Anime

Szerző: bulldog95, 2009. November 06., téma
Fórum » Film, sorozat
Hozzászólások: 7 643
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
SuperPuma avatar
Gondolom a (k)éjjel nappal Budapestet meg a hasonló igényes műsorokat nézi.
Spoiler!
Had növekedjen az a tumor a szürkeállományban
0
0
0
0
X9K338DA avatar
jozsefgyorfi
Én inkább úgy szoktam lemérni, hogy ha nincs rá különösebben időm, akkor ~1,5-2 óra, amennyit egy egész estés film is kiad, ha meg van, akkor az átlag 10-13 részes sorozatok effektív játékideje (RS+OP+ED+PV nélkül) 200-260 perc, azt szét tudom szórni 2-3 részletben egy napra.
0
0
0
0
jozsefgyorfi avatar
Akkor jöjjön egy kérdés. Ki hány anime epizódot néz átlagosan egy nap alatt és mennyit, amikor igazán van ideje vagy éppen olyan jó animét talált, amit muszáj nézni?
Én egy átlagos napon kb. 3 és 10 között, de legtöbbször közelebb vagyok a háromhoz mint a tízhez. Olyan napokon meg, amikor egy csomó szabadidőm van és egy rohadt jó anime mellé, akkor megnézek akár 20 epizódot is.
0
0
0
0
GodSie avatar
Nekem bejött :3 elég jó kis animuuu ,

Berserk is jó (2016) De ,mért kell eddig húzni a folytatást? Pont amikor beindult a dolog lett Apostol ,és felbukkan a kedvenc akkor van vége :/ Szerintem ez nem fair így . Marad addig a manga úgy van 😀
X9K338DA: igen néztem ott is de csomó nincs fennt steamen és piszok jó 😃DD
0
0
0
0
jozsefgyorfi avatar
Ahogy az várható volt bejelentettek egy új évadot a Nanatsu no Taizai-ból. Ez a négy részes cucc, ami most volt leginkább csak egy felvezető féle dolog volt a Ten Commandments arc-hoz. Nagyon várom, hogy megmondják mikor jön majd ki. Az első évadot is élveztem és a második már csak jobb lehet. Mióta megnéztem az elsőt, egyfolytában nyomon követem a mangát és Escanor a legnagyobb karakter az egész sorozatban és rohadt OP, már várom, hogy ki lesz a VA-ja.
0
0
0
0
X9K338DA avatar
GodSie
Kilistázod Steamen az anime címkével ellátott játékokat, aztán válogatsz:
[url]http://store.steampowered.com/tag/hu/Anime/#p=0&tab=TopSellers[/url]
0
0
0
0
GodSie avatar
Sziaasztok ^^ Tudnátok pár anime jellegű játékot írni? mindenféle jöhet ,gameplayt csinálok belőle 😀
lehetőleg üzenetbe 😀
0
0
0
0
BOMB avatar
na megnéztem ezeket !
a samurai champloo jött be tényleg a legjobban 😎
0
0
0
0
jozsefgyorfi avatar
Az új Berserk kap még egy évadot jövőre... Jéé király... Aki valamennyire is szerette a régi Berserk animét és szeretné tudni a folytatást az inkább olvassa el a mangát.
0
0
0
0
X9K338DA avatar
jozsefgyorfi: Igen, a stáb több tagja is dolgozott a Hellsing Ultimate-en, köztük az író és a rendező is, plusz konkrétan az eredeti mangát is a Hellsing írója követte le, szóval szerintem a hasonlóság nem véletlen. Nem is kis elvárásokkal ülök majd le elé.

BOMB:
Samurai Champloo támogatva! Azt mindenképp nézd meg.
Shigurui - Nagyon véres és naturalista, de a képi világot nagyon eltalálták. A történelmi hitelességhez talán ez állhat a legközelebb.
Stranger: Mukou Hadan - Rég láttam, de azt hiszem, egy kínába vezetett hadjárat alatt játszódik. A harci koreográfia viszont nagyon jó.
Rurouni Kenshin-ből még csak a Tsuioku-hen OVA-t láttam, de azt mindenképp ajánlom. A fő sorozatoba még csaképp hogy belekaptam 2-3 résszel, az egyelőre sima shounennek tűnik.

Basilisk - hivatalosan ninja, és inkább fantasy, mint történelmileg akár csak nyomokban hiteles
Hakuoki - ez is inkább fantasy, viszont tényleg szamurájokról szól és jobban alapoz a valós történelemre
Gintama - ez az animék Leslie Nilsen filmje (sorozatja). Megint csak akkor jó, ha nem történelmi hitelességre vágysz.
Afro Samurai - a Shiguruihoz elég hasonló képi világában és az erőszak mennyiségében is, de ez konkrétan ennyiről is szól

A többi, amit ismerek már elég közepes és történelmileg teljesen bullshit, de ha az Akame ga Kill bejött, akkor azok is megugorják a mércét. Ezek a Samurai 7, Brave 10.
0
0
0
0
Takumi Fujiwara avatar
The Crew már nekem több mint egy éve megvan Season Pass-al, meg rávettem 1-2 ismerősömet hogy szedjék már le ők is, mert egyedül rohadt unalmas egy idő után.
0
0
0
0
xoki avatar
Jaj hát olvasd el a cikkemet akkor ha nem tudod mi az 😃
https://gepigeny.hu/hir/a-the-crew-lesz-a-kovetk…-jatek-713

BOMB:Samurai Champloo, Basilisk, Afro Samurai
0
0
0
0
jozsefgyorfi avatar
BOMB: Még nem láttam, de azt hiszem a Rurouni Kenshin is az. Tudni kell róla, hogy egy klasszikus, de eddig leginkább csak jót hallottam róla. Vagy például ott van a Gintama. A Gintamában a komédia a minden, de azért vannak benne komoly részek, amik odavágósak. Hirtelen ennyi jutott eszembe, de biztos van még. Attól függ milyet akarsz inkább. Vannak olyanok amelyek a japán történelemből dolgoznak fel eseményeket, esetleg átírva azokat.

xoki: Ne haragudj, de nem igazán tudom, hogy mi az. Fel tudnál világosítani kicsit 😀 ? Valami alapsztori és, hogy miért lehet jó meg miegymás 😃 . Amúgy a címéből ítélve még azt sem tudom pontosan megmondani, hogy anime-e vagy egy sorozat 😜 . De gondolom a fórumtémánkból ítélve anime lehet.
0
0
0
0
BOMB avatar
sziasztok! 😀
tudnátok olyan animét ajánlani ami a szamurájokról szól?
akame ga kill-t! ismerem
0
0
0
0
xoki avatar
Hmm érdekesnek tűnik

Btw, itt leszedte e valaki a The Crew -t? 😃 (ingyenes ugyebár ha véletlen valaki nem tudná 😃 )
Túlságosan belemerültem 😃
0
0
0
0
jozsefgyorfi avatar
Hát játszanám én de nincs gépem hozzá 😜 , konzol meg pláne.

btw: Lesz ősszel valami Drifters nevű anime. Valakinek van valami féle véleménye róla? Lehet, hogy hypeolják, őszintén szólva nem tudom, de láttam, hogy van egy OVA hozzá, ami nem rég jött ki. Kb 40 perc és elég jó kis története van szerintem. És egy kis plusz, hogy a graf szerintem hasonlít a Hellsing Ultimate-re valamennyire. Egyenlőre annyit fogtam fel, hogy néhány embert, akik a halál szélén állnak egy másik titokzatos ember egy másik világba tesz át. Viszont, ami érdekessé tette számomra, hogy a főszereplőt nem ismerem különösebben, de egy másik ember, aki át lett téve az Oda Nobunaga és én személy szerint szeretem az ilyen Japán történelmi személyiségeivel járó dolgokat. És azért valamennyire badassek mind. Ez egy nagyon szerencsétlen összefoglaló volt, de döntse el mindenki magának, hogy érdekes lehet, abból kiindulva, hogy mit szeretnek.
0
0
0
0
GodSie avatar
Szerintem piszok jó lett az AOT *-* lessetek bele
0
0
0
0
jozsefgyorfi avatar
X9K338DA: Hát a Boku Dake-t inkább hagyjuk is. Az én véleményem szerint sosem volt nagy durranás (most már így gondolom). Az elején max az első epizódig még el voltam tőle ájulva, hogy ez milyen jó, de utána szépen leromlott róla a véleményem. Lehet így lesz a Kimi no Na wa-val is miután megnézem. Lehet egyesek leharapnák a fejem, de például a 5 Centimeter-be is beleuntam kicsivel az eleje után, pedig ha jól emlékszek csak egy movie az egész.

phoenixfire: Még nem nézem, de még mielőtt kijön az utolsó rész tervezem bedarálni az egészet és utána csak a finálét megnézni.
0
0
0
0
X9K338DA avatar
jozsefgyorfi Aazok után, hogy a Boku dake ga Inai Machi is a TOP10-ben kezdte és még mindig 50-en belül van, azért egy jó startra még nem mondanám, hogy mérvadó. Mindenesetre egy Makoto Shinkai filmről van szó, mint a Byousoku 5 Centimeter és a Kotonoha no Niwa, amiktől szintén mindenki letolja a bugyit (csak én nem), nekem valószínűleg abszolút kihagyós, nem vagyok rajongója Makoto munkásságának.
0
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
Valaki nézi még az Orange-ot? Olvastam a mangáját és nagyon hűek hozzá, igaz hogy régebben olvastam de amire emlékszem az megvan az animében is. Jóra sikeredett és élvezetes kis anime lett belőle 😀
0
0
0
0
xoki avatar
Kicsit(nagyon) messze lakok szóval én nem:
https://lh6.googleusercontent.com/-vejeOqamBVU/UvcaaGJqZDI/AAAAAAAHvyI/xy1h5KWnjf0/w500-h426/day%2B42.gif
0
0
0
0
GodSie avatar
sziasztok újra ^^ mi a helyzet itt?😀Sokan jöttök Conra?😃
0
0
0
0
jozsefgyorfi avatar
xoki: Hát igen, arra én is bólogatok, hogy túlértékelt lehet egy kicsit, de ez csak annyit jelent, hogy a legtöbb embernek ennyire tetszett, ez ellen nincs mit tenni 😀
0
0
0
0
xoki avatar
Omg Kill la Kill. 10/10 anime

jozsefgyorfi: én már most megmondom, hogy túlértékelt film, pedig nem láttam 😃 Kiindulva abból, hogy mik vannak MAL-on a toplistába 😃
vegyük példának a fullmetal a. brotheroodot, eddig az volt az első: szerintem rohadt jó volt, de azért nem tenném még az első hely közelébe se. (ja és nem, még nem találtam meg azt amit igen)
vagy a gintama, azt meg a top 1000 be se 😆
Mindegy ez az én véleményem 😃
0
0
0
0
jozsefgyorfi avatar
HungarianFreak: Akkor örülök 😃 . Lehet hogy csak hirtelen nem fog az agyam, de minek a rövidítése a KLK 😊 ?

szerk: Jaaa, a Kill la Kill-re gondoltál 😀 ?
0
0
0
0
Takumi Fujiwara avatar
JoJo... Köszi, hogy eszembe juttattad, mert azt is mondta egyik ismerősöm hogy nézzem meg a Highschool D😆-vel együtt. Ha meg megnéztem a KLK-t akkor eléggé egyértelmű hogy vevő vagyok az olyanokra😂
0
0
0
0
jozsefgyorfi avatar
flyaway2: Én is fel nézegettem néha és láttam, hogy nem ír senki, de nem igazán tudtam, hogy miről írhatnék. Én személy szerint a Darker Than Black-ből akkor sem értettem mindent teljesen, amikor éppen néztem a sorozatot, de most már alig emlékszek valamire belőle.

HungarianFreak: Nem tudom mennyire vagy vevő a kaland, akció cuccokra, de ajánlanám, hogy nézz bele a JoJo's Bizarre Adventure-be és ha tetszik, akkor bátran nézd meg. Véleményem szerint nagyon jó.

Ha már a Naruto-ról volt szó, azt valahol a háború előtt abbahagytam az animét és onnantól a mangát olvastam egészen addig, míg vége nem lett. Nekem ennyi elég is volt belőle.

Per pillanat leginkább a szezonális animékkel próbálok lépést tartani, ami valamennyire megy is meg nem is, de van amelyiknél úgy érzem, hogy leolvad az agyam, annyira rossz. Az egyik ilyen például az Ange Vierge. Nem fogom elmagyarázni, hogy miért olyan rossz, de szerintem az emberek többségének egyenesen az agyára megy vagy már rég droppolták 😜 . Ez kétségtelenül viszi nálam a szezon legrosszabb animéje díjat azokból, amit végignézek.

Mellesleg látta már valaki a Kimi no Na wa-t? Még nem néztem meg, de számos okból meg vagyok győzve, hogy elég jó lehet. Az egyik ilyen ok például az, hogy MAL-on átvette a Top 1-es anime helyezést 9.40-es értékeléssel.

Ja és még valami, ahogy most nézegetem, az őszi szezon egyáltalán nem lesz valami nagy durranás. Habár ez sem volt az, de azért még közben csak ott van a JoJo 4, Re:Zero, ReLife, Orange (szerintem kb ezek vannak a legjobbak közt) és még van több nézhető darab is ezeken kívül, amik azért mert nem soroltam őket, egyáltalán nem rosszak. Szóval ahogy nézem ősszél még ennyit sem kapunk.
0
0
0
0
Takumi Fujiwara avatar
Csak az a baj, hogy nekem néhány ilyen ismertebb anime nem annyira tetszetős, bár ha max 1-2 epizódot megnézek belőlük akkor úgyis kiderül hogy igazam lesz-e vagy sem. Elvégre néhány jó felett is így siklottam el, és csak azután kezdett el érdekelni miután belenéztem... Drámáról meg annyit, hogy van néhány amit meg akarok nézni belőlük is... Anohana, Plastic Memories, Your Lie in April.
0
0
0
0
flyaway2 avatar
HungarianFreak Nézd meg a hypeolt, mainstream cuccokat, azok általában a legtöbb "újoncnak" bejönnek. Gondolok itt a SAOo-ra, Guilty Crown-ra, AoT-ra meg hasonlókra.
Drámából meg ne a Clannaddal kezd, először nézd meg a többit. Ha szereted a drama-t akkor rám hallgatsz, a Clannadnal nehezen találsz jobbat, és a csúcson kell abbahagyni, nem egyből ott kezdeni.😃
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Múltkor végre elhatároztam magam, hogy megnézzem a Totorot...ezzel a lendülettel már megvolt akkor a Kiki, Vadon hercegnője, Porco Rosso és a Vándorló palota is, csak mert már volt vagy 7 éve, hogy azt is láttam.
0
0
0
0
xoki avatar
flyaway2: well én droppoltam a Naruto shiput a 380. rész után 😃 pedig én is igy voltam vele mint te, de inkább fogtam magam elolvastam a mangát, az anime meg ott rohadjon meg ahol van 😆 Igy elcseszni pfff. Nem is a filler a gondom igazából hanem minden, animáció/graf, de még néha a karakterek is úgy beszélnek mintha halálra unná magát néha a seiyuu 😃 (igen most már ott tartok hogy erre is felfigyelek)

Szokásos stílusúakat nézem. Kb a pontokból kiderül mi a véleményem róluk.

https://www.kephost.com/images/2016/09/12/Nevtelen9b3a9.png
0
0
0
0
Takumi Fujiwara avatar
Mivel én ilyen területen csak egy újoncnak nevezhetném magam, ezért max arra vetemedem hogy némelyik nagyobb nevű animét elkezdem nézni, aztán ismerve magam, útközben abbahagyom mert megunom
(Gondolok én a Gunslinger Girl-re, K-on 2. évadra vagy a Chuunibyou demo Koi ga Shitai-ra, egyszerűen nem szeretem a cringe-festeket ezek szerint)
Legfeljebb megnézem a Steins Gate-et, Black Lagoon-t, GiTS Stand Alone Complex-et, vagy mazochista leszek és Clannad+Clannad After Story lesz belőle😂
0
0
0
0
flyaway2 avatar
Kihalás. Már megint. Közbe gondolom mint jómagam mindenki megnézi 1-2 naponta a topicot hátha történik valami.😃 Aki eddig nem tette kezdje el a Darker than Black-et. Még nem fejeztem be de eddig bejön, nem sok mindent értek benne eddig de remélem el lesznek magyarázva a dolgok ahogy halad a story. Tartottam benne egy napos szünetet is miközben megnéztem a Chivalry the Failed Knight-ot. Hát, annyit tudok mondani, hogy néha ilyen is kell. Nem egy 10/10 es anime, sőt elég gyengének is lehet mondani, de nekem személy szerint tetszik, főleg mivel van benne kard meg mágia, fantasy elemek foreva. Ha kikapcsolódásra vágysz egy komoly mű után akkor nézd, nem kell sokat gondolkozni, hogy mi miért történik de nézeti magát. Elkezdtem a Tales of Zestiria X-et is, a világa nagyon megfogott, csak abbahagytam mert láttam, hogy nincs sok rész kint még belőle, inkább megvárom a végét és akkor egybe az egészet (mondjuk nem is lesz sok, csak 12 részes mint manapság sokminden). Ugyan így állok a 91 days-el is. Utólértem, inkább megvárom a végét. Tartottam egy Berserk rewarchot is, csak most full angolul felirat nélkül néztem (vagyis nézem, mert még van belőle 3 rész).
És a végére hagytam amit mindenki nagyon jól ismer, a Naruto Shippuudent. Lassan itt a vége gyerekek. Nem néztem végig, ez egy tény, csak youtube-on nézegettem a fightokat, de nagyrész tisztában vagyok a történésekkel (igazából nem annyira) és így a vége eléggé bejön, de még a fillerek is. Tervezem megnézni amúgy fillerek nélkül az egészet. Ügye a natúr Naruto-t még gyerekkoromban néztem a JetX-en, az elejétől, szóval akármennyire is el van rontva én nem tudom megutálni, mondhatni gyerekkorom egyik fő műve. Ha úgy nézem akkor azt is mondhatom, hogy együtt idősödtem Narutoval, túlzás nélkül. És így idővel rá kellett jönnöm, hogy Sakura tényleg egy jelentéktelen karakter az idő nagy részében, de ami még szomorúbb, hogy be is ismeri. Nem, nem viccelek, tényleg. Szóval a legutóbbi részben (475 asszem) tényleg elmondta, hogy jelentéktelen.

Veletek mi a helyzet? Mit néztek? Mit vártok? Szólaljatok meg, had legyen megtörve a csönd.
0
0
0
0
xoki avatar
flyaway2: visual novelt szedtem le és tetszik benne a feladat megoldós részek legtöbbje, gondolom akkor az anime nem olyan szájtátós benyomást kelt az ilyen részekkel (már ha van benne)

btw, tölthető az attack on titan játék PC-re ha valakit érdekel (tudom hogy igen mert nem rég volt kérdés animés játékokról 😃 )
0
0
0
0
flyaway2 avatar
xoki Én elkezdtem, nagyon nem jött be. De sokan szeretik, volt aki rendesen le***, hogy miért nem szeretem...O.o De szerintem akkor is egy sz*r.
Ki mit néz ebből a seasonból? Nekem a 91 days eddig viszi a pálmát.😃
0
0
0
0
xoki avatar
Valaki látta a danganronpa-t?
0
0
0
0
GodSie avatar
Nézzetek bele mindenkinek ajánlom :3 piszok jó lett!
0
0
0
0
xoki avatar
Vége a Bleach mangának, még a naruto végénél is jobban el van kapkodva...... Ráadásul bejelentettek egy live action t belőle 😃 😃 😃 nem hogy az anime térne vissza, legalább kibirnák bőviteni benne a végét is...
0
0
0
0
visor261 avatar
A manga 1 évada a vn 1-3 ch, se2 - 4-6 ch, se 3 - 7-8 ch se 4 9-? ig tart. Az 1. és 2. évad biztos a többi csak spekuláció. A 2-3 ik éved lehet unalmas lessz a politikával meg a gyíkemberekkel és a toborzással de a 4 évadban lessz a nagy "VH"(all out). A lnből meg most jött ki nemrég a 10 ch(csak még nincs lefordítva :/).
(remélem lezárják és nem olyan lesz mint a többiSpoiler!
denyuuden,guin saga,break blade...
)
0
0
0
0
jozsefgyorfi avatar
Hát attól, hogy még csak egy van neki, attól még lehet várni akárhány évadot a jövőben 😀 . A kulcsszó a várás 😆
0
0
0
0
flyaway2 avatar
visor261 Overlord 4. évad? Miről maradtam le? Nem csak 1 van neki?😃
0
0
0
0
GodSie avatar
Sziasztok!! 😃 Tudtok valami jó anime játékot? Dragamon Hunter,dragon ball ilyeneket ismerek 😀 De mindent írjatok le amit tudtok 😃 Előre is köszi ^^
0
0
0
0
xoki avatar
2. az már volt irva csak töröltem mivel nem volt utána más komment 😃 😃

2. Spoiler!

barakamon
another
black bullet
anohana
elfen lied
gochiusa
hyakko
yuru yuri
nisekoi
sora no method
love lab
kuma miko
mirai nikki
gosick
kill me baby


ja és jut eszembe valaki ért e itt a photoshophoz? azt tanulgatom unalmamba😃
0
0
0
0
visor261 avatar
Én a 2.ikat se látom :/
0
0
0
0
xoki avatar
Ja hogy a 3. válaszait nem irtam le 😃

QUIZ 3 válaszok 😎

Spoiler!

ansatsu kyoushitsu
one pucnh man
accel world
ika musume
tamako market
love live
soul eater
nichijou
one piece
moyashimon
saikin imouto
upotte
ookami to koushinryou
gugure kokkuri san
noragami
0
0
0
0
xoki avatar
Miről maradtam le ? 😃 Nem látom hogy bárhol anime ajánlást kértél volna vagy?...
Mit is kéne leirnom? 😃
0
0
0
0
visor261 avatar
Az már a listán van... olyanokat keresek inkább amiket xoki rakott a quizekbe(még nem is hallotam néhányról). Meg várom a Occultic;Nine első évadát, One Punch Man második évadát és az Overlord negyedik évadát :3

am: xoki pls írd már le a többit is :3
0
0
0
0
flyaway2 avatar
Das ist keine gute Anime. Én is kitöltöttem, de inkább csendben maradok. o.o a reLIFE-meg amúgy mégse olyan rossz, azt elkezdheted visor261.😃 egybe adták ki az összes részt, ilyet se láttam még.😃
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció