TripplaXXX írta:
én a cspel műszaki szakközépbe fogok járni és ott a gépészetet tanulom majd
Az jó?
Annyiból jó esetleg, hogy tapasztalatot szerzel, ugyanis a szaképzős éretségi nem elég naon semminek sem. Max akkor ha nem 1 puccos helyre akarsz menni. Ajánlót utána egyetemet is elvégezni mert az nem nagyon nehezebb állítólag.
A Csepel műszakinak van 1 "testvér" vagy mien suli az az Fodor József szakképző és gimnázium. Én a Fodorba járok infó szakra és a tanárok elég jók. Sok tapasztalatot szerzek az informatikából ami majd jól jön ugyanis Rendszergazda és Webszerkesztéssel fogok foglalkozni!
A Csepel műszaki az mindenkit felvesz még a 2es tanulókat is ami nem jó ugyanis így az összes hülye oda jelentkezik mármint olyanokra gondolok akire ránézel és beveri a képed....
Feki1991 írta:
Az eszterga könnyű, hisz ott csak 2 síkod van (X,Y). Mit fogácsoltatok fát vagy faggyút? 😀 Habár, meglehet hogy fémet, de nem hiszem. 😀
dehogynem, fémet, vagy néha műanyagot esztergálunk😀
jó, de én tegnap kezdtem el tanulni rajta, és előtte nem is láttam ilyen gépet, szal hidd el elég bonyolult nekem 😀
meg nem csak az h síma fémet, hőkezelt acélt kellett.... csak dobáltuk a megmunkáló lapkákat a kukába mert alíg bírt vele 😃
TripplaXXX írta:
Az jó?
Komolyan mondom már csak röhögök ezeket ... az jó... az jó? Nem sok ember jár ide és nyilván nem tudhatnak mindent! A gyakorikerdesek.hun előbb kaphatsz jobb válaszokat!
pont ma dolgoztam CNC esztergagépen, nagyon érdekes de k.rva bonyolult elsőre 😃
én gépi forgácsolónak tanulok, de CNC-t is tanulunk, nem csak síma esztergálást meg marást, am helytől függ h mennyit keresnek a CNC-sek, de lényegesen többet tudnak elérni mint az átlag.... én is azért vagyok ezen, jó lehetőség van benne
TripplaXXX írta:
egyébként miaz a CNC?😆
De én amúgy a CAD-CAM izébizéről😆 kérdeztem hogy az mivel foglalkozik
Computer Numeric Control, számítógép által vezérelt fém/fa/... megmunkáló eszköz. Általában eszterga, maró, plazma, víz. Ha akarod írhatok egy rövidke progit melyet levideózok.
Ahogy már írtam, a CAM rendszerek a CNC-k alá tartoznak, egyfajta működtetési elv melyben nem írsz koordinátákat hanem a gépen megrajzolod az adott alkatrészt 3D-ben s a gép legyártja.
A CAD pedig csak simán rajzolás 2D/3D-ben. De ha figyelmesen elolvastad volna a HSZ-m, akkor nem kérdeznéd újra hogy mi mit jelent. 😉
Szlovákiában 500EUR-tól olyan 2000-2500EUR-ig, külföldön (Hollandia s Nagy Britannia keres rengeteg CNC-st) ha jó vagy 3-4 év praxxal 1500-2000-től 5-6000 EUR-ig kereshetsz. Persze kereshetsz akár többet is, de oda már tudnod kell 5 síkban dolgozni s nem árt a neved elé valami, de kiaz aki nem elégszik meg akár 2-3000Euróval?! 😃
Ha jól tudom a politikus után a CNC programozói állás füzet a legjobban. Persze nem a kezdőknek, hanem a tapasztalt vén rókáknak. 😀
Énis CNC-nek megyek.Aztmondta a tanár, hogy itt Magyarországon minimum megkeres 200 000ft-ot.
Szlovákiában 500EUR-tól olyan 2000-2500EUR-ig, külföldön (Hollandia s Nagy Britannia keres rengeteg CNC-st) ha jó vagy 3-4 év praxxal 1500-2000-től 5-6000 EUR-ig kereshetsz. Persze kereshetsz akár többet is, de oda már tudnod kell 5 síkban dolgozni s nem árt a neved elé valami, de kiaz aki nem elégszik meg akár 2-3000Euróval?! 😃
Ha jól tudom a politikus után a CNC programozói állás füzet a legjobban. Persze nem a kezdőknek, hanem a tapasztalt vén rókáknak. 😀
Az a CNC (annak vagyok részben kitanulva, mármint NC/CNC programozónak) egyik (számítógépes) formája. Ahol pl EdgeCAM-ben megrajzolsz valamit s a program saját maga megtervezi a munka utat így Neked elég a 0 pontot megadni a többit a progi megcsinálja, az újabb EdgeCAM már a fordulatot is megtudja határozni egy adott pl 1,6-os Ra érdesség eléréséhez.
A CAD pedig 2D/3D-s rajzolás, semmi megmunkálás, csak rajzolás.
Én még pontosan nem tudom, de 100000% hogy informatikával kapcsolatos, valószínű, hogy webdesigner 😃
Legalábbis az akarok lenni, már kérdés hogy tényleg az leszek e 😃
Ez tény, hogy informatikáé a jövő, de egyre jobban telítődik ez a szakág!
Egyre kevesebb a jó szakmunkás, pedig egy jól választott szakmával nagyon jól lehet keresni, ha az ember komolyan veszi!
igazad van. Ha normálisan megcsinálod az autószerelői szakmát és Budapesten nyitsz egy vállalkozást, minden jól fog menni. Nem kell 5-6 diplomával rendelkezned, hogy 300k-s fizetéseid legyenek.
Én történész szeretnék lenni, jelenleg 10.-es gimnazista vagyok, katolikus gimnáziumban, informatika szakon. Nem azt mondom, hogy az informatika rossz, de mégsem ott képzelem el a pályámat.
Pedig tudom: az informatika a jövő.
Tesla GoD írta:
ha nekem adsz majd árengedményt, akkor nagyon is😃 am jól el lehet belőle élni, főleg ha nem zárkózol el attól hogy átverj olyanokat, akik nem értenek hozzá😂
Nem kell ott átverni senkit! Egy olyan autószerelő, aki megbízható, és érti a dolgát, nagyon jó pénzt keres!
Szervizekben jellemző az átverés, de ha magánvállalkozásban nyomja valaki éppen az az előnyös, ha becsületes a szerelő, mivel másképpen elfelejtheti azt a kifejezést, hogy visszatérő kuncsaft!
ha nekem adsz majd árengedményt, akkor nagyon is😃 am jól el lehet belőle élni, főleg ha nem zárkózol el attól hogy átverj olyanokat, akik nem értenek hozzá😂
Van itt nálunk a városban egy olyan ember aki traktorok elektronikáját babrálja és olyan volt hogy az automata váltó nem akart váltani.Na rádugta a kis laptopját a traktorra és a régebbi hibaüzeneteket nézte és rájött hogy a kézifék volt a rossz de a váltóval van egy áramkörön és így a váltó is szar volt.Na most ezzel 2 órát ügyeskedett de előtte még két ember fél napig babrálta de nem jöttek rá mi volt a baja ezért hívták őt.És mondta hogy a munkaidejéből 2 órát csak vezetéssel tölt.
Nem tudom mi ez a szakma de a laptopos csávó aki a modern autók központi számítógépét babrálja igen jól keres! Rádugja a laptopot a kocsira pötyög rajta fél órát és kész és ezért kér kemény tízezreket!
Én úgy tervezem hogy kijárom alapiskolát, utánna középiskola (4 éves gimnázium) és utánna főiskola, informatikus szeretnék lenni 😀.. de lehet hogy közép iskola után nem megyek tovább fősulira, hanem elmegyek melózni.. és aztán majd meggondolom.. még messze van az... kitudja mit hoz a jövő.
Az autovillamossági is jó, de most már a PC világé a jövő, ezért abban nem butaság gondolkodni. Azok jól keresnek.
De neked kell eldönteni, hogy szellemi munkát vagy fizikai munkát akarsz végezni...
LEsarkítom: egy irodába akarsz dolgozni, vagy fizikai munkát akarsz végezni.
Hát ez hihetetlen akkor az én osztályom hülye ennyire de én úgytudom hogy az iskolánk háromnegyed része ilyen 2-es 3-as tanuló vagy KÖZEPES és azokból semm lesz semmi?
HÁT EZ HÜLYESÉG
MINDENHOVA CSAK 4-ES 5-ÖSSEL VESZNEK FEL ?
A ***T
Az jó?
Annyiból jó esetleg, hogy tapasztalatot szerzel, ugyanis a szaképzős éretségi nem elég naon semminek sem. Max akkor ha nem 1 puccos helyre akarsz menni. Ajánlót utána egyetemet is elvégezni mert az nem nagyon nehezebb állítólag.
A Csepel műszakinak van 1 "testvér" vagy mien suli az az Fodor József szakképző és gimnázium. Én a Fodorba járok infó szakra és a tanárok elég jók. Sok tapasztalatot szerzek az informatikából ami majd jól jön ugyanis Rendszergazda és Webszerkesztéssel fogok foglalkozni!
A Csepel műszaki az mindenkit felvesz még a 2es tanulókat is ami nem jó ugyanis így az összes hülye oda jelentkezik mármint olyanokra gondolok akire ránézel és beveri a képed....
Az eszterga könnyű, hisz ott csak 2 síkod van (X,Y). Mit fogácsoltatok fát vagy faggyút? 😀 Habár, meglehet hogy fémet, de nem hiszem. 😀
dehogynem, fémet, vagy néha műanyagot esztergálunk😀
jó, de én tegnap kezdtem el tanulni rajta, és előtte nem is láttam ilyen gépet, szal hidd el elég bonyolult nekem 😀
meg nem csak az h síma fémet, hőkezelt acélt kellett.... csak dobáltuk a megmunkáló lapkákat a kukába mert alíg bírt vele 😃
Az jó?
Komolyan mondom már csak röhögök ezeket ... az jó... az jó? Nem sok ember jár ide és nyilván nem tudhatnak mindent! A gyakorikerdesek.hun előbb kaphatsz jobb válaszokat!
Az jó?
én gépi forgácsolónak tanulok, de CNC-t is tanulunk, nem csak síma esztergálást meg marást, am helytől függ h mennyit keresnek a CNC-sek, de lényegesen többet tudnak elérni mint az átlag.... én is azért vagyok ezen, jó lehetőség van benne
egyébként miaz a CNC?😆
Computer Numeric Control, számítógép által vezérelt fém/fa/... megmunkáló eszköz. Általában eszterga, maró, plazma, víz. Ha akarod írhatok egy rövidke progit melyet levideózok.
Ahogy már írtam, a CAM rendszerek a CNC-k alá tartoznak, egyfajta működtetési elv melyben nem írsz koordinátákat hanem a gépen megrajzolod az adott alkatrészt 3D-ben s a gép legyártja.
A CAD pedig csak simán rajzolás 2D/3D-ben. De ha figyelmesen elolvastad volna a HSZ-m, akkor nem kérdeznéd újra hogy mi mit jelent. 😉
és az jól keres?
és az jól keres?
A CAD pedig 2D/3D-s rajzolás, semmi megmunkálás, csak rajzolás.
Heló!
A gépész az jó szakma?
Igy, hogy "gépész", igy elég tág fogalom...
A gépész az jó szakma?
Ám komolyan rühellem őket...
NA de ettől függetlenül rühellem a Petrikeseket. 😶 Önteltek...😢😠
Legalábbis az akarok lenni, már kérdés hogy tényleg az leszek e 😃
Ja, pedig én sz**tam!😆
A főnököm is valami környezetvédelmi suliba járt nemrégen, de megőrjített! Állandóan megakarja váltani a világot!
Azok mindig azt hitték, hogy ők sz***ták a spanyol viaszt. 😠 OMG.......😞
Egyre kevesebb a jó szakmunkás, pedig egy jól választott szakmával nagyon jól lehet keresni, ha az ember komolyan veszi!
Én történész szeretnék lenni, jelenleg 10.-es gimnazista vagyok, katolikus gimnáziumban, informatika szakon. Nem azt mondom, hogy az informatika rossz, de mégsem ott képzelem el a pályámat.
Pedig tudom: az informatika a jövő.
Nem kell ott átverni senkit! Egy olyan autószerelő, aki megbízható, és érti a dolgát, nagyon jó pénzt keres!
Szervizekben jellemző az átverés, de ha magánvállalkozásban nyomja valaki éppen az az előnyös, ha becsületes a szerelő, mivel másképpen elfelejtheti azt a kifejezést, hogy visszatérő kuncsaft!
Az jó?
az nem a kókler?
Miért lenne kókler?
Ez a szakmája a kocsi központi számítógépét programozza át! Hogy pl befogadja az adott új alkatrészt...!
De neked kell eldönteni, hogy szellemi munkát vagy fizikai munkát akarsz végezni...
LEsarkítom: egy irodába akarsz dolgozni, vagy fizikai munkát akarsz végezni.
HÁT EZ HÜLYESÉG
MINDENHOVA CSAK 4-ES 5-ÖSSEL VESZNEK FEL ?
A ***T