Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Asztali gépekbe szánt APU-s ryzenek-ről létezik valahol egy összesített lista? 😁Mert mindent találok csak azt nem. ( ismerősnek ) kellene összeraknom egy gépet baráti áron. Aztán arra gondoltam, hogy mivel nem játszik jó lenne egy integrált vga-s proci is neki amd oldalon
2560x1080 az ultrawild full hd
2560x1440p a 2K hivatalosan de 2.5K inkàbb
3440x1440p meg 3K inkàbb
5460x1440p meg 5K
Digital Cinema három különböző képarányt fogad el.
- 1998 x 1080 (úgynevezett "Flat", 1,85:1 képarány),
- 2048 x 858 (úgynevezett "Scope", 2,39:1 képarány) és
- 2048 x 1080 (úgynevezett "Full Container") ", 1,90:1 képaránnyal).
Processzort szeretnék cserélni. Jelenleg Xeon E5-1620 V2 dolgozik a gépben.
CPU: E5 1620 v2
RAM: 16GB DDR3 1600MHz
GPU: SAPPHIRE Radeon RX 480 NITRO+ OC 4GB
SSD: 128gb sata
Táp: 600W 80+ gold
Windows 10 pro
Az alaplapom: HP Z420 Workstation Socket LGA2011 DDR3 Motherboard 618263-002, 708615-001
BIOS: BOOT BLOCK DATE: 03/06/2013
(a lapot mindenképp megtartanám)
A gép zene és videó vágásra használatos, meg néha egy két játékra HD felbontásban.
Intel Xeon E5 26XX V2 szériával szemezgetek. A kérdés az lenne, hogy melyik proci lenne a plafon, melyet még elfogad az alaplap. Jelenlegi kiszemelt E5-2650 V2.
Segítséget előre is köszönöm!!
Ez a CPU bottleneck nem egy egyszerű kérdés, nagyon sok más tényező közrejátszik.
Gondolom 1080p kijelződ van. Biztosan lesznek olyan szituációk bizonyos játékokban ahol a CPU nem tudja maximálisan kiszolgálni a kártyát, főleg a sok szereplős online és nagy nyílt világú sztori játékokban ahol sok NPC/AI lehet egy helyen is akár.
Nagyban függ attól, hogy mivel szoktál játszani. Majd fél évtized van a két hardver megjelenése között, ha maradéktalanul szeretnéd élvezni a kártya erejét minden szituációban akkor muszáj lesz cserélni idővel a processzort is.
Játékok esetében a GPU bottleneck a létező legszerencsésebb dolog, mivel 0 negatív hatással bír bármi más működésére. Ezzel a szemben a CPU bottleneck a legrosszabb, mivel azzal sajnos nem lehet mit kezdeni a cseréjén kívűl, ezenfelül pedig játék közben akadozhat a háttérben a zenelejátszó, mások hangja discordon... illetve nagyon csúnya lag spikeok is lehetnek, totál inkozisztens FPS számokkal (egyik másodpercben 130, utána hirtelen 70, utána megint 130) stb.
CPU bottlenecken egyetlen dolog tud segíteni ami nem kerül pénzbe, de viszont az se mindig működik, erősen játékfüggő:
limitálni kell az FPS-t egy olyan értékre ahol már nem jelentkezik a lag spike, de ez teljesen lutri, hogy hol fogja ezt elérni a rendszer, lehet, hogy csak 30 framenél... annak meg értelme nem sok van.
nem csak hogy hülyeséget írtál de még kavarod is a dolgokat!
szerintem olvass utána hogy a gpu mi mindent csinál, folytatva azzal hogy hogy kell egy feladatkezelőt használni és hogy hogy lehet optimalizálni egy környezetet és a benne futó programokat, ha már optimalizálás akkor a játlékoknál is van írva róla 1-2 dolog kezdve hogy miért ugrál az a fránya fps(ami ugye nem az egyetlen amit nézni kéne mert a frametime is elég fontos)
Spoiler!
nem az a cél, hanem hogy legyen egy elvárt teljesítmény nyújtva, ha egy egszerűbb program megy, vagy le van korlátozva pl fix 60fps-re akkor már nem kell állandóan 99%-on pörögnie, van amihez elég 20% hogy működjön.
És ok hogy ha vesz 1TB ram-ot akkor nem lesz kevés memória problémája... mint mondtam igénynek megfelelően kell választani, ha meg valaki nem tudja mi kell neki akkor ne várja el másoktól hogy megmondják mi kell neki, ok hogy adnak segítéget mások de mind az előkészület és végleges döntés az övé kéne legyen...
Nekem a i5-2500 és r9 270-re azt lehetne mondani hogy tökéletes kombó a thebottlenecker.com szerint, szóval ha cserélnék rajta valamit akkor már bottleneck lenne.
Tehát pl:
TW3-1080
i5-2500 + r9 270 66fps no bottleneck
r5 1400 + r9 270 66fps AMD Ryzen 5 1400 capabilities untapped
i5-2500 + 3060 Ti 66fps NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti remains underutilized
r5 1400 + 3060 Ti 111fps NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti remains underutilized.
1. Hiába lesz bottleneck erősebb hw, nagyobb teljesítmény
2. az a 66fps hülyeség, az online kiszámolók semmit nem érnek
3. ha TW3 helyett CS lenne akkor többet érne a 1400 mint a 3060
Tehát mint mondtam youtube videók adják a leg reálisabb adatot úgy hogy hely+tevékenység függvényében mehet 60-ról 16-ra az fps... ezért kell megnézni egy random online oldalon mint pl: https://store.steampowered.com/ a követelményeket, utána megnézni mi hiányzik nekünk belőle, biztonságért 1-2 videót nézni róluk és meg van mit kell venni. És célszerű középkategóriára menni ha nincs tömve a zseb mert úgyis jön majd ki egy új erősebb amire majd megint cserélni kell.
A bottleneck-et meg engedjük el végre, alapból a kérdés is hiányos mivel nem tudjuk mire kell neki, de lehetett volna azt is mondani hogy jobban mint (az előtte lévő kártya)-val, de ha van pénz akkor inkább vegyél egy új gépet!
Szimplán gamingre az az optimális, ha a kártya megy százon, más meg nem. Kész, pont, fact, ha tetszik, ha nem így van, és lesz egy csomó cím, ami a 6700-at már megeszi reggelire, és akadni fog valami miatta.
De hogy a kérdésre is válaszoljak, attól függ mi van most a gépben, ha jelentősen régebbi, ami mellett a 6700 alig dolgozik és most dobsz bele egy 6600xt-t, 1 év múlva meg mondjuk platform csere erősebb procira, akkor még jó upgrade path is lehet.
a ryzen 9 5900x jó lesz bele?.
b450m pro 4-f max:5800X ha ki is fogod maxra használni és nem akarod hogy a mob visszafogja de a
B550 Pro4(és attól felfelé) már mehet a 5900X is
bár maga a kérdés nem volt kifejve, teljsesen: "jó lesz bele?"
Fizikailag? Igen
El is indul? Igen
Tudom is használni? Igen
Ha nem akarom teljesen kihasználni akkor elég energiát fog biztosítani a mob? Igen
És ha szeretném 100%-ban kihasználni? NEM!
egy astrock 970+fx 8230 kombó mellé berakhatok egy 4090-et? Igen!
Fizikailag? Igen
El is indul? Igen
Tudom is használni? Igen
Ha nem akarom teljesen kihasználni akkor elég lesz hozzá a meglévő rendszer? Igen
És ha szeretném 100%-ban kihasználni? Nem!, ahoz egy erősebb cpu+mob kombó kéne minimum...
mondjon bárki bármit ha egy gpu meghal és helyére erősebb kártyát rakunk akkor nagyobb lesz a teljesítmény, tény hogy a cpu vissza fogja fogni, de a kövi már nem, és aki ennek ellent mond, és azt mondja hogy vegyem meg inkább a belépő-közép kategóriát a csúcs-közép helyett, az szerint a 5900x is hülyeség megvenni most vegyél meg egy 5600x-et és a kövi 8600x/9600x majd ott lesz teljesítményben úgyis szóval "fölösleges most kiadni rá a pénzt", és akkor jön a "de én most akarok valamit nem évek múlva nyúlüreg..."
de a min-max emberek utánajárnak a dolognak és megnézik hogy legolcsóbban melyik cpu+gpu kombó hozza most a legnagyobb eredményt...
DDR5 gépet szeretnék építeni, és igen, tudom, kérdezgettem itt már pár dolgot ezzel kapcsolatban. Még egy kérdésem lenne, /ezeket sajna nem vágom/ : a B760-as lapba érdemes K-s procit tenni? Csak mert gondoltam húznám kicsit, de ( I7 prociról lenne szó) az csak a Z-s lapokba lehetséges? Bocsi,ha hülye kérdés. Ezt a lapot néztem ki : [LINK] sajna Z-s lapok nekem túl drágák.
és ezt a procit mellé: [LINK] az új procik is elég drágák, azért néztem ezt. Vagy esetleg más I7 proci? Vélemények, tanácsok ? Köszi előre is! ( intel párti vagyok).
Jelenleg egy ASUS P8H61-M LX3 PLUS R2.0 alaplappal rendelkezem egy i7-2600 társaságában.
A kérdésem az lenne hogy milyen processzorra érdemes fejleszteni ha nagyobb teljesítményt szeretnék? Szeretnék hűtést is cserélni, mert ez a gyári Intel fos nem sokat ér. Köszi ha valaki válaszol.
Jelenleg egy 3600x-et hajtok, de lassan szükséges lenne egy upgrade mert a számítógépem többi része nemrég cserélve lett. (5700xt-->3070, 16gb-->32gb, 1080p-->4k)
Szóval az 5000-es szériát nézegettem, de egy 5600 (mint mainstream proci) nem lenne nagy ugrás.
Megéri a nagyobb típusokat nézni? pl 5700,5800 stb.? Számít a több mag gaming téren manapság?
A válaszokat előre is köszönöm.
Nem mostanában lesz új, pár hónapja vettem.
(jelenleg nem vagyok aktív fogyasztója a CPU/GPU témának, emiatt nem tudom, hogy mi a matek etéren.)
Videókártya upgrade mostanában nem lesz, de az 5700-at akkor majd beszerzem valami értelmes áron.
Köszi
Szerencsére létezik ez a DLSS dolog, és nem kell mindent natív 4k-ban nyomni, ha nem muszáj.
(egyébként véletlenül vettem 4k monitort. 1440p-nek volt hirdetve és nem néztem utána. Csak ha már van, akkor kihasználnám értelmesen.)
AMD Ryzen 7 5700X 8-Core 3.4 GHz AM4 (kb. 75 ezer)
AMD Ryzen 7 5800X 8-Core 3.8GHz AM4 (kb. 80 ezer)
AMD Ryzen 5 5600X 6-Core 3.7GHz AM4 (kb. 60 ezer)
Megéri a 20 ezres árkülönbséget? Illetve, hogy ez az alaplap megfelelő lenne ezekhez?
ASUS TUF GAMING B450M-PLUS II
Köszönöm!!
Esetleg privátba is szívesen fogadom a válaszokat, tanácsokat a bacskai@gmail.com email címre! Köszi
Igazából írj inkább egy pénz keretet és ugy könnyebb lenne kimatekozni hogy mi és hogy lenne a legjobb, de ha csak a proci a kérdés és a többi már megvan és csak ezekből kell választani akkor ahogy írtam 5700/800X (8 mag alá én már nem mennék ha most építenék.)
Az ssd és a videókártya már megvan, szóval most első körben alaplap+proci+memória lesz illetve majd egy új táp amikor már összeállt a végleges állapot.
Akkor egy b550-es alaplap(gondolom a márkája mindegy, de akkor mondjuk egy ASUS) R7-5700x és 16 giga 3600mhz memó. Ez most így kb. 35+75+18.
A videókártya xfx radeon rx 580 gts 8gb gdddr5 256 bit - jók lesznek együtt?
Garanciával ;)
Piaci ár alatt 5% kb van hogy dragabb terméknél még több 10%
Garanciás termékek nem lopottak hogy fél áron legyen 🤣
De ha nem te intezed akkor mind1
Ezeket ajánlom: i3-13100F, i5-12600KF
Én nyugodt szívvel.mást nem.ajánlok.
Én is már korábban is ajánlottam neki AMD configot. Ár/értékben sokkal jobb, ha AM5-öt vesz akkor futureproof is.
RTX3060 kártyához milyen processzort ajánlatok?
Jelenleg DDR4 32gb ram és egy 9400f proci van a gépben 600-as táppal.
Esetleg egy 5800x vagy 5700x?
Mivel alaplapot is cserélnem kell így a büdzsé limitált. Nagyon max 150k-t szánnék rá.
Előre is köszi!
Ryzen 5 5600 - 50k vagy AMD Ryzen 7 5700X 76k
ASRock B450 Steel Legend - 36k
6700 XT - 138k
Processzor: Intel Core i3-10100F 3.6GHz
Memória: 2x8GB DDR4 Kingston HyperX Fury Black CL16 (2666MHz)
Videókártya: Sapphire Radeon RX 6600 8GB PULSE
Op. rendszer: Windows 10 PRO
Alaplap: ASUS TUF GAMING B460M-PLUS
Tároló eszköz: M.2: Samsung 980 1TB HDD: TOSHIBA DT01ACA100 (1TB/1024GB) SSD: Kingston A400 120GB
Tápegység: Evga 650BR 650W
Egy I5 10400F már elbírná a 6600-at? Vagy hogyan lenne ezt érdemes csinálni? komplett félconfig csere? Árban 40K körül lenne aktuális (Procit tekintve), akár használtan. (Multiplayer gamekben van egy "kis" bottleneck és eléggé droppol pl Hell Let Loose, Bf5, Tarkov, singleplayer gamekkel nem volt gond, Ac Valhalla is lazán fut Very highon)
Valszeg a procim lesz a gond, mert amikor bedroppol akkor a cpu usage felmegy elég rendesen a gpu meg le
Egyébként így utólag egy Ryzennel jobban jártam volna, de most meg sokkal többe jönne ki mint egy 10400F, mert akkor a fél konfigot cserélhetném le. Elvileg 10400F mellett elmegy egy 3060 is tehát nem kéne gondot okoznia egy 6600 mellett, legalábbis amiket találtam videókat azok alapján.
I5 10400f-hez Sztem 3080 ig minden fajta kártyát tehetsz mellé
Főleg ha esetleg jobb kártyával 2kba játszanal
A tápnak el kell bírnia ugye?
El fogja bírni
RAM terén valószínű jó amit írtál, de ha 100%-ra akarsz menni, akkor nézz szét az MSI oldalán az alaplap QVL-jén és azok közül válogass.
csak ha véletlen streamelnék akkor jobb lenne az i7
Szerintem várj még vele, ugyan csak hat szálat kezel, de elég jó az IPC teljesítménye.
Ezt írja magyarra fordítva
a processzor nem támogatja a túlhúzási funkciót, így csak az aktuális nézet látható, és nem fog tudni váltani más profilokra
[LINK]
[LINK]
Lehet a lap a hibás
teljesítménnyel meg vagyok elégedve az i3 után nekem érezhető a változás
[LINK]
Nagy előre lépés várható a következő ről váltók csak játékra kell
Jelenleg. I3 9100f. A VGA maradt rx 5600 xt és továbbá vagy mi lenne a jobb hozzá 2×8 GB RAM vagy 2×8 GB + 1×4 GB
A 16 GB RAM meg van csak tudok olcsón. 4 GB ott van értelme meg venni
Tekintve, hogy a gépem kb. 15 éves már, hatalmas ugrás lenne az 5600x platform is.
Egy i7-4770-ről váltanék egy i5-12400F-re vagy egy ryzen 5600G/X-re.
Videókártya egy 1660Ti.
Árban max 10k +- a különbség,szerintetek melyik érné meg?
Ha minden igaz nemsokára CPU váltás történik.
Segítségetekre lenne szükségem, mégpedig:
Ryzen 7 5800X avagy Ryzen 9 5900X? Árbéli különbség a kettő között 37ezer forint.
Viszont 'feleslegesen' nem adnék ki többet ha elenyésző a különbség teljesítményben.
Mellette egy GTX 1080 8GB duruzsolna még egy darabig (annyit tudok hogy mindkét processzorral lenne kis bottleneck)
Illetve mellé egy NZXT Kraken X63-as hűtőt tervezek, sajnos kevés dolgot találtam erről, de ha minden igaz ennek jónak kell lennie, nem?
Előre is köszönöm!
Hűtést meg nézegettem Reddit posztokat, elviekben kordában tudja tartani a hőfokokat.
I3 12100f-től felfelé ma majdnem mindegy milyen proci veszel
Főleg ha későbbiekben 2k-4k a cél
Egy i5-el vagy ryzen5-el biztos nem lösz már mellé
Végül egy Ryzen 7 5800X lett a választás. Bőven elegendő lesz egyenlőre.
Most még egy GTX 1080 dolgozik mellette, de idővel az is cserés lesz.
Szerintetek melyik a legerősebb proci amit beszerelhetnék az alaplapomba? (Intel 8. vagy 9. Gen)
Nálad mégiscsak az +2mag lenne. Mondjuk attól is függ mennyibe kerülne a csere.
[LINK]
Gep ujitas elott allok egy 8700k-t cserelnek, 1440p 165Hz a cel es foleg az uj battlefiel 2042-vel jatszanek. (Battlefield V alatt mar kevesnek ereztem a 8700k-t, sokszor porgott 90%on es majdnem a 90fokot is elerte pedig rendben van a hutes, nem akarom, hogy az ujnal is ez legyen)
Nezegettem, hogy az 5600x es 5800x kozott nincs tul nagy kulonbseg fps teren, viszont 30-40ezerrel is dragabb az utobbi. Kerdes a jovore nezve (legalabb 3-4evre tervezek) megeri a +2mag? (Illetve jelenleg is 6magos procim van ezert is hajlok inkabb az 5800x fele) Intel oldalrol a 12600k-t neztem de ott meg az alaplap ami jelentoesen felaras es meg nem is kaphato. (Bar annyira nem sietek azert)
Ti melyiket ajanlanatok es miert? :)
Esetleg alternatíva a 9900(k) ha nem akarsz lapot is cserélni. :D Én is arra váltottam.
Egyebkent a lapcsere nem gond, altalaban 3evente (gari lejarat elott) szoktam lecserelni a teljes pakkot: alaplap+proci+huto :) meg igy akkor esetlegesen a refresh ryzenen is gondolkozhatok a jovoben :)
Spoiler!
Köszi a segitséget, akkor 5800x lesz! :)
Meg tudsz finomhangolni a biosban is tuning,alulfeszelés és még sorolhatnám.
Esetleg Ryzen Calculator segítség számodra.
Egy kis jótanáncs kellene. RX 470 4Gb VGA - hoz milyen FM2 foglalatú procit érdemes venni, hogy szinkronban fussanak?
Előre is köszönöm!
Az egyik egy Ryzen 5 5600X, a másik egy Ryzen 7 3800x.
Elsősorban játékokra kellene, streamelni nagyon-nagyon ritkán szoktam "unalomból"...
Nézegettem benchmark pontszámokat, és fps teszt videókat is, és az 5600x jobban teljesít, nem is vitatom miért.
A kérdésem az lenne, hogy ti melyiket választanátok a helyemben, mert Én úgy gondolom, hogy a jövőben, ahogyan nőnek majd a gépigények, azért mégis csak hasznosabb lenne az a plusz pár mag és szál? Vagy engedjem el ezt a gondolatot, mert a feljettebb technológia kevesebb maggal majd behozza ezt a fajta lemaradást?
Nem tudom mire használod a gépet elsősorban, de talán érdemesebb lenne egy modernebb rendszer mellett elgondolkodni, ami nem előre összeállított konfiguráció.
i9 - 10850k
i9 - 10900/10900F
Ryzen 5 5600X
Ryzen 9 3900X
Nézd meg melyik, hogy teljesít ezek közül játékok alatt vagy amire te használod és válaszd ki a számodra megfelelőt.
Igazából 300k a keret, procit, lap, ramra.
A 8 mag miatt sokkal időtállóbb lenne a géped.
3800X mellé elég egy B450 Homahawk is, de beépités előtt rakd fel a legújabb biost.
3800x mellé alaplapnak MSI B550 TOMAHAWK MAX-ot venném inkább,de a legújabb biost ne felejtsd el felrakni.
Spoiler!
Jobb is...
Megmondom ősszintén még régebben 2015 előtt mindig pcx-ről rendeltem, akkoriban valóban ők voltak a legjobban árazásban.
Az árukeresőn meg lehet figyelni sokszor rengeteg más webáruház alájuk megy árban.
Közre játszik az is hogy most már sokkal többen ismerik őket, és igy nyilván emelhetnek árat ha nagy a kereslet.
Mondjuk 90E forintért lehuzás egy Ryzen 3600, mikor tudjuk 60-62E forintért ment nem olyan rég 3 év garanciával 😃
Régen is nevettem kérdezték milyen géped van, kimondtad i7 és mindenki álla kopant az asztalon.
Bezzeg azt mondta I5, akkor elmegy kategória volt. Stabil Bástya lesz az aki I7-et tulajdonol 😃
Igen nekem is van ismerösöm aki vehetett volna 6 magos 12 szálas Ryzent, 2600/3600 például. De nem neki igen kell a 4 magos Skylake I5.... Hát hogy is szokták mondani, a minőséget meg kell fizetni 😃 Egy intelfangirl ezt irta nekem mindig 😆
Na ja meg megy a jó kis FPS vadászat, hiába fizet jóval többet érte és nem érdekli az sem, hogy hogy folytatja a fejlesztést, most jó, majd lecseréli legközelebb...vagy nem, mert nem lesz annyi pénze, hogy mindent kicseréljen. Azon felül meg akinek van pénze az csak az FPS-t nézi és ebből kifolyólag rámondja, hogy minden pöpec, mert megteheti, ahelyett hogy vagy csöndben lenne ,vagy mondaná: Azért veszem, mert kibeba... milliomos vagyok. Még az sem baj, ha a csúcs túlárazott és még később bukóval is jön ki...ez mind tökmindegy. 😃
+ Manapság már nagy részt a gpu limites szituáciok is akkor jönnek elő ha drága kártyát szándékosan alacsony felbontáson használnak.
Egy GTX 1660 Supernek például tök mindegy mit rak alá az ember úgy is gpu limites lesz.
Felnőtt testben gyerek lélek 😆
Egyébként nem értem, hogy neked miért kell 2 hetente morgolódj vagy siránkozzál hogy minden milyen drága. Úgy néz ki, hogy ami 20 ezer forintnál többe kerül azt nem neked készítik még ezt a fos i7-et sem amit annyira szidsz...
Vannak jó pszihologusok ha lelki.....vagy! 😀 Fordulj hozzájuk.
JAjjj az I7 tulaj rii a sarokba, ri a droid.
Hogyvergődik 😆
Folyamatosan azt emlegeted, szerintem gyerekkorod óta akartál egyet de soha nem kaptál és ez egyfajta becsípödés lett nálad.
A vergődést meg nem tudom mire írod biztos értelmesen megtudod magyarázni.
Te meg leállhatnál a személyeskedéssel, én meg azt kezdem unni.
Nem értem multi cégekért hogy a francba lehet ennyire kiállni?
Konkrétan poénból elkezdtem kicsit fikázni az intelt, de hát miért ne ha 5 éve nem igazán fejlesztett semmit. A Világ legnagyobb processzor gyártó cégéről van szó, ami idáig mindig umber 1 volt. Most pár éve döglödnek, és a pénz ellenére a fejlesztések még sem értek célba. Akkor még is mit kéne csinálnom? Tapsolnom örömömbe hogy tengődnek egy helybe.
Amúgy megvetted az I7-t? Igen, boldoggá tesz? Igen? Akkor miért nem használod és miért forumon pazarlod az idődet.
Kérdezted miért drága a 6-7 éves Intel én meg megkérdeztem miért 128 ezer forint az első generációs ryzen erre nekiálltál pont, hogy te személyeskedni.
Innen látszik, hogy te egy vesztett fogadás vagy.
Ha meg téged boldoggá tesz a géped akkpr miért a 7 éves komponenseket nézegeted? Ha 5000Ft lenne megvennéd?...
Próbálsz úgy tenni mintha én kezdtem volna de nézd már meg, hogy egy szimpla kérdésre milyen hangnembe válaszoltál. Sokat megengedsz magadnak és észre sem veszed. Szánalom a köbön.
Igen volt opció hogy erősebb intel platformot épitsek, de annyira rossz ár-érték aránya a régi intelekennek hogy az ihaj. Ez volt 2020 januárjában 😃
+ Na azért tegyük hozzá majd nem intel lett a vége, de az I7-8700 akkor már elfogyott mikor én vettem volna.
6700K 4 mag 8 szál és azonos vagy drágábban megy mint egy Ryzen 5 3600.
JA ahan egyből irigy vagy egy szakadt processzora ? 😃 Nyomj ki fekpadon 150 kg-ot na arra irigy leszek 😆
Annyit elmondok, hogy fx8320-ról i7 7700-ra +30k volt átállni utána 9700-ra 0Ft.
Ez meg mi...?Enyhe hangulatingadozás?
,,JA ahan egyből irigy vagy egy szakadt processzora ? 😃 Nyomj ki fekpadon 150 kg-ot na arra irigy leszek"
Világjárvány vagy? Most nem létfontosságú a processzor.
30E forintért megérte váltani FX-ről I7-7700-ra jó vétel volt. 😀
Ezt irtad erre válaszoltam a platformváltással.
"Ha meg téged boldoggá tesz a géped akkpr miért a 7 éves komponenseket nézegeted? Ha 5000Ft lenne megvennéd?..."
Már az a vonat elment mert januárba platformot váltottam. Most már egy darabig csak az AM4 lesz a opció ameddig nem jön a következő foglalat csere is.
Csak néha ritkán felugrok körül nézni prohardverre, hogy tisztában legyek az árakkal és hogy mit is éri meg venni vagy hogy mi mennyibe megy manapság.
Más felől a "Bassus tag" folyamatosan átmegy személyeskedésbe mert nyilván őt sziven üti ha az intelről valaki rosszat mond. Inkább ezt kéne moderálni, poénból az ember ir ide pár sort. Okos ember elengedi a füle mellet, van itt nem egy 9900K-10900K tulaj.
Privátba beszéltem 2-vel teljesen pozitiv tapasztalat, nem lekezelő hangnem stb.
néhány régi játékot vigyen az a szempont
de basszus mikor ilyen első második generációs i3-i5-ös laposok használtan 80-100ezer
hardverapróra ma pl felnézetem
ryzen 5 3600
ugyan annyiért árulják mint a boltba
vga-k is 3-5ezer forinttal olcsóbb mint a zsír új bolti
nagyon elvannak szállva az árak
Igen minden használt terméket amit nagy részt árulnak közel adják a bolti árhoz mert senki se akar bukni rajta. Nekem idáig az volt a legviccesebb mikor valaki Ryzen 3600-at árult de úgy hogy többért adta mint amennyibe a boltba kerül.
Sajnos főként azért is vannak ilyen árak mert van aki igy is megveszi, de nem mindegy hogy árulni akar valaki valamit vagy el is akarja adni. Nagy részük feldobja, aztán ha megveszik tőle azért az ireális árért eladja ha nem akkor meg megtartja.
Rövid igaz történet, januárba én is azért váltottam Ryzenre. Mert mire kihoztam volna az 1155 foglalatból a maximumot I7-3770 4X4 gb ram, annyiból már zsir új platformot is lehetett épiteni. Matekoztam és végül új ryzen gépet épitettem. A Z68 lap i5-3470+2X4gb ram meg elment 35E-ért, igy az új platformhoz 35E kellet hozzá rakni.
És az új gépre csak van 3-5 év garancia minden hardverre. 8 évet halott platformra már nem akartam költeni :S
kb 5-6 éves cuccokból áll a gépem nagy része
i5 4460-ról váltottam i7 4770-re (20ezer forint volt a váltás)
8ról 16gb ram-ra (újat kellett vennem mert bolti áron adták hardveraprón 😆D)
r9 380-ról 970-re arról a mostani 1070 (itt is igazából +20ezer forintokért váltottam)
de egyszerűen már én sem akarok meg kb nem is tudok mit fejleszteni ezen az 5-6éves platformon
vga árak meg megint csak úgy elvannak szállva hogy amíg az 1070 bírni fog mindent fhd-ban high medium
addig nem lesz váltás szóval sztem még 1-2évig marad
I7 3770 29-31k
I7 4790 33-37k
Ezek így elsőre hardverapron, miért drágák? Vagy nem ezek az ősrégiek?
Akiknek van ezekhez a foglalatokhoz lapja egy gyengébb procival, azok elég olcsón tudnak upgradelni. Nekem is volt lapom, és 33k-ért a 3770 bőven kiszolgált, ha nem szarik be az alaplap akkor ma is azt használnám.
Igaz, 2,5 év alatt nem nagyon estek az árak, de az új procik árai is inkább felmentek mostanság, ahelyett hogy az előző gent nyomták volna lefelé.
De kicsit nézz már körül a piacon, zsirúj 4/8-as Ryzen 3100 is 34E körül megy, akkor miért venne bárki 6 éves procit gari nélkül 37E-ért. Ja hát intel, és azt a márkát meg kell fizetni, én szerintem mindegyik overpriced.
A 4/8 szálas 6700K is 60-70E forint, és annyiért már vehet az ember Ryzen 3600-at is 3 év garanciával. Egy új vs használt termék között lássuk már a különbséget, mert az bármikor megadhatja magát. Az újat meg garanciába javitják ha galiba van.
Ráadásul a régi I7-esek játékokban gyakran több fps-t tudnak mint a mai I5-ösök + azért a processzorok nem arról híresek hogy elromlanak... Majd ha elfüstöl mindenki 3-4. genes alaplapja, utána már beesik rendesen az áruk.
HÁt nekeme akkor se érné meg, a használt régi i7 csak mert az I7 egy Brand lett.
Ezért is váltottam platformot, coráj 7 vásárlása helyet, mert használt i7 árán már Ryzent vettem 6 mag 12 szál, azért nem mindegy.
Nincs mérési hiba bátya. Ez van.
és pár hónapja még 50k körül mentek az 17 4790-ek pl
mert én 42ért vettem a 4770-em
Ki mit javasol
Alaplap proci ram
150a keret vga maradna egyenlőre
Ram Crucial Ballistix 3200Mhz 2x8GB ez gond nélkül mennek 3600-on CL14 időzítéssel vagy esetleg 3600Mhz példányt veszel.
Proci Ryzen 3600 vagy megvárod a zen3-at.
- MSI B450 TOMAHAWK MAX
- AMD Ryzen 7 3600
- Corsair VENGEANCE LPX 16GB CMK16GX4M2B3200C16[/list]
131k (Ha a keretre +10k-val többet rászánsz akkor mehet bele 3700x)
[list]Intel:
- MSI Z490-A PRO
- Intel Core i5 10400F
- Corsair VENGEANCE LPX 16GB CMK16GX4M2B3200C16[/list]
126k
A 4. gen i7-et szerintem nem éri meg ekkora keretből intelre leváltani, csak amd-re.
Attól függ mennyire sietsz? 4 nap múlva jelentik be a Zen 3-at. Akkor lehetséges azon is érdemes volna elgondolkozni.
Amúgy szerintem is B550 Tomahawk+ Ryzen 5 3600. + 2X8 giga 3000mhz ram+ Egy Evo 212.
Tervben van egy rtx 3070 kártya vétel. Nagyon muszáj mellé venni egy erősebb cpu-t vagy elleszek vele még egy pár évig? qhd monitort is most veszek és processzort nem terveztem cserélni.
Köszi!
I5 2400
I5 2500
I5 3470
Melyik a legjobb? Ha lehet sorrendet is alakitsatok ki.
[LINK]
[LINK]
[LINK]
Esetleg használt alkatrészekből olcsóbban kijössz.
😀
Szóval szerintetek? Spóroljak 40 ezret, és maradjak a stabil bizonyított intelnél? Vagy kockáztassak? Nem tudom.
[LINK]
Ez így elég nagy hülyeség 😆 Pláne, hogy a kettő ugyan az, csak az x-es változat emelt órajellel érkezik, amit te otthon magad is belőhetsz.
Mit kockáztatsz Ryzen-nél, illetve mit bizonyított az Intel? 😶
3600/3700X mellé TOMAHAWK MAX. Vígan elvagy.
Én 4690K-ról váltottam ami 4.5GHz-n is már gyengus volt. Nem bántam meg. Nem mondom,hogy AMD-t vegyél. Viszont 6 mag 12 szál alatt már nem érdemes gondolkodni ha ennyi pénzről van szó.
[LINK]
Dobna a gépemen, ha tennék bele egy i7 es procit?
Vagy annyit nem?
Igazából elvagyok ezzel a konfiggal csak kívánva i voltam, hogy lenne e értelme.
De a rendszernek nem jelentene megváltást csak egy kisebb löketet. Szerintem jobban járnál egy későbbi teljes platform cserével, mint hogy erre áldoznál még plusz pénzt a jövőben.
Az lenne a kérdésem hogy melyik processzort vegyem meg amd ryzen 9 3950x(alaplap:asus rog crosshair VIII FORMULA,Hűtés: Asus Ryujin 360)vagy amd ryzen threadripper 3960x(alaplap:Asus Zenith Extreme II ALPHA, Hűtés: Asus Ryujin 360) ?
(Stream,videó szerkesztés,kép szerkesztésre, intro-outro készítésre fogom használni)
Kérdésem a következő lenne: adott egy AMD FX-8350 a gépemben és gondoltam kicserélem egy Ryzen 3 2200G-re, hogy AM4 foglalat legyen a gépemben és később tudjam fejleszteni.
Szerintetek jó váltás lenne az FX-ről Ryzen3-ra áttérni? (egy RX580-at kéne kihajtania)
mert ahhoz képest régen mennyire lehúzták ezt az FX szériát egész jót megy éveken át kiszolgált, csak úgy érzem korszerűsítenem kell a gépem, hogy a jövőben fejleszthessem. Nagyobb proci stb.
A kisebb számozás ne tévesszen meg, az 1600AF lényegében egy 2600. Hirtelen ezt a tesztet találtam:
2200G vs. 2600
1600AF vs. 2600
[LINK]