Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Gigabyte Gtx 970 G1 Gaming-ről vélemény ?
Főleg az érdekelne hogy mennyire hangos a kártya .
játék és egyébb dolgok közeben netezés filmezés stb
hangtalan teljesen
Ajánlom ezt a linket és ezt a tagot. Épp árul 1 év garanciás MSI GTX 970-et. Azzal nem igazán tudsz félrenyúlni.
Jobb,mint garancia nélkülit venni és kockáztatni. 75k-ért árulja.
[LINK]
Én 60e-ert vettem 970 másfél év garival
[LINK]
[LINK]
Volt nemrég 100-ért de az eltűnt és szerintem nem véletlenül, mert annyiért még jó vétel.
A proci az kiszolgálja a GPU-t. Ez esetben mindenképp ajánlott a bővítés, sosem árt a több RAM.
De talán nemsokára jön az új ASIC ami sokkal jobb ilyen célra.
Most nem mernék használtba vágni,nem tudom mennyire befolyásolja a bányászat a kártyák élettartamát,de sok jót nem olvastam még róla.
Ésszel kell nagyon vásárolni.
Egy videókártyát szeretnék vásárolni, mert a mostani már egy kicsit elavult. Megéri most egy 1070 Ti SLI/1080 Single/1080 Ti Single vagy inkább a valószínűleg júliusban érkező új architektúra?
Ti mit javasolnátok? Keret 400.000.
Processzor: Core i7 6800K @ 4500 MHz
Alaplap: ASUS Strix X99
RAM: 8 GB @ 2133 MHz
Táp: Corsair TX850M
Videókártya: Asus GeForce GTX 960 OC 4GB Black Edition
Válaszokat előre is köszönöm!
Kegyetlen jó 😀 38 fok játék alatt , 2170/11600 mhzn ketyeg rá tudtam húzni 150-170/700mhzt : )
Spoiler!
Gratula a tíznyócvanhoz' 😃
Nekem 1733 helyett 2050/70-re boostol +120%Power Targettel és +220GCO-val pedig az enyém "csak" 1db 8 tűs tápcsatival megy.
A memóriát nem tuningoltam... nekem bőven elég a 10010Mhz. 😃
Proci:intel core 2 quad q6600
ram:2gb ddr2
alaplap:ASRock G31M-S
nem szeretnék sokat költeni rá max 30.000ft ig megyek.
Erről a márkáról tud valaki valamit? Esetleg bármi tapasztalat?
Manli GTX1070 8GB GDDR5
300.000 Ft körül lenne.
HÁZ: Sharkoon VG4-W Red (piros ledes) 12+12 hó
TÁP: Thermaltake 600W 12+24 hó
LAP: MSI B250M PRO-VD 12+24 hó
PROCI: Intel Core i5-7600K - Base 3,80 GHz / Max turbo 4,20 GHz 12 +24 hó
PROCI HŰTŐ: Cooler Master Hyper 212 LED (fekete-piros) 12+12 hó
RAM: G.Skill Fortis 2x8 GB DDR4 2400MHz 12+24 hó
HDD: Seagate 1TB SATA3 64MB ST1000DM010 12+12 hó
VGA: Manli GTX1070 8GB GDDR5 12+24 hó
Gerdzso Egyszerűbb ha egy ismerősödnek szólsz,hogy segítsen össze rakni egy gépet ha nem értesz hozzá vagy egy helyről veszed meg az összes alkatrész és kérsz 2000-3000 ft-ért össze szerelést . Olcsóbban kijössz/ennyiből jobbat össze raksz 😀
Az ára miatt néztem ki egyet: [LINK]
Asus, MSI meg Giga nyilván azért drágább mert megbízható márkák. A minőséget meg kell fizetni, mint mindenben.
Ettől függetlenül lehet hogy nem rossz az a palit sem, csak hát kevesebb pénzért nem fognak tudni ugyan olyan alkatrészeket rárakni a kártyájukra mint pl. Asus -ék.
Szerintem az Asus,Giga,Msi kartyak a legnepszerubbek a piacon es ezert kevesebb a tapasztalat mas gyartok kartyairol. Vegyuk peldanak az en jelenlegi kartyam: Inno3d Ichill .. Azelott soha nemlattam/hallottam ilyen markarol, de teljesen megvagyok elegedve vele.
Semmivel sem rosszabb a többi gyártónál.
Egy videókártyát szeretnék vásárolni a most összeállított gépemhez.
Alaplap: GIGABYTE GA-B85M-D3V
Processzor: Intel G3258
Memória: 2 X 4 GB
Táp: 400 w
Az összeg amit kártyavásárlásra tudok szánni: 30.000 Ft
Köszönöm a segítségeteket!
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
Úgy néz ki,hogy haldoklik a videókártyám(napi 3-4 kék halál),és lassan újat kell vennem. Milyet ajánlanátok ehhez a géphez?
Alaplap: Asrock A75M-HVS
Processzor:AMD Athlon II X4 641 quad-core 1gb
Memória: 8gb ram
Táp: M-TECH, MT-AP 4450XA
Jelenlegi videókártya: SAPPHIRE Radeon HD 7750 1GB GDDR5 128bit PCIe
MAX 60.000-t tudnék rászánni
Asztali gépembe elég lenne egy 1060 6GB vagy 1070-et is még kihajtaná az i5 4590?
Vagy ti mit javasoltok-e téren?
Előre is köszönöm a választ.
Jelenlegi konfig:
- Gigabyte Z97 gaming alaplap (remélem jól írom) 😃
- 10 Gb RAM
- NVIDIA 660 Ti Phantom vidikari
- i5 - 4690K, 3.50 GHz proci
Fejleszteni szeretném a vasat, érdekelne, hogy a szakavatottabbak hol is kezdenék? Én vidikarira gondoltam, és mivel nem terveztem százezer nagyságrendben beújítani ezért azt szeretném megkérdezni, hogy melyik kártya lenne előrelépés, mondjuk egy közepes árkategóriában?
Vagy esetleg ramot kéne vennem először? Erre is gondoltam már. 😃 Igazából amivel játszom (pl Pubg, és hasonló kaliberű játékok, azokat elviszi még ez a kártya - nyilván nem high-on stb, de panaszom nincs rá, viszont szeretném hogy pl a hamarosan megjelenő Sea of Thieves is jól fusson, meg a későbbi játékok is.)
Válaszokat előre is köszönöm! Jöhetnek akár a regények is, hogy mit és miért stb. 😀😉)
Ha bármi mást cserélnél, azzal nem lennél beljebb. Persze a több RAM mindig jobb, de tapasztalatom szerint az a 8, ami nekem van az esetek 95%-ban elég. Eddig egy esetben volt kevés a RAM, amikor az ARK-ot megosztom a gépemen, de az ugye várható is volt. JA: a RAM árak is el vannak némileg szállva.
A processzorod is bír még jobb VGA-kat is kiszolgálni, azzal sem lesz semmi bajod. Én úgy is azon az elven vagyok, hogy érdemes minden fejlesztést úgy kezdeni, hogy vesz az ember egy jobb VGA-t, és ha már kevés hozzá a CPU, azt csak akkor kell cserélni.
40-50 ezerre gondoltam egy VGA-t, de ahogy elnézem az árakat, örüljek hogy ennyiért levegőt vehetek.. 😃 Erre még azt mondanám hogy üsse kavics, talán még a 80-ra is, de az már fogcsikorgatva 2-3 sör után 😃 Szóval próbálnám úgy belőni a dolgokat, hogy a VGA vétel előrelépés legyen, de ne csak pár hónapra, hanem mondjuk 1-2 évre vagy többre is akár, DE ne "éhezzek több hónapig" 😃
Köszönöm a válaszodat! 😃
Adott egy pc.
GIGABYTE GA-970A-DS3P alaplap, fx 6350 proci, 8gb ram.
A jelenlegi vga-mat(ASUS HD 7790 DirectCU II OC 1GB) szeretném lecsereélni vanami ujabb példányra a mostani játékok futtatásához. használt is szűba jöhet egyarant. Valamint egy izomabb tápot is szeretnék, ami elbirja a választott kártyát. Árkategoria: Max. 40e ft.
Köszönöm.
,AMD oldalon HD7950/70 R9 280/X esetleg R9 380
Nvidia Oldalon GTX 670. 680. 770. 780. 950.960. esetleg 1050
Èn min egy 550-es fsp raidert ajánlok.
Gigabyte gtx 1050ti oc megéri még az árát 2018ban vagy várjak a vétellel?
Ha rá hallgatsz akkor biztos tuti masinád lesz annyi pénzből amennyit szánsz rá,ezt garantálom!arról nem is beszélve hogy türelmes és segítőkész!
Az az 5670 es meg már brutál régi és lassú kártya egy 1050ti is brutál előre lépés lenne (nekem is 5670 esem volt anno)De persze ha van rá kereted akkor vedd a legjobbat amit csak tudsz.
i3, Ryzen 1300 mellé nem rossz vétel, i5 és Ryzen 1600 mellé már GTX1060 kellene, aztán így tovább.
FX-8350 mellé mi dukálna? Mit tudtok javasolni? FullHD
(Mikor vettem a gépet akkor csak 1366x768 os felbontáson játszottam, bár full hd-t is gyönyörűen viszi bár 100%on dolgozik, és a net is írja hogy még éppen jó a full HDra)
Mióta proci hűtőt cseréltem úgy vettem észre megtáltosodott a gép. 😃
Azért kérdezem mert szerintem nem egészséges ha játszom és kb mindig 100% on megy.
Ára teljesen mindegy, de értelem szerűen mérföldekkel jobb kártyát mint a CPU nem érdemes választani.
Szóval hogy kéne ezt értelmezni ?
Attól hogy 2,5 Gbot használ a kártya, ezt 100%osan kihasználja? De még maradt 1,5 ami csak úgy van.
Bocs ha hülyeség.
Szerk1: FX ből nem veszek ennél erősebb procit, értelmetlen nekem.
Kis segítséget kérnék.
Konfiguráció a következő:
Alaplap: ASRock h81m hdr r2.0
Proci: i5-4460 (1150 foglalat)
Ram: Corsair vengeance 8gb ddr3 1600mhz(2x4gb)
És egyenlőre nincs videókártyám. Tudnátok ajánlani olyan kártyát ami ehez az összeállításhoz tökéletes lenne?
A pénz nem számít, de azért nem akarok fölöslegesen nagy pénzt kidobni olyan kártyára amit úgysem használ ki.
Köszönöm a segítséget uraim.
Egyébként én R9 280x illetve gtx780 kártyákat nézegettem.
A GTX 780-as nem egy rossz irányvonal. Egyébként egy 4GB-os GTX 1050 Ti vagy egy kicsit nagyobb 6GB-os 1060 nem lenne rossz választás és még nagyon számottevő CPU limited sem lenne.
Igaz hogy ami neked is van már minőségi nem belépő, de a legolcsóbb minőségi FSP táp, legalábbis a PCX oldalán.
Segítségeteket szeretném kérni videókártya vásárlás elött.
CPU - intel core 2 quad Q9450
RAM: 4gb
OS - win10 , 64bit
Pci foglalatú
A kérdésem pedig az lenne, hogy az ehez a géphez maximum kihasználható videokártyát játék célra, milyet érdemes venni.
Valamint a másik verzió ami pénztárcabarát videókártya lenne.
Tehát azt szeretném tudni, hogy aránylag olcsóbb videó kártyák közül melyiket javasoljátok ami nem nagy teljesitményü de pár játékra alkalmas + azt is szeretném tudni, hogy a drágább verzióból az ehez a confighoz melyik az a videó kártya ami maximálisan még kihasználható.
Ha van rá mód a körülbelüli árak is érdekelnek.
Köszi a válaszokat!
Kérdésem az ,hogy van egy gtx 770-es videokártyám ,ezt le akarom cserélni. Amin gondolkodtam az a GTX 980 v. 1060.
A teszteket nézve nem igazán látok nagy különbséget ,hol itt van+5%-al több teljesítménynövelés hol a másiknál.
Melyiket ajánlanátok ?
Illetve a 770-est mennyiért tudnám eladni ?
Köszi a segítséget.
Szerintem is gtx 1060, a 980 is egy brutális kártya de azért haladni kell a korral így én is a 1060 at venném. Bár a 980Ti esetében már más lenne a helyzet!
Néztem gyors 1-2 tesztet tényleg hol a 980 hol a 1060 as jobb pár% különbséggel.
1. A kártya állagától és körítésétől függően (tiszta, nem zajos venti, doboz és tartozékok megvannak) 30-36 ezer a reális ára a 770-nek.
2. Inkább GTX1060 6GB legyen. A 980 sem mai darab, ki tudja meddig élne nálad egy használt darab, garancia meg biztos nem lesz már rá.
Szeretnék segítséget kérni.
Egyik barátom szeretne fejleszteni az alábbi konfighoz kellene videokártya, processzor, meg SSD.
Első sorban emulátorozáshoz kellene, mint például RPCS3, PCSX2.
Videokártya a lehető legnagyobb ami beleférhet ebbe a gépházba.
Alaplap: Gigabyte 970A-D3P (rev. 2.)
Memória: 2*4GB Kingtson 8GB DDR3 Kingston 1600Mhz
Gépház: https://www.asus.com/Chassis/TA8G/specifications/
HDD: Hitachi HDS721050CLA362 500GB
Táppegység: FSP HEXA 500W+
Előre is köszönöm a segítségét.
Ár: A lehető legolcsóbban!
Procikkal vigyázni kell, mert eléggé le tudják terhelni a VRM kört az FX-ek. Volt pár eset mikor lyukat ütött a nyákba.
VGA: Keresebb kereslet RX 550,GT 1030 20-25k Többért és ideális FullHD-re GTX 1050,GTX 1050 Ti 40-60k ezek új árak
SSD: ADATA Premier Pro SP920 2.5" 128GB SATA 3 18k vagy többért Samsung 850 EVO Basic 2.5" 250GB SATA3 27k
Használt videokártya vételén gondolom nem akar.
Foley Szintén köszönöm. Ő egy FX 8370 E-be gondolkodott, és használtan GTX 1060-ba csak nem tudja, hogy a táp elég lenne e neki.
Így ugyan úgy azt a kettő SSD-t tetszik ajánlani? 😀
Elnézést ő is meg, én is nagyon amatőr vagyok e téren.
Amúgy, ezért vagyunk itt, hogy segítsünk egymásnak, mi is hasonlóan kezdtük annak idején. 😆
A GTX 1060-hoz elég a tápegység
Mivel a 128GB-os kategóriában mint nekem is ADATA-m van ajánlhatom ezt is 5 év garival. A sokak által ajánlott Samsung 850 EVO 250GB-at csak megerősíteni tudom szintén 5 év garival.
bszilvagyi Ha tud GTX 1060-at venni akkor csak jobbik megoldás lehet,FullHD-ra tökéletes(Persze 3GB-os változatban a 6GB-al már 2k-val is elboldogul csak nem minden maxra tekerve) . 😃
Akkor emulátorzáshoz jó lenne? Mert legfőképpen ahhoz kellene neki. 😃
PCSX2 például így: https://www.youtube.com/watch?v=xRdnNZH8😆E, https://www.youtube.com/watch?v=y0GY13DNxw8
Wii, CEMU, RPCS3 meg ahogy futna.
Radeon rx 580 8gb vásárlás előtt állok.
A PC-m összes komponense vadonat újan lett véve, viszont VGA vásárlásnál ha tudok, szeretnék spórolni valamennyit, így azt használtan néztem ki. Szemezek egy powercolor rx 580 8gb red dragonnal, jó árban van, 2év gyári garival, szóval olyan ~1 éves lehet. Egyedül van, és mivel 8gb nem hiszem hogy bányászatra lett volna használva. Arra 4gb-set szoktak. Az lenne a kérdés, hogy eleve mennyire rizikós VGA-t használtan vásárolni, illetve maga a powercolor mennyire megbízható márka, és hogy nem teljesít-e alul a többi márkához képest, vagy van-e valamiféle hátránya. Ha van számottevő különbség, akkor pedig milyen rx 580-ast lenne érdemes levadászni?
Az rx 580 lakótársai:
Cpu:Ryzen 5 1600 3.9GHz-ra Oc-zva.
Cpu hűtő: Cryorig H-7
RAM: Adata 2x8GB 2400MHz DDR4
Alaplap: AsRock AB350m pro4
Ház: Zalman Z1 Neo
Táp: most adom el az FSP hexa+ 400W-ot és ha minden igaz egy BQ pure power 10 CM 500W lesz benne, ezt a fórum másik topicjának köszönhetően választottam 😀😉)
Ha gari van a kártyán nem bukhatsz semmit
Meg olyanról vedd akinek pozitívak az értékelései
És a 8gb-os verziókat ugyan úgy használják a bányászok
Masreszt arra gondoltam, hogy egy gigabyte mennyivel jobb/rosszabb mint peldaul egy asus, sapphire, vagy msi
De pl youtube beírod hogy Asus rx580 csak giga rx 580 tuti lesz teszt
https://www.pcx.hu/msi-gtx1070-ti-8gb-gddr5-gaming-8g-videokartya-306657
https://www.pcx.hu/msi-gtx1070-gaming-x-8g-8gb-ddr5-videokartya-601768
https://www.pcx.hu/msi-gtx1070-8gb-gddr5-gtx-1070-gaming-8g-videokartya-580976
Válaszokat köszönöm előre is.
De ha van még egy kis megtakarított pénzed kb 15-20k val több akkor 1080 időtállóbb választás, nem sokkal erősebb de GDDR5X-es memóriával szerelt verzió elég erős tud lenni tuningal.
Cpu:Amd Fx-8350 Black Edition
Hűtő:Cooler Master Hyper 212 Evo
Ram:1*4gb Hyper X Fury 1866mhz
1*8gb Hyper X Fury 1866mhz
Táp:Thermaltake Tr 2 S 700W
Videokártya:Gigabyte Gforce Gtx 660
Segítséget,illetve tippeket szeretnék kérni,hogy milyen kártya férne meg a 660-as helyett.Árban kb:85.000ft lenne az amit rá szánnék!Válaszokat előre is köszönöm
Hardverapron van egy pár max 85k-ért. Ha egy 5000-el kipótolod akkor a Gigabyte Xtreme (Aorus) verziót is megkaphatod ,ami 3 ventis és jobb is.
Itt tudsz szétnézni : Spoiler!
Konkrét kártya 85k-ért 1 év garanciával (de bontatlan) :
Spoiler!
Másik 1060 (Gainward ) majdnem 3 év garival :
Spoiler!
[LINK]
lejjebb görgetve van pár játék tesztelve.
AMD tudtommal jó ideje nem adott ki driver updateket a RX 400-500-as szériára (javíts ki ha tévedek és azóta kiadott nemrég ) ,pont volt hír is róla 2-3 hete,hogy már mióta nincs támogatás (egyik híres külföldi youtubeoson keresztül tudtam meg) .
Mondhatni nem olyan nagyok az elvárásaim, egy i3 2100at kell ellátni (esetleg idővel egy i5-re bővítem a rendszert)
Nem nagyok az igényeim sem. 1280*720ban szeretnék játszani 30FPS körül. Maximum Wolfenstein-GTA5 kaliberű játékokkal. 2GB-s GT730al van tapasztalatom és az létezik is LP kivitelben.
Viszont azért kipróbálnék mást is.
Annyi a követelményem még, hogy DVI-n keresztül legalább tudjon analóg jelet szolgáltatni (Néha kell CRT monitort is használnom), illetve a 2GB memória nem ártana. (1GB-vel szeretett dropolni a két említett játék, hiába volt erősebb GPU)
Újonnan/használtan érdemes lenne GT1030ra beruházni, vagy inkább kutakodjak kicsit régebbi de combosabb GPU-val szerelt darab után? (Esetleg GTX750?)
22-23 ezer körül vannak 750 Ti 2GB-ok, de elég ritka az LP-s kivitelű. Persze ha akad akkor még jó vétel lehet.
Elgondolkoztam még 1050en is, de az elég drága.
Most a méret elég fontos tényező, mert egy LP optiplex 390-ben tényleg rettentő kevés a hely.
A 7750 is éppen passzentos hosszra, pedig rövid maga a kártya.
Nekem egy ilyen kártyám van:
[LINK]
Normál ATX méret esetén meg ugye ott a 7750 eleve.
Proci: Intel(R) Core(TM) i3-2120 CPU @ 3.30GHz
RAM: 8gb
Vidikari: Intel(R) HD Graphics. Adapter neve: Intel(R) HD Graphics 2000 Proci: Intel(R) HD Graphics Family 32mb-os. (asszem)
szóval igen..egyenlőre ennyi infót tudok leírni >< nem tudom ennyiből mit lehet összehozni,de ha mégis,tudnátok ajánlani valamit? 4GB-os vidikarit szeretnék. és nem tudom,hogy ez jó lenne e? ---> https://www.pcx.hu/sapphire-rx550-4gb-gddr5-pulse-11268-01-20g-videokartya-684614 a válaszokat előre is köszönöm!
Nincsmit. 😃
Csak hogy egy kis elképzelésed legyen a dologról: [LINK]
Egyébként a gép adatai részletesen.:[LINK]
Két videókártya között vacilálok, az egyik GTX 1060 3GB, másik RX570 4GB (nagyjából egy árkategória), ennél többen nem szeretnék rá szánni.
Konfigom: i7 3770, 16 GB DDR3.
Játékra használnám (természetesen 😃😉, 720p-ben, inkább nvidias vagyok, viszont a +1 GB Vram, kicsit elbizonytalanított.
Ebben az árkategóriában nem nagyon találtam más versenyzőt, időtálló megoldást keresek természetesen amennyire csak lehet..
Mit tanácsoltok? Dx11-ben GTX jobb, dx12-ben RX570, nem tudok dönteni.. 😃
A válaszokat előre is köszönöm!
Próbálom kihozni a maxmimumot az i7-3770/16 GB DDR3/720p kombóból, de ha azt mondjátok jól összedolgoznának ha csak pár évig is, már jól jártam..
Tesztelgettem pár játékot azóta, új wolfenstein 100 fps körül megy, viszont a the evil within 2 csak 40 körül mozog, bár az nagyon rosszul optimaizált.. Ha átváltanék fhdra, az nagyon visszarántaná az fpst?
Sosem tudtam eldönteni hogy melyik a jobb, a magasabb részletesség/alacsonyabb felbontás, vagy a magasabb febontás/alacsonyabb részletesség kombó..
Processzor: AMD II X4 965 BE 3.4Ghz cooler master hyper tx3 evo hűtővel
Memória: Dual Channel Geil Dragon 8Gb DDR3
Videókártya: Palit GTX650 Ti 1 GB GDDR5
Alaplap: MSI 760GM-P21 FX AM3+
Tápegység: Cooler Master Elite 460W
A proci tényleg nem túl izmos, kis tuningot azért adhatsz neki ha bírja a lap.
GTX 1080 meg 140k körül szóval érdekes...
Szeretnék venni egy videókártyát Mac pro 3.1 2008 -as. 2 x 2,8 GHz Quad-Core Intel Xeon,64 giga ddr2 ram.Az is fontos hogy két monitort tudjak hozzá csatlakoztatni. Jelenleg egy NVIDIA NVS 300 512 MB videókártya van bent, amin a DVi kimeneten egy elosztóval két samsung syncmaster 223 monitort nézek. Nem kizárt hogy valami nagyobb felbontású modernebb monitorra csaerélném a jövőben. Leginkább zeneszerkesztéshez használom, esetleg videó szerkesztéshez, és filmek nézéséhez. jó lenne ha a 4k- s videókat is vinné és lehetőleg passzív hűtése legyen vagy legalább is nagyon halk legyen. Hosszútávú megoldás érdekelne.
Köszi előre is.
[LINK]
vagy
[LINK]
Na meg az ár. Mikor kijött a 10-es széria mindenki várta hogy a 900-as széria ára esni fog. Hát közel sem lett így, mert ugyan tény, esett az ár, de nem annyival hogy megérje megvenni. Nekem 980TI volt a cél, de nem esett annyit az ára, hogy ne 1060 legyen belőle.
[LINK]
Hosszútávra megéri.
Egy ismerősöm fejlesztené meglévő gépét, de én nem vagyok képben a mai állapotokról, így hozzátok fordulnék
Ami miatt felmerült a fejlesztés igénye:
A srác CS:GO-t játszik jelenleg 800x600-as felbontásban (ez elmondása szerint megy 100 fps-el), de időnként előfordul, hogy az fps az élvezhetetlen szintre leesik.
Én magam részéről nem tudom eldönteni, hogy a konfigjában a vga vagy a proci lehet a szűk keresztmetszet (azon kívül, hogy csak 4 giga ramja van, de ezt mondtam, hogy alapban bővítse).
Talán egy GFX-1050?
Kizárólag új hardverben gondolkodnak, használt kizárva. Sajna elég árérzékeny a család, így szeretnék viszonylag olcsón megúszni a bővítést...
A konfig:
- VGA: Radeon R7 250 2giga
- CPU: Intel i3-2100 3,1Ghz
- alaplap: Gigabyte H61M-D2-B3
Mit javasoltok?
Egy ryzen 1200-as proci meg vga-nak gtx 1050 vagy rx560. Ehez kell új alaplap is természetesen, és ha nem játszik más atomerőműt igénylő játékokkal, akkor ez jó lesz neki még évekig. 80k körül kijön. ( legalább is nálunk ezek az árak) és jó volna 8 giga rammot tudni a gépbe...a 4 már kevés
Szeretnék minél olcsóbban megúszni...
Szóval a kérdés inkább az, hogy a jelenlegi cpu mellé van-e értelme vga-t fejleszteni... (a meglévő alaplapba új/jobb procit már nemigen találni)
ryzen 1200 30k
alaplap 20k alatt van már elfogadható
Corsair Vengeance Pro Blue 8GB DDR3 1600MHz CL9 Dual Channel 20k
Asus GeForce GTX 1050 Phoenix 2GB DDR5 37k
Összesen: 107k...szóval nem lehetetlen 😃
Ehhez a konfighoz szerintetek melyik lenne jobb választás? (később csere lenne i5 vasra, ha minden jól megy)
https://gepigeny.hu/user/kemy/eszkozok/233764
Asus RX460 2GB (DUAL-RX460-O2G9) vagy Gigabyte GTX1050 2GB (GV-N1050OC-2GD) ? Alkalmi játékra lenne, jelenleg 1440x900-ban. A szívem a 1050 felé húz, de kíváncsi vagyok a véleményetekre....
Előre is köszi a tippeket 😀
A segítségeteket szeretném kérni. A gépemben eleve tervezgettem egy ideje a videokártya cserét, hogy ki tudjam használni a procit, de mivel a hét végén a korábbi kártyám teljesen behalt, így hirtelen aktuálissá vált a kérdés.
A proci egy i7 2600K. Mellé milyen vga lenne az optimális szerintetek, amivel teljesen ki tudom hajtani a processzort, de a kártyában sem marad túl sok "felesleges erő"? Elsőre az RX580 8GB - GTX 1060 6GB páros egyikében gondolkoztam. Ennél esetleg picivel erősebb kártyával még elbírna? - mondjuk egy gtx 1070? Vagy az már túl sok neki?
Előre is köszönöm a segítségeteket! 😀
Én a GTX1070 vagy 1070Ti mellett szavazok, de ha a különbség nem nagy, akkor a sima 1080 is mehet. Utóbbinál fontos, hogy GDDR5X memória típusút vegyél.
Van egy Samsung UHD-s tévém. Össze szeretném kötni a gépemmel. Milyen VGA-t kellene hozzá vennem?
100.000-120.000 tudnék rászánni. GTX1050Ti- re gondoltam. Ez elég lehet hozzá? Előre is köszönöm a segítséget.
Ha lenne ilyen tervem, ahhoz milyen kari kellene?
https://www.cclonline.com/product/213057/NE51070015P2-1043D/Graphics-Cards/Palit-GeForce-GTX-1070-DUAL-8GB-Graphics-Card/VGA3547/
Vagy ez?
https://www.cclonline.com/product/244789/RX-580-GAMING-X-8G/Weekly-Deals/MSI-Radeon-RX-580-Gaming-X-8G-8-GB-Graphics-Card-Display-Port/HDMI/DL-DVI-D/VGA3802-BF/
AMD-től melyik van egy szinten a GTX 1070-nel?
https://www.cclonline.com/product/213057/NE51070015P2-1043D/Graphics-Cards/Palit-GeForce-GTX-1070-DUAL-8GB-Graphics-Card/VGA3547/
Szóval a kártyacsere igazából azért lenne szükséges mert a mostani kártyával nem tudom rákötni a gépre a tv-t.
Vagy olcsóbb ha veszek egy nagyobb kapacitású pen-drive-t és arra rakom a filmet.
Ez a megoldás működhet szerintetek?
Gtx 1060 at is most olyan 79-80k fekete péntek miatt
EVGA GeForce GTX 1080 FTW GAMING ACX 3.0 8GB GDDR5X vga-t nézte ki. Mi a véleményetek róla?Jobb mint a MSI gaming x ?
960-at akarja lecserélni.
Előre köszönöm
De rengeteg teszt van fent neten ,ami a két kártyát összehasonlítja . Ha picit tudsz angolul máris nagyobb belátást nyersz a dolgokba 😀 .
Szeretnék egy videókártyát az alábbi konfighoz: Intel Core 2 Duo 2,6 GHz, 4 GB DDR3. Tudom, hogy socket 775 már nem mai, de nem is igazán mai játékokra szeretném használni. PES 17, Fifa 17. Milyet ajánlatok ehhez a konfoghoz, ami plafon 20 ezerből kijön.
Mi a véleményétek az intel quad core q9550-ról. Úgy tudom ez a legerősebb még socket foglalatú proci. Ha elsőnek a procit újítanám és ahhoz vennék videókártyát? A Fifa 18 -ra szeretném bővíteni, de ha ez a proci is gyenge lenne hozzá, akkor beérem a pes 17-el.
Én épp váltok 775-ről, de egy Xeon E5450-nel használom ami közel egyenértékű a mint a C2Q 9650. Hatalmas a különbség a C2D és e közt.
Videokártyának meg AMD RADEON HD7770/R7 250 vagy GTX 650.
Szeretnék venni egy Gigabyte GTX1060 6GB-os videókártyát. Valaki esetleg találkozott így Black Friday idején egy jó ajánlattal? 😀
Új játékokra ne számíts. De 2013 előttiekkel nem lenne gond, ha a ramot bővíted 4GB-ra, vga-t eladod, veszel bele egy használt HD 5750/5770-et. Esetleg kicsit többért HD 5850, de a táp miatt lehet ez is sok lenne már (hiába FSP).
Videókártya cserén gondolkozom. Egy GeForce GTX 750 Ti 2GB-os videókártyát érdemes-e lecserélni egy GeForce GTX 960 4GB-osra? Használtan találtam 45-ért.
Én is 44-ért vettem.
10-20%-al erősebb, miközben kevesebbet is fogyaszt egy 960-nál.
Az 1050Ti maximum 2-3 FPS-el nyújt többet a játékoknál mint a 960, szó sincs itt 10 meg 20 százalékos teljesítménybeli különbségről, nagyjából egy szint a két kártya.
Intel Core i5 6500 mellé milyen videókártya lenne a tuti R7 370-et váltani max 180k a keret.
Köszönöm a válaszokat!
Bocs a késői válaszért 😀
Másrészt jó lenne tudni, milyen proci mellé kell, bár a fent említett kereten belül úgysem lenne nagy a választék.
Amit én javaslok, az egy GTX 750/750Ti, lehet találni 20-23 ezrekért (meg persze többért is).
[LINK]
[LINK]
[LINK]
Itt van néhány amit találtam, én hasonlóakat keresgélnék.
Spoiler!
https://www.bluechip.hu/termek/gigabyte-gt-1030-lp-2g#specifikacio
Eddig ez a legjobb amit találtam(szerintem)
Jelenlegi v.kártyám gigabyte GT 730
Én még mindig egy 750 Ti-t javasolnék.
[url]https://hardverapro.hu/aprok/hardver/videokartya/pcie/nvidia?kategoria_gyartokhoz=234&gyartokereses=-1&hirdetesVaros=-1&hirdetesTipusa=-1&GYORSKERESO_TOKEN=54P7PF38FGD8A649PE75&gyorskereses=660&gyorskereses_hidden=Gyorskeres%C3%A9s+itt%3A+NVIDIA[/url]
Engem az érdekelne hogy a jelenlegi videókártyámat, ami egy Asus R9 390 melyikre érné meg lecserélni, ha 1080p-s felbontáson szeretnék játszani 60fps-el, GTX1060 vagy gtx1070? 1080 már sok lenne nekem, 4K-ban nem tervezek játszani a közeljövőben, íyg azt nem használnám ki. A másik kettő közül melyik érné meg. Árban kb 50K HUF a különbség, de teljesítm,ényben is megéri ez az árkülönbség?
Most egy Gigabyte GTX 660 OC-t használok egy FX 6300 6 mag 3,5GHz-tel. Ami GPU limites szerintem. Azt tervezem, hogy le cserélem a vga-t egy GTX 1060-ra. Kérdésem az lenne, hogy azzal már nem lenne vga limit?
Köszi a válaszokat
[LINK]
Úgy látom akkor kéne egy 8 magos cpu a gépbe. De az biztos, hogy jobban menne minden hiába cpu limit lenne.
PL.: Middle earth shadow of war-nál 40% cpu használat és 99% gpu van most. Ebből gondolom jobban futna minden hiába cpu limit várható.
Igen, jobban fognak futni a játékok, de ha a 8 magos CPU alatt az FX-re gondolsz akkor még azzal is lehet CPU limit a kártya mellett, de persze csak ott ahol CPU igényesebb adott játék. Ahol nem olyan erősen kell a CPU ott jobb a helyzet. Bár ez a linkben benne is van amit kitettem az előző hozzászólásomban.