Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Koszonom a valaszt !
Azzal is meg voltam elégedve de érezhetően jobb a jelenlegi.
Nem bántam meg 😀
Megjött a kártya? Hogy tetszik?
tönkrement az asus rog nvidia 1080gtx ti kártyám 1,5 hónap várakozás után a szerviz rájött nem lehet javítani ,így vissza fizetik a vételárat.( HURRRÁ)
Most új karit akarok venni 1080gtx ti ,de valami oc , extreme, aorus xtreme...stb verziót ZOTAC és GIGABYTE karikat nézegettem (Nekem zotac fele húz a szívem)
segítség kéne szerintetek melyik 1080gtx ti kari most a legkeményebb a piacon?
(ebben az esetben az ár különbség nem számít mert elenyésző ilyen titán verziók kizárt nem érdekel)
köszi
Gigabyte 1080 Ti Xtreme Edition-t használok, az egyik legerősebb (gyárilag) ebből adódóan 300W TDP 2x8pin, és a legjobb hűtésű. Bátran ajánlom. Rengeteg kimenettel rendelkezik. A mérete sem mindennapi, erre figyelj, ha esetleg nem E-ATX házad van.
Egy pici videó, hátha segít a döntésben:
Összehasonlítás Zotac-l:
De igazadvan 1060 6gigásat kell venni
Az lenne a kérdésem, hogy a feladatkezelőben az Nvidia container a procinál 40 % őt használt lassú volt a böngészés ezért néztem rá. lehet hogy valami baja van a kártyának vagy ez normális?. A böngésző Mozilla volt miután kilöttem ezt a continert nem volt semmi gond. Legalábbis eddig.Ez lehet hogy az Nvidia adat gyűjtője lenne?
Ideiglenesen levaltanam a gtx 960 2gb kartyam egy gtx 1060 3gb modellre. A stabilabb jatek erdekel nem a grafika feltornazasa. (ezt probaljatok amennyire lehet helyen kezelni)
Mivel egy eves terv lenne megerne ez a valtozat vagy mindenkeppen a nagyobb modellre kellene beruhaznom? A 1050ti ertelemszeruen nem lenne ertelmes valtas.
De tanácsolom neked (és másnak is), hogy úgy tedd fel az új drivert, hogy előtte DDU lefuttat, gép újraindít, majd a telepítő. Egyrészt így lesz teljesen tiszta a telepítés, másrészt jó kis HDD hely fog felszabadulni.
(Bocsi isten nem akartam káromkodni majd mondok egykét mi atyánkat!) 😀
Ui.: persze minden low-on (azt hiszem ránézek most Vass Gábor körmére csúnya lenne ha az integrált vga több FPS produkálna mit az Ő konfigja)
Annyira bírom mikor vannak emberek akik nincsenek tisztában a hardver értékével 😃 HD 7770-et meg 8-9E körül ki lehet fogni, ami fényévekre van egy 8500GT-től 😃
+ A kokány gépembe 8500GT van, az is csak azért mert haverom nekem adta ingyen 😃 De egy fillért nem adnák érte.
De a GT730 4 gigás kokány szarok is elégé túl vannak árazva. A másik poén hogy a GT 1030 25-30E most újanta, annyiért tök drága.
Ti mit mondtok erre? Nem akarok cserélni csak havernak és lehet hogy rövid időn belül bátyámnak is ez lesz. Én meg csak kiváncsi lennék rá melyik a jobb. R9 régebbi de még mindig állja a sarat nálam.
A GTX 1050-től valamivel erősebb az R9 380, kb. az 1050 Ti teljesítményét hozza, játékfüggő mikor melyik teljesít jobban.
Azonos árban én mindenképp az 1050 Ti-t javasolnám, persze egy használt/garis R9 380(X) is teljesen jó vétel lehet ha korrekt árban van.
[url]https://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=hu&prev=search&rurl=translate.google.hu&sl=en&sp=nmt4&u=http://gpu.userbenchmark.com/Compare/Nvidia-GTX-1050-Ti-vs-AMD-R9-380/3649vs3482&xid=17259,15700023,15700124,15700149,15700168,15700173,15700186,15700201&usg=ALkJrhjcYuIWcqdQt8JEB5eKzsMyotLcMw[/url]
[url]https://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=hu&prev=search&rurl=translate.google.hu&sl=en&sp=nmt4&u=http://hwbench.com/vgas/geforce-gtx-1050-ti-vs-radeon-r9-380&xid=17259,15700023,15700124,15700149,15700168,15700173,15700186,15700201&usg=ALkJrhhE9s4IfbM1lXJa7J_6-x6fOjHW_g[/url]
Köszi a választ
Fogyasztás is lényegesen alacsonyabb, bár ez nem tudom mennyire számít nálatok.
ezzel az erővel minek venne akárki is drága 4K monitort ha simán átállíthatja a FullHD -ját ?! 😃
Az valami glich lehetett a windowsban , attól még a monitor csak 1080p -t jelenített meg...
Nem, mert ha displayportot használsz akkor a hd monitor tud 8k felbontást is, aztán röpül két kört a ház körül 😂 Csak ugye aki nem ismeri az összes beállítást... 😊
Ha annyira "érezni" akarod a különbséget akkor szépen letöltesz egy 4k BD-t és össze veted az 1080p-s társával.
Youtube-on mindent, csak minőséget nem lehet tesztelni 😀
Indokolatlan fps droppok es 100% vga kihasznalas kinozza a gepem. Egyszer mar ujratelepitettem a windowst, de a problema meg mindig fent all. Otlet esetleg? Pl. siege 1080p taa(50res.scale) low grafika es par meccs utan nagyon droppol a jatek, konkretan jatszhatatlan. (Nem outbreak)
A homerseklet normalis.. Kb. egy honapja kezdodott a dolog. Ki mire tippel? (az uj lap,ram,proci jovoheten erkezik addig nem telepitenem ujra a gepet) Vga vasarlas csak par honap mulva fer bele, monitort is kell vennem.
A videokártyám hőmérséklete játtékok alatt maximum terhelésnél 77 C.Mennyire magas ez egy Gtx 1060-nál ?Nekem kicsit soknak tűnik egy ilyen alacsony fogyasztású kártyánál.
A ventik 1300-1400 rpmel forognak ilyenkor .
[LINK]
Először pislogtam is,hogy a FE hogyan képes olyan jó hőértékekeket hoznia aztán eszembe jutott,hogy te voltál az ,aki kicsit átalakította a kártyáját 😃
Az alapjárat... Látható,hogy se a core clock,se a memória clock sincs maxon ero idle-ben (alapjáratban) van a kártya
Látom, hogy idle, de nekem is az 46C-on, mondjuk megy pár órája és a ventilátorok meg nem mennek.
Szétszerelésnél kifagytam mikor látom ,hogy ez egyhetes orgi. csomagolásból vásárolt kártya hűtőpasztája grafitceruza keménységre volt kiszáradva.
Nem akarlak arra buzdítani ,hogy szétszed mert garancia vesztéssel jár!
Valamikor az ember nagy hibákat keres azt ilyen apró dolog a megoldás ,ami persze nem azt jelenti ,hogy nálad is ez lenne a probléma.
Látott már valaki ilyet ?
[LINK]
[LINK]
A kérdésre így csak úgy adnék választ, ha tudnám mi lesz mellette.
http://www.notebookpartner.hu/notebook/acer/acer-nh-q1teu-001.htm
Ennyiért még csak csak elmegy, de ha feljebb megy már nem.
Segítséget szeretnék kérni, vettem egy GTX 970-et. Működik semmi baj nincs vele, de alapjáraton 45-50 fok között működik így simán a windowsba. Terhelés alatt 70-75 fok között mozog. Az alapjárati 45-50 fok egy kicsit nem sok, illetve mit tudok ez ügyben tenni ,hogy mondjuk 35-40 közé lemenjen. Van benne 4 extra ventilátor is. Át kellene állítani a biosba valamit ,hogy jobban pörögjenek a ventik ?
Előre is köszönöm a segítséget.
Btw ezek az üresjárati hőfokok még mindig teljesen jók egy GTX 970 -hez. Az én vizes GTX 1080 -am 30°C -on van IDLE 21°C szobahő mellett.
Azzal kompenzáltam már tegnap ,hogy kinyitottam az ablakot,közvetlen a gép mögött van mindkettő.
Így kapásból nyertem 10 fokot már csak 40-en mocorog.
Bocsi ha egy kicsit értetlenkedek, ehhez a részhez nem értek igazából. a házi fordulatszámot a BIOS-ba kell állítani ?
Radeon settings: HOST APPLICATION működése leáll...
Próbáltam már mindent... újra raktam a drivert, megpróbáltam az előző driverrel is (hát ha), aztán újra pakoltam a rendszert is (amúgy is ráfért egy friss, új rendszer), de ez sem oldotta meg a problémát. Nem tudok már mit kezdeni ezzel a problémával, talán majd a következő driverrel... Amúgy valaki tudja a megoldást ?
A válaszokat előre is köszönöm !
3.0-as VGA kompatibilis egy 2.1 alaplapi bővítőhellyel?
(Asus P8Z68 V-LX és egy Gigabyte Geforce GTX 105 Ti Windforce 4GB)
Alienware-t tervezek venni(laptop). Mit gondoltok mivel járnék jobban, egy gtx 970m-es Ali 17-essel, vagy egy Ali 18-as Dupla 780m-el? valakinek esetleg tapasztalata? Teszteket nézve a 780m sli-ben 980m teljesítményét hozza.
Köszönöm válaszotokat!
A GTX-ek jobbak,szerintem jobban teljesítenek!
Volt egy ideig 7970-em, az 90-100fokon ment.
Lecseréltem egyedire a hűtést.
Pedig gyári hűtése szépen. 😞
vagy ez ebben egy gtx 1060 van 6 gb most csak a videó kártya érdekel a különbség aki konkrét adatokat tud mondani hogy melyik a jobb kártya és hogy miért teljesitmény stb.. azt meg köszönémhttps://www.emag.hu/asus-rog-17-3-notebook-szurke-freedos-g752vm-gc006d/pd/D4TT17BBM/?X-Search-Id=7a733da279564786924c&X-Product-Id=17166353&X-Search-Page=1&X-Search-Position=0&X-Search-Action=view
pl hány % különbség van a 2 kártya közt meg stb melyiket érdemes meg venni?
[LINK]
12-16-20%-kal jobb az 1060m mint a 980m.
Még egy másik összehasonlítás:
[url]http://***/gpus/GeForce-GTX-980M-vs-GeForce-GTX-1060-Mobile[/url]
Meg pár játékteszt amiben nagyrészt az 1060m a jobb
Spoiler!
(Falun lakok,sajnos számítógépes szaküzlet nincs a környéken,tehát neten rendelném) Így,ha valaki tudna adni egy pontos linket akár,milyet kéne vennem azt nagyon megköszönném ! 😀
én ilyet használok és nincs vele semmi gondom
https://www.conrad.hu/hu/displayportvga-adapter-1x-displayport-dugo-1x-vga-alj-fekete-aranyozott-renkforce-1404058.html
Úgy tudom hogy gariban sem veszik vissza ezzel a hibával a kártyát mert a kártya működik hibátlanul csak ez a hang sokszor zavaró
(UI: kérdező nyugodjon meg, nem lesz semmibaja se a kártyájának se a gépének... ha nem pittyeg nem robban) 😆 Csak viccelek... ne aggódj, ne kattogj rajta.
Üdv Kehbya! 😃
A kártya megteszi helyette is 😆
GTX1070 és GTX1070 Ti között teljesítményben kb mennyi különbség lehet? Megéri azt a kb 15000 Ft pluszt a Ti?
[LINK]
legalább egy darabig minden maxon fog menni
Mondom ezt úgy hogy nekem 1060 van, 1070 jobb lenne, de a keret akkor nem engedte.(Most sem engedné.) A Régi 2005-ös Most Wanted-ben 70% fölé nem megy a kihasználtsága az 1060-nak.
Kérdésem az lenne, hogy tudja-e valaki, hogy a HD 7970-es vagy az RX 560-as videokártya vajon működne-e egy LGA 775-ös foglalatú alaplappal? Az alaplapom Gigabyte G41M Combi (Rev.2.0)
Köszi
[LINK]
Egyébként az RX560-nak is menni kellene abban a lapban.
Egy elég általános kérdésem lenne, de próbáljuk meg.
Nézegettem videókat a GTX 1050 ti-ről. 1080p-ben, magas beállítások mellett is volt olyan játék, aminél 60 felett volt az fps, átlagban is 40-50 körül volt.
Kérdésem: nekem a monitorom az csak 19-es, tehát 1440-x900-ban még jobban vinné a játékokat mint 1920x1080-ban igaz?
A kártya mellé i5 7500-at, és 8 gb ddr4 ramot gondoltam. Vagy 16 gb kellene?
Köszi, és kellemes ünnepeket!
8gb is elég, de ha van rá mód a 16gb az a jövőre nézve jó választás.
Közben nézegettem az 1060-ról is videókat, elég nagy a különbség. Érdemesebb lenne azt venni, és a ramból is inkább a 16-ot.
😃
Kérdésem az ,hogy van egy gtx 770-es videókártyám ,ezt le akarom cserélni. Amin gondolkodtam az a GTX 980 v. 1060.
A teszteket nézve nem igazán látok nagy különbséget ,hol itt van+5%-al több teljesitménynövelés hol a másiknál.
Melyiket ajánlanátok ?
Illetve a 770-est mennyiért tudnám eladni ?
Köszi a segítséget.
2gb-os 770ek 30-40E között mennek.
Kérdésem. Ha egy kártyát napi szinten 16-18 órát makszon pörgetek (bányászat), mennyire csökken az élettartama? A kártya Gigabyte GTX 1070 G1. Olyan 72-76 fok között mozog a hőmérséklete. A kártya már 15 hónapos és így már nincs rajta garancia és nem szeretném, ha pár hónap alatt kipurcanna. Főleg azért mert most jelen pillanatban drágább, mint 15 hónapja.
Előre is köszönöm a válaszokat!
btw gy darab 1070 -el bányászol? Nem tucatjával szokták őket befogni munkára? 😲
Moon: nem Bitcointot bányászok. Azt már 1000 kártyával sem éri meg. Vannak más cointok. 😉
Akkor miért nem csinálja ezt majdnem mindenki ? 😊
Abban már benne van a kb. 150 wattos áramfogyasztásának az ára is? (+ mellé a tény hogy a PC is megy)
(ahoz hogy minél tovább nyúzhasd a kártyát szerény véleményem szerint főként egy jó belsővel rendelkező táp kell, meg egy jobb féle alaplap. (+ egy márkás túlfesz\túláram védős elosztó)
Na most nekem Dell laptopom van egy Radeon HD8850M-el kiegészítve. Nekem van egy olyan opcióm, hogy az aztalon a jobb egér kattintása után van egy olyan lehetőség, hogy Váltható grafikus rendszer konfigurálása. Itt be lehet állítania minden programot/játékot, hogy energiatakarékos legyen vele vagy nagy teljesítménnyel menjen. Én minden játéknál nagy teljesítményt adok meg ha magától nem arra állna. Lehet ez nálad is meg van csak még nem találtad meg.
Másik az hogy csak simán akkuról próbáltad vagy kapott áramot a laptop a dolog közben? Én azt vettem észre hogy hiába van úgy állítva a laptopom, hogy akkuról is mennie kéne adott játéknak lagg nélkül, mégis ha nincs bedugva a töltő akkor laggol elég rendesen.
Én úgy olvastam hogy az ASUS GeForce GTX 1060 Dual OC 6GB nem támogatja ezt a 0 rpm funkciót. A Gainward GeForce GTX 1060 6GB viszont igen, ezért hiába tetszik jobban az Asus, a Gainwardot választottam, márcsak azért is mert ennek ellenére olcsóbb.
Mit gondoltok erről?
Nekem is volt már 6 ilyen kártyám, úgy hogy ne aggód bátran merem állítani hogy bevált dologról van szó. 😀
Az Asus kártyáján a venti gondolom azért kell hogy egyfolytában menjen mivel OC verzió (Overclockolt) a GPU -ja tehát jobban melegszik.
PCIe karit használva, az aida64 szerint dedikált és dinamikus memória használatom is van.
a dinamikus lassú. a biosomban pedig nincs opció a kikapcsolására.
nem lehet mégis kikapcsolni valahol?
talán ez lehet az oka, hogy a Final F. 13-2, ciklusos 3mp es időközönként megröccen egy pillanatra.
miközben a fraps szerint stabil képkockaszámmal fut. (csak ennél az 1 játéknál tapasztaltam)
MSI HD 7970 Light. megérné egy gtx 970re cserélni? Olyan 200 eur értékig. fx 8350 mellé.
Régi kártya elad, és 970 megvesz, a különbözet X, úgy igen. Ezért amúgy már GTX1060 3GB is beszerezhető újonnan, garanciával, sokkal kevesebb fogyasztással.
Gépet szeretnék újítani. AMD FX 6100-at Ryzen 1500X-re cserélném, a kártyámat ami egy Gigabyte GTX 750 TI pedig egy GTX 1060 6 GB-osra, Asus Dual változat a kiszemelt.
De most csak egy dolgot tudok cserélni. A következőt csak pár hónap múlva. Melyik legyen először? CPU vagy GPU? Játék a fő szempont.
És mi a véleményetek, egy VGA -> HDMI átalakítóról? Konkrétan erről:
[LINK]
A monitoromon csak VGA csatlakozó van. 1920x1080 60 hz.
A kártyán pedig csak HDMI, DVI-D, és DisplayPort.
A CPU és a VGA is megfelelő, jó párosítás. A Dual-t néhányan nem szeretik, de szerintem simán elég a 2 ventis mód az 1060-hoz, nekem az 1070 sem megy két ventivel (igaz, Palit GameRock) 50-55 fok fölé.
Az átalakító nyilván jó lesz, különben nem árulnák. 😀 Viccet félre téve: ez mindig csak akkor derül ki, ha már kipróbáltad. Mondjuk én egy komplexet vennék, amiben nincs kábel. Például:
GEMBIRD HDMI VGA/D-Sub Átalakító A-HDMI-VGA-02
LANBERG HDMI VGA/D-Sub Átalakító AD-0016-BK
Kicsit drágábbak, de a műfajban nagyon megbízhatóak: Delock, Sandberg cuccok 5 ezer körül.
És te szerinted CPU-t vagy GPU-t vegyek először?
De én az alapján döntenék, hogy most a sok black friday alkalmával melyik az olcsóbb. És ugye a CPU esetén gondolom alaplap és RAM is kell. Ha ezt a hármast nagyon jó áron be tudod szerezni akciósan, én ezeket venném, mert VGA ügyben már normális lett a helyzet, és mindig lesznek akciók. Vagy fordítva csinálod, a pénztárca dönti el ebben az esetben.
Igen, én is így gondoltam, hátha lesz valami akciós a black friday-kor.
Köszi!
vga hiba?
neten azt olvastam az a baj hogy a kártya ugye dvi-csatlakozós a monitor meg vga-s és így átalakítót kell használom hogy össze tudjam kötni
és hogy ezért van
szerintetek?
kártya tökéletesen megy és csak játék közben van ez asztalon netezés közben youtube film semmi ilyet nem tapasztalok
Nekem is így kezdte a 280, egy csík, két csík, volt kép, nincs kép, oszt szevasz, ment a kacatba. 😃
Amúgy meg a GPU dögledezik, vagy túlmelegszik a kártya (lehetséges, mivel csak játék alatt jelentkezik).
hát nem tom most néztem a monitoromon van dvi csatlakozó veszek egy kábelt 😆D
nem akarok egyből a legrosszabbra gondolni
sztem tuti kábel mert régi is már jól meg is van görbülve
elvileg a nagy teljesítményű kártyák által küldött adatokat nem bírja a kis vga kábel átvinni úgy ahogy kéne ezért van hát majd kiderül holnap
igazából képet sem tudok róla csinálni annyira halvány "csíkok"
https://www.youtube.com/watch?v=s-Vwy1TnVkc&feature=youtu.be
ott a szürke résznél látszik
Picit túl sokat toltam a gépen hátra, neki a falnak.. 😃
(A vicc, kiegyenesítettem, és tökéletesen működik, természetesen nem ezt használom, csak tartaléknak van most.)
Hagyományos vga csatlakozó van nekem is a monitoromon és a vga n van nekem hdmi dvi d és display port.
Én vettem egy display átalakítót dsubra és semmi baj nincsen vele. Nekem régen a régi monitorom csíkozott de csak 1024x768 as felbontás alatt csinálta.
ha nem akkor sem zavaró annyira
A 470 is bőven elég mindenre, nekem nem villogni kell a kártya, meg négykára 😃
De kíváncsi vagyok mit tud az a kártya!!!
Mondjuk így 4.6/4.7-en már remélem nem lesz gond.
Ideje lenne már váltani, de nem akarok pénzt szánni rá, meg jelenleg tökéletesen elvagyok vele. 😃
Én is majd közeljövőben akarok egy FX-8320E-t csak használtban nem nagyon találni. 😆
(Asszem megnyertam a silicon lottery-t ezzel 😃😉
(Nem akarom húzni csak érdekelne)
Első kérdésem az lenne hogy mivel játékra használom a gépem többnyire és a jelenlegi R9 270 4gb-os vgam tervezem lecserélni egy 1060-ra,de elég e 3gb-os,vagy szánjak rá több pénzt és 6gb-ost vegyek inkább?
A második kérdésem az,hogy meghajtaná e rendesen az I5 4460-as procim ezt a 1060-as kártyát,vagy várjak vele aztán ha lesz rávalóm processzort is cseréljek?
[LINK]
megnéztem az eseménynaplót és hibákat ír ki
A szolgáltatás (CDPUserSvc_31d33) leállt a következő hibával:
Meghatározatlan hiba
A szolgáltatás (CDPUserSvc_32188) leállt a következő hibával:
Meghatározatlan hiba
ezeket találtam váltakozva. Windows 10em van. forza 7 alatt kezdte el , utána produkálta far cry 4 alatt is és most az új assasins creednel is. esetleg vga?
Mikor volt utoljára takarítva a ház, pasztázva a CPU és GPU? Ha régen, ess neki! Arctic MX-4 paszta kell!
Milyen hőmérsékleteket mérsz terhelés alatt? MSI Afterburner nagyon jó erre. Az R9 nagyon melegedős kártya, volt nekem is ilyen. A proci hűtő milyen? Gyári?
Aztán: NE legyen CPU Tuning! Minden driver friss-e? (chipset, VGA, hang, háló...) BIOS frissítés mikor volt? A legújabb van fent? Ha nem, az sem árt, az sosem.
VGA driver frissítés előtt mindenképp szedd le a mostanit a DDU programmal!
Ha mindennel végeztél, és csinálja, akkor első lépés egy kölcsön táp, ha van rá mód. Ha azzal nem csinálja, akkor a táp hibás. Ha azzal is, akkor marad a többi alkatrész, ezek behatárolása már nehezebb. RAM esetén ki kell próbálni egy aztán kettő modullal. Cserélgetni kell.
Ha mindennel végeztél (nem fél óra lesz, ebben biztos lehetsz), akor írj, hogy mire jutottál.
azt írták ph-n van velük valami gond ez igaz?
vagy tévedek?
Ha esetleg nem, akkor annyi, ha eléred a 3,5GB VRAM használatot, akkor szép teljesítménycsökkenés lesz, mikrolagok, stb. 😃
[LINK]
Én is akartam ilyet, volt is, el is adtam.
Egy Gigabyte Aorus GTX 1060 Xtreme Edition elfér egy Zalman Z11 Plus HF1 házban egy Gigabyte GA-AB350-Gaming 3 alaplapba szerelve?