Konzol vs. PC

Szerző: dave500, 2008. November 21., téma
Fórum » Konzol
Azért nyitottam ezt a topicot, hogy elmondhassa mindeki kinek mi a véleménye. Jó forumozást!

Üdv: Dave500
Hozzászólások: 1 089
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
kisteker avatar
Szerintem most leginkább a PS3 éri/érné meg, ha valaki akarna vmit venni. Egyrészt ott a blu-ray, ami adja az 50 giga tárhelyet a gémeknek, másrészt egy kicsit szorgalamasabb programozással ebben a pénzéhes világban ki lehetne hozni pc szintű grafikát a ps3-ból (lásd uncharted 3). A mai multiplatform játékok maximum 50%-át használják a Cell erőforrásainak, lásd például battlefield 3. Az uncharted 3 viszont a processzor számítási teljesítményét teljes mértékben kiaknázza (97%). Emellett ott van a kisebb méret/fogyasztás/hang/súly, ha ez még érdekel valamit a Storm Enforcerek világában 😃 JA és az ár. Jó helyen már 60-ért hozzádvágják, 576KB webshopban 70k (boltjaikban is). EMellett a ps3 nem csak gémeni jó, hanem full HD filmeket lehet vele lejátszani, többé-kevésbé böngészésre is használható, és és ugyanúgy lehet rajta zenéket lejátszani, mint PC-n. Igaz, hogy a mai pécék már lényegesen fejlettebbek mint a ps3, de egyrészt jó programozással a konzol még tarthatja magát jópár évig (mondjuk ott van a RAM hiány), másrészt pedig egy olyan PC, ami sokkal szebb grafikát képes kipréselni magából mint a ps3 sok-sok éven át, az olyan 160-170 ezer forint...
0
0
0
0
no avatar
De elolvastam csak ezt megjegyeztem.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Látom nem olvastad el rendesen.
0
0
0
0
no avatar
Ez igy van de mindegyikre egy egesz kis vagyont kell koltsel hogyha maxon akarod elvezni a jatekot😉
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Játszásra a PC is jó! Ha nem akar az ember mindig max grafikán játszan, akkor egyadott konfig 3-4 évig is jó. Kisebb fejlesztésekkel meg tovább lehet növelni az élettartamot.
0
0
0
0
no avatar
Hat jatszasra biztos jobb a konzol ha van hozza cuccod😉
0
0
0
0
Bl0ck avatar
Hát nekem van mind a 2, de jelenleg inkább a konzol, aztán idővel ki tudja, hogy lesz, lehet csak gép lesz...
0
0
0
0
no avatar
En eteren nem vagyok elhomalyusult.Mikor meg csak konzolom volt akkor azt montdam fujj haggya ma kinek kell pc most viszont mar mashogy allok a dolgoghoz.😜 de az tény,hogy a konzol az direkt jatszasra van el kell dontened,hogy csak jatszani akarsz vagy meg egyebet is.😉
0
0
0
0
PrekopDavid1993 avatar
Ezért kell konzolon játszani!😃
Deh azért Lompos : kihagytad az Unchartedet!😃 meg a Resistancet!😃 meg Heavy Rain stb.😃
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Összességében szerintem a PC jobb. Viszont vannak olyan címek (Gran Turismo, Killzone, Crash Bandicoot, God of War, Tekken stb.), amik csak konzolra jelennek meg. Az más dolog, hogy vannak emulátorok, viszont a jelenlegi generációs konzolokhoz nincsen semmilyen kiskapu, hogy gépen tudjunk játszani velük.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Swype írta:
Nem tudok dönteni...

Ebben az évben elég sok pénz fog összegyűlni és nem tudom mire költsem. A gépem már nem mai darab és hát kéne egy új szóval vagy arra vagy pedig egy konzolra költeném. Konzolként egy Xbox 360 4GB-ra gondoltam (TV van hozzá Full HD 102 centis). Nem tudom eldönteni mire lenne érdemesebb beruházni. Játékokon játszanék a gépen is. Az FPS-eket, a mászkálósokat és az autós játékokat kedvelem. Szerintetek ilyen igények mellett melyik lenne jobb választás ?


Attól fűgg mennyi pénzed lenne a gépre. Ha FullHDban szeretnél játszani azon a TV-n, akkor legalább 4magos Phenom+4GB RAM+HD6870 kell, összerakva táp+HDD+Ház+ODD 125 000Ft kb.

Na most veszel egy normális X-et, 60 000Ft környékén+JTAG+FLASH+Overcool 80 000Ft, és vehetsz, egy csomó kiegészítőt. hozzá. Veszel 10db Verbatim DL 8.5GB lemezt 2650Ft, és már van 10db gémed, én tegnap írtam, és egyszerű!
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Szerintem gép 😀 Bár attól függ milyet vennél 😀
0
0
0
0
no avatar
😲 hát ez nem semmi de mi értelme? 😃
0
0
0
0
ors11 avatar
Ez beszarás öcsém....egyes emberek mikre nm képesek 😃 😂😲
0
0
0
0
Szykla avatar
PC? PS3? Xbox 360?

A Reddit egy ismert blog, ahol nemrég viccelődtek a felhasználók, hogy ideje lenne egy PS3-at és egy Xbox 360-at összeépíteni egy házba.

[LINK]

A blog egyik tagja, timofend fogta magát, szerzett egy PC-s házat, majd megépítette a mega-gaming gépet. Egy slim X360-at és egy régi, FAT 80GB-os PS3-at barkácsolt bele a PC-s toronyházba - sőt, még csak vízhűtést sem alkalmazott. Timofend szerint amikor a két gép egyszerre megy a hőmérséklet akkor sem emelkedik 38 fok fölé. Nem néz ki rosszul ez a PC-nek álcázott PS 360. Vagy Xbox 3? 😀

Timofend újabb kihívást kapott - vajon elkészíti majd a NES / DreamCast / O.G. Playstation szupergépet egy házban?

https://www.gamestar.hu/apix_collect/1109/pc-ps3-xbox360/pc-ps3-xbox360_screenshot_20110906173922_original.jpghttps://www.gamestar.hu/apix_collect/1109/pc-ps3-xbox360/pc-ps3-xbox360_screenshot_20110906173929_original.jpghttps://www.gamestar.hu/apix_collect/1109/pc-ps3-xbox360/pc-ps3-xbox360_screenshot_20110906173914_original.jpghttps://www.gamestar.hu/apix_collect/1109/pc-ps3-xbox360/pc-ps3-xbox360_screenshot_20110906173557_original.jpg
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Én nem állok egyik oldalon, sem, de! Tény hogy a számítógépes gémeknek nagyon növekszik a hardver igénye. Én beruházok egy X-re, és azzal sokáig el leszek.
0
0
0
0
stalker41 avatar
just cause2 ,far cry2 és még pár jó lett de most már egyre több a ratyi😕
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
hát de pl ami ps vagy xbox ekszkluzív azok azért jól néznek ki pl halo god of war uncharted stb. a portálásról meg inkább ne beszéljünk vannak jó portok de vannak nagyon szarok is
0
0
0
0
stalker41 avatar
néha???????😆 hát portolni legalább tudhatnának pc-re.... sok dologért felelős a konzol ami a pc-vel és az egész játék iparral történt az a borzasztó minőség romlás.....
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
néha a konzolos játékok olyanok mintha csak összecsapták volna őket persze vannak kivételek
0
0
0
0
Gerdzso avatar
igazándiból nekem az nem tetszik a Konzol-ban hogy túl könnyű játékok vannak hozzájuk... jó nem próbáltam minden konzol játékot csak párat... (COD MW2,BO, GOW1-2-3, Alane Wake, Killzone, LA Noire, Lost Planet, Resident Evil 5....meg ehez hasonlókat) és túl könnyűnek találtam őket.... ami viszont tetszett az a Mortal Kombat legújabb része! próbáltam a többi verekedős játékot is de ez messze a legjobb volt... akkor PC-n szerintem sokkal jobb, összetettebb játékokat kapunk mint Konzolokra...
0
0
0
0
stalker41 avatar
LewisHamiltonF1: nem mindent kell kicserélni és általában a pc-sek nem olyan gyökerek (és nem olyan pénzesek) h egy játék miatt komolyabb dolgokat tegyenek....
és vegyük a konzolosokat akik ha kijön majd egy game akár 100 000Ft-t is majd ott hagynak az új gépezetért ja és a régit se adja el ha kicsit nosztalgiázni akar majd.... pc-nél simán eladhatod a régi alkatrész így gyakorlatilag kevesebbe kerül a fejlesztés 40-50-nél ...
régi alkatrész nélkül is tudsz régebbi gameket tolni
(mellesleg oda írtam azt h fülessel lehet dumálni ez is csak azt bizonyítja ha bármi pluszt akarsz csinálni konzolon fizetned kell a kiegészítőkért.....)
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
nekem 4850-es kártyám van ami kb már 3-4 éve van a piacon dx9-ben legtöbb játék maxon fut sőt egy 4 magos procival még jobban futnának
0
0
0
0
PrekopDavid1993 avatar
oké most nézzünk egy pc-s gamert!
minden játék fut rajta!
és aztán ki jön egy újabb játék és egy játék miatt kénne venni egy erősebb gépet!
Deh mindent kikell cserélni benne! 😆
Szóval 1 játék miatt akár 40-50ezret is ellehet költeni!
Megéri?
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Zergi0 írta:
Istenem és pc-met vettem 100 ért te kb szintén a ps3at én le szedem a netről a játékokat ingyen te az összeset jó borsos áron veszed meg . Na melyik éri meg jobban? + ott van az összes pc-s lehetőség még dolgozol rajta szerkesztesz programozol stb . Am meg ps3-on csak eredetivel játszhatsz 😃 . Egyik haverom vett egy ps3-at de azt mondja hogy drágák rá a játékok és inkább leszedi pc-r őket .


Tudsz kalóz verzióval is játszani, csak akkor felejtős a multi.
0
0
0
0
nemkrisz11 avatar
MC MaRcI írta:
és aki azt mondja hogy a pc-nek nincs jövője
BARÁTAINK, XBOX, PLAYSTATION ÉS WII!

Mind hallottuk már a szónoklatokat, melyek a PC-s játék haláláról szólnak és arról, hogy a konzolos játék győzedelmeskedik, a PC-s játékosoknak pedig csak a hitvány konzolportok jutnak.

A pletykák korai bukásunkat alaposan eltúlozták. Több mint 300 millió PC-játékos van világszerte, és ez a tömeg napról napra nő. Ma több PC-s játékos van, mint ahányan az összes konzolokon együttesen játszanak, de eddig nem emeltük fel szavunkat a zárt játékrendszerek terjeszkedése ellen.

Mi, a PC-s játékosok a kezdetek óta jelen vagyunk; láttuk, hogyan nő túl az ipar a mozin és zenén, és olyan nyílt világot vizionálunk, ahol a konzolos és PC-s játékosok társakként állnak egymás mellett.

Azért kértünk szót, hogy elmondjuk: augusztus 26-án véget vetünk a hallgatásnak, és elhozzuk a nyitottság és innováció új korszakát a játékiparba. Együtt fogjuk felhívni mindenki figyelmét arra, hogy a PC-s játék NEM halt meg.

GLHF
Razer

A VILÁG PC-S JÁTÉKOSAIÉRT

forrás pcguru



És mi volt a razer nagy forradalma? Egy túlárazott laptop...drágább mint az alienware M18x és még gyengébb is 😶

[LINK]
0
0
0
0
Zergi0 avatar
Istenem és pc-met vettem 100 ért te kb szintén a ps3at én le szedem a netről a játékokat ingyen te az összeset jó borsos áron veszed meg . Na melyik éri meg jobban? + ott van az összes pc-s lehetőség még dolgozol rajta szerkesztesz programozol stb . Am meg ps3-on csak eredetivel játszhatsz 😃 . Egyik haverom vett egy ps3-at de azt mondja hogy drágák rá a játékok és inkább leszedi pc-r őket .
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
és aki azt mondja hogy a pc-nek nincs jövője
BARÁTAINK, XBOX, PLAYSTATION ÉS WII!

Mind hallottuk már a szónoklatokat, melyek a PC-s játék haláláról szólnak és arról, hogy a konzolos játék győzedelmeskedik, a PC-s játékosoknak pedig csak a hitvány konzolportok jutnak.

A pletykák korai bukásunkat alaposan eltúlozták. Több mint 300 millió PC-játékos van világszerte, és ez a tömeg napról napra nő. Ma több PC-s játékos van, mint ahányan az összes konzolokon együttesen játszanak, de eddig nem emeltük fel szavunkat a zárt játékrendszerek terjeszkedése ellen.

Mi, a PC-s játékosok a kezdetek óta jelen vagyunk; láttuk, hogyan nő túl az ipar a mozin és zenén, és olyan nyílt világot vizionálunk, ahol a konzolos és PC-s játékosok társakként állnak egymás mellett.

Azért kértünk szót, hogy elmondjuk: augusztus 26-án véget vetünk a hallgatásnak, és elhozzuk a nyitottság és innováció új korszakát a játékiparba. Együtt fogjuk felhívni mindenki figyelmét arra, hogy a PC-s játék NEM halt meg.

GLHF
Razer

A VILÁG PC-S JÁTÉKOSAIÉRT

forrás pcguru
0
0
0
0
PrekopDavid1993 avatar
Hallod stalker41 :/ Van Sony Hedsetem ps3-hoz és játék közben lehet beszélni és kényelmesebb 😃
És ps3-on csak eredeti gamekkel Játszok!😀
Szóval PS3 Jobb!
0
0
0
0
nemkrisz11 avatar
És mindjárt jön LewisHamiltonF1 és elkezdi mondani hogy az nem úgy van mert a PS3-ban ezt lehet, megy úgy jó, meg kényelmesebb meg stb. 😊

szerk: Ja és felsorol 3 exklúzív címet és elkezdi mondani, hogy a pc így nem bírná el ezeket meg stb. 😜
0
0
0
0
stalker41 avatar
pc mellet állok jobban megéri mint a konzol
1,lehet játék közbe beszélni másokkal csak annyi hogy leteszed a tálcára és nem kell ugrálni a másik székbe szobába ha ír valaki szerintem konzolon csak fülessel lehet már ha lehet
2-3, napi 10 órát télen-nyáron mehet úgy nem romlik el és és hűtését jobban megoldhatod nem muszáj szerelőhöz vinni ha bármi baj van vele
4,akinek konzolja van általában gépe is van. kettő együtt nem olcsó
5, fokozatosan lehet fejleszteni a gépet és nem kell egy vagyont költeni ha kijön az új változat. és nem többféle gépet tartani a régebbi játékokon is akármikor játszhatunk.
6,mióta befutottak ezek a konzolok a játékok zöme pocsék chekpointos lett bezzeg a régi szép pc-s időkben szinte minden game nagyon jó volt most meg a legjobb címek mentek tönkre....
7A , ha eredetibe veszed meg az összes gamet akkor drága mulatság
7B nem eredeti játékokkal játszol:
chippeltetésnél (vagy mittom én h mondják) máris elvész a garancia és sokkal nehezebb hozzá játékokat keresni a neten, dual-layar dvd se olcsó annyira,
ps3-at lehetne bluray-os dolog se lenne olcsó
0
0
0
0
no avatar
Konzolra szavazok mert azzal ha játszani akarsz nincs annyi baj hogy "jaj nneeee remélem vinni fogja a játékot 😢😢" nemkell annyi pénzt bele verni hogy erősitgesd és kész ugyan ugy lehet rajta internetezni és ingyen van nem mint a PS nél
0
0
0
0
KogeruKiller avatar
Na meg a konzol eleve játékra van, nem netezésre, ha ugyanazt lehetne csinálni vele akkor már az is szinte számitógép lenne.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Ezt nem igazán értem.

Nem csinálták rosszabbra az xbox360-at. Egy 6 éves pc szerinted milyen lenne most?

A konzolt nem lehet úgy fejleszteni, mint egy gépet. Ezt kellene végre megérteni.
0
0
0
0
Bicike avatar
egyértelmuen pc PC-re mindig szukség van hol hallotunk olyat,hogy konzolon cd-t dvd-t irjak,meg ha már a microsoft valami jót akart kihozni(xbox360 slim) miért csinálta rosszabra mint 1 pc?
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Lehet játszani fps játékokat konzolon. Ps2-őn pl. A Killzone-nal sokat játszottam.
0
0
0
0
KogeruKiller avatar
GTA4vevo egyet értek veled, kivéve abban hogy jobban kezelhetőbb fps játékokban a pc,mint az xbox, ugyanis szerintem xboxal se sokkal nehezebb, nekem 2 óra, lehet valakinek 2 nap valakinek 2perc de előfordulhat hogy valakinek 2 hét amíg megtanulja rendesen.
Túl nagy hátrányba nincsenek a konzolosok szerintem.
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Szerintem a PC sokkal jobb választás mivel:
Úgyanúgy lehet vele játszani + filmet nézni no meg netezni mint egy xbox-al...😀
Ja és jobban kezelhetőbb FPS játékokban mint xbox-on szerintem.
Dehát ahogy lompos mondta örök háború😀
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Ez örök háború lesz.

Mindkettőnek megvan a maga előnye és hátránya. Szerintem ezeket kell mérlegelni, a vásárlás előtt.
0
0
0
0
Davezorrr avatar
én meg azt mondom a konzol érdekében h próbáljanak játszani egy 4éves géppel amit akkor kb. 100 000 ft-ért raktak össze egy crysis 2-t plz.Ez azoknak szól akik úgy odavannak a felbontással.
0
0
0
0
utahl2 avatar
Hát igen ez egy megfogalmazott, átgondolt,szakszerű válasz 😆
Jah s SD Tv-n is szépek a játékok.
0
0
0
0
PrekopDavid1993 avatar
Hát az se mindegy hogy milyen tv-n játszol a ps3 képet láttam csak vagyis azt láttom szinte mindennap Full Hádékába 😆
Szóval mindegyik játéknak gyönyörű a Grafikája, az exkluzív játékoknak meg még szebb...
Fotelbe ülhetsz szépen,kényelmesebb😃 oké pc is kényelmes ha jó kis fotelbe ülsz ennyi de akkor is jobb a ps 😃
3D Játékok....hát még nem próbáltam csak filmet..de biztos jók a Játékok is...Sony 3D😜
0
0
0
0
utahl2 avatar
Számomra az Alan Wake(960x544) egy nagy csalődés ebből a szempontból, ja meg a 3D-s játékok.
0
0
0
0
nemkrisz11 avatar
Érdemes megnézni azt a linket azoknak, akik azt hiszik, hogy a konzolok ,,fullon" visznek mindent...

A drága God of War 3 is csak 1280x720-ban fut (bár azért elismerem, tényleg jól fest)
0
0
0
0
utahl2 avatar
Nem tudom ezzen hogy lehet ennyit vitatkozni...
Aki nagy gamer esetleg igazi HC gamer az úgyis gépen fog játszani, s igenis már egy komoly gépet vesz évente s nem várja a következő generációs konzolokat. Ezen a grafikán most minek kell vitatkozni annyit? Mikor még Nintendoval játszotunk, s Super Marioval játszottunk, akkor nem is gondolkodtunk hogy most milyen grafikai részletességben fog futni a a játék.
A konzolokat is mondhatnák egy kényelmi eszköznek, mely a 21.szászad szült. Mindig is lehet vitatkozni, de a Pc igen is jobb.
itt van egy kőkemény valóság a konzolokról: http://forum.beyond3d.com/showthread.php?t=46241
No comment.
0
0
0
0
PrekopDavid1993 avatar
jajj ugy értettem hogy az Uncharted 2 szét alázza grafikában a Far Cry 2-t...
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Azért a God of War 3 ütős! Csak PS3-ra van, mert Xbox360-nál a kétrétegű (8,5GB-os) lemezre rá se férne. Ott azért lehet nézni a tájat. Már az első részben is volt mit nézni. 😜
0
0
0
0
PrekopDavid1993 avatar
Hát FULL HD-ba nézzél meg ps exkluzív címeket...
azzért ne mond hogy far cry 2...:S sokkal szebb te...

Amugy Pc-je szerintem mindenkinek van...
Szóval az alap...
0
0
0
0
P Elastik avatar
Nekem van mind2.. konzol is PC is. Konzolból xbox360-am van, livezni szoktam rajta nagyritkán... PC párti vagyok.
0
0
0
0
PrekopDavid1993 avatar
Ezt már sokszor elmondtam de akkor elmondom mégegyszer!
van minden ps-em 😃

Nah a Playstation 2 : 2000-ben jött ki szóval lassan 12 éves gép!
És még mai nap is igaz nagyon de nagyon ritkán kijön még 1-2 Game és élvezhető!
Grafika se rossz!

Jah és a konzol mindig is élvezhetőbb,kényelmesebb...

Figyu van a Multiplatform játékok ezzek kijönnek mindenre!

És vannak a belső cégek Pl.: amikre rá van irva hogy Sony azzok Exkluzívok ! Vagy Pl.: Microsoft !

Azzokat nem láthattad még...

http://www.gossipgamers.com/another-uncharted-2-graphics-comparison-real-life/
és ez csak a 2. része idén fog kijönni a 3. majd megnézzem amikor ilyen grafikával fogod nyomni pc-n !
De még sorolhatnám a jobbnál jobb Ex Címeket !

Szóval számomra a legjobb a Konzol azzon belül a PS !
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció