Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Az alábbi konfigurációba milyen videókártyát ajánlanátok?
https://gepigeny.hu/user/gyrger72/eszkozok/286679
Főleg használt GTX 1070 -esben gondolkozom.
PSVR-t szeretném kipróbálni PC-n.
2. benne van a másodikra is a válasz, hogy 1070 alatt amd, onnantól nvidia...
ebben a válaszban mi zavar téged?
Érdeklődnék mi a véleményetek?
1. Használtan GTX980(4GB) vagy GTX 1060 6GB, ugyanannyiba kerülnek és talán picit erősebb tesztek alapján a GTX980as kártya?
2. Használtan R9 Fury vagy RX580 ezek is ugyanannyiba kerülnek!
A GTX 980 esetében is inkább a GTX 1060 felé terelnélek, modernebb, kevesebbet fogyaszt és kevésbé melegszik, illetve több rajta a memória. Még akkor is praktikusabb megoldás, ha kicsit lassabb.
azt a +8k forintot szerintem megéri,és majd 2év gari is van vele....Nekem i spont ez a kártya van,csak dicsérni tudom.
Játékokat szépen viszi.Én egy R9 280X-röl váltottam erre,igaz nálam volt paltform váltás is,igy valószinüleg az is hozzájárult a teljesitmény növekedéshez.
Közben nézegettem tovább és itt van mégegy,2év garival 50K...
[LINK]
Kártya váltás előtt állok, ami jelenleg van az egy 1050 Ti viszont már sok játékba elég kevés.
1. Kérdésem az lenne hogy 55-60/65 ezer környékén, ( használtan persze ) milyen kártyákat ajánlanátok?
2. Kérdésem pedig hogy ha még gyűjtenék picit akkor esetleg egy 1070-et elbírná-e az i7 2600k procim?
Előre is köszi srácok!
Videókártya vásárlás előtt állok.
A kiszemelt egy Radeon rx 580 8Gb viszont nem tudok dönteni, hogy melyik gyártótól vegyem meg és ebbe szeretnék segítséget kérni.
Jelenlegi konfigom:
Processzor: AMD FX X8 8350 processzor, 4,00MHz
Memória: HyperX Fury 4Gb+8Gb 1866MHz DDR3
Videókártya: Gigabyte Geforce gtx 660 2Gb
Op. rendszer: Windows 10 Pro x64
Alaplap: MSI 970 GAMING (MS-7693)
Tároló eszköz: TOSHIBA 1000GB
Segítségeteket előre is köszönöm.
Egyenlőre így ez is nagy segítség.
Egy haverom kártyája tönkrement. 1050 ti és RX 570 közül melyik lenne a jobb választás?
A következő lenne a jelenlegi gépem: https://gepigeny.hu/user/miniba/eszkozok/258707
Melyik lenne a legjobb kártya , amit megbírna a tápom , és hogy ne is legyen magas ára?
Válaszaitokat előre is köszönöm 😃
Mennyivaz a nem sok pénz? Max egy gtx 1050 et mondok az nem kerül sokba és majd amikor elszál a kotla táp miatt akkor se sírod ki a szemed miatta mert nem buksz sokat 😃 amúgy nem ajánlanék már ilyen vga-t mert a 2gb vram már édes kevés már a 4 is lassan fhd ra. De a mostanidtól lényegesen jobb lenne a teljesítményed.
Nekem egy FSP Hexa+ 400 tápom van és a 1070Ti-nek teljesen elég és alig volt 13ezer, úgyhogy szerintem ne ezen spórolj.
a profilomban lévő (Újra itt) gépbe terveznék egy Vega56-ot a mostani RX580 helyett.
Érdemes lenne a csere? Azt szeretném, hogy ne pörögjön maxon a kártya, de azért fullHD-ban meglegyen a 60fps. Mert az RX580 azért 90-99% közt forog általában.
A táp bírná egyébként?
Köszi
Szerintem elegendő a ház szellőzése egyébként. Hátul és elől is van 1-1 12 centis ventillator, és kábelek sincsenek útban mert az Alaplap hátuljánál, a ház másik oldalán vannak behúzva. Az rx580 sem megy 65 fok fölé (ami szerintem átlagos érték)
Melyik a leghalkabb vega egyébként?
Mivel csak este tudok játszani amikor már az asszony meg a gyerek alszik, ezért számomra fontos, hogy ne legyen túl hangos a rendszer. Ja és szeretek tartalékot hagyni a dolgokban, hogy ne legyen maxon járatva semmi, pl. az autóknál is 😀
Egyelőre az alábbi döntésre jutottam.
Veszek majd egy vega56-ot és rá egy Morpheus hűtést.
Egy autónál ennek a kopás miatt még van is valamennyi értelme, de egy hardverelemnek normál használat mellett (értsd ha nincs szénné tuningolva) semmi baja nem lesz attól, ha 100% -on pörög. Sok olyan program / játék van, ami bármilyen GPU -t 100% -ra hajt, mert jól párhuzamosított leképezőt használ.
Ezzel nem új VGA vásárlásáról akarlak lebeszélni, csak tisztázni akartam a helyzetet.
Iszonyat hang különbség van ez és az RX580 Armor közt (tudom, hogy az egyik legrosszabb venti van rajta). Nagyon elégedett vagyok.
Gyors SOTTR benchmark eredmény.
[LINK]
Aki netalán videókártyát venne mostanság, annak itt egy kis ízelítő.
A 450w-os táp pedig elég lesz.
Mit gondoltok A Vega 11-ról?
Megérheti úgy az árat, hogy egyben CPU és GPU is? Extra igényeim nincsenek főleg hogy nincs FHD monitorom..
- Ha csalódás lesz az új Ryzen széria (Amit nagyon remélek hogy nem) akkor nálam ez mindenképpen egy opció lesz a későbbiekben 4 mag / 8 szál + APU..
Videókártya vásárláson gondolkodom,elég régi a gépem,nem ultrán szeretnék játszani,és kb 80 ezer forintot tudok rászánni,használt kártya nem érdekel.
A gépem jelenleg :
CPU típusa : QuadCore Intel Core i7-4770, 3400 MHz (34 x 100)
Alaplap : Asus B85M-G
Memória: 2x4 gb Kingston HyperX KHX1600C9D3/4GX
Videokártya : NVIDIA GeForce GTX 660 (2 GB)
Táp 600w
Kérdésem milyen kártyát vegyek?Márka,gyártó szinte mindegy,lényeg hogy működjön 😀
A válaszokat köszi Béka.
De nem csak ez, a többi amd kártya ára is jelenleg esett, hogy versenyképes maradjon az RTX széria / 1660ti megjelenése óta.
A kérdésem a következő. (A napokban lett összerakva a gépem)
Megéri e venni Riser kártyát v is ilyen szalagkábelt a VGA-hoz. Lesz e esetleg vmi teljesítmény csökkenés kompatibilitási probléma stb. a kártya és a lap között.
Olvastam egy két HSZ.-t hogy van amelyik lap nem igazán szereti stb.
Azért kérdem mert max kinézetre de jól mutatna a gépben elfordítva a kártya a ház is alkalmas rá :-) (Adatlapon látjátok mikről is lenne szó :-) )
Válaszokat előre is köszönöm.
Üdv Attis!
a kártya hőfoka viszont jelentősen emelkedni fog, mivel az üveg mellé lesz préselve, ezzel számolni kell, de a te döntésed hogy beáldozol ennyit a kinézetért...
Hatalmas ház am ha nézted az adatlapon és 7 venti van benne jól szellőzik ... hát nem tom :-)
teljesen mindegy mekkora a ház, és mennyi venti van benne, ha az üveg meg a kártya hűtője között csak pár centi marad...
Ha csak pár centi a hely,nem lesz megfelelő a hűtés. Érted már mit mondok? 😊
Én ugyanazt makogom, mint te. Mit kéne megértenem? 😃 A kábszi rossz! Értem? 😆
Az új beépítő kitek, már az alaplap felé tolják inkább a kártyát a ház oldala helyett. Nekem konkrétan egy cooler master kitem volt, de építettem be másnak phanteks, raijintek és a cable mod bracketet is és mind efelé tendálnak. Sőt az erre alkalmas házakban is beljebb teszik már a rögzÍtési lehetőséget, nem úgy mint régebben.
a kártya hőfoka viszont jelentősen emelkedni fog, mivel az üveg mellé lesz préselve, ezzel számolni kell, de a te döntésed hogy beáldozol ennyit a kinézetért...
Első válaszodban írtad freemennek. Szóval mégiscsak írtad hogy nem jár semmi teljesítménycsökkenéssel. Erre reagáltam. 😃
Azt arra válaszoltam, hogy jár e teljesítményvesztéssel, ha raiser kábelt használ és azzal nem jár semmilyen veszteség.
Milyen kártyát vegyek játékra (FHD)?
Mostani RTX vagy a régebbi GTX, esetleg várjak új szériát?(AMD nem érdekel)
RTX el sokan elégedetlenek, GTX kifutó széria nemtudom mennyi ideig lenne még “jó”.
függően attól, hogy kell-e neked rtx, vagy nem 1080ti vagy 2080. Utóbbi tdp-je kisebb, és általában 5-10%-kal jobb teljesítményt ad, miközben az ára kb azonos, úgyhogy én inkább arra mennék
Venni szeretnék egy gtx 1060 6gb-os kártyát viszont se az asust se a msi márkát nem ismerem melyik a megbízhatóbb ?
ASUS GeForce GTX 1060 Dual OC 6GB GDDR5 192bit PCIe (DUAL-GTX1060-O6G) Videokártya (82 490 Ft)
MSI GeForce GTX 1060 6GB GDDR5 192bit PCIe (GTX 1060 6GT OCV1) Videokártya (81 190 Ft)
erről a 2 kártyáról van szó.
megkérném a válaszolókat hogy csak olyan válaszoljon aki ért is hozzá köszönöm!
szeretem a halk kártyákat lehet hogy csak én vagyok így vele de,játék alatt nem szeretem ha zug a gépem 😞
a driverét meg még nem babráltam pedig lehet oc modra eco modra és silent modra is állítani
Gép:
Alaplap: Gigabyte GA-Z77 DS3H
Proci: Intel Core i5-3570K CPU 3.40 GHz
KB 35000 FT-ig Játékra kell....
Köszi a válaszokat.
Ez a proci erősebb VGA -kat i ki tud hajtani, mint amennyiért keresel. Használt játszik?
a garanciája még december 16-ig érvényes. eddig még sose volt vele gondom.
de,ha nem érdekel az se baj fel teszem Hardverapro-ra.
Előre is köszönöm a tanácsokat
Tegyük fel, hogy pont annyiba kerül, melyiket vennétek?
Az RTX ek mennek vissza gariba ... Rengeteg a hibás.....
Így nem lenne kérdéses, hogy melyiket válasszam, ugyanakkor az rtx-eket mindenki szidja.. 😃
1080 egyre gyengébben fog teljesíteni, a 2070 meg egyre jobban. Ár/értékben legjobb RTX-es kártya.
Amiket nézegettem azok az rx szériák voltak azon belül az 580-590. Előre is köszi!
i5 650
8gb ddr3 ram
(És 64 bites windows 7 van a gépen)
Különleges elvárásaim nincsenek csak fusson rajta ha lehet minden játék akár low grafikán minimum 30fps-el
Gari nélkül jó áron ezt is érdemes megnézned. 20.000ft [LINK]
Szintén 2021 ig garos ,ez kevésbé ajánlom 2gb vram miatt. 27.000ft
[LINK]
Ha pedig újat szeretnél többet kell fizetned gyengébb teljesítményért.
Arra figyelj ha 1030 ra esik aválasztá gddr5 memóriával legyen szerelve pl 29.990[LINK]
Vagy [LINK] ezek viszont jóval gyengébek mint az alig használtak...szóval inkább használt jó helyre sok garival olcsón mint az új gyenge szerintem.
-ASUS GeForce GTX 1080 8GB GDDR5X 256bit PCIe (TURBO-GTX1080-8G)
De teljesítményben tudomásom szerint az 1070 erősebb az 580-nál.
Egyébként a Gigabyte verziót néztem ki, egész jó hűtése van mit gondolsz erről? Ezelőtti vga-m is kinézetre kb ugyan ez volt és jó volt rajta a klíma.
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Van egy R9 280-as vga-m nem mai darab és valamiért fps droppol a gép is, vga driver is elég ótvar az új szóval sok minden összejött de már szeretnék váltani egyébként is. Árban kb 100-110k néztem teszteket meg benchmarkokat is de nem tudom mi lenne a jó választás. GTX 1060 (Strix esetleg MSI persze 6gb változatok) vagy valamilyen RX 580 (8 gb változatok). 1060 felé hajlanék kicsit bár nagyon sok játék tesztben az 580 jobb fps-t produkál, viszont a gyakorlat azt mutatja hogy az nvidia valahogy jobban működik a "valóságban". 😀 Proci jelenleg egy i7 4790es úgy gondolom hogy a kigondolt kártyák passzolnak hozzá. Szóval valami tipp / tanács hogy melyik lenne ideális?
az alábbi számítógépet vásároltam 3 éve:
-Asrock B85M Pro4
-Intel Core i5 3,2GHz dobozos Socket 1150 i5-4460 /BX80646I54460/
-8GB 1600MHz DDR3 RAM Kingston HyperX Fury Black Series CL10 Kit (2x4GB) (HX316C10FBK2/8)
-120GB Intel SSD SATAIII 2.5" 535 Series meghajtó (SSDSC2BW120H601)
-2TB WD 3.5" Caviar Green SATAIII 64MB cache winchester (WD20EZRX)
-Chieftec 500W Smart tápegység (GPS-500A8) dobozos
-Thermaltake Versa H25 (CA-1C2-00M1NN-00)
Windows10 64bit
Eddig nem nagyon játszottam vele, de lassacskán nőnek a gyerekek és jó lenne a beépített videokártyát lecserélni egy olyanra, amely egyben optimális a géphez, elfutnak rajta a játékok és még hosszan használható lesz nem feltétlenül a legnagyobb igényű játékokhoz és még esetleg egy következő gépcserénél is használható lenne... Nem kell a legolcsóbbat választani, de nyilván többszázezret sem adnék ki érte.
Erre alkalmas lehet a GTX 1060??
Belefér a házamba??, mert olvastam, hogy nem kis méretű....
Illetve elegendő az alaplapi 1 x PCIe 3.0 x16 ???
Most az egyik helyen MSI GeForce GTX 1060 ARMOR 6G OCV1 bruttó 80.000 Ft. Ennyit rászánok.
Illetve nézem, hogy a Radeon RX 570, 580 esetében 256 bites a memória és 8 GB van benne, igaz, a chip és a memória sebessége alacsonyabb. Ezek viszont olcsóbb kártyák.... Mit javasoltok?
köszönöm a javaslatokat!
A GTX 1060 6GB jó választás fejlesztéshez. A mérete miatt ne aggódj, a házban kivehető a középső HDD keret ha esetleg túl hosszú lenne a VGA, de szerintem nem kell kivenned. Amire figyelj az a megfelelő. A házhoz alapkiépítésben csak egy ventilátor jár, ami hátul szívja ki a meleg levegőt. Érdemes lenne még egy vagy két légkavarót beépíteni ha eddig még nem történt meg.
köszönöm a válaszodat. Mire kell figyeljek, mert nem fejezted be a mondatot? Hűtésre?
Igen, csak egy ventilátorom van+a táp ventije.
Esetleg nem jobb megoldás a RX580? Ahogy most néztem 256 bites és 8 GB memória??
Az RX 580 is jó alternatíva, a két GPU (GTX 1060 és RX 580) pariban vannak egymással, hol az egyik jobb, hol a másik. FullHD felbontásban (1920x1080) az RX 580 memória sávszélesség előnye jelenleg még annyira nem jön elő de a jövőben még jól jöhet. Az nvidia GPU -k viszont mondhatni jobban támogatottak a mai játékpiacon. Egyikkel sem lősz bakot, én például RX 580 -at vettem a második gépembe.
Az I5-4460-as proci pedig maximum egy 1060-al birkózik meg. Nekem is az van, és valószínűleg 5-10% teljesítmény így is benne marad a kártyába, szóval az 1060-on kívől más szóba sem jöhet, tehát abszolút jó választás, és FullHD-re még egy bő 2 évig biztos elég, persze ha tudsz kompromisszumot kötni és nem fog zavarni, hogy 2 év múlva már csak low-medium beállításokkal játszol, akkor még jó ideig kitart a szavatossága.
Amit még hozzátennék az a RAM bővítés. Nekem is kell mert a 8GB már kezd nagyon karcsú lenni, ergó érdemes abban is gondolkozni.
Tényleg jobb a Gigabyte hűtése, de 93e, míg én 80-ért látom az MSI-t.
Esetleg nem jobb megoldás a RX580? Ahogy most néztem 256 bites és 8 GB memória?? És sokkal olcsóbb, 65e körül van??
A RAM bővítést hogyan érdemes? 2*4GB mellé vegyek egy 8-ast?
Vagy adjam el a mostani 2*4GB-t és vegyek 2*8 GB, vagy 1*16 GB-t?
Elvileg 4 slot van összesen és max. 32 GB.
köszönöm!
Kérlek segítsetek még abban, hogy a Thermaltake Versa H25 (CA-1C2-00M1NN-00) ház előlapját hogy lehet leszedni?
mindkát oldalt 3-3 összenyomható???? patent tartja, de nem tudom mivel lehetne összenyomni. Ez alá kellene betenni a ventiket és ki is tudnám tisztítani.....
A következő kérdésem lenne. Szeretném egy kicsit bővíteni a gépet (nem atomerőművet szeretnék). CS:GO-val játszok néha néha. FULL HD-ben szeretnék játszani.
Tudom hogy a DDR3 már elavult stb , de nem szeretnék mindent cserélni csak egy procit meg egy videókártyát.
A kérdésem az lenne hogy milyen proci videókártya párost ajánlanátok bővítésre? i3-ban gondolkozok elsősorban de szóba jöhet i5 is. Előre is köszi a válaszokat lent megtaláljátok a gépem jelenlegi specifikációját.
https://gepigeny.hu/user/skillz88/eszkozok/59468
[LINK] ez már nem garis, de nem találtam jobbat, ha figyelgeted, jó árban ki lehet fogni egyet
proci mellé még egy 1060 is befér, 8gb ram meg egyelőre elég, nekem is annyi van
[LINK]
Proci : i3-(4330,4170,4150,4160) ezeket néztem találtam elég jó áron.
VGA : GTX 950 , HD7870
Szerinted melyik?
a kettő közül a 950 jobb
Például eBayen nézegettem videokártyákat, olcsóbbak.
Vagy kockázatos lenne bevállalni, ha netalán mégse lenne jó?
Angliából vagy Németországból venném.
A kínaiakban nem bízok meg ilyen téren. 😊😂Tapasztalatokra lennék kíváncsi.
A harnadik kategóriába tartozom. Minimális büdzsével, 25.000 alatt és 30.000 alatti lehetőségeket is soroljatok fel legyetek szívesek.
CPU: AMD A8-6600K APU with Radeon(tm) HD Graphics (AMD Radeon HD 8570D)
Alaplap: Gigabite F2A88XM-D3H
RAM: 8GB
VÁLASZOTOKAT ELŐRE IS KÖSZÖNÖM
1050ti cserélném le. Zalman 500W ZM500-LX tápegység em van jelenleg.
ASUS GeForce GTX 1070 Ti 8GB CERBERUS videokártya
Gigabyte GeForce GTX 1070 8GB G1 Gaming videokártya
MSI GeForce GTX 1070 Ti 8GB ARMOR 8G videokártya
Palit GeForce GTX 1070 8GB Super JetStream videokártya
Ez a 4 video kártyát nézegetem. Tápot nem akarnám cserélni.
Szerintetek melyik lenne érdemes.
Battlefield 5 el játszanék leginkább és az 1050ti eléggé melegszik huzamosabb ideig.
100 körül kapsz már garival HardverAprón : [url]https://hardverapro.hu/aprok/hardver/videokartya/keres.php?stext=gtx+1070&county=&stcid=&settlement=&stmid=&minprice=&maxprice=&company=&cmpid=&user=&usrid=&selling=1&buying=1&stext_none=[/url]
Arra ügyelj hogy régi veterán eladótól vedd akinek sok pozitív értékelése van mert az tuti nem bányász kártyád ad ha azt írja a hirdetésébe. 😉
AMD Ryzen 5 1600 YD1600
Kingston 8GB DDR4 3000MHz HyperX Predator
Jelenleg ez van most. 1050ti asszem 1080p van. De alap felbontáson van minden. közép kategórián 1-2 órán belül melegszik a kártya és meg is áll a játék.
Úgyahogy 4K-ra a 1080 is jó lenne, azon nem gondolkodtál?
Kettő közül melyiket ajánlanátok inkább? Pozitiv, negativ véleményeket szivesen fogadok 😀
[LINK]
[LINK]
Supports Socket FM2+ 95W / FM2 100W processors
All Solid Capacitor Design
Supports Dual Channel DDR3 1866
1 PCIe 3.0 x16, 1 PCIe 2.0 x1, 1 PCI
Supports AMD Dual Graphics
Integrated AMD Radeon™ R7/R5 Series Graphics in A-series APU
Graphics Output Options : D-Sub, DVI-D, HDMI
5.1 CH HD Audio (Realtek ALC662 Audio Codec)
6 SATA3, 4 USB 3.1 Gen1 ( 2 Front, 2 Rear ), 8 USB 2.0
Supports A-Style, A-Tuning, XFast LAN, XFast RAM, X-Boost, Easy Driver Installer, FAN-Tastic Tuning, USB Key
Szeretnék egy videó kártyát tenni bele, amit Kínából rendelnék:
https://s.click.aliexpress.com/e/bfMxToTA
https://s.click.aliexpress.com/e/bCj1aRyM
https://s.click.aliexpress.com/e/bPNC6zDO
Melyik lenne a megfelelő, kompatibilis mindhárom típussal?
A választ előre is köszönöm.
Üdvözlettel: Péter
Jelenlegi gépem:
ASRock Z370 Pro4
QuadCore Intel Core i3-8100, 3600 MHz (36 x 100)
Crucial 8 GB DDR4-2400 CL16 BLS8G4D240FSB
Videókártya egyenlőre nincs benn ezt szeretnék vásárolni kb. 50-60 ezer forint értékben. Mit javasolnátok?
Ehhez a géphez a legjobb választás most a 64-65k-ba kerülő MSI GTX 1050 TI GAMING X 4G GeForce GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 . Hidd el, megéri az a plusz 5 ezret.
53 ezerért van 4GB-os RX 570, 65 ezerért pedig 8GB-os modell is kapható.
[url]https://a4team.hu/rx570-4gb-ddr5-11266-04-20g-49472?utm_source=arukereso&utm_medium=cpp&utm_campaign=direct_link[/url]
[LINK]
Videókártyát szeretnék vásárolni kb. 30-35 ezer forint értékben, amivel tudnék a mai játékokkal (pl.: far cry 5) játszani és ehhez szeretném a segítségeteket kérni, hogy melyek a legjobb ár/érték arányú kártyák most a piacon. Mit javasolnátok?
A konfigom:
msi fm2-a85xa-g65
amd athlon x4 750k
8 gb ddr3 1333 mhz ram
fsp hexa 400+ táp
Előre is köszönöm😀
Újonnan max RX 560 2GB akad 35 ezerért, ami azért érezhetően gyengébb mint a fentebb említett kártyák.
Köszönjük Jézus ( ͡° ͜ʖ ͡ -)
Gtx 1060 3gb és RX 580 4gb kártyákon gondolkodtam.
Melyiket ajánlanátok, illetve megérné 6/8 gb verziót venni a kártyákból ?
Akkor érné meg a 6gb-os Vid.ram ha nagyobb gépigényű játékokkal játszol,és szereted ultra/magas-ra rakni a grafikát.
Szerintem a 1070 ti is jó. Itt tudsz válogatni:[LINK]
A régi kártyám teljesítmenyével is meg voltam elégedve, inkánbb ebben a szegmensben maradnék.
Csak nem tudtam eldönteni, hogy két gyártó közul melyiket válasszam.
Kösz a segítséget! 😀
1080p 60hz-en játszok. Szeretném a mai és az új játékokat majd ultrán futtatni. Hosszabtávra tervezem, de tudom ezt nem lehet kiszámítani.
Jelenlegi gépem: Processzor: I5 8400
Videókártya: GTX 750Ti 2Gb
Ram: Kingstone 2x8Gb 2400Mhz Ramok
Alaplap: Egy Auros Z370-es alaplap
Tápegység: Zalman GSII 600W
Szóval nézegettem GTX 1060-at de félek hogy hamar cserélnem kell majd. GTX 1070-eseket GTX 1070Ti-t és 1080-at is néztem.
Használtan kártya nem érdekel! Nem érdekelnek a bányászkártyák. Ezeknél a kártyáknál már kb a 80% bányászkártya ami 0-24 órában Overclockon ment (kitudja milyen hűtéssel) . Ha még garis is akkor se. Mi van akkor ha a kártyának olyan hibája van amit a garancia nem fedez?! Szóval igen ez lenne a felállás! Előre is köszönöm a segítségeket!
Szóval gyári kártyák érdekelnének.
Persze ha van élet 60 FPS alatt a számodra, akkor életképes választás lehet egy jó árú 1060 6GB is.
Nekem elég lesz a 1060-as így azt választottam. Hamar cserétől nem félek, a GTX750 Ti-m is kibírt 3 évet nálam, ez is ki fog, max nem várok el tőle 2 év múlva is High grafikán 60 FPS-t.
Órajel:
OC Mode - GPU Boost Clock : 1809 MHz , GPU Base Clock : 1594 MHz
Gaming Mode (Default) - GPU Boost Clock : 1785 MHz , GPU Base Clock : 1569 MHz
Egyébként 1-2 tévhitben vagy. Egyrészt a bányász kártyák nem OC-zva mennek, hanem alulfeszelve, és mivel stabil terhelés alatt vannak, ellentétben a játékkal ami ingadozó, peakelget összevissza a kártya, a bányászat kevésbé káros a kártyára mint a játék. Másodszor meg egy 1060-al szinte senki nem bányászik mert marha szar rá 😃 túl gyenge ehhez, és egyszerűen nem kifizetődő vele bányászni ezért nagyon kevesen csinálták csak.
Egyébként meg a gari mindent fedez amig nem szedted le róla a gyári hűtést (EVGA mondjuk ezt is megengedi), úgyhogy emiatt nem kéne aggódnod, meg amúgyis, mi az, hogy kitudja milyen hűtéssel? 85 fokig semmi baja nem lesz hossztavon sem a kartyaknak, a gyari hutojukben is max a venti csapagya kopik el egy banyasz kartyanak azt meg parszaz ft-ért lehet kapni hozzá, de pl az msi gaming x csapágyak nem szoktak elromlani. Ha pedig a szoba homersekeletere gondolsz akkor megint visszaternek oda, hogy alulfeszelve mennek 80% os performance cap-el, ugyhogy nem szoktak 60 fok fölé menni egy sima szobaban sem, de a legtöbb bányász nem igénytelen, ugyhogy a szoba/rig is megfelelően volt hűtve. De mint mondtam, ez egy 1060-nál neked nem szempont, ugyanis 100ezer kartyabol ha 1 el banyasztak, ellentétben egy 1080ti-al amivel minden másodikkal kb.
pl itt egy, de rengeteget találsz aprón 😀 [LINK]
Ra irtam mar az urmára de meg nem irt vissza😀
Kérlek segítsetek.
Vásároltam magamnak egy gépet melynek paraméterei,
Asus Prime B250-Plus alaplap
Intel I7-7700K proci
64 GB ram
Samsung 512GB 970 pro m.2 ssd
1000 wattos be quet táp.
Ehhez a konfighoz keresek valami pattent Videokartyat.
Lényeg hogy 3 monitort zavartalanul meghajtson mondjuk 4K febontassal.
Segítségetek köszönöm.
Az új 2000-es szériáról meg mostanság nem sok jót olvasni, de az ára sem baráti még, annyira új széria.
Olyan vga kellene ami ezt a Configot 100% ki tudja használni. S a vga is 100% tudna menni.
Egyáltalán nem játszom.
A kérdésem az lenne, hogy mennyire érné meg megvenni egy SAPPHIRE Radeon RX 580 NITRO+ 8GB GDDR5-ös videokártyát?
Valakinek vélemény a kártyáról?
Én nézelődtem a kártya után és sok rosszat nem olvastam róla.
És egy gtx 660-at váltana le.
Full hd ra single játékokhoz bőven elég max beállításokhoz 60fps re multiba is végülis de ott azért elkellne nekem is mellé egy jobb cpu de majd februárba lesz az is.
Csak pl: COD WW2, FarCry 5 már nem nagyon visszi és szívesen játszanék vele.
Csak a mai játékokhoz kevés.
Gtx 580 1.5gb kartyat milyen ujjabb kartyara lenne erdemes lecserelni? Fogyasztast ne nezzuk mert a gtx 580 eleg sokat eszik, de unoka ocsemnek cserelnem le 1 picit jobbra mar, ha van jobb 30.000 ft korul... Van valami otlet vagy felejtos? gtx 960 2gb -os kb annyiba van mint amennyit szannek ra, de latok egy 4gb-os verziot is amit szerintem kb 110-120 euro korul megtudnek venni.. megerheti lecserelni pl a 960ra?
Elore is koszonom!
Szerk. Az elfelejtettem emliteni, hogy egy fx 6300as procija van 8gb ddr3 ram es fullhd-n jatszik, megbirkozik az a proci egyaltalan egy gtx 770el? gtx 760 nem lenne elorelepes amugy csak mert az ilyen 60eu korul van.. 😆
Spoiler!
Én is vga vásárlás előtt állok. Nézegetem én is RX570 4GB vagy 8GB-os kártyát.
Cooler Master Elite Power 600W (RS600-ACABM4-WB) tápegységem van jelenleg. Idáig egy R9 270OC kártyát hajtott ki szépen 6 pinen. De most néztem, hogy amiket nézegettem RX570 annak 8 pin kell. RX580 kártyának meg 6+8pin.... nekem jelenleg 6+2pin van szóval akkor gondolom RX570 és RX580 is kilőve mert nem fogja elbírni a tápegységem őket, meg nincs is mire rádugnom :/
Szerintetek most akkor mit tegyek? RX570 jó lehet vagy még azt se fogja elbírni???
Előre is köszönöm válaszotokat.
Vga vásárlás előtt állok (jóval előtte, egyelőre feltérképezem a lehetőségeket, árakat és a teljesítménybeli különbségeket.)
Viszont keresgélés közben számomra érthetetlen dolgokra bukkantam, amire lehet van magyarázat, de nálam valahogy nem logikus. Ebben kérném a segítségeteket.
A nagy választás valahol egy radeon rx 570 környéki kártyára fog esni, márka terén pedig MSI és SAPPHIRE a befutó.
Szóval, keresgéltem árukeresőn, és találtam egy SAPPHIRE Radeon RX 570 NITRO+ 4GB GDDR5 256bit PCIe (11266-14-20G) kártyát. [url]https://www.arukereso.hu/videokartya-c3142/sapphire/radeon-rx-570-nitro-4gb-gddr5-256bit-pcie-11266-14-20g-p366376151/
[/url]
Amit nem értek ezzel kapcsolatban, hogy hogy lehet ez a kártya alza.hu-nál 66 ezer , míg aqua-ba 99 ezer?
Olvastam leírást mind2 oldalon és teljesen úgy néz ki ugyanarról a kártyáról van szó. Vagy elnéztem valamit?
A másik dolog: MSI Radeon RX 570 8GB GDDR5 256bit PCIe (RX 570 ARMOR 8G OC) [LINK]
Alza, compker 72-73 ezer.(van ahol 100-105 ezer, de ez most legyen mindegy.)
Ugyanennek a kártyának a 4gb-os verziója: MSI Radeon RX 570 4GB GDDR5 256bit PCIe (RX 570 ARMOR 4G OC) [LINK]
86-87 ezerről indul .
Összehasonlítottam a 2 kártyát és gyakorlatilag ugyanaz a kártya, csak a 4-8Gb változik.
Hogy lehet mégis olcsóbb a 8Gb-os változat? (főleg, hogy találtam rx 580 8Gb-ost már 87 ezertől Iponon.)
Remélem nem kérdeztem nagy hülyeséget, de nem értem a dolgokat.
Köszi a válaszokat.
Amúgy ha lehet egy javaslatom akkor én a sapphire-ra szavaznék.
Ki tudod fejteni, miért a sapphire-t ajánlod?
Sapphire vagy MSi, a gyártó igazából mindegy, a lényeg hogy a hűtés jó legyen. Persze noname cuccot nem vesz az ember, de az ismertebb gyártók termékei kb. ugyanolyan alkatrészekből vannak.