Hibajelentések, kérdések, javaslatok

2008. February 02., téma
Fórum » Az oldalról
Ide várjuk az oldallal kapcsolatos hibajelentéseket, kérdéseket, javaslatokat.

❓ Gyakran ismételt kérdésekre itt találsz választ: FAQ

🌼 Az oldal a támogatókból és a reklámokból tartja fent magát. A reklámokkal kapcsolatban nem várunk véleményeket.

🚫 A szabályszegést az adott szabálysértésnél található [Bejelentés] gomb használatával jelentsd be.

✉️ Ha nem nyilvánosan írnál: privát üzenetben (pü) vagy a kapcsolat menüpont által, emailben veheted fel velünk a kapcsolatot.
Hozzászólások: 2 770
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Funes avatar
spam bejelentés - pl a hozzászólások közötti idő megnövelése lenne a figyelmeztetés

Igen valami ilyesmire gondolnék én is, ez jó ötlet !

Toopa
Igen közbe már én is megtaláltam így egy fokkal jobb a dolog.
0
0
0
0
xoki avatar
Nem kell aggódni lvl 15 fölött már nem fog a fejlődés könnyen menni, meg ugyebár tudtommal nem csak egy lvl 20 as bejelentése banol meg töröl hozzászólást. szerk: közbe leirták részletesen alant.
Na egyébként egy olyan javaslatom lenne ezzel kapcsolatban hogy lehetne több fajta bejelentés, mert néha nem igazán érzem azt hogy be kellene jelentenem egy kommentet, mert vannak sokkal rosszabbak. Tehát például lehetne:
spam bejelentés - pl a hozzászólások közötti idő megnövelése lenne a figyelmeztetés
durva/agressziv viselkedés - a szokásos figyelmeztetés, majd ban
figyelmeztetés - egyszerű kis figyelmeztetés hogy vigyázzon nem menjen egy bizonyos szint fölé...
stb
0
0
0
0
toopa avatar
Bud-Fckn-Spencer: A szabályzatban szerintem elég egyértelműen fel van tüntetve hogyan is működik a moderálás:
"Az oldalon közösségi moderálás is működik, amit a minimum 20-es szintű felhasználók használhatnak.
5 felhasználó bejelentését követően elrejtésre kerül a bejelentett hozzászólás.
10 felhasználó bejelentését követően felfüggesztésre kerül a bejelentett profil.
A közösség által ideiglenesen moderált hozzászólásokat és profilokat minden esetben felülvizsgáljuk."
Azzal hogy egy ember bejelenti, még nem kerül törlésre s hozzászólás. Ha jól sejtem, minden esetben MoonW dönti el a végén hogy mi legyen a bejelentett hozzászólásokkal, profilokkal. Lehet hogy nem pont ez legjobb módja a moderálásnak, de az sem feltétlenül jobb ha önkéntes tagok végzik a munkát. Mivel mindenki eltérő szigorral értelmezheti a szabályzatot, a többféle moderátor jelenléte az oldalon azzal járna, hogy ha pont egy szigorúbb modi van fent amikor kirobban egy vita, hamarabb repkednének a figyelmeztetések, kitiltások, míg ha épp egy elnézőbb moderátor lenne online, akkor az adott tag lehet még megúszná az egészet komolyabb következmények nélkül. Ezt anno én pl. első kézből tapasztaltam amikor moderátor voltam, sokaknak nem tetszett hogy viszonylag szigorúan álltam a szabályzat betartásához. Ezt el lehet kerülni a jelenlegi rendszerrel valamilyen szinten.
Az mondjuk nekem is szúrja a szemem amikor meglátok egy név mellett egymás után 10-15 hozzászólást pl. teszteknél, és mind csak annyi hogy "Jó teszt". Ez elég egyértelműen csak pontvadászat, semmi konstruktív dologgal nem járul hozzá az oldalhoz. De ilyen emberek mindig is voltak, ez van.
0
0
0
0
Krissz avatar
"Hozzáteszem vannak itt elég "szorgos" hozzászólók mostanában, akik elég hamar elérhetik ezt a szintet.."

Adom a véleményed
0
0
0
0
Funes avatar
Mondjuk, ez nekem érdekes, tehát bárki aki 20-as szint vagy afelett van az bejelenthet ezzel együtt törölhet hozzászólásokat vagy felfüggeszthet mindenféle indok nélkül ?
Hozzáteszem vannak itt elég "szorgos" hozzászólók mostanában, akik elég hamar elérhetik ezt a szintet.. Azért azt is meg kellene nézni, hogy alkalmas-e az illető ilyesmire, PL mióta van jelen az oldalon és hasonló dolgok.
0
0
0
0
MoonW avatar
Köszönöm a javaslatokat!

A közösségi moderálás érhető el 20-as szint felett, vagyis a 20 szintű vagy feletti felhasználók bejelentéseikkel törölhetnek hozzászólásokat és felfüggeszthetnek profilokat.
0
0
0
0
Mediziner Troll avatar
Lenne pár javaslatom és kérdésem nekem is, a jobb áttekinthetőség kedvéért pontokba szedem:

1. A szabályzat ismeretének javítása:
Regisztrációkor létre lehetne hozni egy plus validálási pontot. Egy tesztet, aminek a kitöltése minden frissen regisztrált tagnak kötelező. Ezek az egyszeri választásos kérdések a szabályzat anyagából lennének. Nem kell sok, egy 40-50 kérdésből álló kérdésbankból választana ki a rendszer random módon 5-10 kérdést. Az újonnan regisztráltaknak ezt 100%-ra kell megírniuk, és csak ezután lesz valid a profiljuk, tehát csak ezután írhatnak hozzászólásokat. A teszt megírására korlátlan lehetőség van, de óránként csak egyszer lehet megoldani – tehát akinek nem sikerül elsőre, annak egy órát kell várnia míg újra próbálkozhat. Ezután a rendszer egy új tesztet generál, amiben eltérő kérdések lesznek.
Amíg nincs valid profil addig profil beállítást, eszközök megadását engedi a rendszer, így összehasonlíthatja a gépigényeket a saját eszközeivel (ami az oldal primer feladata volna), de hozzászólást nem írhat, így csak részben van lekorlátozva a profilja. Én úgy látom hogy a legtöbb esetben a szabálysértések hátterében az áll, hogy csak kipipálják reg. alkalmával az „elolvastam és elfogadom” mezőt, így a felhasználók többségének kb. lövése sincs a szabályokról. Ezzel a módszerrel viszont, legalább egyszer végigbogarászná a szabályzatot amíg kikeresi a megfelelő választ az adott kérdésekre, így remélhetőleg javulna a fórumok színvonala.
Példa:
Az alábbiak közül mit tartalmazhat a felhasználói név?
A: Teljesen fiktív név, tárgyak, állatok neve, márkanevek stb.
B: nyomdafestéket nem tűrő, 18+ korhatáros szó, kifejezés
C: gyűlöletkeltő, sértő, provokáló szó
D: weboldal neve vagy címe, email cím
Csak a megfelelő helyre kell tenni pipát, lap alján „megoldás” gombra katt és ki is dobja az eredményt, hogy sikerült-e a validálás, vagy hogy mikor próbálkozhat újra.

2.Profil beállítás:
A Személyes részben korlátozva vagyunk karakterek számát illetően. Kedvenc zene, filmek könyv stb. Nem lehetne úgy megoldani, hogy szabadon gazdálkodjak a rendelkezésre álló karaktereimmel?
Nekem pl. kedvenc zenéim-nél van még 214 karakter, de könyvnél már csak 22 maradt. Jobb lenne szerintem, ha ezeket mi átpakolhatnánk egyik helyről a másikra, vagy legyen csak egy nagy mező az egész, és úgy töltöm ki ahogy akarom. Ha zenéhez csak 50 karakter kell, könyvhöz meg 600, akkor ne legyen megkötve a kezem. Csak az összes karaktert kellene korlátozni, nem így témakörökre lebontva.

3. Bejelentés gomb használata:
-Szabályzatban az áll, hogy a bejelentés gombot minimum 20-as szintű felhasználók használhatják, nekem mégis engedi használni, holott 5. szinten vagyok. Ez hogyan lehetséges? Vagy csak nem lett frissítve a szabályzat?
-Van-e valamilyen egyéb korlátozás a bejelentés gomb használatára vonatkozóan? Itt konkrétan a következőkre gondolok:
Naponta max. meghatározott gyakorisággal használhatom ezt a funkciót, vagy korlátlan, ha 15 szabálysértéssel futok össze, akkor 15-ször használhatom?
Csak súlyos szabálysértések esetén (szabályzatban ! – jellel és/vagy X-el jelölt szabályok) használhatom, vagy egyéb esetben is (pl.: OFF, indokolatlan spoiler BB kód stb.)?
0
0
0
0
MoonW avatar
Haha! Nem leszek óvóbácsi, mert van jobb dolgom is annál, hogy indokolgassam a figyelmeztetést, de elkészítem az indoklás részt is, mert úgy sincs jobb dolgom és remélem kevesebbszer fogtok vele zaklatni és teleoffolni a témát.
A legjobban az tetszik amikor valaki azzal védekezik, hogy nem ő kezdte, de azért a mocskát én takarítsam el az oldalról. Indokolatlanul még senkinek sem adtam. A nagy pityogásban meg nem nagyon jut eszébe senkinek a bejelentés gombot használni, visszapofázás helyett.
Még engem vontok felelősségre? Hahaha...

Arnybiro: köszönöm, hogy helyettem reagáltál, jól megírtad a tutit, ez olyan klasszikus chrono... Még egyszer köszönöm. És köszi de nem kell a reagálás sem.

Bud-Fckn-Spencer: Elküldöm. És csak jó tanácsként (tényleg!!!) csak ezt tudom írni, hogy messziről kerüld el a hasonló vitapartnereket, mert nem győzhetsz!

Csak tartsátok be a szabályokat, tudom, hogy egy vita hova fajulhat, de a személyeskedést tiltja a szabályzat, ez nem az az oldal ahol ezt megtűrjük. Az okos ember nem reagál a hülyeségre a neten. Egy jó hangulatú oldalt szeretnék, nem olyat ahol az antiszociálisok kiélhetik magukat. (A figyelmeztetések elévülnek, ezért is csak figyelmeztetések.)
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Bud-Fckn-Spencer nem te vagy az egyetlen és nem is te leszel az utolsó aki indok nélkül kap figyelmeztetést. Sőt én is kaptam már olyanért figyelmeztetést, amit totál indokolatlannak tartottam. Plusz mikor rá mertem kérdezni, hogy mégis mivel érdemeltem ki, én voltam a hülye. Természetesen akik szétoffolják az oldalt, meg mindenhova marhaságot írnak, ők vígan "élnek" tovább...

És nem egyszer volt már terítéken az a kérés, hogy ha már figyelmeztetéseket osztogatnak legyenek szívesek megindokolni azt, de hát látod, a fülük botját se mozgatták az ügy érdekében.
0
0
0
0
Funes avatar
Volna pár kérdésem !
Miért kaptam figyelmeztetést és 1000 pontos levonást ? Mivel ártottam az oldalnak ?
Láthatóan egyesek napi szinten szét offolják az oldalt fölösleges témákat létrehozva, fölösleges hozzászólások tömkelegét kreálva.. És akkor én kapok még "büntit" mert mertem szólni ezeknek az embereknek ???
Igen látom, hogy valakit biztos vérig sértettem.. Holott semmiféle durvaság nem volt, akkor ilyen alapon elég sok mindenkit lehetne büntetni !
Ez vicc komolyan.

Ui: És azt is elolvasnám, hogy mi volt az a nyomós indok, ami a figyelmeztetést és pontlevonást eredményezte !
0
0
0
0
MoonW avatar
Piero: csak megnyitod a géped profilját, és a címsorból kimásolod a linket pl:

http://gepigeny.hu/user/piero/eszkozok/106923

html kód: <a href='http://gepigeny.hu/user/piero/eszkozok/106923'>Gépem adatai</a>
BB kód: [ url ]http://gepigeny.hu/user/piero/eszkozok/106923[ /url ] (szóközök nélkül)
0
0
0
0
Puffin avatar
MoonW: és akkor abban tudnál segíteni, hogy hogy lehetne linkelni másik oldalon profilomra a gépem mondjuk? Annyira nem ismerem ezeket a kódokat. Azt tudom, hogy ott annyit írt: "Gépem adatai"
0
0
0
0
MoonW avatar
Piero: Szia! Igen, megszűntek, nem volt túl használatos.
0
0
0
0
Puffin avatar
Üdv!
Régebben voltak a gépem adatainál ilyen linkek, hogy más oldalakon/fórumokon is be tudja tenni mondjuk a profilomhoz. Ezek megszűntek vagy csak én nem találom?
0
0
0
0
MoonW avatar
lajos6791: A CPU és GPU még hiányzik az eszköz adatlapjáról, ezek nélkül nem tud kimutatást készíteni.
Így próbálj rákeresni: i5-4440 és GT 740. A felugró listából kiválasztod a pontos típust és mented az adatlapot. Ezután rendesen fog működni.
0
0
0
0
lajos6791 avatar
sziasztok kitöltöttem s át állítottam ami módosításra került a gépemben s nem látszik az össze hasonlítás ,hiába megyek ,, Újítottunk az összehasonlító rendszerünkön, kérlek frissítsd az eszközeid adatlapját ide kattintva!" nem történik semmi az profilom helyes van kitöltve nem értem segítetek ,? előre is köszi sziasztok
0
0
0
0
MoonW avatar
Köszönöm a javaslatokat!

A többit ne ide szemeteljétek, köszönöm!
0
0
0
0
FekaRap avatar
én szívesen lennék moderátor eltakarítanám én egyből a szemetet 😀
0
0
0
0
Arnybiro avatar
assassinangel a második javaslatra ott az utca. Kimész, elordítod magad aztán visszajössz. Nem értem minek kéne ennek egy fölösleges topic.
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
assassinangel: ez nem rossz ötlet, valamint szerintem egy pár fórum moderátor is elkélne már, nem fizetett alkalmazottakra gondolok, hanem évek óta aktív, megbízható emberekre, akik takaríthatnának, ha már nagyon elfajulna a dolog Spoiler!
mondjuk a szólásszabadsággal nem értek egyet, szerintem működik, inkább a sajtószabadság nem egészen teljesül
0
0
0
0
assassinangel avatar
Hali !😀 csak tanakodunk...,hogy két- vagy több ember miért nem tud közös topicot csinálni !??? hogy partner topic-ok nincsenek ?😞

-és.../ egy gondolat... nem csak az enyém !😀/
tényleg jó lenne,ha lehetne valahol ahol az ember ki adja magát ,ha tele van neki 😀 és akkor a olyan érdekes egyének akik kötekednek vagy túl negatívak oda írhatnának, életbe hagyva a élet képes topicokat .ez lehetne az olyanok ....gyerekek játszó tere is 😀/ mert sajnos egykét egyént az boldogít ,ha beszólhat valakinek !!!IRIGYSÉG VAGY .... 😀egyébb kisebbségi okból !😀és oda a sértet is megírhatná és nem a topicokat tennék csatatérré 😀 peresze ezt is egy bizonyos határ védené 😀 de mindenhol azt hallani szólás szabadság és nincs cencura a demokráciában ! de azt hiszem Magyarországon lássuk be ez sosem lessz 😀se Demokrácia se szólás szabadság !
0
0
0
0
assassinangel avatar
így korrektnek tartom KÖSZÖNÖM !😀

egy kérdés ! elég megosztott a vélemény ! nem vagyok pont vadász! és nem zavar ,ha valaki képes órákon át írni ! véleményezni ! / nem bántva másokat / az miért baj ?az miért bántja egyesek szemét ? vagy az miért baj !hisz fórum oldal ezer témával ! de vannak akik azokat hajkurásszak akik erőt és időt szentelnek az oldalra !s igen jobban érzik magukat ha feljebb mennek a pontjai !😀 engem nem zavar !😀 és van olyan aki egész nap a gép előtt ül !én napi1 8-20órát ! és volt,hogy annyira jó témákat találtam ,hogy egész nap játék nélkül itt voltam !hozzá teszem akkor még nem véleményeztem sőt pont új gépet állítottam össze és az összes információt értékeltem mert mind hasznos volt !
engem az se zavarna ,ha semmilyen pont rendszer nincs ,mert kicsit hierarchia 😀 /persze vicc/ mert lehet Kiskconfiggal 100pontja míg más alig ponttal super pc-vel. kinek mi az értek 😀 vagy ,ha már van pont rendszer lehetne Kategória. config .system,hozzászólás stb...
0
0
0
0
MoonW avatar
Köszönöm a javaslatokat, mindre nem tudok reagálni.

AMDMonsteR: közel jövőben nem várható app.

rambustibi78: felvéve: https://gepigeny.hu/gpu/geforce-gtx-titan-x-pascal

H-ECTOR: Ha sokat szemetel akkor igen.
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
Sziasztok!
Van új Titan X (hivatalos): [LINK]
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
Nekem az lenne a kérdésem, hogy jár-e azoknak valami büntetés, akik feltűnően pontgyűjtögetés céljából kommentelnek inaktív témákhoz valamit fél-egy perces gyakorisággal. Ez szerintem tisztán spam, elég zavaró.
0
0
0
0
Tyrion Lannister avatar
Krissz: Az egyes, a kettes és a nyolcas ötlet támogatva. A hetes ötlettel az a baj, hogy ez csak táptalajt adna a trollkodáshoz, és pont azok a gyökerek nyernének vele, akiket ki akarnánk szűrni.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Krissz egyes, ötös és nyolcas javaslatát támogatom. Illetve a kitüntetések sem rossz ötlet, esetleg ahogy azt már említették előttem párszor egy rangrendszer sem lenne rossz dolog, mint például PH-n.

Egyébként amíg nincs lehetőség hardverteszt beküldésére, lehetne csinálni egy topikot (amihez mondjuk jó lenne egy topikgazda 'rang' is hogy legalább az idióta kommentek törölve/moderálva legyenek) ahol megoszthatnánk azokat.
0
0
0
0
Krissz avatar
Javaslat:

\\1\\
Megjelölési rendszer!! Ha valakinek válaszolnak egy topikban, akkor arrol menjen a tagnak, egy értesítés.

\\2\\
Közösségi gombok elhelyezhetősége a saját profilomon (Facebook, YouTube csatorna, Instagramm stb..)

\\3\\
Tudom régóta megy már ez, de egykis levél tárhely bővítés mikor lessz, mert nagyon kellene 😞 Egyszerűen kevés (nekem).

\\4\\
Választható CSS az oldalon előre meghatározottakból.

\\5\\
Hardver teszt írás

\\6\\
Játékokon kívűl, szoftverek felajánlhatósága is az oldalon.

\\7\\
Ilyen egyfajta kitüntetések, mondok példát: Segítség kezdő vagyok topikban, illetve azokon kívűl is, ha teszünk fel kérdést, mert valamit nemtudunk, akkor aki készségesen segít, és tényleg hasznos is amit ír, azt lehetne értékelni, pl: egy kis kitüntetéssel a profilján. Mitomén: a közösség oszlopos tagja, segítője.
Illetve a tagok is értékelhetnék egymást, egyfajta like / dislike rendszer, ugyanúgy a profilon.
Egyfajta "gyökér szűrő" sok dislike, akkor abbol lehet következtetni hogy a tag, más hittvallásban él... Jaah, spoiler!

\\8\\
Képek lapozgathatása. Igen, egyszerű kis apróság de azért valljuk be lusták vaagyunk, ki kattintani, aztán rá a másik képre, ezt kellen orvosolni pl hogy nyilakkal tudunk váltani, az adott hsz ben, megosztott képek között.
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
AMDMonsteR: Mobilverzió böngészőre készül már ha jól tudom!
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
Nem tervezitek mobil app kesziteset? Nagyon jo mar a mobilos felulet, de lehetne egy jo kis kompakt app az ertesitesek meg ujdonsagok miatt, hogy ne kelljen folyton megnyitogatni a bongeszot.
0
0
0
0
Krissz avatar
Az user toplist megszűnt? Vagy csak én nwmtalálom. Ha az első, akkor mikor lesz vissza állítva.?
0
0
0
0
Krissz avatar
A szerver processzorodnak megfelelő teljesítményűt kell beírnod akkor, annak az asztali változatát! 😀
0
0
0
0
dokee78 avatar
Újítottunk az összehasonlító rendszerünkön, kérlek frissítsd az eszközeid adatlapját ide kattintva!
Hiába,ha nem lehet hozzáadni server processzort!
0
0
0
0
dave500 avatar
Sziasztok!

Én azt tudom javasolni, hogy amikor töltöd ki a géped adait, az "összehasonlítás" résznél ne csak 20% C-t lehessen beállítani, mert én pl egészséges 35%-t húztam. Szerintem ki kellene tolni mind a CPU-nál, mind a GPU-nál 50%-ig.
0
0
0
0
no avatar
Nem tudom, hogy hiba e de le írom. Az egyik játéknál engedi összehasonlítani a konfigurációt, de a másik játéknál már azt írja hogy az összehasonlítás jelenleg üzemel.
0
0
0
0
kicsipunk avatar
Szerintem baromi hasznos lenne egy olyan keresési funkció, amivel ki lehetne listázni, hogy az adott pc konfiggal mely játékok futtathatóak. Keresgéltem, de sehol sem találtam ilyen oldalt.
0
0
0
0
Krissz avatar
Énis küldte már be vagy 4-5 gépigényt, azok sem lettek kirakva, ergo ugyanúgy értesítés sem jött róla.
0
0
0
0
no avatar
Az automobilista gépigényét beküldtem de nem kaptam értesítést.
0
0
0
0
meszes17 avatar
Ahogy sejtettem...Van ennél erősebb GPU laptopba?
0
0
0
0
Yezi_ avatar
A GTX 960M kb. egy 750 Ti-nek felel meg teljesítményben, a GTX 760 meg nyilván erősebb. Az a 4GB VRAM meg jó nagy parasztvakítás...
0
0
0
0
meszes17 avatar
https://www.kepfeltoltes.hu/160704/gtx_www.kepfeltoltes.hu_.png

Ez miez???
Érthetetlen... Miért nem elég a minimumnak se ( 😲 ) ami csak 2 GBos... egy 4 GBos GTX960 M VGA???
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Töröld ki, és írd meg olyan sorrendben ahogy te szeretnéd 😉 Jelenleg ennél egyszerűbb megoldás nincs. Nem tudom lesz-e, vagy van-e értelme, úgy mint a képeknél. Ott mondjuk számít melyik az első, mert az lesz az eszköz képe. Eszközöknél, hát, nem látom sok értelmét.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Éppen ezért kérdezem mert még eszközökkel nem lehetséges
0
0
0
0
Arnybiro avatar
HakuDragon Drag & Drop. Megfogod és olyan sorrendbe rakod a képeket ahogy akarod.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Azt meg lehet oldani az eszközöknél úgy, mint a képeknél, hogy a sorrendet variálni lehessen?
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció