Hamis Samsung 1080 Pro SSD-k bukkantak fel

Szerző: xoki | 2024. April 25. | hír | 0 hozzászólás

Világszerte elterjedtek a PCIe Gen 5 SSD-k, de egy nagy név még mindig hiányzik a kínálatból. A gyártó még nem állt elő a Samsung 990 Pro valódi utódjával, de érdekes módon bizonyos webáruházakban felbukkant a Samsung 1080 Pro SSD, ami természetesen egy nagy átverés.

Az AliExpressen fellelhető Samsung 1080 Pro sajnos nem egy korai példány, hanem egy hamis termék, és ezt az ára is jól mutatja. Az oldalról körülbelül 30 dollárért lehet hozzájutni ehhez a 4 TB kapacitású modellhez, amelyet látva szerencsére sokan azonnal rájönnek, hogy itt valami nem stimmel.

A meghajtó feltüntetett specifikációi egy összevisszaságnak felelnek meg. Az egyik képen az olvasási és írási sebesség 15 800/14 500 MB/s. A „hivatalos” specifikáció szerint az olvasási sebesség akár 14 000 MB/s is lehet, míg egy másik, 4 TB-os meghajtóra vonatkozó úgynevezett specifikáció 7450 MB/s és 6950 MB/s olvasási és írási sebességet mutat.

Elég gyenge próbálkozásnak tűnik, ellenben a felhasználói vélemények - amelyek természetesen szintén lehetnek hamisak is - sokak számára eléggé meggyőzőek tudnak lenni, ezért mindenképpen érdemes erre felhívni a tapasztalatlan felhasználók figyelmét.

Annak ellenére, hogy átverésről van szó, a koreai Quasarzone mégis megvásárolt egy példányt, amelyet le is tesztelt. Meglepő módon a meghajtó működőképes volt, de egyetlen 96 rétegű NAND-chip (ami lehetetlen egy 4 TB-os meghajtó esetében), Realtek vezérlő és PCIe Gen 3 jellemezte, miközben a valódi teljesítménye alig érte el a Samsung 980 Pro 10%-át.

Hozzászólások
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Még nem küldtek hozzászólást. Légy te az első hozzászóló!


Elfelejtett jelszóRegisztráció