Anime

Szerző: bulldog95, 2009. November 06., téma
Fórum » Film, sorozat
Hozzászólások: 7 643
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
GodSie avatar
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Y5NNUcpDBi0&list=PLBlIom4ypNuuDE0W9yAe5mQ7BXhCdLE7f&index=4[/youtube]
Lessetek bele AOt stb teszek még fel ^^
0
0
0
0
X9K338DA avatar
Látványosan irtják az ellent az azt jelenti, hogy nagy legyen a body count vagy látványosak legyenek a harcok?

Olyan, amiben egyik vagy mindkettő bele esik, nem öregebb 2 évesnél és még jó is, nekem csak a Shingeki no Bahamut: Genesis jut eszembe.

Egy tisztes középszer volt még a Koutetsujou no Kabaneri illetve talán még megsúrolja a közepest a Gate: Jieitai Kanochi nite, Kaku Tatakaeri, de ez már komoly minőségi kompromisszum csak azért, mert nem akarsz régebbi sorozatot nézni.
0
0
0
0
xoki avatar
Na ilyenek engem is érdekelnének 😃

Ha nem tud majd senki ilyesmit felrakom MAL ra majd a kérdést aztán tudok majd ajánlani neked is 😃
0
0
0
0
noNameFPS avatar
Tudnátok ajánlani nekem valami olyan animimét amiben látványosan irtják az ellent? 😃 Bármilyen jó csak ne legyen picsogós főszereplő akit mindig elvernek, meg viszonylag új legyen (értsd 1-2 éves). Várom a válaszokat azt majd mazsolázok 😃
0
0
0
0
xoki avatar
NA itt az enyém:
Úgy látszik megint rekordot döntök az elkezdettek számát illetően...

Bernard-jou Iwaku
Elég sok jó short anime is van ebbe a szezonban. Nos ez nem tartozik azok közé 😃 Mindenesetre halvány lila gőzöm sincs hogy ez miről szól még 😃 szóval ja.... második rész dönti el hogy drop vagy nem...

Hibike! Euphonium 2
Kyoani is love kyoani is life
Imádtam az első évadot, és nagyon erősen kezdte a másodikat is szvsz, ráadásul egy 45 perces résszel.

Keijo!!!!!!!!
még mindig nem jutok szóhoz, mindenesetre sokkal jobb mint pl egy Masou Gakuen HxH. Itt legalább nem leplezi hogy mivel akar nézettséget teremteni, ráadásul rendesen a story része a funservice.

Kiitarou Shounen no Youkai Enikki
Na ez már egy sokkal jobb short mint az előzőleg említett. Egyenlőre story 0, de még lehet jobb is. Egy shorthoz képest jól inditott ezzel a samurai os játékos cuccal.

Long Riders!
Nem lesz a kedvencem, de elég tűrhető volt. Relax animekhez sorolnám, amikor nem vársz el tőle semmit, csak leülsz megnézni, és nem untat. Biciklizésről szól.

Mahou Shoujo Ikusei Keikaku
Az első percnél lemeredtem, azt hittem kapok egy új Gakkou Gurashi féle animet erre csak egy mahou shoujo lett belőle. (remélem lesz darkosabb is mint ahogy azt az első perc is bemutatja.)

Mahou Shoujo Nante Mou Ii Desukara. 2nd Season
1. évad is jó volt egy shorthoz képest, ezért megnézem a másodikat is. Semmi különös, a cím elárul mindent.

Okusama ga Seitokaichou!+!
Úgy látszik divat lett hentai animék készítése amit úgy oldanak meg hogy ne legyen az hogy ruhába maradnak 😃 😃 Na mindenesetre ez is a jobbak közé tartozik ezen a téren, mert vicces tud maradni.

Shakunetsu no Takkyuu Musume
Ping-pong. Elég érdekesnek ígérkezik, később nézem meg a 2. részt. Annyit várok el tőle hogy ne váljon unalmassá és egysíkúvá.

Show By Rock!! #
Az első évad nagyon élvezetes volt moe/comedy téren, de még akár zenére is mondhatom ezt. Jól kezdett a második évad, meglátom mi sül ki belőle.

Stella no Mahou
Egyelőre elég unalmasan kezdett. Játékkészítő klub. a New Game! után nem jó nézni. Ennek is ma nézem a 2. részét, majd elválik mi lesz. Remélem belemerülnek és tényleg összehoznak valami játékot majd az animebe, amit be is mutatnak és nem csak duma meg hasonló lesz az egész, egy klubszobába, teljesen más dolgokról..

WWW.Working!!
Ajjjajajjajjjj, mi is mondjak erről...
A working anime spin offja ami nálam 10/10 és a top 5 karakterem egyike is benne van, szóval eltudjátok képzelni hogy milyen véleményen vagyok róla.... jó lenne egy teljesen más címen, és teljesen más körítéssel. Igy az egész olyan érzést kelt mintha próbálná másolni az előzőt de mindent megtesz annak érdekében hogy leplezze azt. Aki látta az eredetit könnyen felfedezi ezeket. Alapból a karakterek jelleme vegyül más karaktert létrehozva, ami még jobban ront az egészen, mert mindig az eredeti anime jut eszembe róla... spin off ide vagy oda, ez nem jó. (lásd soul eater, ott legalább teljesen más a kettő) Igazából már ott elvesztettek hogy kiszedték a main lolit meg Inamit.... meh.

Még van egy pár amit nem kezdtem el különböző okok miatt. pl 3-gatsu no Lion - taszit a grafika
0
0
0
0
X9K338DA avatar
Röviden az én benyomásaim:

Hibike! Euphonium ★★★★★
Nem nagyon követtem a híreket, nem tudtam, és amikor elindítottam, nem is néztem, hogy dupla hosszú rész lett. Annyira lekötött, hogy észre sem vettem a hosszát, csak a végén pislogtam, hogy ez háromnegyed óra volt. Ha csak tartják az első évad szintjét, már megéri követni.

Yuri!!! on Ice ★★★☆☆
Nekem egy kicsit nagyon meleg. Eddig nem estem hasra, de tipikusan olyan, amiből még bármi lehet. Majd még novemberben ránézek, ha kint lesz 4-5 rész, aztán majd meglátom.

Drifters ★★★★☆
Erősen indít, aztán belassít. A comic relief nem működik. Ha a sorozat többi része inkább olyan lesz, mint az első fele, akkor lehet jó, ha olyan, mint a második, drop esélyes.

Shuumatsu no Izetta ★★★☆☆
Még egy yuri bait sorozat. Kicsit töketlen ezzel az alternativ Európával (átnevezett és fikcionális országok, "sieg reich" kiáltás). Sokat estek a reményeim, de egy jó középszer még reális elvárás. Még visszanézek rá, valamikor jövőhónapban, aztán meglátom, befejezem-e.

Keijo! ★★★★☆
Beteg szar, de kreatív. Borzasztó buta de tudja magáról és büszke rá. Azok után, hogy a műfaj mit kínált ebben az évben (Hundred, Masou Gakuen HxH), ez felüdülés. Ha tartják az első rész színvonalát, szórakoztató lesz.

All Out!! ★★★★☆
Kissé más mint vártam. A Giant Killingnél már most jobb, a Kuroko no Basket szintjét még nem éri el. Majd meglátjuk, mit mutat, ha kezdődnek a meccsek. Olyan jó nem lesz, mint reméltem, de szerintem megérheti követni.

Brave Witches ★★☆☆☆
Olyan, mint az első Strike Witches lelketlen változata. Nem tudom, hogy azért, mert nem volt elég az expozíció, vagy csak simán hiányoznak a régi karakterek, de egyelőre komoly csalódás. A pilotban minden egyes esemény és karakter teljesen súlytalannak és jelentéktelennek érződött. Kétesélyes, később még visszalesek rá, egyelőre nem fogott meg.

Occultic;Nine ★☆☆☆☆
Elég katyvasz első epizód volt. Nem fogom folytatni.

Nobunaga no Shinobi ★☆☆☆☆
3 perc egy epizód és még ennyire sem bírt lekötni. Nem fogom folytatni.

Tiger Mask W ★★★☆☆
Rohadt idétlen '80-as ébek B-movie feeling. A maga módján lehet szórakoztató. Majd valamikor visszalesek rá, ha kint lesz 4-5 rész.

Long Riders! ★★☆☆☆
Egynek elmegy. Valószínűleg annyit sem tud majd, mint a Bakuon. Még kétesélyes.

ClassicaLoid ★☆☆☆☆
Ugyanaz az élmény, mint az Occultic;Nine-nál. Nem fogom folytatni

Monster Hunter Stories: Ride On ★☆☆☆☆
Az első részt sem fejeztem be, nem fogom folytatni. Nem én vagyok a célközönség.

Kiitarou Shounen no Youkai Enikki ★☆☆☆☆
Ugyanaz az élmény, mint a Nobunaga no Shinobinál. Nem fogom folytatni.

Ezek voltak azok, amikbe eddig belenéztem. A Bungou Stray Dogsba talán még valamikor belenézek, de az első évad annyira nem fogott meg, hogy különösebben érdekeljen. Esetleg az Ajin és az Iron Blooded Orphans kap még esélyt, ha pótoltam az első évadot.
36%-os lemorzsolódás az első héten.
0
0
0
0
sunny474 avatar
Sziasztok! Rég jártam már erre. Számomra elég nagy csalódás ez az őszi szezon. Igazán egy sincs ami érdekelne. Azért az első részeket végig nézem legalább amint időm engedi. Habár.... egyet már láttam, Keijo. Határtalan a japánok fantáziája, de ez azért már kiverte a biztosítékot 😃
0
0
0
0
X9K338DA avatar
Egyébként kinek mi a benyomása az új szezonról? Azt hiszem, már mindenből kijött legalább az első rész.
0
0
0
0
xoki avatar
Elég egyedi az biztos 😃
Egyébként elég tűrhető volt az első rész, de akkor se jutok szóhoz ezzel a sporttal kapcsolatban 😃
0
0
0
0
X9K338DA avatar
Alig bírta betölteni a képet, de valahogy rögtön sejtettem, hogy ez lesz az. Az első rész alapján műfaján belül viszonylag korreknek néz ki. Csak sajnos túl nagy hypot fog kapni...
0
0
0
0
xoki avatar
Már tudom milyen fajta anime hiányzott az életemből 😊 😊

https://images.sankakucomplex.com/wp-content/uploads/2016/10/Keijo-Episode1-Omake-3.gif
0
0
0
0
GodSie avatar
Ez elég j játék lett picit anime jelegű 😃DD
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Ez is 86 vagy 89ben kezdődött. Mint a Totoro. Az is 86os. Itt akkor dobták piacra a Skoda 120L t
0
0
0
0
FekaRap avatar
HakuDragon A Dragon Ball Super vasárnap már a 60. résznél fog tartani 😃
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Ez már hányadik résznél tart?

0
0
0
0
GodSie avatar
Aki tud lessen bele szerintem piszok jó lett a Naruto rész 😃DD
0
0
0
0
X9K338DA avatar
jozsefgyorfi
Nem végig, valamennyit még évekkel ezelőtt. Én is tervezem újrakezdeni. A karakterdizájnok hasonlítanak. Legalábbis amennyire lehetetlenségig izmos kétajtós szekrények hasonlíthatnak, ezen túl viszont nem sok a közös pont. Sokkal inkább komolyan veszi magát. Ha az emlékeim nem csalnak meg, egy bosszútörténet elég erős Mad Max beütéssel.
0
0
0
0
jozsefgyorfi avatar
Esetleg valaki látta-e már a Fist of the North Star-t és ha igen, akkor mi a véleménye róla? Elvileg egy oldschool anime és abból amit láttam egy kicsit olyan JoJo-s feelingje van, de nem tudom, hogy mennyire lehet jó.
0
0
0
0
visor261 avatar
flyaway2: Ha láttad már a régi Break Blade és az "új" verziót akkor az a külömbség mint ott + tovább viszi a történetet... De ha nem láttad akkor az fma és a fmabh jó példa még.Spoiler!
Ha ez se volt meg akkor röviden kihagytak egy rakat jelenetet belőle, míg X9K338DA nem tévedett a történet ugyanaz... azért vannak dolgok amiket én speciel nem hagytam volna ki. Én az előbbit majd az újjabb kiadást ajánlom de te döntesz 😀
0
0
0
0
xoki avatar
Azt hittem sokat tudok majd irni aztán rájöttem hogy alig párat csak 😆 A "nagy" cimek meg gondolom megvoltak már, pl clannad

Na mindenesetre, itt van pár:
Myself; Yourself: lightosabb clannad, romance drama, de az egész slice of life
Gosick: na ezt nem tudom hova besorolni, de kb minden van benne. Kb az egész egy "nyomozós"(nem túl komoly nyomozás, sitty sutty meg van megoldás, ami nem negativum!) slice of life, és valójában egészet több drámai story köti össze.(háború)
Hanasaku Iroha: tipikus slice of life, amely egy dramai történéssel kezdődik aztán mindenki happy 10 részen át aztán megint egy drámai elem stb
Kotoura-san: nekem a kedvenc "drámám". Azért idézőjel mert kb 2-3 rész dráma a többi mind comedy school klub cucc. Az első részt még mindig az egyik legdrámaibb rész amit valaha láttam. természetfeletti képesség van jelen ami: Spoiler!
gondolatolvasás


Aztán majd hátha beugrik még valami, esetleg konkretizáld hogy melyik volt valamennyire olyan amit keresel épp 😃
0
0
0
0
flyaway2 avatar
Köszi a választ.😃

xoki Ahogy gondolod.😃
0
0
0
0
xoki avatar
flyaway2: ömmm dráma + slice of life vagy mindkettőből külön? 😃
0
0
0
0
X9K338DA avatar
Az összefüggés, hogy ugyanaz a történet. Talán az 1999-es megáll a Chimera Ant arc előtt, a 2011-es viszont végig viszi azt is. A 99-es kihagyható.
0
0
0
0
flyaway2 avatar
Nem találtam sok érdekességet, de van ami szerintem tetszeni fog.

Luger Code 1951 Az emberiség ellenségei a vérfarkasok, már ezzel megfogott. Meg komolynak tűnik, remélem az is lesz.

Drifters Ez már túl lett tárgyalva itt. Hellsing Ultimate egyik örök kedvenc.😃

Keijo!!!!!!!! Mert kíváncsi vagyok, hogy egy ilyen orbitálisan nagy f*szság, hogy fog kinézni megvalósítva. Úgyis rég láttam ecchiet. A lényeg: Spoiler!
"Keijo" is a type of gambling sport where girls stand on a small floating platform and compete against one another. The aim is to push the other contestant off of the platform into the water, but they are only allowed to use their butt or breasts to push the others off.


Meg az OVA-k közül a Danmachi OVA érdekel. Az első évad nekem bejött, remélem lesz folytatás.

És már rég várom ezt a pillanatot, nem hittem volna, hogy valaha történni fog ilyen.
Pedig DE. Strike the Blood 8 részes OVA. Nem olyan jó anime, sokan nem szeretik, klisés, de én imádom.😃 Már várom az agyrákot "No, Senpai - this is our battle"!!

SZERK.: Kérnék ajánlásokat, drámát, slice of life-ot vagy hasonlókat. Rég láttam már ilyen témában animét.
Meg egy kérdés is lenne, a Hunter x Hunter-ből elég a 2011-est megnézni vagy összefügg a 99-essel?
0
0
0
0
X9K338DA avatar
Egy epizód erejéig jó eséllyel majdnem mindent.
Amikkel szemben elvárásaim is vannak:

All Out!! - Nagyon zsákbamacska, de a Madhouse Seinen+Sport kategóriában elhozta már a One Outsot, ami szerintem vitán felül a legjobb sportsorozat. Még egy olyan leszarom kategóriás sportot is el tudott nekem adni, mint a baseball. Az egyetlen fenntartásom, hogy a One Outs kreatív csapata nem dolgozik rajta.

Drifters - Lentebb kitárgyaltuk, a Hellsing írójának másik munkája rengeteg stábtaggal a Hellsing Ultimate csapatából.

Hibike! Euphorium 2 - Az első évad is nagyon bejött, már vártam a folytatást.

Shuumatsu no Izetta - Csak a 2. VH-s téma tartja fenn az érdeklődésem, de az előzetesek nagyon meg akarnak győzni, hogy ne legyenek elvárásaim. Kb. egy modernebb kori Junketsu no Maria-t várok tőle.

ClassicaLoid - ezt még akkor vettem fel, amikor historical címkéje is volt, mióta elvették, megcsappant az érdeklődésem.

Ezeken kívül lehet egy lövése a Barve Witches-nek, a talán Bungou Stray Dogs második évadjának, a Long Riders! is megüthet egy oké szintet, de inkább valami Bakuon szerűségre számítok, ha bepótoltam az Iron Blooded Orphans első évadját, kaphat egy esélyt a második is.
0
0
0
0
xoki avatar
WWW.Working!! -working spin offja, úgy állok hozzá, hogy: na nézzük mekkora csalódás lesz majd
Show By Rock!! # - moe moe moe moe
Okusama ga Seitokaichou!+! - perverz poénok egyik királya 😃
Stella no Mahou - doujin fejlesztők hmmm
Idol Memories - remélem jó kis idol show lesz már nem ártana egy kiemelkedő
Shakunetsu no Takkyuu Musume - ping pong, hátha relaxálós lesz
Hibike! Euphonium 2 - kyoani yaaaaaaay
Long Riders! - bicikli hmmm, remélem jó kis relax show lesz belőle
Gi(a)rlish Number - a sorega seiyuu bejött, ez is olyasmi lesz szóval remélem jó
0
0
0
0
jozsefgyorfi avatar
Ha már úgy is nem sokára itt van az őszi szezon, csak annyit kérdeznék, hogy ki mit fog nézni?
0
0
0
0
X9K338DA avatar
Ha alternatív vélemény is számít az ajánlásokhoz/élménybeszámolókhoz, mostanában kezdtem el lenyomni a szezonális cuccokat. Nem szeretek hétről hétre vacakolni.

Amaama to Inazuma
Ez már szinte émelyítően aranyos, én is ajánlom. Nálam is megvan egy erős 7-es, talán belecsúszik a 8-asba is.

New Game
Ez is lekötött, annyira elájulva nem voltam tőle, de egy nézést megér. Kellemes stresszlevezető sorozat. Egy erős 6-os vagy gyenge 7-es.

Fate/kaleid liner Prisma Illya 3rei!!
Tisztességes folytatása a korábbiaknak. Az utolsó rész szerintem elég sótlan lett. Ezt is 6-7 közé teszem.

Shokugeki no Souma: Ni no Sara
Ennek a kezdőlendületével voltak gondjaim. Nem érződik önálló évadnak, inkább mintha egy normál 24-26 részes évadot két részre bontva adtak volna ki. Egyben nézve gondolom nincs ilyen baj. Helyben hagyom az első évad értékelését 8/10-ben.

Mob Psycho 100
Ezt eredetileg terveztem kihagyni, de aztán fejet hajtottam a hype-nak, mivel néhány olyan is ajánlottak, akinek adok a szavára, és tényleg nem lett rossz. Nem egy kifejezett OPM klón, de egyértelműen magán hordja a vonásait. Közép 7, talán gyenge 8/10.

Diamond is Unbreakable
A Stardust Crusadershez képest kisebb csalódás, de összességében tartja a Jojo színvonalat. Aki látott valamit a korábbiakból, az tudja, miről beszélek. Masszív 7/10

Re:Zero
Erre a vonatra is a hype miatt ültem fel, 5 rész után eldobtam a fenébe.

Berserk
Életem csalódása, szintén 4 vagy 5 rész után egyszerűen képtelen voltam ráerőszakolni tovább magam. Sokan csak az animációt szidják, sőt, egyesek szerint az is szokható, de a gondok sokkal mélyebben gyökereznek. Ez top-tier animációval is szar lenne.

Masou Gakuen HxH
Ennél meg már azt sem tudom, az elsőt befejeztem-e. Harcedzett vagyok a műfaj terén, de ettől a hideg futkosott a hátamon. Ilyen softcore hentai ennyire klisés körítéssel nekem már sok... vagy kevés. Nézőpont kérdése. Még csak annyi sem éreződött rajta, hogy legalább próbálkoznak.

Még tervezem pótolni a 91 Dayst és az Orange-ot.
0
0
0
0
visor261 avatar
Csak gondoltam megmondom a nézőpontomat... az egész quizen 3mat értem el... T_T A nevük még ment úgyahogy de hogy ki mit mondott hol mikor...
Én naponta felnézek(reggel munka előtt meg munka után) csak nem mindíg írok 😜
0
0
0
0
xoki avatar
True 😃

hát ja... azt tudom hogy nonamefps már nem sokat animézik, meg asszem iskolával van elfoglalva.
norblival nem tom mi van, de facebook aktivitásából kiindulva áttért marvelra stb
sudosu meg akkor szokott irni amikor fel kell éleszteni a forumot 😃 😃
többieket nem tudom

nekem meg túl sok szabadidőm van 😆
0
0
0
0
jozsefgyorfi avatar
xoki: Maradhat lényegében beugratós kérdésnek 😜, mert a lényeg úgy is ott van, hogy ki és mit vesztett el .

Mintha régen sokkal többen irogattunk volna ide, habár feltételezem van más dolguk is 😀 .
0
0
0
0
xoki avatar
jozsefgyorfi: ja értem, én meg azt mondom hogy attól függetlenül hogy nem az anyja megmentésének fázisában történt, kapcsolatban van azért. Esetleg majd ha panaszkodnak sokan kommentben ott akkor javítok rajta 😃

Nem olyan sokat néztem a mostani szezonból, van pár amit lehet majd megnézek ha kinn lesz az összes rész.
Amelyeket elkezdtem azok közül először is kettőt droppoltam:
Orange: túl shoujo
Masou Gakuen HxH: túl ecchi, még a to love ru –t és a d x d –t is leelőzi ecchibe, és e mellé egy nagyon béna körítés van, amazoknál legalább van egy minimális jó történet. Igazából már majdnem hentai is lehetne, csak biztos úgy nem kerestek volna vele elég pénzt ezért ecchi anime lett belőle 😃
Na most, kezdem a leghypeoltabbal
Re:zero
Őszintén szólva nekem nagyon bejött, viszont túl sok minden irritál benne. Először is a főszereplő Subaru. Sose fogom megérteni miért kell mindig egy ilyen béna, idegesítő alak az animek főszereplőjének pozíciójába. A második túlzás szerintem maga a történetvezetés. Eltúloz/elhúz dolgokat és pont e miatt a többi történetmorzsa hiányos marad. Jó példa maga Subaru helyzete. Igaz hogy a legtöbb ilyen dologra a light novel/web novel/manga választ adott már, de akkor is egy anime esetében alap dolognak kellene legyen annak, hogy legalább egy apró kis magyarázatot adjon a fontosabb dolgokról még akkor is ha az épp nem illik bele abba a részbe. Például maga Subaru e világba kerüléséről alig tudni valamit, erejéről szinte semmit, magáról a világról is alig ismerünk valamit, háttérsztori alig van, ráadásul amikor igen nem is fő karakterről van szó, kivételt képez Emilia, de ebben a feldolgozott anyagban nem az övé a központi szerep, hanem pl Rem. Hatalmas spoilerek következnek (nem az animéből, hanem ahogy folytatódik a történet) Spoiler!
Az anime nem ad arra se magyarázatot, hogy Rem hova lett az utolsó pár részben, nos ennek az oka az hogy ha megtette volna az egy 100% folytatást kellene hogy jelentsen, ugyanis Rem kómába kerül, eltüntették a létezését. Ez az animeben is megtörténik, viszont ugye ott úgy oldják meg hogy lezárják ezt, és nem fedik fel mi történik ezen események után, csak mindenki happy, Rem megmentve… pedig nem… Ezután pedig minden Emilia köré fog épülni…

Na szóval ez ilyen elemzős értékelés volt. A pontszámom azért lesz elég nagy ennyi negativ dolog után, mert jó a sztori és ismerem az eredeti sztori részleteit is, és ezért tudom, hogy az animebe nem tudták/lehet teljes egészében ugyanúgy megcsinálni.
9/10
New Game!
Ennél jobban nekem kitalált anime nincs 😃
Adott egy játékkészítő cég, ahova Aoba munkába áll mint modellező. A szokásos moe környezetbe helyezik el az eseményeket, tehát nem sok köze van a valósághoz, de pont ezért nagyon jó kikapcsolódás az egész, viszont az bemutatja rendesen, hogy milyen nehéz is ez a munka és sok lemondással jár a határidők miatt. Aoba mint kezdő dolgozik ott, ezért elég lassan érez rá a dolgokra (igazából már kihajították volna az tuti 😆 ). Az egész egy slife of life lényegében. Mást nem irok róla, lényeg a lényeg, szeretni kell a moe loli comedy animeket és akkor ez rohadt jó.
9/10
Amaama to Inazuma
Alapból szeretem az ilyen heartwarming fajta animeket, de ez különösen jól csinálja és közben vicces tud maradni, és nem válik unalmassá se. Adott egy apa aki elvesztette feleségét, magára hagyva a kislányával. A lány szeret enni, különböző új kajákat kipróbálni. Apja eleibe nem tud főzni, de később egy tanítványának köszönhetően (az apa tanár) megtanul elkészíteni különböző kajákat. Lánya alapból azt szereti jobban ha előtte készül el a lakoma, mintha csak elmennének egy étterembe, ráadásul szeret egy picit besegíteni a maga módján. Maga az apa lánya kapcsolat jól megvan csinálva, és az egész olyan jó hangulatot hoz létre amikor látható hogy mindent megpróbál megtanulni a lánya kedvéért. Az egész pedig egy slice of life comedy köntösben különösen élvezetes. Lényegében minden rész egy kaja elkészítéséről szól, de sose marad ki belőle egy kis civakodás se, ahogy az az ilyen korú gyerekekre jellemző.
8/10
Love live Sunshine
Az eredeti Love live 95% os másolata 😃 Kicsit más karakterekkel, + kibővített történettel amelyet jobban is közöl. Azért lett még is jó mert az idol tagok itt bálványozzák az előző anime idoljait és igy értelmet nyer hogy mindegyik ugyanolyan akar lenni, ugyanazzal a céllal.
8/10
Amanchu
Búvár klub. Nagyon jól bemutatja azt, hogy csak egy személy(jó barát) az életben mekkora hatással lehet az emberre.
8/10
Kono bijutsubu ni wa mondai ga aru
Művész klub (festészet, rajz)
egy csak 2D lányokat szerető fiúba szerelmes egy 3D lány, akik egy klubba vannak, a többit nem kell leirni gondolom. Poén az egész 😃
8/10…

Na őszintén hány van amelyiknél tervezted hogy belenézel 😃……
0
0
0
0
jozsefgyorfi avatar
xoki: Én arra gondoltam, hogy az igaz, hogy Ed nem abba a transzmutációba veszti el a kezét és a lábát, amikor az anyját próbálja visszahozni, hanem, amikor Al lelkét bezárja a páncélba 😀 .
Az utolsó komment problémán meg azt hiszem segítettem 😀 .

btw: Idő közben írtam egy apró szösszenetet a Re:Zero animéről: [LINK]
0
0
0
0
xoki avatar
Átgondoltam ezt itt amiről szó van, de akkor is logikus az amelyik a helyes válasz a quizbe ugyanis végül is a kéz is ugyanannak a következménye, attól függetlenül hogy nem direkt következmény mint a lába.
Ja és lehet rosszul látom de mintha kevernétek Alphonest meg Edwardot 😃
A lenn idézett mondat nem lehet helyes, mert Ed sehogy se hal meg, Alphonsra talán lehetne azt mondani hogy igen, ezért is van a testvérének a neve ott hogy ne legyen két értelmű 😃

Mindjárt jön az anime szerzon véleményem
(lehetőleg addigra ne az enyém legyen az utolsó komment majd 😆 )
0
0
0
0
jozsefgyorfi avatar
visor261: És teljesen igazad van, bocs csak rosszul emlékeztem 😀 .

btw: Vannak ezek az esetek, amikor egy animét egy light novelből vagy éppen mangából adaptálnak és természetesen mivel még maga a forrás anyag sincs befejezve ezért az animét sem lehet tökéletesen lezárni, mert rengeteg kérdésre nem tudjuk még a választ és ilyenkor sokan vannak, akik lehúzzák az animét pont ebből az okból kiindulva. Ez őszintén szólva engem valamennyire idegesít néha... Na persze az is ott van, hogy egy befejezett dolgot adaptálnak és még abban sincs meg sok kérdésre a válasz, na olyankor tökéletesen jogos.
0
0
0
0
visor261 avatar
Nem tudom te hogy emléxel de én úgy hogy alfonz+láb és a kezét csak azután vesztette el hogy bezárta a páncélba...
Az életére meg képletesen értettem... "ha úgy nézem"
https://img-9gag-fun.9cache.com/photo/aYLe3RO_700b.jpg
0
0
0
0
jozsefgyorfi avatar
visor261: Hát az úgy nem igaz, mert túlélte. Az animében is látszik, hogy Ed az egyik lábát és kezét vesztette el, ergó már csak azt kell tudni, hogy melyikeket, szerintem itt meg segít a kép 😀.

xoki: Nem igazán nevezném még azt sem hate-nek, csak annyi, hogy ha valami nem tetszik nekik, akkor azt elég keményen kimondják, de annyi baj legyen. Ilyenkor úgy vagyok vele, hogy oké de lehet ettől nekem még más a véleményem 😃.
0
0
0
0
visor261 avatar
Nem akarok kötöszködni,de az fma-sból nekem 1 se fekszik Spoiler!
egyedül a " Edward Elric lost his life while trying to save his brother" jó ha úgy nézem
0
0
0
0
xoki avatar
Noble-t birom nagyon, szintén azért mert rohadt vicces, joey-t is nézem, csak kicsit túlzásba viszi néha az anime hate-jét, az az egy bajom van vele (olyan kb mint disppap 😆 bár már rég nem járt itt), akidearest re fel vagyok iratkozva még de neki csak 1-2 fajta videóját nézem, pont azért amit irtál, szerintem is túloz 😃
Ja és igen a quizeket még mindig azért csinálom hogy: notice me noble senpai 😆
0
0
0
0
jozsefgyorfi avatar
Einshine-t én se nagyon bírom, de na ez van 😀 . Amúgy egy videóban, amit tőle néztem magyarázott, hogy sokan nevezik animés youtubernek, de ő nem tekinti annak magát. Inkább Noble-t meg Joey-t nézem, mert általában tőlük behalok a nevetéstől 😃 . Akidearest meg nekem néha kicsit sok 😀
0
0
0
0
xoki avatar
Nos 15 re terveztem, csak aztán a kevert feladat után kikapcsolt az agyam 😃 (szóval több lett volna olyanból mint a vége)
Persze hogy nézem őket 😃 Csak einshinet nem birom a nagy animés youtuberek közül. Mondjuk mistyt se nézem, csak akkor amikor együtt van a másik 3al.
0
0
0
0
jozsefgyorfi avatar
xoki: 80% 😆 lett belőle 😀 . Mikor elindítottam, akkor azt hittem, hogy eeez könnyű és nem is volt nehéz csak két helyen kicsit elbizonytalanodtam 😀 . A vége felé tetszett, hogy valamennyire keverted a dolgokat. Na meg az utolsó, már majdnem azt hittem, hogy csak én nézem azokat a youtubeosokat 😆.
0
0
0
0
xoki avatar
éééééés elkészült! 😃
QUIZ
[LINK]
Várom a véleményeket 😃

Tyűűű azt hittem könnyebb lesz összehozni amikor kezdtem annyi ötletem volt hogy csak na, aztán már a fele után egyetlen egy se ugrott be már 😃
0
0
0
0
jozsefgyorfi avatar
xoki: Feltételezem mivel mindig ide járunk eddig egyikőnknek sem jutott eszébe 😀 . Amúgy várom a quizt 😃.

flyaway2: Én azt hittem te törölted ki és utána inkább én is töröltem az enyém, ha már úgy sincs itt a komment.
0
0
0
0
flyaway2 avatar
Moderálva lettem. Pedig én csak jót akartam.
Ez bántó.
It's sad. Sad and deep.
https://memesvault.com/wp-content/uploads/Sad-Dawson-Meme-17.jpghttps://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/9c/b0/0e/9cb00ead1b97141289b80bbe00651a2f.jpghttps://cdn0.sbnation.com/imported_assets/701244/kendrick_perkins_sad_meme.pnghttps://cdn.meme.am/instances/500x/57193031.jpghttps://cdn.meme.am/instances/500x/60696556.jpg
0
0
0
0
xoki avatar
Akkor jó 😃
Majd a re:zero vélemény hozzákapcsolom azért, valószínűleg holnap, mert még van pár aminél várom az utolsó részt, bár igazából nem sokon fog változtatni egyiknél se, szóval lehet már ma ha lesz kedvem. Mindenesetre ma kész lesz egy új quiz! 😃 Teljesen más stílusú mint az előzőek.

U.I
Miért is nem vagy még a gépigény friend listemen? 😃
0
0
0
0
jozsefgyorfi avatar
Az egyáltalán nem gond, ezért nem kell aggódj 😃

btw: Tudom, hogy nem szerethet mindenki mindent, de ott volt a Re:Zero anime, aminek most vasárnap adták le az utolsó epizódját. Számomra egy jó és élvezhető anime volt, de az utolsó epizód befejezésével kicsit össze voltam zavarodva, mert olyan volt mint ha hiányozna valami. Talán az egyik youtube commentben olvastam azt, hogy 1-től az utolsó előtti epizódig pár híján mindegyik cliffhangerrel végződött, de az utolsó nem és teljesen igazuk volt. Kicsit az egyik youtuber belement, hogy ez miért volt így. Habár semmi konkrétat nem írok, de inkább mégis spoilerbe teszem. Spoiler!
Közvetlenül az utolsó jelenet után, történt valami, hogy ha abba belemennek, akkor az egy akkora büdös nagy cliffhanger lett volna az anime végéhez, hogy valószinűleg le is vitte volna az eladási rátákat, mert a fene se akar sokat várni egy cliffhanger után.
0
0
0
0
xoki avatar
oké de remélem tudod hogy 90%-a annak amit én nézek, comedy stilus 😃
0
0
0
0
jozsefgyorfi avatar
xoki: Majd ha ráérsz, akkor írhatnál egy kicsit azokról az animékről, amiket befejeztél ebből a szezonból, mert van pár aminél csak az első részekig jutottam és már bizonytalan vagyok, hogy megéri-e nézni 😀 .
0
0
0
0
xoki avatar
jozsefgyorfi hát a MAL szerint kb 30 rész van hetente, szóval akkor kb, legyen mondjuk 5 rész naponta amikor nincs olyan ami nagyon leköt (lényegében ezek mind a szezonálisakat jelenti) Ezen az öt részen felül általában mindig van 1-2 rész rewatch valamiből, valamint 1-2 abból amit épp elkezdtem. Ha pedig olyan van hogy nagyon jó akkor az általában egy nap vagy max két nap szokott lenni, akkor ez a szám 20+ 😃
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció