Túlmelegszik a gép mit tegyek?

Szerző: pakai93, 2009. August 07., téma
Fórum » Asztali PC
Ide le tudod írni ha ha melegszik a gép vagy egyes alkatrészei... és tudsz segítséget kérni, hogy ilyenkor mit is kell tenned, vagy akár segítséget is tudsz nyújtani másoknak! :)
Hozzászólások: 923
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
SCoreblack avatar
"Ariel34"
Előtte is ennyire melegedett, amennyire nem nevezted meg ezt a hőt,ill mi van ha csak egy vírus okozza?
0
0
0
0
Ariel34 avatar
Sziasztok segitseg kellene sos ha el kezdek játszani ultra vgy max mindegy hát kb 20 perc után fel melekszik a vidi kártyám és valami bödöletes hangosan kezd el nyegeregni és melegszik az egész gép utána ha meg nézitek az adatlapom akkor kiderül milyen is a gépcsim a kérdés az amir én gyanakszok és fülelgetem az pedig a táp lehet hogy gyeneg lenne a 700w ezert ki néztem 2 másikat melyik a jóbb ( Coolermaster V850 850W/ Coolermaster Silent Pro M2 850W) a játékok amilyknél gond van az hitman absolution , Battlefield 4 , Crysis 3 köszi a segitséget
0
0
0
0
no avatar
Egy kicsit lehet off téma lesz de ha már itt elkezdtem akkor leírom. Szóval kicsit mélyebbre ástam magam, nem egyből resiztem a gépet mikor meghalt, hanem utána kerestem a dolgoknak. És azt tapasztaltam, hogy ez appcrash méghozzá egyszerre minden app crashel. Eddig mindig win7 ultimate 64bites verzióm volt, és úgy olvastam hogy bizony ennél a win7-nél az appcrash elég gyakori probléma. Érdemes lenne win8-ra váltani, szerintetek? Egyáltalán lehet, hogy ennyi lenne a probléma? Előre is köszönöm a választ! 😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
persze, lehet😀 Alsó tápos ház? Bár gondolom felső tápos. ha felső tápos akkor egy Chieftec CTG-400-80P vagy Chieftec CTG 450 80P tápot vagy FSP HEXA 400 tápot. De 12ért már van 500-as ctg meg 500-as hexa is. Szóval felsőtápos?
0
0
0
0
no avatar
Hát igazából nem tudom egy 8-9-10ezer körül, gondolom azért ilyen géphez lehet már annyiért megfelelőt kapni
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Csak mond megm ennyi pénzed van rá aztán ajánlunk tápot😃 Nem kell túl drágát venni. Az már felesleges😃 Persze kinek mi a drága😃
0
0
0
0
no avatar
Hát akkor megpróbálom az új tápot köszönöm a segítséget mindenkinek!
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
850 az kb 3 éve jött ki szóval nem kifutó szériás termék volt akko az biztos. Az alaplap nem egy nagy cucc😃 Egy bios frissítést kéne megnézni meg azt, hogy most milyen bios van a lapon. 1.50től támogatott a proci ami neked van. De ha 2 hónap híján 3 éve jó és 2 hónapja rosz csak és gyanakszol is a tápra akkor vegyél egy új tápot aztán jól van😃
0
0
0
0
no avatar
Kb. 1-2hónapja néha már le is áll teljesen mióta ezt csinálja azóta gyanakszom a tápra.
Alaplapom: Asrock N68-S3 UCC. Amúgy lassan 3éves gép akkor még talán ez jónak számított, most se értek hozzá, de azért jobban mint akkor, és ez nem egy általam összerakott gép volt, hanem egy ott dolgozó tette össze valószínűleg kifutó szériás alkatrészekből 😞
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
ALaplapod milyen Adamvokmage?
0
0
0
0
cseszka avatar
Akkor marad a táp.Próbálj meg legalább kölcsönkérni egy minöségibb tápot,bár venni se drága olyat,ami elbirja a géped.Bár ha a crysis3-at végig birtad vele vinni....nemtudom,talán most ért abba a fázisba a táp,h készül beadni a törölközöt.Az egéssz fura.Nekem is volt régebben egy gtx275 karim egy silányabb táp társaságában (2hétig,mig nem vettem ujat),és biz ott mikor sokat fogyasztott a kari,gondolom az,mert DMC4 alatt egy bizonyos pontnál (mindog ott) lekapcsolt a gép.Tápcsere utánn nem volt ez a gond...szal.Ha a tápod nembirná,nálad is ez kellene h legyen,lekapcsol,nem pedig exe-ket nem elinditai.Szerintem vidd vissza a szervizbe v a boltba,ahol vetted.
0
0
0
0
no avatar
Próbáltam már másik verziót 😞
0
0
0
0
cseszka avatar
Tápot ajánlott lecserélni,bár nem az végett állnak le a játékok.Én win-re gyanakszom,próbálj meg feltenni egy másik verziót,gondolom kalóz verzió van rajta,tölts le egy másikat,és próbáld meg h azzal is megmarad e a hiba.Irtad,h azóta áll fenn,amióta megvan a gép....,lehet nemsegit,de egy lehetöséget kizártál.
0
0
0
0
no avatar
Igen volt újrarakva már csomószor ez a probléma csak egyes játékoknál jön elő. PL: Crysis 3at majdnem full grafon végignyomtam... AC4 Blag Flaggel kezdtem játszani ami meg nagyon megtetszett, de ez miatt nem tudok vele játszani 😞. Driverek jól vannak fölrakva és nem vírusos, mert windows újratelepítés után is egyből csinálja 😞 eddig akárkivel beszéltem senki se tudta megmondani mi lehet a baj, ami azóta fenn áll mióta megvettem a gépet.
0
0
0
0
Bronson avatar
a hdd nálam is 50fok nagy melegben (nincs hűtése) ... egy régebbi 160-as WD de eddig birta a gyűrődést... 😆
0
0
0
0
NeTuddMeg avatar
@dave500: nekem hűtés nélkül a 70%os IDE Samsung volt 52 fok terhelés alatt, nyári melegben, hűtés nélkül.. és még mindig működik.
Illetve a 9%os Maxtorom volt 60fok fölött, az is működött még, 2 villámcsapás után is, szoval elpusztíthatatlan.. le lett cserélve egy nagyobbra, úgyhogy most a szekrényben porosodik.

@Adamvokmage: a VGAd elég gyenge.. igazából ennek nem sok köze lenne hozzá.. újrarakva volt a géped? normálisan vannak felrakva a driverek? nem terheli közben semmi? nem full vírus az egész?
0
0
0
0
dave500 avatar
tgabika99:
A HDD 50 fokosan szerintem rengeteg.. nekem 36 fok fölé SOHA nem megy.
Mondjuk ez újraindulást nem feltétlenül okoz, habár ha sokat hibázik, akkor okozhatja ez is.
0
0
0
0
no avatar
8gb RAM VGA le lett már cserélve mikor bevittem garival, tesztelték a gépet heteken át, aztán ráfogták, hogy a VGA romlása kezdeti fázisba van, de ahogy kicserélték ugyan úgy folytatódott...
0
0
0
0
NeTuddMeg avatar
a HKC elég szar táp... azt nem írtad, hogy mennyi RAMod van
ilyen megállás vagy VGA, vagy CPU szokott lenni..
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok. Nekem egy olyan probléma van, hogy csak a komolyabb grafikájú játékoknál bizonyos idő után leáll a játék(elmegy a hang befagy a kép,..exe működése leállt). Míg nem indítom újra a gépet semmilyen exe fájlt nem enged megnyitni. A prociból és a vidikariból még langyosnak se mondható levegő jön, egyedül a táp meleg. Lehet hogy ez a hiba a táp miatt van? CPU: AMD AM3 Phenom II x4 850
VGA: Asus Sapphire 6770HD
TÁP: HKC SZ-400R
0
0
0
0
Flash avatar
Dogeri: Mind a kettő kurva sok! Nálam gémek alatt 45° a proci, 75° a kari.
CPU-GPU-knak is ~100° a vége papíron, az egy dolog, hogy kibírják, de lényegesen hamarabb fognak megpusztulni a cuccaid...
CPU-GPU újrapasztáz, házventik, ház oldala levesz, vagy ház áthelyezése szellősebb helyre, stb...
0
0
0
0
Feralboss avatar
Dogeri:

Nem sülsz meg mellette?😃
Amikkor nagy meleg volt 80-85fokos volt a vga, a lábam szőre le égett.😃
(De nekem le van véve az oldala)
Spoiler!
Egyébként én átalakítottam a gépházat, vettem bele +3ventit elöl volt 1, felé rögzítettem még 1 ventit és alulra is tettem egyet (nekem nem volt szellőző én csináltam neki) és hátuljára még 1 ventit. És meg lepően 45% pörgött a vga hűtője és nem ment fel 60ra se!
0
0
0
0
Dogeri avatar
nekem terhelés közben proci 90-95fok, VGA 95-100fok ez még belefér nem? 😃
amugy sose tudtam hogy ilyen meleg a helyzet odabenn, mikornem egyszer leállt a gép watchdogs közben, utána megnéztem mondom ***..vettem is egy proci hűtőt, VGA ventilátorára meg majd adok egy kis kakaót a CCC-ből. 😃
remélem lejebb megy, igazából csak a procit féltem, aztmondják a VGA-nál még nem baj a 90fok, de még a 100se nagyon
0
0
0
0
PhantomVII avatar
Bronson
Igen vírusirtó az már megy,mert talán pont tőled olvastam ezt a javaslatot lejjebb
HDD 50 fok volt 20 perc aida 64 után

Bár lehet hogy csak én vagyok ideges hiszen eddig csak
Watch dogs és Forest közben jelentkezett ez.Wolfeinstein közben nem

Szerk.Valószínűleg nem videokártya vagy processzor túlmelegedés a gond.Elkezdtem volna játszani,és amikor betöltött volna játék akkor egyből újraindult a gép.Ekkor 40 fok környékén voltak a dolgok.
0
0
0
0
Bronson avatar
A táp az egyik, de a merevlemezt se zárd ki vagy vírust. tehát én még javasolok egy hard disk sentinel-t meg egy alapos víruskeresést!
0
0
0
0
PhantomVII avatar
dave500
Csak akadozott az egér,meg úgy minden,de gondolom ez a terhelés miatt.
Játék közben szabályosan újraindul.Gép ki,majd semmilyen beavatkozás nélkül újraindul.A tápom gépnél le van írva,de így most nem tudom a nevét.
Asszem a venti 80%-on ment a teszt alatt. 3000 volt a fordulatszám elvileg.
Már múltkor gyanakodtam a tápra,mert miután szétszedtem és összeraktam a gépet akkor állandóan újra indult.Talán a 24 tűs csatlakozó eltávolítása és vissza helyezése oldotta meg a problémát(arra gondolok ami az alaplapba megy)
Sajnos másik tápom nincs és jó lenne biztosra menni a dologban,mielőtt csere lenne.

Processzor nem.A VGA volt lejjebb véve,de az is vissza lett állítva alapra.
0
0
0
0
dave500 avatar
És nem jelentkezett semmilyen probléma?
Nem kékhalál? Újraindul? Mert akkor a táppal lesz a baj (bár fura, hogy a teszt végig ment, de ott folyamatos a terhelés, míg játékokban változó, egy nagyobb effektnél hirtelen többet kér, aztán bumm.) Milyen tápod van?
A VGA végül is még tűrhető.. de azért próbáld meg azt, hogy manuálisan feljebb csavarod a ventilátort (ati catalyst/overdrive menü alatt találod)
Ha így nem jön elő, akkor nem a hőfokkal van a baj, ha viszont előjön, és nem kékhalál, hanem kikapcsol, akkor a táppal lesz a baj, valószínűleg.
Szerk: Megnéztem, annak a Chieftec-nek bőven elégnek kell lennie.
Véletlenül nincs húzva valami? De ez a leállás nekem fura..
0
0
0
0
PhantomVII avatar
dave500
20 perc aida 64 után
proci 72-73 fok
vga 85
0
0
0
0
dave500 avatar
tgabika969:
Indítsd el az everest vagy valamilyen más program stabilitás tesztjét (erúsen ajánlom az aida 64 nevű programot, mert ez a GPU-t is izzasztja rendesen)
és nézd a hőfokokat. Procinak a 70 már nem annyira jó, de nekem is annyi körül van terhelten, és nem kapcsol ki (90 foknál throttlingol)
Ha csak játéknál jön elő, akkor gyanús, hogy a VGA süledezik!
0
0
0
0
PhantomVII avatar
Sziasztok,most került elő ez a probléma,de csakis szigorúan játék közben, amikor nagy terhet kell a gépnek elviselnie, stressz teszteket és végeztem így nem jött elő a dolog.
Szóval ha elkezdek játszani egy idő után a gép újraindul.Proci hűtő volt cserélve a napokban. Artic freezer 13 talán. De még mindig fenn áll ez a probléma.( max terhelésen 70 C°-fok körül mozog én ezt nem találom magasnak).Gép két hete volt kitakarítva,de ezelőtt kezdte el ezt csinálni.
Valami tanács?
0
0
0
0
Bronson avatar
pöpec hely, sokat jártunk játékokra! 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
az elején szívja az oldalán meg kifelé.
0
0
0
0
Attila57 avatar
A gépházam oldalán van egy 8x8cm-es ventilátor szembe a processzoral.Fuja be a levegöt vagy inkább ki fuja a levegöt?És nemsokára veszek még egyet a gépház elejére azt majd hogyan állitsam be?



A válaszokat elöre is köszönöm!!
0
0
0
0
Bronson avatar
ha tél óta nem volt takarítva akkor lesz mit pucolni 😆
0
0
0
0
Attila57 avatar
Az igazság az hogy télen vettem a gépet 2014 január végén és akkor nem volt vele semmi baj de most hogy itt a nyár elkezdett izzadni a gép!! De nem baj akkor szépen kitisztitom a gépet.


Köszönöm a gyors válaszokat! nagyon rendesek vagytok!
0
0
0
0
DoggyDog avatar
Egy portalanítás egy pasztázás és a ház oldalának a levétele csodákra képes . Ha ezek után is ugyanolyan melegek, akkor inkább kis víruskákat keress, mert előszeretettel melegítik a Vidikártyákat megfőlésig is akár 😀
0
0
0
0
barnav avatar
ursus 1634 : szerintem azt is nézd meg nem túl poros-e a gép (mármint belülről 😀 )
nekem egyszer egy alapos portalanítás oldotta meg a tulmelegedést
0
0
0
0
Bronson avatar
annak a procinak 70fok van megjelölve mint maximum, szóval az igencsak sok, játék közben gondolom még több... a vga is sok kicsit...
0
0
0
0
Attila57 avatar
Üdv mindenkinek! szertném kikérni a véleményeteket arról hogy a számitogépem melegszik-e vagy ez normális.Van egy intel pentium d830-as prceszorom és egy nvidia geforce 9600gt xfx videokártyám aktiv hütéssel és eléggé hangosak a ventilátorok.A cpu és vga is olyan 60-70c fokosak alapjáraton.Ez normális ? vagy szerezek be inkább plusz ventilátorokat!

A válaszokat elöre is köszönöm!!
0
0
0
0
cseszka avatar
Nemszabadna.Vagy nempontosan mér,vagy nemilleszkedik rendesen a hütö,esetleg tul kevés,vagy tul sok a paszta.
0
0
0
0
nyozo avatar
Üdv! az lehetséges hogy a procim 83c-ra felmelegszik egy arcit cooling freezer 7 pro rev2-es hűtő mellett és a hűtőnek simán meg lehet fogni a lamelláit és épp hogy langyosak?
0
0
0
0
SCoreblack avatar
Áram leadás,felvétel,elöregedés....
Tisztítás,pasztázás....Esetleg egy másik táppal megpróbálni elindul-e.
0
0
0
0
krakateu10 avatar
Tudom nem pont ilyen a problémám, de hasonló...
Adott egy Abit KV7 típusú alaplapom. 2 évet a padláson töltött becsomagolva. Tegnap beakartam üzemelni, de amint elindítom kb 5mp-el később le is áll, mert túlmelegedést észlel (a speaker hangból tudom), de minden venti rendesen megy... BIOS reset se oldott meg semmit se, kivettem a RAM-ot és a VGA-t meg minden mást csak a CPU maradt és úgy is lekapcsolt. Szerintetek mi lehet a gond? 😞
0
0
0
0
KIKI1991 avatar
nfsgamer12
GPU-z be van olyan be álitás a szenzor ami mutatja a C fokot
0
0
0
0
SCoreblack avatar
Idáig nem érkezett megfelelő válasz, így beírtam ide is, hátha valaki tudja értelmezni.
Lényegében azt szerettem volna megkérdezni hogy a hűtést pasztázzam újra vagy a tápot kellene kicserélni,mert ha minden hardvert leszedek....ami marad:
ALAPLAP,PROCI,TÁP. megy nem melegszik, de ha bekötöm a táp 2.csatlakozóját a cpu-s kábelt akkor felmelegszik.....Mi lehet a gond?
Nvidia spp
spp temperature: 60°kézzel észleltem majd diagnosztikai program is kimutatta.
0
0
0
0
adrian98 avatar
Értem az jó akkor.
És a vga hőmérsékletét meg lehet valahol nézni meddig bírja?
VGA:Nvidia Geforce Gt 635 2Gb
0
0
0
0
Bronson avatar
nfsgamer : elvileg 105c a max szóval még határon belül vagy... [LINK]
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
reflmix: Még jó hogy nem referencia GTX480 vagy HD6970 van a gépedben mert ott 1-2 percenként lépkedhetnél ki a játékokból. 😀

https://static.techspot.com/articles-info/348/bench/Temps.png
0
0
0
0
adrian98 avatar
Sziasztok!
A laptopomról lenne egy kérdésem.
CPU:Intel Core i5 3230M
VGA:Nvidia Geforce Gt 635 2Gb

Az nfsmw2012 -t játszom rajta és laptop hűtővel alatta a CPU hőmérséklete 80-85 fok között mozog .Mennyire tűrhető még ez a hőmérséklet vagy túl sok?
0
0
0
0
niteforce avatar
Nem kell ezzel túlzottan foglalkozni szerintem. Be van programozva egy hőfok, ami után leáll a gép. Nem fog károsodni, nem fog kiégni, semmi, nyugi 😀
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció