Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Ismét kérném a segítségeteket. Milyen kártyát ajánlanátok lehetőleg 60.000 forint alatt? Pár hónapra kéne csak míg össze nem jön a cash GTX 1080 ti-re és addig ne porosodjon a többi alkatrész.
Jelenleg így áll a konfig:
- Alaplap: msi X99A SLI Krait Edition
- Processzor: Intel Core i7 5820k
- Táp: EVGA Supernova 750 G2
- RAM: Corsair Vengeance LPX 2x8GB 3200MHz DDR4
- SSD: Samsun 850 EVO 250GB
Én egy GTX 1050 ti-re gondoltam.
Amúgy a táp Overkill, ha nem akarsz SLI -t.
Hogy üzembe helyezzem úgy gondoltam megérné vennem valami kis VGA-t aztán majd túladok rajta amit betudok újítani egy gtx 1080 ti-re.
Köszi a segítséget. Persze ha másnak is van gondolata szívesen várom, addig elkezdem böngészgetni a 1050-eket
ha munkára állítja össze az ember az más kérdés, de ha játékra akkor egykártyás rendszer a nyerő. (Szerintem) meg aztán egy 1080Ti nem egy gyengusz kártya... de gondolom nem játékra lesz a géped építve mert akkor a proci-t sem értem egy i7 7700k kenterbe veri játékokban,És bőven olcsóbb is.
az sli sok esetben többet árt mint használ hibák lépnek fel crash flickering stb...
Amit szem előtt tartottam mikor a VGA-t kinéztem az a VR ready, 4k, meg hogy a piacon most nagyon erős. Ha jól tudom csak a Titan X veri.
Ez a VGA egy 4k-s TV-t és 2 Full HD monitort kell majd hogy kiszolgáljon. Nem szeretnék semmi fennakadást.
Csatlakozom a többiekhez, nem sik értelme van az sli-nek. Jobban jársz, ha azt a pénzt elrakod, és a következő széria megjelenésével mérlegeled, hogy hoz-e annyi pluszt, hogy megérje váltani, a rávaló meg már úgyis meg lesz. Mondanám hogy akkor inkább vedd a Titan XP-t, de elég nehéz beszerezni
nagyon sok múlik a játékok optimalizálásán és amiket most az e3-on bemutattak néhány cucc döbbenet ahogy kinéz szóval gépigények is valószínűleg elég nagyok lesznek
itt is soknál nincs meg a stabil 60
[LINK]
Ha pedig neki sincs, akkor várok.
Mert Romániába lehet kapni rx470-et 63e forintért, de Bukarest messze van.
Megnézem ma a helyi számtech boltokba.
Bár jó lenne tudni a gép pontos adatit. Az első kérdésedből kiindulva lehet VGA vagy akár tápegység gond is.
Kis tanácsra lenne szükségem.
Nemrég akartam venni RX580 at de pehemre pont, akkor akartam, amikor mindenhol elfogyott. Megrendelni még sikerült de csak úgy hogy 1 hét mire megérkezik a raktárba. ez azóta se történt meg és a bolt szét tárta a kezét, "nem tudjuk mikorra lesz újra elérhető ,ha nem akar várni, szóljon a rendelés visszavonásáról". Mondanom sem kell jó szar bolt az ilyen aki nem megtartani akarja a vásárlót hanem inkább elküldi.
A lényeg az, hogy több boltot is végig kérdeztem, hogy mikorra lesz elérhető, egyiken se tudták megmondani.
Ez volt a kiszemeltem:GIGABYTE AORUS Radeon RX580 XTR 8GB
A kérdésem az próbáljak meg várni hátha lesz előbb utóbb. Vagy érdemes venni inkább egy másik fajtát.
Ezt a 2 egyedet szemeltem ki. az 1060 közelebb van az árához de csak 6GB míg az 1070 8GB de drágább teljesítményben jobb viszont.
- GIGABYTE AORUS GeForce GTX 1060 6G 9Gbps 6GB GDDR5 192bit PCIe (GV-N1060AORUS-6GD)
- GIGABYTE GeForce GTX 1070 G1 Gaming 8GB GDDR5 256bit PCIe (GV-N1070G1 GAMING-8GD) Videokártya
Hosszú távra tervezek nem csak 3 évre olyan minimum 7év.
Melyiket érné meg jobban a 2 kártya közül? illetve érdemes e várni az RX 580 ra
Válaszokat előre is köszönöm.
A gép amiben benne lesz: https://gepigeny.hu/user/kailee/eszkozok/225423
Ha van rá pénz, és "sürgős" akkor az 1070, de ha tudsz várni, megvárhatod az 580-at is, mivel olcsóbb, és nincs annyira nagyon sokkal lemaradva az 1070-től.
Enyém rend szerint jóval alacsonyabb mint az átlag (Legalább is így pc játékok terén)
Várni várnék csak a baj az hogy ott van megvéve az összes alkatrész az új gépbe azt áll a szekrénybe mert nincs vga 😃 ha csak 1 hét lenne és biztos lenne akkorra megvárnám simán az 580-at de sajna semmit nem mondanak.
Palit Super Jetstream elgondolkodok bár amelyik bolt adja ugyan annyiért nem éppen tetszetős nekem.
ez pl. egész jól hangzik : [LINK]
7 év... a kérdés, hogy a hardver él-e addig. 😀
De ha nem fogod a kijelződet folyton újítani, azaz nem egy 8K monitor/tv előtt ülsz 5 év múlva, akkor miért ne lenne elég? Mindig az igények szabják meg a szolgáltatás színvonalát. Ha maradsz a FHD felbontásnál (nem láttam monitort a cuccaid között, ezért csak tippelem), akkor egy GTX 1070 hosszú távra elég. Spoiler!
Én a GTX 1070-et akkor vettem mikor megjelent. Jött az 1080, most az 1080Ti, de nem érzem/éreztem úgy hogy váltanom kellene rá. (Jelenleg nem.) Egy 1070 Full HD-ban jó pár évig, 1440p-ben is, és jó pár játékot még 4K-ban is szépen fog futtatni. Jelenleg "én" Full-HD-ban "vagyok", de ebben az évben át szeretnék váltani 21:9-re, és 2560x1080-as monitorra vagy 1440p-es re.
[LINK]
Igaz a felsorolt játékokat nem próbáltam.
a r7 meg max textúrán majd 8gb vram-ot zabál egy kicsit vissza vettél volna belőle nem lett volna szaggatás
Gondolom a vásálás előtt nem igen kérdeztél meg egy hozzá értőt sem.
Ha Maradsz az FX 6300-nál, akkor jobban jársz ha megválsz ettől a kártyától és veszel egy olyat amit ki is hajt. De ha igy jó neked, akkor tudom ajánlani váltásnak a Geforce Titan Xp-t. (:
Köszi
Olyan max 75-80k amit rászánok (260€)
Van sok választék mind 480 mind 580 téren vannak Shappire kártyák vannak Asus ok Gigabyte ok és van egy 480 Red Devil amit ha előrendelek akkor valamikor kihozzák.... nem tudni mikor mert csak előrendelést ír... de az ára nagyszerű 257€ .
Sajnos használt kártyába nem bízok meg ezért újat akarok.
Igazából soknál 2-5 hetet írnak mire lesznek raktáron így egyenlőre várok picit de pü ben várok tippeket.
Azt lefelejtettem hogy FullDH ban játszok,nem is tervezek egyenlőre 4k-t meg hasonlót,elég nekem a FHD
Így az 580 ast vettem meg de nem látom hogy írta volna hogy akció de gondolom azért
mehet mellé a 1050ti (50ezer alatt) vagy a 1060 3g/470 4g/570 4g. 960-at csak használtan garival 45 alatt.
hogy a lapot és a ramot később ne kelljen cserélni mehet bele bármilyen 1150-es i5 vagy i7, ezek is inkább használtan, mivel újonnan elég sokba fájnak. aprón 30-40ezerért simán találni ilyet (pl.: 4440, 4460, 4570, 4590, 4670, 4690)
[LINK]
i5 2500k 4.8 ghz-es OC-n kihajt egy 1080-t ,akkor honnan veszed,hogy limitelne egy 1070-t egy 3570k 4.5-ös órajelen? A te procid 2500k szint felett van mindenhogy . Simán kihajtana egy 1070-t azzal az órajellel. Úgy látszik nem néztél elég teszt videót a neten 😃 .
Köszi srácok! Igazából teljesen meg vagyok elégedve vele, főleg openworld játékoknál, AMD-nél mindig idegesített ez a kisebb be akadás, na most ez teljesen megszűnt. Senkit nem szeretnék ezzel eltántorítani az AMD-től,de számomra pozitív volt most a váltás,pedig egy RX 480 használtam én is.
GTA V-ben láttam már i5 2500k-t 1080-t kihajtani fullon majdnem 5 ghz-es OC-n úgy ,hogy nem fogta vissza a kártyát cseppet sem.
@xsebix
Ott kérlek vagy OC beállítás gondok voltak vagy maga a proci. Nem értem,hogy hogy droppolhatott procid miatt hacsak nem valami baj volt vele.
[/url]
Ez elírás vagy igaz?
Remélem szerencséd lesz 😉
Nekem is rendelni kellett volna, de nem mertem.
Teljesítményre az RX580 vagy az RX480 a jobb?
Akár mégegyet is tehetnél mellé azt is bírná a tápod!
Mint ahogy Puffin kollega is leírta, az csak sablonszöveg amit rá kell írni. 😃
Nekem a 470, játék közben sem eszik 100W-nál többet. 😃
A teljes rendszer nem ehet annyit. Az MSI Gaming RX570 ajánlott tápja egy jó minőségű 450W táp.
Az RX570 hivatalos TDP értéke (persze majd ettől lesz eltérés, főleg OC gyártmányok esetében), 150W!!
E háromból egyértelműen a GTX150Ti! De a Ti !! Fogyasztás ugyanakkora, viszont teljesítménye jobb. Annyi, hogy a 460 később erősödhet DX12 játékok alatt, mert jobb ezen támogatása, de DX11-ig az 1050Ti beelőzi. Azonban egyetértek MC MaRcI kollégával, ha plusz keret, akkor RX 470!
gtx 1050 2gb
gtx 1050ti 4gb
vagy rx 460 4gb
Illetve, hogy az RX 550 30ezerért mit tud? Ami ennyire olcsó, nem lehet túl erős se.
Igazából megvan minden amit szeretnék csak a proci a kérdéses tényező... tudom hogy egy i5 kihajt minden vga-t szépen de elrettent a 4 mag 4 szál (lassan kevés lesz ez nem?) De javitsatok ki ha tévedek.de vga téren is várok ötleteket ha van jobb!
Az új AMD Ryzen r5 1600x assal szemezgetek 300€ ért sztem jó vétel lenne egy amd rx 580 as lenne mellé egyenlőre 8gb ddr4 ram társaságában később majd bővítem 16gb ra...
Tehát proci téren várom a válaszokat!
1080p ben játszok és nem tervezek egyenlőre 4k-t de kitudja... talán egyszer.
Ösz:280-300k a plafon addig árban elmegyek. Ha valaki tud valami bika összeállítást ennyiért várom itt is és privátban is.!
Játékra lessz építve legfőképpen az új érkező cod wwll re és a sw bf 2 re és a world of warcraft ra
Ssd-m és HDD- az van
SSD 840 evo 120GB
HDD sagate barracuda 2tb
Vettem egy új monitort (Dell UP2516D) és hát szeretnék erősíteni a videokártyán most egy MSI GeForce GTX 750 Ti TwinFrozr OC 2GB GDDR5 128bit PCIe van a gépbe márka hű vagyok 😃 max 100.000.-ft
Sajna már csak használtan vehető.
Esetleg GTX 980TI vagy GTX 1070, persze ezek is csak használtan férnek bele.
A GTX 1070 olyan 125-130-tól van újonnan Az MSI példányok 140 körül.
Vagy a másik oldalról ott van amit KRZT963 fórumtárs ajánlott.
Akinek ilyen videókártyája van, mit tapasztalt?
Ugyanebben az árkategóriában (max.70E) van-e ennél is jobb vétel? (Nem hardveraprós)
Alább MC Marci írta azt, hogy várjak az rx500-as szériájára. Na most a kérdés, hogy az miben/mennyivel lesz jobb mint a mostani kártyák? Illetve nem lesznek drágák, ha már most adják ki őket?
RX 480 4GB, vagy 1060 3 GB, de ha lehet inkább ne add el, vagy várd meg az új Radeon karikat. 😀
(Upd.: Közben találtam egy ilyet: Asus STRIX-RX470-4G-GAMING - 57ezerért) Milyen?
1050Ti is hasonló árban van, de ne dőlj be neki, a 470 erősebb. 😃
Én a helyedben, mivel ez jár a legkevesebb galibával és nem veszítek vele semmit, bevállalnám a 1060-at csereként.
Mindenesetre én simán bevállalnám a 1060-at.
Szerk: Azt azért ne felejtsd el, hogy ha neked nem tetszik a csereajánlat, akkor vissza jár a pénzed!
Lenne egy olyan gondom,hogy volt egy Asus DUAL-RX480-O4G ami megadta magát, most nem térnék ki a részletekre. Ahova szólt a gari,ott cserélnék egy EVGA GeForce GTX 1060 SC 6G (ráfizetés nélkül), viszont az lenne a kérdésem,hogy ITX mérete miatt mennyire időt álló és,hogy mennyire éri meg? Mert a másik opció a ráfizetéses RX 580 Pulse lenne 4G. Köszi a segítséget 😉
de am nem is értelek a mostani gépedbe ha jól látom r9 390 van az kb ugyan olyan erős mint az rx 480
akkor minek a csere?
ha megvan a lóvé minden kép gtx 1080
Egy gyors kérdésem lenne. Egy Intel Core i7-7700K proci mellé játékra melyik Videókártyát ajánljátok ebből a kettő közül:
MSI RX480 GAMING X 4G
vagy
MSI GTX1080 Gaming X 8G 8GB GDDR5X
Az árbeli különbségektől eltekintve, teljesítményben mekkora a különbség a kettő között?
Köszönöm a segítséget!
Sziasztok!
[LINK]
A táp miatt meg felesleges parázni, bőven elég lesz.
én a helyedben megvenném az erős vga-t
monitort meg pl 1 hónap múlva addig elvagy a mostanival
jobban megéri
de én pl rx 470 alá már nem adnék ami szintén 60 körül mozog
FrostnovaZ én is a 4gb rx 480-at ajánlanám a 3gb-os 1060 helyett nagyon vram igényesek a mai játékok és sokat jelent az a +1gb
táp meg lazán elvisz bármilyen vga-t
[LINK]
vagy
[LINK]
Tud annyival többet a gtx1060 hogy azt a 15 ezret még ráköltsem? Igazából ami miatt nagyon filozofálok, hogy melyik legyen az azhogy nem tudom, elég-e a 1060-nak az 500w-os táp. Mert az jó 50w-tal többet fogyaszt mint a 1050ti. Szerintetek melyik érné meg jobban?