Konzol vs. PC

Szerző: dave500, 2008. November 21., téma
Fórum » Konzol
Azért nyitottam ezt a topicot, hogy elmondhassa mindeki kinek mi a véleménye. Jó forumozást!

Üdv: Dave500
Hozzászólások: 1 089
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
atstuff07 avatar
... és tessék:
"A Battlefield Hardline felbontása ugyanaz lesz, mint a Battlefield 4-é volt, jelentette ma be az EA. A GamesOnNet közlése szerint a PlayStation 4 és Xbox One változatoknál 60FPS a cél.
A pontos számok egyébként úgy néztek ki a Battlefield 4 esetében, hogy míg a PlayStation 4 900p-s verziót kapott, az Xbox One 720p-ben pörgette a képkockákat. Ezek a beállítások érvényesek a Battlefield Hardline béta verziójára is. Ez az egész felbontás kérdés leginkább azért kínos egy kicsit, mert a Visceral korábban azt nyilatkozta, hogy a cél az 1080p/60FPS mindkét konzolon. Sajnos úgy néz ki, hogy ez már csak terv marad."
forrás: [LINK]
egyébként biztos szép látványt ad 720p-ben is, de ez tényleg elég kell hogy legyen?

Viszont ugyanez egy másik címre is... [LINK]

Én megértem, hogy nehéz feladat stb, de akkor ne úgy akarják már eladni a konzolt, hogy beígérik mindig a PC-s standardot aztán meg nem lesz semmi belőle. Azonban én még mindig bízom abban, hogy 1-2 év múlva ilyenről már nem lesz szó, és átugorhatók az ilyen esetek.
0
0
0
0
atstuff07 avatar
Néha elő-előugrik bennem az ötlet, hogy nem lenne rossz a későbbiekben beruházni egy konzolra, hiszen az mégiscsak játékra lett kitalálva, nincs semmi probléma vele, betolod a lemezt és játszol. De az ilyen összehasonlításos videók tényleg mélypontra süllyesztik az ilyen ötleteimet. Az XO-nál mi az hogy 792p? Épphogy elérik a HD felbontást? Az új konzolgenerációnál a fullHD lenne a standard, de mivel sok-sok PC már (régebb óta) tudja ezeket, nem értem miért nagy dolog az, hogy úgy promózzák a készítők, hogy 1080p felbontást ígérnek 60fps-sel. Aztán mikor megjelenik, jön az marketing szöveg, hogy elég lesz a 30 is, kivesznek dolgokat, butítják a textúrákat, meg stb. Még ezt sem tudják tartani, ez egyrészt röhej. Mivel még viszonylag az első fázisban járnak az életciklusukban, bízom benne hogy majd az idő elteltével be fogja hozni a lemaradását, és olyan meglepetéseket fognak produkálni, mint az előző generáció az utolsó éveiben (pl. GTA V)
A nextgen-nek szerintem nem arról kellett volna szólnia, hogy hány magos, meg milyen VGA van benne, hanem hogy miben tud többet adni, mint az ősei. A grafika, meg néhány 'feature' pl. vezérlő stb. nyilván adja magát, hogy fejlődést mutasson, de amit produkálnak, ( szerintem ), az még jópár játék esetében nem sok, nyilván vannak kivételek.
A sorozatos csúsztatásokról meg nem is beszélve, azt mintha már belekalkulálnák a feljesztési időbe, de ez inkább a PC-nél van jelen.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Az azért az túlzás, hogy röhögve elmennek Full hd-ban Vannak olyan pontok a játékokban, mikor lehet látni fps drop-ot a konzoloknál is. Ráadásul a legtöbb játék le van korlátozva 30 fps-re. Viszont van csomó olyan exkluzív cím, ami nem jön ki PC-re. FPS játékokat pedig jól lehet konzolon is irányítani, bár az tény, hogy az egér+bill kombóval könnyebb.
0
0
0
0
sean avatar
Sose volt konzolom de egyre több előnyét látom. Az új játékok hamarabb kijönnek rá, mire pc-re kijön valami (márha kijön) addig a konzolosok már unják 😃 Az újabb konzolokon (pl.: PS4) elmennek a nextgen játékok röhögve fullHD-ba, az én gépemen amit 2 éve raktam össze (rengeteg magyar fiorínóért), már kifognak a legújabb játékok. És a legtöbb játékot már nem optimalizálják normálisan, agyon kell patch-elni hogy menjen valahogy. Lehet beruházok egy PS4-re jövő hónapban, 120-130 magyar fiorínót megér és nem kell a belsejét kicserélni minden évben hogy új játékokat is ki lehessen próbálni.
0
0
0
0
reload avatar
na eldöntöttem.. PS4 Coming Soon 😃 Eladom az Xboxot azt veszek PS4-et 😃
0
0
0
0
bukta2 avatar
Meg van a konzol előnye is nem hiába csinálják, de én PC-s vagyok. 😃
0
0
0
0
no avatar
Én meg nem is fogok soha venni. Nem az én világom.
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar


Reload

Szerintem ebben az esetben PC inkább PS4 még nem forrta ki magát.
Alig van még rá játék meg nem tudni milyen gyerekbetegségei lehetnek 😀
0
0
0
0
NeTuddMeg avatar
200ból már i7et kapsz.
0
0
0
0
reload avatar
szóval szerinted megérné kiadni 200k-t ezért a gépért, vagy inkább PS4?

[url=http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=53372&sub=usercomp&comp=113276]Gépem adatai[/url]
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
A PS4-gyen nem megy semmi se full grafikán, mert lebutítják a konzolos verziókat a PC-shez képest.
0
0
0
0
reload avatar
Napokban elbizonytalanodtam, hogy Ps4-et vegyek vagy Pc-t. Azért bizonytalanodtam el, mivel ha józan paraszti ésszel gondolkodom, akkor a PC-t 1,5 év múlva fejlesztenem kell, ugyanis nem megy rajta minden Full HD-ba.

4 éve van Xboxom, az alatt a 4 év alatt 8 db játékom volt.

Gép érvek:
- Olcsóbb játék
- Több kihasználási lehetőség
- Nem kell Live-t fizetni

- Lehet 1,5 év mulva fejlesztenem kell.

Playstation 4 érvek:
- Minden full grafikán megy rajta

- Drága játék
- Live-t kell fizetni

Nem igen tudok dönteni, szerintetek?

[url=http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=53372&sub=usercomp&comp=113276]Gépem adatai[/url]
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Én is most szinte csak PS3-on játszok, pedig elég kafa gépem van. De mindegy, mert elég sok videót szerkesztek, így jól jön a bika gép. 😜
0
0
0
0
Payphoner avatar
Superlompos Igazad lehet... Minden esetre jó dolog ez a PS3-imádom... több játékot vittem rajta ki mint PC-n
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Szerintem a legnagyobb ugrás a PS1 és a PS2 között volt. Pl. Gran Turismo 2 VS Gran Turismo 3. A mai napig csak ámulok, hogy 2001-ben milyen grafikát tudtak kicsavarni a GT3-ból (ráadásul 60 fps-sel).
0
0
0
0
Payphoner avatar
Nekem volt szerencsém az új konzolokhoz..... és igazából jobb élményt mint egy PC... talán azért mert ha azt mondja neked valaki hogy PC akkor eszedbe jut a facebook, a játék, netezés, filmezés... ha valaki azt mondja konzol akkor csak annyi hogy játék.... De amúgy az új konzolok csak a grafika miatt jobbak.... nincs olyan jó érzésem mint amikor PS2-ről PS3-ra váltottam.... azért közel sincsen akkor ugrás.... Szóval jobb a játékélmény konzolom de ha azt nézzük hogy PS3 vagy ps4 akkor játéktól függ melyiken jobb az élmény...
0
0
0
0
TeKaZ3 avatar
Hát, igaz.. ha már konzol akkor új generáció. Ezzel a korlátozással egyet értek. De még nem volt szerencsém Xbox One-on vagy PS4-en játszani ezért nem tudok róla véleményt mondani 😀 De én valahogy az X1 felé húzok jobban ^^
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Na igen ez a 30 fps az eléggé kínos. Főleg, hogy már most rögtön az elején le van korlátozva ennyire. Viszont a játékélmény így s nagyon jó konzolon. Amióta van PS3-am is, sokkal jobb kedvvel játszom.
0
0
0
0
Payphoner avatar
Ha én tehetném meg akkor PS4-et vennék... Imádok szerelni javítani de renget pénz.... kevesebb mint egy PS4... csak egy dolog van ami annyira fel tud bosszantani... ha már egyszer veszel egy PS4-et akkor ne legyen már szinten minden játék lekorlátozva 30 FPS-re mint az előző generáción.... a Watch Dogs is csak 30 FPS..... Nem tudom ezt megérteni..... csak ezek a HD feljavítások mennek 60 FPS-ben meg a fifa.... (jó ebben van egy ici-pici túlzás de akkor is... alig van játék ami 60 FPS-el futna...)
0
0
0
0
TeKaZ3 avatar
Ha tehetném most azonnal vennék egy Xbox-ot... de sajnos anyagiak miatt nem engedhetem meg magamnak. A gépbe belefáradtam már, folyamatosan költeni rá és még akkor sem biztos hogy mennének a játékok. Lásd: The Witcher 2, éjjel-nappal azzal játszanék de egyszerűen nem tudok mert akad. Na most konzolon nincs ilyen probléma.
0
0
0
0
Davezorrr avatar
Nekem is van itthon egy ps3 + egy PC + notebook...nem tudom miért lennék hülyegyerek...PS3-n játszok,PC-n meg a többi mivel nem jó játékra az enyém.
0
0
0
0
Bronson avatar
Hülyegyerekekenek!!!


Szép kis öngól... 😆
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Nekem van mindkettő, s nem érzem magam hülyének.
0
0
0
0
720 P avatar
Konzol olcsóbb, a PC-re költeni kell! 😀 Nekem volt PS3-am, GTA 4 PC-én teljesen más kategória. PC-én játszottam elsőnek vele, HD 5750 karival, win7 élmény indexe 7.3 volt, és mit ne mondjak... PS3 verzió elég gagyi volt hozzá....
PC-én szebbek a gamek! Van ps3-an is ami elég jó nem tagadom, de a PC grafikája jobban oda vág, ha van benne kakaó! 😆
0
0
0
0
Payphoner avatar
Ha nagyon nagyon gazdag lennèk mèg akkor is inkàbb konzol mint pc
0
0
0
0
lumosnina avatar
X-Box One? Nem koszonom! 😀 Ezzel is teljesen meg vagyok elegedve. Ha akarok Kinect-et is hasznalhatok, ugyhogy No.5. 😀
0
0
0
0
lumosnina avatar
Nemreg vettem egy X-BOX 360 E konzolt. Korabban csak PC-n jatszottam, talan 13 eves koromban haver PS-en parszor. Jelenleg banom, hogy csak most vettem konzolt.
Korabban mindig fejleszteni kellett, ha egy ujabb jatekkal akartam jatszani annyi penzem soha nem volt, hogy egy jobb gepet vegyek ami 1-2 evig megbirkozik a jatekokkal foleg a mai teljesitmeny orientalt jatekokkal szemben...
Szoval, most nekem ez a kanaan...nem kell kinlodni, megy vagy sem...grafika nekem igy is kielegito, szep.
Persze a PC elmeny az is egy mas fogalom. Teljesen mas erzes...stb.

Reszemrol a PC megmarad PC-nek az X-boxom meg arra, hogy jattszak. 😀
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Szerintem nem nehéz konzolon sem.
0
0
0
0
no avatar
nekem mindkettő van de nekem a pc felé jobban húz a szívem. én inkább fps sel játszogatok és az pc-n tényleg sokkal könnyebb
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Ez egy elég érdekes téma. Nekem mindkettő van, s mindkettőt szeretem. Gyerekkorom kedvence a PS1 volt, akkoriban nem is akartam hallani, hogy PC-n játszani. Telepíteni? Fúj... PS1-be benyomom a lemezt, s játszok is. Ez így volt elég sokáig, aztán egyre jobban érdeklődtem a PC iránt. Ismerkedtem a belsejével. Szép lassan megtanultam, hogyan kell összerakni egy gépet, majd szerelem lett. Aztán sok olyan játék volt, ami nem jelent meg PC-re, így vettem egy PS3-at az exkluzív címek miatt.

Ami a PC mellett szól, a szép grafika, a fps korlát nélküli játszás. Viszont sok pénzt bele kell ölni a fejlesztésébe.

Ami a konzol mellett szól, kényelmes, nem kell fejlesztgetni, meg nagyobb a játékélmény. Legalább is én ezt vettem észre, hogy rám ilyen jótékony hatással volt a PS3. Sokkal több kedvvel ülök le játszani, mint a gép elé. Viszont a játékok drágábbak, mint PC-re.

Szóval szerintem az a jó, ha van mindkettő egy háztartásban.
0
0
0
0
no avatar
PC. ügy lezárva. amúgy pc-n ezerszer jobb FPS-sel gamelni
0
0
0
0
Ray97ful avatar
Én arra gondolok h manapság inkább a konzolba jobb befektetni mert az nem kér semmi különleges dolgot h fusson a játék full HD-ban amúgy én is gép fan vok mert ma már egy konzol igen csak drága
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
orodreath: Igazából az első két mondat szólt neked.

Mert írtad ezt:

"az XBox One tényleg gyengébb mint a PS4 de szerintem teljesen jó, a másik meg ha most beleteszik a legbrutálisabb hardvert akkor mondjuk 3-4 év múlva mit újítanának rajta?"
0
0
0
0
no avatar
BukoTt:Én is pont azt néztem azért döntök így
0
0
0
0
Bukta avatar
davidlope97: én is a ps3 mellett döntenék, mert szerintem jobb játékokat adnak ki rá.
0
0
0
0
no avatar
ps3 mellett döntök 😆 nekem végülis ami nincs pcn az kell pl az nfl újabb részei
0
0
0
0
GamerFater82 avatar
Igazából a te döntsd el hogy melyek azok a "húzó" címek amivel szeretnél játszani?! A konzol önmagában mindig is kevés volt hogy elkeljen illetve nem ott nem a VAS ereje ami számított hiszem minden ráírt játéknak futni kell rajta. A rá megjelenő játékok vonzották a játékos társadalmat!
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! szeretnék konzolt venni de nem tudom eldönteni hogy melyiket .sztetek melyiket vegyem ps3 vs xbox 360? (Én a ps3-al szimpatizálok)
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
orodreath: Megmondom őszintén én még enm hallottam arról, hogy bármelyik konzolban is cseréltek volna CPU-t/VGA-t mikor kiadtak egy újabb változatot. tehát a PS3 Fat hardvere nem gyengébb szerintem, mint a PS3 Slim hardvere. Inkább csak apróbb finomításokat hajtottak végre. Jobb szellőzés, kisebb méret, kevesebb hőtermelés, kisebb fogyasztás, nagyobb vinyó stb. Bár a PS3 esetében például kivették a visszafelé való kompatibilitást, mert a 20 gigás és a 60 gigás Fat visszafelé kompatibilis volt, csak a 40 gigás nem (ezt a logikát sose értettem).
0
0
0
0
NexoN avatar
érdemes venni ps3-at manapság? 😃
0
0
0
0
Sawyer226 avatar
Én személy szerint PS3-X360 közül nekem a 360 jön be jobban minden téren, de leginkább a kontroller miatt mert számomra az nagyon kézre álló.
Az új konzolok szerintem elég nagy ratyik lettek mert ritka nagy trágya hardverük van főleg az xbox One-nak... szerintem még egy 7870 is bőven elég arra, hogy sokkal jobb graffon menjenek a gamek mint konzolon persze nem minden megy rajta fullon de hát a konzolokon se fog fullon menni semmi 😃 szerintem ezek a gépek már most elavultak... itt egy link ahol részletes a hardver leírása és könnyen össze lehet hasonlítani egy asztali gép vga-val a teljesítményüket: [url]http://***/elemzesek/generation_next_%E2%80%93_playstation_xbox_es_pc/1955/4[/url]
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Sweetwater: Ezektől a dolgoktól függetlenül azért PC mellé nagyon is jó lehet egy konzol, mert ugye nincs Gran Turismo, Forza 5, Quantum Break, Zelda, Deep Down, Halo vagy mondjuk Metal Gear Solid 5 ami nekem azért nagyon hiányozna. 😀
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Egy mai PC egy FX-6300-as procival és egy HD7950-es kártyával már maximális beállításokkal tudja futtatni 1080p-ben a Battlefield 4-et míg egy PS4 már most képtelen erre. A PS4 1600x900-ban sem tudja maximális részletességel futtatni a BF4-et. Xbox fronton még rosszabb a helyzet, ott 1280x720-ra kellett visszavenni a felbontást ahhoz hogy folyamatos legyen a játék. És ezek még csak az első címek, mi lesz itt 1-2 év múlva???
Már most azért küzd a legtöbb fejlesztő hogy 720p-be ne adj isten 900p-be stabil 30/60 FPS-el menjenek a játékok. 1080p-ben még elég kevés játék látott napvilágot PS4-re és kivétel nélkül a PC-s változat szebb. PS4-et tervezek én is venni de csak a kizárólagos címek miatt, PC helyett biztosan nem választanék konzolt.
0
0
0
0
GamerFater82 avatar
Orodreath: NA milyen az új gépszörny?! Hasít rendesen mi?!

Gratu az epic loot-hoz!!! 😃
0
0
0
0
GamerFater82 avatar
Én szerettem mind a 2-öt! Van itthon xbox + Ps is de ami miatt soha nem tudnám elképzelni csak a konzolt: Az FPS játékok! Egyszerűen nem áll rá a kezem a célzásra egérrel van meg szokva .. oda viszem bumm headshot... a paddal nem megy... autós , verekedős és egyéb az jöhet de az fps kifog rajtam 😀 Amúgy az tény hogy iszonyat nyers erő van az új nexgen konzolokban!
0
0
0
0
Slier avatar
ott is ha kell valami csak letöltöd és felmásolod 😃
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció