Anime

Szerző: bulldog95, 2009. November 06., téma
Fórum » Film, sorozat
Hozzászólások: 7 643
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
X9K338DA avatar
Mi ez a hullaszag?

Az Akame ga Kill sem azért rossz, mert halomra öli a karaktereit, hanem azért mert teljesen érdektelenek azok a karakterek, kiszámítható és önismétlő a cselekmény, így pedig nagyon hamar erejét veszti a dolog. Nem tud feszültséget tartani. Jön egy mellékszereplő, kap 1-3 összemelegedős részt, aztán kinyírják, ez vagy brutális vérfürdő, vagy melodra vagy mindkettő. A lényeg, hogy sokkolja és elszomorítsa a nézőt. Ez pedig azért nem működik, mert a cselekmény kiszámítható, a soronkövetkező karakter elkerülhetetlenül feldobja a talpát, és mert az összemelegedős részek nem karaktert építenek, hanem csak hatásvadász módon próbálnak szimpátiát kelteni. Az elhullott csapattag is jelentéktelen a cselekmény szempontjából, még csak a főszereplő(k) motivációját sem erősíti meg, mivel azt már épp eléggé felvezették a nyitórészben és a hiányuk sem zavar sok vizet. És ez még mindig csak egy kis szelete annak, mitől el*** egy sorozat az.
0
0
0
0
sunny474 avatar
X9K338DA: Hát az fix, hogy engem sem az fogott meg a Game of Thrones-ban elsősorban, hogy hullik a nép, az csak egy melléktermék. No meg jó a változatosság. Most nem romantikus vígjátékra gondolok, ott nyilván nem cél kinyírni a főszereplő gárdát. Viszont az már annyira klisés, ha nézek pl. egy akció filmet és a 10000 death flag-ből a 10000. -et is túléli mindenki, már-már idő után röhejes. Ugyanakkor ha elmegy Akame Ga Kill irányba az meg a ló másik oldala.
0
0
0
0
X9K338DA avatar
Nagyon sokan nem érzik szükségét a 3. évadnak. Egyébként mi van mostanában, hogy ha valamiben karakterek halnak meg, az rögtön olyan, mint a Game of Thrones? Értem én, hogy mióta adaptálták/ják iszonyat No1 sorozat lett, de nem az találta fel, hogy cselekmény vagy történetbeli jelentőséggel bíró karakterek meghalnak, és azért már kezd kicsit zavaró lenni.
0
0
0
0
flyaway2 avatar
Nekem az első anime amit tudatosan néztem az a Vampire Knight. Azt is csak azért mert emlékeztem, hogy az Animaxon ment és nem láttam az utolsó részt. De úgy igazából néztem mindent ami az Animaxon ment, meg még plusszba Pokemon meg Digimon, Beyblade, hasonlók.
Amikor elkezdtem animézni csak a magyar szinkronoskat néztem, de azokból ugye kifogytam, az első amit sub-al néztem az az Elfen Lied. Azóta meg eljutottam arra a szintre hogy nem nézek meg minden sz*rt.😃

BTW Befejeztem a Code Geass-t, nagyon sokan mondták már, hogy jó és itt is említettétek nemrég szóval gondoltam adok neki egy esélyt. Hát mit ne mondjak, nem bántam meg.😃 Minden rész jó volt, nem volt vontatott, haladt a történet. Minden percét élveztem. De esküszöm tiszta Game of Thrones. Ha véletlenül megszeretnék egy karaktert az vagy meghal vagy eltűnik jópár részre.
Mi van azzal a 3. évaddal amúgy? Régebben még volt itt róla szó. Mondjuk nem érzem szükségesnek. Le lett zárva az egész.
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
Oh, régen én is szerettem, meg azt a másik mesét amiben valamiféle kék beszélő űrhajó volt 😃
0
0
0
0
X9K338DA avatar
Az eredeti mese német, az adaptációt a Nippon Animation csinálta (amelyik pl a Hunter x Hunter első adaptációját is).
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
A Maja a méhecske tudtommal német mese, semmi köze japánhoz, nem? 😀
0
0
0
0
X9K338DA avatar
xoki
^erről jut eszembe, lehet volt már kérdés de ki hogy fedezte fel az animet? 😃


Nekem is a Dragon Ball és Sailor Moon volt az első, amiről tudtam is, hogy anime 1996-ban. De még előtte is ment egy halom egyéb (Kimba, a fehér oroszlán, Nils Holgersson, Alfréd a kacsa, 80 nap alatt a föld körül, Maya a méhecske), talán a DB után kezdték el adni a Tsubasa kapitányt, illetve biztos, hogy utána a Pokémant és Digimont. Utána szünet az animált sorozatokkal az Avatarig, utána tértem vissza az animékhez is lassan.

Moon_BreakerHát figyelj, én azért próbálok mindennek esélyt adni.
Ha én valamit droppolok akkor az már tényleg elég gyenge mű. 😃


Én is, azért kezdek el mindent, aztán majd meglátom, mi váltja be a reményeket.
Cserébe viszont nem kell sok egy drophoz. Ha valami csak átlagos és nem ragadja meg a figyelmem vagy nem pont olyan típusú cuccra vagyok épp fogékony, gyorsan veszteséglistára megy. Valami szimplán csak azért, mert egy tucat hasonlót láttam már és nem érdekel ugyanaz a történet még egyszer.
0
0
0
0
sunny474 avatar
Xoki: Pokemont meg Dragon Ballt néztem kölyökként, de csak össze vissza mikor ment a TV ben. Aztán később Animex(TV) naruto,death note stb. Egy idő után nem bírtam mindig várni az új részeket aztán neten kezdtem el nézni, megismertem nagyobb anime oldalakat, így beindult az otaku szekér. Ez kb gimi elején lehetett úgy 6-7 éve.
X9K338DA: Danke. Ezeket még nem láttam majd csekkolom.
VN-ből 1-2 őt már próbáltam de valahogy nem jött be. Nekopara meg fruit of grisaia volt asszem. Valahogy számomra összeférhetetlen egy játéknál h konkrétan nem csinálok semmit, nem én irányítok, csak nyomogatom a next-next-et. Az egész kb olyan mint egy beszélő manga amiben én vagyok a főszereplő. Lehet itt van a kutya elásva. Magam nem tudom elképzelni hárem királynak ugyanakkor anime vagy manga formájában jót röhögök rajta.
0
0
0
0
nemvagyokitt avatar
én még ezeket adnám hozzá xoki listájához:
rpg
Kamidori Alchemy Meister
Utawarerumono
sima
Ktahane
Osananajimi wa Daitouryou
Kanon
KiraKira
Edelweiss
Kazoku Keikaku
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
Hát figyelj, én azért próbálok mindennek esélyt adni.
Ha én valamit droppolok akkor az már tényleg elég gyenge mű. 😃
0
0
0
0
X9K338DA avatar
Moon_Breaker
mi nem tetszik azt droppolom és nem nézek meg belőle 2 évadot. (pl. moyashimon) 😀


Én is, ezért van több mint négyszer annyi dropom, mint neked 😆

sunny474
Az utóbbi éveket elnézve alig van Mecha anime. Ami van annak meg nagy része trash. Ha már Gundamról volt szó, a most futó Iron Blooded Orphans sem egy nagy durranás.


Az nem, de szerintem az OVA-k kifejezetten jól sültek el (Unicorn, The Origin). De tényleg nem sok egyebet kínál mostanában a műfaj a Gundamen kívül.

xoki
érdekelne a MAL felhasználó neved, mert nem látom itt a profilodnál


Szándékosan nem adtam meg a profilomnál 😀

cereegolas
A Boku no Hero Academiát nézni fogom, de nem rágom tövig miatta a körmöm, hogy mikor indul már. A Danmachinál kevésbé kevés dolog érdekel a világon. Szvsz csak annyival volt jobb a SAO-nál, hogy őszintén hülye. Nagyon még nem ástam bele magam amúgy, hogy mi fog menni. Ami így végig pörgetve megragdja a figyelmem, az nekem is a Shingeki no Bahamut folytatása. A többinek meg majd valamikor jobban utána nézek (szinopszis, rendezője, írója munkássága, adaptációknál az eredeti visszhangja, stb.).
0
0
0
0
xoki avatar
flyaway2: nekopara(eroge), clannad, steins;gate, Hyperdimension Neptunia(ha kell bele egy kis jrpg harc is)

Moon_Breaker: akkor elég jól állok a körülbelül 6 év anime nézésemmel, amelyből kb 4 az amely idő alatt folyamatosan néztem. +1 év előtte amikor még nem volt netem mivel itt luxusnak számított még, ezért csak TV

^erről jut eszembe, lehet volt már kérdés de ki hogy fedezte fel az animet? 😃
0
0
0
0
flyaway2 avatar
cereegolas Én csak a Shingeki no Bahamutot várom úgy igazán, de a DanMachi-nak is örülök, tetszik a világa az egésznek, kis relax anime cicikkel. A Boruto-ra kíváncsi vagyok nagyon, hátha ki tudnak hozni belőle valami erős közepes cuccot. A SnK meg nem érdekel annyira de megnézem, hogy legyen miről beszélgetnem az oszt. társammal.

Szerk.: Valaki valami jó visuel novel-t tud ajánlani? Még nem játszottam egyel se, kipróbálnék egy jót.😃
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
Hát lássuk csak, 2017 van kb. 2005 körül kezdtem el az EVA -val. (egyik sulitársamnál láttam a gépén éppen nézte és abban a pillanatban tudtam hogy megtaláltam az első waifumat -Rei- ) 😀

Veteránnak számítok már azt hiszem...
0
0
0
0
xoki avatar
Hát igen.... 😞
Nincs más választásom mint a szezonálisakat nézni, szerencsére most van pár jó. ---> Gabriel dropout, Youjo senki, Kobayashi stb

Egyébként hány év alatt sikerült ennyit megnézni ? 😲
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
Jaa, hát igen amit érdemes megnézni ebben a témában , Te már láttad. 😃
0
0
0
0
xoki avatar
Moe/loli/cute girls doing cute things
és ezekbe beletartozik rengeteg minden, nem csak a sima happy animek
tehát lényegében majdnem minden ami a listámon van beletartozik: [LINK]
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
Mármint milyesmi stílusban?
0
0
0
0
xoki avatar
Moon_Breaker: pont azok a "random" karakterek azok amelyek a legjobban érdekeltek, mert kicsit sem voltak ismerősek. 😃 Igy most hogy vocaloid, már tudom kik azok, a számot észre se vettem volna ha nem írod, annyira kicsi 😃 on hold, drop, tudtam, a másik kettő meg ismerős volt, de így most már beugrottak... de egyébként nem olyan fontos, csak gondoltam hátha valaki tud egy új animet amit még nem ismertem ilyesmi stílusba, amit kétlek, de ez egy jó lehetőség volt rá 😃
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
jaa

a két nagy a vocaloidból vannak (karján a 01 -ből rá lehet jönni hogy Miku)
on hold -nál Konata a Lucky Star -ból
dropped -nál Tsukimi az Acchi Kocchi -ból
plan to watch -nál Ika Musume
all anime -nél Katyusha a Girls und Panzer -ből

a többi random
0
0
0
0
cereegolas avatar
Hello,melyikotok varja a Boku no Hero Academia 2 evadjat es a Dungeon ni Deai wo Motomeru no wa Machigatteiru Darou ka Gaiden: Sword Oratoria 2 evadjat?
Tavaszi szezonban jon,alig varom.

A Shingeki no Kyojin Season 2 -t meg se kerdem,gondolom mar sokan varjatatok,nagyon sokat halasztottak,de vegre eljott.
0
0
0
0
xoki avatar
Azokról, amelyek a MAL skinedben vannak.
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
Milyen karakterekről beszélsz?
0
0
0
0
xoki avatar
Na látom megint aktiv egy kicsit a téma yaaaay.....
Alapból nem bírom a mecha animéket(igen a code geasst se) szóval ahhoz nincs hozzáfűznivalóm 😃
de

Moon_Breaker: jó a MAL skined 😃 kérnék egy karakterlistát, már ha te raktad össze a skint és a karaktereket bele 😃 Mert csak kettőt ismerek fel

X9K338DA: érdekelne a MAL felhasználó neved, mert nem látom itt a profilodnál

Meg egyébként mindenki jelöljön be rajta aki még nem tette 😃
[LINK]
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
Sajnos manapság alig van érdekes\nézhető anime, kénytelen voltam elkezdeni megint az EVA -t nézni.
De most legalább a remastered UNCUT verziót amiből 2giga egy 24perces rész, szinte olyan érzés mintha egy új animét néznék. 😃
0
0
0
0
sunny474 avatar
Az utóbbi éveket elnézve alig van Mecha anime. Ami van annak meg nagy része trash. Ha már Gundamról volt szó, a most futó Iron Blooded Orphans sem egy nagy durranás. Az első évada még egész jó volt, de a 2.-at egyenlőre dobtam. Minél tovább néztem annál szerencsétlenebb az egész. A főszereplő gárdát egyre jobban kihasználják, a karakterek egyénisége nem fejlődik sehova(főleg Mikazuki). Kb. maguk se tudják egyáltalán miért harcolnak. Egyszóval "meh".
Sokat nem tudok a Gundam franchiseról, a régebbiek hidegen hagynak. Akármilyen jó is a story, a 21. század előtti animék rajzolása/grafikája számomra már emészthetetlen. Ugyanakkor egy relatíve újabb spin off érdekelne belőle ami jó, csak még lusta voltam beleásni magam a témába. Aki otthon van benne az írhatna ilyet. 😀
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
Ami nem tetszik azt droppolom és nem nézek meg belőle 2 évadot. (pl. moyashimon) 😀
0
0
0
0
X9K338DA avatar
Moon_Breaker
Onnan veszem, hogy 5 pont a MAL profilodon mindkét évad, a pontátlagod meg 7.68. Az én pontátlagom 5.88 és 5 pont még nálam is kb egyszer végig lehet nyűglődni kategória, de egy általam ilyenre értékelendő 50 részes sorozatot már nem biztos, hogy végig nézek, de a második évadot/felét már biztosan nem kezdem el.
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
Honnan veszed hogy nem tetszett a Code Geass ?
Attól hogy még egyszer nem nézném meg, attól még nem volt rossz.
0
0
0
0
X9K338DA avatar
https://i.imgur.com/yKs7mpf.jpg

A Gundam nagyon sokféle, főleg a spinoffokkal együtt. A jobb évadai felérnek egy Code Geassal, ami ugye bár Moon_Breakernek szintén nem tetszett, de ez legyen az ő ízlésficama kritikailag az egyik leginkább elismert sorozat. A rosszabbak pedig általában megállnak a felső-középszer valamelyik szintjén. A Thunderbolt mondjuk tömény akció, egy vérben úszó háború fétis. Nem túl sok dolgot visel magán a fővonalbeli Gundam évadokból.
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
@flyaway2

Gundam -ről röviden : rohadt sok, rohadt unalmas.
Én is elkezdtem egyszer régen a legrégebbivel, de hamar ráuntam.
AMV -ben jól mutat meg van néhány jóféle doujinshi belőle de számomra ennyi.
0
0
0
0
X9K338DA avatar
Attól függ, hogy mennyire akarod megérteni a történetet. Ilyen sorrendben belekezdhetsz. [LINK]

Nekem az Ordinal Scale és a SnK S2 is elég leszarós. Az Uchuu Senkan Yamato 2022, ami igazán érdekel.
0
0
0
0
flyaway2 avatar
Valaki meséljen már nekem a Gundamról. Egy részt se láttam még, de most láttam egy AMV-t a Thunderbolt-ról és megtetszett. Mennyire szükséges hozzá megnézni az előző évadokat?
0
0
0
0
sunny474 avatar
Az eleje, az Aincrad arc tetszett. WoW os múltam miatt tudtam hozzá azonosulni. Az Alfheim meg a GGO viszont eléggé trash volt. Egyszer nézősnek elment, de kiváltképp nem mozgatott meg. A filmmel emiatt ugyanúgy vagyok mint Moon_Breaker. Részemről az AOT season 2 ami most nagyon várós meg a Kizumonogatari 3. film.
0
0
0
0
flyaway2 avatar
Dafuq. Köszi, hogy mondod.😃 Erre nem jöttem volna rá magamtól.😃 Tuti van valami nagy csavar benne, szerintem jobban fog tetszeni mint a GGO arc.
0
0
0
0
xoki avatar
Várós, van egy 12 perces trailer is hozzá 😃
Őszintén szólva nem igazán tetszik a trailer alapján, pedig nagy kedvelője vagyok mindkét évadnak.
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
Várósnak nem várós, ha kijön BR -en, Nyaaról letöltöm majd 1080p -be azt jól van.

Inkább az utolsó Rebuild of Evangelion film jöhetne már...
0
0
0
0
flyaway2 avatar


Kek. Harmadik éved helyet egy film, de megteszi.
A SAO régen eléggé "kedvelt" téma volt a topicban. Ki, hogy áll hozzá a filmhez? Mennyire várós a trailerek alapján?😃
Lehet már volt róla szó itt, de nem nagyon emlékszem.
0
0
0
0
sunny474 avatar
xoki: Jaja, pont ezért nem vágok már bele. Egyrészt végig kéne csekkolnom az egész MAL-os anime listát, másrészt ziher, hogy egy csomóra nem is emlékeznék láttam-e vagy csak droppoltam. Ha meg is csinálnám közel se lenne már pontos.

Végül tegnap végig daráltam a maradék részeket. A chimera ant arc nekem sem jött be a feléig Spoiler!
a királynő haláláig
, onnantól viszont egyre jobb lett. A vége pedig teljesen oké, de bőven lenne potenciál folytatni. Én sem olvastam a mangát, de asszem a mangaka vmi betegség/baleset miatt szünetelteti állandóan. Remélem, ha helyre jön az öreg azért még lesz folytatása.
Na még ami kissé overkill volt:Spoiler!
Killua húga, értem hogy Gon-t talpra kellett állítani, de ami a végére kijött, hogy Alluka másik énje minden kívánságát teljesíti a bátyjának azért kicsit sok volt. Nyilván az is ellett mondva, hogy nem akarja felhasználni a húgát, de sztem jobb lett volna ha mondjuk elveszti az erejét miután megmenti Gon-t. Egy képesség amivel bármit kívánhatsz akármennyiszer azért teljesen abszurd.
0
0
0
0
X9K338DA avatar
xoki
Fura, mivel a Chimera Ant arc a legjobb része 😕
Bár nekem a manga nincs meg, szóval a Dark Continent arcot nem ismerem.
0
0
0
0
xoki avatar
sunny474:
Kb egy év anime után csináltam meg a MAL-t. Már azt is nehéz volt belistázni 😃 Sokáig volt az, hogy mindig eszembe jutott hetente valami, amit megnéztem, pedig max egy 50 anime lehetett 😃
Szerintem is jobb a railgun, de attól még az index a fő story 😃
A hunter x hunter tényleg jó. Jelenleg on-hold 3 okból: manga szünetel állandóan, elolvastam addig ahol az anime tart és nem tetszik ez a bogaras vagy milyen rész 😃
0
0
0
0
sunny474 avatar
xoki :Már évek óta filózok h egyszer csináljak egy MAL-os listát , de a 0-ról már esélytelen lenne értelmesen kitölteni miután fix 500+-nál járok.
Nekem az Index annyira nem jött be. A 2. évadot félúton droppoltam. A Railgun sokkal jobb volt szerintem.
Most pár hete nézem a Hunter x Hunter-t és már közel járok a végéhez. Nem tudom eddig , hogy maradt ez ki mert baromi jó. Ami kicsit fura az a harcok menete, nincsenek akkora fightok mint mondjuk egy bleach,narutoba. Csomószor olyan mint egy lassított felvétel és nagyon húzzák halasztják miközben a háttérben a mesélő kb. esszébe foglalja a karakterek lelki állapotát és hogy mire készülnek. Érdekes, de ettől eltekintve nagyon össze van rakva.
0
0
0
0
X9K338DA avatar
Csak a Hajime no Ippot a szezonálisokon kívül.
Spoiler!
Amikbe belekezdtem és nincs on-holdon:
Kobayashi-san Chi no Maid Dragon
Kono Subarashii Sekai ni Shukufuku wo! 2
Kuzu no Honkai
Little Witch Academia
Masamune-kun no Revenge
Urara Meirochou

Melóban kicsit jobban elhalmoznak mostanában szeretettel, kevesebb az időm és ilyenkor nem szeretek sok sorozatot felvenni, mert egyszerűen nem haladok velük.

xoki:
Szerintem jobb ez a sorrend. Úgy emlékszem, az Index-szel kezdve nagyobb a keresztbe spoilerezés az első évadnál.
0
0
0
0
xoki avatar
flyaway2:
Úú a railgun az egyik örök kedvencem 😃 Remélem ha megnézted akkor megnézed az indexet is, bár igazából előtte kellett volna, de mindegy végül is, mert a railgun nem a fő story, ezért csak néhány rész kapcsolódik egybe 😃

ezeket
https://www.kephost.com/images/2017/02/11/Nevtelen1e47f.png
0
0
0
0
flyaway2 avatar
Köszi srácok.😃 Az Ore Monogatarit már láttam, nekem is bejött.😃 Az Au Haru Ride-ra ránézek amint befejeztem a To Aru Kagaku no Railgunt, most ez leköt eléggé.😃 Ki mit/miket néz most?😃
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
Juj Ore Monogatari rohadt jó volt, és még a live action -je is ütött rendesen. 😃
0
0
0
0
xoki avatar
flyaway2: Ore Monogatari!!; Ao Haru Ride; Shigatsu wa Kimi no Uso; Kimi ni Todoke
(talán)
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció