Windows 10

Szerző: Liptik, 2014. August 24., téma
Fórum » Szoftver
Itt mindent a Windwos 10-ről.
Hozzászólások: 4 063
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Sziasztok! Az lenne a kérdésem hogy ha feltelepítem a hálózati kártya driverét stb és lesz Internet akkor a W10 egyből letölti a többi drivert? Mert én ezt olvastam.
0
0
0
0
💬 4
Andor1997 avatar
@Szabolcs0425: Windows frissítéseken keresztül lehetséges,de a videókártyát és a hangkártyát azért keresd ki és saját magad rakd fel ,úgy a tuti.Egyébként pedig alapból fent kell ,hogy legyen a hálózati driver,bár lehet,hogy nálad nincs.
0
0
0
0
no avatar
@Andor1997: Szóval ha jól értelmezem felrakom a Windowsot és egyből lesz net? Komplett gépet veszek újonnan, amin nincs OP rendszer. Bocsi a hülye kérdésért, de csak 7-et meg XP-t telepítgettem eddig.
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
@Szabolcs0425: lemezen meg kell hogy kapd az alaplaphoz tartozó drivereket, ha lefuttatod, biztosan lesz net. nem olyan nehéz egyébként, pont annyira, mint egy játékot telepíteni😆
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
@Szabolcs0425: letölti, ha be van kapcsolva, de a hardvergyártók nem ajánlják
0
0
0
0
bukta2 avatar
Üdv! szeretnék venni egy eredeti windows 10 pro 64 bitet. ha megveszem azt csak 1 gépre tudom feltelepíteni ugye?
második kérdésem, mindenhol más árak vannak, kb menyibe kerül? 40-45k ért látom elég sok helyen de viszont más árakkal is találkozok,most akkor mennyi is?
virágbolti verzióm volt világ életemben de nem tudom, mostanában csak a baj van vele,mondjuk a mostanim az elég régi verziós volt úgy kellett frissítenem az új verzióra ami nem 1-2 órás volt -.-... nem tudom megéri e megvenni erre keresek választ!
0
0
0
0
💬 1
H-ECTOR avatar
@bukta2: [LINK]
spórolj kicsit 😉
0
0
0
0
no avatar
Üdv!

Lassan 1 éve megvan már az új gépem, de még nem volt rajta futtatva semmilyen tisztítás, takarítás. Mit ajánlotok a sok böngészési és hasonló fölösleges dolgok törléséhez? Ccleaer?

Privazer-t is próbáltam volna, de már telepítés után meguntam, hogy mennyi dolgot kérdez. 😀
0
0
0
0
💬 4
Bronson avatar
@tibi222: ccleaner okés, de az ilyen-olyan programok csak placebó hatást váltanak ki, a sok szeméttől csak az újratelepítéssel szabadulsz meg...😊
0
0
0
0
no avatar
@Bronson: Igen, tudom, hogy nem sokat ér, de ami eddig összegyűlt több gb-nyi szemét, azt letörli.
0
0
0
0
19ati93 avatar
@tibi222: Manuálisan appdate-ből törölhetsz ha tudod mi micsoda és fölösleges. Előtte kapcsold be hogy rejtett mappákat lásd. De ccleaner azért nem rossz. Böngészőket meg egyéb dolgokat kitakaritja és helyet is felszabadit.
0
0
0
0
visor261 avatar
@tibi222: Sok választás van, jelenleg én a wise care 365 által nyújtott szolgáltatásokat élvezem.

Itt egy link a hasonlókhoz:[LINK]
0
0
0
0
end996 avatar
Sziasztok!

Új konfig-om lett, a Windows 10 Enterprise-t nem engedte felrakni - állandó kék halál telepítő közben, főleg a network setup-os résznél - ,a Pro felment, de ez is vacakol, kék halálok mindig más hibakóddal, van olyan, hogy elmegy a kép és csak pár mp múlva jön vissza,
olyan is volt, hogy a program bezárta saját magát. Ilyen problémákat - a kék halál kivételével - a régi konfig-ommal nem tapasztaltam. Régen az 1607-es verziót használtam, a mostani az 17134.345-ös.

Mit lehetne tenni, hogy a problémák megoldódjanak?

Válaszokat, segítségeket előre is köszönöm!
0
0
0
0
kmetovics avatar
Sziasztok.
Nekem most az csinálja a gép, h nem engedi használni a tálcát. Nem tudom megnézni a naptárat, az órát, meg a win zászlóra sem bírok rálépni. Alt f4-gyel kell kikapcsolnom a gépet.
Ha rálépek a tálcára jobb klikkel, h tálca beállítások, akkor bedja, de abban a secben ki is lép belőle. És a tálcazárolás is ki van kapcsolva.
Érdekes eddig nem csinálta ezt. Csak tegnap kezdte el.
0
0
0
0
💬 7
Andor1997 avatar
@kmetovics: Lehet valami frissítés csinálta.Nálam például ha a google chrome-ot elindítom ,az összes ikon eltűnik,mintha nyomtan volna egy frissítést (F5).
0
0
0
0
kmetovics avatar
@Andor1997: Lehet, h az a baj, mert kiírt vmi hibát, h pár frissítést nem sikerült telepíteni. De az is eltűnik pár mp múlva, amint megnyitom. Múltkor is frissítette vagy 8-9órán keresztül, de azon kívül semmi nem történt. Érdekes win7-nél kiírta, h hány db frissítés található. Itt meg b*ssza se kiírni. Csak annyit ír, h letöltés X%, inici(mittudomén mit csinálás), meg telepítés függőben, majd ezt kezdi előröl. Komolyan mondom ez a win 10 egy kalap fos.
Most ráléptem, h karbantartás, hátha az csinál valamit.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@kmetovics: Hát ha 8-9 órát dolgozik ,az már magában gáz,másfelől meg be lehet állítani a frissítések egyik fülén ,hogy ne töltse le egyből az új dolgokat,csak akkor,ha már tuti,hogy jó.Meg én alapból úgy szoktam,hogy rányomom ,hogy szüneteltesse,majd ha a szünet vége felé közeledik az idő ,és van lehetőségem lefrissítem és kész.Például a 1809-et még nem is tudom elérni ebben módban,csak ha átállítom.
https://i.imgur.com/pzP4rsg.jpg
0
0
0
0
kmetovics avatar
@Andor1997: Nálam az ilyen ablakokat megnyitja, majd ugyanúgy bezárja 2mp múlva. Hát ez már röhej.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@kmetovics: Hűha 😕 na olyat nem láttam még.Lehet vírus,járhattál olyan helyen?Esetleg egy rendszer visszaállítást próbálj meg.
0
0
0
0
kmetovics avatar
@Andor1997: Most felraktam a legújabb driver frissítést, ami opcionális és most már bead mindent Végre.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@kmetovics: Naaa 😃😉
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok ! Egy olyan kérdésem lenne hogy most jelenleg Win7-esem van de szeretném a Win10-et feltenni. Ilyenkor simán csak ahogy egy freedosra telepíteném rárakom USB-re és a biosban átállítom a bootolást ? Tehát egyszerűen ,,rátelepíti a 7-esre a 10-est és felteszem ? Előre is köszi s segítséget.
0
0
0
0
💬 6
H-ECTOR avatar
@james007: igen. aztán amint elindult a telepítő, formázhatod a rendszerpartíciót és mehet rá a 10es
0
0
0
0
no avatar
@H-ECTOR: Rendben köszi sokat segítettél, egyelőre magamtól nem mertem volna elkezdeni. SZóval akko ugyanúgy biosban átállítom pendrivra a bootolást beolvassa felteszem és akkor megy a telepítő ? Tesóm laptopjára már tettünk fel így 10-et de inkább megkérdezem.
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
@james007: vannak lapok ahol van külön boot gomb, akkor nem kell a boot sorrendet módosítani, csak egyszeri usb bootot indítani. azért a rendszerpartícióról ments el mindent ami kell
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@james007: Nos ,ha simán van telepítő készleted,attól nem biztos ,hogy pendrive-ról bootol majd.Ha ISO fájlban van,ami a hivatalos microsoft oldalról leszedhető,akkor viszont ott sem elég ,ha arról átmásolod a tartalmat,hanem kell hozzá a RUFUS nevezetű program,mely bootolhatóvá teszi a pendriveot.
0
0
0
0
no avatar
@Andor1997: Megoldódott köszi. A rufusnál a virusirto az egyik fájlt veszélyesnek érzékelte ezért nem rakta rá és igy hibás lett a telepitő de már fenn van a Win. 😀
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@james007: Ja igen,hát az is vírusirtó függő,hogy szól-e vagy sem.De örülök,hogy végül "WIN"-lett😂
0
0
0
0
bendeguz avatar
Sziasztok srácok! Valaki segítsen szeretnék energiagazdálkodási sémát váltani, de ahogy váltok vissza ugrik kiegyensúlyozottra. A cél a teljesítmény centrikus vagy a maximális teljesítmény séma. (egyénit se enged beállítani) Előre is köszi a válaszokat sokat segítene mert olyan droppokat produkál a gép játék közben hogy felháborító!
0
0
0
0
💬 16
Andor1997 avatar
@bendeguz: Érdekes,pedig át kellene állítani magát.Egyébként bár sok helyen ajánlják ,ha droppol valami,akkor annak bekapcsolásával sem valószínű drasztikus javulás,nyilván egy próbát megér.Egyébként milyen játékról lenne szó?Spoiler!
Ha bekapcsolod ,akkor a processzorod ,bár kihasználtság szempontjából alapjáraton 0% körül fog mozogni,de az órajel folyamatosan maximálison lesz,nyilván ezt tudod is,de hosszú távon nem biztos,hogy ez jó lenne neki.Bár nyilván ha folyamatosan csak játékra használod ,akkor nem gond annyira,azok úgy is hajtják.
0
0
0
0
xCube avatar
@Andor1997: Ha az energiatakarékossági funkciók a tuning miatt ki vannak kapcsolva, akkor a proci eleve nem áll vissza csökkentett órajelre. A pedig gyári órajelen van, akkor nem árt a procinak a folyamatos alap órajel. Korábban nem is léteztek ilyen takarékossági megoldások és mégsem mentek tönkre hamarabb a procik. Illetve attól, hogy az órajel folyamatosan adott szinten van az még nem azt jelenti, hogy a proci pörög is, hiszen nem fut rajta semmi.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@xCube: Ki kell kapcsolni a Speed Stepet és már normál szorzón fog menni végig. A régi 2-300Mhz órajelű procinkál nem is nagyon lett volna értelme a dolognak. Pentium 4-nél is vagy 200Mhz-el csökkent a terheletlen órajel, mikor bejött az új funkció.
0
0
0
0
xCube avatar
@SuperPuma: Az órajel csökkentése csak a modern prociknál jött be a képbe, leginkább azért, mert vannak alkalmazások, ahol az alacsonyabb órajel is kellő eredményt hoz. Ami sokkal fontosabb az a különböző C-State -ek alkalmazása (ez a 486 -os procikban került először alkalmazásra) és a részegységek adaptív lekapcsolása. Az órajel lecsökkentése már csak hab a tortán, a legtöbb energia viszont nem ezzel kerül megspórolásra.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@xCube: Nyilván károsodni nem fog ,de azért jobb,ha mindig nincs maximális órajelen azért. (szerintem)
0
0
0
0
xCube avatar
@Andor1997: Van egy minimális degradálódás, de az is inkább akkor jelentős, ha az üzemre tervezett feszültséget túllépi az ember.
0
0
0
0
bendeguz avatar
@Andor1997: A lényeg az,hogy vettem egy gtx 1060-at annak reményében, hogy ezt még kihajtja az i7 3770(ami asrock extreme 6 alaplappal elvileg 4.3ghz-en ketyeg).Na már most mindegyik játékkal amivel előtte játszottam:bf1, gta 5, far cry 5, maffia 3 stb. ezeket az előző kártyámmal nyilván csekélyebb beállításokon de hozta a 60fps-t vsyncel!(r9 280x) Én személy szerint úgy gondolnám, hogy ezt a vga-t azért még kitudja hajtani illetve a youtube-on kb csak a bf5-nél volt tapasztalható bottleneck effektus ergo azt gondoltam, hogy sima hisz nekem még sokszor erősebb konfigom volt a videókban szereplőkhöz képest és mégis ultrán 50fps van mondjuk bf1-ben csak úgy nem droppol ha ugyanúgy használom mint az előző vga-val ami nevetséges főleg, hogy a videók a bizonyíték, hogy valami nem stimmel. Szóval röviden ennyi szerintem nem indokolt, hogy ennyire rossz legyen olyan volt eleinte mintha a vga egy kínai szar lenne úgy ingadozott a sebessége. 😃 Esetleg próbáljam meg oc nélkül hátha stabilabban hozza a dolgokat?
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@bendeguz: I7 3770K-val van videós ,aki egy 1070Ti-vel párosítva játszik,bár biztos ,hogy nem olyan,mint egy mai i7,de azért az 1060-at vinni kellene.A BF meg más téma,az egy más kategória,ráadásul rosszul is volt összeoptimalizálva.
0
0
0
0
bendeguz avatar
@Andor1997: persze én is "tudom hogy mennie kell" de nem megy hiába állítgatom,hogy inkább a vga legyen terhelve sehogy nem érem el azt a 80-90fps ultrán full hd-ban. Most is játszok oc nélkül 3.4ghz-en 60fps körül lötyög amiensen de nem szalad feljebb 59-67kb érted és ez a fájdalmas, hogy vsync nélkül is ilyen gyatra. Komolyan olyan mintha selejtes lenne a kártya eddig, mert szerintem ez minden csak nem normális 😃
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@bendeguz: Háát játék függő,de ha dropp van,akkor szerintem lehet ott már a procinál kéne kutakodni (nyilván így távgyógyítást végezni elég nehéz,csak tipp.)
0
0
0
0
bendeguz avatar
@Andor1997: Persze nyilván. Én nekem annyi fura, hogy soha nem pörög fel a számláló 70fps fölé és figyelem folyamat msi afterburnerrel a proci vga kb mindkettő 60-90%-on pörögnek tehát még nem botlik meg elvileg mégse moccan semerre és ami inkább siralmas hogy nem tudja a fix 60-at full hd-ben 😃 csak ha leveszem a beállításokat és vegyesen használom 😃 Nekem egyelőre olyan mintha valami driver lenne a bűnös mert ez így annyira gagyi, hogy lassan email-eket írok a nagy gyártóknak, hogy mizu? 😃
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@bendeguz: Volt rossz Driver egyébként Forzához régebbit kellett vissza tenni ,úgy lett akár 10 FPS-el több.Elvileg a 399.24-et kellett visszatenni ,másra nem tudom,hogy van-e hatása.De elvileg már lehet javítva lett.
0
0
0
0
bendeguz avatar
@Andor1997: Megpróbálom köszi a válaszokat! 😀
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@bendeguz: Az még nem jutott eszedbe hogy akár a monitor is lehet szűk keresztmetszet a nagyobb FPS-nél? Csak azért mert az 60Hz-es, így én ránéznék bekapcsolt vsync-el tartja-e a fix 60 FPS-t ha igenn akkor már meg is van a hiba oka. Nekem is 1060 van 60Hz-es monitorral, de egy i5 6600 mellett, és nekem legtöbb játékban be van kapcsolva a vsync. Egyedül a régi NFS Underground 2-ben van kikapcsolva, mert ha bekapcsolom akkor droppol a játék 60 FPS mellett. Anélkül meg beáll fix 120 FPS-re és megszűnik a droppolás. Viszont ami játékokat írtál, egyiket sem próbáltam még.
0
0
0
0
19ati93 avatar
@bendeguz: cpu/gpu használat hogy áll játék közbe?
0
0
0
0
bendeguz avatar
@19ati93: Feljebb minden fontosabb adatot leírtam,de megoldottam köszi tudtam, hogy nem stimmel egyébként a vsync-el akartam játszani csak szánalmasnak tartottam, hogy 1060-al nem tartja a fix 60-at csak butitott grafikával. Mivel azt mindenki tudja, hogy 60hz-es monitoron csak 60fps-ed lesz azonfelül pörgeted a kártyát feleslegesen pont ezért vettem ezt mert full hd-én ez elég a 60 fixhez mivel amúgy se tud sokkal többet maxon csak fura volt, hogy nem tartja és be is igazolódott amit gondoltam, hogy a proci pihent. A megoldást egy videó jelentette miszerint a feladatkezelőben a részletek fül alatt az adott játéknál jobb klikk prioritás és beállítod magasra és csókolom már is megy a 60fps fixen vsyncel full hd ultrán bár a felesleges grafikai szarságokat így is csak high-on hagytam hisz ha nincs különbség inkább legyen stabilabb, na mindegy egy szó mint száz megoldottam magamnak végül, de azért köszönöm a segítőkészséget megint csak! 😀 ui.:tisztában vagyok vele,hogy lehet több fps-ed főleg profi fps játékokban én is észreveszem a különbséget de a bf1 nekem simább a fix 60fps-el(mivel 60hz-es a monitorom), ettől független ha cs-zel vagy cod4-zel nyilván tolod vsync nélkül de azokban a játékokban nem is annyira para szerintem a tearing illetve beáldozod a gyorsaságért szóval eljutottam oda,hogy ha gépem nem tud 144fps-t folyamat akkor nincs értelme olyan monitort vennem (144hz) mert ugyan úgy "szar" főleg, hogy akkor már full hd-ét is váltanám legalább 2k-ra ennyit akartam köszi a megértést peace!
0
0
0
0
Andris18 avatar
Talán ide illik a legjobban, win-10-en futó Spotify-nál van olyan opció hogy hardveres gyorsítás. Nekem külön nincs hangkártyám csak ami integrálva van (ez: Realtek ALC887). Megéri bekapcsolni a gyorsítást? Köszi!
0
0
0
0
💬 2
Andor1997 avatar
@Andris18: Veszíteni nem vesztesz semmit,rossz hatással nincs rá.
0
0
0
0
Andris18 avatar
@Andor1997: Köszönöm!
0
0
0
0
xsebix avatar
Udv!

Szerintetek erdemes lenne Win 7-rol Win10-re valtani? Lenne barmi pozitiv hatasa vagy miert erheti meg win10re valtani?

Meg parhonapja vettem egy win10 kulcsot, de sose vettem ra magam az ujra telepiteshez es igzabol bajom sincs a win7-tel csak ha lenne barmi jotekony hatasa akkor feldobnam a win10-et, de ha semmi pluszt nem hoz lenyegeben akkor marad meg a win7. 😃

Elore is koszi a segitseget!
0
0
0
0
💬 6
reszler112233 avatar
@xsebix: Tudomásom szerint a 7-hez már nem nagyon jön sok frissítés csak nagy ritkán, és egy idő után azt hiszem, 19 vége és már semmilyen támogatása sem lesz. Különbséget a kettő közt én nem nagyon látok max mintha a 10 jobban kezelné a memóriát és kevesebbel is beérné.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@xsebix: Ez nem is kérdés,egyértelműen válts Win 10-re.
0
0
0
0
roba1996 avatar
@xsebix: Windows 7 hez megszünnek a frissitések és a windows 10 nek jobb a kernelje is illletve jobban mennek rajta a játékok is és még annyi ,hogy egy csomó új játék nem támogatja már a win 7.et
Szoval érdemes win 7 ről 10 re váltani
0
0
0
0
19ati93 avatar
@xsebix: Szebb jobb és gyorsabb a 10. + Több a támogatás.

Főleg ha van eredeti key-ed hozzá nem kérdés hogy válts.
0
0
0
0
Andris18 avatar
@xsebix: Sokáig volt hetesem, kb egy éve váltottam és eddig nem volt vele sok gondom. Könnyen megszokható! Játékok miatt érdemes váltani meg az erőforrásigénye is kevesebb szerintem!
0
0
0
0
FoLey avatar
@xsebix: Meg ugye a mostani hardvered jobban kiaknázza a Windows 10 így nem kérdéses a váltás.
Nekem a megjelenése óta Windows 10-em van még bétát is kipróbáltam.
0
0
0
0
bukta2 avatar
Üdv! nem régiben tettem újra tesóm gépét meg az enyémet is, mind kettőnknél jelentkezik az a jelenség hogy Chrome/exproler/Firefox böngészőnél hogy megnyitom pl Facebook /youtube/Gepigeny magyarán tök mind1 mit és csak tölt tölt tölt...ha átkattintok egy olyan oldalra fellül ami már bevan töltve és visza arra amit tölt akkor bejön egyből (bár ez sem működik mindig) nem tudom mi lehet ez a jelenség de brutálisan idegesít már... 200MB-os a netünk ami 24.7mb /sec letöltést eredményez így nem hinném hogy a nettel lenne a gond mert a gépek bekapcsolását követő kb 10 percben jó utána kezdi a hülyeségét... nem tudom mi az oka de már sokszor felidegesít...
Mindenből a legújabb van fent Driverek/win 10 friss,Defender meg az Eset Smart fent van, de amikor csak a Defender volt akkor is ugyan ezt csinálta... (tesómnál csak a Defender van) már néztem eszközkezelőt is, nem vettem észre semmi különöset, tehát fogalmam sincs mitévő legyek.
0
0
0
0
💬 3
Ladis avatar
@bukta2: Szia!
Érdekes probléma, megpróbálnám ezeket a lépéseket:
- Mikor megnyitol egy lapot, megnézném közben a feladatkezelőt és azon belül a cpu használatot, elképzelhető hogy egy malware becsúszhatott ami lassítja a dolgokat.
- Meny át csökkentett módba hálózattal és nézd meg hogy a jelenség ott is megvan e.
- Kapcsold ki a böngésző bővítményeket és teszteld úgy.
- Vírus és malware keresés, malwaret esetleg egy külön programmal is. Tapasztaltam már hogy hiába raktam újra a C-t ha a kis komisz másik meghajtón bújt meg. 😆
- Mivel két gép van de a probléma közös, esetleg ha van router akkor resetelni és újra beállítani.
- Elképzelhető hogy a szolgáltatónál van valami.
- Válts DNS szolgáltatót, van mikor az internetszolgáltatóé meghülyül, Diginél előfordult, de nekem továbbra is volt internetem, mert nem az övékét használom.

Itt van pár ingyenes DNS szolgáltató:
- Google - 8.8.8.8 / 8.8.4.4
- OpenDNS - 208.67.222.222 / 208.67.220.220
- CloudFlare - 1.1.1.1 / 1.0.0.1

Üdv!
0
0
0
0
bukta2 avatar
@Ladis: bár a felét nemértettem a mondandónak mivel azt se tudom mi az pl hogy malwar gondolom valami vírus lehet
de minden esetre köszönöm a kielégítő választ! utána járok a dolgoknak!
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@bukta2: Malware= bányászvírus ami a gép egy adott részét terheli.
Futtass egy Malwarebytes-t és az ki fogja dobni az-e a hiba forrása.
0
0
0
0
Bioritmus avatar
Sziasztok.
Egy kérdésem lenne csak. Az a bizonyos "Szolgáltatásgazda: Előtöltés" mi a halál és mi a rákot csinál? :/ Csak mert rendesen unom már hogy néha random napokon random időben elkezdi és akkor a lemezhasználatomat 99%-ra felpörgeti én meg csodálkozok hogy 2-3 havonta cserélhetem a vinyómat..illetve lehet ez ellen valami tenni hogy ne kezdje el állandóan csinálni? :/
Köszi a segítséget előre is!
0
0
0
0
💬 3
Ladis avatar
@Bioritmus: Szia!

Előre betölti induláskor az adatokat a ramba, ha nem tévedek. HDD esetén hasznos, SSD esetén szerintem kikapcsolható.
Nálam még soha nem csinált ilyet. Víruskeresés, újratelepítés volt? De figyelembe véve, írtad hogy 2-3 havonta muszáj cserélned a HDD-ket, én ellenőriznék más dolgokat is, gondolok itt a tápra pl (Tudomásom szerint nem a legjobb fajta, de kijavítanak ha tévednék.) , hogy nem e az gyilkolja a merevlemezeidet.

Szolgáltatásokba letilthatod "Előtöltés" néven keresheted. 😀

Üdv!
0
0
0
0
Bioritmus avatar
@Ladis: Köszönöm a segítséget. Tápom már nem az ami profilon meg van adva kb 3 hónapja lett cserélve az is cserélve viszont azt most hirtelen nem tudom fejből milyen típusú :/ újratelepítés nincs 2 hete hogy csináltam el is cseszett pár dolgot (pl Rainbow Six közben a discord prioritását állandóan lerakja alacsonyra csak úgy magától) vírust kb naponta keresek amennyire beszari vagyok a gépemmel kapcsolatban 😃 😃
Nem is tűnt volna fel egyébként ha nem lassult volna be néha random a gépem és nem néztem volna meg..minden alkalommal ez tehet róla hol játék közben hol úgy hogy egész nap csak streameket vagy valami filmeket néztem 😃
Lehet hogy a napokban veszek egy minőségibb tápot ha tudok esetleg meg már alapból is tervbe van egy SSD, addig meg letiltottam 😃 köszönöm szépen a segítséget! 😀
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Bioritmus: Alapjáraton Ladis által írtakat csinálja.
Előre betölti induláskor az adatokat a ramba, ha nem tévedek. HDD esetén hasznos, SSD esetén szerintem kikapcsolható.

Ezen felül igen ,néha rájön az 5 perc,de amit elkezded használni a gépet,főleg játszani,vagy akármit,akkor úgy csinálja/úgy kellene csinálnia,hogy ne nagyon hátráltasson.Ha a vinyóid elromlanak,akkor szerintem is át kellene nézni más dolgokat is.
0
0
0
0
zolcsi86 avatar
Sziasztok!
Pár napja a következőt írja ki a gépem. "Windows licence hamarosan lejár", aktiválni kell a gépházban?"
Naponta többször is jelzi ezt nekem.
Meg kellene vennem, vagy mit csináljak szerintetek??
Boltban rakták nekem össze, win 10-et is ők telepítették.
Segítséget előre is köszönöm!
0
0
0
0
💬 5
Manyik75 avatar
@zolcsi86: Szia!
Ha a boltban fizettél a Win10-ért akkor szolj nekik mert az eredeti nem írja ki az emlitett szöveget.
Ha nem fizettél külön a winért akkor valoszinüleg kalóz win van fent amit a frissítés megfogott.
A haverom járt így nemrég és nem is tudta már semmien aktivátorral "legalizálni" a wint.
Mondtam neki vegyen ebay-en kulcsot és kész.
Rékereset és valami 2ezer forint körül vet win10pro kulcsot, szerintem annyit megér, nekem még anno a 7 röl frissitett ami eredeti volt és azóta sincs bajom vele . 😃
0
0
0
0
zolcsi86 avatar
@Manyik75: Köszi a segítséget!
0
0
0
0
Bronson avatar
@zolcsi86: Lépj kapcsolatba a bolttal, ha eredeti windows, akkor kell hogy adjanak licensz kulcsot. de lerázhatod a dolgot egy kis letöltés után, ha érted, mire célzok...😊
0
0
0
0
CsocseX avatar
@zolcsi86: Szia!

Igen, nálam is jeletkezett. (virágbolti aktiválás) Egy eredeti OEM kulcs vásárlással oldottam meg. 😃
0
0
0
0
roba1996 avatar
Mennyire érdemes bekapcsolni a játékmodot nagy jelentősége van a játékoknál teljesítményben?
0
0
0
0
💬 2
Andor1997 avatar
@roba1996: Elvileg ahol lehet ott aktív már magától,de igazából nem venni észre semmit,sőt van olyan játék,ahol plusz droppot okoz.De minden gép más próbáld ki ,tapasztald ki,hogy mit tud,sokra ne számíts azért.
0
0
0
0
roba1996 avatar
@Andor1997: Köszönöm szépen a segitséget!
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
Sziasztok!
Olyan kérdéssel fordulnék most ide, ami nem tudom, hogy kit érinthet de szerintem gyakori dolog lehet és eddig engem hála égnek elkerült.

Tervezett gépem megvalósulás útjára lépett így már csak a Windows kérdése maradt meg bennem.

Ha a mostani gépemben lévő Hdd-t átrakom majd az újba, akkor elvileg a Windows azon már egyből fel tud állni és csak az új driverek kellenek hozzá? Elméletileg ez így működik már, de még sosem próbáltam.

A másik kérdésem, hogy miután ez megtörtént és minden jó, szeretném ha a Windows a Hdd-ről egy M.2 Ssd-re menjen át.
Ezt meg lehet oldani úgy, hogy egész egyszerűen gépházból újratelepítem a Windowst és kiválasztom, hogy melyik drive-ra kerüljön?

Válaszokat előre is nagyon köszönöm!!!
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! Akadt egy olyan problémám hogy miután bekapcsolom a gépet van hogy rögtön van hogy kicsit később de újraindul. Mindig csak egyszer azaz miután ujraindult utána jó viszont ha én normálisan ahogy kell kikapcsolom és újra elindítom akkor is újraindul magától. Mi lehet a baja?? Elég idegesítő.
Előre is köszi a segítséget!!
0
0
0
0
Direwolf avatar
Helló. Ha jól tudom a Microsoft hivatalos oldaláról le lehet szedni a Win 10-et és azt aktiválni utána kulcsal (ha van kulcsod illetve aktivátorod) Na most nekem van egy nem teljesen legális változat is amit már használtam és semmi gond nem volt vele aktiválás után. Ajánlatos inkább az eredetit leszedni és azt beaktiválniM Vagy tök mind 1? Válaszokat köszi előre is 😀
0
0
0
0
💬 1
Andor1997 avatar
@Direwolf: Annyiból ajánlatosabb,hogy az eredeti oldalon a lehető legfrissebb verzió van fent,amit bőven megéri leszedni,mert helyenként elég nagyot változtattak rajta,de egyébként mindent ugyan úgy elfogad,mint a te meglévő verziód.Úgyhogy nyugodtan szedd le,az a legjobb 😉
0
0
0
0
Andris18 avatar
Sziasztok!

Most hogy bekapcsoltam a gépet a google chrome egy idő után vacakolni, kezdett. Belassította a gépet akadozott. Ha bezárom akkor minden oké, úgy tűnik. letöröltem és újra visszaraktam de megint ugyanaz. SSd-n van ram is van elég szóval nem nagyon értem. Malwerbytes nem talált semmit. Még az fordult elő hogy kiírt valami hibát hogy nincs hozzáférése a videokártyához??? gyorsan eltűnt nem tudtam rendesen elolvasni.
Bárkinek bármi ötlete van?
0
0
0
0
DDarkness avatar
Üdv. Van egy öregebb laptopom. HP DV6700 (AMD Turion 64 X2 + GeForce Go 8400M GS + 4GB RAM + 128GB SSD). Erre windows 7 vagy windows 10 lenne a jobb választás. Igazából nem tudom, hogy a 7-es eszik-e több vasat vagy a 10-es, így inkább itt teszem fel a kérdést. Meg presze 32 vagy 64 bites rendszer lenne a jobb választás rá?
0
0
0
0
💬 2
hashimoto avatar
@DDarkness: Windows 10 kevesebb erőforrást igényel, szerintem elfér egy 64bites rajta.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@hashimoto: Hát ha szeretnénk, hogy az összes memóriablokkot megcímezze, akkor kell a 64 bites 😆
0
0
0
0
zolcsi86 avatar
Sziasztok! Nem tudom ide kell e írni, de a gépemen van egy olyan program, hogy Web Companion. Erre nekem szükségem van, vagy letörölhetem?? Volt olyan oldal, ahol azt olvastam, hogy káros.

Köszi előre is a segítséget!!
0
0
0
0
💬 3
Andris18 avatar
@zolcsi86: Mivel annyi oldalon írják hogyan távolítsd el, gyanítom mehet a kukába. Én tegnap töröltem ki laptopon és nem hiányzott sehol.
0
0
0
0
zolcsi86 avatar
@Andris18: Köszi szépen!!
0
0
0
0
Andris18 avatar
@zolcsi86: Szívesen! 😀
0
0
0
0
Louis Cyphre avatar
Csá,
leszögezem, büdös életbe nem használtam W10-et, mindenki annyi rosszat mond róla, és ahogy látom itt sem dicséri agyon. Most viszont itt van a Forza, a State of Decay 2, és új gépet vettem, nyilván szeretnék az exkluzív cuccokkal játszani, de egyrészt nem tudom, mennyire lesz problémás a rendszeres játékaim, GTA 4-5, Mafia 3, Mirrors Edge 1-2,Just Cause 2-3, na meg nálam minden gépemen befigyel a jó öreg Vice City is, ezekről nem szeretnék lemondani.
A másik, halottam, hogy elég sok FPS-t levesz a 7-hez képest, egy ilyen konfiggal tudnék normálisan játszani:
-Deszka: Asus Rog Strix Z270F
-Proci I7 7700
-VGA: Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming 8Gb OC
-Ram: 16 GB G.Skill Aegis 16Gb 2400Mhz DDR4

Vagy inkább hagyjam a 7-et, a 2 W10 játék nélkül még talán túlélem...mintsem hogy élvezhetetlenül szaggassanak a meglévők, vagy játszani se tudjak velük.
0
0
0
0
💬 8
FoLey avatar
@Louis Cyphre: Nemtudom hol hallottad,hogy Windows 10 kevesebb fps-t vesz le.
Olyan ökörség mint amikor Photoboy említi hogy az amd kazàn és még is magasabb hőfokon volt i7 8700-el mint az én procim. 😊
0
0
0
0
Louis Cyphre avatar
@FoLey: Huh, a mikor a GTA 5 kijött tele voltak a fórumok, nem indul, lassú, stb. Meg általában mindenhol a sírást olvastam, jaj, filmnézés, játék közben befrissít, kérdezés nélkül újraindít, mondjuk ennek utánaolvastam, állítólag nem lehet kikapcsolni az update-et.
De egy próbát megér.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@Louis Cyphre: Konkrétan a GTA5-el nem játszottam soha, de nekem csak akkor volt lassú a 10 mikor elsőnek került a gépre és nem volt még minden driver lefrissítve a legújabbra. Újra meg nálam magától még sosem indult ha ment film vagy játék a gépen, még akkor se ha pihentetve volt a tálcán. Egyedül akkor indult eddig újra magától mikor semmi nem ment rajta, és csak tétlen állapotban volt, és akkor frissítést telepített. És nekem is megy az update, és igaz hogy szed magának játék, filmnézés vagy más használat mellet is frissítést, de ha nem folyamatos netet igénylő játékkal játszol, akkor észre sem venni, csak amikor kilépek, akkor jelzi hogy újraindítás szükséges, bár van hogy csak kikapcsoláskor látom hogy van megint frissítés. Nagyon ritkán van az hogy játékot tálcára vágja és írja, hogy frissítés miatt újraindítás szükséges, de akkor is engedi halasztani, így simán menthetem a játék állását és utána engedem neki az újraindítást, de volt már hogy órákig húztam így hogy elhalasztottam.
0
0
0
0
szilver avatar
@Louis Cyphre: Éppen pár fps-el többet ad 😉
0
0
0
0
Louis Cyphre avatar
@szilver: Hát, ha még több is az FPS, akkor tényleg megér egy próbát.😀
0
0
0
0
Andris18 avatar
@Louis Cyphre: Sokáig vonakodtam és váltottam. Csak kikapcsolásnál vagy újrandításnál frissít illetve néha lehet választani hogy csak simán kapcsold ki ne frissítéssel. Gépezés közben sose indult el magától, nagyobb frssítéseket bizonyos ideg el is lehet halasztani.Teljesen ha jól tudom nem lehet letltan őket. De jobb is a bztonság. Ha felkerült törlhető és akkor (egy ideig gondolom) úgy is marad. A bootolás is gyorsabb ssd-n 10ről mint 7-ről (már akinek számít pár másodperc). És a felületét meg lehet szokni ha olyan alap user vagy mint én. 😀
0
0
0
0
szilver avatar
@Andris18: Registry-ben kilehet kapcsolni végleg az update-et.Régebben csináltam,pontosan már nem emlékszem hol mit kell átírogatni sajna :/
0
0
0
0
hashimoto avatar
@Louis Cyphre:
mindenki annyi rosszat mond róla, és ahogy látom itt sem dicséri agyon

Mert a sok szerencsétlen megragadt a winfos 7-nél, a 10-et meg olyan marha nehéz megszokni ugye.. 😃

Nem vesz le semennyi FPS-t, inkább még jobban is mennek a játékok, böngészés is gyorsabb, nem eszik annyi memóriát mitn a 7.

Azért, ha egy 7700+1070 mellé windows 7-et teszel fel.... 😃
0
0
0
0
Payphoner avatar
Sziasztok!

Mai nap történt az hogy nem tudok semmilyen .iso fájlt megnyitni. Elösször azt hittem azzal van a gond amit éppen megnyitnék, de bármelyiket is próbálom megnyitni csak gondolkodik. Na mondom jo akkor kibabrálok én veled, feltettem a daemon toolst és láss csodát ott sem nyit meg semmit. Amikor bármilyen virtuális meghajtót próbálok megnyitni azt írja újraínítás szükséges.

Tegnap még teljesen jól megtudtam nyitni bármit, ma egyszerűen meghalt e téren a windows. Valami tipp hogy mi történhetett?
0
0
0
0
💬 2
CsocseX avatar
@Payphoner: Lehetséges, hogy valamilyen frissítést letöltött a rendszer, és amiatt nem működik. (korábban voltak ilyen problémák) Próbálkozz ellenőrzési pont visszaállítással egy korábbi pontra. (a legutóbbira) Ha ezek után működik, és újra letölti a frissítést automatikusan, majd megint nem működik, akkor a MS lesz a ludas.

Így vaktában ennyit tudtam. Persze sokminden más is lehet.

Hogy érted azt, hogy megnyitni? Windows Explorerben szeretnéd? Próbálhatod még a Virtual CloneDrive nevű progit is. Nálam szépen működik. (bár nagyon ritkán mountolok)
0
0
0
0
pinkyke avatar
@Payphoner: ha a 1803-mas verziot használod rakd vissza 17-es verzióra és menni fog.
az új frissités nem igazán jó legalábbis több erőforrást zabál feleslegesen és van olyan is amit ki sem lehet kapcsolni
én tegnap váltottam 1803-mas ra és feltünt hogy tele rakta sok szarral amit nem is használok és nem lehet kikapcsolni sem ugy hogy én vissza raktam a az elözőt ezt meg kenje a hajára a microsoft.
0
0
0
0
Andris18 avatar
Üdv mindenkinek!
Eszközteljesítménynél jelez olyat, hogy: "Néhány alkalmazása működése leállt, futassa a megbízhatósági hibaelhárítót az esetleges problémák megoldásához" ezt a windows áruházból tudnám letölteni. Csakhogy én semmit nem vettem részre hogy nem úgy műkdne ahogy szokott. Fontos ezt megcsinálnom vagy ez semmiség?
0
0
0
0
Matthew1994 avatar
Hali emberek! Valaki tudna abban segíteni, hogy hogyan tudnám visszarakni a Teredo Tunnel Adaptert a gépre, mert lassan már letépem a f@szomat... Az nem működik, hogy eszközkezelőből visszarakom, mert a Microsoftos programok alatt nem jelenik meg akármit csinálok. 😕
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
sziasztok
az lenne a kérdésem higy ujraraktam a win és a
visual c++ redistributable 2005 töl egészen 2013 ig nincs gond de a 2015 és a 2017 et nem tudom telepiteni mert azt irja hogy van már fent jobb pedig nincs.

ezt hogy lehet?
0
0
0
0
💬 4
Andris18 avatar
@Van Helsing 25: Innen próbáld meg letölteni a 2017-est
[LINK]

Ha van olyan lehetőség a telepítésnél hogy repair akkor használd azt. Esetleg mielőtt ez feltelepíted az alkalmazások és szolgáltatásokban töröld ki a meglévőt ha megvan. 😀
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@Van Helsing 25: Azért mert lehet a 10 magának feltette csak nem látod. Van valami program, játék ami kéri amúgy? Ha nincs én nem erőltetném a dolgot.
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
@reszler112233: nincs olyan játék edig csak a 2013 mas kellet
0
0
0
0
Andris18 avatar
@reszler112233: Nekem az alkalmazasoknál kiírja hogy van (mondjuk lehet a visual studio miatt), de igazad van amíg nem kell addig mindegy hogy megvan vagy nem. 😀
0
0
0
0
Andris18 avatar
Másnál is csinálja, hogy bekapcsoláskor bejön a zárképernyő aztán gyorsan vált egy színre majd egy másikra majd újra zárképernyő, mindezt kb 1 msáodperc alatt?
0
0
0
0
tibi211 avatar
Üdv. Frissítés után nem működik a via audio drvier újratelepítettem és nem oldotta meg a problémát. Ha meg akarom nyitni a programot nem történik semmi. Viszont a fejhallgatón van hang de az 5.1 hangfalon nincs.Valami javaslatot tudnátok adni? Köszi.

Mostmár el se tudom távolítani a programot MSD hibát ír ki mikor le akarom törölni. Mikor telepíteni akarom akkor meg azt írja hogy hiányzik a csomagból fájl,töltse le újra és próbálkozzon újra.(és ez dvd-n van rajta)
0
0
0
0
DDarkness avatar
Az mi, hogy tegnap 30-40%-on ette a java update a gpu-mat? Mondjuk feladatkezelőben leállítottam és nem tért vissza eddig, de akkor is. Gyanakodnom kellene valami vírusra? Bitcoin miner? Úgy vettem észre, hogy gamekben kb 30-40fps-el kevesebb volt.
0
0
0
0
💬 1
bukta2 avatar
@DDarkness: Hát akkor elég valószínű hogy valami miner jah
0
0
0
0
xheynor avatar
Sziasztok , tegnap volt nálam egy windows 10 frissítés, és az lenne a gondom , hogy a frissítés után létrejött egy új meghajtó, amiben semmit sem jelenít meg , és a naplózásban sincs semmi leírva, valaki találkozott már ilyennel? előre is köszönöm a választ, szép napot!

[LINK]

[LINK]

[LINK]
0
0
0
0
💬 7
InfernoDante avatar
@xheynor: Sajnos szart sem látni a képekből. Milyen betűjel van az új meghajtó mellett, csak nem X?
Nálam egy azutáni Win frissítés+ restart megoldotta a problémát, utána eltűnt a meghajtó, alapból létezik egyébként X néven egy meghajtó a rendszernek, csak azt nem kéne mutatnia, mindig rejtett.
0
0
0
0
xheynor avatar
@InfernoDante: I meghajtó , az összes meghajtóból lefoglalt egy kicsit , és összesen 449Mb a meghajtó és abból foglalt 403Mb.
0
0
0
0
InfernoDante avatar
@xheynor: Lehet hogy attól függetlenül ugyanaz a meghajtó, csak nálad más a betűjele ( a mérete stimmel), nézd meg van-e frissítés a windowshoz, és akár van, akár nincs indítsd újra a gépet, hátha eltűnik. Ha nem, akkor szerintem nem lehet eltüntetni, max törölni, de azt meg nem ajánlom. Ha valakinek mégis sikerült eltünteni az meg majd úgyis kijavít.
0
0
0
0
xheynor avatar
@InfernoDante: Köszi! a képeket közben javítottam, most már sokkal jobb.
0
0
0
0
csuz-li avatar
@xheynor: Nekem úgy tűnik, hogy ez a win indító partíciója, amit elvileg nem is szabadna látnod. (a méret is stimmel, meg az is, hogy nem látsz rajta semmit, de mégis tele van.) Minden win létrehoz magának ilyet automatikusan a telepítéskor, csak az nem látható. Szóval ugyan nem vagyok abban biztos, hogy ez az-e, de biztonsági okokból ne nagyon bántsd.
0
0
0
0
Puffin avatar
@xheynor: Ez a helyreállítási lemez lesz. Frissítés után megjelent nekem is de restart után már nem láttam.
0
0
0
0
xheynor avatar
@Puffin: köszönöm mindenkinek a választ! nálam még most is ugyanúgy látható!
0
0
0
0
Andris18 avatar
Üdvözletem!
Ezzel kapcsolatban lenne kérdésem: [img][LINK][/img]

x64 1709 -es rendszerem van. Tegnap frissített és ma bejelentkezéskor kidobta a microsoft oldalt, hogy mi az új, az ÁPRILISI frissítésben(nem nagyon értem, hogy most májusban én áprilisit kaptam vagy hogy van) de elvileg van egy KB4103727 -es.
A probléma hogy a képen látható kék felirat: " A biztonsági kérdések frissítése " nekem nincs is a beállításokban. Én szeretnék beállítani egyet, esetleg máshol lehet?
0
0
0
0
💬 1
csuz-li avatar
@Andris18: Elcsúszott a tavaszi frissítés, de még most sem tökéletes IntelSSD-ken például meghal. Amúgy a mellékelt képen, amit készítettél alul le van írva, hogy hol találod. (jelszó beállítása) Én ott meg is találtam, szóval ott kell annak lenni.
0
0
0
0
Krissz avatar
Létezik hogy valami ennyire sz@r legyen?
1803 build frissítés pipa ISO bol, programok fenn oké, 3 napig használtam bootloop (csak pörög az ikon de nem tölti be az OS-t).

Tegnap ujra telepítettem, programjaimmal minden f@sza. Restartolom megin bootloop. Jó akkor még egy reinstall.

Nem tettem fel minden programot elsőre, megnéztem bootloopol e, nem.

Ma mondom felrakom veglegesbe az utolsó két programot is, ESET Internet Security és Advanced System Care.

Fel raktam őket, most itt ülök a gép előtt, mondanám hogy meglepett arcal de nemigazan...

Ki találjátok mit csinál most a gép?
Igen! Ismét bootloopol

Tehát gyanús hogy nemcsak driver hanem már programokra is in kompatibilis.

Kiégek esküszöm
0
0
0
0
💬 8
SuperPuma avatar
@Krissz: A pingvinek hatalomra törnek? 😊
0
0
0
0
Krissz avatar
@SuperPuma: Bizony 😀
De komolyan,... áhh... Semmi bajom nemvolt eddig a Win 10 el, míg másnál inkompatibilitási és egyéb hibák halmaza jelentkezett, f.ss s775 ön ment évekig a Win 10, semmi baja nemvolt, itt a s1150, 1709el ment minden, bár már ott is kezdődtek a problémák droppolgatottt az SSD írási sebessége 480MB/s ről, 50re..
Aztán 1803 2 napig jóvolt majd betett...

Kipróbáltam Ubuntut, bootol szépen, megy mint a villám... azt ottvan inygenes OS, és még mindig jó, sőt egyre jobb mióta nemhasználtam..
Annyi hogy a Wine al voltak gondjaim, konkrétan a steammel...de azonkívül semmi.

Ez meg... Vagy összeaakadna valamelik programmal? Eredeti MS Officeal? Mert miután bootloopolt az fennvolt a gépen. Saját termékével nem lenne kompatibilis a Office és a Fossdows, adnám...

Bocsi a regényért, de felb@sz ez a hulladék!
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
@Krissz: udv én tudom mi a baja a win frissítés az oka a 2018-05 összefüggö frissítés nekem is ezt csinalja mikor feltettem reboot és többé nem töltött be a win letöröltem azota jó

csökkentett mod igaz 2x 3x kell hogy leszedje de utána jó
0
0
0
0
Krissz avatar
@Van Helsing 25: Én már vagy 10x újra telepítettem a Win 10 et az elmúlt pár nap alatt. Megy egy darabig, aztán ahogy mondod restart és nem bootol.
0
0
0
0
19ati93 avatar
@Krissz: Egy kalap fos az egész, mostanában nekem is csak a baj van mindig W10-el.

Amíg 8.1 használtam kb még 2éve sose volt semmi, most meg hiába rakom fel legfrissebbet egyre csak rosszabb. 😆

Nincs kurzor, random restartol pc, majd nincs net se kb 30p afk után, meg bugol és közbe 100%on pörgeti random vinyót svchost,fos defender stb. Utóbbit legalább már nem teszi utolsó win újrarakás óta.
0
0
0
0
cszolee79 avatar
@19ati93: Nem a windows a szar hanem a gépetek 😉
20-30 gépünkre ment eddig fel, vegyesen Dell Optiplex desktopok meg Inspiron, Vostro, Latitude laposok, meg még a saját gépem is.
Egyiknek sincs semmi baja.
0
0
0
0
Krissz avatar
@cszolee79: A "szar"-t azért kikérném 😉 Optimalizáció kérdése lenne az egész. s775 ön nekemse volt bajom, tényleg egyszer sem, az egy HP brand gép volt.

Lehet hogy brand gépekre hamarabb optimalizálnak Microsofték mint, egy custom összerakott gépre.
Bacsis-t idézve: "Nincs rossz hardver, csak nem rá való szoftver" és ez igaz is az esetek 90%-ában.

Nem gondolom azt azért hogy egy s1151 olyan szar lenne. Nemkell egy több száz ezres gép egy Windows 10 futatásához, vagy igen? 😀 Mert akkor már elég nagyok bajok lennének, a Windows javára.

Nem offense ként szántam, csak én ezt így gondolom. 😀
0
0
0
0
Krissz avatar
@19ati93: Hátsz azt elhiszem 😃 Az szép azért..

Minden build updatenél ezvan... még benem áll szinte minden hardverre..
Mert alapvetően nemlenne rossz a Win 10, de ezek az apró (jobbik esetben apró 😃 és boszantó) hibákkal úgy eltudják cseszni az egészet, hogy hihetetlen.

Báér nemértem minek van a fast ring ha úgyis a legtöbb esetben, hibák sora halmozza el a felhasználót.
Ottvan az Ubuntu, 1-2 napig használtam semmi gond nemvolt vele, ment mint a villám az is, nem kérdezett, azt ingyenes disztribúció 😆 Ezért meg fizet az ember, azt nesze neked kategória sokszor 😆

Adom amúgy, feltettem Pro N-t, már kínomba, beaktiválta magát, és hogy lekopogjam semmi baj nincsen, csiribi-csiribá, bootol normálisan a gép..
És akkor így ***..
0
0
0
0
Andris18 avatar
1809 es frissítés. A homegroup részlegesen eltűnik illetve a mikrofont alapból le van tiltva. Az adatvédelmi beállítások menüből lehet engedélyezni. (én pl. rendszeresen használok mikrofont)
[LINK]

Köszönöm Reszler112233 nek hogy felhívta rá a figyelmet! A link is tőle származik!
0
0
0
0
💬 4
reszler112233 avatar
@Andris18: Nincs mit! Azért is linkeltem, hátha másnak is hasznos lesz. Csak sajnos az én dolgom még nem oldotta meg semmi. Bár kezdem feladni és visszatérni ha valami másik gépen kell, akkor marad a régi jól bevált pendrive megoldás. Bár abból lehet be kell majd szereznem egy 64 vagy nagyobb GB-al rendelkezőt, mert manapság egy 1080p-s film túlrúghatja a jelenlegi 32-esemet. Másik ötletem NAS beszerzése, de egy 64-es pendrive szerintem olcsóbb megoldás lenne, mert NAS-ba még HDD is kéne.
0
0
0
0
Andris18 avatar
@reszler112233: Ha nem pendrive akkor külső hdd esetleg. Meg ha lenne egy felesleges kábeled a laptophoz hogy azt a routerbe dugd és hátha azon át még megy. :/ A cikkben mintha az lett volna hogy továbbra is működik csak nem ebben a formában, talán másik programmal vagy rosszul értettem?
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@Andris18: Még mérlegelek. Kábelt még kipróbálom, de szerintem azon se fog menni, de ki tudja. Bár egészben pont a mobilitás volt a jó, mert nem volt helyhez kötve a dolog. Na igen más formában lehet működik, bár szerintem 10 és 10 közt továbbra sincs gond, nekem meg 10 és 7 közé kéne valami. Csak kialakul valami a jövőben.
0
0
0
0
InfernoDante avatar
@Andris18: 1803*
Egyébként nekem nincs vele semmi gondom, hálisten. Pedig én szoktam a legtöbbet szívni minden oprendszerrel... 😆
Bár én Insider-ben vagyok, de ugyanaz a build került ki stabilra ami most itt is a legfrissebb. A Microsoft elismerte erről is hogy hibás, ennek ellenére elindult a terjesztése. Mondjuk eddig sem volt olyan build ami tökéletesen jött volna ki, szóval nem túl meglepő.
0
0
0
0
FoLey avatar
A 1803-as buildel ***ták az átlátszó részét! A fluent design újdonsággal kitörölhetik a seggüket! 😠

[LINK]
0
0
0
0
💬 11
Andris18 avatar
@FoLey: Köszi, hogy szóltál! 😀
0
0
0
0
FoLey avatar
@Andris18: Van erre alternatív megoldás,de hát nem a régi. 😊
[LINK]

Várom hogy kijavítsák,mert ez egy okádék lett jó páran panaszkodunk már erre. 😠
0
0
0
0
no avatar
@FoLey: Szimplán hozzá lett igazítva a start menühöz, eddig két teljesen eltérő átlátszóságot alkalmaztak. Nincs ezen mit kijavítani. Akinek nem tetszik majd megoldja magának mint eddig.
0
0
0
0
FoLey avatar
@LordSzalko: Ha neked tetszik ez a borzadály akkor használd egészséggel,de a legtöbbnek ez nem tetszik. Olyan mint egy Windows 7 klasszikus kinézet.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@FoLey: Ha lenne 100% hiteles Windows XP téma, én azt használnám 😊
0
0
0
0
no avatar
@FoLey: Ettől függetlenül még mindig nem lehet hibának nevezni egy olyan dolgot ami ízlés kérdése. Ők így tartják szebbnek, ti pedig az ellenkezőjét gondoljátok. 😊
0
0
0
0
FoLey avatar
@LordSzalko: Ha nekik ez a szebb mint az előzö akkor baj van a látásukkal.
[LINK]
0
0
0
0
InfernoDante avatar
@FoLey: Most tényleg van aki ilyeneken problémázik? Kit érdekel hogy néz ki, de most komolyan? Böngészésnél, játéknál, filmnél úgysem látod, arra a pár másodpercre amíg ránézel meg szerintem tökmindegy hogy néz ki. Mellesleg nekem semmi problémám nincs vele, alig van különbség, legalábbis az alap háttérrel. (Ha egyáltalán van.)
0
0
0
0
FoLey avatar
@InfernoDante: Aki nem csak játékra használja a gépet hanem másra is. Igen is engem zavar,mert azt bámulom netezés közben.
Kitérdekel? Pl. Neked zavarna hogy hot csuvás az autód vagy a számítógéped? Nem? Az baj ha csak erre használjátok. Alig van különbség? Kell neked szemüveg...
0
0
0
0
InfernoDante avatar
@FoLey: Én sem csak játékra használom, mégsem nézek a tálcára egyszer sem, kivéve ha alkalmazást szeretnék váltani, vagy megnézem az időt. Szerintem más ember is csak ennyi ideig néz rá, de engem nem nagyon tud izgatni, ha te azt nézed, akkor nézzed. Írj emailt a Microsoft-nak, hátha komolyan veszik az ilyesfajta problémákat. 😂
Részemről itt vége a vitának, nem írtam volna semmit, csak az ilyen stílust nem szoktam figyelmen kívül hagyni.
0
0
0
0
FoLey avatar
@InfernoDante: csak az ilyen stílust nem szoktam figyelmen kívül hagyni
Felesleges ezen lovagolnod úgy reagáltam ahogy te elkezdted a mondatod és pont.
hátha komolyan veszik az ilyesfajta problémákat.
Smiley kellett oda látszik te nem látod az igazságot és a hibákat. Használd egészséggel a kókány windows 10-et én maradok a letisztult összerakott windowsnál amiért kezdtem el szeretni a 10-et.
0
0
0
0
rollo avatar
Szevasztok ! Bekapcsolasnal kiirja ,hogy aktivaljam a wint. Kozben megneztem , Ez a gep - tulajdonsagok es ott azt irja ,hogy a win aktivalava van. Most akkor mi van ???
0
0
0
0
no avatar
Helló, régebben Windows 10 volt a gépemen, de váltottam, mert a 10 -es mindig kékhalált kapott HDD -vel kapcsolatos hibák miatt. Windows 7 -el nincs ilyen bajom, a HDD -m egy Samsung HD250HJ.

A játékok jobban futnak amúgy Windows 10 -en? Több RAM -ot használ a rendszer? Mit ajánlotok?
0
0
0
0
💬 2
Andris18 avatar
@Bence1507: Szerintem a windows 10 gyorsabb mint a 7. Előnye még hogy újabb ezért kevesebb rajt a foltozás. És szerintem kevesebb ramot használ maga az oprendszer.
Egyébként olvastam hogy a windows 10 ssd-n a megfelelőbb. A laptopunkon is 10 van abban nincs ssd. Előfordul hogy 100%on megy a hdd. A régi gépen emiatt is meg egyéb okbl windows 7 van.
0
0
0
0
FaLchioN avatar
@Bence1507: Ég és föld a különbség a Win10-nél SSD és HDD közt bootoláskor,természetesen az előbbi javára. Másodpercek alatt képes bootolni.
Én is ódzkodtam tőle de szerintem gyorsabb és több alkalmazás illetve játék kéri már,korszerűbb.
0
0
0
0
zolcsi86 avatar
Sziasztok! Win 10 pro van a gépemen és azt vettem észre, hogy szerintem nincs feltelepítve semmilyen visual c++ se.
De ettől függetlenül mégis fut minden játék. Vagyis eddig 2, amit feltettem.
Én nem vettem észre, hogy fent van, vagy ezen az oprendszeren már eleve rajta szokott lenni??
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
sziasztok még mindig fennáll a hiba mi lehet?

win 10 1709 es legujabb verzio van fent es valamiért állandóan lefagy ha bekapcsolom a gépet megy egy darabig és csak ugy spontán lefagy muszáj reset et nyomni hogy működjön normálisan ezzel a hibával lehet valamit kezdeni?
gépem:

cpu : fx 9590 5Ghz
ram : 2x8gb 1866Mhz
lap : asrock fatal1ty 990fx professional
vga : Gigabyte gtx 1060 6gb g1 gaming
táp : fsp hyperM 700W
cpu hűtő : enermax Liqmax II 240 AMD-AM4 Edition
0
0
0
0
💬 2
FaLchioN avatar
@Van Helsing 25: Próbáld az egyik RAM sticket kivenni, elindítani úgy, majd a másikkal ugyanezt. Esetleg Memtestet futtathatnál vagy egy HDDSentinelt telepíthetnél.
Driver keresőt is megpróbálhatsz.
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
@FaLchioN: A memtest az megvolt nem talált hibát egész este ment és semmi nemvolt

a rendszer egy kingston hyperx fury ssd én van hddsentinel szerint semmi baja
iobit driver booster van fent nincs újabb szerinte

egyesével a memoriákat még nemprobáltma de akkor kifogom azt is még
0
0
0
0
zolcsi86 avatar
Sziasztok!
Visszavittem a gépem a boltba, hogy tegyék újra. Amikor hazaértem, egyből jelzett a Windows defender, hogy frissítsek, de nem lehet, mert a rendszer elavult. Utána telepíteni akartam lemezről az Msi Afterburnert, de azt írta, hogy Failed to load hardware monitor driver. Most ezzel mit tudok csinálni??
Segítséget előre is köszönöm!
0
0
0
0
💬 4
reszler112233 avatar
@zolcsi86: Hanyas verziójú 10 van fent? Ha nem 1709 az okozhat gondot. Egy Windows Updatet rátolnék hátha felteszi magának a megfelelő verziót, ha viszont a legfrissebb van fent akkor nincs tippem.
0
0
0
0
zolcsi86 avatar
@reszler112233: Annyit látok, hogy Windows 10 Pro. De lehet nem jól nézem. De azóta ez megoldódott, a speciális beállításokban kellett beállítani, hogy frissítsen. Viszont a lemezt, amin az afterburner is van, nem akarja elindítani, most már azt írja, hogy "failed to load hardware monitor driver this program must run as administrator windows 10"
Nem tudom mi lehet ez.
Közben meglett, 1709 van fent.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@zolcsi86: Próbáld meg rendszergazdakén indítani a telepítőt. Bár ahogy nézem és jól értelmezem azt akarja írni, hogy nem rendszergazda fiókkal vagy bejelentkezve a rendszerbe.
0
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
@zolcsi86: Töltsd le a legújabb msi afterburnert a weboldalukról, és telepítsd azt. Másik dolog tegyed fel a videókártya drivereket.
0
0
0
0
Cole10 avatar
Sziasztok!

Nekem egy olyan kérdésem lenne, ha tört windows 10 van és windows store-ban van egy játék ami érdekel pl: forza horizon 3 akkor hogy tört a windows nem lesz gáz vagy van ennek valami buktatója? Valaki próbálta már??
0
0
0
0
💬 1
Abelsu avatar
@Cole10: Szia, nem lesz gond
0
0
0
0
GZol89 avatar
Sziasztok!Nekem az a problémám hogy elment a net,a frissités után.Erre van-e vmi megoldás?Olvasgattam forumokat hogy más is járt így,az ott adott javaslatokat kiprobáltam de semmi(alaphelyzetbe állitás,parancssorba való irosgatás)
0
0
0
0
Andris18 avatar
Sziasztok!
Eltűnt a malwerbytes a jobb egeres listámból. Ömmm érthetően fogalmazva ha bemegyek a fájlkezelőbe és az egyik meghajtóra és találok egy mappára fájlt mindegy mit és jobb egérrel rákattintok akkor nincs ott a scan opció ami azért fura merta windows helyi menük(a Malwerbytes beállításainak megjelenítése a windows intézőben) be van kapcsolva. Már próbálta ki be kapcsolni újraindítani a gépet hátha előjön e nem. A 3.4.5.2467-es verzió van fent és rendes fizetős. Bárkinek bármi ötlete van nagyon köszönöm!
0
0
0
0
Gyikoc avatar
0xc000007b hibát sikerült valakinek már orvosolnia? Hogyan?
0
0
0
0
💬 2
Andris18 avatar
@Gyikoc: Nézd meg hogy a legújabb van meg a következőkből:
Microsoft net framework
Microsoft visual c++
Windows updates
Directx verzió
Visual c++ból néha régebbi is kell.
0
0
0
0
zelcsi avatar
@Gyikoc: ezeket tedd fel : [LINK]
0
0
0
0
Andris18 avatar
Sziasztok!
Tudjátok, hogy az Assassin's creed origins, hogy tudnám elindítani directx 11-es módban?
A probléma a Sniper elite 4-nél is volt (másnál is aki rx szériás) ha kilépek a játékból, akkor a színeket "összekeveri" a windowsban, ha újraindítom helyreáll. Na most a sniper elitenél volt dx11-es indítófájl is és azzal nem volt gond viszont az assassinnál nincs ilyen.
0
0
0
0
💬 13
reszler112233 avatar
@Andris18: Nincs a játékhoz egy saját külön program amivel kívülről lehet babrálni a játék beállításait? Régebben volt olyan játék mint a TrackMania United forever például amiben lehetett választani a Directx-et is indítás előtt. Vagy esetleg előfordulhat hogy a játékon belül is lehet variálni. Nem ismerem az általad írt játékot, így csak kútfőből próbálok segíteni.
0
0
0
0
Andris18 avatar
@reszler112233: A játékon belülre még nem is gondoltam, megnézem köszi 😀 ha nem megy asszem a dxcpl-lel talán meg tudom variálni. Köszi 😀

Szerk:
Nem találtam a játékban olyan beállítás opciót hogy dx11 vagy dx12. A játék mappájában sem. Viszont ez dxcpl szerintem egy alap directx vezerlő abban kéne átírnom de nem tudom pontosan hogy. Sajnos youtube videók és fórumokon sem találom. 😞
0
0
0
0
InfernoDante avatar
@Andris18: Én nem tudom mi van a gépeddel mindig. 😆 Nekem életemben nem kellett ilyeneket állítgatnom, Windows alapból tartalmazza a DirectX11-et (meg a 12-t) tehát azon nincs mit állítani. De komolyan fogalmam sincs néhányan mit csináltok a gépeteken, hogy olyan hibákat olvasok amit eddig 21 év alatt egyetlen egyszer sem olvastam, és nem is hallottam ilyenekről. Nálam úgy van, hogy elindítom, megy, ennyi. 😆 (Persze az már más kérdés, hogy hogyan megy, de megy)
0
0
0
0
Andris18 avatar
@InfernoDante: Nem azzal van a gond hogy megy-e. Rosszul fogalmaztam azt hiszem. Megy a játék, és amikor kilépek(vagy leteszem tálcára) néha felborulnak a színek a windowsban és úgy is maradnak újraindításig. A játékban jók a színek, élethűek, de pl. a tálca a háttérkép meg az összes ikon rikító lesz (és persze minden más alkalmazás amit megnyitok). Kékből narancs lesz mondjuk ha így érthető. Másnak is volt ilyen a sniper elite 4-nél de ott megoldaható mert van dx11-es indító .exe fájl is.
0
0
0
0
InfernoDante avatar
@Andris18: Ilyen sem volt nekem, ott valami nincs rendben az biztos.
Olyan mondjuk volt hogy játékban mások voltak a színek mint kellett volna, de egy újrarakás nekem segített azon.
Értettem egyébként amit írtál, én fogalmaztam akkor rosszul. 😆

Én a helyedben ellenőrizném a hardvereket hogy azok rendben vannak-e (szinte biztos hogy igen), utána újratelepíteném, de ez csak az én véleményem, ha jobb választ nem fogsz kapni akkor próbáld meg, csak időt veszítesz vele max, ha nem működik utána sem.
0
0
0
0
Andris18 avatar
@InfernoDante: A hardvereket nem tudom hogy lehetne ellenőrizni, azon kívül, hogy nem kapok semmi errort. Viszont akkor belefeccölök egy újratelepítést, annyit megér.
Köszi a kommenteket! 😀
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@Andris18: Nekem se változik meg egy játék tálcára tételénél semmilyen szín. Szinte akármilyen játékkal játszok, mindig le szoktam tenni tálcára legalább óránként ugyanis a Kraszna vízjelző szintjét óránként nézem.(Jelenleg is kint van medréből és nézem mikor lehet menni kiárkolni ahol csak lehet, hogy minél hamarabb lefolyjon, mert lassan itt a vetésidő.)
0
0
0
0
Andris18 avatar
@reszler112233: Mindkettőtöknek Nvidia kártyája van, nem Radeon 😜 örüljetek neki! 😆
Annyi új fejlemény van, hogy kijelentkezés után is visszaállnak a színek. :/
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@Andris18: Egy kérdésem még lenne. A legfrissebb driver van a VGA-hoz feltéve? Ha nem akkor tedd fel, hátha megoldódik a gond. De előfordulhat, hogy egy régebbivel áll helyre a dolog.
0
0
0
0
Andris18 avatar
@reszler112233: Hát elég friss. Nem a legfrissebb mert az opcionális (gondolom béta verzió). De megnézem, majd azzal is. Köszi a segítséget srácok! 😆
0
0
0
0
InfernoDante avatar
@Andris18: Nekem is az AMD-s kártyámmal volt egyébként az hogy rossz színt mutatott a játékban, HD5770 volt, több drivert is próbáltam, de maradt ugyanaz. Ez Win7-tel volt még, akkor raktam rá a 10-et és megjavult, pedig a driver ugyanaz volt. Azóta csak most raktam Win7-et több hete, a mostani VGA-val, de azzal jó volt, csak visszaváltottam a 10-re, van 1-2 dolog ami hiányzott.

Most a legutóbbi Win10 telepítésnél volt cserélve hardver, vagy ugyanez a hardver volt előtte, de működött?
0
0
0
0
Andris18 avatar
@InfernoDante: Windows 7 alatt is ez futott, pár hónapja van windows 10-em. Más játékoknál nincs gond, csak a sniper elit 4-nél volt. Ott megoldotta az hogyha a dx11-eset futtattam. Nem mindig fordul elő és vissza tudom csinálni az assassinnál,így nagy baj nincs. Köszönöm a válaszokat!
Nem érdemes többet vele foglalkoznotok szerintem, így is sokat segítettetek! 😆
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@Andris18: Én még azért írok. Tiszta telepítéssel ment fel a 10 vagy frissítve lett 7-ről? Ha frissítve lett, akkor az okozhatja ezt, és akkor ténylegesen megjavíthatja egy tiszta telepítés.
0
0
0
0
mbalazs81 avatar
Üdv! Win 10-ben nem lehetséges valahogy a "tárolóhelyek kezelésében" a "tárolókészletből" meghajtót úgy elvenni, hogy azon ne törlődjenek a file-ok?
0
0
0
0
no avatar
Üdv!

Mivel szoktatok töredezettség mentesíteni? Vagy elég/jó az is, ami alapból benne van a win 10-ben?
0
0
0
0
💬 4
vladtepes2 avatar
@tibi222: Smart Defrag. Nekem legalábbis bevált.
0
0
0
0
no avatar
@vladtepes2: Közben olvastam, hogy ssd-t nem nagyon kéne töredezettség mentesíteni. Főleg ha nem egy olcsó darabom van.
0
0
0
0
KRZT963 avatar
@tibi222: Az SSD-ket nem szabad töredezettségmentesíteni, még az olcsóbb darabokat sem.
Az SSD-nek nincs szüksége a töredezettségmentesítésre. Valójában a töredezettségmentesítés, amit a legfontosabb és mindenképpen ajánlott kikapcsolni, mert egyrészt az SSD minden egyes adathoz azonos sebességgel fér hozzá (tehát nem áll fenn a merevlemezeknél megszokott probléma), másrészt a töredezettségmentesítés azon kívül, hogy felesleges, még öregíti is az SSD-t, hiszen sok kis írási/olvasási műveletről van szó.
0
0
0
0
vladtepes2 avatar
@tibi222: A Win10 amúgy is automatikusan kikapcsolja a defragot az ssd-n. Nálam így volt. A trimmelést is automatikusan végzi. Egyáltalán semmi dolgunk ezzel.
0
0
0
0
Gyrger72 avatar
Sziasztok!
Másnak sem jön be a Windows Store, vagy csak nekem írja ki, hogy nem csatlakozik a internethez?
0
0
0
0
💬 2
Puffin avatar
@Gyrger72: Nálam működik.
0
0
0
0
Gyrger72 avatar
@Puffin: Ezt a hibakódot írja ki: 0x80072EE7
0
0
0
0
Wihay avatar
Sziasztok!
A Win 10 USB-n/Pendrive-on mennyi helyet foglal? Illetve elég lenne neki 4gigás USB?
0
0
0
0
💬 3
Neuralink_2022 avatar
@Wihay: Van olyan x86 os ami ráfér, de a x64 es 4.7 körül mozog.
0
0
0
0
hashimoto avatar
@Wihay: Régebben ráfért 4-esre, most 8-as kell neki minimum. 😃
0
0
0
0
Wihay avatar
@hashimoto: Köszi srácok! :3
0
0
0
0
zolcsi86 avatar
Sziasztok!
Win 10re váltottam pár hete, de úgy veszem észre, hogy a win7 jobb volt.
Legalábbis annyiban biztos, hogy játékok amik eddig gond nélkül mentek win 7-en, most a fele nem indul win10 en.
Mit gondoltok, jobb lenne visszaváltani win7-re??
0
0
0
0
💬 10
reszler112233 avatar
@zolcsi86: Tiszta telepítés volt vagy frissítés? Ha csak frissítés akkor lehet probléma. Nekem még minden játék ami ment 7-en az megy 10-en is gond nélkül. Alaplaphoz minden driver fent van?
0
0
0
0
zolcsi86 avatar
@reszler112233: Telepítés volt, de boltban csinálták. Nem tudom kihagytak e valamit. Így nem tudom azt sem, hogy az alaplaphoz is minden driver fent van-e, piszkálni meg nem nagyon merem, mert annyira nem értek hozzá.
Vagy csináljam úgy, hogy az alaplapi drivereket újra feltegyem??
Vagy előtte le kell őket törölnöm??
Több játéknál írja azt is, hogy különböző dll. fájlok is hiányoznak.
0
0
0
0
InfernoDante avatar
@zolcsi86: DirectX websetup([LINK]), Microsoft Redist C++ cuccokat rakd fel kivétel nélkül első körben.
0
0
0
0
Puffin avatar
@InfernoDante: Megelőztél... 😃
0
0
0
0
zolcsi86 avatar
@InfernoDante: A viusal c++ megvolt mind, ami ott érdekes volt, hogy miután felraktam a 2017 -et, vagy törölte, vagy csak eltűnt a 2015.
Directx is fent van, de erről az oldalról megpróbálom megint, hátha jó lesz.
0
0
0
0
Puffin avatar
@zolcsi86: tegyél fel visual c-t meg ezt: [LINK]. Egyszer aztán meglátjuk.
0
0
0
0
zolcsi86 avatar
@Puffin: Köszönöm, ha hazaérek kipróbálom! 😀
0
0
0
0
Puffin avatar
@zolcsi86: Meg egy friss Nvidia drivert is telepíthetsz, hátha nem tettek fel csak a windows-os driver van rajt.
[LINK]
0
0
0
0
zolcsi86 avatar
@Puffin: Geforce experience-el tettem fel a legújabbat és pont tegnap este frissítettem újra.
De azóta nem próbáltam, hogy lett e változás.
Nem azon a gépen vagyok most.
0
0
0
0
zolcsi86 avatar
@Puffin: Felraktam amit írtatok és végül csak jó lett valamelyik játék, úgyhogy köszönöm szépen!
Mondjuk még most is van olyan amelyik nem akar menni.
Pl.: a Far Cry Primal indul, de az előző gépemen szinte simán ment, most meg 20-50 fps között mozog. Ami csak nem hagy nyugodni, hogy nekem a memóriát nem támogatja hivatalosan 2400 Mhz-en az alaplapom. Átírtam korábban a Biosban 2133-ról 2400 Mhz-re, de akkor így szerintetek rendben van??
Csak azért kérdezem, mert láttam listát, hogy miket támogat az adatlapom és az én memóriám nincs közte.
De lehet nem erről van szó, ha a gép meg elvileg megy normálisan...kivéve a játékokat.
Direkt felhívtam egy másik számtech boltot is, ott azt mondták, hogy a listán azok a memóriák vannak, amiket letesztelt a gyártó.
De az nem azt jelenti, hogy más memória nem lehet jó. Ha nem fagy le a gép, vagy nem indul újra, akkor jó az enyém is.
Úgyhogy lehet ez is jó, nem tudom.
Vagy lehet, csak egy Bios frissítés kellene neki, mert nem a legújabb van rajta.
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
Nem kompatibilis a Rivatuner a win10-l. Van másnak is kompatibilitási problémája?
0
0
0
0
💬 9
reszler112233 avatar
@rambustibi78: Mennie kell. Nekem most is fut. Én úgy tudom csak a legújabb megy vele, de előtte teljesen le kell pucolni az előző verziót. Legalábbis nálam anno ez segített működésre bírni.
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
@reszler112233: 7.0.2 verziót telepítettem és nem jó, azt írja, hogy nem kompatibilis.. próbáltam 3-4 verzióval, mindegyikre ugyanaz a baja..
0
0
0
0
Manyik75 avatar
@rambustibi78: Próbáld meg az MSI oldaláról leszedni az AB vel nekem is az működik.
0
0
0
0
sisko avatar
@Manyik75: Nekem is műkszik a 7.0.2.15196-os verzió,egyik korábbira viszont nekem is kiírta,hogy nem kompatibilis a win10-el.(ami az AB v4.2-ben volt,akkor egy betat lehetett csak letölteni,a mostaniban(4.4.2) levő viszont gond nélkül megy)
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
@sisko: Feladtam. Már a gigabyte gpu programját is töröltem és így sem jó "RTSS működése leállt".. Szóval, majd esetleg a 4.2.3. verzióval újra megpróbálom. MSI Afterburner az működik jól, csak a Rivatuner nem (pont ez lenne a lényeg)
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@rambustibi78: Iobit Uninstallerrel szedd le teljesen az Afterburnerrel együtt. Az ugye mindent letakarít ha jól állítja be az ember vagy rákerestet vele. Azt hiszem a rivatuner a registry-be is vagy valahova tesz valamit amit sima törléssel nem lehet leszedni, és ez okozza a gondot, de az Iobit Uninstaller megtalálja az fix.
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
@reszler112233: Letöltöttem az Iobit, kipucoltam totál és a hiba ugyanúgy fennáll...feladtam.
https://prohardver.hu/dl/upc/2018-02/221623_fosriva.jpg
0
0
0
0
FoLey avatar
@rambustibi78: És ha Beta változatot feltennéd?
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
@FoLey: Megoldódott a szokásos módon, Win 10 újrapattintása és csoda történt 😃
[LINK]
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

Néhány hete frissített a Win10-em és azóta nem ismeri fel a telefonom MTP üzemmódban(huawei p10).Az eszközöknél azt írja,hogy az eszköz illesztő nem érhető el.Újra raktam a win10-et,de a hiba megmaradt.Egyszer olyat is írt ki,hogy eszköz illesztőprogramjai nincsenek telepítve(kód 28).
Semmi értelmeset nem találtam róla neten.Elviekben magától kellene telepítenie az illesztőt,de nem telepíti.A telefon jól van beállítva mégse látja,de érdekes módon csak az én gépemen.
A Huawei oldalán nem találtam driver-t,már írtam a huawei-nek,semmi értelmeset nem tudtak mondani,csak a build számos fejlesztői bohóckodást.
Valakinek van valami ötlete,hogy hogy lehetne ezt orvosolni?

Előre is köszönöm a segítséget!
0
0
0
0
💬 11
Zoli869 avatar
@Adamsfamily: Annó jártam én is így még úgysem ismerte fel a telefont, hogy a gyári drivert feltettem szóval csak annyit, hogy utánna feltettem a win 8.1-et és voálá telefont egyből látta(driver telepítés nélkül) ennyit a winfos 10-ről.

U.I. : Az utánnam kommentelőre reagálva mindent megpróbáltam én is,többek között az összes usb portot is resetelést ugyan nem de tudtam hogy nem a telefon a "ludas" ,elötte a win 8.1 felismerte a winfos 10 meg nem na hagyjuk!
0
0
0
0
no avatar
@Zoli869: Trágya ez a win 10.Csak azért raktam fel anno,mert örökké írta a 8.1,hogy nem tudja teljesen kihasználni a procimat.Felraktam ezt a szart,azóta nem tudink tv-n filmezni,mert gondolt egyet és széthúzta a képet,a felbontással bohóckodhattam semmi nem segített.Most meg jött ez.Csak a baj van vele.

Megnéztem a microsoft support-nál és rengeteg embernél előfordult a 1709-es őszi update után,hogy az USB nem úgy működik,ahogy kellene,van akinél az egér nem működik,van akinél a billentyűzet,van akinek pedig a nyomtatóját nem ismeri fel ez a retek.Annyit reagáltak,hogy dolgoznak a hibán.Szerintem ha valami ilyen szinten egy trágya,akkor ki se kellene adni,amíg nem működik,mert ha valaki például dolgozni akar és emiatt nem tud,az keményen besz*pta.
Ismét tett a Microfos azért,hogy lejárassa magát.
0
0
0
0
Zoli869 avatar
@Adamsfamily:
Csak azért raktam fel anno,mert örökké írta a 8.1,hogy nem tudja teljesen kihasználni a procimat.


Ez csak habos duma (a mikrofos részéről) egyet mondj ami nem használta ki a procit mint a winfos 10 alatt.
0
0
0
0
hashimoto avatar
@Adamsfamily: Ha ennyire szar, tedd fel azt az ótvar 8.1-et, vagy vegyél egy normális telefont.. 😃
0
0
0
0
no avatar
@hashimoto: Huawei p10-em van,a vicc,hogy a telefon usb hibakeresése semmit nem vett észre.
0
0
0
0
Zoli869 avatar
@hashimoto: Na megszólalt az informatikusok gyöngye ,de a mai napig nem kapta választ arra a kérdésemre amit neki címeztem, milyen alkatrészek találhatóak a hdd-ben? Mi van informatikus zsenikém google nem ad találatot?
0
0
0
0
hashimoto avatar
@Zoli869: Vicc vagy ember 😃
0
0
0
0
Zoli869 avatar
@hashimoto: Te meg informatikus az a vicc (ja hogy ezt nem tanítják informatikán szarügy). https://weesleep.ca/wp-content/uploads/2017/09/facepalm-baby.jpg
0
0
0
0
hashimoto avatar
@Zoli869: Elvagy látom 😃
0
0
0
0
no avatar
@hashimoto: Visszaraktam a 8.1-et és azóta tökéletesen működik minden.A képet rendesen átlehet tenni tv-re,a telefonom pedig felismeri.
0
0
0
0
Manyik75 avatar
@Adamsfamily: Szia!
Nézd meg több USB portban is, és ha akkor sem jó akkor próbáld meg a telefon resetelést ha nem nagy gond neked.
Egyszer hasonlóan jártam én is és akkor a teló visszaállítás megoldotta.
0
0
0
0
Zoli869 avatar
Egy kis info.

Feltörték az újgenerációs Windows alkalmazások másolásvédelmét!

Egy hackercsoport a hétvégén bejelentette Spoiler!
[LINK]
, hogy sikerült feltörniük egy, a Microsoft boltjából letölthető ún. UWP-s játékot, a Zoo Tycoon Ultimate Animal Collection-t, amit szabadon másolhatóvá tettek. A mostani az első alkalom, hogy valakinek sikerül egy ilyen, új típusú alkalmazás másolásvédelmét eltávolítani - és ennek messzemenő hatásai lehetnek a platformon történő kalózkodásra.
A csapat szerint ráadásul a Zoo Tycon esetében különösen nehéz dolguk volt, miután azt nem csak a Microsoft saját kódolása, hanem több - összesen 5 különböző - másolás, illetve visszafejtés elleni védelem is őrizte. Ezek egyébként annyira erősek, hogy a feltört játék kommunikációját így is le kell tiltani a tűzfalban - egyéb esetben ugyanis ismét reaktiválásra kerülnek benne a védelmek, és a program működésképtelenné fog válni.Az még nem egyértelmű, hogy a játék feltörését valamilyen egyedi hiba tette lehetővé, vagy a módszer más UWP-s programokra is alkalmazható lehet. Ha utóbbi, akkor annak messzemenő hatásai lehetnek az egész Windows platform és a Microsoft boltja számára, amiből mindeddig nem lehetett ellopni a programokat.
0
0
0
0
💬 6
Andris18 avatar
@Zoli869: Nem rossz. 5 felé védelem megkerülve. De én még rgyszsr nem vetzem semmit a windows storeból 😆 ott a steam azt kész meg a többi azt nekem jól van. Ettől függetlenül érdekes volt. Köszi! 😀
0
0
0
0
Zoli869 avatar
@Andris18: Szívesen venni én sem vettem semmit még, ezekután meg aztán végképp a storeból.
0
0
0
0
Andris18 avatar
@Zoli869: Mit vettél nem szívesen ha szabad tudnom? (Gondolom máshol nem volt kapható vagy olcsóbb volt.)
0
0
0
0
Zoli869 avatar
@Andris18: Kezdjük előről.

1. Szívesen a cikket (utóbbit nem írtam azt hittem magától érthetődő.)

2.Nem vettem semmit a storeból mert vannak sokkal jobb alternatívák ,amik ingyenesek valamit nem is vennék semmit a storeból!
0
0
0
0
Andris18 avatar
@Zoli869: Félreolvastam, elnézést!
0
0
0
0
Zoli869 avatar
@Andris18: No problem. 😀
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció