Menu
Windows 10
Itt mindent a Windwos 10-ről.
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 4 005
GabZkp avatar
Sziasztok.

Mikor rárakom a windows 10-et rufussal pendrivere majd újraindítom a gépet kidob egy hibaüzenetet. FAT32-be formázom és a patricio sema GPT.

Próbáltam átrakni Legacyrol UEFI re a Biosba de nem találom egyszerűen hogy ezt hol lehet átkapcsolni...

Hibaüzenet.

https://kepkuldes.com/images/5de5154e63533cafa5c7957cfbfc6bf8.jpg

Ez a fajta Biosom van.

https://kepkuldes.com/images/3465c72efbd7e7ec6eff7444105fd9ac.jpg

Próbáltam Biost frissiteni hatha ott megtalalom de hiaba masolom ra a frissito fajlt a hivatalos oldalrol es F8 al belepek biosba ahol lelehet frissiteni azt írja ki hogy Driver not found...

Esetleg valaki tudna valami megoldást erre? Előre is köszi! 😀
0
0
0
0
💬 5
visor261 avatar
@GabZkp: Próbáltad már azt csinálni amit kiír?
https://i.imgur.com/fzML1o5.png
0
0
0
0
visor261 avatar
@GabZkp: Kb ezt kell beállítani
https://rufus.ie/pics/rufus_en.png
0
0
0
0
GabZkp avatar
@visor261: Nekem nem is engedi mbrnel hogy fat legyen. Csak azt hogy ntfs
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@GabZkp: Eleve nem értem minek Rufus-al telepítőt csinálni mikor simán készíthetsz A Media Creatin Tool-al is és az képes egyből telepítő DVD-t vagy pendrive-ot is készíteni. itt rámész hogy Eszköz leöltése, majd felrakod a programot, és szépen magyarul írni fogja a lépéseket hogy hozz létre telepítő pendrive-ot.:https://www.microsoft.com/hu-hu/softw…/windows10

Nem írtad de gondolom kulcsod van a 10-hez, ha ez így van akkor értelemszerűen azt a verziót telepíted ami neked kell licenc alapján, mert ha jól rémlik a program több verziós telepítőt hoz létre.
1
0
0
0
JoanPesci avatar
Sziasztok!
Nem tudom, hogy jó helyre írom-e, mert igazából a win10-el is összefügg, de már arra is gondoltunk itthon, hogy nem szoftver, hanem inkább hardver (memória) probléma, de mindenesetre első körben a segítségeteket kérem.
A gondom az, hogy win 10 alatt nem tudok rendesen filmet nézni. Az történik ugyanis, hogy random idő után el kezd csúszni a hang - olyan filmeknél is, ami a miénk, vagyis már évek óta meg vannak és sosem tapasztaltunk ilyen jellegű hibát korábbi rendszereken.
Ide tartozik még az is, hogy win7 alatt is furcsaságok vannak mostanság. Ott sem tudom már úgy lejátszani, mint korábban - ott nem csúszik a hang, ott inkább olyan, mintha finoman szaggatna a kép. (nehezen tudom leírni, de ehhez tudnám hasonlítani a jelenséget). Amit még odaát tapasztaltam - mert hogy ez egy másik vinyóra van telepítve -, hogy ha pl. a winampet huzogattam, elég erőteljesen ott marad a képernyőn a nyoma. (Itt egy kép róla >> https://ibb.co/wcqLcDd). Azóta nem próbálgattam ezt, hogy nem e esetleg pont rosszkor csináltam ezt és épp le volt vmivel foglalva a drága, de nem hinném.
Amúgy K-Lite codec packet használok mindkét rendszeren és hozzá tartozó media playert. De próbáltam már más lejátszókkal - uez. a codec pack-el -, de mindegyik lejátszónál ezt csinálta. Ja, és volt olyan, hogy megállítottam a filmet - pause -, kimentem a konyhába, kb. 5-10 perc múlva mikor visszamentem és folytattam volna a filmet, nem tudott tovább menni, a kép kimerevedett, a hang az elindult, aztán szaggatott és megállt az is, nem bírta tovább vinni.

A másik gondom - szintúgy win10 alatt -, hogy egyik közösségi háló videóit sem tudom megnézni. (Tudom, ez utóbbi nem a világ vége dolog, nem is így élem meg 😃 ), de jól esne időnként azért megnézni egy-két vidit ott) Már próbáltam firefox-al, próbáltam már mindent, amit eddig segítséget a neten találtam, de sajnos mindhiába. Egyébként semmi hibát nem ír ki - mármint konkrétumot -, csak annyit, hogy "Sajnos problémába ütköztünk a videó lejátszásakor."
A Win7 alatt ez legalább műxik.

Bocsánat mindenkitől, hogy ha túl hosszúra sikeredett, de gondoltam igyekszek mindent leírni a segítséghez, hátha van vkinek ötlete v. esetleg tapasztalt már hasonlókat és könnyebben megtudná nekem modani, hogy merre keressem a hibát/megoldást.

Köszönöm előre is az értékelő segítségeteket - szép hétvégét 😀
0
0
0
0
Buddha avatar
Szép Napot.Nem tudom,hogy jó helyre írok-e...Olyan gondom van,Win 7 van a gépemen,a Dirt 5,és a NFS Heat csak tizesen megy,nem szeretnék most telepíteni.Meg lehetne oldeni,hogy hetesen is menjen ez a két játék?
0
0
0
0
💬 1
LordSzalko avatar
@Buddha: Dirt 5 az nem, ellenben a Heat módosítható úgy hogy elinduljon:
0
0
0
0
ArnoldGamer9999 avatar
azt szeretném kérdezni hogy a windows 10 revios-be minden driver benne van (GPU-n kívül)
(pl internet)
0
0
0
0
💬 1
SuperPuma avatar
@ArnoldGamer9999: Nagyon ritka az olyan alaplap, amiben nem valami standart realtek ethernet chip van.
Szerintem vagy 15 éve simán ugyanazokat a vackokat forrasztják fel.
0
0
0
0
no avatar
Mar toltheto a RaveOS.

https://cdn.discordapp.com/attachments/703524966452428820/863430614681780244/forzarave.png
0
0
0
0
💬 24
AMDMonsteR avatar
@ELERY: Bányász rendszer.... Töltsd.
0
0
0
0
no avatar
@AMDMonsteR: Csao aMD Monster, nem hinnem, most mondta a csavo hogy 3 heten keresztul dolgozott rajta.
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
@ELERY: Amúgy ez nem üti azt, hogy amúgy bányász rendszer, és nem valami szép a hardware-edre nézve... Dolgozzon, egészségére.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@AMDMonsteR: Bányászrendszer azokkal a statokkal, amit ELERY linkelt, hogy több FPS van...na ne viccel! Nagy általánosságban minden, de tényleg minden eleve az adatlopás és az átverés ellene megy nála alapból, minden hozzá köthető dolgon ez érződik és látható is....azért ne gondoljuk, hogy belecsempész valaki egy kódot, hogy majd ő neki bányássz, főleg ebbe a hulladék rendszerbe! 😆
Egyébként a tesztelés folyamatáról vannak is fent még videók...megnézheted őket!
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
@Andor1997: Hallod ez elég mordorira sikerült, és nem tudom eldönteni, hogy most mellette vagy ellene vagy.
Biztos vagyok benne, hogy minden esetre használd egészséggel
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@AMDMonsteR: Bontásban:
1. Honnan szedted azt a sületlenséget, hogy bányászrendszer nem tudom, nyilván nem az, de ha te annak gondolod, akkor kutasd át, mutatsz bizonyítékot akkor király vagy !
2. A srác elve mindig elmondja, hogy számára a biztonság a legfontosabb, jelentsen az helyzettől függően bármit, nem hinném, hogy pont ő pakolna bele valamit!
3. Twitchen (elvileg) fent vannak még a streamek, hogy hogyan készült el.
4. Windows nem a legélesebb kés olykor ezt mindenki tudja, tehát még hogy valaki azzal szenvedjen is, hogy létrehoz egy kódot ebbe a rendszerbe, ami bányász az nonszensz gondolat...vagy csak teljesítmény igény csökkentett rendszerre gondoltál a bányász rendszer alatt? (ezt nem tudom)
+1 Ehhez tartozik, hogy ha kukás lenne a rendszer, akkor fixen nem lenne több fps, de ha nem úgy értetted a bányászt akkor ez nem érdekes!

Kérdés?: Mit nem tudsz eldönteni, hogy ellene vagyok-e vagy mellette? Nincs eldöntendő kérdés, ez egy gyomlált rendszer beta, ha pedig kigyomlálja és jobb a rendszer mint előtte, akkor nyilván mellette vagyok!
0
0
0
0
no avatar
@Andor1997: Udv Andor, egyet ertek veled. Szerintem csak benyogott valamit.
0
0
0
0
Mk9_Jade avatar
@ELERY: Pontosan Elery! Mert te mit szoktál mindig csinálni? Benyögni valamit.... 😆
0
0
0
0
no avatar
@Andor1997: Udv Andor, egyet ertek veled. Szerintem csak benyogott valamit.
0
0
0
0
LordSzalko avatar
@Andor1997: Na ezt még egyszer 😜
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@LordSzalko: Lehet a hőség teszi én egy e betű elíráson kívül nem látok benne hibát és érthetetlenséget, max mivel nem értitek miről van szó így nem is tudjátok mire gondolok (szerintem), minden esetre itt fentebb van egy újra magyarázás 😂
0
0
0
0
LordSzalko avatar
@Andor1997: A fenti bontásod után már nem kérdezem meg mennyi közöd van a programozáshoz, nyilván nem sok.
Kezdem azt látni hogy totál más dolgokról beszélünk RaveOS-re rákeresve kapásból bányász rendszer találatok fogadnak, hivatalos oldalukon hangsúlyozva a crypto valutát és az effektívebb bányászatot. Nem mellesleg azzal a szlogennel, hogy "By Miners. For Miners." Szóval nem kell álomvilágban élni ahhoz, hogy rá lehessen aggatni a bányászrendszer jelzőt, komoly kutakodást meg pláne nem igényel.
Szerk.: Ha netán meg teljesen más rendszerre gondoltok akkor nem ártana feltüntetni, mivel amit így natúr formában védtek RaveOS címszó alatt, az a keresési találatok alapján egyértelműen bányászrendszer, nem csak egy alapértelmezett alkalmazásoktól megkímélt és némileg módosított Windows 10. ReviOS-t ismerek, az egy sallangmentes Win10, viszont a Rave az teljesen más tészta.
0
0
0
0
no avatar
@LordSzalko: Igazad van Lord, mert a valoban nem volt egyertelmu..

De alapvetoen szerintem maga RavePriest se gondolta volna, hogy mar letezik ilyen OS - akkor kapasbol nem ez lett volna a neve..

Alapvetoen ez az oprendszer RP-tol egy jo dolog volt, nem kell tobb orat a gep elott ulni hogy a windows hulyesegeit letoltse..

Ebben az esetben igazad volt, de ismetlem valszeg RP sem tudtam hogy van ilyen rendszer..
0
0
0
0
LordSzalko avatar
@ELERY: Ezek szerint akkor úgy látszik elbeszélt egymás mellett a társaság az azonos megnevezés miatt 😀
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@ELERY: Na ez mondjuk meredek...😆
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@LordSzalko: Ez aztán a véletlen 😂
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
@ELERY: Í testvér akkor megkímélted volna magad még pár gyönyörűen kivitelezett szófordulattól.

Minden esetre ha a ReviOS-ről is van szó, nem fog jót tenni neked egy egyetlen verzióval megáldott rendszer, ami nem frissül, nem kezeli a keretrendszert, a letöltéseket és frissítéseket. Minden ki van szedve belőle? Pl.: a Defender, ami időközben, alsó hangon a második legjobb védelem helyére kúszott be? Meg majd rakod magadnak a keretrendszer verziókat, mert nem frissülnek, és majd helyette te töltögetheted le ezeket?

Egészség.

Eben az esetben már nyilván nem a bányászrendszerről van szó, ám nem bíznám magam egy kipakolt, csupasz rendszerre.
0
0
0
0
no avatar
@LordSzalko: Kozben a RaveOS-bol lett ReviOS.. Jo tudni.
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
@Andor1997: "eleve az adatlopás és az átverés ellene megy nála alapból"
Ha ezt a mondatrészt megnézzük, és azt hiszed, hogy csak egy E betű hiba van a mondanivalódban, akkor baj van 😆
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@AMDMonsteR: Amilyen furfangos és agyafúrt egy hapsi vagy gondolom most azt akarod ezzel mondani, hogy a kigyomlált Windows nem nagyon segít minket ahhoz, hogy biztonságosak lehessünk saját magunkkal szemben, stimm? Ha talált, akkor leírhattad volna ezt egyből és akkor nem kell itt barkóbázni, de ha nem, akkor fejtsd ki! 😃
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
@Andor1997: Agyafúrt?

A te szövegedből idéztem gyermekem az úrban 😆
Nem azért mert gyomlált vagy bármi, hanem azért, mert szimplán értelmetlen amit írtál.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@AMDMonsteR: Őszintén nem értem mi érthetetlen van ezen, főleg hogy egy soron már újra magyaráztam, konkrétumot még mindig nem írtad le, de ha maga az idézett szövegrész a gond, akkor íme:
eleve az adatlopás és az átverés ellen megy nála alapból

Értsd: Minden dologban ellenzi az adatlopást és annak kialakulásának kockázatát is!
minden hozzá köthető dolgon ez érződik és látható is

Erre fel is hívja a nézők figyelmét!
Teljes mondat:
Nagy általánosságban minden, de tényleg minden eleve az adatlopás és az átverés ellen megy nála alapból, minden hozzá köthető dolgon ez érződik és látható is

KB ennyi:😊
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
@Andor1997: Érthető Andorbá
0
0
0
0
TRACERHD avatar
Jó újra itthon lenni 😆
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
https://docs.microsoft.com/en-us/life…me-and-pro
Úgy néz ki 2025-ben búcsút mondhatunk a Windows 10-nek.
Régebben még nem azt nyilatkozták, hogy nem lesz új Windows?
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@Arthur Morgan: De.
De úgy látszik rájöttek hogy a w10 jelenlegi konstrukcióban nem a legjobb. Ez a nyüves verzióváltás állandóan, ez kiakasztó.
0
0
0
0
Booker avatar
Sziasztok
Win 10 Pro x64-ben hol találom meg a proci/ram figyelőt, azt ami Win 7-ben is van mint minialkalmazás?
0
0
0
0
💬 5
Scorn Face avatar
@Booker: Sidebar-ra gondolsz?
Ha igen akkor sehol, 10-ben nincs ilyen.
Max keresel egy külső progit ami tudja és letöltöd.
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
@Booker: Esetleg Windows Game Bar? Win+G kombinációval tudod előhívni.
0
0
0
0
Booker avatar
@LordSzalko: Sikerült, nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@Booker: Én pedig ezt használom már évek óta: https://8gadgetpack.net/
0
0
0
0
botmunpls avatar
Üdv
Az alaphelyzet az, hogy a gépemen eredeti windows van, de office nincs. Pár havonta vagy kb fél évente használnék egyébként word-öt/excelt. Viszont hardveraprón is 8k alatt nem láttam office kulcsot.
Kérdésem az lenne: lehet még 30 napos próbaidővel feltelepíteni officet, vagy egyből kéri az aktiváló kulcsot? Ha van még a 30 nap trial, feltelepítek egyet, törlöm 1-2 nap után, azt pár hónappal később engedni fogja újra feltelepíteni?
Évek óta nem foglalkoztam vele, törtet meg gondolom nem túl okos dolog jogtiszta win10-en telepíteni.
0
0
0
0
💬 5
botmunpls avatar
@visor261: Thx, ilyenre nem is gondoltam hogy van 😃
0
0
0
0
visor261 avatar
@botmunpls: Nincs mit, manapság már sokféle lehetőség van online pl: google meg a 1001 felhő szolgáltás, de ezek csak online működnek, ha offline kell akkor vagy egy libre vagy egy wps.
0
0
0
0
botmunpls avatar
@visor261: Köszi a tippeket, a wps telón gyárilag rajta van, azt tudom róla h vmi xiaomi tulaj saját appja, pc-re nem is néztem hogy van
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@botmunpls: Libre Office, ami ajánlott offline, elvileg jó is!
0
0
0
0
GabZkp avatar
https://kepkuldes.com/images/47f728b420b1d608f1d2eea8799bfff8.jpg

Erre mi a megoldás? Rufussal telepítettem pendrivera. Ilyen még soha nem volt...
0
0
0
0
Zollee avatar
Sziasztok.

Van egy Windows 7 Ultimate Tört rendszerem ami aktiválta magát az első internet hozzáférés után, így licensz kulcsal nem kellet foglalkoznom, eddig minden rendben van vele...kb 6 éve nem telepítettem újra

Most így 2020-ba úgy gondoltam nem ártana windows10 re váltani, de nem szerettem volna minden egyes programot újra telepíteni így leszedtem a microsoft honlapjáról a win10-et, egy alkalmazás mely megkérdezni mit szeretnék csinálni, lemezképfájlt, vagy usb eszköről való telepítést, vagy frissíteni most azonnal. Az útóbbit választottam, sikeresen felfrissült, és akkor gondoltam veszek hozzá licensz kulcsot, nézem a "vezérlőpultnál" és azt írta a rendszer digitálisan már aktiválva van és nem is volt lehetőség licensz kulcs váltására.

Teljesen rendesen működik.

olyan kérdésem lenne hogy ez normális ? tudtommal már megszűnt az ingyenesen történő frissítés vagy hogy van ez ?
0
0
0
0
💬 2
reszler112233 avatar
@Zollee: Korábban ugyan de olvastam valahol, hogy ugyan megszűnt az ingyenes frissítési lehetőség, de ettől függetlenül sokaknál azután is ment a dolog.

Viszont én nem babrálnám, hanem hagynám menni, és ha rinyál az aktiválásért, akkor még mindig vehetsz kulcsot hozzá,
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Zollee: Lehetséges, hogy a kód tényleges, most is használható WIN7 kód, ebből kifolyólag a régi kód ugyan úgy jó a mostani 10-hez is, ha nem tiltották le, vagy nem vizsgálták felül/át a gépeket, hogy van-e duplikáció stb..
0
0
0
0
AdmIIIral avatar
Üdv, futott már bele olyanba valaki, hogy tűzfalnál mappát/fájl-t akart hozzáadni kivételekhez és semmi sem történt? Fogalmam sincs mitévő legyek.
0
0
0
0
BZoltan avatar
Sziasztok, megtudja nekem valaki mondani, hogy külső optikai meghajtóról is tudok Windows-t telepíteni?
0
0
0
0
💬 4
LordSzalko avatar
@BZoltan: Tudtommal simán lehetséges, BIOS-ban azt választod ki boot ként, akár csak pendrive esetében.
0
0
0
0
botmunpls avatar
@BZoltan: Vagy rufus.exe megoldja pendrive-val
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@BZoltan: Persze. Én külső merevlemezről szoktam újabban amúgy.
0
0
0
0
no avatar
Üdv, az normális hogy alaphelyzetben 41% ramot használ a gépem? (2X4 HyperX Fury DDR4 2666 van a gépben). Win10 PRO 64
0
0
0
0
💬 4
no avatar
@Blade890: Nem teljesen, nálam egy edge 6 tabbal, és 20% a ram. Feladatkezelőben meg tudod nézni mi használ sokat.
0
0
0
0
no avatar
@takumi: Jó tévedtem a 41%-nál.. valami program bezárása után néztem lehet egyből... alapból olyan 28-29 most.

Ami a legtöbbet levesz:
AntiMalware Service Executable - 142mb
0
0
0
0
no avatar
@Blade890: Az a windows defender. Attól függ mi megy még a háttérben, a 28% már jobban hangzik. Viszont nálam a 16gb ram 28%-a megy. 8gb-nál a 28% sokkal több. 1,5-2gb ram használat üresjáratban a normális.
0
0
0
0
The_Teacher_Man avatar
Üdv!

Nagyjából 6-7 éve telepítettem újra windows-t, szóval nem csodálkozom, hogy elakadtam. 😃😃

Szóval... telepítése után eltűnt a D meghajtóm. Újratelepítés előtt a D volt az 1 TB-os WD adatlemez, az E-F két virtuális meghajtó, a G pedig a játékos Samsung SSD. Na már most így néz ki a helyzet:

https://kepkuldes.com/images/9ef24e372501439ba6a826c3c41b7ae8.png


Az 1 TB-os meghajtó lesz a Lemez0, ami idegen. Mit tegyek? 😢
Újra betűzni sem tudom, mert ott sem ismeri fel. A bios-ban és az eszközkezelőben látom.
0
0
0
0
💬 8
no avatar
@The_Teacher_Man: Szívás.
Nekem ilyen akkor volt amikor gpt lett az egész 2TB és utána a saját win nem ismerte fel. Inicializálás után kérdezte hogy gpt vagy mbr...és ugrott minden ami rajta volt. Nem azt mondom hogy neked is ez lesz, de készülj a legrosszabbra.
0
0
0
0
The_Teacher_Man avatar
@Palanova: F@sza...és most ezzel mit tudok csinálni? Tegyem újra?
0
0
0
0
no avatar
@The_Teacher_Man: Nem tudom.

Én recoveryztem a 2TB-s hdd-met, mert inicializálás és gpt után üresnek jelezte az új windows.
0
0
0
0
LordSzalko avatar
@The_Teacher_Man:
Nagyjából 6-7 éve telepítettem újra windows-t, szóval nem csodálkozom, hogy elakadtam. 😃

Az konkrét, nálam legrosszabb esetben is évente újra van húzva 😆
0
0
0
0
PatkosXX avatar
@LordSzalko: Nálam is, az a baj, hogy folyamatosan van vele gond, újratelepítés után általában az adott probléma megszűnik, de jön helyette másik, már ha egyáltalán megszűnik ugye.
Én az új buildig sose húzom ki újrarakás nélkül, tehát nálam legrosszabb esetben is fél évente. 😆
Problémák alatt nem arra kell gondolni, hogy esetleg néhány játék nem 60FPS-el megy, hanem konkrétan ellehetetleníti az alap használatot, vagy nagyon megnehezíti. De eddig minden gépemen így volt, szóval hozzászoktam. 😂
0
0
0
0
LordSzalko avatar
@PatkosXX: Én is már csak megszokásból csinálom mert fél óránál nem tart tovább telepítéssel meg minden egyébbel együttvéve, amúgy nincs gond magával a Win-el 😆
0
0
0
0
The_Teacher_Man avatar
@LordSzalko: Nem volt problem, szóval nem volt miért piszkálni. Most pedig átmegyek a Segítség, kezdő vagyok... topikba, mert hála ystennek már van. 😆
0
0
0
0
sickboybzz avatar
Sziasztok.
https://operacios-rendszer.arukereso.…294289723/
Ezekről az olcsó licencekről van valakinek tapasztalata? Azt több helyen írják, hogy működnek, de egy tört is működik egy ideig. Később, frissítéseknél borul a bili? Mennyire legális, vagy csak egy ingyen is beszerezhető tört jelszót vesz meg az ember pénzért?
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@sickboybzz: Ingyen nincs semmi. Pláne nem windows kulcs.

A probléma ezekkel a kulcsokkal, hogy nincs mellette letöltési link, vagyis a kulcs nem biztos hogy a meglévő vagy neked rendelkezésre álló windowssal rendben fog működni.
0
0
0
0
ZsoltiiHUN615 avatar
Én fél éve cseréltem a jó öreg 7-ről. A rendszer felépítése,megjelenése tetszik. De az a sok szar amit alapból rá rak a rendszer: Candy Crush meg hasonló szarok... illetve ha nem frissíted egyszer csak magától leáll a gép és elkezd frissíteni és elég gyakoriak a hibák is.. Nem mondom,hogy rossz rendszer... de remélem a következő windows jobb lesz.
0
0
0
0
💬 6
Scorn Face avatar
@ZsoltiiHUN615: Ki lehet ütni az autómatikus frissítést és utána te döntesz felőle. Majdnem minden win-nek vannak hibái (egyes példányok kifejezetten tákolmányok). Csak van, amelyiknél nem jön szembe, és van amelyik arcon csap...
0
0
0
0
szilver avatar
@ZsoltiiHUN615: Nem lesz következő windows már én úgy tudom.Ezt fejlesztgetik.Újabbnál újabb buildek jelennek meg.
0
0
0
0
ZsoltiiHUN615 avatar
@szilver: Ez számomra fura,leragadunk egy 2015-ös rendszernél... na majd meglátjuk a jövőben.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@ZsoltiiHUN615: Lehet hogy 2015-ben jött ki, de ha figyeled sokkal több verziófrissítést dobtak ki hozzá mint a 7-hez, legalábbis én ezt figyeltem meg. És sokszor egy verziófrissítés elég sok minden megváltoztatott.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@reszler112233: Igen, pontosan.
Egyszer meg majd ez is megy a fiókba, de az még nagyon messze van.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@Scorn Face: Egyenlőre hír sincs semmi infó hogy hozna valami új rendszert a Microsoft. Csak arról van mindig hír hogy frissül a 10, és ilyen olyan dolgok történnek vele, így nem valószínű, hogy közel jövőben kiadnának egy új rendszert.
0
0
0
0
Payphoner avatar
Sziasztok!

Egyik ügyfelemnek most raktam össze egy gépet és olyan egyszerű problémával találkoztam amivel még soha ez előtt. Ha elalszik a kijelző, szóval nem az történik hogy alvó állapotba kerül, csak a kijelző kapcsol ki (szóval a gép nem áll le) akkor egyszerűen nem tudom a képernyőt "visszahozni". Mozgatom az egeret, nyomkodom a billentyűt de nem történik semmi, csak az újraindítás segít. Bármi tipp?

Köszönöm előre is
0
0
0
0
Twist avatar
Nem mozgok túl otthonosan a windows licenszekben , szóval felmerült bennem a kérdés: ha a gépem jelentős részét lecserélem (alaplap, proci, memória, vga), akkor kénytelen vagyok új win licenszt is venni, vagy van módja a régi áthozni az új gépre? (ha jól emlékszem az aktiválás hardware-hez kötött, ezért nem kell újra telepítésnél ugyan azon a gépen újra aktiválni)
0
0
0
0
💬 2
LordSzalko avatar
@Twist: Ha OEM akkor alaplapot nem cserélhetsz minden mást igen, Retail-nél van az hogy nem nézi. Viszont az utóbbiból is van két fajta a "Full" ami nem követel előzetes képesítést (aktivált Win-t), míg a sima "Upgrade" olcsóbb pedig igen.
0
0
0
0
Twist avatar
@LordSzalko: Hajjaj, ez egy lassan 5-6 éves win 7, vagy még régebbi... bevallom fogalmam sincs már, hogy OEM, vagy kulcsom volt annó... win 10 óta meg már csak ennyit ír: "A Windowst a Microsoft-fiókjához kapcsolt digitális licenccel aktiválták".
Köszi a segítséget, így legalább már azt biztosan tudni fogom, ha mégsem megy, akkor mi miatt.
0
0
0
0
19ati93 avatar
Vajon mennyit kell még várni? 😃

https://i.imgur.com/JsKnj6l.png
0
0
0
0
💬 11
LordSzalko avatar
@19ati93: Az enyém sem áll még készen, bár múltkori build-nél is ugyan ez volt, hogy sokkal később kaptam meg. Utóbbi "problémán" egy gép újrarakás segített, habár különösképpen nem néztem utána megoldásoknak mert amúgy is esedékes volt nálam ez ilyen félévente ismétlődő program 😆
0
0
0
0
MentaStrike avatar
@LordSzalko: Én kockáztattam és leszedtem a Microsoft oldaláról. Nem érzékeltem komplikációkat 😃
0
0
0
0
LordSzalko avatar
@MentaStrike: Lehet ránézek mielőtt újra húzom, köszke 😃
0
0
0
0
MentaStrike avatar
@LordSzalko: Na, történt változás? 😃
0
0
0
0
LordSzalko avatar
@MentaStrike: Felraktam, nem volt probléma vele. Utána mondjuk kapásból újra húztam a rendszert ahogyan az tegnapra be volt tervezve 😃
0
0
0
0
MentaStrike avatar
@LordSzalko: De galád vagy, még összeomlani se volt ideje 😃
0
0
0
0
LordSzalko avatar
@MentaStrike: 😃😃 Majd legközelebb 😜
0
0
0
0
19ati93 avatar
@LordSzalko: Én még várok vele. Se időm, se kedvem most windowst telepítgetni. 😃
Majdcsak ideér ez a csodás update egyszer. 😃
0
0
0
0
kmetovics avatar
@19ati93: Most én is ezzel vagyok elfoglalva. Kiírta letöltés és telepítésután, h indítsam újra a gépet, de utána megáll 24%-nál. Onnantól kezdve nem mozdul semmit. Írja, h sokáig fog tartani, na de hogy ennyire sok ideig ez már vicc.
Nem tudom, h neketek sikerült-e. Lassan én is újrateszem a gépet, mert már nem lett vagy 1 éve 😆
0
0
0
0
zelcsi avatar
@19ati93: az fura mert nekem már frissítette.
0
0
0
0
NeTuddMeg avatar
@19ati93: nekem elsejét magától felrakta. 😲
0
0
0
0
GabZkp avatar
Sziasztok. Édesanyám még fél évvel ezelőtt vásárolt magának 1 laptopot.

Lenovo Idepad 330-15IKB
Proci: I5 8250U 1.6 GHZ
Ram:4G DDR4
1TB HDD

Leginkább netezésre és könyvelésre használja. Ezen dolgozik. De lassú a gép. Mióta megvásároltuk. Win10 van rajta. Lassan tölt be minden. Internetezés is lassú. Valamikor 5-10 mp-re lefagy a crome vagy bármi más. A könyvelő prograjmai is lassúak. Milyen megoldás van ennek a hibának a kiküszöbölésére? Lecserélni nem szeretné mivel nem rég vásárolta. Esetleg ötletek? Előre is köszi!
0
0
0
0
💬 11
MentaStrike avatar
@GabZkp: HDD ki, SSD be. Javaslom még + 4-8GB Memóriát belerakni
https://www.lenovo.com/hu/hu/laptops/ideapad/300-series/Ideapad-330-15-Intel/p/88IP3000971
0
0
0
0
GabZkp avatar
@MentaStrike: Értem. Ezeket házilag én isk itudom cserélni? Vagy vigyem el egy PC boltba ahol megcsinálják ezt nekem?
0
0
0
0
no avatar
@GabZkp: Ha ez a kérdés inkább szerviz, de a garancia engedi ezeket a műveleteket?
0
0
0
0
MentaStrike avatar
@Palanova: @Palanova: Az igaz, most látom hogy fél éves.

@GabZkp:
Vidd be gariztatni, és akkor kérd meg őket, hogy cseréljék ki a merevlemezt SSD-re (Kérdezd azért meg előtte, hogy te esetleg tudsz-e bevinni kintről, nem mindegyik engedi) és kérj bele még memóriát. Merevlemezt meg kérd el, és vegyél hozzá külső tokot, és nem vész el.
0
0
0
0
no avatar
@MentaStrike: kérd meg hogy cseréljék...ha az ilyen könnyű lenne csak:
külső alkatrészt nem fognak engedni, ha csöppet is figyelembe veszik a gyártó szabályait: vedd meg a lenovo által javasolt ssd-t (picit drágább lesz mint ha boltban veszed, mert hát mégiscsak lenovo) és akkor belerakják + szervizköltség, de a hdd-t nem számítják bele, és persze a plusz memóriát is ki kell fizetni, gondolom az sem kérésre megy csak, hogy na, léccilécci +4 Gb rambó bele 😀

Persze, hosszabb távon a +ram és ssd jó megoldás, mégha nem is olcsó. Lehet érdemesebb lett volna eleve ilyen kiszerelésű notebookot vásárolni, mint fél évet szívni vele...
0
0
0
0
GabZkp avatar
@Palanova: Köszi értem. Sajnos azthittük hogy netezésre és az hogy könyveljen rajta elég lesz a laptop....
0
0
0
0
MentaStrike avatar
@GabZkp: Amúgy valószínű, ahogy te bontod a műanyag tokozást, a garanciának vége, ezért is érdemesebb lenne felkeresni egy szervizt (Kérdezd meg az a helyet, ahol vetted a laptopot, hogy melyik szervizbe tudnád úgy vinni, hogy a garancia is megmaradjon) és megkérdezni, hogy + DDR4L 4-8GB RAM (4 alapból van az alaplapodra forrasztva, ezért van csak 1 DDR4L RAM Slot az alaplapon, ha utánanézel ennek az interneten) mennyibe kerülne merevlemezről SSD-re cseréléssel együtt.
0
0
0
0
no avatar
@GabZkp: Bővítés előtt érdemes lehet a többi opciót is végigvenni, de ha hosszabb távon akarjátok használni, akkor mindenképpen érdemes MentaStrike által javasolt bővítéseket elvégezni, ügyelve a garanciára.
0
0
0
0
MentaStrike avatar
@Palanova: Én se úgy gondoltam, hogy majd ingyen kicserélik neki, meg raknak bele RAM-ot.
0
0
0
0
no avatar
@GabZkp: feladatkezelő vizslatása használat közben, különösen az akadásokkor. Ha nincs szemmel látható oka, pl nem egy spéci alkalmazás akasztja meg, akkor:

Memtest és hdd check. Ha mindkettő ok, akkor:

Reinstall és ne tegyétek fel a gyári lenovo vackokat csak a sima w10 menjen fel és úgy nézzétek meg a sebességet. Ha lehet 64 bites w10 legyen.

Ha így is lassú akkor tippre nem stimmel valami a vassal, pl hűtésgond.

extrém esetben és ha a garancia engedi: +4gb ram és ssd.
0
0
0
0
visor261 avatar
@GabZkp: Én is feladatkezelővel kezdeném mert nem tudom mire használja a gépet de nekem a n16q2 vígan elvan magának. Meg egy újratelepítés is csodákra képes. Illetve ha hosszabb távra tervezel legközelebb nézz be a laptop alá. Ha olyan mint az enyém akkor tudod cserélni a tárhelyet és a memóriát otthon is garanciavesztés nélkül kb 6 csavar. De sok olyan van amin csak a hdd-t lehet. De a tied pont olyan hogy szét kell kapni az egészet...
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
Ez a májusi frissítés csak nekem tette picit használhatatlanná a rendszert? Eddig semmi gondom nem volt vele. Amióta feltelepítette magának ezt a májusi frissítést, random kifagy a rendszer, semmit nem tudok feltelepíteni anélkül, hogy valami hibába ütköznék. 😕
0
0
0
0
💬 3
MentaStrike avatar
@Arthur Morgan: Rámentél a frissítések keresésére utána ahogy megkaptad a 2004-es frissítést? Mert még szed le egy .Net framework frissítést is még.
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
@MentaStrike: Igen azóta amióta rá lett engedve a 2004-es. Eddig minden patent volt, de a frissítés óta katasztrófa a használata a rendszernek. 😆 Pedig nem hiszem , hogy a gépemmel lenne a gond.
0
0
0
0
MentaStrike avatar
@Arthur Morgan: Azért mondom, hogy nézz egy ellenőrzést még. Ha meg továbbra is leáll a rendszer, akkor még csinálj egy rollbacket a 1909-esre.
0
0
0
0
Ayistion avatar
Sziasztok, valahogy ki lehet véglegesen kapcsolni a frissítéseket?
0
0
0
0
💬 4
Ayistion avatar
@Bronson: Ezeket már megcsináltam, sőt mást is, de még mindig akaratoskodik... De kösz a linket.
0
0
0
0
Wihay avatar
@Ayistion: Üdv, 24 perc 44 másodperctől akutális..

Lekopogom tökéletesen müködik, hiba nélkül..

0
0
0
0
Ayistion avatar
@Wihay: Remélhetőleg ez működni fog, ebben voltak olyanok amiket nem állítottam még be, köszönöm! 😀
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Üdv! Van ez a G.exe nevű futtatható állomány? Ez mi a fene lehet?
0
0
0
0
💬 1
sudosu avatar
@SuperPuma: Hey, elméletileg GDI+ alkalmazások futtatáskor használatos . Valószínűleg valami olyan programot futtattál ami .NET C#-ben íródott grafikus alkalmazást és nem release buildje van, hanem debug. Szóval nem tekinthető malware-nek.

Bővebb leírást itt találhatsz (angol):
https://answers.microsoft.com/en-us/p…f0b493f04c
0
0
0
0
GabZkp avatar
[img] https://kepkuldes.com/image/KwXjTg[/img]

Anya bekapcsolta a laptopjat es ez fogadta. Hogyan lehet vissza allitani hogy az asztalt mutassa? Elore is koszi
0
0
0
0
💬 2
Scorn Face avatar
@GabZkp: Tálcán a Win gombon jobb klikk > gépház > személyre szabás > start > LEGYEN TELJES KÉPERNYŐS A START ezt kikapcsolod és kész.
0
0
0
0
no avatar
@GabZkp: Táblagép módot kapcsold ki
0
0
0
0
GabZkp avatar
Sziasztok.

Van a baratnomnek egy laptopja de lassu a win10 64 bitessel.

4 gb ram
Inte celeron 1.1 ghz
Integralt 1 gb vidikari

Melyik windows futna rajta jobban? Mert irto lassu a gepe. Elore is koszi!
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@GabZkp: 7-et személy szerint nem tennék már fel, de talán még az lenne a legjobb. Spybotantibeacon-t, winaerotweakert tudom ajánlani, sok telemetriát, és egyéb felesleges gépet nyúzó dolgot ki lehet kapcsolni, pl. az előtöltés/superfetch/sysmain-t is ki lehet lőni a szolgáltatásokban. Írj privátban ha érdekel, írok egy listát miket érdemes megnézni/kikapcsolni/beállítani.
Gondolom nem opció, tanácsnak is elég gyenge, de érdemes megfontolni az ilyen gépeket lecserelélni, használtan is találni jó áron régebbi, de sokkal combosabb thinkpad-eket például 😃
0
0
0
0
kmetovics avatar
Üdv. Tudna valaki segíteni abban, h tudnám láthatóvá tenni a felhasznélók mappát? Mert sikeült eltüntetnem. Ráléptem, h tulajdonságok és bejelöltem a "rejtett" fület ott, le OK-tam és eltünt. A rejtett mappákat akartam előhozni, de már nem tuom, hogyan kell. Nagyon megköszönném, ha valaki tudna ebben segíteni.
0
0
0
0
💬 2
Boldor81 avatar
@kmetovics: Minden rejtett mappa, meghajtó: Vezérlőpult - fájlkezelő beállításai - Nézet (fül) - Rejtett fájlok, mappák meghajtók megjelenítése ! - Alkalmaz
Windows 10 rejtett fájljai: Vezérlőpult - fájlkezelő beállításai - Nézet (fül) - az operációs rendszer védett fájljainak elrejtése (pipa ki) - Alkalmaz
0
0
0
0
kmetovics avatar
@Boldor81: Közben már utánanéztem videó formában, de azért köszi 😀
0
0
0
0
bukta2 avatar
Üdv, még mielőtt feltenném a kérdésem, igen virágbolti verzió.
Tehát feltettem a windowst(2015 ös) windows 10 Pro
Aktiváltam ahogy azt kell a virágboltinál, rendben is van... aktiválva is van, de viszont nem jönnek a frissítések,errort ír ki.Esetleg valami ötlet hogy mi a baj? Vagy ezek a virágbolti megoldàsok nem működnek már, kb 2-3 éve tettem utoljára újra a windowst, akkor még hibátlanul működött ezzel a módszerrel.kérem negatív hozzászólásokat mellőzzük. 😉
0
0
0
0
💬 4
Warlordcommander avatar
@bukta2: Működnie kellene a frissítéseknek virágboltin is ha aktiválva van, nem tudom mi okozhatja a bajt. Megpróbálnám egy másik verzióval a helyedben, egy újabbal.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@Warlordcommander: Igen a frissítésnek mennie kell, ahogy Warlordcommander írta, másik verziót keress.
0
0
0
0
bukta2 avatar
@Warlordcommander: köszi, megoldódott, egy youtube videó segített! csak manuálisan kellett bütykölni picit! 😉 kösz azért!
0
0
0
0
no avatar
@bukta2: Te is okos lehetsz ha rohadt virágboltit használsz mikor az eredeti elérhető ingyen 😃
0
0
0
0
tibi211 avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 1
Andor1997 avatar
@tibi211: Érdekes dolog,de aki töröl az a kliens programból töröljön pl😲rigin.
0
0
0
0
Edveen avatar
Üdv, habár nem állíthatom biztosan hogy a Win10-nek van köze ehhez, de ezt találtam a legjobb topicnak illetve Win7-en nincsenek ekkora gap-pek miközben egy zenemappát másolok pendrive-ra. Mindegy hogy milyen pendrive az, 64gb vagy 16gb, hogy 3.0 vagy 2.0, a másolás meg-megáll néhány másodpercre, majd folytatódik és így tovább. Létezik valami megoldás erre amit én magam is el tudok végezni? Vagy ennek így kell működnie sok kis fájl másolása közben?

https://i.imgur.com/AJP5Fkg.png
0
0
0
0
💬 3
tibi211 avatar
@Edveen: Én csak annyit tudok mondani hogy használj total commandert én legalább is azt vettem észre hogy a comanderrel gyorsabban másol. Én mikor másolok akármit akármiről mindig ezt használom. Pont ezért amit írtál 😀
0
0
0
0
Edveen avatar
@tibi211: Köszönök szépen, valóban jobban működik a TC! Egy kicsit azért szégyenlem magam hogy nem is gondoltam erre a programra, pedig mindig az elsők között van rendszer újratelepítés után.
0
0
0
0
FoLey avatar
Sziasztok!

Már harmadik napja csinálja azt,hogy az asztali ikonok nem a megszokott helyen vannak,hanem bal oldalra teszi őket. Hiába rendezem vissza akkor is minden újraindításkor ezt csinálja.
Ki van kapcsolva az automatikus elrendezése akkor mi a probléma vele?
0
0
0
0
💬 2
19ati93 avatar
@FoLey: Nálam ilyenre van állítva és nem rakosgatja őket sehova: Nálad is ezek?

https://i.imgur.com/TyY0Iqt.pnghttps://i.imgur.com/lPUwDr5.png
0
0
0
0
FoLey avatar
@19ati93: Nálam is ezek vannak és még is ezt csinálja. Nem értem,hogy miért csinálja,pedig windows update sem volt.
Utoljára steamen raktam fel RE3 Demot,amit le is töröltem már.
0
0
0
0
Rocky12 avatar
Nem tudom mi van, de az utóbbi windows update miatt borzalmasan lelassult az op. rendszer. Kb 3-4 perc mire bejön, még a kikapcsolás is minimum 2 perc, az ikonoknak is kell vagy 1 perc hogy betöltsenek. Csak nálam jelentkezett ez a probléma?
0
0
0
0
💬 4
Scorn Face avatar
@Rocky12: Nálam nincs semmi gond. Spoiler!
Mert a rendszereimet már egy ideje nem frissítettem.
0
0
0
0
Rocky12 avatar
@Scorn Face: Hát ja, igaz, ki is fogom kapcsolni
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@Rocky12: Én úgy vagyok vele, amíg nem ütközők funkciós gondban nem frissítek egy darabig. Vírusírosirtó teszi a dolgát, szóval no para. Én így vélekedek mióta Win 10 van a gépemen.
0
0
0
0
LordSzalko avatar
@Rocky12: Nekem mindig a legfrissebb build van fent, de még sosem volt ilyen problémám.
0
0
0
0
Puffin avatar
Sziasztok!
Ismerősömnek most telepítettem frissen Windows 10 Pro verziót. Eddig 7-est használt.
Olyan probléma akadt, hogy nem áll le a gép. Hallani hogy a merevlemez leáll, a monitor kikapcsol, de gép nem kapcsol le. Win7-nél nem volt gond.
Windows, driverek a legfrissebbek rajta.
A konfig: i7 2600, 8GB memória, GTX1050Ti.
Valakinek ötlete?
0
0
0
0
💬 19
Boldor81 avatar
@Puffin: Hali ! Olyan mint ha csak hibernálná a gépet ?
0
0
0
0
Puffin avatar
@Boldor81: Nem. Egyszerűen nem áll le, a ventik mennek.
0
0
0
0
Boldor81 avatar
@Puffin: -cmd parancssor megnyitása rendszergazdaként
-beírni powercfg -h off utánna enter
-végül beírni exit és enter
Nem tudom beválik e ,de ezt találtam nektek. (próbát szerintem megér)
0
0
0
0
Puffin avatar
@Boldor81: Köszi!
Holnap délelőtt megpróbálom.
0
0
0
0
Boldor81 avatar
@Puffin: Ok ! Nem biztos ,hogy beválik. Ez a parancs a hibernálást kapcsolja ki a gépben ,nálam is így van minden windows telepítés után beírtam, mert úgysem hibernálom a gépet soha (hiberfil.sys file) és csak a helyet foglalja a C:\ -n.
Viszont ahogy utánna néztem , többen írták, hogy megoldotta a problémát. (windows shutdown)
Ja, és ha mégsem működik ,akkor ugyanaz a paranacs csak ON a vége ! 😉
0
0
0
0
Boldor81 avatar
@Puffin: Még egy valami eszembe jutott ! A vezérlőpultban az energiasémáknál van egy olyan lehetőség ,hogy FAST STARTUP. Ha be van kapcsolva, próbáljátok ki, hogy kiszeditek onnan a pipát !
Azt hiszem a Windows 7-ben ilyen funkció még nem volt. Nem tudom létezhet e ,hogy a gép nem tudja kezelni ezt a funkciót (ugye nem mai darab). Lehet hülyeség és semmi sem változik ,de esetleg ezt is kilehet próbálni !
0
0
0
0
Puffin avatar
@Boldor81: Sajnos nem jött be egyik megoldás sem.
0
0
0
0
Boldor81 avatar
@Puffin: Sajnálom ,hogy nem sikerült. Egyenlőre nincs más ötletem. Az újratelepítés vagy tápcsere nem hinném, bármin is változtatna ! Ha megoldódott szólj, próbálok "agyalni" rajta !
0
0
0
0
Puffin avatar
@Boldor81: Majd még egy-két dolgot megpróbálok, ha sikerül akkor megírom.
0
0
0
0
Boldor81 avatar
@Puffin: OK.
Közben találtam egy videót és van még pár alternatíva, hátha... ! (igaz jobbára laptophoz mutatja)
https://www.youtube.com/watch?v=k-U5F…-U5Fuz6Ev0
0
0
0
0
ppista avatar
@Boldor81: Nekem is ugyanez volt a bajom,ki próbáltam és bevált egyből leállt a gép.
0
0
0
0
Boldor81 avatar
@ppista: Melyik opció vált be ?
0
0
0
0
ppista avatar
@Boldor81: A cmd parancs soros
0
0
0
0
Boldor81 avatar
@ppista: Örülök neki ! Így ugyan a hibernálási funkciót nem tudod majd használni, de legalább pár GB -tal több helyed lett a meghajtón.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@Puffin: Nekem ilyet a laptopom tett mikor először 10 került rá. Nálam nem tudom hogy hogyan, de a BIOS frissítése megoldotta.
0
0
0
0
Puffin avatar
@reszler112233: Az a baj hogy egy spéci Acer Predator G3600 lap van benne és nem találtam újabb BIOS-t hozzá.
0
0
0
0
CsocseX avatar
@Puffin: Oh, nekem volt egy ilyen gépem annó. (Windows XP korszak) Sajnos soha nem sikerült megoldani ezt a problémát. Mindig manuálisan kapcsoltam le miután a rendszer leállt. Valamiért nem állítja le a tápegységet. Hónapokig bújtam a netet valamilyen megoldást keresve. Azóta persze már nyugdíjba vonult a masina. Érdekes, hogy 7-essel nem volt gond. Az alaplap a felelős a dologért. Elsősorban BIOS update után kéne nézni, viszont sajnos szerintem lapcsere lesz belőle.

edit 01: Most látom, hogy ezen már túl vagy. Hmm... Totál Deja Vu érzésem van.

edit 02: Egy ACER fórumon olvastam egy hasonló problémáról. Pár nap manuális kikapcsolgatás után végül újratelepítette non-EFI-vel, kikapcsolt Secure Boot-tal a rendszert, mindent felfrissített Windows Update-tel, és ez megoldotta a problémát.
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@Puffin: Nem lehet, hogy pont a friss driverek miatt van valami gebasz? Telepítés után a windows saját drivereivel is ezt csinálta?
0
0
0
0
Puffin avatar
@Memento Mori: Az van fenn amit a Windows telepített + Nvidia driver. Úgy sem jó.
Mindegy ám. Ha hétvégén nem oldjuk meg akkor megy vissza a 7. Amire neki kell arra az is megfelelő.
0
0
0
0
soko avatar
Sziasztok 😀
A következő a helyzet van egy adott játék (black desert) jelenleg HDD van és ezt szeretném átmásolni SSD-re 😃
A reinstall-t ha lehet kerülném mert sok idővolt mire leszedte, ezért érdekel van-e olyan program ami átmásolja úgy, hogy működjön is 😃

A steam mover-t és a folder movert próbáltam abszolut semmi :/
0
0
0
0
💬 8
Andor1997 avatar
@soko: Próbáld meg,hogy kikapcsolt steamnél átmásolod az adott steam mappát,majd megadod neki azt az új útvonalat a beállításokban ,ahová átraktad ,onnan lehet felismeri majd.Vagy előbb add meg a pontos új helyet,lépj ki ,rakd át és Steam indítás.Hátha
0
0
0
0
soko avatar
@Andor1997: Az a probléma sajnos nem steam-es a játék :/
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
@soko: Ha nem steames, hanem a launcherjéböl indul, akkor a játékfájlokat másold átt egy meghajtóra aztán töröld le utánna inditsd el launcherből újra letöltést utánna rakd bele abba a mappába a fájlokat amit megadtál neki utánna elvileg meg kellene hogy találja, igaz ezzel a játtékkal nem próbáltam de nekem star trek onlinenál működött hogy külső vinyóra átraktam a nagyját, elindítottam letöltést új helyre és oda másoltam, másik gépre is sikerült így hamar felrakni, de swtor-ral és elder scrolls onlineal is ment.
0
0
0
0
soko avatar
@Warlordcommander: Lehetséges ez az opció lesz köszönöm a választ 😃
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@soko: Hát ha külön launchere van úgy,hogy egy mappában van a játékkal ,akkor át kell csak másolni és működnie kell.
0
0
0
0
soko avatar
@Andor1997: Igen igen így van 😃 akkor megnyugodtam 😃 Csak nem tudtam, hogy amit a regeditbe már beírt lokális dolgok miatt működni fog-e 😃
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@soko: Max tényleg csak annyi lehet,amit fentebb is írtak,hogy meg kell adni neki az új útvonalat ,ahová a játékot leszedi és amiben ott is van és kb ennyi. Fel kellene hogy ismerje. Ha viszont olyan játékról van szó,ami nem egy áruházon belül van mint pl Steam ,Uplay vagy Origin,hanem maga a launcher a játék ,szóval egy játékról van szó ,akkor azt bárhova másolhatod ,az tuti jó lesz. Ezeknél csak az a lényeg egy helyen legyenek a regeditbe a fontosabb dolgok úgy is a launcher által létrehozottak maradnak,szóval például elindítod a pistike nevű játékot ,amit az GG cég csinált azt akár hová másolod a regeditbe ugyan úgy a GG mappában lévő fájlokat olvassa.
0
0
0
0
soko avatar
@Andor1997: ahh értem köszönöm szépen 😃 !
0
0
0
0
PistiHUN avatar
Sziasztok Segitséget szeretnék kérni! Az lenne a kérdésem hogy mért van az hogy a rejtett ikonok közűl eltűnik minden ha elinditok valami játékot(kb egy hónapja)Ez lenne a problémám és nem tudom hogy lehettne meg oldani mert pl egy uplay launchernél csak úgy tudom bezárni ha nem tálcára raktam le hannem ott a rejtett ikonoknál kénne lenie hogy megnyitom a feladatkezelőt és ott zárom be.
Előre is köszönöm a válaszokat. 😀
0
0
0
0
carl18x avatar
Üdvözlet! 😀 Én is nem rég váltottam Win 10 prora, legújabb verzió! Teljesen jól müködik 😀 Megérte váltani 😀
0
0
0
0
Direwolf avatar
Üdv. Találtam ilyen "modolt" Win 10-et. Nagyon pofas nagyon kecsegtető hogy már eleve a sok szemét használhatatlan dolog ki van pucolva/le van tiltva. Volt még pár amit a Youtube elém vágott de ez most a legfisebb amit találtam.
Kérdés: Ajánlanátok? Van értelme? Esetleg tapasztalat bárkinek?

https://youtu.be/guS5ovEdISQ

Köszi előre is 😀
0
0
0
0
💬 5
Puffin avatar
@Direwolf: Én az ilyen mókolt szarokat az XP óta hanyagolom....
0
0
0
0
Direwolf avatar
@Puffin: Pedig annyira kényelmesnek és letisztultnak tűnik. De hát akkor inkabb tartózkodok tőle 😀
0
0
0
0
no avatar
@Direwolf: Én is inkább távol maradnék az ilyen tákolt szaroktól, ki tudja milyen meglepi van benne elrejtve.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Direwolf: Jónak néz ki ,de ki tudja ,lehet a jövőben valami olyan történik vele,hogy nem tudod megfelelően működtetni.Inkább gyomláld ki saját kezűleg.
0
0
0
0
gaborw avatar
@Direwolf: Xp korszakba hasznàltam ilyeneket. Szerintem semmi értelme.
0
0
0
0
tibi211 avatar
Üdv. blinitializelibrary failed 0xc00000bb ezt kapom mikor inditom a gépet. Tudja valaki mi lehet a problema?
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 3
Scorn Face avatar
Én csak Intel oldalról tudok nyilatkozni neked. Mikor a gépemen kénytelen voltam egy erőteljes fejlesztés kivitelezni (munka során volt olyan program és programon belüli modul, ami zabálta a cpu-t rendesen) utána én egyik rendszeremet sem tette újra. Nem tapasztaltam semmi galibát minden hibátlanul megy. Biztosan valaki majd AMD oldalról megírja a tutit neked.
0
0
0
0
no avatar
@Scorn Face: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
19ati93 avatar
bios frissítésen kívűl semmi különösebb dolgod nincs igazából, még annyi hogy az amd chipset driver a legfrisebb legyen de az ráér utólag is
0
0
0
0
no avatar
@19ati93: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
Wihay avatar
Csak tartsd meg a mostani alaplapodat.. Elvileg minden probléma nélkül kell hogy mennyen, bár ahogy mellett írva a Windows, azzal számolj hogy újra kell tenned és inkább később lepődj meg mint csalódj szerintem".

Másrészt, bár nem egy kategória de a memóriát is beteszed és felismeri a bios..
0
0
0
0
Ariel34 avatar
Sziasztok
Lenne egy kérdésem
Na már most a szüleimnek volt egy Lenovo laptop op rendszer nélkül ahoz vásároltak egy win 10 prot ez volt kb 4-5 éve sajnos idő közben a kis masina le eset és a képernyője meg sérült a bal felső sarkában fekete foltok jelentek meg igy ugy döntötték hogy legyen egy asztali gépük ugy se cipelik a boltba össze is rakták kértük hogy a laptopból az op másolják át az új m2 ssdré de nem lehet aktiválni nincs rá semmi megoldás kell be szerezni egy új op rendszert ? Vagy hogyan tudnám aktiválni és hiába van meg a lemez és a termék kulcs a Microsoft oldalán mind 2 eszközön ugyan az a op rendszer van fel tüntetve de csak a laptop ét fogadja el hitelesnek az asztalit nem kérdésem az hogy minden kép kell egy új op az asztalihoz ?
Köszönöm a segítséget
0
0
0
0
💬 1
Puffin avatar
@Ariel34: A Microsoft support tud segíteni ebben, ha jól tudom.
0
0
0
0
no avatar
Hallo!
Lenne pár gondom, ma beraktam az új SSD-t felraktam rá a win10-et és vannak gondok.
1. Mikor bekapcsolom beindul faxán de mielöttt jönne a bejelentkezés egy kék képernyő és olyan jön be hogy win10 kötet 1. /3. választása ez mi lehet?
2. Minden driver fenn van de nem azt az "internetet" érzékeli a gép mint újratelepítés elött.
Most valamit ethernet magánhálózat van és 200kb/s a max letöltés.
Közbe meg 30MB-es Invitel netem van. (vezetékes)
Ezekről kellene segítség.
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
Mivel végre sikerült összeraknom új gépemet, újra is telepítettem windowst viszont egy olyan bajom lenne hogy eddig az xbox game bar minden funkciója futott, (lehetett felvenni, írta fps-t, ram használatot stb) de most már csak a felvétel jön be pedig store-ból ugyanúgy leszedtem az alkalmazást, már mindent kipróbáltam amit neten írnak de az istenért nem tudok rájönni mik voltak a beállításaim, ha valaki tud segíteni azt megköszönöm.

Szerk. már sikerült megoldani, egy újraindítás és win frissítés megoldotta 😀
0
0
0
0
💬 5
19ati93 avatar
@Warlordcommander: hogy hogy nem a shadowplayt esetleg obs-t preferalod?
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
@19ati93: még nem próbáltam őket, küldesz linket elérhetőségekre?
0
0
0
0
19ati93 avatar
@Warlordcommander: shadowplay a geforce experience része ha nvidia kártyád van, már pedig ahogy nézem bizony az van

obs pedig itt található: https://obsproject.com/hu
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@Warlordcommander: Felvételt mindig Shadowplay-el készítek, bár ez nagyon ritka. Monitorozásra az az fps, ram, cpu használat MSI Afterburner. Ja és FPS-t még a Geforce Experience-vel is kiíratom másik sarokba néha.

Mivel konkrétan neked is MSI kártyád van, ajánlom az Afterburner-t. Igaz más gyártó kártyájával is láttam már működni a programot.
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
@reszler112233: Msi afterburnert kipróbáltam nem rossz köszi a tippet. 😀
0
0
0
0
Core2 avatar
Üdv emberek. Olyan kérdésem lenne, hogy egy eredeti win 10-et hány gépen tudom aktiválni?
0
0
0
0
💬 3
no avatar
@Core2: Licencelési verziótól függ.

Egy oem Windows 10 professionalt azt 1 gépre tudod aktiválni.
https://ipon.hu/shop/termek/microsoft…ar/1219098
0
0
0
0
no avatar
@Core2: Egy win kulcs egyidejűleg 1 gépre szól. Mozgatni lehet, viszont ha több gépre akarod, akkor a volume licensing kell neked, de szerintem nem több 10-100 gépes nagyságrendben mozogsz😆
Egy ms fiókhoz több kulcsot is tudsz csatolni.
0
0
0
0
Core2 avatar
@takumi: Igen valami olyansmi lehet nekem. Amikor a gépet vettem egy fent volt, beirtam az e-mailemet, és azóta az enyém a windows. ugyanezt felraktam egy laptopra, bejelentkeztem, és elfogadta. a harmadik próbálkozás már sikertelen volt, azt irja, hogy a Windows nincs aktiválva, pedig bevagyok jelentkezve.
0
0
0
0
no avatar
Itt egy cikk melyben olvashatjátok miért célszerű Windows 10 -re váltani (azoknak aki még nem a Win 10 -et használt)https://laptopozz.hu/windows-10-haszn…-laptopra/
A Windows 10 telepítéséről is láthattok egy videót, azok számára akik még nem tudják telepíteni pendriveról.
0
0
0
0
💬 10
visor261 avatar
@horvathmiki: Vagy esetleg egy linuxot?

Windows 10
1 gigahertz (GHz) or faster 32-bit (x86) or 64-bit (x64) processor
1 gigabyte (GB) RAM (32-bit) or 2 GB RAM (64-bit)
16 GB available hard disk space (32-bit) or 20 GB (64-bit)

Lubuntu
266 MHz processor
128 MB
3 GB hard drive
Spoiler!
Nem akarok beleszolni a kedves szerző munkájába de én win10-et biztos nem nyomnék fel régi laptopokra,2 laptopon próbáltam, még az xp is gyorsabb volt rajta mint a win10, tudom tudom a hackerek meg a mittoménkik miatt nem biztonságos(véletlenül se a felhasználó jelenti a legnagyobb kockázatot) az xp mert elavult meg minden, az meg hogy meg sincs említve a linux alternatívaként...
0
0
0
0
no avatar
@visor261: Ha tényleg windows-t kéne kiváltani, akkor egy Manjaro jobb választás, Xfce-el régebbi vagy mostani lowspec gépekre.
Vagy egy Cloudready, de az inkább csak netezni 😀
Az a minimum gépigény meg pont arra jó, hogy felbszd az agyad, mert egy használhatatlan rendszered lesz 😃
0
0
0
0
visor261 avatar
@takumi: Én 1x próbáltam a manjaro-t de miután megevett egész mappákat, a biztonsági mentésekkel együtt azóta úgy kerülöm mint a rákfenét...

Bocs de a min 2gb szerintem nem régi laptopokat célozza meg...

Ezzel viszont egyetértek, annyi hogy a minimummal általában együtt skálázódik az ajánlott gépigény is.
0
0
0
0
no avatar
@visor261: Te magad írtad, hogy nem mindig a gép a a szar, lehet hogy (finoman fogalmazva) csak user error, nekem sosem volt problémám a Manjaroval, a Lubuntu sem rossz, viszont nagyon fapados, htoppal figyelve, nagyjából ugyanazt az erőforrás használatot sikerült hozni.
Ez a régi laptop téma meg olyan, hogy kb. 50 ezerért már kapni egy régebbi Thinkpad-et, ami azért még most is ottvan a szeren, a többi régi kacatot meg el kell felejteni, lejárt az idejük.
Linuxot meg azért nem írnak ilyen tömegcikkekben, mert az átlag felhasználó inkább vár 20 percet egy boot-ra, programra windowson, minthogy vegye a fáradtságot, hogy egy pár óra alatt felfedezze magának a linuxot.
0
0
0
0
visor261 avatar
@takumi: Ha a manjaro user errort enged egy drag&drop másolásnál, amivel eltüntet 30Gb adatot nyom nélkül(recuva se találta meg). Akkor maradok a windowsnál aminél kiír valamilyen error-t és bár nem másolta át, az eredeti file megmarad.

Tény, a használt piac is jobb idővel, de ez is felhasználó kérdése, akinek csak zenehallgatásra, sorozatnézésre vagy net böngészésre kell arra jó az 5€ laptop is.

Utóbbival egyetértek "Nem értek hozzá.", nagy úr a kényelem és a nem akarás.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@visor261: 1GB ram éppen addig elegendő, ameddig nem akar az ember netezni, vagy használni programot, ami egy icipicit többet kér, mint egy Paint 😊 Feltéve, ha jó a háttértár. Ha az is egy szektorhibákkal teli vacak, akkor veszett fejsze nyele
(1GB DDR2 rammal és egy erősen kritikán aluli merevlemezzel szenvedek...igazából csak kockulásra használom a gépet, abból is a régi játékokat. Lehetne jobb is, de egyrészt lusta vagyok cuccokat venni, másrészt igen csak kelleni fog a motorgenerálra a pénz, ha elhozom azt a 30 éves szívódezső gögöt 😆😉
0
0
0
0
no avatar
@SuperPuma: Bőven elég az 1GB, csak nem windows alatt 😃
0
0
0
0
visor261 avatar
@SuperPuma: 1 pedig sorozatokat nézek rajta online
2 a hdd olyan állapotban van hogy minden indításnál ezt írja ki
3 kötet és szektorhiba javítással indul
https://cdn-ak.f.st-hatena.com/images/fotolife/a/ausnichts/20160711/20160711173817.jpg
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@visor261: Lehetni lehet, csak baromi nagy szopás a folyamatos memória ürítés. Azt meg ne akard bemesélni, hogy egy annyira szar merevlemezzel gond nélkül tudsz csinálni bármit a géppel.
Nálam pl az egyik vinyó véletlenszerűen dobálta el a partíciós táblát.
0
0
0
0
visor261 avatar
@SuperPuma: folyamatos memória ürítés? nem szoktam olyat csinálni
annyira szar merevlemezzel gond nélkül tudsz csinálni bármit? pontosan annyira szar hogy bekapcsolásnál várni kell 1 picit, de nem annyira szar bármi gond lenne vele bekapcs után Spoiler!
Ne nekem mond hogy az még jó állapot hanem a SMART-nak, én se értem mért akarja hogy új hdd-t vegyek mikor még használható ¯\_(ツ)_/¯
0
0
0
0
no avatar
Gyors kérdés: Win 10 bejelentkezés kikapcsolása? Amikor bekapcsolom a gépet semmi jelszót/ pin kódot ne kérjen, hanem egyből töltse be nekem az asztalt. Szombaton raktam fel a win10 először, lap cpu ram csere történt a 7végén.
0
0
0
0
💬 2
Andor1997 avatar
@csiribi: Ha csak egy felhasználói profil van jelszó nélkül automatikusan be kellene jelentkeznie ,főleg fullosan újrarakva.
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
@csiribi: windows gomb+r
beírod ezt: netplwiz
enter
a pipát kiveszed onnan hogy meg kell adni jelszót a bejelentezéshez
0
0
0
0
ppista avatar
Laptopomba 1HDD van csak C:és D: lemezt csináltam belőle. Win 10-t szeretnék rá rakni akkor le kell szednem a D:lemezről mindent vagy az megmarad, hogy ha csak simán újra telepítem?
0
0
0
0
💬 2
Andor1997 avatar
@ppista: Minden megmarad ,de azon a D partíción kívül viszont ugyebár minden meglévő partíciót törölni kell amikor a telepítő kezdésnél megkérdi,hogy melyikre raknád.Legegyszerűbb ,ha megjegyzed ugyebár ,hogy hány GB-s és akkor tutira nem téveszted el ,hogy azt ne töröld.
0
0
0
0
Wihay avatar
Üdv, először is Windows 10 Pro 64 bit-ről van lenne szó és a következő problémába futottam:

Nem tudok a feladatütemezőbe semmit sem állítani mivel ezt írja ki: A távoli számítógép nem található..
Nem lehet kapcsolatba lépni a cél számítógép feladatütemező szolgáltatásával. Győződjön meg róla, hogy a szolgáltatás megfelelően fut.. bla.
0
0
0
0
bukta2 avatar
Sziasztok, nos van a win 10-em ugye és nincs Fénykép programom amivel megtudnék nézni egy képet, pl ami levan töltve a PC-mre, ez hogy lehet? esetleg én törölhettem le? mert nem rémlik de megeshet, vissza lehet ezt valahogy tenni? max úgy tudok megnézni egy képet hogy a Paint-el megnyitom...
0
0
0
0
💬 4
Andor1997 avatar
@bukta2: Alapból fent kellene lennie egy fénykép nézőnek ,de van jó pár alternatíva PL: XnView ingyenes cucc,rengeteg formátumot kezel bőven jó.
https://www.xnview.com/en/xnview/
0
0
0
0
bukta2 avatar
@Andor1997: Köszi! Ránézek majd
0
0
0
0
bukta2 avatar
@Andor1997: Kösz! remekül működik!
0
0
0
0
Bronson avatar
@bukta2: Én a windows 7/8 típusú fényképnézegetőt használom, kis trükközéssel vissza lehet hozni! 😊
0
0
0
0
bedevir avatar
Sziasztok!

Azon gondolkoztam, hogy tényleg ennyire nem éri meg megvenni a Win 10-et 45k-ért? Igaz, nem 5-10 €, meg nem pár ezer forint, de az örök életre a tied, de akár a dédunokád is megörökölheti, nem? Akár hányszor új gépem lesz (vagy csak az alaplapot cserélem) akkor át tudom vinni, nem mint az OEM verziót.

Bár pont itt jön a kérdés: Tényleg lehet deaktiválni egy OEM (NSLP, SLP (?)) verziót és átpakolni egy másikra?
Láttam nem egy oldalon, hogy ezt (vagy ehhez hasonlót lehet csinálni, nem értek hozzá 😜) meg lehet csinálni scripttel. Azt sose tudtam biztosan beazonosítani, hogy ez melyik verziókkal pontosan, meg hogy legális-e.

Nyilván a Volume Licence copy-kat "illegális" egyenként értékesíteni, de még nem láttam arról cikket, hogy tömegeket dugtak volna dutyiba ezért. Ha jól emlékszem, talán még olvastam is, hogy a jogi szövegbe is belemagyarázható egy kiskapu.

Szó, ami szó, nem teljesen bízok az ebay-es és "olcsó" copy-kban annak ellenére se, hogy azoknak, akik ilyet használnak 80-90%-a megelégedett. Saját magam meggyőzése érdekében szeretném kikérni a véleményeteket, tapasztalatotokat és kritikáitokat (akár a gondolkodásommal szemben 😜) ebben a témában. (Biztos volt erről rengetegszer szó már ebben a threadben, de nem győzött meg egyik se 😃😉

Előre is nagyon szépen köszönöm! 😀
0
0
0
0
💬 3
Andor1997 avatar
@bedevir: Nos a sima néhány ezer forint és valljuk be ,ha csak 3x is aktiválható akkor az jó esetben is 10 év+.Inkább olyat vegyél ha mindenképp eredetiről van szó.
0
0
0
0
bedevir avatar
@Andor1997: Először is köszönöm a választ 😀 másodszor pedig mit értesz "sima" alatt?
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@bedevir: Hát nem 45 rugó ,hanem 1-2 ezer.
0
0
0
0
tibi211 avatar
nekem most tette fel a legújabb frissítést. Az Nvdia-val probléma van telepítés közben. 398.36-ost tudom csak feltenni az újabbakat már nem. Mindig telepítési hibát ír ki. Valaki tud valami megoldást?
0
0
0
0
💬 2
19ati93 avatar
@tibi211: csak a dch nvidia drivereket fogadja el a windows újabb verziója
0
0
0
0
tibi211 avatar
@19ati93: Tegnap előtt újra raktam a wint-t. Szóval már működik. Köszi azért a választ.
0
0
0
0


Lite versions:
Számitóbbgép balSzámitóbbgép jobb