Fekete péntek előtt számíthatunk az Intel Battlemage GPU-kra

Szerző: xoki | 2024. April 12. | hír | 1 hozzászólás

A németországi Embedded World 2024 során az Intel hat új Arc Alchemist grafikus kártyáról is lerántotta a leplet, amelyek két évvel az első Alchemist diszkrét termékek után jönnek. A figyelem az új modellekre terelődött, de ettől függetlenül a széria utódjáról is lehet hallani ezt-azt.

Az Xe2-HPG vagy Xe2-LPG néven is emlegetett következő generációs GPU-architektúra még idén debütálhat a Lunar Lake SoC (LPG) alatt, azonban a játékosoknak és a munkaállomásokba szánt next-gen Arc Bx00 szériáról még mindig keveset tudni.

A ComputerBase értesülései szerint az idei, november 29-ére eső fekete péntek előtt fog debütálni a Battlemage széria. Az időzítés mindenképpen kulcsfontosságú, hiszen a hardvergyártók, különösen a játékosokat megcélzó cégek mindig igyekeznek új termékeket kiadni az ünnepi szezon kezdete előtt.

Az Intel hivatalosan továbbra is szűkszavúan nyilatkozott a Battlemage-ről, de megerősítették, hogy minden a tervek szerint halad. Külön kiemelték, hogy a csapat jelenleg a szoftverfejlesztésre összpontosít, tehát a hardvert feltehetőleg már véglegesítették, és erőforrásaikat a Celestialra, azaz a Battlemage után érkező architektúrára irányították át.

Hozzászólások: 1
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Tuhajohn avatar
Vajon a gepigeny.hu mikor fogja listázni az Arc kártyákat?
1
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció