Túlmelegszik a gép mit tegyek?

Szerző: pakai93, 2009. August 07., téma
Fórum » Asztali PC
Ide le tudod írni ha ha melegszik a gép vagy egyes alkatrészei... és tudsz segítséget kérni, hogy ilyenkor mit is kell tenned, vagy akár segítséget is tudsz nyújtani másoknak! :)
Hozzászólások: 923
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Yezi_ avatar
YouTube-on nézem a LIVE-ot és a Speccy szerint a CPU-m 40-45 fok között van... Ez így nem gond?
Játék közben 70 fok alatt van.
0
0
0
0
no avatar
lehet hogy az is gáz hogy gyári hütő van mindenből.. meg a hely nem túl sok gép mellett.. lehet hogy fedelét lekapnám meg kivenném helyéről jobb lenne... néha bug lehet hogy meleg miatt a cpu ha erőlködik...alapjáraton nem amugy...
0
0
0
0
tothricsi95 avatar
Rammstein32: A 63 az nagyon korrekt. Főleg ebben a melegben. Igazából procifüggő is, de 80-ig kb. azt lehet mondani, hogy jó. Persze jó ha minnél hidegebb vagy jobb esetben 70fölé sem megy, de 80 alatt igazából gond nem lehet vele. (szerintem :) )
0
0
0
0
no avatar
63 fokra felmegy a cpu game közben az még nem gáz?? többi 45-50 felett stb.. ebben nagy melegben... Speecy ujabb verziója van fent.. nincs ok aggodalomra??
ui:hirtelen kilépve mértem le...
0
0
0
0
no avatar
köszönöm szépen a segitséget, nem rég néztem én is, leszedtem castlevania lords of shadow 2 -t és riva tunerrel néztem gpu hőmérsékletet 120 foknál kikapcsolt a gép addig szépen max grafon 1440*900 felbontásban, valszeg veszek másikat. Köszi szépen mégegyszer mindenkinek 😃
0
0
0
0
Sipos G avatar
Rövidtávon még a 90-100 C.-t is elviselik vagy még efölött is de hosszútávon már kicsit húzos a 80+
De ha ezt csak ilyen melegben produkálja akk nem lesz gond...
0
0
0
0
lincoln_a_vandor avatar
Ilyen melegben 80C +- ertekek meg elmennek laptopnal?
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Nemesis96

Unokahúgomnak volt HD 4850 ( referencia) az melegedett így és produkálta az általad említett tüneteket.
Azzal az lett a "bibi" hogy egyre gyakrabban lett restart aztán kékhalál, végül már naponta töbször ujraindult.
Aztán szólt nekem raktam a VGA-ra egy biost csökkentet órajelekkel (kb -50MHZ ) és magasabb venti fordulattal de egy idő után ujra kezdődtek a tünetek.
akkor eladtam hibásként aszem kb 4ezerért és kipótolva vettem egy GF9600GT-t neki ami azóta is megy.
Sajna állítólag a HD 4850/70-nél ez gyakori probléma főleg a refhűtösöknél .
0
0
0
0
no avatar
aktiv hütés van. pasztázni nem pasztáztam mert tavasz óta van meg gép csak videókártyát vettem bele ami most van azóta kapcsol ki gép azelött hd3450 kártya volt benne azzal nem volt semmi gond
0
0
0
0
winrar avatar
Passzív vagy aktív hűtésű kártya? Mikor volt legutóbb pasztázva?
0
0
0
0
sisko avatar
A proci 60 foka még elmegy,de a vga alapon is sok a 80 fok,terhelve lehetne annyi,a 110meg tényleg sok.....Ha rég volt takarítva,akkor itt az ideje,ha nem ez a gond,akkor emeld feljebb a vga hűtését.Nekem HD 4860-am(szintén E8400-el párosítva) van,az is hajlamos túlmelegedni,de ha a vemtijét nagyobb fordulaton járatom,akkor még némi tuningot is elviselt úgy,hogy 80 fok alatt maradt.
0
0
0
0
no avatar
Üdv. A problémám az lenne, hogy játék közben kikapcsol gép ez játéktol függ, hogy mennyi idő után, de van olyan is hogy játszok és beakad játék befagy kép 5mp sötét kép aztán megy tovább játék.
Proci: intel core 2 duo e8400
Gpu: His radeaon hd 4850
Táp: Atx 450
Ram:4gb
Na most nem tudom, hogy melegedés oka miatt van ez vagy kevés a táp neki
hömérsékletet mértem aida 64 el proci 60 fok fölé nem ment videokártya, alapon: 80 fok turáztatva 110 et is elérte. remélem kapok valami hasznos választ mert találgatni én is tudok. 😃 remélem van valaki akinek volt már ilyen vagy tapasztalt ehhez hasonlót. előre is köszönöm
0
0
0
0
no avatar
Dobj bele 1 kiló fagyasztott borsót a gépbe. Elöző gépembe azt raktam 😆DD nem is melegedett túl. Ha borsó kiolvadt picit akkor átcseréltem fagyasztott nudlira 😜 parasztos de nem érdekelt a gép. Amúgy se gamer gép volt.
0
0
0
0
Bronson avatar
elég fura lenne ha alapon 50 terhelve meg 52, szóval tényleg lehet valamit elnéztél...
0
0
0
0
Puffin avatar
Everestel nézted akkor is miközben játszottál? ALT+TAB? Mert ahogy visszalépsz az asztalra esik a hőmérséklet! Próbáld meg az MSI Afterburnerrel monitorozni!
0
0
0
0
no avatar
FSP Hexa 500W. Rendben akkor megnézem azokat is. Csak valahogy mintha eddig mégse lett volna ilyen meleg.
0
0
0
0
Bronson avatar
ebben a melegben azok nagyon jó hőfokok semmi gond nincsen azzal, valami más miatt kapcsol ki a géped. ellenőrizd a tápegység csatlakozóit. milyen tápod van?
0
0
0
0
no avatar
Pasztázva kb 1,5-2 éve volt, de nem hinném hogy csak úgy egyik napról a másikra kialakulna miatta a túlmelegedés.
Alapjáraton 45-50 között van a proci. VGA 58, legalábbis az everest ezt írja.
Cs go közben 52 proci, kártya 67.
0
0
0
0
Puffin avatar
kogeru: nézd meg játék közben mi hány fokos!
0
0
0
0
winrar avatar
Mennyire melegszik (hőfok)? Pasztázva mikor volt (cpu és vga)?
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok. Játék közben túlmelegedik a gépem aztán kikapcsol. Eddig minden rendben volt, elvittem haveromékhoz a gépet, majd haza, gondoltam az út miatt kijött valami aztán nem pörög egy venti. De nem, minden ugyanúgy pörög, viszont ontja magából a meleget és ~30perc cs:go, vagy civ 5 után leáll. Eszembe jutott hogy mikor tapasztaltam ezt, azelőtti nap még játszottam a civ 5 el, probléma nélkül. Most lett újratelepítve, pár programot másoltam át,internethez nem volt csatlakoztatva csak a probléma után. Most rákötöttem +1 ventit hátha így jó lesz, majd mindjárt kipróbálom. Eléggé arra hajlok hogy valami kis parazita túlhajtja itt nekem a dolgokat. Más nem tapasztalta hogy mondjuk a melegbe túlmelegedne a gépe?
0
0
0
0
winrar avatar
Pasztának ideiglenesen megteszi a mustár is, nem vicc 😃
0
0
0
0
Dani234 avatar
Köszi a Segitségeket. addig nem játszok nem terheltetem a Processzort amig nem lesz paszta rajta.
0
0
0
0
Puffin avatar
Paszta, meg próbáld megfordítani az oldalsó ventilátort, a hogy kifelé húzza a levegőt
0
0
0
0
no avatar
Szerintem is. Pasztázz, de ne vidd túlzásba! Ha vastagon rákened, akkor azzal csak rontasz a helyzeten. A másik amit ajánlanék, az tényleg az, hogy tedd olyan helyre ahol van hely. Nincsenek túl közel falak, bútorok, egyebek.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Dani234: A paszta sokat számít. Még az is, hogy melyik paszta és az is, hogy hogyan van felkenve. Annak a hűtőnek tudnia kell lehűteni a processzort.
0
0
0
0
Dani234 avatar
Elöl van egy Nagy venti a Gép ben ami be fúj Hátul szintén ugyan olyan nagy ami szivja kifelé Oldalára is Szerkeztettem egy ugyan olyan nagyot ami Fújja a Procihűtőre Tx3 EVO val Hűtöm a CPU-t a Gépház jól szellőző helyen van. 1 dolog ami hiányzik az a Hűtőpaszta mert az nekem nincs..... De nem hiszem el hogy attól ne hűtené rendesen. mikor volt rajta sem hűtötte. De azért még azzal meg próbálkozom a közeljövőbe ha nem hoz változást felgyújtom.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Dono:
Hát nekem gyári hűtővel van a 8350 és nem melegszik, cserébe hangos, mint a bűn. Amúgy tényleg lehet vele fűteni rendesen, de azt eddig mindegyik processzorom tudta, nem nagy újdonság, pedig ez előtt csak Inteleim voltak. Ráadásul a VGA melegedését nem magyarázza a processzor gyári hűtője.

Dani234: Portalanítás, pasztázás. A fentiektől függetlenül persze egy jobb hűtő sosem árt, ha másért nem, akkor a zajcsökkentés miatt.
+ hiába a jó ház, ha a gép nincs szabadon, pl: túl közel van a fal, mert nem tud eltávozni a meleg a gép környékéről. Ha a VGA és a CPU is melegszik, akkor azért azt is megnézném, hogy a gépház ventilátorai jó irányba mennek-e: Elől beszív, hátul és felül kifúj. Ha alsótápos a gép, akkor az is lehet, hogy a táp melegíti az egészet és ezért nem tud a VGA lehűlni rendesen.
0
0
0
0
no avatar
Ha procihűtő nem elég, pakolj be rendszerhűtő ventiket. Vagy esetleg vízhűtés, ha van rá keret. Mondjuk régebben voltak azok az AMD CPU-k a hogy is hívják... izé Bulldozerek. Na azokkal lakást lehetett fűteni és ezt nem csak én támasztom alá 😞
0
0
0
0
winrar avatar
Dani234: Kéne egy jobb procihűtő.
0
0
0
0
Attila57 avatar
Dani234: az a helyzet hogy amikor a processzorod 80 fokon van akkor a processzor vissza vesz a teljesitményéből ezért esik az fps. Mikor lehül a teljesitmény visszaáll felmelekszik és ismétlödik az egész újra. A processzor csupán a károsodás elkerülése végett teszi amit tesz szerintem cseréld a processzor hütöt valami komolyabbra!

Remélem segitettem😃
0
0
0
0
Dani234 avatar
Nemkem ismételten az lenne a Problémám hogy a mai számitástechnikai hardverek egyenlők a Kakival.
Na a Másik meg az hogy Hetekig hónapokig működik a Gépem majd Gondol 1 et és szépen lassan Játék alatt emelkedika CPU hőmérséklet. ahogy eléri a 80-81 Hőfokot nem tudom mi ez a Jelenség nem kikapcsol a Gép hanem a Játék mert csak Játék közben van ez. Szóval a Játékban az FPS le esik olyan játszhatatlan szintre 20-30 ra. Majd elkezd hűlni a Processzor 69 alá vissza áll az Fps 80-100 Körülire és Kezdődik előről 80 ig felmelegszik. Agyvérzés kerget. a VGA is Gyári beállitások mellet egyáltalán nem képes magát hűteni Olyan hűtés van a Gépházban hogy szó szernit hideg van benn Erre a Jelenségre nincs magyarázat és megoldás sem szerintem már Fél éve hogy meg van ez a Gép de még 1 napot nem működött hibátlanul....
0
0
0
0
no avatar
Hali.
Nekem lenne egy olyan problémám, hogy volt eddig egy 7900 gt/gto vga-m ami közel 7-8 éves volt ömlött gépemből meleg, de azon kívül semmi baja nem volt. Most vettem egy AMD Radeon HD 6570 2gb vga-t. Így gép is rendesen ki lett takarítva. De ez amint felmegy 70 fokra meghal gépem. Van mikor beakad kép hang és szép színkavalkád keletkezik, van mikor kékhalált kapok, meg hasonlók.
S érdekes mód ezek a hibák eddig 2 játéknál nem jött elő az 5-ből, pedig azok full grafikán mennek, amelyiknél ezt a hibát tapasztaltam meg levettem totál low-ra és mégis.
Valaki tudna segíteni, hogy mit tehetnék ez ügyben?
0
0
0
0
Andris18 avatar
Köszönöm az összes tanácsot 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
teljesen ingyenes az alapverzió, nem kell crackelni semmit.
0
0
0
0
Andris18 avatar
Ingyenes, vagy fizetsz érte vagy letöltöttél valmi crackkelőset?
köszönöm a segítséget, hálaás vagyok a ventillátorokért, meg az ötletért , mármint megoldásért. 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
én azt ajánlom töröld le a kettőt, és csak egyet hagyj fent. csak feleslegesen terhelik a gépet. egy elég, én az avast antivirust használom évek óta és még nem volt gondom.
0
0
0
0
Andris18 avatar
Leheteséges mert van crackelt játékom több is. De amikor még csak eredeti volt rajta akkor is volt ilyen gond ha jól tudom. Van egy eset nod32 antivirus 8 meg egy malwarebytes anti-malware (ez is crackkelt , gondolom itt nem számít) vírusírtóm amivel hetente átmegye az egész gépen.

Mindenestere köszönöm a válaszod. 😀
Vevő vagyok minden ehhez kapcsolódó tudásra.


Nem kapcsol ki a gépen, nem várok addig. Az csak szellőzőrács. Nem látok semmilyen helyet amihez rögzíteni lehetne ventillátort.
0
0
0
0
Bronson avatar
a tetején amúgy az csak szellőzőrács, vagy oda is lehet tenni ventit? ha lehet, akkor a mostani elsőt tedd át oda, a két újat meg előre/hátra. sokat fog javulni igy a hőfok... feltéve ha nem más a hiba ami miatt kikapcsol a géped...
0
0
0
0
DoggyDog avatar
Amúgy a melegedéseknek az egyik fajtáját a játék crack-ek okozzák. Szívesen rejtenek bele olyan dolgokat, amik a videó kártyát / procit előszeretettel terhelik és szépen melegítgetik őket. Egyszer szívtam be egy ilyen dolgot még régebben , mire észrevettem szerintem eltelt pár nap 😀 Az AC4 első crack-je volt a ludas.
0
0
0
0
Andris18 avatar
Pontosan úgy van ahogy írtad.
0
0
0
0
Bronson avatar
igen... tehát jelenleg csak az a deepcool procihűtő és egy gyári első venti van?
0
0
0
0
Andris18 avatar
Elnézést, és köszönöm. Tehát akkor a levegő keringése a probléma szerinted( csak hogy jól értettem-e? aztán békénhagylak)
0
0
0
0
Bronson avatar
2 hozzászólással lejjebb már ajánlottam ventiket... hát nem egy nagy durranás az a táp, de birnia kéne ezt a konfigot.
0
0
0
0
Andris18 avatar
a tápom: Cooler Master Elite Power 600W gagyi?

Milyen venti férne bele? Van valami márka vagy sorozat amit tudsz ajánlani:

Köszönöm a szépen a képet 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
rámész arra hogy system stability test, kiválasztod a cpu-t vagy a gpu-t és start... ennyi, a grafikonon ir mindent.

https://kepkezelo.com/images/mz3wvaorp5i7um6qbles.png
0
0
0
0
Andris18 avatar
Le van töltve tudom melyikkel indul a program, a hőfokot nem tudom hol kell nézni.

Tényleg nincs nagy tudásom, de ez nem az a hely ahol segítik a másikat? Sajnálom, hogy nem számoltam a gépházzal.
0
0
0
0
Bronson avatar
Jó a házad, csak ha nincsen benne megfelelő légáramlás, akkor nem csoda ha megfől benne minden... végyel egy jobb pár ventit (egyet előre,egyet hátra). amúgy én a tápodra is gyanakszom igy látatlanban, az valami gagyi amit ők tettek bele...? pl:

BE QUIET! Pure Wing 2 12cm - 3,4ezer
ARCTIC COOLING F12 PWM Rev2 - 2,4k
0
0
0
0
Andris18 avatar
Azért vettem ott mert úgy volt hogy hitelre lesz aztán utolsó pillanatban kiderült hogy mégse. Valaki azt írta nekem hogy az ő ilyen gépháza is melegedett. Vennem kéne másik házat vagy jobb ventillátort a gammax 300 helyett meg egyet hátulra? Milyen gépház és ventillátor lenne jó? Légyszi segítsetek
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Mit nem tudsz rajta? Hogyan kell letölteni, vagy hogyan kell elindítani egy exe-t?
Bár az, hogy az imperiumtól vettél gépet már sokat elmond.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció