Milyen laptopot vegyek játékra!

2009. January 06., téma
Fórum » Laptop
A rá szánt összeget és hogy pl:melyik/milyen játékot szeretnétek futtatni rajta is írjátok le!
Hozzászólások: 2 268
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
SuperPuma avatar
Húgomnak van egy Lenovo M5400 i3 4000M-el és GT740M-el. Anno volt 150 vagy 160 ezer. Játszani azzal is lehet elég jól (Persze nem maximumom, a kijelző meg úgy sem Full HD) Persze a GTA itt sem akart átváltani automatikusan dGPU-ra, de AC3 meg ilyenek tisztességesen futnak olyan 35-45 FPS-el (Medium-High környékén natív felbontáson)
0
0
0
0
danee23 avatar
Annyi pénzért igencsak okés gépet lehet összerakni. Ha nem utazol sokat, illetve nem készülsz egyetemre akkor azt jobban megéri. De amúgy a lent leírt konfigon is lehet jókat gémelni, csak nem minden új címmel.
0
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
Laptopot akkor érdemes venni mikor sokat utazol vagy szükséged van a hordozhatóságra, másképp nem éri meg. Inkább egy jó gépet vegyél abból a pénzből
0
0
0
0
sarkozi11 avatar
danee23 - rendben, köszi a segítséget. Lehet inkább gépet kellene ebből a pénzből összerakatnom, valószínűleg sokkal jobban megéri.
0
0
0
0
danee23 avatar
sarkozi - 150 alatt azt nézd hogy i3 és 840M/940M vidkari legyen benne. Az a legjobb amit kihozhatsz. Hogy milyen gyártótol melyik modellt veszed, azt legjobb ha élőben is meg tudod valahol nézni, tapicskolni a tacspadot, billentzűzetet, megnézni a képernyőt, usb portok számát elhelyezését stb... És főleg a kasztni színét!
0
0
0
0
sarkozi11 avatar
Értem, köszi a válaszokat!
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
ismerősöm 176eft-ért vett laptopot az akkor 10éves halo játékot csak közepes beállításon vitte
én hülye meg olyan játékokat vittem át neki hogy gears of war unreal tourament turok stb...

hisz a 120e-ft-os gépem ezeket mind lazán vitte
0
0
0
0
Funes avatar
150-ből felejtsd el, hogy közepes beállításon fognak menni az új játékok 40-50fps-el...
0
0
0
0
sarkozi11 avatar
Sziasztok. Laptopot szeretnék venni 150 ezerig, ami a mostani játékokat is viszi, de nem feltétlenül magas beállításokon. Elég, ha közepesen, viszont 40-50 fps-sel vigye. Ha valaki tud ajánlani jó fajtát, illetve jó oldalt, ami megbízható, szívesen várom a válaszát. Előre is köszi!
0
0
0
0
danee23 avatar
gytomi ez elég homályos megfogalmazás, de annyiért illene FHD-s kijelző 8gb ram, legalább i5 és 840M vagy 940M hogy legyen benne. Ha az egyetemed nem biztosít win licenszet érdemes lehet azzal is venni, ha úgy alakulna hogy munkát is végzel majd egyszer ezen a gépen. Valamint egyetemhez fontos hogy legyen VGA kimenet ha prezentálsz valamit, mert projektorok általában azzal vannak szerelve. Pl.: [LINK]

Dono én mysoftot nézegetem gyakran mivel ott rendes fotók is vannak és hatalmas választék, részletes kereső stb...

Akos1986 sok a változó, és az ilyen dolgok mint pl. hogy gamer egérpad erősen izlésfüggő, nem hiszem hogy pont mi itt meg tudnánk mondani a tutit hogy Neked mi lesz a jó. És egy személyes vélemény, a legtöbb "Gamer" cucc parasztvakítás, nem igazán éri meg a felárat, de ha ezzel nem is értesz 1et legalább azt fontold meg hogy audio cuccokban Nem a gamer cuccok a legjobbak. Headsetet és talán a hangfalakat is ha van lehetőséged menj el egy nagyobb áruházba ahol meg is hallgathatod őket. Valamelyiknek tisztább a hangja és megfelelő lehet akár zenekészítésre is valamelyiknek pedig csak erősebb a bassza és élvezetesebb hallgatni, mindenkinek más jön be. 😉
(+ 2.1 nem pont hordozható - itt egy kicsit leakadtam)
0
0
0
0
Akos1986 avatar
Hello.Érdeklődnék hogy milyen Gamer notebook ot vegyek 800 000 Ft-ért. Gamer Billentyűzet-egér-2.1 Hangfal szett - gamer Egérpad - gamer Headset legyen benn. Acer preadarorra - Asus Rog 752 re gondoltam. Mivel fontos a hordozhatóság ezért nem asztali pc t szeretnek.
0
0
0
0
no avatar
Milyen webshopokat tudtok ajánlani, ha laptopvásárlásról van szó? Megéri újracsomagolt/esztétikai hibás gépek után kutatni?
0
0
0
0
gytomi avatar
Sziasztok! 200k-ért keresek laptopot egyetemre. Tudnátok ajánlani?
0
0
0
0
danee23 avatar
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
0
0
0
0
showtekk avatar
És akkor ha első körben a 100as keretet, aztán a 70-80asat nézzük mit ajánlotok? Kereten belül drágább az se feltétlenül gond, inkább költök rá többet picit, mint , hogy bármi baj legyen vele, ahhoz a 70-80 is sok. 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
70-80ból már új is kijön 4gb memóriával! akkor inkább az, mint használtan... ki tudja előző gazdája hogy vigyázott az akksira meg tényleg bir e annyit, amennyit hirdet...
0
0
0
0
showtekk avatar
Az sem feltétlenül gond ha használt a laptop és akkor vigyük fel az árat 70-80-ra. Persze vágom én, hogy mitől lassul be, arra gondoltam, hogy mikor megveszem felrakom rá a windowst meg beállítom, ahogy a sajátomat is szoktam és lerakom anyum elé, akkor tökéletesen működjön arra amire ő használni akarja. Amúgy a teljes keretem igazából 100K, de lévén, hogy tényleg csak és kizárólag alap munkára meg emailezésre kell neki, nem szeretnék rá ennyit költeni 😀

Kis gép sajna nem igazán játszik, nem tudná hová rakni.
0
0
0
0
Bronson avatar
esetleg kis kompakt asztali gép játszik...? mert 50-60ból csak használtat kaphatsz...
0
0
0
0
danee23 avatar
Nem a gép lassul be, hanem teleszemetelődik a windows (ezért persze Soha! nem a felhasználó a hibás, neki általában fogalma sincs hogy került a gépére az a sok "gyorsító" program). Viszont azért a pénzért még visszaáfázva sem lehet rendes gépet venni.

Ez a legolcsóbb amit ajánlani tudok:
[LINK]
Amire odafigyelnék az a következő: legyen 4 giga ramja, az alatt egyszerűen hülyeség venni. Legyen merevlemeze, jó az ssd viszont az ilyen olcsó gépekbe 32 meg 64 gigát raknak s az egy-kettő tele lesz még akkor is ha nem rak rá szinte semmit. És az be fogja lassítani a gépet. Ne atom procival legyen (az N előtagú celeronok és pentiumok is atomok csak szteroidon és magonként igen gyengék sokkal jobbak az U jelzésűek, pl. az amit ajánlottam). Ha mégis csak ilyenre futná akkor legyen ezek a modellek közül: N3050 N3150 N3700 ezek új generációssak és lejátszák azokat a videóformátumokat is amik még nem terjedtek el de a jövőben valószinű el fognak(HEVC). Amit ajánlottam arra is igaz ez.
0
0
0
0
showtekk avatar
Sziasztok! Tudnátok ajánlani nekem egy laptopot? Nem játékra kellene (más topicot viszont nem találtam) Családnak szánnám ajándékba, semmilyen kritériumom nincs, csak hogy ilyen 50-60ezer Ftba kéne, hogy beleférjen. Word/Excel tehát alap munkára, meg internet használat, esetleg nagyon ritkán filmnézés, ezekre viszont használható legyen, ne lassuljon stb. Ilyen árban ilyen célra tud valaki ajánlani valamit?
0
0
0
0
Funes avatar
Zsoca

Ez biztosan hozza a géped teljesítményét : [LINK]

FHD High beállításon szinte mindenhol hozza a minimum 30 fps-t, ha pedig egy két dologból vissza veszel még többet is.
0
0
0
0
danee23 avatar
A 960M inkább R7 260X. De ennek a laposnak sokkal erősebb a procija mint a te mostanid.
0
0
0
0
DDarkness avatar
De akkor a GTX960M már valamivel jobb az R9 270-nél?
http://www.arukereso.hu/notebook-c3100/asus/rog-g551vw-fw278d-p327470719/#termek-leiras
Ez pl jó?
Am nem is írtam de árban max 300k-ig mennék 😃
0
0
0
0
danee23 avatar
Bud egy előző hozzászólásából halásztam ezt:
[LINK]

Ez a minimum. A proci talán kicsit erősebb is mint az az asztali i3, a vidkari viszont csak megközelíti, de elégséges. Ez a legnemhorrorabb ár a horror árak közül. A 960M-el szereltek csak kicsit erősebbek viszont azok már mind ddr5-el szereltek, és a 970M-es laposok múlják csak egyértelműen túl a mostani grafikusod, pl:
[LINK]
0
0
0
0
DDarkness avatar
Valaki tudna nekem olyan laptopot ajánlani ami minimum úgy vinné a játékokat mint a mostani gépem? Lehetőleg nem horror áron 😃
0
0
0
0
danee23 avatar
Hát igen. A 300+K kategóriával meg az a baj hogy 150K alatt is bőven találsz notebookokat amiket munkára is megállják a helyüket és még az új gen előtti és a multiplayer játékok 90%-a is fut rajtuk, és ugyanennyiért(persze ha van tvd/monitorod) tudsz venni gamer desktop gépet is, csak nézz körül vagy kérdezősködj a "Milyen gépet vegyek"-be.
0
0
0
0
rambobo avatar
Nagyon szépen köszönöm a gyors választ. Még át kell gondolnom, hogy mégis ilyet szeretnék-e, mert egyre jobban kételkedem az egész gamer notebook ötletben(ebben az árkategóriában.. 300K+ felett érzem, hogy megérné hosszú távon ilyenre költeni). Erősen gondolkozok egy dell notebookon, már csak a visszajelzések és a hosszabb garancia miatt, de végül nem fogom játékra használni. Inkább várok egy kicsit több időt és összedobok majd egy ps4-re, azon majd nem kell ilyeneken aggódnom évek múlva sem 😀
0
0
0
0
danee23 avatar
Ettől tehát a 950Mtől ne menj léjebb vidkariban.6.-ik generációs i5 is már 4 magos, szóval nincs nagy eltérés az meg ez az i7 között. ddr3 vs 4-nél mivel ez a proci és a vidkari sem az energiatakarékossak közé tartozik a fogyasztás különbség teljessen elhanyagolható, ami nem az a sebesség, de az az integrált vga-nál érezteti hatását, mivel ebben van geforce sakját vrammal az is hanyagolható.
Mindent összevetve nem rossz választás az amit linkeltél.
0
0
0
0
rambobo avatar
Sziasztok! Notebookot szeretnék vásárolni 200-230k közötti áron 15.6-os kijelző mérettel. Szeretném rajta futtatni a jobb játékokat de nem létfontosságú, hogy maxon vigye a legújabbakat. Legfontosabb számomra, hogy minőségi alkatrészekből álljon, strapabíró és megbízható legyen. 1366x768-as felbontást részesíteném előnyben, mert nem hallottam jókat a fullhd-s olcsóbb game-re szánt notebookokról.
http://www.digiprime.hu/laptop/asus-laptop/asus-x550jx-24068-elado
Az ilyen típusú gépek, mint ez az asus mennyire megbízhatóak?
Tehát egy kicsit gyengébb vidikaris notebook, vagy akár i5-ös 6.generációs proci vinné 1366x768-on és nem feltétlenül maxon a game-eket(Pl:fallout4)? ha igen, tudnátok ajánlani?
RAM-ról pedig: ddr4-ről azt hallottam, hogy nem nagy előrelépés a ddr3-hoz képest, mert minden tulajdonságban csak egy picit jobb. Megéri-e olyat venni?
Válaszaitokat előre is köszönöm! 😀
0
0
0
0
stchristian avatar
Na emberek megrendeltem, de nem ám az x550jxet. Ezt itt:[LINK] Ha meglesz akkor írok hogy milyen 😀 nagyon kíváncsi vagyok. Nem sok infót találtam róla de hardveresen nagyon ott van az árához képest
0
0
0
0
danee23 avatar
[LINK] - itt van hasonló modell, és ha lehet hinni az oldalnak igen is cserélhető a dvd ugyanis dvd helyére szerelt ssd-vel is lehet rendelni. Általában szabványosak a dvdk laposokban és arra kell csak ügyelni hogy slim vagy nem slim a szabványa a tiédnek...
0
0
0
0
stchristian avatar
Kár hogy a fekete 15k-val drágább pedig marha jól néz ki 😃
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Tényleg, igazad van! Csak az 4750 -ben komolyabb igp van de te úgy is a dedikált VGA-t használod úgy hogy az szinte mindegy!
0
0
0
0
stchristian avatar
SSD-t mindenképp, egyébként 4720-as erősebb nézz utána 😀
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Álltalában mindegyikből ki lehet venni! Miért?Akarsz bele még egy HDD-t?
Amúgy ez tényleg jónak tűnik ennyiért!

Itt van ez erősebb procival: [LINK]
0
0
0
0
stchristian avatar
Nem rosszak de találtam egy elég fa*ántosat. Asus X550JX-XX131D (i7-4720HQ, 8GB RAM, 1TB HDD, GeForce GTX 950M 4GB, 15.6"😉 gray 218k 3 év gari. Csak nem tudom hogy vajon az optikai meghajtót ki lehet kapni belőle?
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Ha melóra kell az más tészta! Pl itt egy csak még kell bele ram: [LINK]

Vagy ez: [LINK]
0
0
0
0
no avatar
Már nem azért, de mondta, hogy elsődlegesen nem játékra használná. Ha arra keresne gépet, valószínűleg eszébe jutott volna az asztali, de hordozható komp'útert szeretne. Ha a téma zavar meg: nincs másik és jobb híján mindenki ezt használja, aki laptopot keres - akár játékra kell, akár nem.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Itt árulják a földön! 😀

Ez csak személyes vélemény! Aki játszani akar az vegyen asztali gépet! Mert ha költ egy laposra 300-at ami még csak nem is egy nagy durranás már nem az ára, hanem a teljesítménye, abból az árból már egy egész kis harapós aztalit lehet össze hozni!
0
0
0
0
stchristian avatar
azért maradnék a földön 😃
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Szerintem laptop nem nagyon való játékra, de ha mégis egy olyant akarsz amin már tényleg lehet játékot is futtatni, akkor ez az [LINK] 😀

Csak győzd kifizetni!
0
0
0
0
stchristian avatar
És ezekhez mit szóltok? [LINK][LINK]
0
0
0
0
no avatar
Azt jelenti, hogy a F5-572G típuson belül még vannak változatok. A 73EP-ben például 8GB RAM van, az 59T-ben csak 4GB. Mondjuk azt nem értem, hogy ez utóbbi miért drágább az eMAG-on, de mindegy is.
0
0
0
0
stchristian avatar
Utánanéztem a laptopnak és tényleg elgondolkozom hogy megvegyem-e, viszont nem tudjátok hogy a típus nevében mit jelentene ez a 73EP? Keresgéltem az acer oldalán is de nem volt semmi írva róla. Még egy megjelenési dátumot se találtam de szerintem ez most márciusban jöhetett ki, vajon azért ilyen óccsó mert bevezető ár? 😃
0
0
0
0
Funes avatar
stchristian
Akkor előbb nézz körbe mi mennyibe kerül... Google a barátod.

i7-es proci+ 16 Gb Ram+ Dedikált Gpu+ 128Gb ssd+ gyorsabb Hdd+ Jó akku ... 😀 tessék nézelődj : [url]http://www.arukereso.hu/notebook-c3100/f:intel-core-i7-processzor,16-gb,hdd-es-ssd,dedikalt/?orderby=1[/url]

Egyébként pedig Danee nem mond hülyeséget, ami nem meglepő. 😀
0
0
0
0
danee23 avatar
Azokba a gépekbe amik nem elvetemült gamerek 300+k-ért vagy professzionális felhasználásra szánták őket még drágábbért nincs hely 2 meghajtónak. Vedd azt amit Bud linkelt és tegyél a DVD helyére egy hdd bay-t abba tedd azt a vinyót ami vele jött a helyébe meg egy ssdt és kész.
Nem hiszem hogy találsz ennél gyorsabb hdd-t, vagyis szerintem nem éri meg arra költeni.
0
0
0
0
stchristian avatar
Aha hát szerintem az ssd vel meg a winyóval nem kerül 50k-val többe. De javíts ki ha tévedek azért kérdezősködök mert nem vágom a témát 😃
0
0
0
0
Funes avatar
Hallod és mindezt 200k-ból akarod ? Mert akkor elég viccesek az igényeid... 😊
0
0
0
0
stchristian avatar
Kösz a linket spencer. Leírásból lehagytam hogy min 128giga ssd + egy gyors winyó is szükségeltetne hozzá 😃 Így tudnál valamit ajánlani?
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció