Milyen alaplapot vegyek?

Szerző: dave500, 2009. May 18., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt alaplap de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
Hozzászólások: 4 780
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Edven avatar
Szép napot kívánok!

Segítséget és véleményt szeretnék kérni tőletek. Nem tudok alaplapot választani egy általam összeállított konfigurációhoz amin nemrég kezdtem el dolgozni.
Nézelődtem webshopokon, legalább hat gyártó termékei minden árkategóriában, nem akarok túl olcsót, de drágát se, de közben szolgálja ki az igényeimet... na mindegy.
Találtam egy GIGABYTE lapot, ami sajnos RGB-s, de megkötném ezt a kompromisszumot mert ha minden igaz minden stimmel, egyedül valami 8-pines csatlakozó hiány dolgot dobott fel a PCPartPicker, alább linkelem, mennyire rossz ez nekem?

[LINK]

Még nem raktam össze soha PC-t és ehhez a részéhez sem értek a masináknak.
Továbbá ha van jobb ötlet alaplap téren, az is jöhet, nekem a lényeg hogy legalább két m.2-es ssd beleférjen, nem kell a világítás, úgysem látom, fekete legyen, lehetőleg ATX szabványú. (ja, és 100K-ba férjen bele)

A többi hardware: (részletesebben PCPP-n)
i5-13600K
4x8GB 3600MHz DDR4
GTX 1070
Samsung EVO 970 plus 1TB SSD (később talán egy kétterrás is bekukkant)
Be Quiet! cooler + egy tonna venti
Corsair HX620 tápi

Előre is köszi, bármilyen javaslatot meghallgatok!
0
0
0
0
💬 14
Quadgame94 avatar
@Edven: Szia

Nagyon jó azaz alaplap. Az RGB-t kilehet kapcsolni programon belül. Kártya upgrade is lesz amúgy?
1
0
0
0
Edven avatar
@Quadgame94: Király, igazából ahogy egyre többet olvasgatok róla meg nézegetem, egyre jobban tetszik. Idővel mindenképp, idén remélhetőleg már üzemképes lesz, aztán talán megy bele egy 4070 ha olcsóbb lesz, vagy még az is lehet hogy szétnézek az AMD-k között, de az még a jövő szele. Előtte mindenképp veszek egy pöpec tápot.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@Edven: Én is majdnem AOURUS ELITE lapot vettem, amikor nézegettem. Jó ár/értékük van. Januárban jönnek elvileg a SUPER kártyák. Szóval biztosan lesz mozgás kártya fronton. Tápból meg 750W célozd meg és akkor sokáig jó lesz.
0
0
0
0
Pokman avatar
@Edven: Minden jónak néz ki, bár ha élhetnék egy javaslattal akkor azt mondanám hogy nézz szét AMD AM5-ös alaplapjai és azokba tartózó processzorai között. Intel ismert arról hogy még egy proci upgradet sem enged meg alaplap csere nélkül, amíg AMD többet is ki szokott adni ugyanahhoz a platformhoz (jelenleg ez az AM5). Félre ne érts, nincs baj az Intellel sem, csak AMD költséghatékonyabb és több proci generációt is kiad ugyanahhoz az alaplaphoz.
0
0
0
0
Edven avatar
@Pokman: Nekem igazából átjön az Intel-féle "ha upgradelünk akkor mindent és nagyon" megközelítés is, illetve be kell vallanom hogy a szívem feléjük húz, de kizárólag azért mert még a családunkban sem volt soha se proci se kártya a pirosaktól, tehát a személyes tapasztalataimat követve maradok az intelnél. És bár felmerülhet, hogy amit nem ismersz arról nem tudhatod hogy jó-e vagy rossz, viszont most nem akarok kilépni a komfortzónámból. Mindenképpen akarok majd további proci upgradeket, a cél persze a teteje.
0
0
0
0
Pokman avatar
@Edven: Megértem hogy a jól bevált terméket választod, de az intel féle "ha upgradelünk akkor mindent és nagyon", az minden csak nem jó 🤣. Intel rákényszerít egy teljes alaplap+proci+RAM upgradere ha csak 1 procit fejlesztenél egy-két-három generációval újjabra, arról nem beszélve hogy teljesen szét kell szedd a géped hozzá minden alkalommal. Ezzel szemben AMD kiad több generációt egy adott platformhoz, amihez ha fejleszteni akarsz max a hűtőt kell levedd a procidról és pasztázni. Nem pedig egy teljes gép szétszedés és összerakás, ami messze van a jótól, és se nem kényelmes se nem hasznos.
1
0
0
0
Edven avatar
@Pokman: Legalább végre lesz miért szétszerelnem a gépem, mindig is erre vágytam. Xd
Nem amúgy tényleg, mindig is előre összerakott gépem volt mert nem értettem hozzá meg bátor sem voltam. Érteni most sem értek de az elmúlt hetekben, hónapban, gépösszerakós videókon és live-okon élek. Megfontolom amúgy az Amd-t, a hűtő amit vettem jó arra is ha meggondolom magam. Aztán nézhetek megint alaplapokat xd
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@Edven: AM5 szerintem is sokkal jobb. Az a proci sem ér 130 ezer forintot. Nekem volt Intelem (3400, 4790K), de nagyon túl vannak árazva, mert a gyártás nagyon sokba kerül nekik. AM5 támogatva lesz sokáig. Egy 7700-et ha veszel simán rakhatsz bele 8000, 9000 szériát is. Lapot sem kell cserélni. A 7700X pedig jobb is a 13600K-nál, és ugyan annyiba kerülnek. Te tudod, de én biztosan nem ajánlom neked és ahogy látod más sem.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@Pokman: LGA 1700 ba ez a 3. Generáció ami bepe megy. Uj intel lapba is 3 gen megy majd bele.
12-13-14 genes procik intelnél mennek DDR4 el és DDR5 el is. AMD csak DDR5 rákényszerit.
😉😃
0
0
0
0
Pokman avatar
@MaximumGame: Hát azt majd hiszem ha látom. Tudom hogy mennek DDR4 és 5-el is, de mivel AMD úgyis felölel 3 generációt procikkal így nagyon nem számít. Na de legyünk őszinték, manapság a RAM a legolcsóbb számítógép alkatrész, még a 3 RGB venti+hub csomag is amit vettem drágább volt mint 32GB RAM 🤣. Na jó, és a proci hűtő is olcsó ha nem akar az ember egy karácsonyfát rátenni a procira XD
1
0
0
0
MaximumGame avatar
@Pokman: Igen most olcsó a ram egyenlőre. De jövő ilyenkor drága lesz szerintem.
0
0
0
0
Pokman avatar
@MaximumGame: Én jobban aggódok a kártyák miatt egyenőre. Terveztem egy 7900XTX-et vagy legalább egy XT-t jövőre, de amióta nyáron láttam itt az árak nem csökkentek, sőt, kicsit nőttek. Bár én voltam a hülye hogy 1 évvel ezelőtt nem vártam még egy hónapot hogy a 7900-ast vegyem.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@Pokman: Nem hiszem hogy 6800XT kevés lenne a jövőbe 1440p re. Igen a mestetseges intelligencia miatt várható, hogy le nem fognak menni. Főleg az Nvidia 2Xxx szeriától felfele, mert az már elég jó.
Én nagykerből tudok szerezni kártyákat, én nem félek.
0
0
0
0
PoPet avatar
@MaximumGame: És mi a különbség aközött a 3 gen között az újracímkézésen meg a reszelgetésen kívül?

A DDR5 meg jelenleg kb semmivel sem drágább lassan már, mint a 4.
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
Amd-s Ddr5-ös wifis alaplapot ki mit venne
50-70k között?
0
0
0
0
💬 8
Bronson avatar
@MC MaRcI: 50-70 kozott nem hiszem hogy talalsz B650 lapot amin wifi is van es ATX meret... 🤔

[LINK]
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
@Bronson: Vagy?
https://www.pcx.hu//asus-tuf-gaming-b650m-e-wifi-alaplap-90mb1fv0-m0eay0--232759?referer=arukereso
0
0
0
0
Bronson avatar
@MC MaRcI: Azt hittem csak ATX szabvany jatszik 😏ha microATX is johet, akkor a TUF szeria jo valasztas
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
@Bronson: Ahh m1 nekem
Árban jó legyen
Tudja amit kell
Az hogy mekkora nem számít
De köszönöm szépen
0
0
0
0
Bronson avatar
@MC MaRcI: Akkor jo lesz az amit linkeltel! Igazabol az utobbi evekben egesz jo mATX jottek ki, regebben elegge fapados volt a lapok tobbsege, sokkal jobb manapsag a valsztek
0
0
0
0
Puffin avatar
@MC MaRcI: Vagy kicsit drágábban Msi B650M Mortar WiFi.
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
@Puffin: megnézem ezt is
bár csak az alzan 75 többi boltba már 100k
0
0
0
0
Puffin avatar
@MC MaRcI: Azért rendeltem én is gyorsan amíg annyi. 😀
0
0
0
0
sokeszter avatar
vagy még ez esetleg. [LINK] Szerintetek?
0
0
0
0
sokeszter avatar
Hali, ezt az alaplapot nézegetem, mi a véleményetek? Majd egy i7-est szeretnék beletenni. Tudom, asus-t írtam,de még nem találtam megfelelőt.
[LINK]
0
0
0
0
💬 5
Bronson avatar
@sokeszter: Mennyit szansz ra?
0
0
0
0
sokeszter avatar
@Bronson: Attól függ, ha van ami tényleg nagyon sokat tud DDR5-ös lap, akkor jó az olcsóbb is, olyan 60 ezer körül, picivel lehet több,de ha kevesebb az sem baj. De Inteles legyen. A lényeg,hogy hosszú távra legyen.
0
0
0
0
Bronson avatar
@sokeszter: en ezt vennem, vannak olcsobban is mATX lapok, de azokon eleg szegenyes a port kinalat...

[LINK]
0
0
0
0
sokeszter avatar
@Bronson: köszi, de én DDR5-ös lapot szeretnék venni. :) Amúgy nekem is tetszik az asus márka.
0
0
0
0
Bronson avatar
@sokeszter: Oh, az kimaradt 🙃abban az esetben okes amit kineztel, esetleg meg ez:

[LINK]
0
0
0
0
sokeszter avatar
Hali, csak érdeklődöm, szerintetek melyik a legjobb alaplap márka? Milyen márkát érdemes venni? Mondjuk Inteles . Megbízhatóság, minőség alapján. Köszi :)
0
0
0
0
💬 4
Warlordcommander avatar
@sokeszter: Szinte mindig inteles asus alaplapom volt, soha semmi problémám nem volt egyikkel se. Egyszer volt egy msi, az 1 év után gondolt egyet és cpu hibát jelzett egyik napról a másikra. Nem jöttem rá mi volt a baja mert ha másik konfigba építettem be működött, csak éppen az enyémmel nem. Eladtam egy ismerősnek, nála azóta is jó szóval az se rossz márka de én maradok az asus-nál. Plusz szerintem annak az egyik legátláthatóbb a bios-a is. Nekem ezek a véleményeim.
0
0
0
0
sokeszter avatar
@Warlordcommander: Szia, köszi a véleményed :) nekem is Asus van, meg vagyok vele elégedve. Gép újításon gondolkodom, DDR5 a jövő tervem, Asus alaplapokat nézegetek, de más márkát is számításba vennék, csak hát nem ismerem a többi márkát ,ezért kérdeztem itt tagokat ki milyen lapot szeret, ismer.
0
0
0
0
Puffin avatar
@sokeszter: Jobb fajta MSI lappal sem lehet mellényúlni. Én is azt vettem most. Meg már volt is az előző konfigban. Tökéletesen tette a dolgát.
0
0
0
0
no avatar
Sziaztok.
Olyan kérdésem lenne, hogy az alaplapomnál(Gigabyte B660m DS3H), a 6+2+1 VRM támogatásnál, azt tudom, hogy az elsó(6) a processzor feszültségszabályozásáért felelős, az utolsó(1) pedig ha minden igaz a videókártya. Viszont a küzépső(2) azt nem igazán értem, hogy mi lehet. Próbáltam utána nézni neten, de mindenhol csak két számjegyű VRM összeállítást találtam. Ha valaki elmagyarázná, hogy a középső számjegy pontosan miért felel azt megköszönném.
0
0
0
0
💬 6
PoPet avatar
@arnold892: SoC. Valószínű 6 Vcore, 2 SoC, 1 iGPU. De amúgy elég gyatra és mellé drága is ez az alaplap, bár nem tudom milyen procit szánsz bele.
0
0
0
0
no avatar
@PoPet: jelenleg egy 13100F van benne. De komolyabb procit nem is tudna kihajtani szerintem. Csak azért is érdeklődtem, ha a jövőben állítanék össze egy konfigot ennyivel is okosabb leszek. Köszönöm a választ.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@arnold892: Megy abban erősebb proci is. Legalábbis a CPU támogatási listában i9 is szerepel.
[LINK]
0
0
0
0
PoPet avatar
@reszler112233: Attól még, hogy szerepel a támogatási listán, nem lehet akár milyen gagyi lapba beledobni a legerősebb procikat. Nem hiába vannak 18-20 vagy akár 24 phases alaplapok. Ez meg 6. Illetve a VRM hűtése sem elhanyagolható, a fent említett lapon az meg kb nem létező fogalom.

Egyébként ez az alaplap+proci tipikus esete annak, ha valaki annyira nem ért hozzá, szóval vesz valamit aminek a nevét úgy kicsit ismeri, és belefér a budgetbe, mert ezért az árért korrekt kis B450-es alaplapot is lehetett volna venni, Ryzen 5 5600-al. 6/12 a 4/8 helyett, tehát jövőállóbb és amúgy is veri kb mindenben.

De amúgy megnézve a srác gépét egészében, kb ugyan azért a pénzért jó 20-30%-al erősebb gépet lehetett volna építeni a konkurencia termékeiből.
1
0
0
0
Quadgame94 avatar
@reszler112233: Uh abba a.lapba i9 :D Ne adj ilyen tanácsokat pls. Nagyon max egy 13400F. De en azt sem tenném bele.
0
0
0
0
PoPet avatar
@Quadgame94: Fogalma sincs miről beszél, vagy hogy mi hogy működik. És sajnos rengetegen így osztanak ötleteket, tanácsokat másoknak. 😫
0
0
0
0
Sicu33 avatar
Sziasztok!

Intel Core i5 13600K-hoz milyen alaplapot célszerű választani?
LGA 1700-as a foglalat de a Z690 vagy a Z790-es Chipsetet kell ilyenkor figyelni? DDR4 lesz a memória és elsőkörben ASUS-t keresek. Vagy ezek az alaplapok még nem is támogatják a 13. genes procikat?
0
0
0
0
💬 1
reszler112233 avatar
@Sicu33: Adott kinézett lap gyártói oldalán a támogatott CPU listában ha bene van akkor mennie kell, persze az is ott kell legyen melyik BIOS verziótól kezdve. Ha nem tudod a BIOS verziót érdemes rendeléskor kérni a BIOS frissítést és akkor tuti menni fog a 13600K-val is persze ha tényleg benne a listában.
0
0
0
0
no avatar
Szaisztok.

Vettem egy gépet.

I5-11400 proci és tuf haming b560M-plus alaplapot.

Nem lehet húzni a processzort biosba így 2.5 GHZ-t mutat..
Ez magától overclockol vagy rossz alaplapot vettem?
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok.

Ryzen 5600 mellé melyik lapot vegyem?

https://aqua.hu/alkatreszek/asus-prime-b550m-k-alaplap-t927489

https://aqua.hu/alkatreszek/asus-tuf-gaming-b550m-e-alaplap-t1039782

Köszi! :)
0
0
0
0
visor261 avatar
Valaki tudna nekem segíteni? Mivel elszáltak az árak ezért nem akarok most váltani generációt így maradnék a jelenlegieknél amiben egy FX-8320 és egy i5-2500 van. Ezek alá keresek alaplapot. Valaki tud egy olcsó de megbízhatót ajánlani? Nekem eddig ez tűnik a leg szimpatikusnak:

[LINK]
0
0
0
0
💬 2
Yezi_ avatar
@visor261: Tehát az FX 8320 és i5 2500 között vacillálsz? Én lehet inkább az FX mellett döntenék, egy normálisabb lapban ráadásul még tuningra is van lehetőség.

i5 2500 alá mindegy mit raksz, a legolcsóbb H61-es deszkában is tökéletesen fog üzemelni.

Spoiler!
Bár az az igazság, hogy újonnan már viszonylag kis pénzből is sokkal sokkal erősebb processzort lehet venni; i3 10100F például, valami belépőkategóriás lappal, meg 8/16GB memóriával teljesen megfelel manapság kb. mindenre.
0
0
0
0
visor261 avatar
@Yezi_: Konkrétan 21-ben terveztem volna az átállást ddr4+am4+pce4 etc-re de mivel elszáltak az árak inkább kihúzom 1-2 évvel és egyszerre ddr5+am5/lga1700+pce5.

És mint mondtad i3 10100F 30k+lap+ram, és én is ilyenben gondolkodtam csak akkor még az intel nem volt ennyire jó választás amd-hez képest és egy 1600 is 60-ra felment 30-ról+lap+ram.

Ezért kondolkodom inkább csak lap cserében mert az most kb 12k.

Én inkább intel fele húzok mert én is úgy gondolom hogy "i5 2500 alá mindegy mit raksz" szóval nem tudok nagyon félre menni. A bibi ott van hogy ha nem megbízható személytől veszem processzorral akkor lehet hogy hajlott tüskével kapom meg potyára.

Ezért is kérdezetem itt hátha tud valaki egy jó ajánlatot. És mint montam Ár szerint növekvő sorrend, és kiszűrni a nem megbízhatót. Mert hát fb piacon is vannak 4-5k körül de sokról még értelmes leírás sincs.

Húzni se nagyon akarom az fx-et se húztam így tartott ki 2015 óta, csak fő gépem egy laptop most ami amire lett tervezve még jó volt de napi hsználatra már szűk a 4gb és az integrált. Játékra ha nagyon kell ott a nvidia now, ha azon nincs fent akkor meg ott a ps4 és ha azon se tudom működésre bírni akkor berakom a könyvjelzőbe a következő gép mappába és nézek gyorsan egy sorozatot hogy elfelejtsem a létezését :D

Bár mostanában nem sokmindent látok ami érdekelne, twwh után a biomutant és rise to ruins, empire of the undergrow etc megvolt, és most várok a twhw3,starship troopers terran conflict, cult of the sheep +etc-re hogy megjelenjen.
0
0
0
0
no avatar
Üdv!
Lenne egy ASUS TUF GAMING B460M-PLUS alaplapom, és ezt a cpu-t néztem hozzá:
INTEL CORE I7-11700K 3.60GHZ LGA-1200
Tudja valaki hogy ez később kompatibilis lesz e, vagy néznem kell ehhez a cpu-hoz másik alaplapot?
0
0
0
0
💬 1
reszler112233 avatar
@Needfor940: Gyártó oldal szerint csak 10. generációs processzort fogad a lap, és az említett processzor viszont már 11. generációs, így nem jó bele.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
Szerintetek egy AMD Ryzen 9 3900X 100-100000023BOX processzorhoz jó választás lenne egy MSI B450 TOMAHAWK MAX II ?
Főképp játékra használom a gépem.
A videokártyám egy GIGABYTE GTX1060 6GB GDDR5 GV-N1060WF2OC-6GD.
Segítségeteket köszönöm! 😀
0
0
0
0
💬 2
no avatar
@kmd94: Elegendő alá. Viszont, ha ennyit szánnál processzorra és javarészt játékra vennéd, akkor jobban járnál egy 5800X-el, de akkor egy másik lapot érdemes alá pakolni mondjuk MSI B550 TOMAHAWK, vagy inkább MSI MPG B550 GAMING PLUS, ha nem tervezel tuningolni.
0
0
0
0
no avatar
@LordSzalko: Köszönöm a választ! Így jobban meggondolva szerintem az 5800X-et veszem az MSI MPG B550 GAMING PLUS lappal. 😀
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

Alaplap vásárlás előtt állok és nem tudok dönteni, hogy melyik lenne a jobb.

Asus Rog Crosshair FORMULA a másik pedig Asus Rog Crosshair VIII DARK HERO.

Előre is köszönöm a válaszokat.^^😀😀
0
0
0
0
💬 1
roba1996 avatar
Sziasztok olyan kérdésem lenne,hogy ezek az alaplapok mennyivel tudnak többet mint az én mostanim gondolok itt pl: a vrmekre illetve annak hűtésére stb... MSI B450 TOMAHAWK MAX, MSI B450 GAMING PLUS MAX ezt a két alaplapot néztem illetve tetszett még a GIGABYTE B450 AORUS ELITE de viszont erről azt hallottam ,hogy a vrm hűtése nem az igazi ti nektek mi a véleményetek érdemes lenne esetleg le cserélni a mostanimat a fent említettek közül és ha igen akkor miért? 😀
0
0
0
0
💬 4
no avatar
@roba1996: A két MSI VRM felépítésre megegyezik igazából, hűtésre talán a TOMAHAWK valamivel jobb, megérheti azt a minimális extra költséget. A Gigabyte ezeknél gyengébb dizájnt használ és komolyabb szellőzést kíván a VRM-ek hűtéséhez. Személy szerint a TOMA-t venném, de ha nagyon számítanak a forintok akkor a GAMING is megfelelő.

Hogy érdemes e azt neked kell eldöntened, ha a későbbiekben tervezel újabb generációs Ryzen-t akkor úgy is szükséges lenne egy új lap mert valószínűleg gyenge lenne hozzá.
0
0
0
0
roba1996 avatar
@LordSzalko: Köszi szépen a segítséget és a tanácsot is 😀 De még így is tanácstalan vagyok, hogy vegyem e meg valamelyiket az én mostanim szerinted mennyi gagyi? 😀
0
0
0
0
no avatar
@roba1996: Belépő kategóriának számító alaplap. Erősebb procit én már nem raknék bele szívesen. Ha esetleg még nézelődnél az alaplapok között akkor ajánlom ezt a táblázatot: [LINK]
0
0
0
0
roba1996 avatar
@LordSzalko: Köszi szépen még egyszer akkor egyenlőre marad a mostani úgysem mostanában tervezek új procit venni
A linket meg már mentettem is 😉
0
0
0
0
Superman79 avatar
Üdv
Mi a különbség a pci 16x/8x/16x 3.0/1x csatlakozók között?
0
0
0
0
💬 7
no avatar
@Superman79: A sávszélesség.
https://i.imgur.com/2BnV5lr.png
0
0
0
0
Superman79 avatar
@LordSzalko: Értem, kössz. És a kártyákat bele lehet rakni akármelyikbe, vagy megvan, hogy melyik melyikkel kompatibilis?
0
0
0
0
no avatar
@Superman79: Ha fizikailag belefér a slot-ba akkor persze.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@Superman79: Nagyon régi alaplap + új videokártya kombónál nem feltétlen működik a dolog. Szélsőséges esetek, de előfordulhat.
0
0
0
0
Superman79 avatar
@SuperPuma: Es ha pl egy 4x be teszek be egy gpu, akkor sokkal lassabb, mint amikor egy 16x ba?
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Superman79: Attól függ mikori a lap és mikori a kártya. Ha nincs olyan nagy teljesítménye akkor lehet pont nem számít annyit, bár őszintén szólva a 4x nagyon alacsony érték, de ha MSI Afterburner program segítségével mondjuk terhelés alatt lemonitorozod és nincs meg a 100% közeli kihasználtság, akkor valószínű nem jó teljesen! De nem gondolom, hogy olyan régi masinád lenne, amiben 4x slot van valamint olyanba bele sem menne lehet egy mai videokártya, egy modernebb! De mi a terv amúgy? Vagy ez csak kíváncsiságból feltett kérdés volt? 😃
0
0
0
0
no avatar
Asus TUF Gaming B460-Plus jó alaplapnak számit?
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok. Nekem egy olyan problémám lenne: adott egy asus z 170 P alaplap ahhoz társul egy i 7 7700k processzor es 2x 16gb kingston ram amit kittbe vettem (2666mhz). A problémám az,hogy 2400mhz meg megy szépen a gép,viszont ha a biosba beállítom az xmp modot,hogy 2666mhz tudjam használni a memóriákat a gép bekapcsol viszont nem ad képet,tehát maximum 2400mhz tudom a memóriákat futtatni. A proci oldalán ddr 4 es ramként 2133mhz/2400mhz van megadvan ,hogy ezeket kezeli. Az alaplapom viszont 2133mhztól 2400(oc)-4000+ig lehet oczni. Mi lehet a gond,hogy nem tudom 2666mhz futtatni a ramokat? Egy másik alaplap megoldaná a problémát? Erre a lapra gondoltam ha cserélni kellene: ASUS ROG STRIX Z270-F.
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
Konfigomhoz kompatibilis az asus prime z390-a ugye? Lga 1151 az is nem?
0
0
0
0
💬 2
Puffin avatar
@Warlordcommander: Igen jó hozzá.
0
0
0
0
bigbeagle01 avatar
Sziasztok!

Szeretnék frissíteni a gépemen, és ehhez kelleni fog egy új alaplap is.
Szeretném, ha nem lenne vele probléma és nem kéne cserélnem legalább 5-8 évig megint.
Egy Ryzen 5 2600x lenne hozzá (videókártya még nem eldöntött).
Néztem az MSI B450 TOMAHAWK MAX-ot (most alzán 30ezer) illetve ASUS ROG STRIX B450-F GAMING.
Van egy régi PCI-os hangkártyám, de ahogy nézem ezeken már nincs PCI, nem tudom hogy az alaplapi hang milyen a mostani lapokon.
Csak újat vennék, a kinézete teljesen mindegy. OC az elején nem lenne, esetleg később.

A segítséget előre is köszönöm.
0
0
0
0
💬 6
Bronson avatar
@bigbeagle01: A ketto kozul az MSI! Ha valami also/kozepkategorias a regi hangkartyad, es nem hasznalsz komolyabb hangrendszert, boven jo az alaplapi a modern lapokon.
0
0
0
0
bigbeagle01 avatar
@Bronson: Asus Xonar dx van most
0
0
0
0
Bronson avatar
@bigbeagle01: Ha csak az adatlapodon feltuntetett fulest hasznalnad vele, semmi komolyabbat, teljesen jo lesz az alaplapi is.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@bigbeagle01: Mind a kettő jó alaplap. Igazából nem járnál rosszabbul egyikkel se és mind a kettő mellett szólnak/szólhatnak érvek és ellenérvek. Ha tervezel egy full ROG STRIX gépet építeni akkor azt ajánlom, amúgy nem éri meg a felárat a jobb hangkártya meg a +1 m.2 ssd szerintem. Memória támogatásban az MSI jobb és a vrm hőmérsékletek is alacsonyabbak lennének. Meg mivel írtad, hogy kinézet mindegy így megint csak MSI a nyertes.
0
0
0
0
ben_aloha avatar
@bigbeagle01: Az MSI jó választás. Viszont inkább vennék egy 3600at hozzá. A 2600x sem rossz választás mondjuk. 😃
[LINK] Nála jó áron be tudod szerezni amit akarsz.
Az alaplapi realtek cumók olyanok amilyenek, de átlagos felhasználásra nem olyan rosszak.
0
0
0
0
no avatar
@bigbeagle01: MSI B450 TOMAHAWK MAX
0
0
0
0
zsolo avatar
Köszi aki írt meg próbált segíteni, hogy milyen lapot válasszak ha arra kerülne a sor...! De végül kaptam egy zsír újat! 😃 THX PCX!
0
0
0
0
PNORBIZEG avatar
Sziasztok!Olyan problémával szembesültem,hogy folyamatosan ledobja a gépem a wifit,legyen szó stickről,vagy kártyáról,teljesen mindegy.Ma újra rakom a Windows-t ,ha így se jó, valószínűleg alaplapi hiba.Eléggé vicces téma,mivel 1 éve raktam össze a gépet.Percenként fel le dobálja,és így még frissíteni se tudok,max ha áthuzom a kábelt 3 falon keresztül!

Ryzen 3700X,Rx 5700 XT Nitro + ,16GB RAM, TUF B450 G+

Ha nem alaplap, akkor mi lehet?Valakinek valami ötlet esetleg?Driver újra frissítve !
0
0
0
0
💬 6
Warlordcommander avatar
@PNORBIZEG: Az a 3 fal nem véletlenül 50centis vasbeton, mert akkor nem csodálom. Nálunk 2.emeleten nagyon rossz a wifi mert egy 40centis vasbetonon is gyengén jön átt a jel. 😀 Hiába van wifi jelerősítő stb, néha néha így is ledobálja fenti dolgokat a wifiről.
0
0
0
0
PNORBIZEG avatar
@Warlordcommander: Helyesbitek! 1 fal van közte,de 250GB-es internet,valamint eddig, semmi probléma nem volt! Ez a gondom most kezdődött el 1 hónapja,és mostmár semennyire nem tudok internetezni . ANNYIT ír ki,hogy nincs Internet,telefonon laptopon tévén problémamentes!😂😊
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@PNORBIZEG: Más eszközön gyors? Telefonra szedd le Speedtestet és mérj egyet mellette majd, ott ahol a géped van. Milyen routeted van? Nekem a szolgáltatótól kapott 1 gigabitből közvetlen mellette is csak 60-at adott át, nagyjából 8 méterre tőle (2 fal) már csak 14-et ezért vettem 4 antennásat, ami 300-at mér mellette és 60-at a hálóban.
0
0
0
0
PNORBIZEG avatar
@Quadgame94: 116-120 a gép helyén,közvetlen a router mellett 220-230!
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@PNORBIZEG: Nem tudom milyen stick-et használsz, de az is lehet s gond. Ha van más eszközöd (laptop, mas pc) akkor azzal meg kipróbalhatod. Fura lenne ha más gépen működne a tiéden meg nem. Driver meg usb port gond lehet, de ez nem alaplapi gond szerintem, mert ez egy kűlső eszköz.
0
0
0
0
PNORBIZEG avatar
@Quadgame94: Ez esetben viszont valamelyik működne!2 eszköz közül valamelyik ..( Stick : TP-LINK TL-WN823N. Wlan Kártya: WLAN PCIe Karte 300 MBit/s )
0
0
0
0
zsolo avatar
Sziasztok, behalt a gépem, nagy eséllyel alaplap...ha igen, akkor csere,de akkor inkább egy jobbat kérnék helyette, én ezeket néztem ki, melyiket ajánlanátok? Ryzen 3600,16GB DDR4 3200MHz alá:

MSI MAG B550 TOMAHAWK
GIGABYTE X570 GAMING X
MSI X570-A Pro

Kell ezekhez a lapokhoz BIOS frissítés?B450-et már nem igazán akarok!

Köszönöm!
0
0
0
0
💬 20
Quadgame94 avatar
@zsolo: A Gigabyte jobban felszerelt, de VRM-ben jobb a Tomahawk. Én azt venném, ha csak nem fontos neked a 2 db ethernet es jobb audio chipset. Viszont akkor már egy jobb X570 lap kellene. Ez a budget option.

Itt egy teszt is: [LINK]
0
0
0
0
zsolo avatar
@Quadgame94: Többet nem akarok rá költeni mint 60k! Ha a lapom halt be... holnapra legkésőbb kiderül,szerintem akkor marad a B550 Tomahawk!
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@zsolo: Az egy nagyon jó alaplap. Bios frissítes meg nem kell. Az csak a 400-nál kellett. Sajnálom a lapod amúgy...vagy bármi is romlott el.
0
0
0
0
zsolo avatar
@Quadgame94: Köszi! Abszolút nem indul el a gép, szóval táp,proci vagy lap,de szerintem a lap ment el!
0
0
0
0
no avatar
@zsolo: Ezek közül a Giga lapját venném, habár BIOS ügyileg nem a legjobbak, de ha nem komoly dolgokra készülsz vele csak stabilitást akarsz akkor teljesen jó lesz. Nem kell hozzá frissítés.
0
0
0
0
zsolo avatar
@LordSzalko: Stabil legyen,meg jó hűtésü! Komoly dolgokra nem kell, netezés, film,meg game! De akkor már úgy vagyok vele, hogy veszek egy jó lapot alá,ha az a rossz!
0
0
0
0
no avatar
@zsolo: Akkor bőven ki fog szolgálni a Giga is 😃
0
0
0
0
zsolo avatar
@LordSzalko: Annak is jó a hűtése? Lapokhoz annyira nem értek!😂
0
0
0
0
no avatar
@zsolo: Vannak alaplapokból összeállított listák melyiken mi található, milyen minőségű stb. utóbbi két linkről szoktam tájékozódni, elég hasznosak:
[LINK]

[LINK] (ezt már nem frissítik, de az X570-es paletta jól átlátható vele)

Röviden tömören egy belépő szintű X570-es lap, ugyan azt hozza kb. mint egy mainstream B550-es deszka VRM ügyileg, ha árban nagy közöttük a difi (de szerintem pár ezres az utóbbiból kifolyólag) akkor nyugodtan veheted az olcsóbbat is mert nem rosszabb a TOMAHAWK se.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@LordSzalko: Azért a Tomahawk sokkal hűvősebb. 60 vs 86C illetve 67 vs 107C techspot (Steve, HardwareUnboxed) tesztje szerint. Ha már 60 ezret kiadok egy lapra nem akarnék ilyen hőmérsékleteket.

[LINK]
0
0
0
0
no avatar
@Quadgame94: Meh, 60k így is úgy is sok egy B550-ért, kiherélt X570 gyakorlatilag. A hőmérsékletek et pedig ventik nélkül mérték TB-n szimplán terhelés alatt 1 órán keresztül, ami az általános felhasználástól igencsak messze áll. B450 TOMAHAWK-ot ajánlanám inkább mert annak az árazása több mint reális és combos lap, csak azzal a chipset-el már nem akar szórakozni a kolléga.

3600-al eleve nem fog ilyen hőmérsékleteket látni, max ha sütőben tartja, de ha váltana a későbbiekben az 5000-es szériára azt is vígan kiszolgálná anélkül hogy szenvedne alatta a deszka.
0
0
0
0
zsolo avatar
@LordSzalko: Köszi, holnap megy vissza a lap, de lehet nem tudok kérni mást helyette, hanem egy ugyan ilyet kapok zsír újba, vagy ha nem lesz akkor jóva írják!pcx!
0
0
0
0
no avatar
@zsolo: Ennyire biztos, hogy a lap a probléma? Ha újat kapsz az sem feltétlen rossz mert amúgy nem gagyi lap, nyilván nem is a legjobb B450-en belül de 3600 alá bőven jó alapot szolgál.
0
0
0
0
zsolo avatar
@LordSzalko: Tesztelve lett, abszolút nem indul a gép el, táp jó, másik VGA-val sem megy, alaplapon még a vissza jelző LED sem ad jelet!
0
0
0
0
no avatar
@zsolo: Ja értem, hát ez szopó. Remélem legalább a garizás gördülékenyen megy majd és nem totyognak rajta.
0
0
0
0
zsolo avatar
@LordSzalko: Remélem én is, nem tudom mennyi idő mire megjön az új...
0
0
0
0
The_Teacher_Man avatar
@zsolo: Nekem akkor produkált ilyet, amikor zárlatos lett. Remélem nálad nem ez a gond, mert akkor szerintem beleköthetnek a garanciáztatásnál.
0
0
0
0
zsolo avatar
@The_Teacher_Man: Nekem is azt mondták hogy lehet zárlatos lett, de ha igen, remélem kapok másikat legalább, gondolom ezt már nem tudják megjavítani! Remélem a jovoheten meglesz..!
0
0
0
0
The_Teacher_Man avatar
@zsolo: Szia!

Mivel elég új alkatrészekkel van tele az a gépház, nem merült fel benned a gariztatás gondolata? 😊
0
0
0
0
zsolo avatar
@The_Teacher_Man: Hali,de igen, holnap megy is vissza, de ha van rá lehetőségem akkor kérek helyette egy teljesen más lapot akkor már! Ezért kérdeztem meg hogy melyik lapok jók!
0
0
0
0
Direwolf avatar
Sziasztok

MSI B450 TOMAHAWK MAX

ÉS

MSI X470 Gaming Plus Max

Között van érdemi difi? 3600x menne bele. Kb ugyanabban az árban vannak de igazából nem tudom eldönteni hogy melyik lenne a jobb opció. Érvek/ellenérvek? Elméletileg VRM "minősége"/hűtése koppra ugyanaz a kettőnek.

Köszi előre is 😀
0
0
0
0
💬 3
no avatar
@Direwolf: Kettő közül inkább a Gaming Plus Max, több rajta az M.2 és USB csati. Amúgy tök ugyanaz VRM minőségre.
0
0
0
0
Direwolf avatar
@LordSzalko: Köszönöm 😀
0
0
0
0
carl18x avatar
@Direwolf: X470 ha az ár azonos 😀
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok.
4*8gb 3000Mhz Hyper X Predator hoz keresnék alaplapot!
Tudnátok esetleg valami megbízhatót ajánlani? Ryzen cpu előnyben!
Köszönöm.
0
0
0
0
💬 1
Andor1997 avatar
@zotya010: MSI B450 Tomahawk Max, egyébként 2x16 lenne az ideálisabb, de látom hogy a meglévőt pótoltad ki, szóval maradhat, ha már így van.
0
0
0
0
Hegyirablo avatar
Sziasztok!

A többször kifejtett, a márkával szembeni egyértelmű averzióm ellenére hagytam magam rábeszélni egy MSI alaplapra. Hiba volt. B550 Tomahawk. Egy rakás fos, a ventivezérlő szoftver használhatatlan, bármilyen profilt állítok be, fogja, és leállítja a ventiket. Nem csak az egyiket, az összeset.

Szóval kellene nekem egy B550 lap. ATX-es. Ami semmi esetre sem MSI, nem is Asrock, kb. 75-80 ezer forint, és legalább négy házventi csatlakozó van rajta. Viszonylag SÓS, hétfőn meg akarom venni. Ryzen 5 3600X-hez kell.

Köszönöm!
0
0
0
0
💬 9
no avatar
@Hegyirablo: Akkor GIGABYTE B550 AORUS Pro AC például.
0
0
0
0
Hegyirablo avatar
@LordSzalko: Kizárásos alapon akkor ez lesz, csak a wifi nélküli.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Hegyirablo: Lehet megérné várni egy BIOS updatet, vagy mit tudom én. Ennek a lapnak az elődje a legjobb cuccok egyike, nem hinném, hogy maradandó hibáról lenne szó. Biztos idegesítő és rossz érzés, de nem hinném, hogy ez így fog maradni. Egyébként meg BIOS-ban is be lehet lőni addig úgy hogy jó legyen szerintem a venti.
0
0
0
0
Hegyirablo avatar
@Andor1997: Szia!

Nézd meg, türelemmel viseltettem hat napig. Vettem új PWM-es ventiket, hogy kiküszöböljem ezt a gyengeségét a lap szoftverének. De most újabb problémába botlottam, ahogy látom fórumokon, nem én vagyok az egyetlen.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Hegyirablo: Mi ez az újabb probléma?
Egyébként még itt megérne egy utánakérdezést.
[LINK]
0
0
0
0
Hegyirablo avatar
@Andor1997: Tök jól belőttem a ventiprofilokat, Ryzen sémákat, beállítottam a fix feszültséget, remek hőmérsékleteket kaptam, és még a boost is megmaradt. Csak hogy telhetetlen voltam, csak tovább állítgattam, amivel valahogy sikerült kikapcsolnom a boostot. Amit aztán az Istennek sem tudtam visszakapcsolni, sem Windows alól, sem BIOS-ból. Sebaj, mondom, újratelepítem, tíz perc. De újratelepítés után sem megy, sőt, amik eddig megvoltak beállítások a szoftverben, szépen eltűntek. Akárhányszor telepítem újra, nem működik. Fogok én szarakodni napokat, mire megoldom? Nem fogok. Megrendeltem az Asus lapot, ez pedig megy vissza elállásban. De az Asus-t is vissza fogom vinni, ha kell. Nem leszek én a hardvergyártók kísérleti egere.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Hegyirablo: Ja hát azért a végtelenségig ne hidd, hogy mindent mindenhová lehet állítani,az atomstabil BIOS sem jelenti azt,hogy nem bugolhat össze ha sokat variálod.... Minden esetre BIOS-t újratelepíteni meg lehetett volna próbálni,mert azt pattintottad szét nem csak a szimpla szoftvert gyanítom!
Egyébként nem vagy te senkinek a semmilyen kísérleti egere, mivel a laphoz nincs közöm így nem tudom, hogy mégis mik jöttek össze ott neked, de ez a legerősebb B550-es lap (talán) még mindig és a BIOS is helytálló,az MSI TOP1/2 minőségi cucc úgy ahogy az előd szóval tényleg nem tudom mi lehetett a baj, de kívánom, hogy legyen szerencséd az újjal.
0
0
0
0
Hegyirablo avatar
@Andor1997: Mindegy aluszom rá egyet. Éppen most írtam ezt valakinek, aki hasonlót írt, mint Te. Csak tudod megszokás/járt utat járatlanért/rigolya, stb. Lehet, hogy egy év múlva azt fogom mondani, hogy milyen hülye vagyok, amiért az alaplapi szoftverekkel vacakoltam, és nem mindent BIOS-ból állítottam be. Csak olyan kényelmes Windows alól állítgatni.

Amúgy a helyette kinézett Asus Rog Strix B550-E Gaming legalább olyan jó lap, s bár sokan mondanak sok mindent az Asusra, még általad linkelt RP is azt mondja rá - amit én is osztok - hogy a legfelhasználóbarátabb.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Hegyirablo: Igen jó cuccok ehhez kétség sem fér, bár az utóbbi időben egy kicsit elkezdtek furcsák lenni,de jó cuccaik vannak az tuti.
0
0
0
0
ppista avatar
Sziasztok!!
Gépfejlesztés előtt állok.
Itt a végleges fejlesztés:

MB: ASUS PRIME B460M-K
CPU: Intel Core i5-10600 6-Core 3.3GHz LGA1200
VGA:Manli GeForce RTX 2070 SUPER 8GB (N5022070SM14510)
be quiet! Dark Rock Slim (BK024) Processzor hűtő

Amit kinéztem Alaplapot ahoz nem jók a Ramok amik vannak. Új Ramokra most nincs pénzem,ezért ezt néztem ki hozzá:
ASUS PRIME H410M-K
Mit szóltok hozzá?
Jó lenne-e hozzá?
0
0
0
0
💬 2
no avatar
@ppista: Mikro ATX lapot nem szabad venni, ennek meg semmi VRM-je sincs..

Maradjon meg az 6700 mes majd amikor lesz penzed veszel gepet..
Mivel jatszol hogy ennyire surgeted?
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@ppista: H410 lapot ne vegyel. Add el a ramjaidat es vegyel ujat. 4x 8 GB ramod van, simán érnek 30-35 ezret.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok.
Tudnátok ajánlani olyan alaplapot ami támogat 4*8gb Kingston Hyper X Predator 3000Mhz es memóriát?
Nézelődök de tanácstalan vagyok melyik lenne az ideális.
Köszi a segítséget! 😀
0
0
0
0
💬 8
Quadgame94 avatar
@zotya010: Barmelyik alaplap tamogatja amelyiken van 4 db ddr4 memoria foglalat. Socket? Max ár? Ezeket azért ird le.
0
0
0
0
no avatar
@Quadgame94: Bármelyik? a mostani nem érdekes módon..
Asrock AB 350 Gaming K4 Van jelenleg.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@zotya010: Akkor hogy használod? Az van a gépedben nem?
0
0
0
0
no avatar
@Quadgame94: 2 van benne 2*8gb szekrénybe van még 2*8 gb azért kellene olyan alaplap. ez a mostani nem támogatja ebből a fajtából.
Ugyan itt 4*8gb Kingston Hyper X Predator 3000Mhz eladó. 😃 érd pvt ban.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@zotya010: Hogy ferne bele a 4 db ha csak 2 db memoria foglalat van rajta 😃 nem ertem tovabbra sem hogy mi az hogy "nem tamogatja" hiszen megy a geped nem? Latja a ramokat nem? Most annyi a gond hogy 2 benne van es a masik kettot nem tudod belerakni? 4 darabot egyszerre olyan lapba kell rakni amelyen 4 db slot van.
0
0
0
0
no avatar
@Quadgame94: 4 hely van benne!
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@zotya010: Sorry, amikor rakerestem egyik oldalom 2 db-ot írtak. Bios frissites? Utana olvasva a x300 széria csinalt ilyet B450 kizart legyen ilyen gond. Biost probald meg frissiteni ha meg nem tetted meg.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@Quadgame94: Volt már nekem is olyan mocsok lapom, ami csak a felét volt hajlandó megcímezni a memóriáknak. Spoiler!
Vagyis a Sandy Celeronnal megcímezte rendesen, na az Ivy i3-al már nem. Könyöröghettem neki akárhogy. Aztán vettem egy másik h61 mocskot, azzal már jó volt
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
MSI B450 TOMAHAWK MAX alaplap helyet,esetleg jó valamelyik alaplap játékhoz? GIGABYTE B450M DS3H,Asrock B450M HDV R4.0 alaplap kettős közül valamelyik jó lehet? Elvileg ugyanaz a chipset van rajta,csak sokkal olcsóbbak,mint az MSI Tomahawk Max! Ryzen 5 3600 proci,GigaByte GTX 1660 SUPER Gaming OC 6GB GDDR6 videókártya mellé! Köszi a segítséget!
0
0
0
0
💬 7
cseszka avatar
@mansell: Giga aorus pro,vagy elite.Nekem a pro van,de bajom még nem volt vele.
0
0
0
0
Viktorinho avatar
@mansell: Nem csak a chipset számít,hanem a vrm hűtés is,ami a két alaplap közül egyiken sincs. Kategóriájában a tomahawk a nyerő. De ha sajnálod a pénzt érte akkor ne csodálkozz ha az olcsóbb majd elfüstöl egy idő után ,ha szerencséd van nem viszi magával a procit. De akkor legalább ilyet vegyél ASROCK B450M Pro4,ezen legalább van vrm hűtés.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
@Viktorinho: DS3H-n is van VRM hűtés, noha nem túl hatalmas, de egy 3600 alá teljesen okés. Nálam egy 4GHz-re húzott 2600 ketyeg benne, hőmérsékletekkel abszolút nincs probléma.
https://i.imgur.com/JdpusrW.jpg
0
0
0
0
ben_aloha avatar
@mansell: tápon meg alaplapon spórolni a legjobb 😃
0
0
0
0
no avatar
@ben_aloha: Sosem szabad megvenni a drágábbat, lehúzás! 😎😆
0
0
0
0
MentaStrike avatar
@LordSzalko: Most miért kell ilyet mondani? 😞 [LINK]
Spoiler!
😃
0
0
0
0
no avatar
@MentaStrike: Azt hittem elsőre valami megégett popcorn szem 😆
0
0
0
0
carl18x avatar
Üdv! 😀
Jelenleg Egy B450 S2H van, mi a vélemény róla? 😃 Hát van rá 3 év garancia, és támogatja a 16 magvas 3950X-et. Majd 12-16 magos hogy menne benn? 😃 MeltDown? leolvadás? 😃 Birná?
Az alaplap a gyártó szerint a legújabb biossal már befogadja a 3950X-et is! 😀 Majd akarok egyszer bele egy komolyabb processzort.
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@carl18x: Kaptál rá választ a "Segítség, kezdő vagyok..." topic-ban.
0
0
0
0
Hegyirablo avatar
Sziasztok!

Jövőbeli Ryzen 5 3600-hoz (jelenleg 2600 van, tehát az is legyen jó bele) kellene nekem alaplap. Keret 60.000Ft. Csak Asus.

Köszönöm!
0
0
0
0
💬 13
Puffin avatar
@Hegyirablo: A mostani is viszi friss Bios-al?!
0
0
0
0
Hegyirablo avatar
@Puffin: A mostani alaplap gyanús, hogy haldoklik.
0
0
0
0
MentaStrike avatar
@Hegyirablo: Ha úgy érzed, hogy haldoklik, és ahogy láttam még garis, akkor gariztassad. Gondolom a másik SSD-re való telepítés nem segített akkor.
0
0
0
0
no avatar
@Hegyirablo: Miért csak Asus? B450-es lapokból vannak lényegesen jobbak pl. MSI TOMAHAWK MAX. Ha meg mindenáron ASUS akkor ROG STRIX B450-E/B450-F GAMING, vagy B450 TUF Gaming Plus.

De a B450-es szegmensben az MSI lapja tudás és ár szempontjából akárhogy nézve jobb választás.
0
0
0
0
MentaStrike avatar
@LordSzalko: Ezzel egyetértek, több gyártó is van ebből a szempontból. Ha viszont tényleg tudod gariztatni, akkor csináld azt, mert ez azért nem rossz lap, és egy BIOS frissítéssel könnyebben fogadhatja a 3600-ast.
0
0
0
0
no avatar
@MentaStrike:
Ha viszont tényleg tudod gariztatni, akkor csináld azt, mert ez azért nem rossz lap, és egy BIOS frissítéssel könnyebben fogadhatja a 3600-ast.

Szerintem ezt neki szántad 😃
0
0
0
0
ben_aloha avatar
@Hegyirablo: +1 LordSzalko barátomnak: MSI B450 TOMAHAWK MAX 😀
Viszi a 3600at is bios update nélkül.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Hegyirablo:
Csak Asus

Jó tanács!
Az informatika pont nem az a szakág ,aminél egy gyártó mellett elkötelezetten kell kiállni a végtelenségigSpoiler!
erre pont az ASUS cáfolt rá legutóbb
. Mondanám,hogy Asus B450F vagy E ,de ha ésszerű ajánlat kell,akkor viszont az F-el hasonló árban van az MSI B450 Tomahawk Max,ami a LEGJOBB és legerősebb B450-es lap,még egy 12/24 magos procit is elbír a 3000-es szériából ,ami azért nem semmi egy középkategóriás lapnál,egyedülálló teljesítmény!
0
0
0
0
Hegyirablo avatar
@Andor1997: Sziasztok!

Bocs mindenkitől, hogy csak most írok! Valóban garis még a mostani lap, de a hiba az egy fantomhiba (nem én találtam ki a szót), vagyis tudod, hogy létezik, próbálod megtalálni, aztán vagy sikerül, vagy nem. Na most ha én ezt az alaplapot ezzel a random jelentkező hibával - amit reprodukálni nem tudok, lévén azért random, mert akkor jelentkezik, amikor ő akar - elviszem garanciáztatni, a teljes vagyonomat, de az életemet is fel merem tenni rá, hogy a vége az lesz, hogy két-három hétig náluk lesz az alaplap, majd vissza fogják adni azzal a szöveggel, hogy "- Nálunk nem jelentkezett a hiba, nincs ennek az alaplapnak semmi baja". Aztán majd hazahozom, beszerelem, és a második indítás után tuti, hogy ismét elő fog jönni, erre is mérget merek venni. Szóval ez egy róka fogta csuka helyzet.

Ami meg az ASUS ügyet illeti. Nem mindig, de az utóbbi időben Asus dolgaim voltam. Öt éve VGA-t akartam venni, 90 ezret szántam rá, ami akkoriban (is) sok pénz volt. Az egyik barátom elkezdett győzködni, hogy vegyek az ő nagykerükből kártyát. De csak MSI van, viszont az hú, de mennyire jó! Egyébként is - mondta - ha bármi baja lesz, szarozás nélkül cserélik. Mi történt? Beszart a kártya! Cserélték szarozás nélkül? Egy FRÁSZT cserélték! Ráment egy barátság. Emellett kétszer szívtam meg MSI alaplappal. Én elhiszem és elfogadom Seneca filozófiáját, hogy kétszer (pláne négyszer) nem lehet ugyanabba a folyóba lépni. De a tudatalattim erősebb, mint a tudatos énem, úgy, mint bárki másnak. Az viszont azt mondja nekem, hogy soha többet MSI-t. Nem írom azt, hogy lehetetlen engem meggyőzni az MSI-ről, de az biztos, hogy nem könnyű.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Hegyirablo: Milyen MSI lap volt ,amit utoljára választottál és milyen proci mellé? Gyanítom nem most volt ,elég más szint már a mostani MSI ,mint akkor,sőt TOP2 néhol TOP1.
0
0
0
0
Hegyirablo avatar
@Andor1997: Nem ma volt, az biztos. '10-11 környékén. Valamilyen AM2+ alaplap, de hiába keresem az e-mailek között, nem találom a típust. Igyekeztem gyorsan elfelejteni a dolgot.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Hegyirablo: Na igen ez az,biztos voltam benne,hidd el ma már nagyot fordult a világ.Bárhol rákeresel a legerősebb felépítésű lap az MSI B450 Tomahawk Max ,ráadásul jó BIOS-a van,több update jön rá mint ASUS-nál és még a feszültséget is jobban el tudja osztani.Ha bárki vesz most gépet minden körülmények között az az 1. számú ajánlat!
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

Ùj configon gondolkodom.
Amit a jelenlegiből àtszeretnèk vinni az a videokàrtya: GTX 1660 SUPER, esetleg a tàp: CORSAIR VS 650.
Milyen alaplapot lenne èrdemes venni?
Amit max ràszeretnèk költeni az 250 000 Ft beleèrtve az alaplapot is!
Köszi előre is!
0
0
0
0
💬 31
The_Teacher_Man avatar
@bimp: Üdv!

Szóval ha jól értem, akkor 250 mátyás menne a lap+cpu+ram kombóra? Ház is kell? Amd vagy Intel?
0
0
0
0
no avatar
@The_Teacher_Man: Szia!
Igen legyen hàz is. Tàpot nemtom, lehet èrdemes lenne cserèlni, de megvagyok vele elègedve, ugyh minden egyèb màs ami kell.
A videokàrtya 90 körül volt ugyh, ha az összkèpet nèzzük, akkor 340, 350k azèrt szerintem màr lehet jò kis configot összedobni.
Amd inkàbb!
0
0
0
0
The_Teacher_Man avatar
@bimp: Alaplap: MSI B450 Tomahawk Max ~40k
CPU: Ryzen 5 3600 ~60k
CPU hűtő: Alpenföhn Brocken 3 Black Edition ~22k
RAM: Crucial Ballistix Sport LT Grey 32 GB KIT DDR4 3200 MHz CL16 ~55k
Ház: Phanteks Eclipse P600S ~45k

Az a táp pedig teljesen tökéletes ehhez a confighoz 😀
0
0
0
0
no avatar
@The_Teacher_Man: Köszönöm a tanàcsot.
Nagyon sok jòt hallani erről az MSI lapròl. Lènyegèben a kèrdèsem arra irànyulna, hogy melyik gyàrtòtòl lenne èrdemes venni.
Èn inkàbb ASUS pàrti vagyok!
MSI, ASROCK, GIGABYTE ezek meg nem tudom mièrt, de mintha nem lennènek megbìzhatòak.
ASROCK lapot kellett cserèlnem, mert nem ismerte fel a videokàrtyàt, MSI lappal kapcsolatban is volt koràbban problèmàm.
Asus B450 F STRIX, erről mi a vèlemènyed?
Rambòl meg a KINGSTON ami szerintem ott van, azthiszem a PREDATOR magasabb òrajelü.
Nem vitatkozni akarok, meg semmi ilyen csak beszèlgetni, hogy ki mit javasol kinek mi a tapasztalata.
SSD is kène.
SSD-ből 970 EVO ?
Köszi elöre is! 😀
0
0
0
0
The_Teacher_Man avatar
@bimp: A strix-nek szar a hűtése, ezért nem ajánlott. SSD-ből az jó választás lesz. Pontosan melyik hyperx-et nézted?
0
0
0
0
no avatar
@The_Teacher_Man: Kingston HyperX Predator 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz HX432C16PB3K2/32
Ezt nèztem.
0
0
0
0
The_Teacher_Man avatar
@bimp: A Crucial jobb ár/érték arányú. A HyperX-et felesleges megvenni. Mellesleg nem fogsz beleférni a keretbe... 😀
0
0
0
0
zsolo avatar
@bimp: Szerintem felesleges 45k-ert házat venni, 20-25ezerért már tök jó szellőző házak vannak, több pénzed maradna, esetleg vennél még bele akkor pár db rendszerhűtőt!
0
0
0
0
The_Teacher_Man avatar
@zsolo: Yep, való igaz. Ott lehetne még spórolni. Pl.:
CPU hűtő: ARCTIC Freezer 34 eSports DUO 13k
Ház: SilentiumPC Astrum AT6V TG 32k

És akkor lesz egy f@sza air flow ház, f@sza cpu hűtővel.
0
0
0
0
no avatar
@The_Teacher_Man: ***a 😀
Ezzel a configgal lehet akkor hosszùtàvra tervezni?
0
0
0
0
no avatar
@zsolo: Ja azt èn is sokallottam, azon a pènzen meg akkor lehet, hogy lehetnw egy komolyabb alaplapot venni!
Melyik lenne a következő szint?
0
0
0
0
The_Teacher_Man avatar
@bimp: A következő szint az x570-es lapok. Vagy pedig megvárod a nyarat, amikor is kijönnek az új ryzenek, új b550-es lapokkal.
0
0
0
0
no avatar
@The_Teacher_Man: Ja hàt nem akarom elkapkodni, meg azèrt olyat akarok ami azèrt megàllja a helyèt egy darabig!
0
0
0
0
zsolo avatar
@bimp: X570, de azok 55-60ezertol kezdődnek, jó szerintem a tomahawk is bőven,vagy 3600 helyett veszel egy 3700x-et...
0
0
0
0
no avatar
@zsolo: Köszi, viszont èn Asus felè hajlok...
Vèlemèny?
0
0
0
0
The_Teacher_Man avatar
@bimp: Hajolj inkább a MSI felé. Nem hiába ajánlja kb mindenki. 😉
0
0
0
0
no avatar
@The_Teacher_Man: Ok megfontolom ,csak kivàncsisàgbòl, videokàrtyàbol melyikre esküsztök? Mi nàlatok a sorrend? 😉
0
0
0
0
The_Teacher_Man avatar
@bimp: Asus Dual Evo, ASUS Strix, MSI Gaming, Gainward Ghost (Ez nem sorrend, csak random írtam az ajánlottakat. 😀 )
0
0
0
0
zsolo avatar
@bimp: Nálam az MSI Gaming X a best! Sapphire Nitro+ még ami faja!
0
0
0
0
no avatar
@zsolo: Köszi sràcok 😀
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@bimp: Egy jó tanács a jövőre nézve! Minden gyártónak vannak jó és rossz dolgai abból ,amit gyártanak,ez alól senki sem kivétel,még az ASUS sem ,annak ellenére ,hogy sok ASUS párti.Spoiler!
Utóbbi időben ők se mindent úgy csinálnak ahogy kellene. 😃
0
0
0
0
no avatar
@Andor1997: Nyilvàn, de azèrt van tapasztalat melyikek a leggyakoribb gyàrtòjù alkatrèszek amelyek meghibàsodnak.
0
0
0
0
no avatar
@bimp: 3600 mellé fölösleges komolyabb lap a Tomahawk Max-nél, kategóriáján belül nem is gazán van jobb nála.
0
0
0
0
Bronson avatar
@The_Teacher_Man: 32gb ram...??
0
0
0
0
The_Teacher_Man avatar
@Bronson: Valakinek gondolnia kell a jövőre is... 😀
És ezzel a 250-es keret is ki lett maxolva.
0
0
0
0
zsolo avatar
@The_Teacher_Man: Akkor inkább már egy jobb proci, 3700x : D
0
0
0
0
Bronson avatar
@The_Teacher_Man: A 16GB-os határt nem feszegeted egy 1660super társaságában, az a pénz meg mehetne másra is, szerintem nem kell 'minden áron' kimaxolni a keretet...
0
0
0
0
no avatar
@Bronson: 16 gb mellè mehetne egy komolyabb tàp akkor, lehet kicsit rà kell majd fizetni, de memòriàt azt lehet kèsőbb is venni.
0
0
0
0
bukta2 avatar
@The_Teacher_Man: Fölösleges a 32gb ram,16 is elég! és egyszerűen bővíthető akármikor, csak 1 szer kell belőle jót venni, ramba nem vagyok otthon hogy pl a ryzenekhez mi is a legjobb,de én inkább vagy egy jobb deszkába vagy egy 3700x be fektetném azt a pluszt (de csak saját vélemény, ahhoz a 3600 hoz is bőven mehet majd később bikább kártya én az emberke helyében vennék 16gb ramot (valami jó félét ami faja a 3600-hoz) egy msi b450 tomahawk max ot és ugye egy 3600 at, és egy 20-25k-s házat. És ha úgyvan egy két év múlva még ott a rászánt lóvé memória bővítésre ill/vagy kártya cserére.

U.I. Én nem vennék egyből a 3600 mellé cpu hűtőt, mert a gyári hűtők is nagyon jók (állítólag) max ha nem felel meg csak akkor, semeddig nem tart aztsem feldobni ha úgyvan.
0
0
0
0
no avatar
@bukta2: Köszi a vàlaszt!
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok, a tanácsotokat szeretném kérni alaplap vásárlásában.
Adott:
Videokártya: AMD Radeon RX 5700 XT
Processzor: AMD Ryzen 5 3600

A kérdés az lenne, hogy elég hozzá egy B450 alaplap (pl. MSI B450 Tomahawk Max - 40e HUF) vagy kihasználná a proci az x570 alaplapokat is (pl. Gigabyte X570 Gaming X - 60e HUF)? Melyiket válasszam?

Köszönöm szépen!
0
0
0
0
💬 5
The_Teacher_Man avatar
@kersakjoci: Szia!

Elég lesz a Toma, a fennmaradó összegből pedig vegyél magadnak egy-két Big Mac menüt és nézz meg egy f@sza filmet a moziba. 😉
0
0
0
0
no avatar
@The_Teacher_Man: Nincs nyitva mozi... 😃 de köszi!
0
0
0
0
The_Teacher_Man avatar
@kersakjoci: Ohh tényleg...scheiße virus 😶
0
0
0
0
zsolo avatar
@kersakjoci: Jó az a lap, de ha engedi a pénztárcád akkor vehetsz nyugodtan x570-et is!
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
Jelenlegi alaplapm nem ismeri fel az ùj videokàrtyàt.
Alaplap:ASROCK 880 GM LE FX
Videòkàrtya:ASUS GTX 1660 SUPER
Tàp:CORSAIR VS 650
Mindent kipròbàltam amit lehetett, valòszìnű az alaplal legfrisebb BIOS rendszere sem elèg a kàrtyàhoz.
Holnap szervìzbe megnèzik a kàrtyàt egy màsik gèpbe.
Ha rendbe van, akkor valòszìnű vennem kell egy ùj lapot.
Tudnàtok ebbben segìteni milyet lenne èrdemes, ami passzol a jelenlegi configomhoz ès felismeri az ùj kàrtyàt?
PROCESSZOR: AMD FX 6300 3,5 GHZ
RAM: 2x4 gb
GÈPHÀZ:SHARKOON VAYA
0
0
0
0
💬 9
cseszka avatar
@bimp: Nemhiszem hogy alaplap hiba lenne.Elöször a kártyát kellene megnézni másik gépben,ill a régi kártyával,vagy kölcsönkért kártyával le ellenörizni a lapot.De olyannal még nem találkoztam hogy a kártya nem dolgozik egy lapban.Ha jó a kártya és a tápkábel is rajta van akkor mennie kellene.Egyébként meg már nemhiszem hogy nagyon találni AM3+ lapot.Annó (2018 Dec.) pont ezért váltottam én is,mert már ujan nem találtam AM3+ lapot,használtal meg ki tudja meddig lennél meg,az is bármikor behalhat....Ha teheted gyüjtsd a pénzt egy platform váltásra.Egy elsö genes Ryzen procival is rengeteget lépnél elöre,ami már nem olyan drága.Meg használtan is találni garisan,meg még lap is van hozzá használtan garival…
---Szerk---
Alaplap:[LINK] 24.900Ft
Processzor:[LINK] 29.900Ft
Memória:[LINK] 11.600Ft
Ez csak egy nagyvonalakban megnézett,kicsit jobban körülnézel,lehet találsz olcsóbban is,jobbat is.De ezzel már rengeteget lépnél elöre,és az AM4 még egy darabig támogatott lesz..
0
0
0
0
no avatar
@cseszka: Szia!
Köszönöm a vàlaszt! Akkor a BIOS-ba kellene lehet mèg valamit àtàllìtanom. Holnap szervizbe beviszem a gèpem is a règi kàrtyàval ami adja a kèpet. Ha nem hibàs a kàrtya, akkor bìzok benne, hogy valahogy össze tudják hozni a jelenlegi configommal, ha hibàs, akkor meg küldöm vissza.
0
0
0
0
cseszka avatar
@bimp: Nem.Ha a régi kártyával ad képet,az ujjal viszont nem,akkor valószinüleg a kártya a hibás.Ha a kártyára rákötötted a 6tüs (vagy 2*6 vagy 6+8 nemtudom azon a kártyánn milyen van) akkor kellene hogy képet adjon.Milyen kábellel kötötted a monitorral össze?HDMI?
Na de a szervizben majd megmondják.
0
0
0
0
no avatar
@cseszka: Hdmi/ Vga àtalakìtòval, de hdmi-vel is pròbàltam.
Màsik gèpben megy a kàrtya, erősebb kàrtyàt meg gyengèbbet is pròbàltunk az alaplapomon, mindegyik adott kèpet, ezt a kàrtyàt valamièrt nem ismeri fel.
Alaplapcserèt csinàllnak, amivel jò lesz a kàrtya. Egyszerüen nem èrtem, meg ők sem, hogy mi lehet a gond.
Azèrt a kàrtyàt is megnèzik, de màsik lapon simàn megy.
0
0
0
0
cseszka avatar
@bimp: Hmmm.Ez fura jelenség.
0
0
0
0
no avatar
@cseszka: Sziasztok!
Cserèltèk a lapom ASUS M5A 97 LE R2.0-ra.
Ez felismeri a kàrtyàt ès van lehetősèg ram bővìtèsre is.
Egyenlőre a Doom 2016-os verziòval jàtszottam, stabilan tartja a 60 fps-t ultràn.
2x4 gb HYPER X BLU DDR3 1333MHz ramom van.
A jövőben gondolkodok mèg mellè venni.
Van valakinek hasonlòban tapasztalata hogyan lenne èrdemes böviteni.
Max: 32gb, 4 slot
Köszi elöre is!
0
0
0
0
Bronson avatar
@bimp: A következő legyen a komplett platform csere, mert durva cpu limited van jelenleg
0
0
0
0
no avatar
@Bronson: Ez tervben van, de ebből a configbòl amit lehet szeretnèk kihozni.
Mit nyerek vele, ha teszek mèg bele ramot?
0
0
0
0
Bronson avatar
@bimp: erre a konfigra nem érdemes egy forinttal sem többet költeni...
0
0
0
0
no avatar
Mit gondoltok, ez az ASUS B450-F lap mennyire menne el egy Ryzen 7 3700x procival? Elég neki ez a lap?

[LINK]
0
0
0
0
💬 14
V1VOnX avatar
@istvan0122: Felejtsd el. Helyette MSI B450 Tomahawk Max-t vegyél, sokkal jobb a vrm-je és messze a legjobb b450-es lap.
0
0
0
0
no avatar
@V1VOnX: És ennek a Bios beállítása mennyire letisztult, egyszerű?
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@istvan0122: Full letisztult és még az ASUS-hoz képest is van egy két plusz opció.
0
0
0
0
no avatar
@Andor1997: Hmm, rendben, köszi a gyors válaszokat! 😀
0
0
0
0
V1VOnX avatar
@istvan0122: Nagyon letisztult, ugyan ilyen lapom van, nem vakon állítom 😀 .
0
0
0
0
baffana avatar
@istvan0122: Sokat vaciláltam én is az általad említett lap és a Tomahawk között,én azért választottam az utobbit ahogy V1VOnX is írta nagyon jó vram hűtáse van,eszméletlen jó b450es lap,szerintem az egyik legjobb,az emberek 80-90% ezt a lapot veszi,sok külföldi oldal is ajánlja míg a RoG véleményem szerint túlvan hypeolva,de ez csak saját vélemény 😀
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
@baffana: a jobb oldalán a - képeken piros - világítás kikapcsolható? vagy legalább rgb?
0
0
0
0
V1VOnX avatar
@H-ECTOR: Az engem is érdekelne 😃
0
0
0
0
zsolo avatar
@H-ECTOR:


Ha jól látom RGB-s, bárhogyan tudod állítani,MSI Mystic Light kell hozzá!
0
0
0
0
V1VOnX avatar
@zsolo: Ezer hála! 😃
0
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
@H-ECTOR: B450 Tomahawk sima alaplapom van (nem a MAX), és ki lehet kapcsolni az RGB világítást.
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
@TheMenkuPocok: kösziköszi 😀
0
0
0
0
no avatar
@baffana: Végül én is utóbbit választottam! 😀
0
0
0
0
baffana avatar
@istvan0122: Jó döntést hoztál 😀
0
0
0
0
noname1622 avatar
Sziasztok egy kis segítségre lenne szükségem egy Ryzen 5 3600-at szeretnék beletenni ebbe az alaplapba: https://www.pcx.hu/msi-meg-x570-a-pro-alaplap-893527
Szerintetek bírja a tuningot ez az alaplap?
Válaszotokat előre is köszönöm !
0
0
0
0
💬 1
zsolo avatar
@noname1622: Elég durva lenne ha nem bírná! : D
0
0
0
0
djsiegfried avatar
Hi

Meglevo alaplapomhoz keresnek csavarokat az M.2es SSD befogatasahoz, de sajnos nem tudom a mereteket. Tudnatok segiteni?
MSI Z370M Mortar
Koszonom
0
0
0
0
💬 7
Boldor81 avatar
@djsiegfried: Szia !
Gondolom ezt keresed [LINK]
Az alaplap dobozában lennie kellene, vagy az alaplapban betekerve.
A csavar mérete: M 1.8*5 mm (ha jól emlékszem) Nagyon pici !
0
0
0
0
djsiegfried avatar
@Boldor81: Koszonom a segitseget.
Mar ketto kulonbozo szettet vettem a neten, de egyik sem lett jo.
0
0
0
0
Boldor81 avatar
@djsiegfried: Pedig ezeknek a csavaroknak szabványosnak kell lennie ! Nem hinném, hogy e tekintetben különbség van mondjuk az inteles és az amd lapok között.
0
0
0
0
Boldor81 avatar
@djsiegfried: Ezt láttad már ? [LINK]
0
0
0
0
djsiegfried avatar
@Boldor81: Az ASUS csavarja es tavtartoja nem jo a Gigabytehoz es az MSIhez.
De nagyon koszi a segitseget. Ugy tunik, hogy a hagyomanyos alaplapi tavtarto es csavar jo az MSI alaplap M.2 SSD slotjahoz.
0
0
0
0
no avatar
@djsiegfried: Alaplapodhoz kellett, hogy járjon, ha van rajta M.2 foglalat. Ha elhagytad akkor viszont eBay.
[url]https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=m570.l1313&_nkw=m.2+ssd+screws&_sacat=0&LH_TitleDesc=0&_osacat=0&_odkw=m.2+screws[/url]
0
0
0
0
djsiegfried avatar
@LordSzalko: Koszi a segitseget. Ez egy felujitott lap a Scan computerstol. A csavarokat nem adtak vele, de megoldom hazi barkaccsal.
0
0
0
0
Owletgodx avatar
Sziasztok!

1) ASUS ROG STRIX X470-F GAMING (90MB0XH0-M0EAY0)
2) ASUS TUF B360M PLUS GAMING

Melyiket ajánljátok?
Amibe menne a termék:
Processzor: Inter Core I7-9700f 12MB
Memória: 16 GB DDR4 3000Mhz
Videókártya: NVidia Geforce RTX 2060 Super 8 GB GDDR6

Előre is köszönöm!
0
0
0
0
💬 4
no avatar
@Owletgodx: A Strix X470-F Gaming az AM4-es, szóval Intel abba nem fog bele menni. 😀 Ezek közül kizárásos alapon a TUF B360M Plus Gaming 😃
0
0
0
0
Owletgodx avatar
@LordSzalko: Nagyon szépen köszönöm! Sajnos nem nagyon értek hozzá, mint látod!
Esetleg a TUF-nál erősebbet ami belemegy a leendő gépbe, tudsz ajánlani?
Válaszodat továbbra is köszönöm!
0
0
0
0
no avatar
@Owletgodx: Esetleg még ezt megnézheted ROG Strix B360-F ez azonos árban mozog a TUF B360M PLUS GAMING-el. Csak arra figyelj, hogy a gépház tudja fogadni azt az alaplap méretet amelyik mellett lerakod a voksod. Abban viszont nem vagyok biztos, hogy kell e hozzá BIOS frissítés, hogy kezelje a 9xxx szériás Intel processzorokat. Ha boltot kérsz meg az összeszereléssel, akkor kérd meg őket arra is, hogy frissítsék neked az alaplap BIOS-át.

Erősebbet nem hiszem, hogy feltétlen kellene alá rakni, tekintve, hogy nem "K"-s modell a processzor így a tuningolást nem fontolgatod gondolom. Egy minőségi "B"-s alaplap teljesen jól ki fogja szolgálni.
0
0
0
0
Puffin avatar
@Owletgodx: Ha B360-as lapot veszel, akkor kell kérned BIOS frissítést. És a memóriák sem fognak 3000MHz-en menni csak 2666-on.
0
0
0
0
kvio1 avatar
Sziasztok!

I5 9400f - hez milyen lap jó? Nem kell különös extra dolog ami kell. Micro/atx lap is jó, árban meg 20 - 25 körül.
0
0
0
0
💬 18
Bronson avatar
@kvio1: [LINK]

Ryzen 2600 nem játszik...? egy jobb b450-es lappal ugynott kötsz ki, mint az intellel, és van hová fejlesztened is a jövőben...
0
0
0
0
kvio1 avatar
@Bronson: Az lenne a másik, de teszteket nézve az I5 jobb a 2600 nál, későbbi kártyacsere esetén is jó lesz még az nekem.
0
0
0
0
Bronson avatar
@kvio1: nincs sokkal elmaradva, egy kis tuninggal simán beéri, sőt... 😊 de ha nem akarsz vacakolni vele, akkor megértem.
0
0
0
0
kvio1 avatar
@Bronson: Arra ott a 2600x, csak már sokat eszik, a 3600 lenne a jobb mindenképp a I5-nél, az viszont drágább.
0
0
0
0
Bronson avatar
@kvio1:
csak már sokat eszik


Azal a 95 Wattos fogyasztással egy igazi kis kazán, valóban... 😊
0
0
0
0
kvio1 avatar
@Bronson: Igen, azért se lenne túl jó, meg a 3600-as ilyen szempontból is jó lenne, csak többe kerül, de az I5 is untig elég lenne jelenleg 😆
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@Bronson: Engedd el, reménytelen. Nem tanács kell neki, hanem megerősítés abban amit ő szeretne.
0
0
0
0
FoLey avatar
@kvio1:
csak már sokat eszik


Akkor vegyél intel atomot ha neked ez is sok. 😊
A jelenlegi cpu-nál nem enné többet.
0
0
0
0
kvio1 avatar
@FoLey: Azért többet enne, a tesztek alapján mondom. Ha ryzent vennék, akkor a 2600x lenne, mert tuninghoz nem értek. Mondjuk nem lehet túl nehéz, de az X-es ugyanannyi majdnem.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@kvio1: Az a "tuning" az kb. 1 perc. Legalább a 2600-at lehet. Nem úgy mint a 9400F-et. Az a proci másfél év és kuka. Sima 6 mag édeskevés lesz. Ez volt a anno az 1600 meg a 7600 között is. Sokan vették még a 7600-at ma meg az 1600 lealázza, pláne a 2600. Én ha ugyanannyiért adnak 12 almát (az alma itt a szálakat jelzi) mint 6-ot, akkor én a 12-t választom. De nyilván neked fontos az Intel logó. Az a több fogyasztás mennyi is lenne? Évente 80 forint 😆 Plusz b*szki. Még ha többet is fogyaszt picivel 😆 kapsz plusz 6 szálat, ami a jövőben elengedhetetlen lesz.
0
0
0
0
kvio1 avatar
@Quadgame94: Az azért túlzás, h másfél év múlva kuka... Ez kicsit erős kijelentés sztem. Az intel 6/6, a ryzen plusz 6 szál, meg lehet tuningolni, de én nem vagyok ennem a híve. Nálam az nem játszik, csak max egy kicsi. Lealázza az 1600...Mibe? Nekem a játék része érdekel, melyik teljesít jobban, a többi nem izgat mennyivel jobb, mert tudom h munkára sokkal jobbak a ryzenek. És félreértés ne essék, nem vagyok egyik párti se. Mostani intel előtt csak amd procim volt..
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@kvio1: Az 1600 lealázza a 7600-at játekban. A 7600 sima 4 magos. Tuning meg 1 perc. Anno egyszerre jottek ki es akkor meg a 7600 gyorsabb volt. 2 év el telik es hopp máris 7600 semmi az 1600-hoz kepest. Es a 3600/2600 vs 9600 eseteben is ez lesz. 1.5 év es a 3600 még mindig kiraly lesz, amikor a 9600 sima 6 magja kevés lesz. Legnagyobb bizonyiték hogy a 10600K már 12 szálas lesz. Lenyegeben egy 8700.
0
0
0
0
kvio1 avatar
@Quadgame94: Persze, h már jobban kihasználják a játékok a több magot/szálat, így az intelnél jobb lesz. Viszont azért azt tegyük hozzá, h a 9400f nem 4 magos, így az összevetés nem olyan reális. Igaz akkor jobb volt az Intel, mert elég volt a 4 mag. Valószínűleg így lesz a 2600/3600 esetén is, h jobbak lesznek. Bár ezt csak jósolni lehet, h mennyire használja ki a több szálat a játékok. Multiba jobban számít, csak én pl nem multizok, csak is szingleplayert szoktam játszani. Ott meg akkora jelentősége nincsen annyira, mint az előbbinél.
0
0
0
0
Viktorinho avatar
@kvio1: Én se jósolok többet a 9400f-nek. Mondom ezt úgy,hogy 7600k-m van 2 éve,és néha már kevés hiába tud 5ghz-et is ha csak 4 mag. A jövő a több mag/szálé. Vártam volna inkább 4 hónapot a ryzen megjelenéséig.
0
0
0
0
kvio1 avatar
@Viktorinho: Igen, a 4 mag már nem elég, azért néha kevés. Az intel 6 szállal kevesebbet tud, meg nem lehet tuningolni, de játékban jelenleg hasonlóan teljesít, mint a ryzenek. Sok videót néztem meg, ahol tesztelve voltak. Jelen esetben a 3600 sok lenne nekem, árban is. Kicsivel lejebb menne az ára lehet azt vennék egyből, és egy jó ideig bajom nem lenne a procival, de az intel is kiszolgálna egy jó ideig akár, mert nincsenek nagy elvárásaim.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@kvio1: A 9400F-hez nem jár hűtő. A 3600-hoz igen. Meg is van a különbözet. 2600 meg 10 ezerrel olcsóbb. 2700X 8 magos és ugyan annyyi. De nem leher rábeszélni téged. Vegyél Intelt, de rossz döntés érzelmi alapon hardvert venni, mert jelenleg még kb. ugyan azt hozzák játékban (2700 gyorsabb) de az ember nem a jelenre vesz procit. Nekem 2018-ban meg megfelelt a sima 4 mag. Most már nem. De nyílvan nem +2 magosat veszek ha ugyan annyiért van 12 szálas is. Es akkor vagy 4 évig nem kell hozzá nyúlnom az tuti.
0
0
0
0
NeTuddMeg avatar
Gyerekek..
Elkezdtem nézelődni alaplapok után, Ryzenre váltás miatt..
Mindenképpen mATX lap kellene, s leginkább ASRock (mert eddig az 5lapból 5 teljesen kielégítette az igényeim, hiba nélkül)
Viszont most kicsit megállt a tudomány.. B450M alaplapból ezeket találtam
- B450M Pro4
- B450M Pro4-F
- B450M-HDV
- B450M/ac
- B450M Steel Legend

mit tud a "-F", a "HDV", és a "/ac" ?
0
0
0
0
💬 3
Puffin avatar
@NeTuddMeg: iponon van összehasonlító.
Alapvető különbségek a PCI-e x16 száma, USB port típusa/száma, memória foglalat, a Steel legend-en optikai kimenet és a VRM hűtés. Az a/c-s meg értelemszerűen beépített wifi-s.
0
0
0
0
PoPet avatar
@NeTuddMeg: Hali. Ezek közül csak a B450M Pro4(-F) rendelkezik megfelelő VRM-el, bár ez attól is függ milyen procit szánsz bele.

Viszont én inkább az MSI-nél néznék körül, a B450-es szériájuk nagyon betalált, jó VRM ill. ram kompatibilitás, és van rajtuk BIOS flashback, ha 3. genes procival szeretnéd használni:

- MSI B450M Gaming Plus
- MSI B450M Bazooka Plus
- MSI B450M Mortar (Titanium/MAX)

Ezekbe a lapokba (a 2 említett ASRockal együtt) simán mehet és húzható velük egy 3800X-is, illetve alap órajelen elmegy bennük a 12 magos 3900X is.
0
0
0
0
NeTuddMeg avatar
@PoPet: egyenlőre egy 2600 (X nélkül) lenne az alany, de még alakulhat. bár R9 380 mellé szerintem felesleges erősebb.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok

Vettem egy GIGABYTE GV-N207SGAMING OC-8GD GeForce RTX 2070 8GB GDDR6 SUPER GAMING OC 3X PCIE kártyát , és egy INTEL Core i5-9600K 3.70GHz 1151 300 BOX az volna a kérdésem hogy milyen alaplapot tudnék venni hozzá ami ugy jó is lehet? Mindent meghalgatnek elore is koszi a választ 😀😀😀
0
0
0
0
💬 1
Puffin avatar
@Garage94: Mekkora összegben gondolkodsz? Egy Z390-es lapot javasolnék, de kerettől függ hogy melyiket.
0
0
0
0
PC GAMER avatar
Sziasztok!

Ryzen proci vásárlásán gondolkodom.
Ki is néztem egy számomra megfelelö alaplapot aminek neve Asus PRIME B450M-A
Kérdésem az,hogy ez megfelelne e a 3.dik generációs ryzen-nek? Nyilván ugye,mert AM4-es.
1-2generációt támogatja a ryzen 3-nak meg biost kell frisiteni? Vagy az nélkül is müködik a dolog?

Ryzen 5 3600-ast tervezek,de ha használtan találok 1600 vagy 2600-ast jó árban,akkor azzal is megelégszek.
Jelenleg i7 2600-om van!

A másik kérdésem az,hogy ez az alaplap elboldogul e a 4000+mhz ramokkal? A weboldalukon 3200mhz-ig jelzik,de ott van ugye az OC.??

😃
0
0
0
0
💬 4
zsolo avatar
@PC GAMER: Ha 3. generációs Ryzent szeretnél, akkor ezt a lapot felejtsd el, vagy veszel egy X570-eset, ami alapból ezekhez a procikhoz készült és nem kell hozzá biost frissíteni, vagy veszel egy jobb B450eset, de ahhoz viszont kell Bios frissítés!
Ez kezeli elvileg a ramodat is!

[LINK]

X570-esek 55k-tól kezdődnek, de ezekhez ez az ajánlott, de a B450-esekkel is jól működnek! Többi a te döntésed 😃

Én ennyit tudok mondani, majd még valaki biztos ír, aki jobban ért hozzá!
0
0
0
0
PC GAMER avatar
@zsolo: Nem akarok usb-s tastaturát sem egeret! Ez a régi tipusu,standard bemenet kell feltétlen.(nem tudom,hogyan hivják) A másik,hogy csak egy darab vga foglalat legyen,még véletlenül sem 2!
Meg 4db ram foglalat.

Szóval nem vagyok vállogatós,de ilyen alaplapot szeretnék!
Átnéztem az Am4-es lap kinálatokat és csak ez felelt meg ezeknek a hülye elvárásaimnak.
Tudsz ilyen feltételek mellett másikat? 😕
0
0
0
0
zsolo avatar
@PC GAMER: Hát egy 3. generációs Ryzent én tuti bele nem tennék, ahhoz sztem karcsú! 1xxx-2xxx Ryzenbe még talán oke!
Nézd meg akkor ezt:

MSI B450M MORTAR MAX
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@PC GAMER: Egyet értek zsolo-val,az Asus PRIME B450M-A egy elég rongyos gyatra alaplap,hiába ASUS,nem ajánlatos használni,elég gyenge.
Amire te gondolsz foglalat gondolom az a PS csatlakozós egér+billentyű,ám azt is vedd figyelembe,hogy ezen csatlakozók csak olcsóbb alaplapokra jellemzők ,vagy esetleg ha van is ,akkor max egy van belőle.Szóval pontosan nem tudom miért kellene neked ez a csatoló felület,de ma már elég elavult.
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Sziasztok! Egy Ryzen 3600x procihoz keresnék alaplapot. Napok óta nézegetek teszteket b450, x470 lapokról, de nem tudok dűlőre jutni a lapok terén. A keretem 40-45k lenne, max 50. Tudtok ajánlani valamilyen lapot?
Amiket néztem eddig :
Asus Rog Strix B450-f
Gigabyte x470 Aorus ultra gaming
Persze bármilyen más lapra is nyitott vagyok! Válaszokat előre is köszönöm.
0
0
0
0
💬 5
Techthomas avatar
@nOmAd6: Hát én mint Asus Rog Strix B350-F tulajdonos teljesen mértékbe elégedett vagyok evvel, szval sejthető hogy melyikre voksolnék?! 😀 Szerintem az Asus alaplapokba! az egyik legjobb!! Én bátran ajánlanám! 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
@nOmAd6: [LINK]

[LINK]

[LINK]

Én az msi vagy az asus lapok mellett döntenék. Az msi-nak jobb a vrm hűtése, de az asusnak jobb a felszereltsége... és nem mellesleg jobban is néz ki, ha ez is szempont lenne... 😊
0
0
0
0
Viktorinho avatar
@nOmAd6: Rp mindíg az ASUS ROG CROSSHAIR VI HERO-t ajánlja bios frissítéssel persze. Ez x370-es lap.
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
@Viktorinho: Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek! 😀
Szerintem maradni fogok az Asus márka mellett.
0
0
0
0
zsolo avatar
@nOmAd6: 55k körül már veszel X570-es lapot, ami ezekhez a procikhoz ajánlott lap, akkor már az sokkal jobban megérné!
0
0
0
0
zsolo avatar
Sziasztok, szeretnék majd venni egy Ryzen 5 3600at, tudom hogy jó hozzá a mostani lapom, de lehet cserélnem inkább egy jobbra, 450es chipset kellene, ki milyet tudna ajánlani? Ami fontos, atx legyen, kezelje a 3200as ramokat, árban 30-35ezer Ft között legyen, márka asus, msi, gigabyte! Aztán majd eldontom hogy cserélem e...! Köszi
0
0
0
0
💬 10
Bronson avatar
@zsolo: MSI Tomahawk Max vagy Asrock B450 Pro. Inkább az előbbi.
0
0
0
0
zsolo avatar
@Bronson: Msi-ből én is azt néztem, de azon sajna csak 4db sata3 csati van, ami nekem kevés! még a Gigabyte B450 AORUS ELITE és az ASUS TUF B450-Pro Gaming-et néztem!

Mindegyiket dicsérik!
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@zsolo: MSI Tomahawk Max-on 6 Sata van ,nem 4! Úgyhogy még úgy is az a BEST!
0
0
0
0
zsolo avatar
@Andor1997: akkor a pcx hülye 😆
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@zsolo: Ja hogy onnan nézted..😂 Igen ,sajnos hülyék! Magyarországon min 2 helyen érdemes mindig nézni ,de jobb ha gyártónál nézed,az már csak nem hazudik.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@zsolo: Vannak elírások a pcx-en azt én is tapasztaltam már többször. Ezért is ha valamit ott kinézek, megyek át gyártói oldalra. Ott azért nagyon ritka ha valami el van írva.
0
0
0
0
zsolo avatar
@reszler112233: lehet én vagyok a vak, de én 6-ot akkor sem látok rajta 😆 hivatalos oldalon pedig annyit ír 😆
0
0
0
0
no avatar
@zsolo: https://i.imgur.com/JbXNDbH.png

Paint skills 😆
0
0
0
0
zsolo avatar
@LordSzalko: jaa, hogy az is az 😆 köszi
0
0
0
0
ben_aloha avatar
Kb mennyit érhet a lapom?
ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0
Update:
https://i.ibb.co/R69nVH3/Screenshot-2.jpg
Ennyi a nagy prohardveres beárazásról, 7ezerért max kapsz 2 io shieldet ehhez a laphoz.. Egyszerűbb ebayen/amazonon nézni egy átlagos árat, ami 45k környéke..
0
0
0
0
💬 8
Puffin avatar
@ben_aloha: Újan volt 45k az a lap. Egy 20ért simán elmegy szerintem.
0
0
0
0
_AsheXp avatar
@Puffin: Főleg számtech-ben nem számit, hogy újan mennyi volt, a procik amiket támogat ma már egyszerűen nem jók. Ezzel persze nem azt mondom, hogy reális a 7k, nekem személy szerint fogalmam sincs, hogy mennyit ér, de nem tartom lehetetlennek ezt az árat. 20-ért már mostani genhez kapni korrekt lapokat, főleg aprón.
0
0
0
0
ben_aloha avatar
@_AsheXp: Miért is nem jó?
Elsők között játszottam high-medium keveréken a RDR2-t hibátlanul, persze nem egy í79700ká, ha okosan beállítod, akkor a mai napig mindenre elég. (persze, nincs se rgb, és nem is lehet recsizni a 4k60-ra 😞)
0
0
0
0
_AsheXp avatar
@ben_aloha: 4k-nak se sok értelme van még jelenleg
0
0
0
0
ben_aloha avatar
@Puffin: 60-ért mehet majd a procival, rammal, hűtővel együtt. Remélem egyben elmegy. 😃

(viszont az a 7k nettó f.szság, kb. 3 io shield ára, nem a lapé..)
0
0
0
0
Puffin avatar
@ben_aloha: Mondjuk abban a beárazós topicban szerintem be vannak rúgva közben.
Lap 7k, a kártya meg 45k?
0
0
0
0
ben_aloha avatar
@Puffin: Érdekes, az biztos 😃
0
0
0
0
19ati93 avatar
@Puffin: ja érdekes, főleg hogy RX570 4GB-t ami az utódja már 25k-ért tudsz venni használtan

8GB-t meg 33 körül, mondjuk a kártya amúgyse olyan erős hogy számítson az a + 4GB, mire elérné a 8-at kifullad úgyis
0
0
0
0
SonyBl4ck avatar
Egy i3-9100F-es procihoz megfelelő lenne egy Gigabyte H310M H? Elvileg kellene BIOS update, ahhoz hogy támogasson 9.dik generációs processzorokat...ez mennyire igaz?
[LINK]
0
0
0
0
💬 13
Andor1997 avatar
@SonyBl4ck: Először is kérdezném ,hogy mennyire van meg a gép? Csak mert egy kicsit több rászánt pénzel máris lehetne egy még jobb konfigot összeállítani ,gondolom játékra kellene arra pedig egy i3 már édes kevésnek mondható néhol.Nyilván a fut még kategória ,de 4 mag ma már elavuló eléggé.
0
0
0
0
SonyBl4ck avatar
@Andor1997: Amíg kihajtja az RTX 2080Ti-t, addig semmiképp sem gondolkodnék másban.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@SonyBl4ck: Vicces 😆 ,de én komolyan gondoltam! Remélem azért te ezt nem!
0
0
0
0
SonyBl4ck avatar
@Andor1997: Hát, én ahány benchmarkot néztem, ott mind simán teljeített...esetleg ha nem hiszed guglizd meg.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@SonyBl4ck: Az ,hogy tud futtatni játékot egy 2080Ti-vel ,az nem hajtja ki! Egy keményebb játék alatt a VGA kb 40% vagy az alatt megy majd ,szerinted az megéri? Hát k*rvára nem.Egy olcsóbb VGA-val és egy erősebb procival több FPS-ed lenne ,mint ezzel a konfiggal valaha.Nem tudom ,hogy ezt valaki jóváhagyta-e neked ,vagy csak saját gondolatból gondolod így ,de minél hamarabb,mintha sosem lett volna ezt el kéne felejteni ,mert saját magaddal ba*zol ki ,de rendesen!
0
0
0
0
lincoln_a_vandor avatar
@Andor1997: @Andor1997 Ha utanna neznel kicsit akkor latnad hogy az i3 9100F korulbelul egy i7-7700k szintjen van es igen,kihatja a 2080ti-t is ugy hogy az 95% folott legyen.
Semmikeppen sem bottleneck a proci,attol hogy valami i5 vagy i7 meg nem biztos hogy jobb mint egy uj i3.
[img]https://media1.giphy.com/media/d3mlE7uhX8KFgEmY/giphy.gif?cid=790b76119648bb2cb33d7be84510ddd10fd8832bf0cf96d5&rid=giphy.gif[/img]
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@lincoln_a_vandor: Persze ,addig kihajtja ,amíg olyan játékok vannak ,amik 4 magot tudnak csak meghajtani és azután mi lesz? Fullon megy neki majd a kis i3? Ha arra van pénze ,hogy egy űber 2080Ti-t megvegyen és mellé beakar rakni egy i3-at......ez így korrekt szerinted...jobb helyen minimum kinevetnék és hülyének néznék.Gondolj bele i3+ 2080Ti ne vicceljünk már!
0
0
0
0
SonyBl4ck avatar
@Andor1997: Az tény, hogy nem hajtja ki 100ra, de ameddig nincs bottleneck addig bőven megteszi ez a proci, viszont amúgy sincs tervben egy 2080Ti, szóval felejtős a dolog. A lényeg, hogy az alaplap jó-e neki vagy sem...
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@SonyBl4ck: Nos nyilván,gyengébb kártyához elég ,így már más,de gondolom te sem akarnál miné hamarabb procit cserélni te is azt szeretnéd ,hogy minél tovább bírja és ha ez a helyzet ,akkor egy 4 magos CPU gamingre már nem feltétlen opció! Ne csak a mában gondolkozz hanem a jövőben is....ne adja isten a közeljövőben nem tudnál újítani és ott állnál az i3-al.Vagy egy CPU férne bele a keretbe de VGA nem ,vagy fordítva.Ezt is mérlegeld azért!
0
0
0
0
SonyBl4ck avatar
@Andor1997: Nekem csak a kérdésem az volt, hogy az az alaplap jó lenne vagy sem 😆, ennyi, nem kell bonyolítani.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@SonyBl4ck: Én viszont mint rendes ember szerettelek volna felvilágosítani jószívűségből,mert ilyen konfigot ép eszű ember és szerelő sem rakna össze,csak jeleztem ,hogy ne csinálj magadból hülyét ,már bocsánat ,de ez így van,ez nem egy jó vásárlás ,de tudod mit hogy ne érje szó a ház elejét.....
Igen ,tudtommal kell BIOS update hozzá.
0
0
0
0
SonyBl4ck avatar
@Andor1997: Én értelek, és köszönöm, hogy felhívtad a figyelmedet, viszont számoltam mind ezekkel, és egyátalán nem nagy PC-t akarok építeni, csak egy sima budget PC-t. Csak egyszerűen nem a BIOS update fura nekem, hogy az muszáj-e ahhoz hogy egyáltalánn BIOS-ig eljussak ezzel a procival, vagy nem.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@SonyBl4ck: Ha egy olyan procit teszel bele ,amihez nincs felkészítve update szinten a lap ,akkor a ventik elindulnak ,de se kép,sem hang csak megy a gép,BIOS-ba sem jutsz el ,mivel nem ismeri fel azt,ami benne van.Ha veszel lapot akkor a boltot meg kell kérni ,hogy a legutóbbi verziót updateljék rá és kész is.
UI:Nyilván megértem,hogy szerény masinára van csak pénzed,de egy picivel több pénz összegyűjtésével máris egy középkategóriás géped lehetne.
0
0
0
0
bassus16 avatar
Üdv.
Kettő alaplap között vacillálok.
MSI-m soha nem volt csak Gigabyte azokkal meg voltam elégedve.
Van köztük különbség árban viszont ahogy olvasgattam az MSI is elég lenne.
I7 9700 menne bele + 16Gb 3000MHz ram,1db M.2. SSD)
[LINK]
[LINK]
0
0
0
0
💬 4
Bronson avatar
@bassus16: Ha nem tervezel tuningolni, akkor egy szerényebb lap is bőven megteszi...
0
0
0
0
_AsheXp avatar
@bassus16: Nekem szinte csak msi lapjaim voltak, sose volt semmi baj velük, sőt a biosukat jobban kedveltem mindig is pl. az asusénál. Sima giga nem kéne, de az aorus-ok elég jók, viszont ahogy irták, ha nem tuningolsz elég az olcsóbb lap.
0
0
0
0
no avatar
@bassus16: Attól függ mik a terveid a jövőben, ha nem tuningolsz akkor a Z-s lap is fölösleges, jóval olcsóbb is teljesen megfelel nyilván van ami alá már nem érdemes menni akkor sem, csak ésszel. Viszont, ha tervben van tuning a későbbiekben akkor inkább néznék egy komolyabb lapot MSI-n vagy ASUS-on belül, többinek a BIOS-át nem tartom sokra, bár utóbbi kettővel nem igen lehet mellé nyúlni, de ASUS-t többre tartom.

Ha mindenképpen maradnál az általad linkelt kettőnél akkor az MSI is bőven elég, tekintve, hogy nem "K" modell a proci, fölöslegesen nem kell bele invesztálni + összeget.
0
0
0
0
bassus16 avatar
@LordSzalko: Köszönöm a hozzászólásokat.
Akkor lesz egy MSI. 😀
0
0
0
0
PNORBIZEG avatar
Asus B450 TUF Gaming Plus alaplapról vélemények?

Egy R7 3700X illetve egy Sapphire RX5700 XT Nitro+-al karöltve fogja remélhetőleg végezni a dolgàt!A gép màr egyben van,szóval ezeket a részeket sikerült beszereznem.Ment bele egy Samsung 970Evo Plus SSD,16 GB Patriot Viper RAM. Igazsàg szerint egy Toma B450 Max ment volna hozzà,de sajnos az nem jött össze egyéb szàllitmànyozàsi problémàk miatt.Így ezzel a TUF-os lappal kell beérjem.Mivel tud kevesebbet ,illetve nekem aki csak egy erős gépet akár,semmi tuning stb.. bőven elég ez is ?!
0
0
0
0
💬 2
cseszka avatar
@PNORBIZEG: Ha már megvan a lap,meg ugy az egész gép,és nincs kompatibilitási problémák,vagy fagyások,a rendszer stabilan megy,kiszolgálja igényeidet,akkor utólag már kár rágnod rajta magad.Semmivel nemtud kevesebbet mint a más gyártótól beszerezhetö azonos árkategóriában levö lapok.Ne rágódj rajta,használd és ha netán valami romlik,ott a gari.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@PNORBIZEG: Mint előttem írták, ha már egyben van és minden rendben a géppel akkor nem kell aggódni semmi miatt.
Amúgy meg mindkét említett lap B450-es szóval nincs akkora különbség köztük.
0
0
0
0
no avatar
Üdv mindenkinek. Adott egy Msi h97 gaming 3 alaplap. Jelenleg egy i5 4460 ketyeg benne. Szeretnék bele egy erősebb procit. Mi lenne az ideális?
0
0
0
0
💬 11
BenjaminHun avatar
@coyotex: i7 4770/K
i7 4790/K
Hardver aprón találni jó áron!
[url]https://hardverapro.hu/aprok/hardver/processzor/_socket_1150/keres.php?stext=i7&county=&stcid=&settlement=&stmid=&minprice=&maxprice=&company=&cmpid=&user=&usrid=&selling=1&buying=1&stext_none=[/url]
0
0
0
0
no avatar
@BenjaminHun: Köszönöm szépen.
0
0
0
0
no avatar
@BenjaminHun: Mondjuk most nézem hogy a 4790/K már nem jó bele.Ahhoz már Z lap kellene.
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
@coyotex: Nekem B85 ös lapba van az i7 4770K simán jó minden tekintetben húzni meg nem húzom.. Z-s alaplap húzásra való többek közt.
0
0
0
0
no avatar
@BenjaminHun: A 4770K ott is van az alaplap oldalán mint támogatott proci.Lehet beruházok egyre.Csak lenne egy kis előrelépés.Nem szeretnék most alaplapra+memóriára is beruházni.
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
@coyotex: Lesz előre lépés! Aztán ha kevés a mostani VGA veszel mellé egy faja VGA-t.
Én is így csináltam annó.
0
0
0
0
xsebix avatar
@coyotex: Lesz előrelépés az tuti én is régebben i5 4690k-ol váltottam i7 4790k-ra és ég és föld a különbség... A K-s proci meg alapból magasabb órajelen megy mint az alap szóval, ha nem is tudod húzni a lapban akkor is ad pluszt amúgy én nem is húztam pedig Z-s lapom volt..
0
0
0
0
ricsiricsV avatar
@coyotex: Előbb inkább vga-t cserélj gtx 970/rx570
0
0
0
0
no avatar
@ricsiricsV: Azt kihajtaná teljes mértékben az i5 4460? Egyébként vga csere is lesz csak valószínűleg átcsúszik tavaszra.
0
0
0
0
ricsiricsV avatar
@coyotex: single player játékok alá elég, BF 5/GTA multinál már bottleneck.

Ezek a i7 4xxx még használtan is 40k körül vannak, Ryzenek jobb árban kaphatóak igaz akkor lap+RAM-t is cserélni kellene.
0
0
0
0
no avatar
@ricsiricsV: Köszönöm szépen. Volt már AMD de nem térek vissza.
0
0
0
0
DaraloHUN avatar
Sziasztok !
Ha intel akkor TUF Z390-PLUS GAMING
Ha amd akkor TUF X470-PLUS GAMING
Keret max 50e FT vagy estleg ti még milyen lapot ajánlanátok ? Köszi !
0
0
0
0
no avatar
Helló Helló!
2 alaplap közül nem tudom melyik lenne a jobb, az egyik egy gigabyte B450M DS3H a másik pedig egy gigabyte b450 aorus m
egy ryzen 5 2600 processzor mellé menne, de persze azt is megköszönöm ha írtok olyan lapot amit bátran ajánlotok igazából a lényeg hogy micro atx-es legyen. A keret 18000-27000ft lenne előre köszönöm a segítségeket!
0
0
0
0
💬 1
Bronson avatar
@ScroLL96: A kettő közül az utóbbi!
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció