Milyen alaplapot vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt alaplap de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha van előre kiszemelt alaplap de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Úgy tűnik sajnos alaplapot kell cserélnem szeretett gépemben, és most kicsit tanácstalan vagyok. Eddig mindig Asus párti voltam, korábban nem is volt vele gondom, viszont a mostani Asus lapom 3 év után tönkrement (2 hónappal a garancia vége után). Ennek annyira nem örülök, sőt most több ismerősömtől hallottam, hogy szerintük az Asus termékek minősége romlott az utóbbi időben. Most az Asus rog strix B550-F lapot nézegettem, viszont vásárlás előtt szívesen hallanék véleményeket, tanácsokat, ki mit ajánlana.
A válaszokat előre is köszönöm!
Segítséget és véleményt szeretnék kérni tőletek. Nem tudok alaplapot választani egy általam összeállított konfigurációhoz amin nemrég kezdtem el dolgozni.
Nézelődtem webshopokon, legalább hat gyártó termékei minden árkategóriában, nem akarok túl olcsót, de drágát se, de közben szolgálja ki az igényeimet... na mindegy.
Találtam egy GIGABYTE lapot, ami sajnos RGB-s, de megkötném ezt a kompromisszumot mert ha minden igaz minden stimmel, egyedül valami 8-pines csatlakozó hiány dolgot dobott fel a PCPartPicker, alább linkelem, mennyire rossz ez nekem?
[LINK]
Még nem raktam össze soha PC-t és ehhez a részéhez sem értek a masináknak.
Továbbá ha van jobb ötlet alaplap téren, az is jöhet, nekem a lényeg hogy legalább két m.2-es ssd beleférjen, nem kell a világítás, úgysem látom, fekete legyen, lehetőleg ATX szabványú. (ja, és 100K-ba férjen bele)
A többi hardware: (részletesebben PCPP-n)
i5-13600K
4x8GB 3600MHz DDR4
GTX 1070
Samsung EVO 970 plus 1TB SSD (később talán egy kétterrás is bekukkant)
Be Quiet! cooler + egy tonna venti
Corsair HX620 tápi
Előre is köszi, bármilyen javaslatot meghallgatok!
Nagyon jó azaz alaplap. Az RGB-t kilehet kapcsolni programon belül. Kártya upgrade is lesz amúgy?
Nem amúgy tényleg, mindig is előre összerakott gépem volt mert nem értettem hozzá meg bátor sem voltam. Érteni most sem értek de az elmúlt hetekben, hónapban, gépösszerakós videókon és live-okon élek. Megfontolom amúgy az Amd-t, a hűtő amit vettem jó arra is ha meggondolom magam. Aztán nézhetek megint alaplapokat xd
12-13-14 genes procik intelnél mennek DDR4 el és DDR5 el is. AMD csak DDR5 rákényszerit.
😉😃
Én nagykerből tudok szerezni kártyákat, én nem félek.
A DDR5 meg jelenleg kb semmivel sem drágább lassan már, mint a 4.
50-70k között?
[LINK]
https://www.pcx.hu//asus-tuf-gaming-b650m-e-wifi-alaplap-90mb1fv0-m0eay0--232759?referer=arukereso
Árban jó legyen
Tudja amit kell
Az hogy mekkora nem számít
De köszönöm szépen
bár csak az alzan 75 többi boltba már 100k
[LINK]
[LINK]
[LINK]
Olyan kérdésem lenne, hogy az alaplapomnál(Gigabyte B660m DS3H), a 6+2+1 VRM támogatásnál, azt tudom, hogy az elsó(6) a processzor feszültségszabályozásáért felelős, az utolsó(1) pedig ha minden igaz a videókártya. Viszont a küzépső(2) azt nem igazán értem, hogy mi lehet. Próbáltam utána nézni neten, de mindenhol csak két számjegyű VRM összeállítást találtam. Ha valaki elmagyarázná, hogy a középső számjegy pontosan miért felel azt megköszönném.
[LINK]
Egyébként ez az alaplap+proci tipikus esete annak, ha valaki annyira nem ért hozzá, szóval vesz valamit aminek a nevét úgy kicsit ismeri, és belefér a budgetbe, mert ezért az árért korrekt kis B450-es alaplapot is lehetett volna venni, Ryzen 5 5600-al. 6/12 a 4/8 helyett, tehát jövőállóbb és amúgy is veri kb mindenben.
De amúgy megnézve a srác gépét egészében, kb ugyan azért a pénzért jó 20-30%-al erősebb gépet lehetett volna építeni a konkurencia termékeiből.
Intel Core i5 13600K-hoz milyen alaplapot célszerű választani?
LGA 1700-as a foglalat de a Z690 vagy a Z790-es Chipsetet kell ilyenkor figyelni? DDR4 lesz a memória és elsőkörben ASUS-t keresek. Vagy ezek az alaplapok még nem is támogatják a 13. genes procikat?
Vettem egy gépet.
I5-11400 proci és tuf haming b560M-plus alaplapot.
Nem lehet húzni a processzort biosba így 2.5 GHZ-t mutat..
Ez magától overclockol vagy rossz alaplapot vettem?
Ryzen 5600 mellé melyik lapot vegyem?
https://aqua.hu/alkatreszek/asus-prime-b550m-k-alaplap-t927489
https://aqua.hu/alkatreszek/asus-tuf-gaming-b550m-e-alaplap-t1039782
Köszi! :)
[LINK]
i5 2500 alá mindegy mit raksz, a legolcsóbb H61-es deszkában is tökéletesen fog üzemelni.
Spoiler!
És mint mondtad i3 10100F 30k+lap+ram, és én is ilyenben gondolkodtam csak akkor még az intel nem volt ennyire jó választás amd-hez képest és egy 1600 is 60-ra felment 30-ról+lap+ram.
Ezért kondolkodom inkább csak lap cserében mert az most kb 12k.
Én inkább intel fele húzok mert én is úgy gondolom hogy "i5 2500 alá mindegy mit raksz" szóval nem tudok nagyon félre menni. A bibi ott van hogy ha nem megbízható személytől veszem processzorral akkor lehet hogy hajlott tüskével kapom meg potyára.
Ezért is kérdezetem itt hátha tud valaki egy jó ajánlatot. És mint montam Ár szerint növekvő sorrend, és kiszűrni a nem megbízhatót. Mert hát fb piacon is vannak 4-5k körül de sokról még értelmes leírás sincs.
Húzni se nagyon akarom az fx-et se húztam így tartott ki 2015 óta, csak fő gépem egy laptop most ami amire lett tervezve még jó volt de napi hsználatra már szűk a 4gb és az integrált. Játékra ha nagyon kell ott a nvidia now, ha azon nincs fent akkor meg ott a ps4 és ha azon se tudom működésre bírni akkor berakom a könyvjelzőbe a következő gép mappába és nézek gyorsan egy sorozatot hogy elfelejtsem a létezését :D
Bár mostanában nem sokmindent látok ami érdekelne, twwh után a biomutant és rise to ruins, empire of the undergrow etc megvolt, és most várok a twhw3,starship troopers terran conflict, cult of the sheep +etc-re hogy megjelenjen.
Lenne egy ASUS TUF GAMING B460M-PLUS alaplapom, és ezt a cpu-t néztem hozzá:
INTEL CORE I7-11700K 3.60GHZ LGA-1200
Tudja valaki hogy ez később kompatibilis lesz e, vagy néznem kell ehhez a cpu-hoz másik alaplapot?
Szerintetek egy AMD Ryzen 9 3900X 100-100000023BOX processzorhoz jó választás lenne egy MSI B450 TOMAHAWK MAX II ?
Főképp játékra használom a gépem.
A videokártyám egy GIGABYTE GTX1060 6GB GDDR5 GV-N1060WF2OC-6GD.
Segítségeteket köszönöm! 😀
Alaplap vásárlás előtt állok és nem tudok dönteni, hogy melyik lenne a jobb.
Asus Rog Crosshair FORMULA a másik pedig Asus Rog Crosshair VIII DARK HERO.
Előre is köszönöm a válaszokat.^^😀😀
Hogy érdemes e azt neked kell eldöntened, ha a későbbiekben tervezel újabb generációs Ryzen-t akkor úgy is szükséges lenne egy új lap mert valószínűleg gyenge lenne hozzá.
A linket meg már mentettem is 😉
Mi a különbség a pci 16x/8x/16x 3.0/1x csatlakozók között?
Szeretnék frissíteni a gépemen, és ehhez kelleni fog egy új alaplap is.
Szeretném, ha nem lenne vele probléma és nem kéne cserélnem legalább 5-8 évig megint.
Egy Ryzen 5 2600x lenne hozzá (videókártya még nem eldöntött).
Néztem az MSI B450 TOMAHAWK MAX-ot (most alzán 30ezer) illetve ASUS ROG STRIX B450-F GAMING.
Van egy régi PCI-os hangkártyám, de ahogy nézem ezeken már nincs PCI, nem tudom hogy az alaplapi hang milyen a mostani lapokon.
Csak újat vennék, a kinézete teljesen mindegy. OC az elején nem lenne, esetleg később.
A segítséget előre is köszönöm.
[LINK] Nála jó áron be tudod szerezni amit akarsz.
Az alaplapi realtek cumók olyanok amilyenek, de átlagos felhasználásra nem olyan rosszak.
Ryzen 3700X,Rx 5700 XT Nitro + ,16GB RAM, TUF B450 G+
Ha nem alaplap, akkor mi lehet?Valakinek valami ötlet esetleg?Driver újra frissítve !
MSI MAG B550 TOMAHAWK
GIGABYTE X570 GAMING X
MSI X570-A Pro
Kell ezekhez a lapokhoz BIOS frissítés?B450-et már nem igazán akarok!
Köszönöm!
Itt egy teszt is: [LINK]
[LINK]
[LINK] (ezt már nem frissítik, de az X570-es paletta jól átlátható vele)
Röviden tömören egy belépő szintű X570-es lap, ugyan azt hozza kb. mint egy mainstream B550-es deszka VRM ügyileg, ha árban nagy közöttük a difi (de szerintem pár ezres az utóbbiból kifolyólag) akkor nyugodtan veheted az olcsóbbat is mert nem rosszabb a TOMAHAWK se.
[LINK]
3600-al eleve nem fog ilyen hőmérsékleteket látni, max ha sütőben tartja, de ha váltana a későbbiekben az 5000-es szériára azt is vígan kiszolgálná anélkül hogy szenvedne alatta a deszka.
Mivel elég új alkatrészekkel van tele az a gépház, nem merült fel benned a gariztatás gondolata? 😊
MSI B450 TOMAHAWK MAX
ÉS
MSI X470 Gaming Plus Max
Között van érdemi difi? 3600x menne bele. Kb ugyanabban az árban vannak de igazából nem tudom eldönteni hogy melyik lenne a jobb opció. Érvek/ellenérvek? Elméletileg VRM "minősége"/hűtése koppra ugyanaz a kettőnek.
Köszi előre is 😀
4*8gb 3000Mhz Hyper X Predator hoz keresnék alaplapot!
Tudnátok esetleg valami megbízhatót ajánlani? Ryzen cpu előnyben!
Köszönöm.
A többször kifejtett, a márkával szembeni egyértelmű averzióm ellenére hagytam magam rábeszélni egy MSI alaplapra. Hiba volt. B550 Tomahawk. Egy rakás fos, a ventivezérlő szoftver használhatatlan, bármilyen profilt állítok be, fogja, és leállítja a ventiket. Nem csak az egyiket, az összeset.
Szóval kellene nekem egy B550 lap. ATX-es. Ami semmi esetre sem MSI, nem is Asrock, kb. 75-80 ezer forint, és legalább négy házventi csatlakozó van rajta. Viszonylag SÓS, hétfőn meg akarom venni. Ryzen 5 3600X-hez kell.
Köszönöm!
Nézd meg, türelemmel viseltettem hat napig. Vettem új PWM-es ventiket, hogy kiküszöböljem ezt a gyengeségét a lap szoftverének. De most újabb problémába botlottam, ahogy látom fórumokon, nem én vagyok az egyetlen.
Egyébként még itt megérne egy utánakérdezést.
[LINK]
Egyébként nem vagy te senkinek a semmilyen kísérleti egere, mivel a laphoz nincs közöm így nem tudom, hogy mégis mik jöttek össze ott neked, de ez a legerősebb B550-es lap (talán) még mindig és a BIOS is helytálló,az MSI TOP1/2 minőségi cucc úgy ahogy az előd szóval tényleg nem tudom mi lehetett a baj, de kívánom, hogy legyen szerencséd az újjal.
Amúgy a helyette kinézett Asus Rog Strix B550-E Gaming legalább olyan jó lap, s bár sokan mondanak sok mindent az Asusra, még általad linkelt RP is azt mondja rá - amit én is osztok - hogy a legfelhasználóbarátabb.
Gépfejlesztés előtt állok.
Itt a végleges fejlesztés:
MB: ASUS PRIME B460M-K
CPU: Intel Core i5-10600 6-Core 3.3GHz LGA1200
VGA:Manli GeForce RTX 2070 SUPER 8GB (N5022070SM14510)
be quiet! Dark Rock Slim (BK024) Processzor hűtő
Amit kinéztem Alaplapot ahoz nem jók a Ramok amik vannak. Új Ramokra most nincs pénzem,ezért ezt néztem ki hozzá:
ASUS PRIME H410M-K
Mit szóltok hozzá?
Jó lenne-e hozzá?
Maradjon meg az 6700 mes majd amikor lesz penzed veszel gepet..
Mivel jatszol hogy ennyire surgeted?
Tudnátok ajánlani olyan alaplapot ami támogat 4*8gb Kingston Hyper X Predator 3000Mhz es memóriát?
Nézelődök de tanácstalan vagyok melyik lenne az ideális.
Köszi a segítséget! 😀
Asrock AB 350 Gaming K4 Van jelenleg.
Ugyan itt 4*8gb Kingston Hyper X Predator 3000Mhz eladó. 😃 érd pvt ban.
MSI B450 TOMAHAWK MAX alaplap helyet,esetleg jó valamelyik alaplap játékhoz? GIGABYTE B450M DS3H,Asrock B450M HDV R4.0 alaplap kettős közül valamelyik jó lehet? Elvileg ugyanaz a chipset van rajta,csak sokkal olcsóbbak,mint az MSI Tomahawk Max! Ryzen 5 3600 proci,GigaByte GTX 1660 SUPER Gaming OC 6GB GDDR6 videókártya mellé! Köszi a segítséget!
Spoiler!
Jelenleg Egy B450 S2H van, mi a vélemény róla? 😃 Hát van rá 3 év garancia, és támogatja a 16 magvas 3950X-et. Majd 12-16 magos hogy menne benn? 😃 MeltDown? leolvadás? 😃 Birná?
Az alaplap a gyártó szerint a legújabb biossal már befogadja a 3950X-et is! 😀 Majd akarok egyszer bele egy komolyabb processzort.
Jövőbeli Ryzen 5 3600-hoz (jelenleg 2600 van, tehát az is legyen jó bele) kellene nekem alaplap. Keret 60.000Ft. Csak Asus.
Köszönöm!
De a B450-es szegmensben az MSI lapja tudás és ár szempontjából akárhogy nézve jobb választás.
Szerintem ezt neki szántad 😃
Viszi a 3600at is bios update nélkül.
Jó tanács!
Az informatika pont nem az a szakág ,aminél egy gyártó mellett elkötelezetten kell kiállni a végtelenségigSpoiler!
Bocs mindenkitől, hogy csak most írok! Valóban garis még a mostani lap, de a hiba az egy fantomhiba (nem én találtam ki a szót), vagyis tudod, hogy létezik, próbálod megtalálni, aztán vagy sikerül, vagy nem. Na most ha én ezt az alaplapot ezzel a random jelentkező hibával - amit reprodukálni nem tudok, lévén azért random, mert akkor jelentkezik, amikor ő akar - elviszem garanciáztatni, a teljes vagyonomat, de az életemet is fel merem tenni rá, hogy a vége az lesz, hogy két-három hétig náluk lesz az alaplap, majd vissza fogják adni azzal a szöveggel, hogy "- Nálunk nem jelentkezett a hiba, nincs ennek az alaplapnak semmi baja". Aztán majd hazahozom, beszerelem, és a második indítás után tuti, hogy ismét elő fog jönni, erre is mérget merek venni. Szóval ez egy róka fogta csuka helyzet.
Ami meg az ASUS ügyet illeti. Nem mindig, de az utóbbi időben Asus dolgaim voltam. Öt éve VGA-t akartam venni, 90 ezret szántam rá, ami akkoriban (is) sok pénz volt. Az egyik barátom elkezdett győzködni, hogy vegyek az ő nagykerükből kártyát. De csak MSI van, viszont az hú, de mennyire jó! Egyébként is - mondta - ha bármi baja lesz, szarozás nélkül cserélik. Mi történt? Beszart a kártya! Cserélték szarozás nélkül? Egy FRÁSZT cserélték! Ráment egy barátság. Emellett kétszer szívtam meg MSI alaplappal. Én elhiszem és elfogadom Seneca filozófiáját, hogy kétszer (pláne négyszer) nem lehet ugyanabba a folyóba lépni. De a tudatalattim erősebb, mint a tudatos énem, úgy, mint bárki másnak. Az viszont azt mondja nekem, hogy soha többet MSI-t. Nem írom azt, hogy lehetetlen engem meggyőzni az MSI-ről, de az biztos, hogy nem könnyű.
Ùj configon gondolkodom.
Amit a jelenlegiből àtszeretnèk vinni az a videokàrtya: GTX 1660 SUPER, esetleg a tàp: CORSAIR VS 650.
Milyen alaplapot lenne èrdemes venni?
Amit max ràszeretnèk költeni az 250 000 Ft beleèrtve az alaplapot is!
Köszi előre is!
Szóval ha jól értem, akkor 250 mátyás menne a lap+cpu+ram kombóra? Ház is kell? Amd vagy Intel?
Igen legyen hàz is. Tàpot nemtom, lehet èrdemes lenne cserèlni, de megvagyok vele elègedve, ugyh minden egyèb màs ami kell.
A videokàrtya 90 körül volt ugyh, ha az összkèpet nèzzük, akkor 340, 350k azèrt szerintem màr lehet jò kis configot összedobni.
Amd inkàbb!
CPU: Ryzen 5 3600 ~60k
CPU hűtő: Alpenföhn Brocken 3 Black Edition ~22k
RAM: Crucial Ballistix Sport LT Grey 32 GB KIT DDR4 3200 MHz CL16 ~55k
Ház: Phanteks Eclipse P600S ~45k
Az a táp pedig teljesen tökéletes ehhez a confighoz 😀
Nagyon sok jòt hallani erről az MSI lapròl. Lènyegèben a kèrdèsem arra irànyulna, hogy melyik gyàrtòtòl lenne èrdemes venni.
Èn inkàbb ASUS pàrti vagyok!
MSI, ASROCK, GIGABYTE ezek meg nem tudom mièrt, de mintha nem lennènek megbìzhatòak.
ASROCK lapot kellett cserèlnem, mert nem ismerte fel a videokàrtyàt, MSI lappal kapcsolatban is volt koràbban problèmàm.
Asus B450 F STRIX, erről mi a vèlemènyed?
Rambòl meg a KINGSTON ami szerintem ott van, azthiszem a PREDATOR magasabb òrajelü.
Nem vitatkozni akarok, meg semmi ilyen csak beszèlgetni, hogy ki mit javasol kinek mi a tapasztalata.
SSD is kène.
SSD-ből 970 EVO ?
Köszi elöre is! 😀
Ezt nèztem.
CPU hűtő: ARCTIC Freezer 34 eSports DUO 13k
Ház: SilentiumPC Astrum AT6V TG 32k
És akkor lesz egy f@sza air flow ház, f@sza cpu hűtővel.
Ezzel a configgal lehet akkor hosszùtàvra tervezni?
Melyik lenne a következő szint?
Vèlemèny?
És ezzel a 250-es keret is ki lett maxolva.
U.I. Én nem vennék egyből a 3600 mellé cpu hűtőt, mert a gyári hűtők is nagyon jók (állítólag) max ha nem felel meg csak akkor, semeddig nem tart aztsem feldobni ha úgyvan.
Adott:
Videokártya: AMD Radeon RX 5700 XT
Processzor: AMD Ryzen 5 3600
A kérdés az lenne, hogy elég hozzá egy B450 alaplap (pl. MSI B450 Tomahawk Max - 40e HUF) vagy kihasználná a proci az x570 alaplapokat is (pl. Gigabyte X570 Gaming X - 60e HUF)? Melyiket válasszam?
Köszönöm szépen!
Elég lesz a Toma, a fennmaradó összegből pedig vegyél magadnak egy-két Big Mac menüt és nézz meg egy f@sza filmet a moziba. 😉
Jelenlegi alaplapm nem ismeri fel az ùj videokàrtyàt.
Alaplap:ASROCK 880 GM LE FX
Videòkàrtya:ASUS GTX 1660 SUPER
Tàp:CORSAIR VS 650
Mindent kipròbàltam amit lehetett, valòszìnű az alaplal legfrisebb BIOS rendszere sem elèg a kàrtyàhoz.
Holnap szervìzbe megnèzik a kàrtyàt egy màsik gèpbe.
Ha rendbe van, akkor valòszìnű vennem kell egy ùj lapot.
Tudnàtok ebbben segìteni milyet lenne èrdemes, ami passzol a jelenlegi configomhoz ès felismeri az ùj kàrtyàt?
PROCESSZOR: AMD FX 6300 3,5 GHZ
RAM: 2x4 gb
GÈPHÀZ:SHARKOON VAYA
---Szerk---
Alaplap:[LINK] 24.900Ft
Processzor:[LINK] 29.900Ft
Memória:[LINK] 11.600Ft
Ez csak egy nagyvonalakban megnézett,kicsit jobban körülnézel,lehet találsz olcsóbban is,jobbat is.De ezzel már rengeteget lépnél elöre,és az AM4 még egy darabig támogatott lesz..
Köszönöm a vàlaszt! Akkor a BIOS-ba kellene lehet mèg valamit àtàllìtanom. Holnap szervizbe beviszem a gèpem is a règi kàrtyàval ami adja a kèpet. Ha nem hibàs a kàrtya, akkor bìzok benne, hogy valahogy össze tudják hozni a jelenlegi configommal, ha hibàs, akkor meg küldöm vissza.
Na de a szervizben majd megmondják.
Màsik gèpben megy a kàrtya, erősebb kàrtyàt meg gyengèbbet is pròbàltunk az alaplapomon, mindegyik adott kèpet, ezt a kàrtyàt valamièrt nem ismeri fel.
Alaplapcserèt csinàllnak, amivel jò lesz a kàrtya. Egyszerüen nem èrtem, meg ők sem, hogy mi lehet a gond.
Azèrt a kàrtyàt is megnèzik, de màsik lapon simàn megy.
Cserèltèk a lapom ASUS M5A 97 LE R2.0-ra.
Ez felismeri a kàrtyàt ès van lehetősèg ram bővìtèsre is.
Egyenlőre a Doom 2016-os verziòval jàtszottam, stabilan tartja a 60 fps-t ultràn.
2x4 gb HYPER X BLU DDR3 1333MHz ramom van.
A jövőben gondolkodok mèg mellè venni.
Van valakinek hasonlòban tapasztalata hogyan lenne èrdemes böviteni.
Max: 32gb, 4 slot
Köszi elöre is!
Mit nyerek vele, ha teszek mèg bele ramot?
[LINK]
Ha jól látom RGB-s, bárhogyan tudod állítani,MSI Mystic Light kell hozzá!
Szerintetek bírja a tuningot ez az alaplap?
Válaszotokat előre is köszönöm !
Meglevo alaplapomhoz keresnek csavarokat az M.2es SSD befogatasahoz, de sajnos nem tudom a mereteket. Tudnatok segiteni?
MSI Z370M Mortar
Koszonom
Gondolom ezt keresed [LINK]
Az alaplap dobozában lennie kellene, vagy az alaplapban betekerve.
A csavar mérete: M 1.8*5 mm (ha jól emlékszem) Nagyon pici !
Mar ketto kulonbozo szettet vettem a neten, de egyik sem lett jo.
De nagyon koszi a segitseget. Ugy tunik, hogy a hagyomanyos alaplapi tavtarto es csavar jo az MSI alaplap M.2 SSD slotjahoz.
[url]https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=m570.l1313&_nkw=m.2+ssd+screws&_sacat=0&LH_TitleDesc=0&_osacat=0&_odkw=m.2+screws[/url]
1) ASUS ROG STRIX X470-F GAMING (90MB0XH0-M0EAY0)
2) ASUS TUF B360M PLUS GAMING
Melyiket ajánljátok?
Amibe menne a termék:
Processzor: Inter Core I7-9700f 12MB
Memória: 16 GB DDR4 3000Mhz
Videókártya: NVidia Geforce RTX 2060 Super 8 GB GDDR6
Előre is köszönöm!
Esetleg a TUF-nál erősebbet ami belemegy a leendő gépbe, tudsz ajánlani?
Válaszodat továbbra is köszönöm!
Erősebbet nem hiszem, hogy feltétlen kellene alá rakni, tekintve, hogy nem "K"-s modell a processzor így a tuningolást nem fontolgatod gondolom. Egy minőségi "B"-s alaplap teljesen jól ki fogja szolgálni.
I5 9400f - hez milyen lap jó? Nem kell különös extra dolog ami kell. Micro/atx lap is jó, árban meg 20 - 25 körül.
Ryzen 2600 nem játszik...? egy jobb b450-es lappal ugynott kötsz ki, mint az intellel, és van hová fejlesztened is a jövőben...
Azal a 95 Wattos fogyasztással egy igazi kis kazán, valóban... 😊
Akkor vegyél intel atomot ha neked ez is sok. 😊
A jelenlegi cpu-nál nem enné többet.
Elkezdtem nézelődni alaplapok után, Ryzenre váltás miatt..
Mindenképpen mATX lap kellene, s leginkább ASRock (mert eddig az 5lapból 5 teljesen kielégítette az igényeim, hiba nélkül)
Viszont most kicsit megállt a tudomány.. B450M alaplapból ezeket találtam
- B450M Pro4
- B450M Pro4-F
- B450M-HDV
- B450M/ac
- B450M Steel Legend
mit tud a "-F", a "HDV", és a "/ac" ?
Alapvető különbségek a PCI-e x16 száma, USB port típusa/száma, memória foglalat, a Steel legend-en optikai kimenet és a VRM hűtés. Az a/c-s meg értelemszerűen beépített wifi-s.
Viszont én inkább az MSI-nél néznék körül, a B450-es szériájuk nagyon betalált, jó VRM ill. ram kompatibilitás, és van rajtuk BIOS flashback, ha 3. genes procival szeretnéd használni:
- MSI B450M Gaming Plus
- MSI B450M Bazooka Plus
- MSI B450M Mortar (Titanium/MAX)
Ezekbe a lapokba (a 2 említett ASRockal együtt) simán mehet és húzható velük egy 3800X-is, illetve alap órajelen elmegy bennük a 12 magos 3900X is.
Vettem egy GIGABYTE GV-N207SGAMING OC-8GD GeForce RTX 2070 8GB GDDR6 SUPER GAMING OC 3X PCIE kártyát , és egy INTEL Core i5-9600K 3.70GHz 1151 300 BOX az volna a kérdésem hogy milyen alaplapot tudnék venni hozzá ami ugy jó is lehet? Mindent meghalgatnek elore is koszi a választ 😀😀😀
Ryzen proci vásárlásán gondolkodom.
Ki is néztem egy számomra megfelelö alaplapot aminek neve Asus PRIME B450M-A
Kérdésem az,hogy ez megfelelne e a 3.dik generációs ryzen-nek? Nyilván ugye,mert AM4-es.
1-2generációt támogatja a ryzen 3-nak meg biost kell frisiteni? Vagy az nélkül is müködik a dolog?
Ryzen 5 3600-ast tervezek,de ha használtan találok 1600 vagy 2600-ast jó árban,akkor azzal is megelégszek.
Jelenleg i7 2600-om van!
A másik kérdésem az,hogy ez az alaplap elboldogul e a 4000+mhz ramokkal? A weboldalukon 3200mhz-ig jelzik,de ott van ugye az OC.??
😃
Ez kezeli elvileg a ramodat is!
[LINK]
X570-esek 55k-tól kezdődnek, de ezekhez ez az ajánlott, de a B450-esekkel is jól működnek! Többi a te döntésed 😃
Én ennyit tudok mondani, majd még valaki biztos ír, aki jobban ért hozzá!
Meg 4db ram foglalat.
Szóval nem vagyok vállogatós,de ilyen alaplapot szeretnék!
Átnéztem az Am4-es lap kinálatokat és csak ez felelt meg ezeknek a hülye elvárásaimnak.
Tudsz ilyen feltételek mellett másikat? 😕
Nézd meg akkor ezt:
MSI B450M MORTAR MAX
Amire te gondolsz foglalat gondolom az a PS csatlakozós egér+billentyű,ám azt is vedd figyelembe,hogy ezen csatlakozók csak olcsóbb alaplapokra jellemzők ,vagy esetleg ha van is ,akkor max egy van belőle.Szóval pontosan nem tudom miért kellene neked ez a csatoló felület,de ma már elég elavult.
Amiket néztem eddig :
Asus Rog Strix B450-f
Gigabyte x470 Aorus ultra gaming
Persze bármilyen más lapra is nyitott vagyok! Válaszokat előre is köszönöm.
[LINK]
[LINK]
Én az msi vagy az asus lapok mellett döntenék. Az msi-nak jobb a vrm hűtése, de az asusnak jobb a felszereltsége... és nem mellesleg jobban is néz ki, ha ez is szempont lenne... 😊
Szerintem maradni fogok az Asus márka mellett.
Mindegyiket dicsérik!
Paint skills 😆
ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0
Update:
Ennyi a nagy prohardveres beárazásról, 7ezerért max kapsz 2 io shieldet ehhez a laphoz.. Egyszerűbb ebayen/amazonon nézni egy átlagos árat, ami 45k környéke..
Elsők között játszottam high-medium keveréken a RDR2-t hibátlanul, persze nem egy í79700ká, ha okosan beállítod, akkor a mai napig mindenre elég. (persze, nincs se rgb, és nem is lehet recsizni a 4k60-ra 😞)
(viszont az a 7k nettó f.szság, kb. 3 io shield ára, nem a lapé..)
Lap 7k, a kártya meg 45k?
8GB-t meg 33 körül, mondjuk a kártya amúgyse olyan erős hogy számítson az a + 4GB, mire elérné a 8-at kifullad úgyis
[LINK]
Semmikeppen sem bottleneck a proci,attol hogy valami i5 vagy i7 meg nem biztos hogy jobb mint egy uj i3.
[img]https://media1.giphy.com/media/d3mlE7uhX8KFgEmY/giphy.gif?cid=790b76119648bb2cb33d7be84510ddd10fd8832bf0cf96d5&rid=giphy.gif[/img]
Igen ,tudtommal kell BIOS update hozzá.
UI:Nyilván megértem,hogy szerény masinára van csak pénzed,de egy picivel több pénz összegyűjtésével máris egy középkategóriás géped lehetne.
Kettő alaplap között vacillálok.
MSI-m soha nem volt csak Gigabyte azokkal meg voltam elégedve.
Van köztük különbség árban viszont ahogy olvasgattam az MSI is elég lenne.
I7 9700 menne bele + 16Gb 3000MHz ram,1db M.2. SSD)
[LINK]
[LINK]
Ha mindenképpen maradnál az általad linkelt kettőnél akkor az MSI is bőven elég, tekintve, hogy nem "K" modell a proci, fölöslegesen nem kell bele invesztálni + összeget.
Akkor lesz egy MSI. 😀
Egy R7 3700X illetve egy Sapphire RX5700 XT Nitro+-al karöltve fogja remélhetőleg végezni a dolgàt!A gép màr egyben van,szóval ezeket a részeket sikerült beszereznem.Ment bele egy Samsung 970Evo Plus SSD,16 GB Patriot Viper RAM. Igazsàg szerint egy Toma B450 Max ment volna hozzà,de sajnos az nem jött össze egyéb szàllitmànyozàsi problémàk miatt.Így ezzel a TUF-os lappal kell beérjem.Mivel tud kevesebbet ,illetve nekem aki csak egy erős gépet akár,semmi tuning stb.. bőven elég ez is ?!
Amúgy meg mindkét említett lap B450-es szóval nincs akkora különbség köztük.
i7 4790/K
Hardver aprón találni jó áron!
[url]https://hardverapro.hu/aprok/hardver/processzor/_socket_1150/keres.php?stext=i7&county=&stcid=&settlement=&stmid=&minprice=&maxprice=&company=&cmpid=&user=&usrid=&selling=1&buying=1&stext_none=[/url]
Én is így csináltam annó.
Ezek a i7 4xxx még használtan is 40k körül vannak, Ryzenek jobb árban kaphatóak igaz akkor lap+RAM-t is cserélni kellene.
Ha intel akkor TUF Z390-PLUS GAMING
Ha amd akkor TUF X470-PLUS GAMING
Keret max 50e FT vagy estleg ti még milyen lapot ajánlanátok ? Köszi !