Milyen alaplapot vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt alaplap de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha van előre kiszemelt alaplap de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
2 alaplap közül nem tudom melyik lenne a jobb, az egyik egy gigabyte B450M DS3H a másik pedig egy gigabyte b450 aorus m
egy ryzen 5 2600 processzor mellé menne, de persze azt is megköszönöm ha írtok olyan lapot amit bátran ajánlotok igazából a lényeg hogy micro atx-es legyen. A keret 18000-27000ft lenne előre köszönöm a segítségeket!
Tehát csere!!!
Gépen szeretnék összerakni,a kiszemelt proci egy ryzen 5 3600 lenne és ehhez kellene egy alaplap.
A keret 30-40 ezer lenne.Kérdésem ebben az árkategóriába milyen alaplapot vegyek?
Már rég nem követem a fejlődést és elkopott a tudásom,de biztos vagyok benne,hogy van itt olyan személy aki élen jár ebben és tud segíteni.Ja és létezik olyan alaplap amibe van integrált videokártya?A videokártyát később szeretném megvenni ne keljen ennyi pénzt egyszerre kiadni.Előre is köszi a segítséget.Üdv;Zsolt
MSI B450 TOMAHAWK MAX
MSI B450M Mortar MAX
MSI B450 GAMING PLUS MAX
Többi gyártó nem tudom hogy áll vele.
Integrált kártya a prociban van!!! Tehát ha veszel egy 3600-as Ryzen-t akkor nem fogod tudni használni a gépet kártya nélkül.
x370 Asus Rog Crosshair Hero VI
[LINK]
Illetve ebben:
[LINK]
ROG STRIX B450-F GAMING VRM-je ugyan azt,mint egy PRIME-nak, csak jobb a hűtőbordája.
Ugy dontottem gyujtogetek nyarig es veszek majd egy komolyabb alaplapot, Asus Strix B450-F jelenleg 125 eu korul mozog az ara.
Annak erdekeben kell ez a lap majd hogy be tudjam loni a bios kezdo szemmel es ne legyen problemja a vrm-nek majd az uj Ryzenhez a 3000 szeria.
+ Kinek mi a velemenye rola? Meg az is elvaras lenne hogy a nem b-die ramokat be tudjam lonni 3000/3200 mhz-ra biosban, egyben CPU finomhangolasa is..
Lattam Ropi csatornajat hogy ajanljak ezen az oldalon a videoit es megneztem az osszeset es azok a videok alapjan hangolom majd be a biost es teszem fel a videost..
U.i. na megnéztem ezt a videóját, hát ez a gyerek keni vágja a dolgokat nemtudom ez nekem menni fog e 😃 de majd megoldom valahogy a videó alapján 😃 meg nekem ryzen 3600 menne mellé ő pedig 2600 al csinálja :/
Válaszokat előre is köszi 😊
Szerintetek melyik lenne jobb? Asus ROG STRIX B350-F GAMING vagy Gigabyte B450 AORUS ELITE. (Hosszú távra tervezek)
Válaszokat előre is köszönöm!
Szerintetek a Gigabyte Aorus B450M jo valasztas G.Skill Aegis 3000mhz-es ramokkal karoltve? Ezek a ramok 30k korul vannak mar, tehat árat tekintve abszolut bestbuy elvileg.
A jövőbeli platform fejlesztés terve miatt kérdezném, manapság milyen alaplap márkák a jobbak, megbízhatóbbak, terhelhetőbbek, stb. ?
Lehetséges, hogy most az AMD Ryzen irányban adnám el a lelkem, kissé félve, de nem biztos, hogy csalódnék.
Most a ryzen 5 2600x, és ryzen 7 2700x procikat néztem ki, de olvastam, nemsoká jön egy új, 3000-es széria is. Gondolom ezeknek árfekvése még nincs.
Az X jelenti AMD oldalon a tuning lehetőséget?
Kb. 150 ezret, nagyon max 200-at költenék az alaplap,proci,RAM kombóra, de alaplap téren most teljesen tanácstalan vagyok, mi az, amiben OC-t is gond nélkül tudnék alkalmazni.
A jelenlegi MSI lapom már 7. évét húzza, stabilan, OC-s processzorral, szóval egy hasonló megbízhatóságú és stabilitású lapra lenne szükségem. (drága sem volt, valami 28 ezer Ft)
A tápom úgy gondolom, el fogja látni a jó hosszú időre tervezett gépsasokat is.
Köszönöm előre is!
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
Ehhez a konfighoz mit szoltok?Barmilyen eszrevetelt szivesen fogadok.
MSI x470 Gaming Pro
Sapphire Nitro+ SE RX580
Ballistix RGB 16GB 2666mhz
Ryzen 5 2600
FSP 550w
Samsung m2 NVME 250gb
Sandisk SSD Ultra 1TB
új konfigon gondolkodom szerintetek ez jó lehet ?
MSI X370 GAMING PRO CARBON Alaplap
AMD Ryzen 5 2600
MSI Radeon RX 570 8GB
Tudd, hogy a procid simán kihajtana erősebb kártyát is, az 570 egy erős középkategóriás kártya. Egy 1070/1080 párossal pár évvel tovább el lennél.
Milyen tápot párosítasz mellé? Hány giga ramot vásárolnál hozzá? Utóbbiból ajánlom a 16-ot.
táp 600w bronz vagy silver márkát nézegettem de még nem döntöttem. Mellék kérdés az adott teljesítményű táp márkája mennyire számít? ha ugyan úgy 600w silver/bronz? van 2x4gb a mostaniban abból kukázok ssd-t meg hdd-t is. tervben van mellég még 1x8gb ram. 2400mhz és a 3200mhz mennyire működik közösen?
használva leginkább csak játék meg filmek semmi extra
köszi a választ
Itt ki tudod számítani a géped fogyasztását és ehhez mérten tudsz tápot választani.
[LINK]
Ezért érdemes párokban venni őket.
Az időzítés is számít, de különbözőek elboldogulnak egymással.
En is ezert inkabb az x470-en gondolkodok.Par ezer forint a különbseg.Proci uaz 😀
Egy olyan alaplapot keresek,ami támogatja a 3000-3200MHz ramokat,ha lehet akkor 4 ram slottal, valamint nem tudom mennyire jobb ha egy ssd PCIe bemenetű,de ha számottevően akkor egy olyat amibe bele tudom rakni. Intel Sokcet 1151-el.
Keretet nem tudok írni,mert nem tudom eldönteni,hogy jó-e egy alaplap,vagy a gagyi kategóriához tartozik,ebbe kérem a segítségeteket. Mindennapi használatra,valamit néhány játékra lenne használva.
Lehet ilyet kapni 20-30e-ért? 😲
Előre is köszi a segítséget.
[LINK]
Ezen már el tudok indulni 😀
Ryzen 3 1300x proci alá milyen lapot ajánlanátok? Oc ne mszukséges. És Rambol melyik tipust? 😀
[LINK]
[LINK]
Pont most szereztem be egyrészt,mert a 8 már kevés, illetve ennek reményében is.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a az MSI H370 Gaming Plus típusú deszkája jó lenne egy i3-8100as proci és egy GTX 1050Ti alá?
Előre is köszi a tanácsokat és infókat! 😃
A lap simán támogatja a procit,akár feljebbit is. A VGA pedig jó párosítás amellé. Jó kis setup jöhet ki ezekből az alkatrészekből 😀
Z390-es alaplapban gondolkozom és már ki is néztem hármat.:
[LINK]
[LINK]
[LINK]
Ezek közül melyik érné meg a legjobban?
Miért van a Gigabyte-knak 8+4 tűs CPU tápcsatolója, míg az Asus-nak csak 8?
B450-es alaplapot szeretnék az új konfigomba. Szerintetek az alábbiak közül melyik a legjobb?
MOBO1:[LINK]
MOBO2:[LINK]
MOBO3:[LINK]
MOBO4:[LINK]
MOBO5:[LINK]
CPU:[LINK]
RAM:[LINK]
GPU:[LINK]
[url]https://www.alza.hu/msi-b450-tomahawk-d5372847.htm?kampan=arukereso_hu_komponenty_zakladni-desky_amd_aa393e4&utm_source=arukereso_hu&utm_medium=product&utm_campaign=arukereso_hu_komponenty_zakladni-desky_amd_aa393e4#parametry[/url]
Ha meg nem jó akkor PH! által javasolt deszkák.
B450-es chipset: általános felhasználásra, átlagos Oc-ra.
Ideális Ryzen 3, Ryzen 5, Ryzen 6-os processzorok alá, vagy Ryzen 7-es processzorok alá szerényebb / átlagos tuning esetén.
Ajánlott ITX alaplapok:
ASRock Fatal1ty B450 Gaming-ITX/ac
MSI B450I GAMING PLUS
Ajánlott mATX alaplapok:
MSI B450M MORTAR vagy MORTAR TITANIUM
MSI B450M GAMING PLUS
ASRock B450M Pro4*
ASRock B450M-HDV *
* : Korlátozott OC lehetőségek, nincs LLC, inkább kisebb Ryzen processzorokhoz ajánlott!
Ajánlott ATX alaplapok:
MSI B450 GAMING PLUS
MSI B450 TOMAHAWK
ASRock B450 Pro4 vagy Fatal1ty K4*
Asus B450 Prime Plus**
* : Korlátozott OC lehetőségek, nincs LLC, inkább kisebb Ryzen processzorokhoz ajánlott!
** : Korlátozott OC lehetőségek, nincs fix cpu feszültség, csak offset ami zavaró lehet
X470-es chipset: magas felszereltségű, prémium lapok, masszívabb oc-ra.
Ideális Ryzen 7-es processzorok alá.
Ajánlott ATX alaplapok:
MSI X470 GAMING PRO CARBON
Asus PRrime X470-PRO
Asus X470-F ROG Strix Gaming
ASRock X470 Taichi Ultimate
Ram terén ha engedi még a kereted akkor vegyél inkább G.Skill Aegis 3000Mhz DDR 2x8GB 43k.
[LINK]
Mondjuk Vajdaságban élek,itt Forintra átszámolva kb 38K.
[LINK]
Itt meg a támogatott memoriák listája.
[LINK]
2. CPU elég
3. Alaplapok: ASUS ROG STRIX Z370-G GAMING, MSI Z370 SLI PLUS , ASROCK Fatal1ty Z370 Gaming K6, ASUS TUF Z370-PRO GAMING
Találtam a neten egy Pentium G4560 Dual-Core 3.5GHz procit 16 000-ért, gyorsan lecsaptam rá.
Ez még eredeti áron volt, most már 31 000 a legolcsóbb.
(Ezt elmagyarázhatná valaki, hogy miért megy fel egy proci ára a duplájára 1-2 év alatt. o_0)
Eredetileg erősebb procit akartam venni, de ez a pentium kábé az Intel Core i3-7100-al egyenértékű, viszont azt 50 000 vesztegetik, ezért ez a pentium 16 000-ért kihagyhatatlan volt.
De most egy jobb alaplap kéne alá amire 1-2 év múlva jöhetne egy jobb processzor.
Ezt néztem ki:
https://www.pcx.hu/gigabyte-ga-b250m-d3h-alaplap-218435
Ez elég szerintetek, vagy ha nem milyet ajánlanátok?
Most akarok nyélbe ütni egy üzletet. A kiszemelt alaplap: GIGABYTE Z370 AORUS Gaming 5
Az a kérdésem, hogy 60-ért garancia nélkül érdemes-e megvenni?
Viszont itt pl 3 év garival árulják 68k ért http://www.rhw.hu/termek/13677/gigabyte_z370_aorus_gaming_5
Szerintem azt a 10 ezret inkább megéri rákölteni mintsem, ha bedölglik tépni a hajunk 😃
Időközben én is meggondoltam magam + Megjelentek közben az újabb Chipsetek -el (Z390) rendelkező alaplapok. Már ki is néztem egyet.
Mi a véleményetek róla? GIGABYTE Z390 AORUS ELITE Alaplap: [LINK]
A GIGABYTE B450M DS3H-ról tudtok valamit, jó alaplap?
Véleményt sehol sem találtam róla és a youtubon is csak egy unboxing videót.
Egy AMD Ryzen 3 2200G processzor menne bele.
Mit kell tudni a mini (micro atx) lapokról? Méretükön kívül miben gyengébbek a sima alaplapoknál?
A 2 alap közül melyik lenne az ideálisabb?
Asus P8H67 vagy Asus P8Q77-M ???
Annyi,hogy a Q77 esnek van 3.0Pci e még a másik csak 2.0... Egy kártya lesz a gépben.
De egyébként melyik lenne jobb választás?
Lehet hülye kérdés, de egy alaplap mitől vagy miért lesz gaming alaplap? Pl gigabyte aorus gaming lapok...
Egy Gigabyte GA Z270P D3 ideális lap lenne egy i5-7500as proci alá, illetve egy ASUS GTX 1050Ti-hoz? Későbbi fejlesztések is megoldhatók lennének majd, szükség esetén?
Előre is köszi Mindenkinek!
Nem rossz, de én Z270 esetén ezt venném: MSI Z270 GAMING PLUS. Kicsivel olcsóbb is. [LINK]
Későbbre is elég, de azt tudd, hogy csak Skylake/Kabylake procikat eszik.
Z370 lapot meg csak drágábban kapsz. (30k felett)
Ui.: vélemény a z270-es lapokról?
Ráadásul pont azt a procit írod amit én is akartam venni.
Az i5 7500 árából vettem egy i3 8100-et és hozzá egy asus z370 p alaplapot. Még talán olcsóbb is volt a kettő, mint az általad írt i5, és az i3 8100 annak a szintjén van, vagy még jobb is valamennyivel. Az a "3" a nevében ne zavarjon be, én is aggódtam kicsit miatta, de nem csalódtam benne. 😀 Nézd meg az adatlapomon a konfigomat.
Közben egy linket találtam: https://rog.asus.com/articles/maximus-motherboards/your-guide-to-the-differences-between-coffee-lakes-z370-h370-b360-and-h310-chipsets/
Én egy ASUS GTX 1050 Ti-ra gondoltam a proci mellé. Van valami tapasztalatod vele? Esetleg vélemény róla?
Tapasztalatok:
DOOM : ultra fix 60fps
Wolfenstein:New Colossus : ultra 60 fps
CSGO-zok még néha, meg Insurgency-zek, de ezek annyira nem hardverigényes játékok, mindkettő maxon szalad, meg se kottyan neki semmi. Előbbieknél Vsync ON, hogy ne szakadjon a kép.
Ajánlott konfig, én meg vagyok vele elégedve és szerintem a jövőben csak VGA-t fogok cserélni (kb.2 év múlva).
Nézd meg az eszközeim közt a "Budget Gamer" konfigot a pontosabb adatokért. 😀
Z: nincs korlátozás, K-s procikat lehet szépen tuningolni, rengeteg csatlakozó, ATX méret, 4 RAM slot, 2 vagy több teljes értékű PCIE
H: nem lehet tuningolni és kevesebb a csatlakozó.
B: nem lehet tuningolni és még kevesebb a csatlakozó és nincs RAID és egyéb nyalánkságok
A H és B lapok között is vannak azonban különleges és így drágább darabok, melyek specifikációi jobbak, mint a sima társaké. De Intel K processzort teljes értékűen csak Z lapokban lehet tuningolni.
Egy haver venne alaplapot és felmerült ez a lap a vétel során. Gigabyte GA-78LMT-USB3 R2. A max keret kb ennyi lenne, játékra használja a kollega, de nem kell tuningolni meg ilyen szarságok. A lényeg hogy AM3 plusz-os a proci így ilyen lapra lenne szükség. A kérdés hogy ez a lap megéri e az árát, esetleg van e másik lap ami jobban megérné mint ez? Válaszokat előre is megköszönöm!
ÜDV
szerk.: talán 955 BE van benne........
[LINK]
Mi a hátránya? A proci ebben is ugyan ugy fut.
Bövebben!
Megrendeltem,majd kiderül,hogy mire elég!
Köszi Puffin!
Valakinek van valami véleménye erről az alaplapról? [LINK]
Szeretnék venni alaplapot vagyis inkább újítani de mielőtt megtenném szeretnék segítséget és tanácsot kérni benne!!!
Nem vagyok benne nagyon jártas.
A mostani lapom: MEDION Z370H4-EM
Megéri e egyáltalán váltani? Ha igen akkor mire?
Keretnek van 85eFT
Válaszokat köszönöm elöre is 😃
Amúgy árhoz mértem két példát hoznék, de mindkettő a megadott ár alatt van:
[LINK]
[LINK]
Pár hónapja vettem egy új alaplapot,mert a régi behalt,viszont az uj is gyári hibás lehetett (Asus m5a 99X Evo R2.0) mert a hang random kifagyott...meg utána a gép is..Na ezt gariba vissza küldtem,majd vissza adták az árát,és megint alaplapot keresek.
Platform marad az AM3+,mert nekem untig elég,meg nem is vagyok már nagyon gamer,meg anyagiakkal se akarom terhelni magam.Innen meiket ajánlanátok? [url]http://itsvet.com/cenovnik-pda1-22.i?i205=3256&option=[/url]
Másik asus m5a 99x lap nemkell,MSI,Asus gaming aura,ill giga valameik?Az árak dinárban vannak,kb 2.5-el szorozd meg,és megvan az ára forintban áfával együtt.
Anno nálam egy Gigabyte GA-990FXA-D3 ment évekig gond nélkül, az UD3-as model annál is megbízhatóbb.
ASUS ROG STRIX B250G
[LINK]
ASUS ROG STRIX B250F
[LINK]
Olcsóbb:
MSI B250M MORTAR
[LINK]
Ezek mindegyike megfelel egy nem K-s procihoz. Ha esetleg K-sra akarsz váltani az egy teljesen más sztori. Akkor érdemesebb inkább egy Z270-es alaplapot beszerezni .
gigabyte ga-x38-ds4 ilyen alap lapom van és ilyen processzor kell hozzá LGA775
az lenne a kérdésem hogy ehez az alaplaphoz mekkora a max video kártya és milyen lenne jo bele? és hogy milyen processzor legyen hozzá ? mert szeretném fel újítani a gépet kicsit hogy bírja a játékokat nem kell full hd ba gondolkodni csak tudjak normálisan játszani esetleg a mai játékokal ? a válaszokat elöre is kössönöm 😀
Nos ez a helyzet egy részről kicsit komplikáltabb más részről kicsit egyszerűbb, mint gondolnád.
Bármilyen PCI-E csatolós videokártya jó bele, viszont mivel a platform elég régi, így a legerősebb processzor is limitáló tényező. Nekem is van egy ilyen gépem, az egy Q9450 -el megy 8GB RAM társaságában. Korábban egy HD 5870 volt benne, ami a maga idején kicsit sok volt hozzá, ma már nem ez a helyzet, de egyébként is lecseréltem egy HD 7870 -re. Utóbbi kicsit procilimites.
Tehát proci terén egy Q9450 / Q9550 lenne jó választás, némi tuninggal 3,6 - 3,8 GHz -et is el lehet érni ha jó a proci és az alaplap (az enyém is 3,6 GHz -en jár). VGA -ból nagyon maximum (de ez már erős fölé lövés) egy GTX 1050, de inkább használt kártyákban gondolkodnék, úgy mint GTX 760 / R7 270X, esetleg GTX 960 / R9 280X vagy hasonló kategóriájú kártyák.
Annyi a szerencsés, hogy manapság a játékok zöme inkább VGA, mint prociigényes, de azért egy ilyen régi procinak mindig meg lesznek a hátrányai.
Tehát a kérdésem mit kell nézni alaplap vásárlásnál? (Tuningolhatóságot nézve) mert ssd,hdd-csak egy van meg ennyi is marad.tehát ilyen hogy 6 hdd-t rálehet kötni ilyenek engem nem érdekelnek 😃
Tápellátás (VRM) azért kell jó hogy stabilan ki tudja szolgálni a procit, de mivel ez melegszik ezért kell rendes hűtés is rá.
Videokártya:GIGABYTE GeForce 210 1GB GDDR3 64bit PCIe (GV-N210D3-1GI) Videokártya
Ram:2x2GB Dual-Channel DDR2 @ 265MHz
Prosszeor:Intel Core 2 Quad Q6600 2.4GHz LGA775 Processzor
Táp:fsp hexa series he-500 ilyen a gép
elöre is kösszönöm
Amit meg írtál Seasonic tápot, annak el kell bírni azokat amiket felsoroltál, sőt egy 1060-al párosítva is.
Amúgy meg... én úgy tudom, hogy hivatalosan nem is létezett 4 GB-os 750 Ti, csak volt egy két gyártó (Giga és ASUS is talán, nem emlékszem pontosan) akik csináltak parasztvakításként 4 gigásat is. De igazából annyira gyenge a GPU-ja hogy a büdös életben nem tudja kihajtani azt a plus 2 giga VRAM-ot, így totál felesleges pénzkidobás az egész.
[LINK]
köszönöm elöre is
[LINK]
Maga az alap jó, de a VGA - ahogy írták is korábban - nem mai, igen lassú. Minimum GTX1050Ti legyen vagy AMD RX560. Ez a minimum. Ha nem akarsz tuningolni a későbbiekben, akkor nem kell Z lap, az csak növeli a költségeket.
Táp: jó az a Seasonic (de csak Bronze kategória!), esetleg hasonló áron a Be Quiet Pure Power 10 500W CM Silver minősítésű, félmoduláris még jó ötlet, főleg, mert nagyon halk! Vagy van még az FSP Hydro X 450W Gold, de fix kábeles táp, igaz, ennek ventilátora már nem olyan halk. Viszont Gold minősítés, és elég egy GTX1060 alá is.
Ha tuning procit szeretnél és Z lapot, akkor meg azzal szembesülsz, hogy a VGA is erősebb kell legyen. Különben sok értelme nincs a dolognak. Neked kell eldöntened, hogy hosszú távra mit szeretnél.
És tuning: ezt csak akkor, ha értesz is hozzá, különben nem hogy haszna nem lesz, csak bosszúság.
Ha tehát a kereted hosszabb távon nem enged meg egy GTX1070 / 1080 vagy RX 580 / Vega videokártyát, akkor tök fölösleges K-s prociban gondolkodni. Inkább egy erős i5, ahol ott van a Turbo boost, meg egy GTX1050Ti, később egy 1060. És nem költesz annyi pénzt sem. A tápra viszon ügyelj, hogy az említett minőség legyen.
1050Ti VGA: NV kártyák esetében én úgy szoktam gondolkodni, hogy MSI Gaming, Zotac Amp, Palit Gamerock, EVGA, Asus, Gigabyte.
Processzor:Intel Core i5-7500 Quad-Core 3.4GHz LGA1151 Processzor
Ram:Kingston HyperX Fury 8GB DDR4 2400MHz HX424C15FW2/8
Videokártya:GIGABYTE GeForce GTX 1050 Ti OC 4GB GDDR5 128bit PCIe
(GV-N105TOC-4GD) Videokártya
Táp:
Ház:Thermaltake VC3000BNS ARMOR Jr és ez igy jo e lene együt? elöre is kösszönöm a választ
https://www.pcx.hu/gigabyte-gtx1050-ti-oc-4gb-gddr5-gv-n105twf2oc-4gd-videokartya-035119
Bár ez csak pár ezerrel olcsóbb mint az MSI gaming... illetve ha nem szeretnél VGA-t sem tuningolni, és elég a gyári érték, akkor mindegy hogy van-e plus tápcsatlakozó vagy nincs.
Amúgy a többi jó, egy erős közepes gamer géped lesz.
Én 4 hónapja vettem az EVGA 1070-et, elég jó áron, 139.000-ért. Most meg 180 alatt nem láttam.
Az alaplapra kitérve: Szerintem jó választás volt. z270-ek igen jók. Mondjuk én MSI z170a-t vettem 45.000-ért, és ebben sem tudok nagyot csalódni.
Használd egészséggel őket! (:
[LINK]
I3 7100 menne bele, és szempont, hogy DDR3 ramot kezeljen. Chipsetben úgy néztem ez a legjobb ár/érték arányban. Szerintetek jó lesz?
Válaszokat előre is köszi!
Ebben az ársávban nagy varia nincs. Ha hosszú távra tervezel, akkor talán Asus, de szerintem semmi baj a Giga lappal. 3 év gari elvileg, annyit azért ki kell bírnia. 😀 A tízből meg veszel egy fülest meg egy egeret, újat, nem rosszat. 😀
i7 6700-hoz ez a lap elég?[LINK]
Válaszokat köszönöm!
Őszintén nem értem a kérdést... Maga a lap jó a procihoz.
(Gondolom sima 6700 menne bele, és nem a K)
Nekem is a 6700-am egy ilyen lapba van, 2X8 giga DDR4 bőven elég mindenre.
[LINK]
" DDR4 DIMM sockets supporting up to 32 GB of system memory "
[LINK]
32giga memória csak elég még egy ideig. 😀
Nos, térjünk rá a lényegre:
Napokban nézegettem az alaplapokat, hogy mennyit változott a piac, az elöző hetihez képest). Amin megakadt a szemem:
Asus STRIX B250F 40k
Gigabyte Z270X-Ultra Gaming 45k.
Nos, +5kért ott a Z-s alaplap. De -5kért ott a B-s lap. Felírom nektek a PRO-Kontrát:
STRIX:
PRO:
Asus AURA Sync, mert videókártya is STRIX, ami szintúgy támogatja az AURA Syncet. Így elég 1 program a színváltogatáshoz.
KONTRA:
B-s lap, ebben az árkategóriában található Z-s lap, Gigarészről
Kell vennem plexit, és festéket, hogy a I/O csatikat lefedjem.
Ultra Gaming:
PRO:
Z-s lap, így egy esetlegs K-s proci beszerzése esetén, nem kell majd alaplapot változtatnom/vennem.
I/O bemeneteknél műanyag, így nem kell plexivel elfednem.
KONTRA:
2 program kell a színváltogatáshoz, ergo. nem felhasználó-barát.
Ezek alapján melyiket érdemes választanom?
Az meg hogy 2 program kell színváltoztatáshoz nem nagy dolog, amit itt írtál alaplapokat mindkettő hetedik generációs procikat fogad, így azoknak nem gond egyszerre 2 program háttérben való futtatása. Más az hogy külön kell állítgatni, de véleményem szerint pár kattintás és kész, na meg ha egyszer eltalálsz egy jó színt nem igen fogod azt kalibrálni egy ideig.(Legalábbis én nem állítgatnám az fix.)
na megvan a lap Asrock Fatality 990FX professional és az aidax64 2 VRM et ír az alaplap hoz az egyik 63 fok a másik 26 fok ha játszok akkor a 63 mas felmegy 82 fok rai ez normális?