Konzol vs. PC

Szerző: dave500, 2008. November 21., téma
Fórum » Konzol
Azért nyitottam ezt a topicot, hogy elmondhassa mindeki kinek mi a véleménye. Jó forumozást!

Üdv: Dave500
Hozzászólások: 1 089
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Dwight Schrute avatar
Egyre több olyan pletykát olvasok külföldi oldalakon, hogy a Microsoft ha most azonnal nem is,de a jövőt tekintve lehet lehúzza a rolót ami a konzol gyártást illeti, és nem fog több xbox-ot piacra dobni hanem megmarad mint játék kiadó, és ennek a folyamatnak már az az előszele hogy Playstation konzolokra is elérhetővé teszi a saját belsős játékait és a gamepass szolgáltatást.
Nektek mi a véleményetek erről?
0
0
0
0
Payphoner avatar
Sziasztok! Arra gondoltam hogy megosztom veletek pár pontban az eddigi évek tapasztalati ebben a konzol generációban, sok más cikkben vagy fórumon tudtam már ebben a témában megjegyzést tenni de szó szerint olyan dolgok gyűltek már össze bennem amiket ki kell írnom magamból és megköszönöm ha valaki meghallgat és elmondja a véleményét még ha nem is egyezik az enyémmel!

1. Exkluzivitás eltűnése.

Érdekes téma szerintem ami kb az előző generáció közepe fele kezdett bekövetkezni amikor a Microsoft úgy döntött minden játékuk jön PC-re is. Ugye régen pl ha Forzával akartál játszani lehetett venni egy x360-at. Vagy pl mekkora lehetett az amikor kiderült az Alan Wake első része csak Xboxon lesz elérhető. De mondhatnám még a Halot is és társait. (természetesen a PS3 sem kivétel ez a kedvenc konzolom és itt vannak a kedvenc exkluzív címeim csak a PC-xbox téma miatt most nem erre hegyeztem ki) Valamint ehez az időszakhoz tenném aztis hogy a multiplayer játékok 2018 körül kezdtek multiplatformok lenni és előtte kb elképzelhetetlen volt hogy egy PS játékos Fifázzon egy PC-sel

Ha jól emlékszem 2020 körül kezdte a sony is kiadni a játékai PC-re kezdve a quantic dream játékaival, majd mostmár eljutottuk oda hogy PC-n mehet remote play, és 2-3 év után megjelennek a játékok PC-re.

Egyelőre a Nintendo érintetlen viszont azt nálunk érdekes észre venni hogy tőlük szokatlan módon egyre több játék jelenik meg a konzoljukra mint pl a hogwarts legacy vagy a batman

Most pedig robbant a bomba hogy a zöldek is azért picit túlköltekeztek és jönni fog "pár régebbi" játék PS-re. Bár leszögezték hogy a legnagyobb címek nem (meglátásom szerint csak egyelőre). Szóval szerintem kijelenthető hogy hivatalosan is vége az exkluzivitásnak és csak idő kérdése hogy minden platformra kijöjjön minden játék

2. A mostani generáció konzoljainak hardvere

Érzésem szerintem eléggé át lettünk verve ilyen téren. Első sorban említeném azt hogy szerintem a PS5 egy az egyben egy PS4 csak minden feljebb húzva. Mivel vissza teljesen kompatibilis és nem külön chip vagy emuláció dolgozik.

Valamint sehogy nem tud a fejembe férni hogy 2013-ban egy Last uf us megtudott jelenni egy 2006-ban debütált konzolra amiben 256mb ram, 256mb Vram és egy nem tul jól sikerült CPU került. De azért ott volt még egy uncharted 3 is vagy hogy multiplatformot mondjak egy watch dogs vagy GTA 5. Ha itt ki lehetett sajtolni a konzolok erejét most miért nem megy? Kicsit optimalizálni kéne srácok!!

Ami engem külön zavar hogy a konzol számomra mindig a volt amit bedugsz és játszol. Erre fel szerintem nem vagyunk sokra attól hogy az élsimítástól kezdve a textúra minőségig, mindent te tudsz majd beállítani pont mint PC-n. Azzal hogy most már átlagosan 3 fajta beállítás közül tudunk választani ami ugye az FPS mód, A Balanced és az RT.

3. Felesleges fejlesztések

Mind szoftveresen mind hardveresen nagyokat ígértek ami vagy nem úgy működik ahogy azt gondoltuk vagy egyszerűen nincs értelme. Én évek óta az RT létjogosultságában kételkedek. Nekem grafikailag semmit azaz semmit nem ad de jól leszedálja a konzol hardverét.

4k, jól hangzik igaz? Hány játékban találkoztok eddig nativ 4k-val? Szerintem egyel sem. És mégis ezzel van reklámozva (dobozon szépen mutat rajtuk a 8k is) és általában 1800P-ről beszélünk. (amit tudott a PS4 pro is)

PS5 kontrollere szerintem elég megosztó. Én nem érzem a fű selymességét vagy a fegyver súlyát/vissza rúgását a ravaszokon. Olyan szépen hangozik de erre elve senki nem vágyott, de mindegy mert ugyan úgy mint a Sixaxis vagy a tochpad alig használja pár játék ki.

5. Remaster/Remake halmaz, valamint mini játékok

Na igen a nosztalgia egy szép dolog. Viszont szerintem jóból is megárt a sok. 2024-ben oda jutottunk hogy az év legjobb játékai álltállábán egy remake.

Mostmár 5-8 éves teljesen modern, jól kinéző címek is remastert vagy remaket kapnak. Számorma teljesen érthetetlen módon. Mert már a tököm tele van hogy semmi más nemjön csak ez és mostmár évek óta havi szinten, és semmi új. Komolyan erről fog szólni ez a generáció? Jajj bocsánat tévedek, vannak újak... Észre vettétek hogy a PS vagy MS store mintha tele lenne telefonos játékokkal? Napi szinten ilyen játékok jelennek meg, pár gigás logikai vagy lövöldözős felül vagy oldal nézetes 2D játékok. Nem mondom, ezek igényesen vannak elkészítve de ki az, aki a kapható legújabb technológián, ezekkel akar játszani nem beszélve arról hogy ezek mind elérhetőek az előző generációra.

Én jó ideje agyalok azon hogy szépen eladom a PS5-öt és veszek helyette egy PS4-et mert pár játékot leszámítva nincs semmi az új konzolra. Nem beszélve arról hogy nekem nincs pénzem havi szinten játékokat venni, ezért énis PS Plus extra előfizető vagyok és amik itt játszhatóak azok tényleg max 4-5 játékot leszámítva elérhetőek PS4-en.

6. Gázos fejlesztések

Hogy történhet az meg hogy egy 8-10 évnyi fejlesztés után mint az ide év két nagy bukása (skull and bones, suicide squad) ilyen rosszul sikerül? Nem lehet véletlen. Ha készül új játék az általában félre sikerül. Tavalyról is lehetne emlegetni még bőven játékot mint a Starfield és társai.
Hogy csinálhat valaki akkora marhaságot hogy egy játék 20. évfordulós kiadását nem a 20. évfordulóban adja ki? Mint a beyond good and evil ahol tavaly decemberben derült ki hogy jön a remaster. Sands of time-nak évek óta meg kellett volna jelennie és szintén semmi. Vagy ami történt a the day before körül.

7. Mindig más a hibás

2020-ban mikor már amúgy is eléggé elment a játék ipar egy rossz irányba jött egy "tökéletes" indok a fejlesztőknek a COVID. Hát ezt mindenki megtudta lovagolni és legalább 2 évig ezzel lehetett minden csúszást vagy nem úgy sikerült produktumot megmagyarázni. Majd jöttek a belső szivárgások miszerint ilyen meg olyan rossz munka körülmények vannak zaklatások és társai. Emiatt sok ember felmondott vagy éppen kedvezményező szankciók jöttek hogy ne legyen annyi munka óra stb. Ezeknek "hála" ma már a játékos közösség mindent megbocsát és minden naiv ember elmondja: "Nem baj hogy csúszik legalább tökéletesebb lesz a játék". Nem akarom a CP77-et felhozni példának de elkerülhetetlen. Minden csúszás után előjöttek ezek a kommentek. És utána végig nézhettük hogy a játékot helyre pofozni is 3 év kellett. (előtte 8 évig mit is csináltatok?)

8. Végszó

Elég sok mindent sikerült szerintem felsorolom ami az én meglátásom szerintem probléma. És persze lesz bőven ember aki nem mindennel fog egyet érteni de egy dolog szerintem biztos, borzasztó rossz irányba haladunk. Pontosabban ezt 4-5 éve tudtam volna elmondani, mert mostmár a rossz irány legvégére értünk, ahol már nem lehet vissza fordulni, és vége lett számomra a játék iparnak, a kreativitásnak, a fejlesztéséknek.

Köszönöm szépen aki végig olvassa és hozzá szól a témához.
1
0
1
0
💬 5
Dwight Schrute avatar
@Payphoner: Sajnos elmúlt az exkluzivitás varázslatos érája. Aminek anno részese voltam PS3 felhasználóként. Heteket böngésztem a netet, hogy xbox 360-al vagy PS-el járok jobban akkoriban. 😎 Én minden felsorolt ponttal egyetértek veled. De még jó is kisülhet a dologból. Jelenleg egy Series S boldog tulajdonosa vagyok, az égadta világon semmi bajom a konzollal. Gamepass-el meg pláne megérős számomra.
0
0
1
0
Warlordcommander avatar
@Payphoner: Hmm, érdekes volt ezt olvasni. Exklúzivitás megszűnése szerintem egy jó dolog. Nekünk is meg a fejlesztőknek is. Régebben kevesebb ember játszott vagy vásárolt konzolt, játékot, ott még volt éetelme, hogy minnél több vevőd legyen, de manapság már jobb ha megcélozzuk a teljes közönséget. Sony is belátta végre, hogy úgy jobban mennek az eladások.
A felesleges fejlesztésekkel teljesen egyetértek, engem se érdekel egy rt, meg 4k se, de még a 2k se. Erőművem sincsen hozzá. 1-2 játékban azért kipróbáltam az rt-t de öszintén, szerintem rosszabbul nézett ki. Bár mondjuk már egy ideje nem nagyon vásároltam aaa játékot. Indie címekkel sokkal jobban el lehet lenni, játékmenetre ezerszer élvezetesebbek. Horizont vettem meg kb 2 hónapja pc-re, de attól se dobtam hanyatt magam. Az a baj a nagy aaa kiadókkal hogy már nem játékot akarnak hanem szolgáltatást, és itt akkor fel is hoztuk a live service modellt amit szintén teljesen rosszul csinálnak. A nyugati kiadók, fejlesztők szerint a live service az a battlepass meg a skinek stb. Amikor rohadtul nem. A live servicenek olyannak kell lennie hogy tartalom jön a játékba. Heti eventek, havonta folytatódik a sztori, ünnepi eventek, amik nem ugyan azok évről évre hanem mások. Évente mások, soha sem ugyan az. A battlepass meg a mikrotranzakciók pedig csak extrák. Példának fel tudnám hozni a genshin impactot, na az egy ízig vérig live service modell. Nekem ez a legnagyobb bajom még. Mindenki erőlteti a live servicet (ami nem is az) meg a multikat aztán 2 év után kuka ha nem hal be előbb. Játékokat kellene végre csinálniuk, vagy igenis másolják le a kínai, meg keleti cégek live service-eit, ne pedig a battlepassal szórakozzanak.
0
0
2
0
Pokman avatar
@Payphoner: Hát úgy nagyvonalakban egyetértek veled, DE elmondom neked hogy ez miért nem fog változni és miért nem számít az hogy te meg a te generációd hasonló gondolkódi miért nem fognak tudni soha változtatni. De előtte egy kis bevezető 😉:

Előre leszögezem hogy én soha nem voltam oda a kalózkodásért, de a Skull and Bonest nagyon élvezem, több mint 50 órám van benne és még mindig nem érzem hogy unnám. Mindenki szarozta a játékot már jóval a megjelenés előtt, szóval mikor jött az ingyenes béta még csak azért is kipróbáltam hogy lássam milyen az ubitörténelem legszarabb játéka. És, hát, beszippantott rendesen 😅, erről bővebben a játék hozzászólásai közt olvashatod a kommentemet. De összegezve csak annyit, hogy mindenki akinek a kritikáját láttam/olvastam mindig csak a rosszakat említette és a jókat sosem, mivel játszom a játékot rendesen elsőre feltűntek ezek a dolgok, kár is itt bárkinek ellentmondania ennek. Mintha direkt arra szítanák az embereket hogy gyűlöljék, ilyent még sosem láttam egy játéknál sem. Még olyanok is voltak akik a jó dolgokot úgy tálalták hogy ez szar a játékban.....De mivel most nem csak erről a játékról van itt szó, ezért több időt erre nem szánok, ha valakit érdekel elég érdekes reddit posztok vannak a témában, mi lépjünk tovább. Spoiler!
(Genshinről meg annyit hogy ***ták amikor endgamet nem raktak bele, aki játsza még a régi időkből mind a beleölt pénze/ideje vagy mindkettő miatt teszi, persze tudom hogy ezt sohasem fogja elismerni egyik sem, szóval nincs miért szót fecsérelnem erre)


Én az a fajta ember vagyok aki szereti a jó grafikájú játékokat, ha már millás gépem van jóhogy nem múlt századbeli mariot vagy akár 2 évtizeddel előtti warcraftot tolok rajta 🤣, én is játszottam a régi klasszikusokkal és SWKOTOR 1,2-hőz hasonló jó játékot azóta sem láttam. Ennek ellenére azért én sem veszek meg mindent ami szembejön velem, de mikor sok játéknál a gyűlölet mögé néztem egy igen igényesen összerakott játékot találtam (pl Forspoken, Immortals of Aveum). Talán azért mert elfogadtam hogy ennél sokkal jobb már nem lesz, de ha lesz is, akkor csak mégjobban fogok szórakozni mint ezekben, szóval semmit sem veszítek azzal hogy kijátszom őket. És ez az a pont ahol a sok értelmiségi jön a "de akkor támagotad a stúdiókat hogy továbbra is ilyen fos játékokat adjanak ki" dumával, még egyet is lehetne érteni ha én egyedüli személyként ezt megakadályozhatnám. De ez a nagy helyzet, hogy az én vásárlásom önmagában mint por a szélben, hozzá sem lehet hasonlítani a tömegekhez. Na de ahhoz hogy mégis kik és miért veszik meg, egy másik játékot kell felhoznom példának.

A tavaj decemberben megjelent Avatárra sokan mondták hogy far cry klón, de én még egy far cry játékot sem játszottam és hasonlót is csak párat, emiatt olyan élményben volt részem az Avatarban amit régóta egy játékban sem éreztem.....és ekkor csapott belém. Hát ez az amiért a retró játékosok akik anno a Warcraftot, Diablot, NFS Unboundot és még sorolhatnám, tolták, nem fognak változtatni a negativításukkal semmin. Azért mert ezeket a játékokat amiket ők fikáznak, sokaknak első játékuk közé tartozik, nekik nincs sok viszonyítási alapuk, ők ebbe nőttek bele. A mai tinik 90%-a biztos nem fog egy 10+ évvel ezelőtti játékot elővenni játszani, ami lehet még a születése előtt jött ki, ők a mostani játékokat fogják, és mivel ők a jóval nagyobb többség, te és még sokan mások hiába panaszkodnak, hiába tüntetnek, mert amíg a mai fiatalok megveszi, vagyis megvetetik, ezeket a játékokat addig nem fog változni semmi. És ez sohasem fog megváltozni, ezért aztán jobb elfogadni mint én is tettem és ha valami első látásra megtetszik akkor játszd és ne azt nézd hogy az internet épp miért van hate hullámban miatta. A másik ok pedig, mint ahogy fenneb írtam hogy jó gépem van, azok akik egy jó gépet összeraknak vagy vesznek megint csak az új dolgok felé fognak nézegetni, hogyha már megvan ez a gépe akkor használja is ki. "Megszoksz vagy megszöksz" ahogy a mondás is van, csak ezesetben megszökni nem tudsz, hacsak ki nem költözöl egy lakatlan szigetre és soha többé nem játszasz semmit 😂.
0
0
1
0
Payphoner avatar
@Pokman: Valahol egyet értek azzal amit mondasz, bár picit más téma szerintem amit össze foglaltál. Úgy látom kb egy korosztály is vagyunk amúgy szóval hasonló játékokon nőhettél fel mint én.

Amúgy kihagytam pár dolgot a mondani valómból, pl hogy érdekes hogy régen 15 ember megcsinált egy csapat mondjuk 3 év alatt egy max payne 1-et amihez fogható akkor nem nagyon volt és saját motort csináltak nem össze lopkodták az elemeket stb. És mégis a nulláról össze jött egy akkor nagyon modern és szuper játék. Nekem a megjelenések tekintetében amúgy a legfrissebb játék amit végig vittem szerintem a CP77, meg tavaly ősszel a Spider man 2 PS-en (és egy vicc azis hogy az első és második rész között eltelt 5 év és igazából csak új történetet sikerült írni és ennyi :D), lényegében emiatt vettem meg a PS5-öt, és mostis csak azt várom kijöjjenek a DLC-ék aztán nagy valószínűséggel tényleg vissza váltok egy PS4-re :D

A másik amit kihagytam ami elég vicces szóval muszáj még legalább ide leírnom hogy van még egy kifogás ami most jött be és imádják a fejlesztők mondani. "Jajj sajnos valaki kiszivárogtatott egy infot a készülő játékunkból szóval sajnos 1 évvel el kell csúsztatni a megjelenést" Ezeken szoktam nevetni :D
1
0
0
0
Pokman avatar
@Payphoner: Igen más téma, de belefoglaltad az előbbi mondandódba, a többivel viszont egyetértek szóval ahhoz nem volt mit hozzáfűzzek. Engem amúgy nem érdekelne hogy elhalasztják, csak akkor legyen már jó.....Pl cities skylines 2, kiadtak egy béta verziót gyakorlatilag, örültem volna ha fél-egy évvel később de egy rendes játékot kapok. Mondjuk így is beleöltem 90 órát azóta 🤣
0
0
1
0
carl18x avatar
Igazság szerint megint vissza ehhez a topikhoz, mert néhány konzol fanboy olyan állításokat tesz amik a való életbe meg se állják a helyüket. 1 PS4 Pro tulaj azt mondta a konzol 5 év múlva is jó játékra, de a pc elavul és folyton fejleszteni kell túl drága. Mert mikor megjelent a alap PS4 1,8 terraflop, már 2014-be voltak olyan játékok amiket csak natív 900P-be bírt meghajtani.
Egy havernál láttam sima PS4-en a AC Origins és a Far Cry 5-öt és hát nekem egyáltalán nem esett le az állam tőle.
Most oké itt a PS5 de azért azok a kijelentések hogy egy RTX 3090-et kiváltana, meg a PS5-őn minden 4k.... Vicc sok esetben jó ha bírja Natív 1440P 60 fps-t.
Itt nem azzal van a gond, a ps5 igen is jó egy átlag felhasználónak játszani.
De mikor sokan úgy gondolják a csúcshardverek nem lesznek olyan tartosak mint egy megnyirbált játék konzol cpu az már alapból halott gondolkodás.

Mert egy RTX 2080 hiába 4 éves, még mindig szépen alkalmas 1440P gamingra.
Szóval elég nagy hülyeség hogy egy konzol tartosabb lenne mint egy pc.
+ Mert konzolnál is mikor majd fogy a teljesítmény szép lassan csökkeni fog a natív felbontás is.
0
0
0
0
💬 6
X9K338DA avatar
@carl18x: Ez mindig így volt. PC-n, ha már nem bírta a géped, visszább vettél a grafikából, konzolon meg a fejlesztő vett vissza neked. A konzol legnagyobb előnye mindig is az volt, hogy nem kellett érteni hozzá. Megvetted, hazavitted, rádugtad a tévére és játszottál. Csak a konzolok egyéb előnyei mára már mind teljesen elkoptak.
0
0
0
0
xCube avatar
@X9K338DA:
Csak a konzolok egyéb előnyei mára már mind teljesen elkoptak.


Ha az exkluzív címekre gondolsz, akkor egyetértek, egyébként nem igazán. Egy aktuális konzol sokkal olcsóbb, mint egy egyenértékű PC. Mostanra támogatják az egér + billentyűzet párost, a változó képernyőfrissítést is.
0
0
0
0
X9K338DA avatar
@xCube: Nem pont erre gondoltam. Az exkluzívok nem kifejezett előnyök, az meg hogy ebben a generációban már jönnek PC-re is, nem sok vizet zavar. A PS3 korszak után megjelent exek közül egy kezemen össze tudnám számolni a közepesnél jobb darabokat. Hogy konzol olcsóbb, azt ellensúlyozza, hogy annyival kevesebbet is tud viszont ezzel együtt jár, hogy a konzol mellé így még kell egy olcsó laptop vagy PC is. Ez mindig is így volt.

Az előny, amit eljátszottak, hogy "*** as a service" szempontjából lassan még inkább kiheréltek, mint a PC. A PS3-adat vagy X360-odat 30 év múlva is előveheted, berakhatod a lemezes játékodat és játszhatsz. Max nem lesz hova szinkronizálni az achikat/trófeákat. Ez a jelen generációban már nincs így. Az Xbox smart deliverys játékoknak legalább az első elindításhoz online kapcsolat kell, pár PS játék (pl. GT) pedig always online-t követel meg.
0
0
0
0
xCube avatar
@X9K338DA:
Hogy konzol olcsóbb, azt ellensúlyozza, hogy annyival kevesebbet is tud viszont ezzel együtt jár, hogy a konzol mellé így még kell egy olcsó laptop vagy PC is. Ez mindig is így volt.


Éreztem, hogy bele kellett volna írnom a "ha csak játékról van szó" megjegyzést. A konzol nyilván nem helyettesít egy PC -t de nem is arra készült. A mai világban pedig nem feltétlenül kell egy PC (a laptopot is PC alatt értem), elég egy okos telefon. Annak pedig, akinek napi szinten szüksége van egy PC -re, annak van is. Ha a pubertáló Pistikére gondolunk, akkor persze kicsit jobban kiéleződik a helyzet, de ne ebből a szűk csoportból induljunk ki.

Az előny, amit eljátszottak, hogy "*** as a service" szempontjából lassan még inkább kiheréltek, mint a PC. A PS3-adat vagy X360-odat 30 év múlva is előveheted, berakhatod a lemezes játékodat és játszhatsz. Max nem lesz hova szinkronizálni az achikat/trófeákat. Ez a jelen generációban már nincs így. Az Xbox smart deliverys játékoknak legalább az első elindításhoz online kapcsolat kell, pár PS játék (pl. GT) pedig always online-t követel meg.


Ebből a szempontból a PC csak annyiban jobb, hogy nincsen generációk közötti különbség, ha nem ősöreg a hardver, akkor csak az oprendszer számít. PC címeknél is ugyanúgy létezik az always online "móka", és néha a DRM is megkeseríti a játékosok életét, hiába vásároltak teljes áron egy vadiúj játékot. A smart delivery pedig szerintem ebben a kontextusban nem jó példa, mivel alapvetően egy kimondottan pozitív szolgáltatásról van szó és ha valaki nem akarja, akkor kihagyhatja.

A jövő mindkét platform szempontjából közös irányba halad.
0
0
0
0
X9K338DA avatar
@xCube:
A mai világban pedig nem feltétlenül kell egy PC (a laptopot is PC alatt értem), elég egy okos telefon. Annak pedig, akinek napi szinten szüksége van egy PC -re, annak van is.


Szerintem nagyon kevesen vannak, akikne tényleg elég. Azért sok mindenre nem ideális egy 6"-os vagy kisebb érintőkijelző. Ha meg már van gép, az jó, akkor előre fizette magának. Időnként azért azt is kénytelen cserélni az ember akkor is, ha nem játszik, legfeljebb ritkábban.

PC címeknél is ugyanúgy létezik az always online "móka", és néha


És innentől kezdve fölösleges is tovább olvasni ezt a bekezdést. A mondandóm lényege nem az, hogy PC-n mi van vagy mi nincs, hanem hogy a konzol elveszítette szinte minden előnyét a PC-vel szemben. Az, hogy ami PC-n rossz volt, de konzolon nem létezett, viszont ezzel az előző generációtól kezdve begyűrűzött konzolra is, ráadásul talán egy még fogyasztóellenesebb formában pontosan ezt jelenti.

Ismétlem, nem menti fel a konzolt, hogy ez PC-n is létezik és ott is rossz, mert a mondandóm lényege, hogy eddig konzolon nem létezett, de most már ott is létezik (és talán ott még rosszabb).

0
0
0
0
carl18x avatar
@X9K338DA: Nincs azzal semmi gond mit is tud valójában egy konzol, de azért ne akarják már úgy beállítani mint valami Super Számítógépet, ami mellet minden asztali pc létjogosultságát veszti :D
1
0
0
0
Gyrger72 avatar
Előfizettem a PlayStation Now-ra, így pár PS játékkal tudok PC-n is játszani. Remélem nem lesz az ablakon kidobott pénz. Ha minden igaz idén akarja a Sony beszüntetni ezt a szolgáltatását.
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
Üdvözlet Uraim! Csak nekem tűnt fel ,hogy amióta hivatalosan bejelentették új konzolokat azóta megugrott a használt piacokon az eladó xbox one és ps4-ek száma? 😆 És vannak egész jó dealek is. Napokban láttam pl xbox one x 1tb konzolt 68 környékén játékok nélkül. Nem hiszem hogy megjelenéskor mindenki a legújabb konzolt fogja magának gyerekének stb venni.
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@Arthur Morgan: Nem mindenki, de sokan eladják hamarabb a konzolt amíg ér valamit. Én is így tettem a 2080-al, nem bántam meg.
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
Jó reggelt Uraim! Önök közül van itt valaki aki garantáltan befogja szerezni valamelyik újonnan megjelenő konzolt?
Én még egy ideig elleszek a PS4-el és Sima One-al. Remélem multit is támogatni fogják rajta még egy darabig. Viszont ha egyszer eljutok én is oda hogy vegyek egyet akkor valami ráncfelvarráson átesettet fogok beszerezni már ha lesz ilyen ( pl:Slim)
Viszont több mint mint valószínű, hogy PS5 lesz abban az esetben. A Series X nekem majdnem olyan mint egy PC csak amit kizárólag játékra tudsz használni. PS5-nél meg csak lesznek állejtős exkluzívok.
0
0
0
0
💬 3
bukta2 avatar
@Arthur Morgan: Jól teszed ha vársz, énis tervezek majd egy ps5-öt de majd pár év múlva szerintem...amikor is majd kiforrják magukat.
0
0
0
0
no avatar
@Arthur Morgan: PS5 nálam biztos vétel, Xbox-nak nem sok értelmét látom PC mellett 😃
0
0
0
0
Ayistion avatar
@Arthur Morgan: Én One S-ről fogok majd váltani Series X-re, a mikorja az attól függ hogy mik lesznek az árak. Lehet hogy már megjelenés után, lehet hogy egy év múlva.
0
0
0
0
carl18x avatar
PS 4 Pro 4K vagy pc 4K.
Egy haverom azzal dobálozott hogy a Ps4 Pro 120E és 4K-ban viszi a játékokat, egy 4K-ra alkalmas számitógép meg 1 millió forint és a konzol jobb mint a pc. De mikor meséltem neki a konzolos 4K nem nativ felbontás csak felskáláz, fel se fogta miről beszélek. Csak a saját hülyeségét mesélte tovább , az ilyen hozzá állást utolom legjobban. Tudás nincs,de hang az van.
0
0
0
0
💬 2
no avatar
@carl18x: Igazából már a PC ág is kezdi elfelejteni a natív felbontást a DLSS miatt, az újabb verziókkal és elterjedtebb támogatással meg egyre inkább igaz lesz ez a dolog, habár a magas felbontás sosem érdekelt annyira pláne nem 60hz mellett, nálam az elég darabosnak számít 😃

Ez a next-gen konzol téma is szerintem túl van hype-olva teljesítmény szempontjából, habár ettől függetlenül benevezek egyre, de nem hiszem hogy azt a tempót fogja diktálni a játékokban mint amik be lettek harangozva PC killer jelzővel 😆
1
0
0
0
carl18x avatar
@LordSzalko: Igen, de az a DLSS azért nem ugyan az mint a konzol féle upscale! :D
0
0
0
0
no avatar
Én PC és Mac vonalat preferálom inkább, ettől függetlenül nem köpködök le minden konzolost az utcán. Nem vagyunk egyformák, vannak akik nem akarnak bütykölni, szerelgetni vagy akár százezreket milliókat kiadni azért, hogy a retinája is leváljon a magas fps és látvány miatt és, hogy csillogjon a házikó mint Salamon töke. Hanem inkább vesz egy konzolt bedől a kanapéba és elüti az idejét egy fárasztóbb nap után. De ott van az a tábor is aki hobbinak tekinti a PC-vel való bütykölést, szerelgetést, nem feltétlenül kell rá okot keresnie az embernek, élvezi, csinálja.

Szóval mindkét félt meg lehet érteni, mindenkinek más fontosabb, még akár PC-n belül is. PS5 nálam elég esélyes ettől függetlenül, rá kifejezetten kíváncsi vagyok mint konzol 😀
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 1
Warlordcommander avatar
Van xboxom meg pc-m is, ha kontrollerrel játszok nincs különbség az irányítás között, mindegyiken rossz. 😀 De viccet félre téve, tényleg nincs, szerintem ugyan olyan mindegyiken.
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
Ti , hogy álltok ahhoz a dologhoz , hogy az MS , és a Sony fantáziát lát abban, hogy kiad valami hasonló eszközt mint a google a stadiat. Nekem nem jön be nagyon egyelőre ez a felhőalapú gaming. Jobban szeretem , ha fizikálisan ott van a nappaliba a konzol, és kész 😆. Mert hiába hangzik jól az , hogy csak elindítasz egy játékot és már repeszt full grafikán. Megvan szerintem ennek a hátulütője is.
0
0
0
0
💬 1
bukta2 avatar
@Arthur Morgan: Amíg nem látjuk milyen a valóságban addig nem tudom hogy jó lesz e vagy sem,szerintem van benne fantázia,én is a dobozos dolgokat szeretem jobban ami kézzel fogható,dehát ez a jövő haladni kell a korral 😀
0
0
0
0
Ayistion avatar
Én eddig ezt a témát vagy nem láttam, vagy szimplán mellőztem, nem tudom. De most vissza olvastam egy-két kommentet, és fetrengek a röhögéstől. Valamint a téma kitalálójának is csak gratulálni tudok. 😆
Mikor értjük már meg, hogy a PC-t és a Konzolokat NEM lehet és NEM SZABAD összehasonlítani?!
Egy azon generáción belüli konzolokat össze lehet hasonlítani egymással mint pl PS4 Vs. Xbox One, de ezt is teljesen felesleges, és értelmetlen. Szeretném megkérdezni attól a személytől, aki összehasonlít egy konzolt, meg egy pc-t, hogy mégis miért teszi ezt? Konzolokban egy fix hardver van, ami X évig működik, és olyan grafikán adják ki a játékokat konzolra, hogy az adott hardveren, meglehetősen szép grafikán fusson, a legjobb teljesítménnyel. A konzolban nem fogsz nekiállni hardvereket cserélgetni, míg egy PC-vel ezt megteheted. Elavult a VGA a gépedben? Semmi baj, dobd ki, vegyél egy újat, rakd bele és kész. X év alatt ráköltesz a gépedre X összeget, míg konzolosként x összegért veszel egy konzolt, amit x évig használsz. Mind két platformnak teljesen más a szerepe. Olyan rohadt nehéz lenne ezt felfogni végre? Várom a vérpistiket kommentben, akik anyuci pénztárcájából raktak össze egy szakadt I7-es gépet, és most a pc vs konzol race-ra verik a nyálukat. 😃 Nincs értelme, értem?...
0
0
0
0
💬 13
SuperPuma avatar
@Ayistion: Mindenki tisztában van vele és ez a megállapítás kb minden 12. kommentben le van írva.
0
0
0
0
Ayistion avatar
@SuperPuma: Hát ahogy olvasgattam, nem úgy tűnt hogy mindenki tisztában van vele. 😆
0
0
0
0
no avatar
@Ayistion: Az kimaradt hogy évente 15-20 ropi a live (persze még a netet is fizeted ugyan úgy mellette)+ gamepass ha van igény 15k + ea acces 5k + játékok 30 ezret elérik /db lassan. Ha nem a konzolra akkor szolgáltatásokra ráköltöd a + t
0
0
0
0
Ayistion avatar
@rhPhoto: Évi 12ezer forint az xbox live, aki nem hülye annak évente 6 ezer forint, mert ugye ott van a Home társ opció, magyarán egy haveroddal lefelezitek a költségeket. A gamepasst évente kb 5ezer forintból megúszod, ea accest Én pl nem is veszek, mert nincs EA játék amire azt mondanám hogy játszanék vele. Ja igen a BF, de az megvan, szóval nekem az már ki is esett. Játékok újonnan vásárolva 20ezer forint, ha AAA cím. Használtan már 10-15ért megveszed, és ugyan azt kapod meg, vagy ha home társal felezitek a játék árát, akkor már egy AAA címet megvesztek 10ezer forintért fejenként, és mind a ketten játszhattok egyszerre, együtt. Na már most PC-re mennyi is egy játék? 15-20ezer? Vagy esetleg te most a virágbolti verziókra gondolsz, hogy "jajj a f*szom veszi meg a játékot, ott az enkór" ? Mert ha igen, akkor csak gratulálni tudok. 😀 Örülnék, ha már egyszer elérne oda a játékipar, hogy ne lehessen feltörni a játékokat... És most ne jöjjünk azzal hogy nem mindenki teheti meg azt, hogy megvesz egy AAA címet újonnan 15ezerért. Aki egy szájbatekert PCre rá bír költeni 150ezreket, akkor csak ki tud adni a játékért is egy kis pénz, nem? Magyarán aki megveszi a majmot, az vegyen hozzá banánt is...
0
0
0
0
kolbaszkarika avatar
@Ayistion: De miért kellett a végére ez a kihívás? 😃
Amúgy ahhoz képest hogy gratulálsz a téma kitalálójának, eléggé éled a sztorit.
0
0
0
0
Ayistion avatar
@kolbaszkarika: Hát most hogy mondjam magának? 😃
Nincs reá szebb magyar szó, mint az hogy "felb*sz". 😆 És ezzel szerintem el is mondtam mindent. 😃
0
0
0
0
carl18x avatar
@Ayistion: Ezzel nem irtál újat ? 😆 De azért tegyük hozzá konzol vs pc esetén egy PS4 se marad tovább életképesebb mint egy adott pc Hardver. Konzolon is vissza vesznek a részleteségből felbontáson.
Ezért jött ki később a PS4 Pro hogy akinek kell a részlet/magasabb felbontás élvezhesse. 😀
0
0
0
0
Neuralink_2022 avatar
@carl18x: Szép, jól kivártad... 1 éves kommentre reagálsz éppen 😃
0
0
0
0
carl18x avatar
@Neuralink_2022: Majd vissza ir aki akar, ráér nem életbe vágó 😃
0
0
0
0
Ayistion avatar
@carl18x: Hmm, mennyi is egy PS4 Pro? Fingom sincs, szóval xbox példával élek. Egy XOX 110.000-90.000HUF környékén kapható, jobb esetben játékkal is. Aki annak idején megvette az XOS, az kb el tudja passzolni a jelenlegi áron 45.000-60.000HUF környékén. Tegyük fel eladod 55-ért, és le tudsz csapni egy 90ezres XOX-re. 35.000HUF-ot kell pótolnod, ami szerintem azért nem fogja földhöz ba**ni azt az embert, aki költ a hobbijára. Vagy egy Xbox One X-ed, amin jó a grafika, játékaid meg továbbra is megmaradnak, de szólj ha tévedek, és egy 4 évig megint elnyomkodod. 35.000HUF-ért, milyen pc alkatrészt kapsz, ami használható lesz annyi év múlva is? És ne a szartalicska intelkór káttű procit mond, ha részletesen akarsz játszani az új játékokkal, amit megveszel ugyebár.
0
0
0
0
carl18x avatar
@Ayistion: 0-ról irtam, hát tény a pc drágább. De több dologra is felhasználható mint egy konzol 😀
Mind kettő jó, nem irtam rossz a konzol. Csak tudni kell mi merre hány méter?

+ De tegyük hozzá egy pc fejleszhetől, ott is el adod a régi alkatrszét hozzá rakok és ott az új alkatrész.
0
0
0
0
Ayistion avatar
@carl18x: Igen, csak nem mindegy mennyit teszel hozzá, hogy legyen egy új alkatrészed.
Kimondtad a lényeget. Több dologra is felhasználható. Ergo mi értelme van összehasonlítani egy játékkonzolt, és egy számítógépet?
0
0
0
0
no avatar
Üdv!

Megéri most venni ps4 pro-t? Black friday után kb mennyi lesz az ára?
0
0
0
0
💬 2
SuperPuma avatar
@tibi222: Most szerintem egy játék árával olcsóbb a gép.
Így is úgy is kell hozzá venni játékot. Ha van rá pénzed most és tényleg kell, szerintem nyugodtan
0
0
0
0
no avatar
@SuperPuma: Eladni venném, de de inkább lemondok róla, mert keresnék vele kb 5-10 ezret max.
0
0
0
0
matany001 avatar
@xymano: ez mocsok nagy lett 😆😆😆
0
0
0
0
gigazte avatar
@xymano: Viccesnek vicces, de ami elszomorító, hogy reális képet ad a valóságról... Sok ilyen gyökér van, aki szereti másra erőszakolni a nézeteit, és olykor olykor ennél sokkal bizarrabb párbeszédekre is bukkanhat az ember!
0
0
0
0
CsocseX avatar
Konzol vs. PC témához:

Tudom, manapság divat erről vitázni. Mindegyik tábor a sajátját fújja, s ha kell, ölni is képes lenne csak hogy bebizonyítsa, másra erőltesse a saját igazát. Fiatalabb koromban sajnos én is sokszor keveredtem vitába fölöslegesen a témával kapcsolatban. Én csak röviden osztanám meg tapasztalataimat. Évekig próbáltam eldönteni, kikisérletezni, hogy melyik a legideálisabb játékplatform. Sikertelenül. Egyszerűen annyira mások vagyunk. Mindenki mást helyez előtérbe, ha videójátékokról van szó. Van aki a gép tuningot kedveli, vagy csak egyszerűen nem ért hozzá, nem is akar, és befektet egy arra kitalált játékkonzolba. Van aki egy adott platform exkluzívjaiért rajong, van akinek ez nem annyira fontos. Bárhogy is legyen, egy dolog a számít, és azok a játékok, illetve hogy ki mit tud magának megengedni anyagilag. Mert hogy ez bőven anyagi kérdés is, és a pénztárcának kulcsszerepe van a dologban.

Jómagam 2017-re eljutottam odáig, hogy mindhárom főplatformot birtokolnom kell, hogy ki tudjam elégíteni igényeimet minden téren. Kb. 5 éves voltam, amikor apámtól (nyugodjék békében) az első Atarimat megkaptam. Akkor kezdődött minden. Utána jött a Sega Genesis korszak, Nintendo, PlayStation, GameCube, Xbox 360, PS3, és így tovább... Mindeközben mindig jelen volt ezek mellett a PC is, mint játékplatform. (is) Igen, alapjáraton nagy konzolos voltam/vagyok, de a háttérben mindig ott rejlett a PC, ami egy olyan fajta szabadságérzetet, testreszabási lehetőséget nyújtott, amit a konzolok egyáltalán nem. A fejlődést mindig a pénz állította meg, és amikor már az adott PC-m nem tudta tartani a korral a lépést, akkor jött az aktuális konzol. De nem csak ezért, hanem mert (gyerekkoromból adódóan) vágytam is rá. A konzoloknak meg van a saját varázsa, (az esetleges exkluzívok mellett) egy fílingje van, amit én ugye már kisgyerek korom óta ismertem, és ezért sosem tudtam szabadulni tőle. Persze nem is akartam. Miért szabadulna meg az ember olyasmiktől amik boldoggá teszik? (kábszerek nem érnek) 😃

Jelenleg kemény mukával elértem azt, hogy minden főplatform boldog tulajdonosa vagyok, és büszke is vagyok rá. Minden elérhető számomra. A jelenkor betegsége, hogy sokszor sajnos gyakorlatilag félkész termékeket kapunk kézhez, amit utólag foltozgatnak tökéletesre. Bizonyos multiplatform játékok különböző képpen futnak, néznek ki más-más platformon. Sajnálatos helyzet. Egy jó páldával is tudok szolgálni: Assassin's Creed 3. Egyik kedvenc sorozatom harmadik számozott epizódja szinte az összes platformon meg van. Miért? A PS3-on egyszerűen borzalmas élmény volt végigszenvedni ezt a játékot katasztrófális, alacsony felbontású, AA nélküli látványvilággal, de elsősorban a kritikán aluli frame rate miatt. Nem is ragoznám sokáig. A PC átirat rendbe tette a látványvilágot, de az inkonzisztens frame rate teljesen tönkretette ismét az élményt számomra (gondolom nem kell bemutatni senkinek a szitut, a gépem darabokra kellene hogy cincálja a játékot), de valamivel jobb lett az eredmény. Az Xbox One X, és annak visszafelé kompatibilitása miatt végül az Xbox 360-as változatot is birtokom alá helyeztem. Grafikailag nem vártam nagy változást a PS3-hoz képest, lévén hogy egy előzőgenerációs játékról van szó, amihez még nem készült remasterelt verzió, viszont az X supersampling még így is csodát tudott tenni, és a nyitott frame rate-nek köszönhetően stabilizálódott a helyzet, és mostmár elmondhatom, hogy az Asssassin's Creed 3-mal játszom végre, ami így már kb. az, amit a fejlesztők eredetileg kitaláltak. Tudom, Ubisoft így meg úgy... Én nem szidom őket, mert nincs értelme. Még így is több örömet okoztak nekem eddig, mint siralmat, szóval még nem veszem a fejüket. Vannak dolgok, amikhez nem értenek, de vannak, amikhez meg igen. Ez van. 😀

Na, csak hosszabb lett, mint eredetileg gondoltam, de hát ez van. Ha egyszer elindul a gondolat, akkor nem lehet könnyen megállítani. 😀 A lényeg, hogy úgyis mindenki a saját szájízéhez ÉS anyagi körülményeihez igazodik majd. Ez mindig így lesz. Mindegyik platformnak meg vannak a sajátosságai, pozitívumai és negatívumai is. A döntés rajtunk áll. Mindenkinek jó gémelést!
0
0
0
0
💬 18
InfernoDante avatar
@CsocseX: Végre egy értelmes vélemény, amit szívesen olvastam elejétől a végéig. 😉
Én is hasonló véleményen vagyok egyébként.
0
0
0
0
CsocseX avatar
@InfernoDante: Köszi, hogy elolvastad. 😀 Kb. 10 éve nem fórumoztam. Mostanában elkezdtem hiányt érezni valamilyen trendi közösségi oldaltól mentes fórum után. Erre esett a választás. Itt még látok aktivitást is. 😀
0
0
0
0
InfernoDante avatar
@CsocseX: Elolvasom, mert engem is érdekel a téma, de nem a szokásos hozzállással, tehát nem anyázva meg egyszerűen indok nélkül odaböfögve, hogy a konzol szar és pont. Sajnos manapság az ilyenekből van több.
0
0
0
0
CsocseX avatar
@InfernoDante: Igen, sajnos. Egyesek hivatás szerűen üzik a netes flémet. 😃
0
0
0
0
ors11 avatar
@InfernoDante: Egyetértek! A pénztárca az ami nagyban meghatározza, hogy ki mi mellett teszi le a voksát. A mai árak mellett örülök, hogy egy ps4 tulajdonosa lettem nemrég, és így újra élvezhetem azt a ,,kanapé,, gaminget amit anno a ps2 nyújtott nekem fiatalon. Persze a konzol nem nyújt akkora grafikai orgazmust a szemnek, mint amit a PC tud nyújtani, és sokaknak ez a vesszőparipája 😃 viszont hahó! egy olyan gép 5-ször annyiba kerül, ha nem többe, mint egy konzol 😃 Szóval mindenki döntse el maga, hogy az adott pénzből hogyan tudja legjobban kielégíteni a vágyait! Mert ameddig ezen veszekednek sokan, addig se arra használják az eszközüket, mint amire beruháztak eredetileg 😃
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@ors11: Most egy VGA árán veszel egy konzolt és még marad is annyi, hogy a kedvenc címeidet megvedd és köss 1 év előfizetést.
Jelenleg a PC építés/fejlesztés nagyon nem megérős dolog.
0
0
0
0
CsocseX avatar
@SuperPuma: Az lehet, de érted, ha valaki azt szereti, ki fogja szorítani rá, bármi is legyen. Még ha jobban meg is érné egy adott esetben egy konzol, aki gépet épít, az építeni fog előbb-utóbb. 😀
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@SuperPuma: Ez igaz, de nekem akkor is a PC fontosabb. A mostani gépem nem igazán alsó kategória ezt tudom, de ezért meg is dolgoztam magam, saját családi gazdaságunkban. Megtehetném azt is hogy vegyek konzolt, de mivel PC-n is vannak napok amikor nem is játszok semmivel sem. Ettől függetlenül ami játék tetszik azt én is inkább ma már meg veszem, de a ritka játszás végett ezt is meggondolom(ha tetszik is nem mindig torrentezem le, el vagyok nélküle is, és elég az ami már meg van a gépen eredetiként is). Inkább többet olvasok a neten amik érdekelnek. Itt is naponta megfordulok, ahogy Prohardveren is, és ahol tudok segítek.Na meg néha én is kérdezek ha megakadok. Ezen felül mivel mezőgazdaságból élünk ez után is elég sokat olvasok. Ugye nethez egy PC való, konzol ha jól tudom csak játékra való. Mondjuk volna olyan játékom PC-re is (Eredeti nem torrentes.)amivel szívesen játszanék, de ahhoz meg normális net is kéne ami viszont nincs. Így padhelyzet, és várok komolyabb internetre.(Jövő ilyenkor elvileg már lesz, mert most épül az optikai kábelrendszer.)
0
0
0
0
CsocseX avatar
@reszler112233: Így van, ez teljesen ahány ház, annyi szokás kérdése. Nyilván mindenki felismeri idővel, hogy neki mi a legjobb, legszimpatikusabb megoldás. Remélem mielőbb megoldódnak a netproblémáid.
0
0
0
0
xCube avatar
@CsocseX: Ez egy korrekt meglátás a témában, én is úgy vélem, hogy mindenki ahhoz húz, amit a pénztárcája enged. Sokan mondjuk azért vesznek PC -t, mert ott le tudják torrentezni a játékokat (tudom, ez az én vesszőparipán, most nem kezdek bele újra, de muszáj volt megemlítenem), amit konzolon ugye nem nagyon lehet. De alapvetően konzolon játszani olcsóbb, mint PC -t építeni és venni a játékokat, ha rövid távon nézzük a dolgokat (olcsó használt játékok konzolra vs rendszeres nagy akciók és digitális vásárlás PC -re). Egyébként úgy vélem sok esetben ez is adja a vitaalapot, hogy az adott vitaindító igazából szeretne PC -t / konzolt, de nem lehet neki, mert nincs rá keret. De tényleg hagyjuk ezt a témát.

Én pontosan a te eseted ellenkezőjét tudom elmesélni, én PC -n nőttem fel, egy zöld monokróm monitoros XT volt az első PC -m, előtte / közben Commodore 64 is, de egészen 2013 -ig (egy rövidke kitérővel) csak PC -n játszottam. Szerettem volna konzolt, de nem minden áron, a PC igazából kielégítette az igényeimet. Idővel azért vettem egy X360 kontrollert PC -hez, elkezdtem ismerkedni a kontrolleres irányítással, de a helyzet még mindig messze volt egy konzoltól (inkább a főiskolás élet és a dobozos PC játékok gyűjrése vitte el a pénzt). Aztán ahogy anyagilag elkezdtem képbe kerülni itt Németroszágban, vettem magamnak egy PS3 -at és beindult a konzolozás. Azóta sikerült elég sok fontosabb konzolt és játékot beszereznem (PS1 - PS2 Fat + Slim - PS3 Slim - PS4 Fat, XBox classic + crystal - XBox 360 S, Super Nintendo, plusz kézikonzolok mint PSP - PS Vita, GameBoy Advance SP - Nintendo 3DS), ami azért jó, mert be tudom pótolni azokat a címeket, amiket korábban ki kellett hagynom.
Mindemellett viszont a PC az a fő platform, ahol mindig otthonosan érzem magam, nem véletlen, hogy több PCm is van, mindegyik megfelelő célokra. A nagy gépen szinte csak az új játékokkal játszom (asztalnál), a közepes az, ami XP -től Windows 7 -ig mindent eszik (asztalnál vagy TV -n), a két kicsi pedig (17" -es TFT illetve 14" -es CRT monitorral) az XP / Windows 98 -as és az előtti játékoknak van fenntartva (szintén asztalnál).
Konzolok szempontjából is sikerült valamelyest korhűen megoldani, a PS1 és a Super Nintendo egy régi Sony Trinitron batárra van kötve, a többi konzol pedig a fő 55" -es TV -re (a PS2 és az XBox komponens kábelen jobban néz ki a nagy TV -n mint a régebbi CRT -n, ezért is tervezek venni egy 100 Hz -es fiatalabb HD képes CRT -t a Sony helyett).
Tervben van egy XBox One beszerzése, de egyelőre várok, mert a generáción belüli frissítés kicsit megnehezíti a döntést (PS4 Pro / XBOne X).

Tudom ez már valószínűleg betegesnek hangzik, nekem viszont ez a hobbym, nem horgászni járok, vagy ku.vázok.
0
0
0
0
CsocseX avatar
@xCube: Nem, egyáltalán nem tartom betegesnek, sőt... Nagyon szép hobbid van, és gratulálok hozzá. Egy cipőben járunk.

Nekem is hasonló terveim vannak egyébként (retro konzolok a hozzájuk ideális/korabeli képernyővel), jelenleg helyhiány miatt nem tudom megvalósítani, de 2-3 év múlva belevágok a gyűjtésbe magam is. Egy egész szobát tervezek erre szánni, és valószínűleg időrendben fogok haladni előre a projekttel. 😀

A számítógépek pedig a munkakörömbe is tartoztak, tehát a "konzolfanatizmusom" mellett a gamer PC építés is meg fog maradni mindenképp. 😀 Jelenleg egy kicsit el vagyok már maradva, de hát csak lassan. 😀

szerk.: Ez a "kissebb gépek, régi rendszerekkel" dolog még eddig eszembe sem jutott. Nem hangzik rosszul. Ku*va rég telepítettem már DOS-ból 98-at. 😃 Apropó, floppyt is akarok. 😃
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@CsocseX: Toshiba 430CDT volt olyan, hogy beépített CD olvasója volt és külső hajlékonylemez meghajtója, de nem tudott CD-ről bootolni. Windows 98 indítólemez 😊 Rég volt már
0
0
0
0
CsocseX avatar
@SuperPuma: Az igen! 😃 Nagyon pofás. Ezek a kincsek után sok expert került ki a nagyvilágba. Ma már sokminden az ember hátsója alá van rakva plágenpléj meg f**zomtuggya. 😀
0
0
0
0
InfernoDante avatar
@xCube: Én is inkább PC-s vagyok, de régóta tervezem amit te, előbb-utóbb csak megvalósul. 😃 Szóval én sem tartom betegesnek egyáltalán.
0
0
0
0
CsocseX avatar
@InfernoDante: Már látom magam előtt kb. Egy kódzáras elektronikus ajtón át lehet majd csak belépni. 😀 Jajdesokpénzt el fogok még költeni ilyesmire, bele gondolni is rossz, de hát... Nem tehetek róla, erre is feláll. Carpe Diem!
0
0
0
0
InfernoDante avatar
@CsocseX: 😆
Én is sokat fogok rá költeni, néha megbánom, néha nem. 😆
0
0
0
0
xCube avatar
@CsocseX: Hát igen, ez nem filléres mulatság. Bár ha az ember tudja hol kell keresni a dolgokat, akkor elég jó vételeket lehet csinálni. Én azelső XBox Classicomat pl. 10€ -ért vettem. Piacra, szociális boltokba, garázsvásárokba és hagytéki kiárusításokra / aukciókra kell járni.
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
Mindkettőnek meg van az előnye és hátránya.

PC -re nincsenek exkluzív PS játékok mint pl. : Horizon, Shadow of the Colossus, Gravity Rush, stb.
PS nem olyan sokoldalú mint a PC.
0
0
0
0
Sanyko avatar
Több hónapig konzolt használtam, most hogy megkaptam az új laptopom, már azt használom inkább.
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
ezért nincs olyan szerver, ahol különböző platformokon lehet játszani
0
0
0
0
zsivko avatar
Milyen már, hogy a konzolokon nincs egér támogatás. Egy FPS játékban ronggyá verem a konzolosokat ha egy szerveren lennénk.
0
0
0
0
A-D-x avatar
Én PC párti vagyok de van konzolom is. PC természetesen teljesítményben lenyomja a konzolt de asztali barátomnál rengeteg veszély áll fenn ami konzolnál nem. PL. vírusok, hackerek meg hasonló ínyencségek.
A konzolon viszont semmi ilyesmi csak a játék (ami persze hátrány a PC-vel szemben mer a PC multifunkciós eszköz és nem csak játékra való). De aki csak játszani akar annak tökéletes a konzol amire méregdrága minden játék PC-n meg csak letöltöd őket (persze itt meg a PC erejével kell kompromisszumot kötni amit konzolnál nem kell) de az új játékokat meg nem nagyon lehet már feltörni és felrakni torrentre úgyhogy a legújabb játékokért fizetni kell persze 2-3 ezer forintal kevesebbet mint konzolon. Én mindiginkább a PC felé húzok majd de mindenkinek saját véleménye.
0
0
0
0
no avatar
Én PC-t használok, de semmi bajom a konzollal.
0
0
0
0
X9K338DA avatar
Nem a fejlődés ütemével van baj, az az elpőző generáció alatt is nagy volt. Itt az ütött nagyon a konzolokon, hogy sokat csúsztatták a megjelenést és nagyon olcsóra akarták tervezni. Ahhoz képest, hogy az előző generációban az Xbox 360-ban volt már 2005-ben egy 3,2GHz-es 3 magos IBM PowerPC processzor, amikor az asztali PC-kben még talán be sem mutatkozott a Core2 Duo, illetve unified shader processzoros GPU, ami szintén csak egy évvel később mutatkozott be PC-n, a tesszellátorokról nem is beszélve, ami DX11-ig nem volt, vagy a PS3 Cell procija 1 PowerPC alapú PPE és 8 SPE processzormaggal, ez hatalmas technológiai előny volt és rengeteg erőtartalék.

Ehhez képest a mostani generáció jött 8 AMD Jaguar processzormaggal, amiket kb tabletekhez fejlesztettek eredetileg és egy már 2013 végén is alsó-középkategóriás teljesítményű GPU-val, másfél éve piacon lévő architektúrával. Már a megjelenéskor borítékolható volt, hogy itt hamar el fog fogyni a teljesítmény.
0
0
0
0
X9K338DA avatar
ha már most váltáson gondolkoznának hatalmas veszteséggel zárnának


A konzolokat már fél évvel a start után nyereséggel árulták. Ez a generáció eleve arra volt tervezve, hogy hamar megtérüljön a gyártóknak. Azóta bőven kerestek rajtuk annyit, hogy még a fejlesztési költség is megtérüljön, ami a teljesen PC kompatibilis alkatrészek miatt, amit ennél a generációnál használtak, valószínűleg egyébként is alacsonyabb volt, mint valaha.

Plusz jövő hónapban jön az Xbox One S várhatóan 20% közeli tuninggal, valószínűleg még idén év végén a PS4K kétszer erősebb hardverrel és jövő karácsonykor az Xbox Scorpio várhatóan az eredeti Xbone-nál négyszer nagyobb számítási teljesítménnyel. Ez tulajdonképpen már mind hivatalos.
0
0
0
0
Funes avatar
Hát, akkor ahhoz a 40 ezerhez sokat kell ám rágni még a szüleidet, hogy egy jó pc-re össze jöjjön. 😀
0
0
0
0
no avatar
Ok.😃
De végülis, inkább még gyüjtök, és egy jó PC-re dobok össze
0
0
0
0
Funes avatar
Kamonas 45k-ért ezt megveheted, ha játszani akarsz: [LINK]

Ez a legolcsóbb megoldás és játékot sem kell venned, csak letöltöd, felmásolod és játszol.
0
0
0
0
no avatar
Hát akkor szerintem PC mellett leszek...konkrét pénzkeretről nem tudok beszélni...14 vagyok, van egy kis zsebpénzem, kb. 40k ft, meg szüleimet kellesz akkor rá vennem hogy pótoljanak bele, - csak ők, illetve anyám hülyeségnek tartja megvenni, mivel már van 1 gép...és 100 ezreket nem fog rá költeni, csak azért, hogy jól szórakozzak.. ((mondja..)) - , na meg még ezt a gépet eladhatnám valamennyiért, meg tehát a szüleim, talán pótolhatnának bele 1 kicsit....max ha még én keresnék mellé vlmennyi ft-ot, de nem tudom hogy hogy...egyenlőre akkor megkell elégednem ezzel a géppel...
0
0
0
0
Funes avatar
Biztos, hogy még egy jó darabig nem lesz generáció váltás, főleg, hogy nem olyan rég álltak rá és, ha már most váltáson gondolkoznának hatalmas veszteséggel zárnának, szóval 2020 előtt ne nagyon gondolkozzunk ilyeneken.

Szerk:
Ps3-ból 80 millió darabot adtak el 7 év alatt, Ps4 még csak 30 millió körül jár, ameddig nem hozza a 70-80 milliós eladást addig biztos, hogy nem lesz váltás. Xboxone-ról ne is beszéljünk...
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Enyém 3 alkatrész kivételével új. 100 benne van, de nem nagyon acélos a teljesítmény 😆
Spoiler!
Persze nem sok kretén van, aki újonnan vesz GT730at 😊 Mellettem szóljon az, hogy Core 2 mellé vettem, amikor még tervben sem volt platform váltás


Konzol vásárlással várni kellene szerintem. Ki tudja lesz-e megint generáció váltás.
0
0
0
0
Bronson avatar
ha itt tartunk 100ezerből meg ihaj-csuhaj használt gépet veszel... 😊
0
0
0
0
Funes avatar
Használtan már kapni garanciális Ps4-et 75 ropiért... : [LINK]

A maradék 30 ropiból jó pár használt játékot tud venni, amit utána tetszés szerint cserélgethet.
Csak egy pár játék amik egyáltalán nem drágák: [LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
0
0
0
0
Bronson avatar
én a gépre voksolok... egy 500gb-os ps4 árából (100k körül) ezt lehet kihozni és ez attól jobb teljesítményt hozna. ez úgy jött ki hogy maradna egyenlőre az 500gb-os merevlemezed meg a házad. ha meg belefér a keretbe, akkor mindjárt egy jobb hdd-vel meg házzal startolni (+25k kb).
[LINK]
0
0
0
0
Puffin avatar
Kamonas: mennyit tudsz rá költeni?
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
Úgy vélem, a gépem már most SEMMIt sem ér, sőt, látom is, hogy a mostani játékokhoz képest ez -- ...
Na gondolkozok, hogy vennék egy újat/újitanám, vagy pedig veszek egy konzolt.
Szerintetek mi lenne a legjobb megoldás???
Konzolon belül is mi? X360/XO-/PS3/PS4
XBOX360/PS3-at még megéri venni?? Mert már a mostaniakat az újabbi konzolokra csinálják...
Vagy inkább vegyek egy jó Gamer PCt???
PC-re a hardverek drágák, Konzolra pedig a játékok...vagy esetleg a konzol ki kell flashelni/rgh-zni/nemtudommitkellcsinálnivele...😃 ???
A pénzzel kapcsolatban hogy érné meg jobban dönteni???
A válaszokat köszönöm!!
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Ha betudod kapcsolni a gépet kontrollerrel és odanavigálni a játékhoz, akkor igen.
0
0
0
0
xheynor avatar
HakuDragon: ha van lcd tv-d össze kötöd a pc-vel, veszel egy vezeték nélküli kontrollert, és majdnem ugyan ott vagy 😀
0
0
0
0
SuperPuma avatar
10 éves korom óta PC-n randalírozgattam (Elvégre egy Pentium 1-en jobb dolgok mentek, mint egy NES klónon 😆 ), szóval én is inkább ezt a tábort erősítem. (Off: Persze akkor még bicajoztam inkább...nem ám mint most 😆 )
Viszont egy X360at vezeték nélkülivel bevállalnék bármikor 😆 Ágyból kockulás azzal az igazi 😆
Eltudnék úgy képzelni egy téli szombat reggelt, hogy ki sem szállok az ágyból, hanem éjjeliszekrényről az irányító aparátot le és már mehet is
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Az az arany középút 😆
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
#PCMasterRace 😆

Nálam nem csak az van. 😆

Nálam van még: #Ps3FatMasterRace, meg #NyugatiMasterRace (Nyugati meki miatt, mert ott dolgozom 😆😉
0
0
0
0
winrar avatar
prismateech: Ezen az oldalon biztosan 😃
0
0
0
0
prismateech avatar
lol, nem is tudtam hogy van konzol vs pc topic, van aki még nem tudja hogy PCMR van?😃
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
De van szép oldala is a konzolnak. Az exkluzív játékok elég jók szoktak lenni. Ami meg van PC-re, azt meg nyilván azon tolom. Bár én most nem vennék se PS4-et, se Xbox One-t, mert nincs rájuk értelmes játék. Most van egy PS1 és PS2 kompatibilis PS3-am, amivel nagyon jól elvagyok.
0
0
0
0
Puffin avatar
Egyetértek! Konzol az nem ugyanolyan érzés! 😃
0
0
0
0
winrar avatar
szilvi96: Az exkluzív játékok alapján döntsd. Tehát amelyik oldalon jobb exkluzív címeket találsz, azt válaszd. Mondjuk én maradok örökre a PC-nél.
0
0
0
0
szilvi96 avatar
Sziasztok!
Szeretnék befektetni egy konzolba csak nem tudom még hogy melyik legyen xbox one vagy ps4?
Lemondtam a pcről mert már meguntam a tuningolsát cserélgetést stb stb.....
Valaki hozzáértő akinek van tapasztalata privátban vagy akár itt adhatna valami kisegitő tanácsokat.
Előre is megköszönném!!
ÜDV szilvi!
0
0
0
0
winrar avatar
Sosem lesz konzolom. PC-hez szoktam hozzá, azon belül is az FPS műfajt kedveltem meg. Így marad a PC, meg vagyok vele elégedve.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció