Windows 10

Szerző: Liptik, 2014. August 24., téma
Fórum » Szoftver
Itt mindent a Windwos 10-ről.
Hozzászólások: 4 065
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Bronson avatar
megvenni nem érdemes. az alaplapodhoz még 8.1 driverek is vannak, szóval szerintem a 10 is menne simán. viszont a vga-hoz már csak win 8-ig van drivered, az okozhat gondot...
0
0
0
0
no avatar
Nálam hogy menne a windows?,érdemes megvenni erre a roncsra?
0
0
0
0
Bronson avatar
az addig oké, csak nem lehet kiválasztani mit telepítsen és mit ne...
0
0
0
0
Liptik avatar
Az összes elérhető frissítések megtekintése.
0
0
0
0
Bronson avatar
még egy kérdés? lehet csak én bénázom, de nem találom azt az opciót, hogy én válasszam ki melyik update-eket szeretném telepíteni... win7-nél ez elég egyszerű, itt meg nem találom...
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Valaki mondana róla egy kis véleményt nekem Jobb mint a Win 7? Remélem hónap végén meg kapom én ia a sajátom de ha nem jobb akkor nem rakom fel.
0
0
0
0
Bronson avatar
Update: kértem egy másik kódot sms-ben (kb 5másodperc alatt megkaptam) és azzal már sikerült! köszi szépen a segítséged! 😀
0
0
0
0
sudosu avatar
Bronson:
Egy kicsit utánanéztem a problémádnak és erre jutottam:
[LINK]

Olvasd végig a összes megoldást, lehet valamelyik segít.
0
0
0
0
Bronson avatar
sudosu : én szinte azonnal megkaptam a megerősítő kódot sms-ben, azzal nem volt gond... avast virusírtót használok a windows firewall-t én kikapcsolva tartom... gondolod az lehet a baj? megpróbálom bekapcsolni. gondoltam amíg nem jön ki hivatalosan, fullosan, addig nem engedi, de ezek szerint működnie kéne...
0
0
0
0
sudosu avatar
Bronson:
Nálam olyan szokott lenni hogy nem kapom meg a megerősítő kód SMS-t, vagy az E-mailt. Volt már olyan nem egyszer hogy 1 napig kellett várni amire megkaptam valamelyiket.
Olyan viszont még nem volt hogy a szolgáltatás nem működik, ha Third-party tűzfalat használsz kapcsold ki és próbáld meg újra.

ui.: Windows 8.1-en, de mivel hasonlóan működik a két OS ezért megírtam.
0
0
0
0
no avatar
Én már magyar nyelvi fájlokkal a hétvégétől élesben használom a rendszert a gépemen is (eddig csak az előzetes verziót a laptopomon használtam, de nagyobb problémáim nem voltak vele, de most hétvégén már áttértem az asztali gépemen is 8.1-ről a 10-re).

A rendszer eddig stabilabbnak és gyorsabbnak látszik, mint az eddigiek. Volt 1-2 játék, ami nem volt hajlandó elindulni, de sok más játék meg simán ment, és gyorsabbnak érződtek az fps számok, mint 8.1-en.

A Nod32 vírusvédelme még nem teljesen megy, konkrétan a behatolásvédelem illesztőprogramja hibádzik, remélem ezt idővel az Eset majd kijavítja.

A magyar nyelvi fájlok tökéletesen érthetően integrálódtak a rendszerbe.

Illesztőprogramok szinte mind futott a win8.1 és win7-en használt driverek gond nélkül. Egyedül az USB gyári driverrel voltak problémák, de egy driverkereső program ezt is megoldotta.

Egyelőre ennyi. Ha pontoznom kellene, akkor 10-ből erős 9-es eddig számomra a rendszer. Eddig a legjobbnak érzem az összes eddig megjelent Windows rendszer közül. Nagyon úgy néz ki, hogy innentől már mindenre ezt fogom használni az összes gépemen. 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
amúgy másnak sem működik még ez a funkció? a verify your pc opció, de nem működik...

https://kepkezelo.com/images/v5zvp0kfhrc9jw2qbds.png
0
0
0
0
winrar avatar
Amúgy nekem nagyon tetszik, hogy jelszó helyett pin kódot is be lehet állítani. Maga a rendszer rengeteget fejlődött, még sajnos vannak bugok, nekem pl. fagyogat a Microsoft Edge, de a Firefox tökéletesen fut.
0
0
0
0
Bronson avatar
én már irtam alább, eddig okés... pár cucc még nem működik benne, de komolyabb bugoktól mentes... de mire kikapcsolod a jelszavakat meg az ilyen olyan szolgáltatásokat, elég hosszú... már a win8-al is ez volt a bajom...
0
0
0
0
danee23 avatar
Hát eddig főleg pozitiv véleményeket mondott róla mindenki! Nekem osztálytársam már fél évvel ezelőtt is win10et használt többek között programozásra is, mondta is még akkor hogy kicsit bugos, de hát csak megtette valahogy.
0
0
0
0
bassus16 avatar
Aki próbálta az mondhatna pár szót, hogy a játékbeli teljesítmény javult-e vagy akárhol tapasztaltatok valami teljesítmény növekedést. És, hogy a mostani verziót mennyire lehet használni a mindennapi dolgokhoz.
0
0
0
0
danee23 avatar
Gondoltam hátha van valaki aki már próbálta ivy bridge-s(vagy akár sandyvel) intel hdvel a win10et, mert láttam neten vidit win10 és gt 9800al is ami ugye dx10 és ment rajta res evil 5 szóval, nem biztos hogy s*** az alapdrájver csak hát az intel meg a hires drájvertámogatásuk, egyem meg a szivüket!
0
0
0
0
winrar avatar
Nem vagyok annyira otthon laptopokban, ami laptopom van, abba csak integrált Intel van. Hát, így akkor szerintem nem fog menni.
OnlyOneGamer: De, felteheted akkor is.
0
0
0
0
Liptik avatar
Nekem is régi fajta BIOS van a Win 8 ment rajta.
0
0
0
0
danee23 avatar
winrar, úgy sejtem nem érted a switchable graphics lényegét. vagyis inkább azt hogy muxed vagy muxless. Szóval a váltás nem hardveressen történik hanem szoftveressen. Magyarul az intel HD Mindig dolgozik! Egyes aplikációknál ki lehet választani hogy a Radeon végezze el a számitást de a képmegjelenitést továbbra is az intel végzi. A Radeonnak nincs kijelző kimenete, össze van kapcsolva az intellel.
0
0
0
0
Liptik avatar
Csak azért kíváncsi voltam, hátha mégis lenne.
0
0
0
0
no avatar
Nincs, de ha tudsz angolul ez miért zavarna?
0
0
0
0
Liptik avatar


Miért a Cortanaba van magyar nyelv is?
0
0
0
0
ForHonor avatar
Ez a Cortana asszisztens nagyon jó még van mit csiszolni, de máris imádom az asszisztensem.
0
0
0
0
winrar avatar
De, szerintem érdemes. Játékok alatt úgyis a Radeont fogod használni, míg alap Windows driverrel használható a gép a HD Graphics-al is.
0
0
0
0
danee23 avatar
Arról ki mit tud hogy akkor mi van hogy ha switchable graphicsom van laposban (Intel HD Ivy Bridge meg Radeon HD8570M) ezek közül a Radeon GCN architektúrás de az Intel úgy tudom nem támogatja a DX12-őt. Akkor ezek mellett nem is érdemes 10re frissiteni?
0
0
0
0
winrar avatar
Úgy lehet legálisan és ingyen használni, ha maradsz az Insider programban. Úgy mindig egy tesztverziót kapsz, ami lehet instabil. De így elvileg bármeddig használható, de amit mostanában az M$ mond, annak gyakran a fordítottja sem igaz...
Én azt tervezem, hogy felrakok egy Win8.1-et, azt Skype-al beaktiválom teljesen eredeti OEM-re, majd arról frissítek. Hogy ez mennyire fog működni, azt majd meglátom. Esetleg még ezen gondolkoztam: [LINK]
7500-at simán megér szerintem egy eredeti Windows 😀
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Lehetni lehet ha jól tudom (ebben a 720 fokban megcsavart microfos nyilatkozatban nem lehet tudni pontosan) de csak teszt jellegű lesz a rendszer amit használni tudsz.
0
0
0
0
winrar avatar
Egész jó ez a rendszer 😃
Régebben próbáltam még úgy 2014 őszén az Insidert, de most Virtualbox-al újra feltettem a Win10-et és szerencsére régi accounttal tökéletesen megy. Már most sokkal jobban tetszik, mint a Win7 bár nem hittem volna, hogy valaha is fogok ilyet mondani. Kipróbáltam a Microsoft Edge-t, hát, sebességével nincsen gond, de sajnos sokat fagyogat ilyen pár másodpercre, bár ez lehet, hogy azért van, mert lusta voltam feltenni a drivereket 😆
Szóval jó rendszer lesz ez, sokkal jobb, mint a Win8.1.
https://i.imgur.com/9uIFLcO.jpg Szép és letisztult, kár, hogy nem fog így maradni 😆
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Liptik

Release To Manufacturing azaz ez az a verzió ami a boltba kerül. Konkrétan a kész változat.
0
0
0
0
Liptik avatar
Mit jelent az RTM verzió?
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Csak ha megveszed eredetiben. Insider preview-val úgymondegy teszt verziót kapsz csak (jelen állás szerint, de amennyit ms szarakodik mostanában lehet hogy még ennyit se).
0
0
0
0
sudosu avatar
Arról tudtok nekem valami információt adni, hogy az Insider preview az majd frissíthető lesz teljesre?
Már nagyon rakoncátlankodik a 8.1-em, gondoltam akkor már 10-et rakok fel.
0
0
0
0
Liptik avatar
Telepítésnél lesz olyan, hogy frissítés vagy haladó.

Frissítés: Nem töröl le semmit csak felülírja a fájlokat.

Haladó: Te választod ki, hová telepíti, és te eldöntheted, hogy leformázod, vagy nem.

Ha megjelent az ikon, akkor lehet frissíteni, de nyomjátok rá a "gép vizsgalatára", ami leellenőrzi a gépet, hogy lehet-e frissíteni, támogatja-e a proci, vagy az illesztőprogramok, ezt érdemes lefuttatni.

Ha nem eredeti az Op rendszered, akkor nem jelenik meg az ikon.

De ha nem akartok várni, már most is le lehet szedni a Win 10-et, és már magyar is.

Vagy regisztráltok az Insider programba, vagy pedig Dirtywindowson vagy hasonló helyeken leszeditek, ennyit tudok én is.
0
0
0
0
Dani46 avatar
Akkor mivan ha az aktivált 8.1 ről akarom frissíteni?😃
0
0
0
0
Kneki avatar
Hogyha majd felrajom a windows 10-et akkor eltünik minden a gépemről?
0
0
0
0
FoLey avatar
"Egyébként ezek a rendszerek tuningra egyáltalán nem használhatók, mert egyből bedobják a kék halált, ezért, aki tuningolni akar az maradjon a 7-nél!"

Csak kimásoltam a lényeget.

showtekk Na ugye? 😆
0
0
0
0
simon69 avatar
Tanulj meg értelmezni! Azt jelenti, hogy 7-esnél nem dob kék halált! Egy szóval nem írtam, hogy a többinél nem lehet tuningolni!
0
0
0
0
FoLey avatar
simon69 Milyen Windows 7 és tuningról beszélsz? A többi oprendszerrel nem lehet?

"Eddig csak a 7-nél tudtam húzni a processzort, de 8.1-nél és 10-nél valamiért bedobja a kék halált!"

Erre no komment. 😉
0
0
0
0
Dani46 avatar
Hőfok miatt nemhiszem hogy kékhalálozna,throtting ugyis visszaveszi az órajelet ha magas a hőmérséklet,sztem kevés a vcore azért kékhalálozik,az meg tév hit hogy ha prime tesztet kibírja akkor kibír mindent,én jártam úgy hogy prime en átment,1-2 játék on is,és állandóan kékhalálozott facebook közbe😃Még adtam neki utánna jó lett!
Csak én a fordítva csináltam,mivel húzni nemtudom,kerestem a legminimálisabb feszt ami még elég neki😃
0
0
0
0
simon69 avatar
Rájöttem mi a hiba! A processzor hőfoka a tuningtól hirtelen megemelkedik és abban a pillanatban bedobja a kék halált! Mondjuk azt nem értem, hogy a hűtés miért engedi annyira felmelegedni, de majd megpróbálom valahogy megoldani!
0
0
0
0
Zori86 avatar
simon69: Hidd el akkor más oka lesz a BSOD-nak. Ha valahova feltöltöd a dmp fájlt szívesen debugolom neked. Megjelenése óta Win 8.1-et használok, 4,4GHz-től 4,8GHz-ig szoktam húzni a procit és megfelelő beállítások mellett atom stabil a gép.
A vga-d pontosan melyik ASUS, mod biossal használod?
0
0
0
0
simon69 avatar
Zori86: Már próbáltam és nem nyertem vele semmit! Abban igazad van, hogy jobban kezelik az új rendszerek a processzorokat, de én nem is cáfoltam ezt! Win 8.1 tökéletesen megy, csak a procit nem tudom húzni! A Win 10-nél az automata frissítéseknél a videokártyánál dobja be a kék halált, de ezt be tudom annak, hogy nem végleges verzió! Amúgy mindenből a legújabb driverek vannak fenn általában és a bios is a legfrissebb!
0
0
0
0
Zori86 avatar
simon69: Nem akarlak megbántani, de amit írsz azon tényleg csak nevetni lehet. A Win 8-tól felfelé az op rendszer sokkal jobban használja a több szálú procikat, sokkal jobb lett a magok kihasználtsága is, mint mondjuk a Win 7 esetében. Az, hogy nálad egyből kék halált dob az nem jelent mást minthogy instabil a cpu tuning. Emiatt miért a Win lenne szar? Inkább adj a cpu-nak több feszt vagy az OC-ból vegyél vissza és máris nem lesz vele gond. Ha egyik sem segít akkor meg a kék halált valószínű, hogy az alaplapod biosa okozza, ebben az esetben pedig érdemes lenne megpróbálnod egy bios update-et is.
Ha ez sem segít akkor pedig gyanítom, hogy teljesen más hardver vagy szoftver miatt van a BSOD, debugoltad a dmp fájlt?
0
0
0
0
simon69 avatar
Én csak a tapasztalataimat írtam le! Eddig csak a 7-nél tudtam húzni a processzort, de 8.1-nél és 10-nél valamiért bedobja a kék halált! Oké lehet mondani, hogy még nem végleges és tisztában vagyok vele, de a 8.1 már régóta kijött és még mindig bedobja a kék halált, pedig bioszban próbálom húzni a processzort! Belém lehet kötni, de nálam ez a helyzet! És winrar te nevess nyugodtan, mert én inkább sírok, hogy kb két héttel a megjelenés előtt még mindig nem tudták javítani azokat a hibákat, amiket már régen jeleztem feléjük! chrono02: nem hiszem, hogy gond lenne a gépben levő hardverrel, főleg nem a kártyával, de ha kijön a végleges, akkor kipróbálom, és majd meglátjuk, hogy eltűnnek e a hibák!
0
0
0
0
winrar avatar
ezek a rendszerek tuningra egyáltalán nem használhatók, mert egyből bedobják a kék halált, ezért, aki tuningolni akar az maradjon a 7-nél!

Most ezen sírjak vagy nevessek? 😆 😢
Ez egy nem végleges változat, még rengeteget fog változni. Szerintem már most is sokkal jobb, mint a Windows 8.1.
0
0
0
0
Arnybiro avatar
De még mindig NEM végleges verzió! Természetes hogy vannak hibái, de ez még nem garancia arra hogy megjelenés után is használhatatlan lesz. Főleg az nem, hogy személyes hiba áll fent. Mástól még nem hallottam, hasonló hibát. Lehet olyan hardver van a gépedben amit még nem tud rendesen kezelni, de ezért megy az insider program is és a folyamatos adatgyűjtés, hogy ezeket a hibákat kiküszöböljék.
0
0
0
0
simon69 avatar
Tudom, hogy nem végleges kiadás, ezért írtam, hogy fos lesz! Amúgy meg nem a sebességével volt bajom, hanem azzal hogy nem tudta normálisan kezelni a processzort és nem engedte telepíteni a videokártyámat! Az a vicc, hogy RTM verzióként van megjelölve és az előtte lévő build tökéletesen működött (10166)! Azt írták, hogy 29-én jön a rendszer, de szerintem használható verzió kb 1-2 év után lesz csak, mint a 8.1-nél! Egyébként ezek a rendszerek tuningra egyáltalán nem használhatók, mert egyből bedobják a kék halált, ezért, aki tuningolni akar az maradjon a 7-nél!
0
0
0
0
showtekk avatar
Én is ígyx voltam vele mint te FoLey, 8.1 után visszaraktam 1x a 7et, 1napig bírtam vele és kuka. 😃 Pedig előtte azt használtam hosszú ideig.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció