Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
[LINK]
Mit gondoltok? Megéri azt a + 50k-t a3700x? jobb annyival? miben jön ki az előnye leginkább?
vagy azon az áron vegyek inkább 5700xt helyett egy 2070 supert?
A 2070s-t meg ha nincs szükséged Ray Tracingre nem ajánlom. Inkább rx 5700xt és a különbözet menjen a gép többi részébe.
2:58-tól megkapod a választ 😀 .
Ha a játék részét nézzük, azon belül is a multiplayert, pl. PUBG, akkor tudnál ajánlani kártyákat a ryzen 3600 és a 3700x mellé?
Monitorom jelenleg FHD.
150k-ért:[LINK]
2060S jóval erősebb azért, játék függő, de olyan 20fps-el többet tud kb...!
Vagy Sapphire Pulse RX 5700Xt újonnan 152k!
2060 super, 2070 vagy RX 5700XT ? 😃 nem tudom eldönteni
GTX 1660S 6GB
RX 5600XT 6GB
RX 5700 8GB
RTX 2060 8GB
RX 5700XT 8GB
Itt láthatod, hogy a 9400F jobban teljesít játékok terén, mint a 2700x, amit említettél. Ezért kérdeztem rá, mert a több mag, több szál miatt a workstationnek használva jobban jársz a ryzennel, játék szempontjából viszont jobb az intel.
Nagyságrendileg ennyire hátráltatja a processzort a videókártya.
3200-3600MHz
Csak jatekra kell, no streaming, no benchmarking, 60fps.
Én azt tanácsolnám, hogy inkább vegyél egy ryzen 3600-at az i5 áráért. Ha belefér egy alaplap csere a dologba. A ryzen 6 mag 12 thread mellett, sokkal ésszerűbb választás. Mondom ezt, úgy, hogy márkahű inteles vagyok.
A ryzenre váltást anyagi okokból javasoltam, de ha nem túl fix a keret a fejlesztésre, egy i7 elég jó alternatíva.
Szoval i5 lett.
Megegyszer koszi Mori!
Köszönni, pedig igazán nincs mit! 😉
De pls ne mondd, hogy a 4770-et cserélted le rá :'😉
Persze, meg fogok irni mindent. Holnap reggel hozza a futar a procit. Akkor tobbet tudok mondani.
Tomb raider limit, mhw, ac, bf5 közel limit, pályafüggő..persze ha nem ezek az etalon játékok, akkor sima ügy 😃
AMD Ryzen 7 3700x - 108 290 FT
Intel Core i7 9700k - 125 130 FT
😲
Nem értem honnan jönnél ki jobban Intelnél, ha nem használt CPU-ról beszélünk.. A felső kategóriában egy mindegy melyiket veszed egyrészt!
Asus Rog Strix B450F ,vagy E
Ezek közül válasz ,bőven elég 3700X-hez. MSI lap a legerősebb ezek közül,abba a 12 és 16 magos proci is belemegy.
Ha jól látom egy 7700K procid van. A helyedben MÉG MOST nem biztos, hogy lecserélném ! Ár/érték arányban szerintem elég jó az a proci, ha játékra kell és teljesítményben is eléggé ott van az a processzor ! Én egy i7 6700-ról váltottam ,jó persze volt kis különbség ,de azért nem olyan nagy ,hogy HÚ-HA... (a 3200mhz -ram szerintem többet dobott rajta)
Ezt neked kell eldöntened, a te döntésed !
Abban viszont majdnem 100%-ig biztos vagyok ,hogy ha leverik az intel procik árát akkor a 9.gen árai is lejjebb fognak menni. (ami persze sokaknak nagyon jó lenne !!!)
De még egyszer mondom, ez a Te döntésed !
Ryzen 5 2600 vagy I5 9400f? Ryzen konfigot lehet még később feljebb fejleszteni 3.generaciósra is. A másikat is lehet persze. Játékot nézve csak, (engem többi nagyon nem érdekel 😆😉 az I5 jobb, a ryzen 5 3600 - nál se sokkal gyengébb. Rx 580 kártya van jelenleg. Jaa és multizni nem szoktam.
egyébként mind2 általad említett proci simán kihajtja az 580-at
Ha pedig egyáltalán nem sürgős a fejlesztés akkor helyedben megvárnám amíg megjelenik a 4. generációs Ryzen.
Nem pont processzor választással kapcsolatban írok, de nincs neki külön téma, a létrehozására meg nem vállalkoznék. Szóval van egy Ryzen 5 3600-am, és processzorhűtőt akarok hozzá vásárolni. A vásárlás oka hogy a gyári hűtő elég hangos, nem világít, valamint örülnék neki ha néhány fokkal hűvösebb lenne a proci játékfuttatás közben. Ja és nem tervezek vele OC-zni. Szerintetek mekkora teljesítményű hűtőt vásároljak? Egy Cooler Master Hyper 212 RGB Black Edition megfelel neki? Jól szellőző házba kerülne (Fractal Design Meshify C).
Köszi előre is!
Közben módosítottam a kérdésem, a fő cél a hangos és csúnya gyári hűtő cseréje lenne. De akkor ha hallgathatok rád, mindegy milyenre cserélem. 😃
Köszönöm előre is !
A mai napon látogass el majd ide,ha ideje engedi mindenben segít ,általában vasárnaponként szabad kérdezgetés van,valamint YT csatornáján minden beállítási jó tanácsot megtalálni ,amit persze a leírásában megtalálsz. [LINK]
Ha érdekel az újdonság:
[LINK]
Ha nem érdekel az újdonság,csak egy bivaly lap kell (BIOS update kérése szükséges)
[LINK]
Ha nem kell a felesleges extra és nem szeretnéd kihasználni a keret maximumát,de jót akarsz (Ha ezt választod ,akkor a MSI B450 TOMAHAWK MAX végződésűt keresd,annál nem kell BIOS update. PCX-nél szokott lenni,csak hát viszik,körül kell nézni ,de ha nincs az sem gond ,csak ha veszed kérj BIOS updatet):
[LINK]
az i9 tizedik generációs változatait? pl: i9-10900X Válaszokat előre is köszönöm!
proci: [LINK]
memória: [LINK]
ha nem kell 32GB memória akkor olcsóbban kijössz.
És a Cinebench tesztekben is hasonló pontokat ért el.
Az lenne a kérdésem hogy egy i7 4790k (használtan) vagy egy i5 9400f legyen helyette tesztek alatt szinte ugyan annyi 2 proci fps-ben. Most jelenleg 1080p-ben játszok később váltani szeretnék 1440p-re. Melyik legyen?
Kérdés Ryzen 2400g Vagy 3400g inkább? Tesztek alapján nincs nagy eltérés.
Későbbiekben cserélve lesz 2600/1660-ra.
Ha jobb játékélményt szeretnél akkor vegyél előbb egy 144Hz-es monitort!
Vegyél 144Hz-es monitort meg később Ryzen 3600-ot.
Nemvolt 1080Ti karim,tapasztalatot nem tudok mondani,csak amit már itt is olvastam,1080Ti 4K-ra kevés.
Én maradnék a jelenlegi konfignál,és mint irtad,a szemed végett jobb az 1080p,arra még egy jó darabig eléglesz mind a proci mint a vga.
Amúgy FHD 60Hz-re még mindig mindegy melyik proci van.
I5-9600k 70 ezer környékén RYZEN 5 3600(x) a kihívója.
Már egy ideje gondolkodom a dolgon, és érdekelne mások véleménye is.
Ryzen 5 2600 (4GHz körüli OC-val, 3200MHz CL16 RAM-al) vagy Ryzen 7 1700 (3,9GHz körüli OC-val, 3000MHz CL15 RAM-al)? Utóbbi kombináció 6 ezer forinttal drágább.
Az alaplap MSI B450-A Pro vagy Tomahawk lenne (lényegében csak a VRM hűtés designja másabb az előbbin, szóval szerintem az is egy nagyon jó kis lap). Hűtésről egy CM ML240L gondoskodna. (Tudom, van jobb léghűtő, de ez már megvan, és ingyen egész jó kis hűtő azért 😃😉
Rengeteg tesztet néztem, és a teljesítmény OC után kb azonos, ezért nem tudok dönteni. 😆
Fő felhazsnálási mód a gaming lenne, és mellé szeretnék streamelni mindenféle játékot, ezért hajlok kicsit a 8 mag felé. (VGA: RTX 2060)
Illetve az is fontos kérdés, hogy melyik mennyire jövőbiztos? Kb 2-3 évig nem nagyon szeretnék majd hozzányúlni a géphez.
Spoiler!
Mint mondtam, szeretném a játékokat streamelni is. A tiszta játék teljesítmény 1 címben számít, az meg a Rainbow Six, mivel azt viszonylag magas szinten játszom, de ott is kb mindegy, hogy 200 vagy 195 FPS-van. 😃
Tudom, hogy a Tomahawk jobb lap, és nyílván ha belefér a költségvetésbe majd azt választom, de a B450-A Pro lényegében ugyan az a felszerltség, csak más design, minimálisan kisebb VRM hűtéssel, amit talán majd kompenzál egy jól hűtött gépház.
Illetve megéri esetleg keresni az 1700-hoz is 3200-as CL16-os RAM-ot, vagy jó mellé egy 3000-es(2933-on támogatja a lap, de megpróbálnám manuálisan 3000-en, aztán max ha nem megy marad a 2933) CL15-ös?
Természetesen mehet a 3200MHZ - s memória nézd meg a profilomon nekem simán megy, pedig csak egy 1600X - et használok egy MSI B450-A PRO társaságában 😀..
3200-as ram még pont az a kategória amit racionálisan gondolkodva maximum érdemes megvenni. Szerintem vegyél inkább azt mint 3000-reset
Szeretnék összerakni egy gépet magamnak,de sajnos kiestem mostanság a fejlődésből és ezért szeretnék segítséget kérni.A profilom közt megtalálható a régi gépem
amit eladtam mert nem volt időm foglalkozni vele és csak pénz állt benne.
Processzort szeretnék először kiválasztani,számomra mindegy,hogy intel vagy amd.
Árban kb. 60-et gondoltam.Aki követi a mostani fejlődést az biztos,hogy tudja,hogy ár érték és teljesítmény arányba mi az a megfelelő CPU ami ebbe az árkategóriába a legjobb választás lenne.Szinte minden irányba használva lenne a gép értem én ez alatt játék,film,internet,munka.
Viszont most a játszás NEM lenne a lényeg! Ezt azért is emelném ki mert egy ideig valami integrált gpu ba gondolkoznék.Nem tudom,hogy AMD fronton létezik-e olyan lap ami integrált GPU-s lenne.Azt tudom,hogy az intelnél eleve a CPU-ba integrálják.
Válaszotokat előre is köszönöm.
ÜDV;Zsolt
Van egy Samsung RV509-em Spoiler!
Van neten relatív jó áron erősebb CPU, konkrétabban egy i5 560m-et néztem ki. Papírforma szerint kompatibilis az alaplappal és elvileg szerelték is a modellt ezzel a CPU-val. Viszont nem tudom, hogy a grafikus mag eltérhet-e, vagy ugyanolyan egység szolgál ebben a processzorban is? (Sajnos mindenhol szimplán intel HD graphics néven hivatkoznak rá, semmi egyéb megkülönböztetés). Igazából a célom annyi lenne, hogy CS alatt legyen egy játszható, stabil teljesítmény.
Csak nem tudom milyen irányba. Nem
Vagyok tisztában az árakkal, meg hogy mi lenne a jó választás. Így vakon amd fele mennék, mivel most is az van. A mostani gépem be van írva ide a profilomba.
Annyi változott, hogy rx 560 a vga. Azt is érdemes lenne lecserélni? Árban olyan 200-250 körül gondolok. Szóval ami érdekelne alaplap,proci,vga meg táp ha kell. Chieftech 500w van most.
[LINK]
ha csak esport játékok érdekelnek, akkor megteszi az rx560 is, de ha komolyabb AAA játékok is képben vannak, akkor jobb lesz lecserélni. Táp szintén hasonló helyzet, lecserélném egy új géphez...
Szerintetek megéri az INTEL CORE I7-7800X processzort megvennem? Megéri AMD-ről Intel-re váltani?
Ami itt necces az a TR4 socket, baromi drága..
> Ryzen 7 2700..
Ha tudnál várni nyárig/végig a pénzedért sokkal jobb ár/értékarányú Ryzen CPU-t kapnál - mivel ha minden igaz megjelenik az új generáció..
[LINK]
Spoiler!
Ryzen 9 3800X: $449 (about £350, AU$600)
Ryzen 7 3700X: $329 (about £260, AU$450)
Ryzen 7 3700: $299 (about £230, AU$400)
Ryzen 5 3600X: $229 (about £180, AU$320)
Ryzen 5 3600G: $199 (about £160, AU$270)
Ryzen 5 3600: $178 (about £140, AU$240)
Ryzen 3 3300X: $129 (about £100, AU$180)
Ryzen 3 3300G: $129 (about £100, AU$180)
Ryzen 3 3300: $99 (about £80, AU$140)
Nem mellesleg valamivel újabb is.
Amiket én láttam,olvastam,mindenhol az 1600X volt a jobb a magasabb alap/boost órajelek miatt...
Lehet ez tévesztett meg,h az OC-s 1600X (4.0Ghz) kevesebb FPS-t ért el mint az alap 1600X.Ez kb 1-2 játék,semmit se jelent,akár meiket is veszi,mellé nem nyúl.Nekem az 1700 nagy elörelépés az FX8120 után,és ami a lényeg,beton stabil a rendszer,nincsennek anomáliák.Alaplapot is bátran ajánlom,igaz még Biost nem frissitettem,még az F2 van fent,viszont már letöltöttem az F5-is.
Nekem még az FX kombó 8350+Asus Sabert+ram megvan még,pihennek.
a tesztre értette, mivel nevetségesen magasan van az fx8350, nem is értem hogy adhatták ki azt a 'tesztet'...
FX topikban páran írják,hogy a mostani kiadott játékoknál már jobban elboldogul mint a régebbieknél,mert többmagot támogat a játék,de nem lódult meg.
Az lenne a kérdés hogy hallottam ezt azt erről a FX-8350-ről hogy még mainap is megállja a helyét de sokat eszik, szar stb........
lesz e vele gondom?
am3-as asrock lap volt ami jó is arra). tehát benne van a pakliban hogy csak szívnál vele a gyenge lap miatt. szerintem inkább gyűjtögess és ryzen!
[url]https://www.arukereso.hu/processzor-c3139/fn:termekek-osszehasonlitasa:amd-ryzen-5-1600x-hexa-core-3-6ghz-am4-p363376815,amd-ryzen-5-1600-hexa-core-3-2ghz-am4-p363376809,amd-ryzen-5-2600-hexa-core-3-4ghz-am4-p407583735,amd-ryzen-7-1700-octa-core-3ghz-am4-p360772089,amd-ryzen-7-1700x-octa-core-3-4ghz-am4-p360772085,amd-ryzen-5-2600x-hexa-core-3-6ghz-am4-p407583729,amd-ryzen-7-1800x-octa-core-3-6ghz-am4-p360772091,amd-ryzen-7-2700x-octa-core-3-7ghz-am4-p407582929,amd-ryzen-7-2700-octa-core-3-2ghz-am4-p407582941/[/url]
Vagypedig alacsonyabb 8 magos
Lehet tudni mert akkor ha nem lesz sokkal drágább akkor egy ryzen 5 lessz.
Van értelme kb egy az egybe elcserélni egy i7 5820k-t egy i7 5930k-ra? Látok egyet 200€ért annyiért az enyém is elmegy szerintem vagy nem éri meg vesződni?... 😊
A segítségeteket kérném, mivel szeretném a közel jövőben picit frissíteni a vasat, 6 éve szolgál már és hát no bár a szívemhez nőtt, de már nem úgy húz a paripa mint annak idején 😀
Egy 3570es procit hajtok asrock B75 lapon 16gb 1600as corsair ddr3 ramokkal és van mellé egy asus 1050Ti oc kártyám (ez lett legutóbb vásárolva hozzá, kb egy éve) úgy veszem észre nagyjából ezzel ki is használtam mindkettő prociját (cpu és gpu).
A költségvetésnél nagyjából 150 ezerre gondoltam, de persze ez képlékeny ,ha ár érték arányban egy jobbat tudtok mondani kicsit drágábban. Első körben lapot procit és memóriát cserélném, video kártyát majd a második fázisban 😀 Tehát ebből a pénzből én nagyjából egy 8600k-t 16gb 2666mhz ddr4 és egy 370es lappal tudok kihozni kérdés elég e neki majd a mostani 500W-os táp vagy nem ártana alá egy vaskosabb, illetve hogy szerintetek mennyiben felel meg ez a config a mai és jövőbeni használatra. Ja igen, természetesen játékra megy fhd vagy későbbiekben 4k-ban, ha már megtörtént a videokártya cseréje is!
Segitségeteket előre is köszönöm! 😀
Peace 😎
Kérdés inkább hogy amit leirtam szerinted/szerintetek megfelelő config lesz e?
De azért hallgassunk meg másokat is. Lehet valakinek van ennél jobb ötlete is. 😀
Az amd nyitott a sok mag sok szál felé néhány éve, és most eljutottunk oda, hogy az intel is követi ezt a tendenciát. Magórajelekből már nem tudnak annyit kisajtolni a jelenlegi technológiából amennyit a magok számának növelésével el lehet érni. A számítási kapacitást mégis rohamosan növelni kell. Így maradt a magok számának emelése mindkét gyártónak. Amíg nem lesz valami hatalmas áttörés a chipek technológiájában (vagy mondjuk qvantum processzorok elözönlik a hétköznapjainkat) ez az opció maradt egyenlőre. Nem untatlak a részletekkel (nem is vagyok minddel tisztában 😃 ) , de a cpu gyártásban jelenleg használt technológiának lassan elérjük a fizikai korlátait. Processzorokban egy adott méretnél nem lehet kisebb gate-eket gyártani, mert már nem látják el a funkciójukat. Így mindenképp úgy gondolom hogy az időtállóság főként a magok számával növelhető.
Szeretném minél olcsobban meguszni a dolgokat, es nem talaltam osszehasonlito videot a Ryzen 5 2600 ellenében. Kerdes, hogy ar-erteket tekintve melyik eri meg jobban? Az 1500X 40 ezerert vagy a 2600 52 ezerert? Amit fixre tudok, hogy a mostani procimhoz képest mind a ketto maga lenne a megváltás, de az 1500X-hez nem talaltam sok viszonyitasi alapot azt illetoen, hogy vajon mennyi lehet benne a kraft, es hogy a 2600 megeri-e azt a plusz 12 ezret az 1500X-hez kepest.
Valaszokat elore is köszönöm!
Azért ezt nem mondanám éppen... 😊
2600 51k
1.Ryzen 5 1600X 135Eur
2.Ryzen 7 1700 165Eur
Kérdés,megéri az 1700 a felárat?Igaz ahhoz jár gyári hütö is.Viszont teszteket néztem,játékokban az 1600X jobban teljesitett mint az 1700,viszont az 1600X 3.7Ghz ment,mig az 1700 csak 3.0Ghz.Ha az 1700-at veszem,azt is fellehet huzni kb 3.5Ghz környékéig?Akkor már sebességben ott lenne az 1600X környékénn,viszont lehet késöbb jóljön majd a több mag.??
---Szerk---
2600 lerendelve.Köszi Bronson a segitséget.
Majd csak meglesz a végénn...
Az lenne a kérdésem, hogy i7 7700 helyett megéri a 7700k azt a +20-30k pénzt(nem overclockolva) amiatt a + 0.6 GHz miatt vagy OC tervek nélkül nincs értelme megvenni a K-s verziót?
Ahogy kolbaszkarika írta mindenképpen GTX 1080 -al vegyél, kelleni fog a jövőben a plusz, amit az 1070 -hez képest nyújt.
Egy ASUS Prime H310M-K alaplap elbír egy 8600K procit? Mivel láttam a sima 8600 az 65W TDP -vel rendelkezik a 8600K meg 95W TDP-vel már. Gyártó honlapján azt olvastam, hogy támogatja meg stb de azért megkérdezlek titeket is. Tudom most majd, hogy nem lehet húzni stb de egy 8400 árán kapnám meg szóval megérné nekem mindenképpen. Nem lenne az alaplapnak esetleg sok ez a TDP vagy esetleg nem lenne valami baja ha ezt kapná meg.
Előre is köszönöm válaszotokat.
A 95W egy teljesen normál TDP érték, amit egy desktop alaplapnak (értem itt azt, hogy nem extra mini ITX) hoznia kell. Máskülönben a CPU support listben sem lenne benne.
De ezt megkapnám újonnan 60 ért így persze, hogy elfogadom.
Köszönöm a segítséget 😉
Egyebkent idaig ugy voltam vele, hogy veszek hasznaltan egy i7 4790-et meg plusz 8 giga ramot, de most felszabadult 1 evem, tehat tobb idom lesz szabadidos tevekenysegekre, es igy inkabb veszek ujonnan egy fel konfigot, minthogy megint szenvedes legyen gepet fejleszteni. Illetve ugye a garancia sem mellekes...
Szoval meg az lenne a kerdesem, hogy vajon a 2600-nak mennyi a szavatossagi ideje? Mi lehet a max vga-t tekintve amit kihajt 100%-ig?
Jóárban ilyeneket kapsz már. Vagy az alaplapi qvl listában is kinézheted
[LINK]
[LINK]
Meg Corsair Vengeance LPX v5.30 és afölött.
Az 2600 amit kihajt GTX 1080/Ti esetleg RTX 2080-ig a Ti verzió egy kicsit bottleneck.
Milyen procit vegyek szerintetek?
Elég lesz az Intel Core i5 8600 vagy esetleg legyen i7 inkább?
Nehéz dönteni.
És 1 év múlva váltok másik kártyára akkor meg lehet 1080Ti vagy 2080 lesz kitudja.
Ilyeneket csak egy fanboy mondhat. Ahogy növeled a felbontást, úgy szűnik meg a különbség a két gyártó között. De nyugodtan fizess extrát a semmiért 😉
Viccet félretéve tényleg nemsok különbség van és azért a +kp-t nem fizetnék érte.
FM2, vagy AM3+ az ideálisabb "low budget" géphez?
Írj egy keretet és úgy mi is jobban boldogulunk és kihozzuk neki itt a maximumot a keretből a kollégákkal
Bronson +1 ezekre már én sem.
Én ugyanígy vagyok ezzel, és az én configom teljesen kiszolgál.. (illetve egy VGA csere ráférne)
A választ nagyjából megkaptam már 😃
Kérdésem az hogy éreznék-e teljesítmény növekedést ha az i5 6600-at leváltom i7 6700K-ra. Azért 6700K mert a 7700K nem hiszem, hogy annyival többet tudna mint amennyivel többe is kerül.
Tudom azt, hogy tényleges teljesítmény növekedést ami már nagyon szembetűnő lenne csak platformcserével oldhatnám meg, de én még toldanám a használati idejét ennek a platformnak. Memória 16GB-ra lesz emelve, és gondolkodok a 6700K-n, úgy hogy egyszer már elvetettem, de hátulról mégis piszkál megéri-e vagy nem.
Quadgame94
Köszönöm a válaszokat. Én is úgy néztem hogy 1060 mellett az i5 is elég, de azért szeretem ha meg is erősítenek.
Memóriát még januárban fejleszteni akarom, mert azt már többször láttam hogy kéne már. Év végére terveztem platform cserét, így hogy marad az i5 egy darabig még. Addigra Intel, és AMD fronton is biztos lesznek újabb alternatívák.
Amúgy e mellett az i5 mellett mi volna Nvidia oldalról ami még jó páros mellé? Nem most tervezem váltani, csak jelenleg piacon lévők közt amire érdemes is váltani az mi lenne?
[LINK]
Sajnos a nagyobb jatekoknal vr-on erezni a 6400at, ezert is kellett mar egy masik.
Ryzen nem lesz rossz, ahogy neztem az ujabbakat de ahhoz mar alaplap csere is kell.
Elore is koszonom az epito valaszokat!
Ebben a tokozásban három "családból" választhatsz. Haswell, Haswell refresh és Devil's canyon (4790K). A 4770-esek a Haswell-be tartoznak, ezek küzdöttek hűtési gondokkal, a 4790-esek pedig a refresh-be tartoznak, elvileg jobb hővezető van a kupak alatt, és kaptak plus 100-200 MHz-et az elődökhöz képest, kb. ennyi a különbség. Én a K-s i7-el is azt tapasztaltam viszont, hogy terhelés alatt nem elég neki a gyári hűtő, bár igaz megtartotta a gyártó által előírt értéken, de nem javasolnám senkinek hogy tartósan 72-74 C-fokon pörgesse a processzorát. Nem kell neki vízhűtő amúgy, csak én nem szeretem a magas toronyhűtőket. Hogy legyen egy kis viszonyítási alapod, nekem a System viewer IDLE-ben 22 C-fokot ír a CPU-nak. Afterburner játékok alatt 55 C-foknál megáll (bár ez elvileg kicsit fölé mér). Szóval a gyári hűtő mindenképp cserés. Ettől függetlenül a Haswell-ek is bevállalhatóak, csak szintén nem gyári hűtővel. De ahogy előttem is írták már inkább az újabbakat érdemes választani.
És ez nem kényesség részemről sem, de én sem szeretem ha elkúszik 70 fok fölé. Igaz a 6600-asom még a 60-at is alig éri el.
btw nekem még 50-ig se megy fel a 6500 😂
bár mostmár szemezgetek egy 6700 vagy 7700-zal, de drágának találom, ráadásul használtan is annyi, mint a guruk adják HA-n
ezért inkább csak egy használt i7ben gondolkozok egyelőre 😃
Az NH-D14 bőven elég lenne ha az intel nem cseszte volna el a processzor konstrukcióját és nem lenne légnyílás a processzor ragasztás meg a kupak között. A vízhűtések közül max a 360mm-es AIO-k tudnának jobbat produkálni,mint ez a hűtő. Nézz utána egy kicsit a dolgoknak. A Skylake-től felfelé minden Intel proci szarul ragasztott.
(A pasztám se száradt ki, tegnapelőtt takarítottam pont.)
Semmi baj nincs ha 5-10 fokkal a maximális megengedett hőmérséklet közelében üzemel néha-néha.
Kezdjük ott,hogy a túlmelegedéskor alapból visszavesz az órajelből vagy esetleg leállítja magát a gép a károsodás megelőzése érdekében. Miről is beszélünk akkor ? 😀
A Youtube kommentek annyira megbízhatóak,mint a manipulált Fideszes hírportálok 😀.
Proci : ?
VGA : Sapphire Radeon HD7850 2GB OC Dual-X
RAM : 8 GB DDR3
Alaplap : ASUS H81M-K (1150)
Következő kérdés :
Fifa 19-el szeretnék majd játszani a későbbiekben. Szerintetek a videókártya elég lesz hozzá?
Árat nem írtál, így itt nézelődj, és pénzedhez mérten vadássz le egy CPU-t:[LINK]
(Új CPU-t abba lapba már nem fogsz kapni, ha mégis drágán, ezért ajánlom a használt piacot.)
Olyan kérdésem lenne, hogy ha én most vennék az i5 4590 helyett egy i7 4770/4790 típusú procit akkor érezhető különbség lenne? Gondolok itt BF1 meg BF5 és hasonló nagy CPU-t igénylő játékokra mert most fixen 100%-on megy játékok alatt és hát vannak droppok rendesen. VGA meg néhan em is dolgozik semmit kb. Vagy inkább akkor vegyek egy i5 8400 vagy hasonló új kaliberű procit? Tudom sokkal drágább lenne mert kéne akkor ram meg alaplap is hozzá. Vagy még érdemes fektetni pénzt a Haswell processzorba?
Előre is köszönöm válaszotokat.
Szerintem nem érdemes. Én pont i7 4770ről váltottam és ég és föld a különbség. Még amúgy játszható 4770el de a droppok meglesznek szerintem mert ugyanúgy van, hogy 100%on pörög. Én már inkább újabb generációba fektetnék.
Mondjuk sztem a 8600K-val elleszek egy darabig kicsit húzva.
Mondjuk a 8600K hozza a régi i7 szintjét, ha nem többet a 6 mag révén.Spoiler!
A használt piac viszont itt sokkal jobb.
Használt piacot követem, de általában sose veszek használtan semmit, mert az új terméknél nettó árat nézve olcsóbb mindig amit veszek.(Vissza tudom venni áfáját a PC alkatrészeknek, igaz erre várni kell nem kis időt, de megéri.) Egyik fő oka hogy legalább 2 évig használok adott alkatrészt mire cserélem azt. Spoiler!
Processzor: Pentinum G3260 3.30GHz
Memória: 2*4GB ddr3
Videókártya: GeForce GT 740 2 GB
Op. rendszer: Windows 7 64bit
Alaplap: MSI H81-P33
Processzor majd késöbb videokártya vásárlást terveztem, de jelenleg processzort szeretnék kérdezni. És ha irtok processzort irjatok pls olyan tápot ami jo lehet mert nemtudom hogy a mostani milyen, igazábol a tápokhoz nem nagyon értek 😞 köszi!
[LINK]
nézz be a házba milyen tápod van, az oldalán kell lennie egy cimkének az adatokkal.
switching power supply lc500h-12 v2.2
Egyébként alaplapom alapján mit mondasz azt ugye nem kell cserélni? i5 vagy i3 ez a kérdés melyik mi célból lehetne jobb mivel jobb az i5 mint az i3? 30ezer körül nézegettem én is
2. Jujj, az a táp... igen veszélyes darab. 20k - 15k között ezek közül válogass minimum:
FRACTAL DESIGN Integra M 450W
FSP HEXA 85+ 550W
CHIEFTEC APS-500SB 500W
SEASONIC ECO-430
CORSAIR CX Series CX450 450W
BE QUIET! System Power 9 500W
FSP HEXA 85+ 450W
FSP Hexa+ 500W
A tápegység az első elem, amit egy PC összerakásánál meg kell venni az adatok ismeretében. Ez felel - jó minőség esetében - hosszú évekig az alkatrészek működéséért.
I7 8700k
I7 9700k
I9 9900k
Válaszokat előre is köszönöm.
[LINK] és [LINK]
Köszönöm a segítségeteket.
Árban kb ugyan annyiban jönne ki mind a kettő. Szerintetek melyiket érdemes megvenni inkább játék szempontjábol?
Köszönöm előre is!