Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Gigabyte GTX1050 Ti 4GB GDDR5 GV-N105TOC-4GL 55 480 Ft
Gigabyte GTX1050 TI 4GB GDDR5 GV-N105TG1 GAMING-4GD 63 966 Ft
GIGABYTE GeForce GTX 1050 Ti OC 4G 57 790 Ft
mi a különbség????
http://www.selectproduct.hu/gigabyte-geforce-gtx-1050-ti-oc-4gb-gddr5-128bit-pcie-videokartya-gv-n105toc-4gd-1459
Le akarom cserélni a vidikártyámat , a kiszemeltek egy
- MSI GeForce GTX 1050 Ti 4GT OC: 53.500
-Sapphire Pulse ITX Radeon RX 570 4GB GDDR5 11266-34-20G: 58.500
A gépem :
Processzor: Intel Corei5-2500 3,3GHz
Memória: Kingston Hyper X black (2x4GB) CL9 1333MHz
Videókártya: GIGABYTE HD7850 OC 2048MB
Alaplap: ASUS Z77-A
Tápegység: Cooler Master 600W Elite Power Black - RS600-ACABM4-WB
Szerintetek melyiket tudja jobban kihasználni a gépem ? Ki mit javasol?
Eddig csak ati kártyáim voltak de most tetszik ez a nvidia is!
Nem is értem majdnem ugyan azon az áron minek gondolkozol az 1050tin
szóval nem használt vga-ra gondolt ahogy az árakat néztem
szóval játszhatod itt az agyad
nem éri meg jobban az 1060
egyik játékban ez a jobb másikban az
Használtan is vannak garanciális termékek,olcsóbban.
A legolcsóbb RX570 is 62k az árukeresőben.
Bár írhatta volna vagy linkelhetné melyik termékekről szól és hol.
szóval játszhatod itt az agyad
Én kérek elnézést hogy hozzászóltam,de ilyen bunkó stílusban nem kéne írnod,mert én sem írtam semmi sértőt neked. 😊
nem éri meg jobban az 1060
egyik játékban ez a jobb másikban az
Szó sem volt 1060-ról amit írtam,de ha nem nekem szántad hanem rhPhotonak akkor neki címezd már és ne nekem.
vagy ezt is [LINK] esetleg az eladó többi termékei között is találsz jó kis kártyákat.. és mind garanciás de nem fizetsz felárat..
Esetleg újat.. amihez jár AC Odyssey játék + egyéb játékok 42 ezer forint értékben.. az új kártya 72 ezer.. +3 év garancia is vásárolható hozzá. [LINK]
Az MSI gaming x ventijeinek vannak a legjobb csapágyai, úgyhogy semmi bajuk nem lehet pár hónapnyi bányászattól (később sem lesz bajuk) és a fél év gari meg elég jó. Én gari nélkül vettem egy ugyanilyen kártyát 150-ért (forint), az már több mint 1 éve bányászott, és teljesen stabil, nincs hangja, minden rendben vele, az eladó meg adott egy kis gyorstalpalót a bányászatról és annak hatásairól a kártyára nézve, és elmondhatom, hogy nincs mitől félned 😃
Szerintetek melyik 8GB-os kártya éri meg jobban?
100.000 alatt lehetőleg.
Én egy Gigabyte rx570-et néztem vagy rx580-at.
Valakinek tanács vagy tapasztalat melyik 8GB-os kártyát éri meg megvenni?
Komolyra fordítva a szót, szerintem nagyon nem érné meg azt az RX480at lecserélni.
Ha meg az aktuális a 660, akkor is azért elgondolkoznék, mennyire égető az a csere.
Bár árazás szempontjából nem tudom hová lövik majd be 😃
Én is dettó így vagyok, egy ismerős keresztfiának vadászok most i5 alapot, de azon is gondolkodom, hogy Q6600 lesz helyette költséghatékonysági szempontból. Fortnite -ra kéne neki, arra az is elég, ha az ember visszatekeri egy kicsit a beállításokat... . LoL és Overwatch -hoz dettó elég. Az Athlon X4 pedig hoz legalább annyit, de inkább többet.
A kérdés már csak az, hogy milyen márka mellett döntsek? Legszívesebben Asus-t vennék, azonban az ár miatt az MSI és az EVGA reálisabb, viszont egyik márkához sem volt szerencsém soha.
Tudtommal az EVGA kártyák nagyon jók - akkor viszont miért olyan olcsók?
Asus Cerberus is van jó árban, azonban csak Strix-et szeretnék (ha már Asus).
Azaz a kérdés: MSI vagy EVGA vagy inkább + 70€ és Asus?
[LINK]
Nekem az előzőnél és a mostaninál is az/az volt a gond, hogy egyik napról a másikra el kezdett daráló hangot adni és megált.
A mostani kártyámat még hűti de már nem húzza sokáig.
És nem azért lett ez vele, mert maxon pörgött a venti vagy éppen nem volt sűrűn takarítva(2-3 hónaponta takarítom)
Ez a gyatra minőségű csapágyak hibája.
Az érdekelne, hogy egy használt Gigabyte GTX 950 Windforce 2X mennyit ér, milyen ártól lefelé számít jó vételnek?
Tessék [url]https://hardverapro.hu/aprok/hardver/videokartya/keres.php?stext=Gigabyte+GTX+950+Windforce+2X&county=&stcid=&settlement=&stmid=&minprice=&maxprice=&company=&cmpid=&user=&usrid=&selling=1&buying=1&stext_none=[/url]
Ha én pl. RX 480 4GB-ra váltanék megérné R9 290-ről? Bár úgyhallom,hogy nem nagyon van teljesítménybeli különbség.
Talán később RX 580 vagy vega 56 ha lejebb mennek az árak akkor lenne érdemi előrébb lépés.
Szerintetek most, hogy kint vannak már az RTX kártyák, és lejjebb mentek az előző széria áraik, megérné lecserélnem a 1080-am 1080 Ti-ra 15-20ezer ft ráfizetéssel? Csak FHD-ban jatszom, de hatha kesobb meg jo lehet az az extra kraft 😃
Ja és egy új 1080 áráért vettem 170 ezerért. 140 ért számolták a 1080 asom bele , 30 ezret fizettem rá és 2 év garancia van még az Iponba rá.
[LINK]
Nézz utána a futó alkalmazásoknál ha van valami ne oda illő akkor ott lesz a hiba
Egyébként itt vannak a tesztek..
[LINK]
Gigabytet ne vegyél nagyon szar a hűtése hamar csapágyasak lesznek a ventik a windforce hűtéseknek. Inkább Asus vagy Msi.
procit nem akarok cserélni egy jó darabig, így is most váltottam i5-ről i7-re. jó lesz még az az 55-ös foglalat egy darabig. jelenleg egy gigabyt gtx 1050Ti-t (az egy ventillátoros változat) használok, nem volt sose nyúzva, húzva. nekem bejött , semmi baja nincs pedig 1 éve használom.
1070-el szemezek igazából, jó lenne azért az a 8gb vram, és ahogy nézegettem használtam már akár 100 alatt is ki lehet fogni. fhd-ra kéne nem akarok 2/4 k-ba játszani, még monitorom sincs hozzá.
Hadjátok szó nélkül a felesleges komenteket, az ilyen direkte ezért jön.
Valószinüleg az életben szerencsétlen droidok és itt élik ki magukat.
A helyedben ezt a kijelentést amit írtál nem írtam volna ide.
De ha már ennyire okos vagy akkor legalább a géped adatait kitölthetnéd, legalább alapszinten, és nem kérem hogy legalább annyira részletezd mint nekem is van.
Másik az hogy ha ki van töltve akkor miért nem hagyod nyilvánosra, csak a hozzászólásokat tiltod alatta?
Na meg én is csak amolyan hobbi gamer vagyok ezt nem is vitatom, de nekem a való élet valahogy fontosabb, és akár egész nap kint vagyok a határban mint játszadozok a gépen. Ettől függetlenül meg van hozzá a gépem, és nagyjából követem is a PC fejlődését árazását.
És én nem 1060 vs 1080-at írtam hanem 1060 vs 1070-et és konkrétan MSI GAMING X szériát. És ott mindig az a 30-40 volt köztük a különbség, még az általad írt 2018 február környékén is.
Egyszer már leírtam, de most is leírom, ritka az aki 4K-ba játszik, de annak meg is van hozzá a gépe, sőt nem is nagyon villog vele normálisabb ember úgy mint te itt fényezed, hogy nekeg 4K-ba mennyi FPS-ed van. Viszont a nagy többség még MINDIG inkább 1080p játszik. Oda egy 1080 még most fölösleges, sőt nincs értelme, de később lehet kell majd, ezt nem vitatom, de az évek múlva fog eljönni ugyanis 1080p-re egy 1070 is határeset, és legjobb ár érték arányban az 1060 van rá.
Na meg van itt az oldalon aki i7 6700-ról váltott Ryzen 7 1700-ra mert játékon kívül sokat használja munkára is a gépet, és azokhoz a programokhoz kell a több mag/szál. És játékban is elvan vele gond nélkül.
Egy anti AMD fan és intelfanboy csak ugye nincs mire fel neki.
Nem lesz bottleneck vele.
Ha vársz egy kicsit lesz olcsóbban is szerintem.
A procid böven elég hozzá szerintem.
Egyébként 1080-at szerintem jobb márkát is találsz annyiért hardverapron.
[LINK]
Átszámolva 38 ezerért árulnak egy Palit GTX 1060 6Gb-os verziót amivel állítása szerint 8 hónapig bányásztak, de hibátlanul működik. Garancia nélküli persze. Megérné megvenni? Amúgy 9 hónapos garanciás verziót 60k-ért árulnak még, meg 3Gb-os verziókat 42k-tól felfelé.
Szerintem irj egy osszeget amennyit raszansz ugy konnyebben fognak tudni segiteni...😉
Itt inkább jobb lenne ha cserélne G4560 és valami olcsó lap H110-es chipset ramot 8GB DDR4 úgy lenne 50-60k összesen. Meg még mellé GTX 1050 Ti-t.
Vagy vesz GTX 1050 Ti-t és belepattint i7 3770-et,de ez lenne a legrosszabb vétel.
De amúgy is a kérdező nem írta oda hogy milyen tápegysége is van így lehetséges az fogja limitálni.
GTX1050Ti a minimum, de egy GTX1060 6GB is jó társa lenne.
Egy 144hz-es monitor+Ryzen 2600 kombó mellé milyen videókártya kellene, hogy e-sport játékokat illetve AAA játékokat ( azokat már nem max grafikán ) tudjak 1080p-be lehetőleg 60 FPS felett játszani.
Az ár/érték arány miatt nem tudok dönteni. Egy 1060 3gb 73k, a 6gb 90k, 1070 140k, 1070Ti 150k, 1080 170k és az 1080Ti 243k körül vannak, szóval elég kicsi az árkülönbség a felső kategóris kártyák között. ( Nem mellesleg pár hónap és jön ki az új széria ) Viszont a mostani géppel már kész csőd még LoLozni is. ( valami miatt a mostani rx560D-t se akarja kihajtani rendesen+ még stuttering is van valami miatt.
Nem vagyok jártas a témában, így annyi kérdésem lenne: hogy egy Intel Core i5-7500 kihajtana-e egy GTX 1050 TI-t?
Előre is köszi a válaszokat!
Videókártyám szeretném lecserélni nemsokára és ötleteket várnék hogy mit kéne venni amit még kihajt a proci. Monitort nem tervezek cserélni szal marad a 1080p és hosszabb időre tervezek előre. A mostani kártyámat kb 2013ban vásároltam és mostanra avult el annyira hogy a cserén gondolkodom erősen. Az új kártyának is kb ennyit kéne "szolgálnia". Szerintetek érdemes megvárni az ój generációt vagy a régiből valami brutálisabb kártyát választani ???
Előre is köszönöm a válaszokat 😃
Bármi tanács,mert nem tudom hogy melyikkel járnék jobban
Egy ilyen géphez milyen kártya kompatibilis?
:Gigabyte Technology Co. Ltd. B75M-D3H (Intel Core i5-3550 CPU @ 3.30GHz)
Attól függ mennyit szánnál rá, milyen felbontáson használnád és mikkel szeretnél játszani. Egyébként a meglévő processzorod mellé egy GTX 1050 vagy 1050Ti nem lenne rossz választás.
Kinéztem magamnak egy Manli GTX 1060 6gb os videókarit. Mit lehet tudni a Manliról? Meg merjem venni, vagy inkább nézzek mást? 😀
Nekem Zotac van es teljesen megvagyok vele elegedve. Abbol is lattam minit. En neznek egy masikat a helyedben.
Én simán beneveznék rá.
Szerintetek a 3gb videókártya memória megéri még? tudnék egy rx 280x-t használtam(2éves) 40kért.
Vagy inkább fektessek valamivel jobb teljesítménybe egy 4 vagy 6gb-os kártyával ami +év évekig kitart persze többért.
Illetve milyen kártya tudná jól kihasználni a processzorom maximálisan vagy legalábbis optimálisan jól?
Köszönöm!
Annyiért +5k-val már kapsz 290-est vagy GTX 780-at.
De ami passzolna hozzá egy GTX 1060 6GB vagy RX 480.
Még annyi hogy ha rx 280x mellett döntök 500W-os tápom van viszont a házban 5venti zörög az úgy már elég?
Egy Asus GTX1060 6GB gondolkodom (pontosabban ezen: https://www.pcx.hu/asus-gtx1060-6gb-gddr5-ex-gtx1060-o6g-videokartya-020522) Kb 120k forintért akár helyben is megtudnám venni. (állítólag nagyon csendes és jó fokon képes a kártyát tartani terhelés mellett.)
Volt egy idő mikor még 1070Ti gondolkodtam. De szerintem azt már nem bírná el a tápegységem (Seasonic M12II-520 EVO)
Egy-két gép összerakós oldalt olvasgattam még. Ott írtak egy Inno3D nevű gyártóról akik viszonylag olcsón csinálnak GPU-kat.
Van akinek Inno3D Nvidiás GPU-ja van? Meg van vele elégedve? Esetleg az említett asus 1060-as?
Nem igazán tudom eldönteni melyiket vegyem. (Inno3D 90k forintért is tudnék venni. Vagy ha asus kártya tényleg olyan jó mint hallottam. Akkor nem sajnálnám rá a 120-at. De ha bírná a tápegység lehet egy 1070ti neveznék be. Lenne rá keretem. kb 180k forintom.)
1060-ból ajánlanám ami nekem van 1060: [LINK]
Vagy ha mégis maradnál az 1070-nél akkor szintén MSI bár ez picivel több mint 180k:[LINK]
Nekem az említett 1060 tökéletesen megfelel, sőt ha most kéne vennem 1060-ast most is ezt venném meg.
A kártya amit linkeltem csak azért lenne egy fokkal jobb, mert holnap csak bemennék érte és el tudnám hozni. De erről is amit linkeltél sok jót írtak.
Kb milyen hangos? Alap cpu hűtő szintjén van? Vagy hallkabb? Relatívan halk a gépen és jó is, ha így maradna.
És én azon véleményen vagyok, hogy inkább menjen folyamatosan a venti, mert így 28-30 fokon meg alap állapotban és csak 30%-ban forog. Értelemszerűen az MSI Afterburner-ben be van kapcsolva az automatikus ventilátor fordulatszabályozás, így ahogy melegszik a kártya úgy tekeri a venti fordulatát is utána.
Tapegyseg kalkulátorral néztem ott 438w jött ki minimunak. És még annyit tudtam, hogy a tapegyseg nem tudja 100% hozni a névleges teljesítményt (520W) bronzos 80 szóval erről azt olvastam, hogy 80-85% kell számolni.
Szóval bocsi, ha vicces voltam 😆.
Köszönöm a válaszodat.
Amúgy igen. Érzem én is, hogy megy fel a vram GBjai.
Esetleg van olyan 1070Ti amit ajánlanál?
Bár lehet ki várnám a 11xx/20xx szériát. Hátha kevessebbet fogyaszt vagy (sokkal) erősebb mint a mostani.
GTX 1060 3GB/6GB
NVIDIA Tesla M40
NVIDIA Tesla K80
NVIDIA Quadro GV100
A több mindig jobb.
rx 480 8gb ui. ez is 28o körül van
gtx 1060 6gb 280euro
Na most,hogy melyiket éri meg jobban?😕
dx12ben jobban fut bf1ben az rx,de bf4ben meg a gtx a jobb sokkal,pedig az AMDre optimalizált.😊
[LINK]
Ott az egyiknél a +1Gb Vram a másiknál meg a +2év garancija!
Melyiket vennétek meg??😊
Most is az van és néha így sem elég a 4 giga vram
Akkor inkább 980. Ha meg kipótolnád kicsit ,akkor inkább vegyél 6 gigás 1060-t. Az 980 teljesítmény ráadásul garanciával és újabb technológia is jobb fogyasztással.
De birom én az ilyen dumát 😆D
240-250 euro a max! Ennyiért nem lehet még használtan se 6gb változatot kapni!
Csak mindig ez van,hogy spórolj kicsit és megveheted az erösebbet 😃 De,ha meglesz a pénz a 6Gbosra,akkor már miért nem spórolsz kicsit a 8GBosra kb. 😆
Köszönöm szépen aki eddig próbált segiteni!Ja és nem haragudni.😉
De ha tanácsot kérsz akkor mért nem hallgatsz azokra akik tanácsot mondanak? "*** logic"
Ui> Köszi,hogy irtál!
b
Most kaptam,hogy 200euro-ert lenne elado 1060 3gb-os! A gtx 1050Ti 4gbos meg 160euro!
Mintha a Vramból álna csak a kártya.
Viszont közben változott a felálás! A gtx 980-as tulaj nem adja a kártyát! Szóval 2 lehetöség van 1050Ti vagy 1060 3gbos.
Miért kell a másikat sértegetni?
Ennyiert ajandek. En 280ert vettem meg jo par honappal ezelott..ja es uj.
Spoiler!
Spoiler!
Nem ebayen vettem,de az ördög sosem alszik.Sok a gerinctelen ember.
Megertem. Jo az a 970,el leszel meg vele egy darabig 😀
A 970-et megrendelted már amúgy? Jól jársz azzal.
Lenne 1 nehéz és furcsa kérdésem persze alap hogy kártyá de az árral van probléma mivel csak 20k Ft van rá . :/
Fortnite -ot szeretnék majd gépen nyomatni.
Processzor : Intel Core 2 DUO E7400
Előre is köszi a válaszokat. 😀
Még 1 olyan kérdésem lenne hogy 3 gb ram om van ami szintén nem sok, de a fortnite nak elég nem?
Már mint most a lol az pl a közepesnél kicsit jobb grafikán megy 120fps el ami jó játékélményt ad.
Szerintetek 3 gm ram és 1db 1050 Ti után már adni fogja a közepes grafikát és a 120fps t?
Köszi az eddigi válaszokat és a továbbikat is. 😀
Ha nem gáz megkérdezhetem honnan tudtad hogy 60Mhz es a képernyőm? 😃
Ha fontos a 20k körüli határ akkor ajánlom a HD7850-et. [url]https://www.jofogas.hu/magyarorszag/videokartya?f=a&q=7850&sp=1[/url]
A fortnite FullHD-n mediumon játszható, pont ahogy szeretnéd.
Annyira zavarnék még ha nem nagy baj hogy nem tudom hogy az alaplappal ( amiről csatolok 1 képet ) hogy tudnám megnézni hogy HD7850 videokártya kompatibilis e vagy se? :/
CPU : Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E7400 @ 2.80GHz
a kép linkjét ide rakom :https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.15752-0/p280x280/32186569_993381460827477_6438002079435849728_n.jpg?_nc_cat=0&oh=1eddd85c2e8c980d66b6751c197fac30&oe=5B93D6FC
Még 1x bocsi hogy ilyenekkel rabolom az időtöket és köszi a segítséget!
Viszont 7870-et 20k-ért már tényleg kapni 😃
2 év garival van rx460 28 k-ért jofogáson. Ennél olcsóbban nem kapsz szerintem. Egy 1050Ti meg jóval 20k felett van 😃 Szóval ha nem tudsz félrerakni, akkor marad ez.
50-55k ból milyen kártyát tudnék venni használtan? i7 2600k mellé lenne
[url]https://hardverapro.hu/aprok/hardver/videokartya_hamis_kinai_videokartya__kitiltas?kategoria_gyartokhoz=14&gyartokereses=-1&hirdetesVaros=-1&hirdetesTipusa=-1&GYORSKERESO_TOKEN=AC1K127AHHB738M3JD31&gyorskereses=gtx+1050ti&gyorskereses_hidden=Gyorskeres%C3%A9s+itt%3A+Videok%C3%A1rtya+%28hamis+k%C3%ADnai+vide%C3%B3k%C3%A1rtya+%3D+kitilt%C3%A1s%29[/url]
2 hétig volt egy 1050Ti Strix -em, 1080p -ben V-Sync -kel, High -on éppen hogy ment minden lagmentesen.
Használtan szerintem találsz RX470-480-akat is.
Például:
[LINK]
https://hardverapro.hu/apro/msi_1060_armor_3gb
100 ezer Ft-ért megéri a Sapphire RX 580 8 Gb Pulse videokártyát vásárolni? A Pulse széria mennyire megbízható? AMD kártyát szeretnék, mivel kiszeretném használni a Freesync nyújtotta lehetőségeket.
Illetve használtan, garanciával egy ASUS STRIX 1070 130 ezerért jobb választás lenne? Tudom, hogy sokkal nagyobb a teljesítménye, de szerintem az i5 6400 nem tudna megbirkózni vele.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Én az 1070-re szavazok, hogy a procid hogy bírja? arra viszont nem tudok választ adni, de majd a többiek biztos meg mondják.
Meg untam az évek alatt, hogy semmi nem hozta azt amit vártam tőle, össze szettem a pénzt, és egy éve egy gtx 1080-as van a vasamban, és megérte mert bármit elvisz az elvárásaim szerint.
KRZT963 Jó ár érte megéri,de itt olvasgasd utána.
[url]https://prohardver.hu/tema/amd_radeon_rx_470_480/keres.php?type=-&stext=Sapphire+RX+580+8Gb+Pulse&submit=[/url]
Végül be adtam a derekam és az nvidia ellenességemet le győzve, vettem egyet, de akkor már pénzt nem sajnálva az 1080-ast vettem.
Ha erröl van szó, akkor mindig azt szeretném ki fejezni, hogy lehet megéri várni egy kicsit gyűjteni és inkább venni egy jobb nvidiát mint egy gyengébb amd-t.
Bár is igaz, hogy az rx480 után már nem nagyon figyeltem, milyen teljesítményt hoz az amd mostani kártyái.
https://gepigeny.hu/gpu/ranklist
Akkor a lista szerint most a titán v lenne a legerösseb vga?
AMD Vega 56 ~ 1070 Ti.
Csak érdeklődnék, hogy mit ajánlanátok egy G4600-hoz? Úgy érzem, hogy ez a 1050TI még jó, de hamar el fog fogyni.
RX470/480/570/580 vagy 1060? Esetleg régebbi gyártástechnológiájú kártyák?
Válaszokat előre is köszi!
https://hardverapro.hu/apro/i5_6600k_elado_2
Amúgy ahogy én nézem kezdenek a VGA árak csökkenni, így én inkább várnék VGA váltással, és inkább procit cserélnék. Ha csak Full HD a cél akkor i5 6600 is jó választás, de megsúgom hogy nálam már járt 95%-on tehát van ami már megfogja.
Persze ha már a legújabb BIOS van fent akkor simán lehet cserélni és menni fog.
https://hardverapro.hu/apro/i5-7500____20210323-ig_garanciaval
https://hardverapro.hu/apro/intel_core_i7-6700_34ghz__socket_1151_sr2l2_cpu_processzor
Threadripper/8700k + 1080TI SLI alatt nincs élet? 😆
r2d2
Elnézést kérek. Este volt és nem olvastam el a posztot figyelmesen.
Ha így áll a helyzet ,akkor az alaplapját figyelembe véve számára a jó választás egy I7 7700 vagy egy I7 6700 lenne tudván,hogy a lapja nem tuning lap.
Írtuk többen neki, hogy procit cseréljen inkább, és írta is, hogy egy i5 7500-st gondolt bele, ami igazából mint proci, bőven elég bármilyen játékhoz.
Összesen 8%-kal gyengébb, mint egy I7 7700-as.
Haveromnak raktam össze gépet, I5 6600k-val, 8GB 3000mhz predátorral, meg egy asus gtx1050ti oc 4GB-és karival, és eléggé elveszhető beállításokkal tud játszani, szóval a srácnak, már az az i5 7500-as proci is elég nagy előre lépés.
Akinek meg 7. generácios i5 vagy i7-es van, annak pl felesleges 8-ra váltani, akkor inkább várja meg az ember a 9-es szériát.
Néhol van cpu limitem (váltanék de akkor kéne lap is ram is esetleg hűtő csere) de elég jól mennek a mai játékok is. 😀
Köszi a segítséget!
Hol érdekel engem,hogy mit vettél? Pusztán segíteni próbáltam. Az a te magánügyed,hogy nem biztosítod be magad a jövőre nézve azzal a procival.
Ha neked ez megfelel (főleg,hogy a jövőbeli játékokhoz a maximális játékélményhez legalább i7 kell a régebbi generációkból ) akkor hajrá 😀 .
r2d2
Javítom neked : Sok helyen.
Ha 1050Ti-ről szeretnél váltni akkor a két említett modell alatt nem érdemes gondolkodni, nem fogja megérni a csere.
én nem bántanám azt a procit a helyedben még ebben az évben ha játékra használod csak a géped,persze ha videót vágsz vagy streamelsz akkor jól jöhet a több mag/szál de természetesen a te döntésed,ez csak egy ötlet volt.
csak h mondjak pár ismertebb játékot, Cod WWII,Far Cry 5, Doom, PUBG, ezeknél mind mind 100%-ra kihajtja a VGA-m a Procim úgy hogy 80%-fölé egyik játéknál sem megy a proci terhelés, igaz a Pubg nincs maxon csak Med en asszem.
Nem vagyok szaki ez csak saját tapasztalat,sztem inkább Vga-t vegyél
Aki ismeri ezt a kártyát, az tudja, hogy elég bivaly, viszont már szeretném egy erősebbre cserélni, mert a mai game-eket már nem viszi fullon. Mit tudnátok ajánlani? Leginkább ASUS-ban gondolkozok továbbra is, AMD-ben ha lehet, olyan 100ezer forintig. Néztem neten, de nem sok lehetőséget találtam, esetleg tudnátok ajánlani valamit? Köszi előre is!
Ba mindenképp újítani szeretnél akkor használt kártyába gondolkodj. Hardveraprón van sok jó ajánlat.
Ha viszont új kártyát akarsz mindenáron akkor én azt javaslom hogy várj. Sokan lépnek ki mostanság a mining bizniszből, akik meg maradnak szép lassan átváltanak asic-ra.
Itt van 4 db gtx 1060 6GB kártya elmondaná valaki hogy ezek között van valami különbség melyiket érdemes venni? sokan azt mondják inkább rx 580 kellene de valahogy nem preferálom az amd kártyákat egyszer volt és az bőven elég is volt! Az nvida support támogatása szerintem sokkal jobb! Képfelbontás 1920x1080 p!
1. kártya
[LINK]
2. kártya
[LINK]
3. kártya
[LINK]
4. kártya
[LINK]
????
Itt azért jobb árakat találni 😀
Amúgy én a Gigabyte-ot preferálom, azon belül is a 3 ventis Aorus nagyon szimpi:
[LINK]
Az RX580 túl van árazva, GTX 1060 valamivel erősebb, és az RX drágább is tőle ahogy nézem itt az árakat, szóval szerintem nem kérdés, hogy 1060
Ha nem vetted volna észre ez az oldal hardverekről szól. Itt ha okoskodsz és beégsz ,akkor igenis tudatlan vagy 😉 .
A szociális életemmel semmi baj. Viszont ajánlok egy kiváló orvost. Talán tud segíteni a nézeteid helyrerakásában 😉 .
Amúgy meg igen,régen a gtx 1060 volt a jobb de azóta fordult a kocka,az az is igaz hogy minimálisan... ezen kár volt összevesszetek...a 2 kártya 1 szint hil ez hol az a jobb.
Javaslom ,hogy külön paragrafusokra bontsd a mondandód különben egy összefolyt katyvasznak néz ki az egész ,amit kész agyvérzés elolvasni. 😀
Nem volt alaptalan. Jogosan szálltam rád. Én nem döntök el semmit,te magad bizonyítottad,hogy nem vagy hozzáértő , erről ennyit 😃 .
Hozzád meg főként nem lehet nagy reményeket fűzni. Alapból ha már előítéletekhez folyamodsz ott ástad el magad és bizonyítottad,hogy milyen gáz egy ember is vagy valójában. Hajrá 😀 .
Viszont árban itt az MSI verzióból ez: [LINK]
Árban ugyanott van de ennek hűtése kiváló. Nekem ilyen van már több mint 1 éve és tapasztalat után írom ezt.
https://hardverapro.hu/apro/asus_rog_strix_gtx_1080_8gb_15_ev_garancia
https://hardverapro.hu/apro/asus_geforce_gtx_1080_8gb_gddr5x_256bit__2ev_garancia
Gondolkodtam a jelenlegi kártyám levántásán egy Asus Strix Vega 56 OC-ra .
Néztem pár videót az idei évről és rengeteget javult a Vega teljesítménye a drivereknek hála (finewine beütött). Húzva,alulfeszelve még beéri a 1080-akat is néhol és rengeteg helyen veri a sima 1070-t , a 1070ti-vel nagyjából egában van ,néhol alulmarad ,néhol meg fölényeskedik (persze nem Nvidiára agyonoptimalizált játékokbeli összehasonlításról van szó) . Fogyasztása elég sok viszont alulfeszelve ez jócskán javítható. Egyedüli ok amiért váltanék rá a Freesync-es monitorom.
Mit gondoltok ? Jó választás? Vega mellett is érvnek tartom azt,hogy az értékét jól tartsa ellentétben az Nvidiával aminek folyton ugrál az ára ide-oda rendkívüli mértékben.
Vagy váltsak 1080-ra? Viszont akkor a "tearing" ugyanúgy megmarad mert nem működne a Freesync továbbra sem.
64 méregdrága és ragaszkodom az Asus Strix verzióhoz Vegáknál a konfigom miatt. A többi 64 Blower stílusú ami nem jön be . 😃
Talán az Omegát kockáztatnám meg ezek közül, a másik kettő (nálam legalábbis) erősen felejtős. 😃
Már eladtam szóval mindegy 😃 . Most vitték el pár perce. Azért váltom le,hogy a gépem értéke több legyen. Vagy 1080 kerül bele vagy Vega 56 Strix . Bár 980ti xtremen is gondolkodtam .
Vega 56 Asus Strix mellett döntöttem. Nincs veszteni valóm. Rendkívül keresett kártya bányászok körében és nagyon felvert árú jelenleg is . Viszont én jó áron jutok hozzá + monitorom ki lesz használva teljesen így . Majd kiváncsi leszek rá,hogy az oldalon rajtam kívül bárkinek van-e olyan kártyája .
Szeretnék tanácsot kérni tőletek. Nem tudok dönteni.
Szeretném a lehető legösszeillőbb, legjobb összeállítást megvásárolni, de nem tudok dönteni, illetve olyan szinten nem értek hozzá sajnos.
Jelenleg van egy 1080p 60hz monitorom (http://www.benq.hu/product/monitor/gl2250/features/)
És emellé egy http://gepigeny.hu/user/azuredragon4/eszkozok/186717 gép.
A videokártyát fogom cserélni illetve 2-3 hónappal utána monitort is tervezek.
A monitor választáson áll vagy bukik szerintem az egész, ugyanis ahhoz mérten szeretnék videokártyát választani.
Egyrészt nem tudom, hogy mi éri meg jobban. Melyikkel járok jobban.
Ha maradok az 1080p-s felbontásnál, de 144hz-es monitort veszek,
vagy ha 1440p felbontású monitort veszek, de 60hz-eset.
144 hz-es 1440p-s monitor kicsit drága, annyi keretem nem lenne, 70-80 ezer maradna monitorra kb. Ebből kell gazdálkodnom.
Ehhez képest nem tudom eldönteni, hogy melyik videokártyát vegyem.
Ha 60hz de 1440p akkor sima GTX1070 elég, szerintem. (vagy nem?)
Viszont ha 144hz-es monitort veszek, ahhoz lehet kevés már kicsit az 1070..?
Akkor inkább 1070ti? Vagy az meg annyival nem jobb, mint a sima 1070-es kártya, akkor már inkább vegyek egy 1080-at? Az 1070ti egyeltalán nem éri meg? 60 hz-hez túl sok, 144-hez meg még mindig kevés?
Valószínűleg túlkombinálom a dolgot, de nem minden nap költök ennyit és a legjobb választást szeretném megragadni. Mondanom sem kell hogy főleg játékra használnám az összeállítást.
Némi tanácsot szívesen fogadnék. Előre is köszönöm!
Ha jó áron van megéri az 😀. Én nekem pont van egy eladó Strix 1070Ti ha érdekel. Vega 56 Strixre váltok Freesync-es monitorom miatt.
Húzva leveri a 1080-ak nagy részét (természetesen nem húzott 1080-akat ). Csak 1 db 8 Pin-es csatlakozót igényel de ezek ellenére is OC király a kártya.
Ezzel jársz a legjobban a monitor keretei miatt.
FX 6350 + 8GB RAM-hoz r9 280X vagy GTX 1050, esetleg valami középkategoriás RX széria?
(a késöbbiekben váltanék majd i5 4460-ra + 8gb rammal)
Tápegység FSP Hexa 500 / Raider 500-550
Ezek fejében melyiket ajánlantok?
Viszont tanácsom az hogy ha már platformot lépsz, ne negyedik generációs platformra hanem inkább 7 vagy 8-adikra ha Intel az elsődleges, de ha nem akkor várd meg a Ryzen Refresst.
Ajánlom az UserBenchmark-ot gyors szemlének, komolyabb vizsgálódásra meg a Youtube-on találsz teszt videókat a kártyákról. Azok nem hazudnak sosem. 😀
Ahogy Szalko mondta valóban játék válogatja de a 1050Ti jóval kevesebb fogyasztás alatt hozza azt,amit a r9 280x tud. Ezért is éri meg jobban. Elvégre még legújabb széria,jönnek hozzá folyamatosan a frissítések és energiagazdaságosabb is 😀.