Windows 10

Szerző: Liptik, 2014. August 24., téma
Fórum » Szoftver
Itt mindent a Windwos 10-ről.
Hozzászólások: 4 065
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
vladtepes2 avatar
Bull38: Alattam jól írták. Meg kellene nézni a hűtést nincs e eltömődve porral, mert ha igen, a hatásfoka 0. A proci túlmelegszik, és jönnek az általad írt tünetek.
0
0
0
0
BenuGT avatar
Bull38: Nekem ugyan ezt csinálta akkor,amikor melegedett a procim.Tettem rá nagyobb hűtőt és azóta jó 😀
0
0
0
0
lorma96 avatar
Ezt valahogy konkrétabb módon is ki lehet deríteni, vagy csak tipp ? Mert 1155 foglalat szóval ehhez már nem is lehet nagyon alaplapot kapni. (Ja ham ár alaplap, a biost is frissítettem a legújabbra)
0
0
0
0
zelcsi avatar
Bull38: lehet alaplap hibád lesz vagy még táp is lehet,de szerintem alaplap lesz!
0
0
0
0
lorma96 avatar
Segítsetek nekem kérlek titeket!

Olyat csinál a Windows 10, hogy mondjuk játszok valamivel és van benne 50-60 fps-em. Egyszercsak leesik a 10-re és utána akadozik a hang, kifagy a játék, sőt az egész Windows is. Szaggat az egér minden. Sokszór 2 perc rámenni az újraindításra. De olyan is volt, hogy kifagyott majd újraindítottam a játékot és utána van benne 20 fps-em és fél perc után ugyanúgy kifagy. Újraindítás után megjavul. A legtöbbszőr akkor produkálja mikor bekapcsolom a gépem. Utána újraindítom és jó.
Sok mindent próbáltam már.
Gondoltam újratelepítem a gépem.

Letöltöttem a Microsoft oldaláról a legfrissebb Win 10-et (Creators Update), leformáztam a vinyót is. Mindent felraktam újra. Láss csodát már megint elkezdte csinálni.

I5 3570 procim, 16 GB RAM és GTX 960-am van. Szóval nem a gép miatt van szerintem. Néztem memtest-et, nem-e a memóriák hibásak, de semmi hiba. Néztem Aidában stabilitástesztet, de 1 óra múlva sem produkálta a hibát. Legújabb drivereket raktam fel.

A Windows és a játékok is eredetiek, szóval nem vírus vagy hasonló szarság okozza. Néztem vírusírtást is Nod32-vel és ADWCleanert és CCleanert is lefutattam, de semmi. Töredezettségmentesítést is lefutattam, de a hiba folyton előjön.

Utánaolvastam és írták, hogy HDD és SSD kettőse is okozhatja, és le kell frissíteni az intel Rapid Strotage driverét. De nekem csak HDD-m van és nem is tudom feltenni az intel Rapid Strotage drivert mivel nVidia-as vagyok. Csökkentett módot is írták,dehát kössz, nem csökkentett móddal nem érek semmit.

Minden frissítés és legújabb diver felrakva,de már próbáltam, hogy régebbi driverrel előjön-e a hiba,de előjön.

Van esetleg valami ötlete valakinek, hogy mi a büdös fene ez és mi lehet rá a megoldás ?? Mert marhára idegesítő.
Előre is köszönöm.
0
0
0
0
csuz-li avatar
kornel244: Nagy bajban lennénk, ha jól csinálták volna meg. Ugyanis egy exe-ről nehéz megmondani, hogy játék, vagy táblázatkezelő, amíg szét nem bontod. Ha viszont szétbontod, akkor azt is tudod, hogy az biza nem eredeti, hanem virágbolti. Eddig a Microsoft mindig azzal védekezett, mikor a nagy kiadók támadták, hogy azért nem tud lépni a kalózkodás ellen, mert semmi köze a felhasználók fájljaihoz, abba nem néz bele. (Mindezt úgy is, hogy maga is egyébként egy kiadó is egyben.) Ha emiatt a game mód miatt meg belenézne mégis a fájlok belsejébe, akkor biza nem nagyon tudna mivel érvelni...
0
0
0
0
kornel244 avatar
Csuz-li Köszi 😀 Ahogy olvasóm akkor ezt sem sikerült jól megcsinálni mindegy nem is erőltettem akkor.
0
0
0
0
csuz-li avatar
kornel244: Zoli869 rosszul mondja. A 16xx-ről frissül 17xx-re, mert főverzió, vagy nagyjavítás, vagy minek kell mostanában ezt nevezni. Minden eddigi esetben is így változott a verziószám.

A game mód alapból a Microsoft rendszerében vett, vagy abba integrált játékoknál kapcsol be. Más játékoknál cselesebb a dolog, ugyanis azt úgy tűnik, nem is tartja a rendszer játéknak. Elő kell szedni előbb a játéksávot (játék alatt Win+G) azután a beállításoknál belőni, hogy ez egy játék és játékmód mellett fusson. De mivel a rendszer nem ismeri fel játékként, így a játéksáv sem indul el, ilyenkor a win+G nem működik. Nekem eddig az vált be, hogy elindítom a játékot rendes ablakos módban (nem keret nélküli ablakos, meg iylesmi, hanem hagyományos ablakos, ahol van a jobb felső sarokban bezárás gomb). Ilyenkor a win +G-re bejön a játéksáv, és be tudom állítani a beállítások menüjében, hogy játékmódban fusson ezentúl. Ha egyszer sikerült, onnantól a rendszer megjegyzi és már játékmódban fogja futtatni. Legalább is azt hiszem, mert egyrészt nem igazán érzem a különbséget, másrészt ha nem ablakos módban fut, akkor megint nem működik a játéksáv, de ha újra ablakosba rakom és megnézem, akkor a beállítások között megmarad a pipa a játékmódnál.
0
0
0
0
Zoli869 avatar
Szerintem akkor még lesz frissítés várj vele, mivel nekem nem windows 10-em van így csak gondolom, hogy miért azt nem részletezem lényeg nekem nem jött be. 😀
0
0
0
0
kornel244 avatar
Nekem csak 1607 verzió ezt hogy? Pedig most frissült...
0
0
0
0
Zoli869 avatar
kornel244

A Játéksáv behozásához a játék elindítása után nyomjuk meg a Win+G kombinációt. Sajnos nem minden játék támogatja a Játéksávot, ezek esetében nem aktiválható a Windows 10 játékmódja.
0
0
0
0
kornel244 avatar
Game mod-ot hogy tudom bekapcsolni?
0
0
0
0
Krissz avatar
Van Helsing 25: Köszi, nekem is közbe felfrissült 😃
[LINK]

Kíváncsi vagyok milyen lett 😀
Köszi am
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
Hali nekem 1703 build:15063.13 lett
0
0
0
0
Krissz avatar
Srácok, Creators Update ről van valami infótok?
Ugye elvileg ma jött, van aki később kapja meg, de van valaki aki már megkapta? Mi lesz az új build szám, mire vált fel?
0
0
0
0
DarkC0re avatar
zsolt17 Nekem is virágbolti van. És én is kaptam egyet 2 napja. Nem tudok rájönni mitől lehet... Mindent amit csak tudtam ellenőriztem. Mi volt a kékhalál oka? bluescreenview nevű progival nézd meg.
0
0
0
0
no avatar
Hali! A viragbolti változatnál előfordulhat kék halál? Most nekem kidobott egyet. Nem hiszem hogy hardveres gond lehet

Ilyenkor mit kellene tennem?
0
0
0
0
hangzoj avatar
phoenixfire: Nem, én tegnap frissítettem elég stabil,minden működik, a game mod különösen jól működik, viszont így nem tudom használni a második monitort akár yt-re akár másra mert büdösül laggol a videó, nem töltenek be az oldalak.
0
0
0
0
DarkC0re avatar
Így is sokat segitettél. Köszönöm a tippeket. Majd még lefuttatok egy teljes vírus keresést is.
0
0
0
0
csuz-li avatar
DarkC0re: Gondolom ugyan azt csinálja. Én azért ajánlottam csupán a Linuxos live cd-t, mert én azt szoktam használni, arról tudom, hogy milyen. Viszont ezek után kifogytam ám az ötletekből. Reméljük, másnak lesz okosabb tippje.
0
0
0
0
DarkC0re avatar
csuz-li A windows memóriadiagnosztika ugyan azt végzi el mint a memtest nem? Azt lefuttattam és ott azt írta hogy a memória rendben van. A HDsentinel azt írja mind két HDD 100% állapotban van.
0
0
0
0
csuz-li avatar
DarkC0re: Természetesen az, hogy a win, vagy a víruskereső nem talált hibát nem jelenti azt, hoyg nincs, csak nagyban csökkenti a valószínűségét. És igen. A következő lépés a RAM és a HDD ellenőrzése. Előbbire Linux live CD-t (memtest) szoktam használni, utóbbira HDSentinelt.
0
0
0
0
DarkC0re avatar
csuz-li A virus kereső nem talált semmit aminek köze lehetne hozzá. A rendszerfájl-javító is azt írta hogy minden rendben. Lehet egyszeri hardver hiba? Vagy haldoklik a Ram vagy a HDD?
0
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
Egy kérdésem lenne, ha frissíteni akarom a Windows 10-et az új Cretors Update-re akkor szükség lesz egy új verziójú kms aktivátorra? (egyértelműen nem eredeti windows-t használok)
0
0
0
0
DarkC0re avatar
Rendben lefuttatom. A vírus teszt 30%nál jár. Eddig 2 fertőzött fájl-t talált...
0
0
0
0
csuz-li avatar
DarkC0re:A Microsoft saját rendszerfájl-javítóját is futtasd le mindenképpen. (A link, amit betettem az előző hozzászólásba)

Ettől függetlenül lehet RAM hiba, vagy HDD hiba is a háttérben.
0
0
0
0
DarkC0re avatar
Rendben köszönöm! Az avastot használom most. Majd lefuttatok egy teljes virus keresést.
0
0
0
0
csuz-li avatar
DarkC0re: Az egy rendszerfájl és kell a működéshez. Viszont egyrészt lehet hibás, másrészt lehet benne vírus, vagy más kártevő.
Az első problémára megoldás, ha futtatod a rendszerfájlok javítására szolgáló parancsot. Erről itt találsz infot: [LINK]
A második problémára megoldás egy vírusirtó futtatása, de csak olyan jöhet szóba, ami képes a windows indulása előtt lefutni. Ilyet én kettőt ismerek, ami ingyenes. A win10 saját defendere, ami nem túl jó, de azért a Windows saját rendszerfájljaival kapcsolatos problémákra jó szokott lenni, a másik meg az avast, ami sokkal jobb, de érdemes használat után leszedni, mert elég sok erőforrást eszik.
0
0
0
0
DarkC0re avatar
Sziasztok. Van egy gondom. A gép kikapcsolásnál bejött a kékhalál ezzel az üzenettel Ntoskrnl.exe. Tudja esetleg valaki hogy mi lehet a probléma oka?
0
0
0
0
DonTuros avatar
Sziasztok! 😀

Egy kis segítséget szeretnék kérni a fejemben lévő kis tervnek (elsősorban grafikus, kéne vektoros nagyítás, hasonlók).
Amennyiben nem gond, valaki tud ebben segíteni?
Privátban le tudnám írni, elmesélni teljesen a "gondom", tervem.
Igazából meglepetésnek készül, csak egyszerűen rengeteg fal van ebben a projektben, melyeket sajnos egyedül nem tudok ledönteni. Viszont tele vagyok kedvvel a "harchoz".

Előre is köszönöm minden segítőkész ember válaszát (meg segítségét)! 😀

Peace and Love
0
0
0
0
alpyka2 avatar
Ertem.. koszi mindket velemenyt es infot. :3
PS.: vladtepes2- tetszik a neved 😆

Edit: csak azert kerdeztem mert eleg furcsan viselkedik a proccesszor ( legalabbis gondolom hogy az) teljesitmeny szempontjabol..hogy is mondjam..ingadozo. peldaul: A BF3 high-on siman ment 40 FPS-el..de egy deadpool-t nem tudok jatszani full grafon. Sot..ami meg erdekesebb hogy meg a NFS carbon medium grafon sem megy fel 40 FPS fole sem. ami azert eleg furcsa 😆. s ezert kerdeztem a windowos dolgot..hogy esetleg maskepp kezeli a 7es a dolgokat mint a 10es. ( 10 van most fent )
=
0
0
0
0
vladtepes2 avatar
csuz-li-nak igaza van. Memória kezelésben és proci kezelésben jeleskedik a Win10. De a te laposodon nem fog jobban futni egy játék sem, ami win 7-en nem futott jól. Vagyis nem is tudjuk jelenleg milyen op van a gépeden. A lényeg amit továbbra is fenntartok: mindegy, melyik oprendszert teszel. A játékok ugyanúgy mennek majd mint eddig.
0
0
0
0
csuz-li avatar
alpyka2: Érdemes win10-re váltanod. Eleve más a memóriakezelés, de legfőképpen a processzorkezelés. A processzorodban lévő két modult rendesen modulként kezeli és nő a teljesítmény ezáltal az energiatakarékos beállítások mellett is.
0
0
0
0
vladtepes2 avatar
Szerintem semmi jelentősége nincs, mivel játékok tekintetében nem egy erős lapiról van szó. 4 gb ram meg egy asztali gépnél is kevés.
0
0
0
0
alpyka2 avatar
Sziasztok ! a velemenyeteket szeretnem kikerni arrol hogy van ez a configom: AMD quad-core fx7500 2.3 GHZ ( up to 3.3 ), 4 GB Ram DDR3 L. AMD Radeon R7 M265 2 GB.- jatekoknak inkabb hasznaljak Win 10-et vagy terjek at 7-esre? vagy ez nem szamit kulonosebben?
0
0
0
0
Andris18 avatar
A groove zenelejátszó nem működik megfelelően. A következő helyről kéne kiszednie az mp3 formátumban lévő zenéket sd kárta(D meghajtó neki) --> music (mappa) --> azon belül pedig előadónként vannak a zenék mappákban. 8.1--->10-re frissítésnél átrakta zenéket de nem működik gondoltam kitörlöm az sd- kártyáról és visszarakom oda de az sem segített. 😞 A mobilon nem férne el a zene mert 4-5 giga. Valakinek van ötlete?
0
0
0
0
gatya123 avatar
ha beállitomh a stores játékokat pl d-re telepitse, win újratelepités után elindulnak majd?
0
0
0
0
troger avatar
Sziasztok!

Olyan "problémával" szembesültem az elmúlt pár napban, hogy a kép 0,5-1 mp-re elmegy( monitoron és tv-n is) főleg ha netezek (mozzila) vagy filmezek (VLC). Nincs fagyás se programhiba, sőt ha pl. gépelés közben megy el a kép a szöveget rendesen beveszi a film megy tovább (a hangot halom), a tv és a monitor is bekapcsolva marad. Játékoknál sosem csinálja akár több órányi folyamatos játék után sem. Gépemről semmi mást nem tudok írni minden ki van töltve az adatlapon.
Mi lehet a probléma vagy valaki találkozott hasonló jelenséggel? Esetleg annyit tudnék hozzátenni ha tükrözöm a képet tv+monitor akkor hol az egyik hol a másik csinálja.
0
0
0
0
Zoli869 avatar
zsoca1199

Ezt találtam igaz ez asus alaplapra vonatkozik de hátha jó neked is az ötlet. "Asus alaplapnak, eggyik takarákoskodásra intő drivere volt a ludas! Hasonló hibával rendelkezők próbáljék megtalálni a programot és állitsák át a limitet."
0
0
0
0
DDarkness avatar
Üdv. Valaki segítene? A win 10-emen folyton kikapcsol a kijelző. Kb 5 percenként. Pedig az energiagazdálkodásnál ki van kapcsolva. nagyon idegesítő amikor filmet nézek és mindig meg kell mozgatnom az egeret. Valaki tudja hogy mi csinálhatja ezt a háttérben?
0
0
0
0
hashimoto avatar
Nekem MS fiókhoz van kötve a Win, és alaplapcserénél nem balhézott semmit. Csak bejelentkeztem a fiókba, és kész.
Amúgy, nem muszáj újrahúzni a Win-t, van olyan intelligens a Win10, hogy önmagát "gyógyítja", persze, a fresh install mindig jobb.
Lehetséges, hogy menni fog, hiba nélkül, stb. De lehet, hogy minden percben kékhalál, vagy egyéb gyönyörűség lenne.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Kristo: Kösd össze a régi gépen a win10-et a Microsoft fiókoddal. Elvileg, ha egy új win-t összekötsz újra a ugyan azzal a fiókkal, akkor aktiválódik. (én még nem csináltam ilyet, szóval nem 100%)

Amit én tennék, hogy biztosra menjek:
1. Összekötöm a régi gépben a wint a Microsoft fiókkal.
2. Átteszem az új konfigba az SSD-t és megpróbálom elindítani.
3. Ha elindult, elvileg beírja a kulcsot az alaplapra. (Van rá némi esély, hogy elinduljon, mert elég rugalmas a win10.) Ekkor is újratelepíteném mindenképpen, de a teklepítéskor nem adnék meg kulcsot, mivel ilyenkor az alaplapról leszedi magának a kulcsot és aktiválódik. Ha nem indul, akkor telepíteném a win10-et. Szintén nem adok meg kulcsot, hanem indulás után újra összekötöm a Microsoft fiókkal. Elvileg ekkor az ott tárolt kulcs segítségével szintén aktiválható.
0
0
0
0
sisko avatar
Kristo : ezt hogy érted?A működő FX-es gépedből áttennéd az ssd-t az i5-ösbe ????Mert akkor bizony erősen ajánlott újrarakni ,hisz teljesen más alapokra épül a gép.Ha csak procit vagy vga-t cserélsz vagy ramot,hdd-t bővítesz,akkor viszont nem kell.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok !

Lehet rossz topic, ezért előre is sorry. Ám de akadt egy olyan kérdés, hogy konfig váltásnál a már meglévő SSD-n is kénytelen vagyok újra rakni az oprendszert, hiába működik és használom a gépet !?
Windows 10-ről van szó.
0
0
0
0
szekereskata avatar
Hát a proban sok extra funkció van, de mezei felhasználóként ezekből szinte semmit nem fogsz használni.
Távoli hozzáférés, különböző üzleti és biztonsági funkciók. De ezeknek többségét meg tudod oldani amúgy is.

Szóval nyugodtan maradj a Home változatnál. Overkill lenne a pro. 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
Én Home verzióval tolom. A Microsoft oprendszereinél nagy általánosságában az a különbség a home és a céges verziók között, hogy más a hálózatkezelése, (munkacsoportok, távoli kezelés, frissítés stb) de ugye ez otthoni használatban amúgy sem játszik.
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Az én gépemen PRO az asszonyén HOME van.
De nem veszek észre semmi különbséget.
Ami plusz az enyémben van azt nemigen használjuk ki. 😀
Mind a kettő jogtiszta, (Win 7 updatel) mielőtt valaki kérdezné.
0
0
0
0
Krissz avatar
Szerintem nem, elég a Home 😀
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció