Németországban már az összes RX 7000 és RTX 40 kártya MSRP alatt kapható

Szerző: xoki | 2024. April 21. | hír | 5 hozzászólás

A 3DCenter szerint Németországban könnyebb olcsóbb grafikus kártyákat találni az amerikai piachoz viszonyítva. Az oldal az egyik legnagyobb amerikai kiskereskedőt (Newegg), és az Európa-szerte működő árösszehasonlítót, a Geizhals árait vetette össze. Nagy hangsúlyt fektettek a német piacra, amely a PC-s hardverek tekintetékben is nagyon versenyképes. Mint kiderült, a jelenlegi amerikai MSRP (a gyártó által javasolt kiskereskedelmi ár) euróban kimutatva magasabb, mint amennyiért az RTX 40 és RX 7000 modellek jelenleg elkelnek.

A GPU-piac most kezdett el stabilizálódni, az árak pedig egyre barátibbak. A kriptovaluták hirtelen megnövekedett értéke, a világjárvány, az AI-őrület és az RTX 4090 kínai exporttilalma után az árak jobbak mint valaha. Ezt szem előtt tartva a következő generációs termékek (AMD RDNA 4, Intel Battlemage és Nvidia RTX 50) érkezésekor rendkívül fontos lesz az árképzés, minden arról szól majd, hogy ki áll elő a legjobb ár-érték arányú termékkel.

Ezt bizonyítja például az RX 7700 XT jelentős árcsökkenése, amelyet az AMD által megszabott új MSRP (416 dollár) alatt árulnak. Hasonló a helyzet az RTX 4080 szériával is, amely az Nvidia által megszabott új árakat követően 999 dollárért lehet beszerezni. Az RTX 4060-at szintén nehéz MSRP áron találni, szinte mindegyik gyártó ad kisebb-nagyobb árengedményt.

A 3DCenter elemzései alapján a német piacon jelenleg az MSRP-nél kisebb kiskereskedelmi árakkal találkozhatunk. Ez az összes RX 7000 és RTX 40-es kártyára igaz. Igen, még a csúcskategóriás RTX 4090 is körülbelül 40-50 euróval olcsóbban kapható. Az RTX 40-es kártyák átlagosan 10%-kal, az AMD kártyái pedig átlagosan 12%-kal olcsóbbak.

Hozzászólások: 5
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Ahhoz képest jó drágák az összeszerelt PC-k Németországban.
0
0
0
0
💬 2
xCube avatar
@Dpoci: Ha a rendszerintegrátoroktól kapható custom prebuildekre gondolsz azok sosem voltak olcsók. Az OEM gépek viszont sok esetben olcsóbbak (főként akciósan), mint egy saját építés.
0
0
0
0
Reece avatar
@Dpoci: Ahhoz képest, hogy Németországból rendeltem a gépet. Körülbelül 150 000 volt olcsóbb, mintha Magyarországon vettem volna meg.
0
0
0
0
xCube avatar
Jó piacon, ahol a vásárlókedv is jobb, az árak is jobbak. Sokszor futok olyan használt hirdetésbe, ahol a hirdető drágábban árulja az alig használt kártyáját, mint amennyibe egy új kerülne.
0
0
0
0
💬 1
MaximumGame avatar
@xCube: Az megesik. 😁 4080 Super Tuf edition akit érdekel jövő héten lesz egy bontattlanom. 😎
1
2
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció