Menu
Konzol vs. PC
Azért nyitottam ezt a topicot, hogy elmondhassa mindeki kinek mi a véleménye. Jó forumozást!

Üdv: Dave500
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 1041
no avatar
15 napja | 2018. 11. 25. 10:04:35
#
Üdv!

Megéri most venni ps4 pro-t? Black friday után kb mennyi lesz az ára?
HakuDragon avatar
15 napja | 2018. 11. 25. 10:25:45
#
@tibi222: Most szerintem egy játék árával olcsóbb a gép.
Így is úgy is kell hozzá venni játékot. Ha van rá pénzed most és tényleg kell, szerintem nyugodtan
no avatar
15 napja | 2018. 11. 25. 13:11:59
#
@HakuDragon: Eladni venném, de de inkább lemondok róla, mert keresnék vele kb 5-10 ezret max.
CsocseX avatar
9 hónapja | 2018. 02. 18. 05:01:13
#
@ors11: :?
xymano avatar
9 hónapja | 2018. 02. 15. 18:58:27
#
matany001 avatar
9 hónapja | 2018. 02. 15. 19:18:09
#
@xymano: ez mocsok nagy lett XDXDXD
hashimoto avatar
9 hónapja | 2018. 02. 15. 19:26:32
#
@xymano: Ez mi a sz.r?
Puffin avatar
9 hónapja | 2018. 02. 15. 19:57:48
#
@xymano: XD XD
gigazte avatar
9 hónapja | 2018. 02. 15. 23:37:52
#
@xymano: Viccesnek vicces, de ami elszomorító, hogy reális képet ad a valóságról... Sok ilyen gyökér van, aki szereti másra erőszakolni a nézeteit, és olykor olykor ennél sokkal bizarrabb párbeszédekre is bukkanhat az ember!
CsocseX avatar
10 hónapja | 2018. 02. 10. 11:45:58
#
Konzol vs. PC témához:

Tudom, manapság divat erről vitázni. Mindegyik tábor a sajátját fújja, s ha kell, ölni is képes lenne csak hogy bebizonyítsa, másra erőltesse a saját igazát. Fiatalabb koromban sajnos én is sokszor keveredtem vitába fölöslegesen a témával kapcsolatban. Én csak röviden osztanám meg tapasztalataimat. Évekig próbáltam eldönteni, kikisérletezni, hogy melyik a legideálisabb játékplatform. Sikertelenül. Egyszerűen annyira mások vagyunk. Mindenki mást helyez előtérbe, ha videójátékokról van szó. Van aki a gép tuningot kedveli, vagy csak egyszerűen nem ért hozzá, nem is akar, és befektet egy arra kitalált játékkonzolba. Van aki egy adott platform exkluzívjaiért rajong, van akinek ez nem annyira fontos. Bárhogy is legyen, egy dolog a számít, és azok a játékok, illetve hogy ki mit tud magának megengedni anyagilag. Mert hogy ez bőven anyagi kérdés is, és a pénztárcának kulcsszerepe van a dologban.

Jómagam 2017-re eljutottam odáig, hogy mindhárom főplatformot birtokolnom kell, hogy ki tudjam elégíteni igényeimet minden téren. Kb. 5 éves voltam, amikor apámtól (nyugodjék békében) az első Atarimat megkaptam. Akkor kezdődött minden. Utána jött a Sega Genesis korszak, Nintendo, PlayStation, GameCube, Xbox 360, PS3, és így tovább... Mindeközben mindig jelen volt ezek mellett a PC is, mint játékplatform. (is) Igen, alapjáraton nagy konzolos voltam/vagyok, de a háttérben mindig ott rejlett a PC, ami egy olyan fajta szabadságérzetet, testreszabási lehetőséget nyújtott, amit a konzolok egyáltalán nem. A fejlődést mindig a pénz állította meg, és amikor már az adott PC-m nem tudta tartani a korral a lépést, akkor jött az aktuális konzol. De nem csak ezért, hanem mert (gyerekkoromból adódóan) vágytam is rá. A konzoloknak meg van a saját varázsa, (az esetleges exkluzívok mellett) egy fílingje van, amit én ugye már kisgyerek korom óta ismertem, és ezért sosem tudtam szabadulni tőle. Persze nem is akartam. Miért szabadulna meg az ember olyasmiktől amik boldoggá teszik? (kábszerek nem érnek) :D

Jelenleg kemény mukával elértem azt, hogy minden főplatform boldog tulajdonosa vagyok, és büszke is vagyok rá. Minden elérhető számomra. A jelenkor betegsége, hogy sokszor sajnos gyakorlatilag félkész termékeket kapunk kézhez, amit utólag foltozgatnak tökéletesre. Bizonyos multiplatform játékok különböző képpen futnak, néznek ki más-más platformon. Sajnálatos helyzet. Egy jó páldával is tudok szolgálni: Assassin's Creed 3. Egyik kedvenc sorozatom harmadik számozott epizódja szinte az összes platformon meg van. Miért? A PS3-on egyszerűen borzalmas élmény volt végigszenvedni ezt a játékot katasztrófális, alacsony felbontású, AA nélküli látványvilággal, de elsősorban a kritikán aluli frame rate miatt. Nem is ragoznám sokáig. A PC átirat rendbe tette a látványvilágot, de az inkonzisztens frame rate teljesen tönkretette ismét az élményt számomra (gondolom nem kell bemutatni senkinek a szitut, a gépem darabokra kellene hogy cincálja a játékot), de valamivel jobb lett az eredmény. Az Xbox One X, és annak visszafelé kompatibilitása miatt végül az Xbox 360-as változatot is birtokom alá helyeztem. Grafikailag nem vártam nagy változást a PS3-hoz képest, lévén hogy egy előzőgenerációs játékról van szó, amihez még nem készült remasterelt verzió, viszont az X supersampling még így is csodát tudott tenni, és a nyitott frame rate-nek köszönhetően stabilizálódott a helyzet, és mostmár elmondhatom, hogy az Asssassin's Creed 3-mal játszom végre, ami így már kb. az, amit a fejlesztők eredetileg kitaláltak. Tudom, Ubisoft így meg úgy... Én nem szidom őket, mert nincs értelme. Még így is több örömet okoztak nekem eddig, mint siralmat, szóval még nem veszem a fejüket. Vannak dolgok, amikhez nem értenek, de vannak, amikhez meg igen. Ez van. :)

Na, csak hosszabb lett, mint eredetileg gondoltam, de hát ez van. Ha egyszer elindul a gondolat, akkor nem lehet könnyen megállítani. :) A lényeg, hogy úgyis mindenki a saját szájízéhez ÉS anyagi körülményeihez igazodik majd. Ez mindig így lesz. Mindegyik platformnak meg vannak a sajátosságai, pozitívumai és negatívumai is. A döntés rajtunk áll. Mindenkinek jó gémelést!
InfernoDante avatar
10 hónapja | 2018. 02. 10. 12:05:58
#
@CsocseX: Végre egy értelmes vélemény, amit szívesen olvastam elejétől a végéig. ;)
Én is hasonló véleményen vagyok egyébként.
CsocseX avatar
10 hónapja | 2018. 02. 10. 12:23:41
#
@InfernoDante: Köszi, hogy elolvastad. :) Kb. 10 éve nem fórumoztam. Mostanában elkezdtem hiányt érezni valamilyen trendi közösségi oldaltól mentes fórum után. Erre esett a választás. Itt még látok aktivitást is. :)
InfernoDante avatar
10 hónapja | 2018. 02. 10. 12:39:21
#
@CsocseX: Elolvasom, mert engem is érdekel a téma, de nem a szokásos hozzállással, tehát nem anyázva meg egyszerűen indok nélkül odaböfögve, hogy a konzol szar és pont. Sajnos manapság az ilyenekből van több.
CsocseX avatar
10 hónapja | 2018. 02. 10. 13:30:24
#
@InfernoDante: Igen, sajnos. Egyesek hivatás szerűen üzik a netes flémet. :D
ors11 avatar
10 hónapja | 2018. 02. 10. 12:28:33
#
@InfernoDante: Egyetértek! A pénztárca az ami nagyban meghatározza, hogy ki mi mellett teszi le a voksát. A mai árak mellett örülök, hogy egy ps4 tulajdonosa lettem nemrég, és így újra élvezhetem azt a ,,kanapé,, gaminget amit anno a ps2 nyújtott nekem fiatalon. Persze a konzol nem nyújt akkora grafikai orgazmust a szemnek, mint amit a PC tud nyújtani, és sokaknak ez a vesszőparipája :D viszont hahó! egy olyan gép 5-ször annyiba kerül, ha nem többe, mint egy konzol :D Szóval mindenki döntse el maga, hogy az adott pénzből hogyan tudja legjobban kielégíteni a vágyait! Mert ameddig ezen veszekednek sokan, addig se arra használják az eszközüket, mint amire beruháztak eredetileg :D
CsocseX avatar
10 hónapja | 2018. 02. 10. 13:32:29
#
@ors11: Ennyi... :)
HakuDragon avatar
10 hónapja | 2018. 02. 11. 18:29:38
#
@ors11: Most egy VGA árán veszel egy konzolt és még marad is annyi, hogy a kedvenc címeidet megvedd és köss 1 év előfizetést.
Jelenleg a PC építés/fejlesztés nagyon nem megérős dolog.
CsocseX avatar
10 hónapja | 2018. 02. 11. 18:42:41
#
@HakuDragon: Az lehet, de érted, ha valaki azt szereti, ki fogja szorítani rá, bármi is legyen. Még ha jobban meg is érné egy adott esetben egy konzol, aki gépet épít, az építeni fog előbb-utóbb. :)
reszler112233 avatar
10 hónapja | 2018. 02. 11. 18:59:48
#
@HakuDragon: Ez igaz, de nekem akkor is a PC fontosabb. A mostani gépem nem igazán alsó kategória ezt tudom, de ezért meg is dolgoztam magam, saját családi gazdaságunkban. Megtehetném azt is hogy vegyek konzolt, de mivel PC-n is vannak napok amikor nem is játszok semmivel sem. Ettől függetlenül ami játék tetszik azt én is inkább ma már meg veszem, de a ritka játszás végett ezt is meggondolom(ha tetszik is nem mindig torrentezem le, el vagyok nélküle is, és elég az ami már meg van a gépen eredetiként is). Inkább többet olvasok a neten amik érdekelnek. Itt is naponta megfordulok, ahogy Prohardveren is, és ahol tudok segítek.Na meg néha én is kérdezek ha megakadok. Ezen felül mivel mezőgazdaságból élünk ez után is elég sokat olvasok. Ugye nethez egy PC való, konzol ha jól tudom csak játékra való. Mondjuk volna olyan játékom PC-re is (Eredeti nem torrentes.)amivel szívesen játszanék, de ahhoz meg normális net is kéne ami viszont nincs. Így padhelyzet, és várok komolyabb internetre.(Jövő ilyenkor elvileg már lesz, mert most épül az optikai kábelrendszer.)
CsocseX avatar
10 hónapja | 2018. 02. 11. 19:08:14
#
@reszler112233: Így van, ez teljesen ahány ház, annyi szokás kérdése. Nyilván mindenki felismeri idővel, hogy neki mi a legjobb, legszimpatikusabb megoldás. Remélem mielőbb megoldódnak a netproblémáid.
xCube avatar
10 hónapja | 2018. 02. 11. 18:07:35
#
@CsocseX: Ez egy korrekt meglátás a témában, én is úgy vélem, hogy mindenki ahhoz húz, amit a pénztárcája enged. Sokan mondjuk azért vesznek PC -t, mert ott le tudják torrentezni a játékokat (tudom, ez az én vesszőparipán, most nem kezdek bele újra, de muszáj volt megemlítenem), amit konzolon ugye nem nagyon lehet. De alapvetően konzolon játszani olcsóbb, mint PC -t építeni és venni a játékokat, ha rövid távon nézzük a dolgokat (olcsó használt játékok konzolra vs rendszeres nagy akciók és digitális vásárlás PC -re). Egyébként úgy vélem sok esetben ez is adja a vitaalapot, hogy az adott vitaindító igazából szeretne PC -t / konzolt, de nem lehet neki, mert nincs rá keret. De tényleg hagyjuk ezt a témát.

Én pontosan a te eseted ellenkezőjét tudom elmesélni, én PC -n nőttem fel, egy zöld monokróm monitoros XT volt az első PC -m, előtte / közben Commodore 64 is, de egészen 2013 -ig (egy rövidke kitérővel) csak PC -n játszottam. Szerettem volna konzolt, de nem minden áron, a PC igazából kielégítette az igényeimet. Idővel azért vettem egy X360 kontrollert PC -hez, elkezdtem ismerkedni a kontrolleres irányítással, de a helyzet még mindig messze volt egy konzoltól (inkább a főiskolás élet és a dobozos PC játékok gyűjrése vitte el a pénzt). Aztán ahogy anyagilag elkezdtem képbe kerülni itt Németroszágban, vettem magamnak egy PS3 -at és beindult a konzolozás. Azóta sikerült elég sok fontosabb konzolt és játékot beszereznem (PS1 - PS2 Fat + Slim - PS3 Slim - PS4 Fat, XBox classic + crystal - XBox 360 S, Super Nintendo, plusz kézikonzolok mint PSP - PS Vita, GameBoy Advance SP - Nintendo 3DS), ami azért jó, mert be tudom pótolni azokat a címeket, amiket korábban ki kellett hagynom.
Mindemellett viszont a PC az a fő platform, ahol mindig otthonosan érzem magam, nem véletlen, hogy több PCm is van, mindegyik megfelelő célokra. A nagy gépen szinte csak az új játékokkal játszom (asztalnál), a közepes az, ami XP -től Windows 7 -ig mindent eszik (asztalnál vagy TV -n), a két kicsi pedig (17" -es TFT illetve 14" -es CRT monitorral) az XP / Windows 98 -as és az előtti játékoknak van fenntartva (szintén asztalnál).
Konzolok szempontjából is sikerült valamelyest korhűen megoldani, a PS1 és a Super Nintendo egy régi Sony Trinitron batárra van kötve, a többi konzol pedig a fő 55" -es TV -re (a PS2 és az XBox komponens kábelen jobban néz ki a nagy TV -n mint a régebbi CRT -n, ezért is tervezek venni egy 100 Hz -es fiatalabb HD képes CRT -t a Sony helyett).
Tervben van egy XBox One beszerzése, de egyelőre várok, mert a generáción belüli frissítés kicsit megnehezíti a döntést (PS4 Pro / XBOne X).

Tudom ez már valószínűleg betegesnek hangzik, nekem viszont ez a hobbym, nem horgászni járok, vagy ku.vázok.
CsocseX avatar
10 hónapja | 2018. 02. 11. 18:58:53
#
@xCube: Nem, egyáltalán nem tartom betegesnek, sőt... Nagyon szép hobbid van, és gratulálok hozzá. Egy cipőben járunk.

Nekem is hasonló terveim vannak egyébként (retro konzolok a hozzájuk ideális/korabeli képernyővel), jelenleg helyhiány miatt nem tudom megvalósítani, de 2-3 év múlva belevágok a gyűjtésbe magam is. Egy egész szobát tervezek erre szánni, és valószínűleg időrendben fogok haladni előre a projekttel. :)

A számítógépek pedig a munkakörömbe is tartoztak, tehát a "konzolfanatizmusom" mellett a gamer PC építés is meg fog maradni mindenképp. :) Jelenleg egy kicsit el vagyok már maradva, de hát csak lassan. :)

szerk.: Ez a "kissebb gépek, régi rendszerekkel" dolog még eddig eszembe sem jutott. Nem hangzik rosszul. Ku*va rég telepítettem már DOS-ból 98-at. :D Apropó, floppyt is akarok. :D
HakuDragon avatar
10 hónapja | 2018. 02. 11. 19:42:21
#
@CsocseX: Toshiba 430CDT volt olyan, hogy beépített CD olvasója volt és külső hajlékonylemez meghajtója, de nem tudott CD-ről bootolni. Windows 98 indítólemez 8-) Rég volt már
CsocseX avatar
10 hónapja | 2018. 02. 11. 20:07:07
#
@HakuDragon: Az igen! :D Nagyon pofás. Ezek a kincsek után sok expert került ki a nagyvilágba. Ma már sokminden az ember hátsója alá van rakva plágenpléj meg f**zomtuggya. :)
InfernoDante avatar
10 hónapja | 2018. 02. 11. 19:55:01
#
@xCube: Én is inkább PC-s vagyok, de régóta tervezem amit te, előbb-utóbb csak megvalósul. :D Szóval én sem tartom betegesnek egyáltalán.
CsocseX avatar
10 hónapja | 2018. 02. 11. 20:10:16
#
@InfernoDante: Már látom magam előtt kb. Egy kódzáras elektronikus ajtón át lehet majd csak belépni. :) Jajdesokpénzt el fogok még költeni ilyesmire, bele gondolni is rossz, de hát... Nem tehetek róla, erre is feláll. Carpe Diem!
InfernoDante avatar
10 hónapja | 2018. 02. 12. 13:10:03
#
@CsocseX: XD
Én is sokat fogok rá költeni, néha megbánom, néha nem. XD
xCube avatar
10 hónapja | 2018. 02. 13. 09:39:08
#
@CsocseX: Hát igen, ez nem filléres mulatság. Bár ha az ember tudja hol kell keresni a dolgokat, akkor elég jó vételeket lehet csinálni. Én azelső XBox Classicomat pl. 10€ -ért vettem. Piacra, szociális boltokba, garázsvásárokba és hagytéki kiárusításokra / aukciókra kell járni.
Moon_Breaker avatar
10 hónapja | 2018. 02. 09. 20:10:18
#
Mindkettőnek meg van az előnye és hátránya.

PC -re nincsenek exkluzív PS játékok mint pl. : Horizon, Shadow of the Colossus, Gravity Rush, stb.
PS nem olyan sokoldalú mint a PC.
Sanyko avatar
2 éve | 2016. 11. 21. 21:11:42
#
Több hónapig konzolt használtam, most hogy megkaptam az új laptopom, már azt használom inkább.
H-ECTOR avatar
2 éve | 2016. 10. 19. 10:00:24
#
ezért nincs olyan szerver, ahol különböző platformokon lehet játszani
zsivko avatar
2 éve | 2016. 10. 19. 00:12:31
#
Milyen már, hogy a konzolokon nincs egér támogatás. Egy FPS játékban ronggyá verem a konzolosokat ha egy szerveren lennénk.
HakuDragon avatar
2 éve | 2016. 09. 11. 20:08:47
#
FX8320/R9 280
Saccra
A-D-x avatar
2 éve | 2016. 08. 19. 15:28:13
#
Én PC párti vagyok de van konzolom is. PC természetesen teljesítményben lenyomja a konzolt de asztali barátomnál rengeteg veszély áll fenn ami konzolnál nem. PL. vírusok, hackerek meg hasonló ínyencségek.
A konzolon viszont semmi ilyesmi csak a játék (ami persze hátrány a PC-vel szemben mer a PC multifunkciós eszköz és nem csak játékra való). De aki csak játszani akar annak tökéletes a konzol amire méregdrága minden játék PC-n meg csak letöltöd őket (persze itt meg a PC erejével kell kompromisszumot kötni amit konzolnál nem kell) de az új játékokat meg nem nagyon lehet már feltörni és felrakni torrentre úgyhogy a legújabb játékokért fizetni kell persze 2-3 ezer forintal kevesebbet mint konzolon. Én mindiginkább a PC felé húzok majd de mindenkinek saját véleménye.
no avatar
2 éve | 2016. 07. 23. 14:05:12
#
Én PC-t használok, de semmi bajom a konzollal.
X9K338DA avatar
2 éve | 2016. 07. 23. 14:01:44
#
Nem a fejlődés ütemével van baj, az az elpőző generáció alatt is nagy volt. Itt az ütött nagyon a konzolokon, hogy sokat csúsztatták a megjelenést és nagyon olcsóra akarták tervezni. Ahhoz képest, hogy az előző generációban az Xbox 360-ban volt már 2005-ben egy 3,2GHz-es 3 magos IBM PowerPC processzor, amikor az asztali PC-kben még talán be sem mutatkozott a Core2 Duo, illetve unified shader processzoros GPU, ami szintén csak egy évvel később mutatkozott be PC-n, a tesszellátorokról nem is beszélve, ami DX11-ig nem volt, vagy a PS3 Cell procija 1 PowerPC alapú PPE és 8 SPE processzormaggal, ez hatalmas technológiai előny volt és rengeteg erőtartalék.

Ehhez képest a mostani generáció jött 8 AMD Jaguar processzormaggal, amiket kb tabletekhez fejlesztettek eredetileg és egy már 2013 végén is alsó-középkategóriás teljesítményű GPU-val, másfél éve piacon lévő architektúrával. Már a megjelenéskor borítékolható volt, hogy itt hamar el fog fogyni a teljesítmény.
X9K338DA avatar
2 éve | 2016. 07. 23. 13:16:41
#
ha már most váltáson gondolkoznának hatalmas veszteséggel zárnának


A konzolokat már fél évvel a start után nyereséggel árulták. Ez a generáció eleve arra volt tervezve, hogy hamar megtérüljön a gyártóknak. Azóta bőven kerestek rajtuk annyit, hogy még a fejlesztési költség is megtérüljön, ami a teljesen PC kompatibilis alkatrészek miatt, amit ennél a generációnál használtak, valószínűleg egyébként is alacsonyabb volt, mint valaha.

Plusz jövő hónapban jön az Xbox One S várhatóan 20% közeli tuninggal, valószínűleg még idén év végén a PS4K kétszer erősebb hardverrel és jövő karácsonykor az Xbox Scorpio várhatóan az eredeti Xbone-nál négyszer nagyobb számítási teljesítménnyel. Ez tulajdonképpen már mind hivatalos.
no avatar
2 éve | 2016. 03. 25. 13:46:38
#
Hát, akkor ahhoz a 40 ezerhez sokat kell ám rágni még a szüleidet, hogy egy jó pc-re össze jöjjön. :)
no avatar
2 éve | 2016. 03. 25. 13:35:38
#
Ok.:D
De végülis, inkább még gyüjtök, és egy jó PC-re dobok össze
no avatar
2 éve | 2016. 03. 25. 13:24:12
#
Kamonas 45k-ért ezt megveheted, ha játszani akarsz: http://hardverapro.hu/apro/elado_1191

Ez a legolcsóbb megoldás és játékot sem kell venned, csak letöltöd, felmásolod és játszol.
no avatar
2 éve | 2016. 03. 25. 13:13:32
#
Hát akkor szerintem PC mellett leszek...konkrét pénzkeretről nem tudok beszélni...14 vagyok, van egy kis zsebpénzem, kb. 40k ft, meg szüleimet kellesz akkor rá vennem hogy pótoljanak bele, - csak ők, illetve anyám hülyeségnek tartja megvenni, mivel már van 1 gép...és 100 ezreket nem fog rá költeni, csak azért, hogy jól szórakozzak.. ((mondja..)) - , na meg még ezt a gépet eladhatnám valamennyiért, meg tehát a szüleim, talán pótolhatnának bele 1 kicsit....max ha még én keresnék mellé vlmennyi ft-ot, de nem tudom hogy hogy...egyenlőre akkor megkell elégednem ezzel a géppel...
no avatar
2 éve | 2016. 03. 25. 12:42:22
#
Biztos, hogy még egy jó darabig nem lesz generáció váltás, főleg, hogy nem olyan rég álltak rá és, ha már most váltáson gondolkoznának hatalmas veszteséggel zárnának, szóval 2020 előtt ne nagyon gondolkozzunk ilyeneken.

Szerk:
Ps3-ból 80 millió darabot adtak el 7 év alatt, Ps4 még csak 30 millió körül jár, ameddig nem hozza a 70-80 milliós eladást addig biztos, hogy nem lesz váltás. Xboxone-ról ne is beszéljünk...
HakuDragon avatar
2 éve | 2016. 03. 25. 12:25:35
#
Enyém 3 alkatrész kivételével új. 100 benne van, de nem nagyon acélos a teljesítmény XD
Spoiler!
Persze nem sok kretén van, aki újonnan vesz GT730at 8-) Mellettem szóljon az, hogy Core 2 mellé vettem, amikor még tervben sem volt platform váltás


Konzol vásárlással várni kellene szerintem. Ki tudja lesz-e megint generáció váltás.
Bronson avatar
2 éve | 2016. 03. 25. 12:16:14
#
ha itt tartunk 100ezerből meg ihaj-csuhaj használt gépet veszel... 8-)
no avatar
2 éve | 2016. 03. 25. 12:06:31
#
Bronson avatar
2 éve | 2016. 03. 25. 11:30:22
#
én a gépre voksolok... egy 500gb-os ps4 árából (100k körül) ezt lehet kihozni és ez attól jobb teljesítményt hozna. ez úgy jött ki hogy maradna egyenlőre az 500gb-os merevlemezed meg a házad. ha meg belefér a keretbe, akkor mindjárt egy jobb hdd-vel meg házzal startolni (+25k kb).
http://kepkezelo.com/images/uxuj7kka4…56zf79.png
Puffin avatar
2 éve | 2016. 03. 25. 11:27:21
#
Kamonas: mennyit tudsz rá költeni?
no avatar
2 éve | 2016. 03. 25. 11:07:51
#
Sziasztok!
Úgy vélem, a gépem már most SEMMIt sem ér, sőt, látom is, hogy a mostani játékokhoz képest ez -- ...
Na gondolkozok, hogy vennék egy újat/újitanám, vagy pedig veszek egy konzolt.
Szerintetek mi lenne a legjobb megoldás???
Konzolon belül is mi? X360/XO-/PS3/PS4
XBOX360/PS3-at még megéri venni?? Mert már a mostaniakat az újabbi konzolokra csinálják...
Vagy inkább vegyek egy jó Gamer PCt???
PC-re a hardverek drágák, Konzolra pedig a játékok...vagy esetleg a konzol ki kell flashelni/rgh-zni/nemtudommitkellcsinálnivele...:D ???
A pénzzel kapcsolatban hogy érné meg jobban dönteni???
A válaszokat köszönöm!!
HakuDragon avatar
2 éve | 2016. 02. 22. 23:20:57
#
Ha betudod kapcsolni a gépet kontrollerrel és odanavigálni a játékhoz, akkor igen.
xheynor avatar
2 éve | 2016. 02. 22. 23:13:39
#
HakuDragon: ha van lcd tv-d össze kötöd a pc-vel, veszel egy vezeték nélküli kontrollert, és majdnem ugyan ott vagy :)
Twist avatar
2 éve | 2016. 02. 17. 19:02:29
#
zippy.gfycat.com/FavoriteEmbellishedAmethystinepython.gif
HakuDragon avatar
2 éve | 2016. 02. 17. 18:49:27
#
10 éves korom óta PC-n randalírozgattam (Elvégre egy Pentium 1-en jobb dolgok mentek, mint egy NES klónon XD ), szóval én is inkább ezt a tábort erősítem. (Off: Persze akkor még bicajoztam inkább...nem ám mint most XD )
Viszont egy X360at vezeték nélkülivel bevállalnék bármikor XD Ágyból kockulás azzal az igazi XD
Eltudnék úgy képzelni egy téli szombat reggelt, hogy ki sem szállok az ágyból, hanem éjjeliszekrényről az irányító aparátot le és már mehet is
HakuDragon avatar
2 éve | 2016. 02. 17. 17:43:14
#
Az az arany középút XD
kenyerlangoss avatar
2 éve | 2016. 02. 17. 17:39:52
#
Konzol és PC együtt!
no avatar
3 éve | 2015. 08. 09. 23:05:46
#
#PCMasterRace XD

Nálam nem csak az van. XD

Nálam van még: #Ps3FatMasterRace, meg #NyugatiMasterRace (Nyugati meki miatt, mert ott dolgozom XD)
winrar avatar
3 éve | 2015. 08. 08. 15:25:06
#
prismateech: Ezen az oldalon biztosan :D
prismateech avatar
3 éve | 2015. 08. 08. 15:17:02
#
lol, nem is tudtam hogy van konzol vs pc topic, van aki még nem tudja hogy PCMR van?:D
no avatar
3 éve | 2015. 08. 08. 00:27:38
#
De van szép oldala is a konzolnak. Az exkluzív játékok elég jók szoktak lenni. Ami meg van PC-re, azt meg nyilván azon tolom. Bár én most nem vennék se PS4-et, se Xbox One-t, mert nincs rájuk értelmes játék. Most van egy PS1 és PS2 kompatibilis PS3-am, amivel nagyon jól elvagyok.
Puffin avatar
3 éve | 2015. 08. 07. 23:19:19
#
Egyetértek! Konzol az nem ugyanolyan érzés! :D
winrar avatar
3 éve | 2015. 08. 07. 23:12:47
#
szilvi96: Az exkluzív játékok alapján döntsd. Tehát amelyik oldalon jobb exkluzív címeket találsz, azt válaszd. Mondjuk én maradok örökre a PC-nél.
szilvi96 avatar
3 éve | 2015. 08. 07. 22:58:17
#
Sziasztok!
Szeretnék befektetni egy konzolba csak nem tudom még hogy melyik legyen xbox one vagy ps4?
Lemondtam a pcről mert már meguntam a tuningolsát cserélgetést stb stb.....
Valaki hozzáértő akinek van tapasztalata privátban vagy akár itt adhatna valami kisegitő tanácsokat.
Előre is megköszönném!!
ÜDV szilvi!
winrar avatar
3 éve | 2015. 07. 28. 12:28:38
#
Sosem lesz konzolom. PC-hez szoktam hozzá, azon belül is az FPS műfajt kedveltem meg. Így marad a PC, meg vagyok vele elégedve.
gametester2 avatar
3 éve | 2015. 06. 27. 09:56:50
#
atstuff07 avatar
3 éve | 2015. 02. 05. 11:15:25
#
... és tessék:
"A Battlefield Hardline felbontása ugyanaz lesz, mint a Battlefield 4-é volt, jelentette ma be az EA. A GamesOnNet közlése szerint a PlayStation 4 és Xbox One változatoknál 60FPS a cél.
A pontos számok egyébként úgy néztek ki a Battlefield 4 esetében, hogy míg a PlayStation 4 900p-s verziót kapott, az Xbox One 720p-ben pörgette a képkockákat. Ezek a beállítások érvényesek a Battlefield Hardline béta verziójára is. Ez az egész felbontás kérdés leginkább azért kínos egy kicsit, mert a Visceral korábban azt nyilatkozta, hogy a cél az 1080p/60FPS mindkét konzolon. Sajnos úgy néz ki, hogy ez már csak terv marad."
forrás: http://www.gamestar.hu/battlefield-ha…ion-4.html
egyébként biztos szép látványt ad 720p-ben is, de ez tényleg elég kell hogy legyen?

Viszont ugyanez egy másik címre is... http://www.pcguru.hu/hirek/uncharted-…-fps/30425

Én megértem, hogy nehéz feladat stb, de akkor ne úgy akarják már eladni a konzolt, hogy beígérik mindig a PC-s standardot aztán meg nem lesz semmi belőle. Azonban én még mindig bízom abban, hogy 1-2 év múlva ilyenről már nem lesz szó, és átugorhatók az ilyen esetek.
atstuff07 avatar
3 éve | 2015. 01. 25. 11:30:56
#
Néha elő-előugrik bennem az ötlet, hogy nem lenne rossz a későbbiekben beruházni egy konzolra, hiszen az mégiscsak játékra lett kitalálva, nincs semmi probléma vele, betolod a lemezt és játszol. De az ilyen összehasonlításos videók tényleg mélypontra süllyesztik az ilyen ötleteimet. Az XO-nál mi az hogy 792p? Épphogy elérik a HD felbontást? Az új konzolgenerációnál a fullHD lenne a standard, de mivel sok-sok PC már (régebb óta) tudja ezeket, nem értem miért nagy dolog az, hogy úgy promózzák a készítők, hogy 1080p felbontást ígérnek 60fps-sel. Aztán mikor megjelenik, jön az marketing szöveg, hogy elég lesz a 30 is, kivesznek dolgokat, butítják a textúrákat, meg stb. Még ezt sem tudják tartani, ez egyrészt röhej. Mivel még viszonylag az első fázisban járnak az életciklusukban, bízom benne hogy majd az idő elteltével be fogja hozni a lemaradását, és olyan meglepetéseket fognak produkálni, mint az előző generáció az utolsó éveiben (pl. GTA V)
A nextgen-nek szerintem nem arról kellett volna szólnia, hogy hány magos, meg milyen VGA van benne, hanem hogy miben tud többet adni, mint az ősei. A grafika, meg néhány 'feature' pl. vezérlő stb. nyilván adja magát, hogy fejlődést mutasson, de amit produkálnak, ( szerintem ), az még jópár játék esetében nem sok, nyilván vannak kivételek.
A sorozatos csúsztatásokról meg nem is beszélve, azt mintha már belekalkulálnák a feljesztési időbe, de ez inkább a PC-nél van jelen.
no avatar
3 éve | 2014. 12. 30. 15:01:05
#
Az azért az túlzás, hogy röhögve elmennek Full hd-ban Vannak olyan pontok a játékokban, mikor lehet látni fps drop-ot a konzoloknál is. Ráadásul a legtöbb játék le van korlátozva 30 fps-re. Viszont van csomó olyan exkluzív cím, ami nem jön ki PC-re. FPS játékokat pedig jól lehet konzolon is irányítani, bár az tény, hogy az egér+bill kombóval könnyebb.
sean avatar
3 éve | 2014. 12. 30. 14:35:20
#
Sose volt konzolom de egyre több előnyét látom. Az új játékok hamarabb kijönnek rá, mire pc-re kijön valami (márha kijön) addig a konzolosok már unják :D Az újabb konzolokon (pl.: PS4) elmennek a nextgen játékok röhögve fullHD-ba, az én gépemen amit 2 éve raktam össze (rengeteg magyar fiorínóért), már kifognak a legújabb játékok. És a legtöbb játékot már nem optimalizálják normálisan, agyon kell patch-elni hogy menjen valahogy. Lehet beruházok egy PS4-re jövő hónapban, 120-130 magyar fiorínót megér és nem kell a belsejét kicserélni minden évben hogy új játékokat is ki lehessen próbálni.
reload avatar
4 éve | 2014. 09. 05. 19:48:59
#
na eldöntöttem.. PS4 Coming Soon :D Eladom az Xboxot azt veszek PS4-et :D
bukta2 avatar
4 éve | 2014. 09. 02. 11:12:33
#
Meg van a konzol előnye is nem hiába csinálják, de én PC-s vagyok. :D
no avatar
4 éve | 2014. 09. 01. 20:33:17
#
Én meg nem is fogok soha venni. Nem az én világom.
JASON89 avatar
4 éve | 2014. 08. 27. 10:08:13
#


Reload

Szerintem ebben az esetben PC inkább PS4 még nem forrta ki magát.
Alig van még rá játék meg nem tudni milyen gyerekbetegségei lehetnek :)
NeTuddMeg avatar
4 éve | 2014. 08. 26. 16:24:39
#
200ból már i7et kapsz.
reload avatar
4 éve | 2014. 08. 26. 16:23:32
#
szóval szerinted megérné kiadni 200k-t ezért a gépért, vagy inkább PS4?

Gépem adatai
no avatar
4 éve | 2014. 08. 26. 16:21:58
#
A PS4-gyen nem megy semmi se full grafikán, mert lebutítják a konzolos verziókat a PC-shez képest.


Lite versions: