít hova is teszed le a campet csak mert elég szar dolog a nyakadba kapni egy atomot.... egyébként nincs szerverkereső automatikusan bedob egy olyanba amit megfelelőnek talál. A bázist is elmenti majd mikor újra belépsz leteszi oda úgy ahogy csináltad.
0
0
0
0
MrPAYER avatar
@zoli275: Köszönöm a gyors válaszod 😆 Nagyon jó árban van most Steamen, már jön is lefele. Amikor már megjelent megakartam venni, de a borzasztó értékelések miatt (amelyek valljuk be jogosak voltak) nem vágtam bele. De most láttam, hogy Steamen az értékelése "Nagyon jó", meg olvastam a Wastelander DLC-ról, hogy mennyire rendbe rázta a játékot, illetve ha jól tudom most is jött a napokban valami nagyobb update. Kíváncsi leszek nagyon, a Rust az egyik kedvenc játékom (volt), de így már több száz játszott óra és isten se tudja hány kiraidelés miatti újrakezdés miatt, plusz annyi értelme van az egész játéknak, hogy hogyan szivass meg másokat, ezek miatt belefáradtam nagyon. De itt ha minden igaz van PvE content is széps számmal, na meg persze az élővilág nem hektáronként 1 nyamvadt vaddisznóból áll
0
0
0
0
Thespartan avatar
Csak én nem tudok bejelentkezni a Bethesda fiókomba vagy más sem? Mert tudom a jelszavam nem működik,igényeltem újat,arról meg nem kapok e-mailt,mi a f*sz van ezzel is? Csodálkoznék már,ha egyáltalán működne is valami,ahogy haladunk előre az idővel minden egyre sz*rabb.
0
0
0
0
MoonW avatar
Felkerült steamre: [LINK]
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Javult már megjelenés óta valamit, vagy még mindig holokauszt?
0
0
0
0
no avatar
Durva anti-tamper van alatta, szerintem Denuvo.. Na egy anti-tamper úgy lerontja a játékot hogy akinek alapból lenne 140+ fps-e, annak van 90...
0
0
0
0
Man 30 avatar
Ez milyen komoly másolásvédelmet kapott? Mikor lesz fent a tört verzió?
0
0
0
0
💬 1
susguy avatar
@Man 30: Mivel külön tört szervereket is kéne hozzá működtetni, nem igazán van értelme feltörni.
0
0
0
0
Gomi87 avatar
elvileg nem ingyenes most a game 1 hétig?
jaj megvan de ennek az optimalizálása egy 0-a
0
0
0
0
wiza avatar
Már csak ez hiányzott 😆

0
0
0
0
💬 1
susguy avatar
@wiza: Tetszik hogy a közönség már akkor elkezdett örjöngeni mikor az éppen színpadon álló emberke pislogott egyet. Az egész konferencia úgy hangzott mintha egy iskola összes alsócsoportosa most fárasztaná le magát a nagy szünetben, még csak véletlenül sem volt kamu az egész 😆 És akkor még nem is beszéltünk arról hogy a humán NPC-ket sikerült DLC-nek beszámítani 2019-ben.
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
sziasztok

haverral keresük par embert akikel hétvégén vagy néha hétköznap lehetne 3 man vagy 4 csapatban játszani.

ha gondolod keres meg itt vagy a játékban a nevem Arthur25
0
0
0
0
wiza avatar
$276.00 ezen besirtam nehezen emésztem hogyan jutott ilyen suttyó szintre ez a cég ..


https://gear.bethesda.net/products/vault-76-premium-leather-jacket?sf97915559=1#imageThumb?utm_source=Community&utm_medium=Social
0
0
0
0
💬 1
Tibivagyok avatar
@wiza: bakker 😆 azok a kommentek 😆 😆 😆
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
sziasztok

lenne egy kérdésem miert csinalja hogy az fps ossze cissza ugrál 60 ról le 5 aztan 20,15,30, stb.. és amikor sétálok vagy fordulok a karakterrel akad a jatek olyankor esik le az fps van hogy 5-7 másodperc re is megall a, jatek

ez most a szerverek hibaja vagy nalam van a gond?
0
0
0
0
💬 2
Player1911 avatar
@Van Helsing 25: Szia. Az alaplapodon 2 gép is szerepel, de a proci mindkét esetben gyengének számít már, valószínűleg azért akad mert nem tudja olyan gyorsan betölteni a terepet, valamint az engine maga egy régi vacak amit telepakoltak minden szarral, ezért ne is várj mást, talán ha cserélsz egy jobb procira javul a dolog, de hogy mennyire azt nem tudom.
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
@Player1911: nos igen nem mai darab már de meg nemtaláltam olyan játékot amihez kevés lett volna más játékoknál nincsenek fps dropp csak ennél az 1 játéknál van

meg a shadow of the tomb raider is ultra beállitással megy 40-50 fps el és nincs dropp
0
0
0
0
no avatar
Megvettem. Hol tudom aktíválni?
0
0
0
0
no avatar
Hol érdemes megvennei? Digitálisan szeretném.
0
0
0
0
PartiZan avatar
Well....
Amióta bejelentették a játékot elfogultan és vakon védtem, első multiplayer játékuk bla bla bla....
Beletettem 50-60 órát hát.....
Én tényleg védtem a Bethesdát, a Fallout 4-et imádtam, zseniális játék, és nagyon örültem amikor bejelentették a 76-ot. Multiplayer, rohadt nagy világ. Folyamatosan védtem a játékot és a céget hogy így lesz majd jobb, úgy lesz majd jobb, és végül itt tartunk több mint 1 hónappal a megjelenés után.
Én tényleg próbáltam élvezni, de nem. Nem is az a baj hogy bugos mint a kurvaélet. Nem is az a baj hogy úgy fut mint a szarom. Nem is az a baj hogy úgy néz ki mint a szarom (néha, azért itt-ott tud szép lenni). Hanem az, hogy érződik az egész játékon a lustaság, nemtörődömség, a mindent leszarok érzés. Semmire nem vették normálisan a fáradságot. Tesztelni meg a hülye fogja hosszú távra, nekik csak az a lényeg vegyék meg a barmok. A probléma a játékkal, hogy nem a játékosoknak készült.
"Of course you can play this solo, okay?" /Todd Howard/ Igen, tedd hozzá hogy egy életre megutálod nemhogy ezt a játékot, de úgy a gaming egészét. Random rádspawnoló ellenfelek, kurva szar balance a melee és a normális fegyverek között, egyenetlen és horrorisztikus legendary drop rate-ek, folyamatos küzdelem a nyersanyagért amit elköltesz 2mp alatt, használhatatlan fegyverek, a fegyverek eltörnek 2 tár után még kártyával is (gatling plasmának 1 tár sem kellett btw). Ez nektek játék? Ez nektek player experience? Hogy rádjön a semmiből szó szerint 10 segg, lőszered 0, fegyvered eltörik, nyersanyagod meg nincs mert most szereznél? Ez nektek solo play? És akkor vegyük az end game tartalmat. Egy boss fight amit huh megcsináltok. És akkor mi van? Semmi. Kapsz egy legendary ruhát amivel kitörölheted a segged mert úgyis Power Armorban fogsz játszani.
Gratulálni tudok csak. Ha így folytatja a Bethesda, remélem akkorát hasalnak a Starfield-del és a TES 6-tal hogy be kell zárni a Softworks részét. A fallout 76 az év legnagyobb csalódása volt nekem.
0
0
0
0
💬 2
wiza avatar
@PartiZan: Én a bétán voltam így ,láttam hogy néz ki közben hitegettem magam. Biztos a béta miatt butították le így vagy valami grafikai beállítás még nem működik. Nem is mertem annyira lefikázni mondom megjelenés napján meg kijön egy tip-top játék. Most már nem is érdekel jó tanuló pénz volt. Hiába osztogatja most a bethesda kárpótlásként a csalódott embereknek a 10 éves játékokat oda húzzák rá. Ár érték arányban az egész szériáért nem adnék már összesen 60€-t. Szerintem ez a bukta betette a kaput a Fallout szériának.
0
0
0
0
vyne avatar
@PartiZan: A bethesda nagyon ellustult sajnos, a fallout 4 vr es a skyrim vr-on is latszik. Kb semmire sem voltak kepesek maguktol, mindent a modding community csinalt. En imadtam oket viszont amit most muvelnek az a pofatlansag csucsa. Megszereztek maguknak a hirnevet egy-ket jo jatekkal es most azt hiszik, hogy a szart is el tudjak adni (sajnos el amugy).
Varom az uj Elderst de ha az is ilyen "jo" lesz mint amit manapsag kiadnak a kezukbol akkor vegleg leirta magat.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
Gondolkozok azon, hogy megveszem a játékot. Szerintetek milyen a játék? Milyen hozzú? Van benne Single rész is? Az milyen hosszú.
előre is köszönöm.
Mindenkinek boldog karácsonyt.
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@Zsuzska70: Hello single része nincs csak multi.
egyedül is lehet tolni csak 1 kicsit unalmas 1 idö után
elég sokáig le tud kötni ha szereted az e fajta játékot
grafika szar de nem annyira vészes.
grindolos mechanikája van fökép mész és farmolsz-
remélem tudtam segiteni a kérdésedben
ÉS neked is boldog karácsonyt
0
0
0
0
Andree27 avatar
Én már 2 hete megvettem,de eddig még nem volt időm játszani,pedig nagyon nagyon vártam a megjelenését. A harmadik rész szuper jó lett és a negyedik is. Nekem nagy kedvencem így még a sok kritika ellenére is kötelező darabnak éreztem. A hónapban valamikor majd felrakom,már nagyon kíváncsian várom.
0
0
0
0
sean avatar
Az a gond, hogy ha fél év múlva bejelentik a Fallout 5-öt hogy ilyen-olyan jó lesz, akkor a sok birka rögtön előrendeli mert hát divatból is a legújabb játékok kellenek hogy a suliban lehessen menőzni. Ha mindenki lesz@rná akkor a Bethesda is talán összekapná magát, vagy lehúznák a rolót a fenébe. Amíg van kiket lehúzni pénzzel addig gyártják a szemetet. Drága és hulladék de mégis veszik, akkor minek törnék magukat? És ez nem csak a játékoknál működik így.
0
0
0
0
💬 5
szilver avatar
@sean: Teljesen igaz.Én pl ha 2 év múlva játszok egy játékkal az sem érdekel.Semmivel sem kapok kevesebbet mint az aki az első napon játszik.Elég sokan menőznek vele..csak azt nem értem mi abban a menő.Volt hogy olyan választ is kaptam egy ilyen témában hogy hát de milyen jó az ha egyszerre több rajongóval játszod ki a játékot(mármint egy időben).Nagyon jó...hát engem hidegen hagy hogy éppen ki meg hány ember játszik ugyanazzal amivel én.Nem más emberek miatt kell játszani és majmolni hanem a saját magunk szórakoztatása miatt ez a játék lényege és nem a divat.
0
0
0
0
csuz-li avatar
@sean: Egy apró hiba van a levezetésedben. Én a 4-et is előrendeltem és, ha az 5 nem online lesz, akkor azt is elő fogom rendelni. Márpedig engem 45 évesen már nem érdekel sem a divat, sem nem tudok menőzni a suliban azzal, hogy meg van a legújabb játék. Azért veszem, mert minden eddigi rész kiváló volt, nem okozott csalódást pont azt kaptam amit ígértek, és amit várni lehetett.
A 75 esetében is pont az lett, amire számítani lehetett előre. Én pont ezért meg sem vettem. Szóval szép az elméleted, de nem állja meg a helyét...
0
0
0
0
susguy avatar
@csuz-li: Nagyon is helytáll az elmélete amire egy tökéletes példa vagy. Már a négynél egy olyan játékot adtak ki a kezük közül amiért más céget a sárga földig lehordtak volna, az hogy itt végre kinyilt a csipája a rajongóknak kész csoda (bár meg kell hagyni a Bethesda nagy erőkkel küzdött hogy lehetőleg minél keményebbens szopjanak a saját fizető játékosai), de az elmúlt jó pár tapasztalatai alapján egyértelmű hogy ez is kevés.
Még mindig nem az online rész az egyetlen hibája vagy az egyetlen oka amiért rossz lett. Nem fognak jobban érteni egy Fallout 5 fejlesztéséhez sem, ha singleplayer lesz ha nem. Persze ha az lesz neked már elég is hogy elnézd azt a végtelen hibát amit szokásukhoz híven ejteni fognak. De hát ez a "Bethesda sármja", nemde?
0
0
0
0
csuz-li avatar
@susguy: Nem volt hibátlan a 4 sem. Csakhogy ezt előre lehetett tudni. És mivel nem online, azért lehetett javítani is. Egyrészt a szokásos moddal, másrészt konzolparancsokkal. Egy online játékban ezek nem járható utak. De mint mondtam ezt mind előre tudni lehetett. A 75 hibáin legfeljebb az lepődött meg, akinek ez az első Bethesda (Creation engine) játéka.
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
@csuz-li: +1

Fallout 4 hibátlan volt, 60 euróért rendeltem elő még annó és minden fillért megért.

Fallout 76 -ot mondjuk kiadhatták volna " Fallout 4 Online " néven a félreértések elkerülése végett mert ugyebár szinte ugyan az a grafikája mint a 4 -nek, de aki akár egy trélert is látott a 76 -ból láthatta hogy mire számíthat.

Éppen ezért én még csak fontolóra sem vettem a beszerzését. 😀
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
3 napja vettem meg a jatekot. Tudnatok nekem segiteni, hogy ez miert van? A karakterem arca fekete mar az elejetol fogva, es mas jatekosoknak is. Amikor lovok, akkor iilyen negyzet szeru szines fust szall fel.
Megprobalok kepet belinkelni
0
0
0
0
susguy avatar
Mindig azt hiszem hogy lehetetlen az előzőnél mélyebbre ásnia magát a Bethesdának, de mindig megcáfolják hogy ők igenis vannak annyira retardáltak.
[LINK]
[url]https://www.reddit.com/r/Games/comments/a3ibp2/bethesda_support_leaks_fallout_76_customer_names/eb6tuhe/?utm_source=reddit&utm_medium=usertext&utm_name=fo76&utm_content=t1_eb6f3f6[/url]
Tömör fordítás: A Bethesda support sikeresen szivárogtatott ki személyes információkat mint név, lakcím és bankkártya adatok. A supportnak írt leveleket ugyanis random Bethesdán regisztrált játékosok kapták meg.
It just works.

Amúgy az ilyenekről miért nincs hír az oldalon? Merem feltételezni hogy az ilyen erősen per szagú dolgok több embert érdekelnének mint az hogy az Ubisoft mit csinál a pontjaival.
0
0
0
0
💬 2
csuz-li avatar
@susguy: Lehet azért szpemelik szét a bejelentéseket, hátha valaki megoldja, ha már ők úgy sem tudnak ezekkel foglalkozni ügyfélszolgálat hiányában... 😃
0
0
0
0
susguy avatar
@csuz-li: Elvégre a bug fixeket is mindig a játékosokra hagyták, hátha itt is működni fog a dolog 😆
0
0
0
0
DifficultComic avatar
Szerintem ez a játék jó lesz, azért is van külön a launcher, hogy tudjanak az emberekkel kommunikalni nem pedig steamen a buta kommenteket olvasni. Szerintem ez elég fontos dolog és ráadásul 23 €...

[LINK]
0
0
0
0
💬 6
susguy avatar
@DifficultComic: >Bethesda
>azért is van külön a launcher, hogy tudjanak az emberekkel kommunikálni
https://i.imgur.com/oTMTDGg.gif
0
0
0
0
csuz-li avatar
@DifficultComic: Azért van saját launchere, hogy ne kelljen osztozni a bevételen a steam-el... Ha utána nézel, hogy a nagy homofób kitiltási ügyet hogyan kezelték, rájössz, hogy semmilyen kommunikáció nincs itt. A srácok nem tudták jelenteni az esetet, majd írtak pár címre, amire válaszul kaptak egy linket, ami nem működött, végül az egyik résztevevő youtube videójának linkjét küldték be a bethesdának, hogy legalább lássák, mi történt, mert nincs bejelentőrendszer a játékban. Na így tudnak kommunikálni a játékosokkal. Ha figyelmesen végignézed ebben a kommunikációban a launcher sehol nem szerepel, mert nem képes ilyesmire.
Ja: hatalmas Bethesda rajongó vagyok, büszke tulajdonosa a teljes Elder skrolls és Fallout sorozatnak, mielőtt azt gondolnád, hogy nem szeretem a kiadót és azért írok ilyeneket. Ilyeneket azért írok, mert annak ellenére, hogy személyesen oda vagyok a játékaikért, a tény, az biza tény marad.
0
0
0
0
DifficultComic avatar
@csuz-li: Hát mondjuk én igy hallottam,de most ha igy jobban belegondolok lehet igazatok van 😃 szó se róla én is bethesdázok egy ideje obliviontól kezdve eso-ig. de erről a launcheres dologról , megváltoztattátok a véleményem 😃 köszi de másik részről annyira lezuhant az ára, hogy akkoris megérné megvenni ha arcade lenne 😃
de köszi
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
Lehet egyedül vagyok a véleményemmel, de nekem bejött a Fallout 76.
Végre nem érzem azt egy Bethesda játékba hogy én vagyok a világ közepe és minden körülöttem forog.

Egy pár órát már bele fektettem, és azon kívül hogy a szerverek néha elfelejtenek időben kommunikálni a kliensekkel, semmi egyéb hibába nem botlottam még.
A játékos közösség is inkább segítőkész mint destruktív.

Ami pedig az "élettelen üres világ"-ot illeti, nekem tetszik hogy zaklatás mentesen játszhatom a detektívet és fedezhetem fel hogy mi a fene is történt a Fallout alternatív világának ezen szegletében.
0
0
0
0
💬 2
csuz-li avatar
@NSD4rKn3SS: Hát én azért szeretem, ha én vagyok a világ közepe.. 😃
0
0
0
0
david1995 avatar
ilyen grafikához ilyen gépigény nevetséges 😀
0
0
0
0
susguy avatar
Még a végén rájönnek az emberek hogy mégsem olyan nagy szent ez a Bethesda... talán...
https://i.redd.it/yxq49gvig3121.jpg
[LINK]
0
0
0
0
💬 4
WeKing avatar
@susguy: Mi lesz így az Elders Scrolls 6-tal? 😞 Egyre sötétebb jövője van szegénykémnek..
0
0
0
0
xCube avatar
@susguy: Lassan elérjük a teleshop szintjét... .

Ja nem, már alatta vagyunk.

BTW a Bethesda mellett szólva pl. a DOOM (2016) CE -hez járó Revenant szobor a valóságban még jobban is néz ki, mint az előzetes képeken.

A választ (már ha valódi a kép) azért lehetett volna korrektebben is intézni.
0
0
0
0
susguy avatar
@xCube: Reagálni már reagáltak egy tweet keretében (amit kétszer kellett posztolniuk mert náluk már a PR is bugos), miszerint akik nincsenek megelégedve a reklámszatyorral és írnak nekik, kapnak "$5 értékben" 500 atomot, ami egy hajvágásra elég a játékban, és amúgy sincs jóformán semmi értéke, mivel ingame currency. Persze arra pont jó hogy ha elfogadja az ember, elveszti a jogát attól hogy bármilyen jogi lépést tegyen, hiszen az ügy megoldódott ezzel.
Tagadni pedig nem próbálják sem az esetet, sem a választ, szóval vagy valódi, vagy még ahhoz is túl szerencsétlenek hogy letagadják normálisan, mely esetben mindezek után meg is érdemlik hogy igaznak véljék, főleg hogy egyértelműen nem áll szándékukban semmit se tenni az ügyben.
0
0
0
0
wiza avatar
@susguy: Azért ezen kiégtem ,de megérdemlik.

[LINK]
0
0
0
0
kimi100 avatar


Jézusom meg ne vegye senki ezt a borzalmat, megkozckáztatom, hogy ez a valaha elkészült LEGROSSZABB AAA játék és a Legrosszabb Bethesda játék, de még indie játéknak se lenne jó, hogy a ***omba adhattak ki egy ilyen fost a nagy Bethesda komolyan mondom minek volt a Béta, ez a halom bug nem szúrt szemet senkinek? Meg komolyan a skyrimből van átemelve a sárkány? Are you seriously? Hiába menti már a Behtesda akcióval ezt a foslevet , én még ingyen sem játszanék vele!!!! Fújjj rendesen szem rákot lehet kapni már pá óra gameplay nézés után..
0
0
0
0
💬 12
Demoz avatar
@kimi100: És játszottál vele? Mármint saját tapasztalatod is van, vagy csak gameplay nézésből vonod le a következtetést? 😃
0
0
0
0
kimi100 avatar
@Demoz: A Bétával játszottam, a teljes verzión is gondolkoztam hogy beruházok rá, de inkább nem akarom megfertőzni az SSD-met ezzel a fertőző hányingerkeltő valamivel.
0
0
0
0
csuz-li avatar
@kimi100: A bétával az előrendelők játszhattak... Szóval: Öööö, izé, valami nem stimmel a történettel.
0
0
0
0
kimi100 avatar
@csuz-li: CDkey 3euró. 😀
0
0
0
0
susguy avatar
@csuz-li: Minden előrendelő kapott 3 béta kulcsot elajándékozás céljából, én is redditről szereztem egyet, igaz én ingyen.
0
0
0
0
csuz-li avatar
@susguy: OK. Így érthető.
0
0
0
0
foley951 avatar
@kimi100: AZTAKUTYA MEG A MACSKA.... nehogy agyvérzést kapj, mielőtt belinkelsz ide valamit. Ha valakinek tetszik, majd eldönti. Menj inkább és húzd le a játékot metacriticen.
0
0
0
0
kolbaszkarika avatar
@kimi100: Láttál már valaha angol nyelvkönyvet? Na, kb ugyanaz a szitu a Bethesdával és a bétával, mint veled és a könyvvel. Volt, de minek?! 😃
Egyébként nekem a sok lehúzós kritika után is szimpi... Majd később bezsákolom néhány dollárért.
Szerintem a grafikával sincs gond. Nem egy BF, de azért annyira nem is tragikus mint ahogy sírnak miatta.
0
0
0
0
wiza avatar
@kolbaszkarika: "Majd később bezsákolom néhány dollárért."

Na ilyen egy igazi EHENKOLBÁSZ!!! 😂😂😂
0
0
0
0
kolbaszkarika avatar
@wiza: Mekkora poénzsákot nyitottál meg aranyapa, eszem megáll.
0
0
0
0
wiza avatar
@kolbaszkarika: „Jó a hosszú kolbász és a rövid prédikáció” 😂😂😂
0
0
0
0
kolbaszkarika avatar
@wiza: Esküszöm nem értem mi bajod van, de ha ilyen jól szórakozol, én nem bánom.
0
0
0
0
gigazte avatar
Érdekes, hogy már most 40-50%-os akciók vannak rá! Egy két hónap és bőven 10k alatt fogják vesztegetni! 😂 Mondjuk ez egy teljesen érthető folyamat a játékot figyelembe véve... Örülök neki, hogy végül csak egy kósza gondolat volt a játék vétele! Hihetetlen hogy a Bethesda is kezd lesüllyedni az EA szintjére ezzel a mindenkit leszarok stílussal!
0
0
0
0
💬 5
csuz-li avatar
@gigazte: Akkor talán megveszem. Mondjuk engem elsősorban az online mivolta aggaszt, nem a hibák, mert arra azért számítottam, de annyit már nekem is megérne, hiába online.
0
0
0
0
gigazte avatar
@csuz-li: Ebben már semmi Fallout érzés nincs, mivel azon a pár roboton, és az ellenfeleken kívül nincsenek npck a játékban. A felfedezés élményén kívül kb semmi értelme nincs a játéknak. Mondjuk refund elvileg van pc-re, szóval egy próbát mindenképpen megér!
0
0
0
0
szilver avatar
@csuz-li: Fallout 76 PC (EMEA) 22.79 EU
0
0
0
0
bitpork avatar
@gigazte: Ezen fetrengek éppen, hogy annyira ment az a hájp vonat h csak, most meg 50% akciók mindenütt. Szerintem lesz ebből még 1 év múlva lekapcsolt szerver...
0
0
0
0
csuz-li avatar
@bitpork: Semmilyen hájp nem ment.
Nem ígértek semmit, ami ne lenne benne a 76-ban. Sőt még ők is érezték, hogy nem fog tetszeni a rajongóknak az online, ez a nyilatkozatokból is látszik.
Azon kívül, amit elmondtak, csak két dolog van, amivel értelem szerűen nem dicsekedtek, de ezekre eleve számított mindenki, akinem most találkozott először onlinie játékkal és a Bethesda valamelyik termékével.
Az, hogy tele lesz hibával, mindenkinek egyértelmű volt, aki látott már Creation Enginnel készült játékot, ahogy az is, hogy nem lesz valami szép a grafika.
Ha meg nem vagy kezdő gémer, arra is számíthattál, hogy nem lesz története, hisezn nincs oylan online játék, amibe bele lehetne szuszakolni valmilyen épkézláb sztorit. (És itt most ne keverjük az adott játék sztoriját a háttértörténettel, mert a Fallout univerzum a legkidolgozottam hátterek egyike.)
0
0
0
0
csuz-li avatar
Ahogy olvasom a hozzászólásokat, úgy tűnik, hogy a Bethesdának nem sikerült átlépnie a saját árnyékán, ami a bugokat illeti. Mondjuk ez várható is volt.
Anno a Fallout 4 ismertetőmben, ami ezen az oldalon lett közzétéve, szó szerint ezt írtam a Fallout4-ről:
" ugyan arra a “bugok lazán összefűzött halmazára” épül, amit a Bethesda viccesen csak játékmotornak hív, a töréspontig tágítva a “játékmotor” kifejezés jelentését "
És hát azt tudni lehetett, hogy ez a játék is ugyan arra építkezik, mint a 4. rész. A probléma ezzel az, hogy az előző részeknél, az ember simán megvette elővételben is akár (én is, hiszen nagy Fallout rajongó vagyok), majd várt pár napot, feltette az Unofficial Patch nevű modot, amit rajongók szoktak összerakni és máris megoldódott a probléma. A kiadó másik nagy eresztésénél az Ellder Scrolls sorozatnál is, ami ugyan ezt a motort használja, ez volt mindig az ügymenet.
De azért elgondolkodtató, hogy a kiadó egy ilyen motorral indul neki egy online játéknak is úgy, hogy a hozzáállása sem változik, márpedig egy online játék nem modolható akárhogy, tehát itt nem is bízhattak abban, hogy majd a rajongók befejezik helyettük a játékot. Pedig már azzal is beljebb lettek volna, ha az előzőhöz készített javító modot szétszedik, kivesézik és beépítik az új játékba.
0
0
0
0
💬 2
WeKing avatar
@csuz-li: Nem vagyok nagy Fallout rajongó, viszont az Elders Scrolls-t imádom.. és hát mindkettő Bethesda. Csak reménykedem benne, hogy az új ES-t komolyabban fogják venni + újítanak valamit a grafikán, mert ez 2018-ban gyenge. Oké online játék a Fallout 76 de annyi szép online game van, hogy csak na. Nem vagyok grafika b*zi, de illene már villantaniuk valami újat, mert nekem már a 4 is csak egy átskinezett Skyrimnak tűnt (jó kicsit túlzás de na.. 😃😉
0
0
0
0
csuz-li avatar
@WeKing: Nem túlzás. Az tényleg a Skyrim volt átskinezve… A fallout 4-ről meg már szintén azt írtam 2016-ban, hogy nem a kornak megfelelő a grafika. Az egészben az a vicces, hogy újraolvastam az ismertetőmet a fallout 4-ről és gyakorlatilag minden benne van abban a leírásban, ami a fallout 76 hibája is. Akár erről is írhattam volna, ha kiveszem az egészből a történetet.
0
0
0
0
sean avatar
Manapság már nincsenek tesztelők akik végignyomják a játékot és jelzik a hibákat a kiadás előtt? Persze olcsóbb a gamerekre bízni csak aztán megy a sírás hogy köpködik a játékot. Megjelenés után 1 nappal már jönnek a 30 gigás patchek és most nem csak a Falloutról beszélek. Dolgozzanak rajta fél évvel többet de akkor legyen játszható. Szégyen hogy sok fejlesztő semmibe veszi a játékosokat, akikből megélnek.
0
0
0
0
💬 2
patrikkkk avatar
@sean: Egyszóval kaki 😃
0
0
0
0
no avatar
@sean: De, csak éppen te másik néven ismered őket. Ők a játékosok. Jó pár éve ez a trend már, hogy a kiadó kiadja félkészen is, csak hogy a negyedéves jelentésben benne legyenek az eladásai a félkész játéknak, majd utána megpróbálják, na nem mindegyik, de a többség még igen, utólag foltozni, kiegészíteni. Nem egy játékhoz érkezett a kiadás után akkora patch, mint maga a játék.
És ha szerencsésen választott a játékos játékot, ezeket a patcheket ingyen kapja, ha nem, akkor DLC formájában fizethet még érte.
0
0
0
0
ichigo23619 avatar
egész jó lett amúgy csak még csurtig van bugokkal.
majd ha normális lesz 3-4 hónap múlva majd megveszem hrk ról vagy IG ről.
egy barátom megosztotta és úgy próbáltam ki.
0
0
0
0
💬 1
susguy avatar
@ichigo23619: Az a baj hogy a modok hiányában most nem tudja a közösség ingyen megoldani a játék befejezését, Bethesda meg még mindig nem ért a játékfejlesztéshez, nem valószínű hogy valaha is jobb lesz, nem hogy 3-4 hónap múlva.
0
0
0
0
kimi100 avatar
Ekkora egy fost még nem láttam. AngryJoe streaméből néztem 2 óra hosszát, hát Todd Howard helyében elmennék nyugdíjba. Esküszöm a Fallout 3 jobban nézett ki, de a kinézet az csak egy dolog ez a játék mechanika és pvp rendszer meg úgy az egész játék valami borzalom. Egy pestis aki teheti kerülje el, rendesen védőoltás kell ellene, hogy meg ne fertőzzön.
0
0
0
0
💬 1
gigazte avatar
@kimi100: Az is csoda, hogy annyi streamet kibírtál. 😆 Egyébként a pár hozzászólással ezelőtti tőlem linkelt videót látom megtámadták jogi követelések miatt, szóval ebből is látszik, hogy próbálják elnyomni az olyan videókat, amik a játékot szapulják... Érdekes egy dolog, de ettől függetlenül a játék nem lesz jobb. 😆
0
0
0
0
no avatar
@Vigilante: 😂😂😂😂 ki égtem 😆 Szólj hozzá...
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok, egy samsung FHD monitorom van az a kerdesem, h 1080 as felbontással hany fp esem lenne ezzel a konfigurácioval:

I5 7600
8g ddr4
Nvdida gtx 1060 6gb GDDR5 X
Erdemes megvenni elmegy 40, 50 fps el vagy kb mennyeivel?
0
0
0
0
💬 1
patrikkkk avatar
Egy perc néma csend azokra akik megvették 18e forintért a fallout 4-et 😃
0
0
0
0
💬 13
foley951 avatar
@patrikkkk: Én megvettem, és baromira jó játéknak tartom. Nem kötekedésből, de az R6 által nyújtott "örömök" igen gyakran tört klaviatúrával, vagy egérrel végződnek. Egy Fallout játékon pedig nem tudom magam felidegesíteni.
0
0
0
0
patrikkkk avatar
@foley951: Csak azért ezt és a Fallout 4-et megnézve eléggé CTRL+C-CTRL+V 😃 Értem én hogy új helyszín meg multiplayer, de akkor is érdekes... Rainbow Sixről meg annyit hogy ott lehet széttöröd a klaviatúrád, de azért nálam +1000 óra már ottvan 😀 😃 Lehet ezt is végigjátszom valamikor de pár száz óra után feledésbe fog merülni
0
0
0
0
susguy avatar
@patrikkkk: Alapból így is lett bejelentve a játék, semmi újat nem mondtál.
0
0
0
0
foley951 avatar
@patrikkkk: A játéktörténelemben ez nem az első eset. GTA Online például. Persze, az ingyenes volt, a tartalmai is. De ellensúlyozta a jóságukat az, hogy körülbelül egy grind halmaz volt az egész.
0
0
0
0
19ati93 avatar
@foley951: Még most is az, de modderek is vannak és dobálják ész nélkül a pénzes zsákokat, szóval szerencséd van és kapod is a pénzt a semmiért.
0
0
0
0
19ati93 avatar
@patrikkkk: R6 azért az más megint, kicsit se hasonlít Fallouthoz a játékmenete.

Olyan megunhatatlan mint a CSGO pl.
0
0
0
0
WeKing avatar
@patrikkkk: Ezt, hogy érted? 😃
0
0
0
0
wiza avatar
@patrikkkk: Amúgy igazad van a játék elmenne egy Fallout 4 MP. DLC-nek 25-30€ árazással .
0
0
0
0
19ati93 avatar
@wiza: Ha már volt Fallout VR, +1 erre az ötletre.
0
0
0
0
wiza avatar
@19ati93: 18 nap után már az ár stimmel 😀

0
0
0
0
csuz-li avatar
@patrikkkk: Kösz! 622 órám van benne, + egy végig játszás a vásárlás előtt... 😀
0
0
0
0
soulknight avatar
@patrikkkk: A Fallout 4 röhögve veri a szivárvány fosodat, ha meg 1000+ órád van benne az a te problémád, de még így is rookie number
https://steamladder.com/ladder/playtime/359550/
0
0
0
0
19ati93 avatar
@soulknight: Háttérben afkolásról ne is beszéljünk. 😃

10,386.5 hours past 2 weeks
Legit! Biztos nem használ ASF-t vagy más progit aha..
0
0
0
0
TMForever avatar
szerintem gyengébb gépeken is el fut mint a gépigény. láttam TheVR nál a végigjátszást és szerintem ugyan olyan az egész mint a fallout 4 csak más helyen van és multis.ugye nem kér shader model 5.0 át? mert akkor nem tudom milyen szinten fogok ragelni
0
0
0
0
PeAdam avatar
Minimumnak Ryzen 1300X, meg i7 4790?? WUT? Még az 1500X sem tudja hozni az i7 4790 teljesítményét, sőt játékban legtöbbször még az 1600-as ryzen sem, mi ez a totál bullshit gépigény?
0
0
0
0
💬 1
csuz-li avatar
@PeAdam: Egyrészt az 1500x és a 4790 teljesítménye (+ a szálak száma) megegyezik, csak az áruk más, másrészt a gépigényeknél (játékmotorokhoz szükséges számítások elvégzésénél) nem a teljesítményre van csak szükség, hanem elsősorban szálakra és különböző beépített technológiákra, mint pl. az utasításkészlet-kiterjesztés, memóriakezelés, stb. (Ezt egyébkén akkor is sokan felvetették, mikor a gépigények valamelyik i7 és fx8350 párost írták. A válasz akkor is ugyan ez volt.)
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! A Lenovo Y50-70 gépemen /i7-4710HQ, GeForce GTX860M, 12 gb ram, Win10 64bit/ menne-e és ha igen, akkor kb. hány fps-sel?
0
0
0
0
💬 2
no avatar
@bothicc: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
no avatar
és semmiképp se menne el többel?
0
0
0
0
Player1911 avatar
@bothicc: 960m el megy 35-50 fps de nézz körül youtube-on, a 2 kártya kb ugyan az alig pár fps a különbség. Már a 860m is maxwell alapú vagyis 30fps simán hoznia kell fhd-ben, de ha szépen játszadozol a beállításokkal szerintem elfut simán.
0
0
0
0
Spinot avatar
Sziasztok. Rokonomnak raknék össze egy gépet. Evvel nagyon szeretne játszani, de a keretből a legjobb amit kihozhatok az egy i3 8100, 8gb ram és egy 1050 ti 4gb lenne. Szerintetek mennyire birkózna meg vele?
0
0
0
0
💬 2
DDarkness avatar
@Spinot: Hali. Jópár gépet már építettem. Beszélhetünk privátban ha akarod és segíthetek finomhangolni azt a gépet.
0
0
0
0
csuz-li avatar
@Spinot: Ha az i3 helyett Ryzen 5-öt raksz bele, akkor meg van a 4 mag 8 szál, ami ide kell. Minden játékhoz elég, nem csak ehhez és még spóroltál is egy 10-est, amit szabadon elkölthetsz. Attól függően, hogy milyen 1050-et néztél a +10 ért már van rx 570, vagy akár 580-is (4GB-os), ami erősebb. Itt már bele lehet nyúlni 1060-ba is, de csak 3GB-osba, ami szerintem nem a legjobb vétel, de ha ragaszkodsz az Nvidiához, akkor alternatíva lehet.
0
0
0
0
no avatar
@SpaceGod: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
no avatar
@exabyte74: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
FoLey avatar
Megnézném hogy Forza 4 Horizon-t hogy szolgálja ki 8GB rammal ultrán. Nekem már 9GB-ot kajált be. 😆
A Resident Evil 7 meg közel 10GB-ot. 😃
0
0
0
0
no avatar
@FoLey: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
FoLey avatar
Lehet hogy megy neki,de hagy maga kívánivalót és teleszemeteli és akár fps droppolásra is számítható. Ezért jobb a minél több +ram,vram.
0
0
0
0
no avatar
@FoLey: Elmegy simán 8 giga rammal ultrán, le-le esik 60 fps alá is miatta néha, de megy 😃
0
0
0
0
csuz-li avatar
@FoLey: A több RAM mindig jó, de az ugye az meg van, hogy a win elég rugalmasan kezeli a RAM ot? Ha van több, akkor többet használ, de ha nincs, akkor elég neki a 8 is bőven ott, ahol a gyártó nem kér többet. A Fallout 4-nél is kényelmesen elég volt a 8, de miután tettem bele még 8 at, máris többet használt, mint 8, de a teljesítményen ez nem nagyon látszott meg. Ilyen az oprendszer és a legtöbb játékmotor.
0
0
0
0
patrikkkk avatar
@SpaceGod: 8GB Rammal elfelejthetted 😃
0
0
0
0
Gaben7 avatar
Minimális gépigény: Intel Core i7 4790 wat?
0
0
0
0
💬 2
csuz-li avatar
@Gaben7: Azt üzenik, hogy "Üdvözöljük 2018-ban, a jelenlegi konzolgeneráció 5. évében!", csak máshogy fogalmazták meg.
0
0
0
0
19ati93 avatar
@Gaben7: Ott maradt ugyanaz a i7 minimálisnak,de megy majd egy közepes i3-5ön úgyis.
0
0
0
0
Pitike12 avatar
Én nem is fogok próbálkozni 😆
0
0
0
0
Aredarn avatar
Szerintetek mennyire érné meg beruházni rá? Olvasom a teszteket, de azért inkább itt is megkérdezem mik a vélemények.
0
0
0
0
💬 2
Colonir avatar
@Aredarn: Én azt olvasom mindenhol, hogy amúgy tök jó játék, ha barátokkal tolod. Meg azért még is, szerintem elég sokan vágytunk egy multiplayeres falloutra 😃. És íme. Én majd megfogom vásárolni.
0
0
0
0
wiza avatar
@Aredarn: Én már keresem hol tudom vissza kérni a pénzt elővásároltam béta után hányinger kb. ennyi
0
0
0
0
foley951 avatar
Sziasztok. Készítettem egy rövidke bemutatót.
0
0
0
0
wolf0914 avatar
X-Force | Fallout 76 Beta #1| #w0lfVOD

https://www.youtube.com/watch?v=_6CTMRrbxm0
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció