karosszérialakatos a szakmám, de nem dolgozom benne.
megvan a nemzetközi hatóság által kiadott targonca jogsim is.
De bármit hozhat az élet!
Vagy autó tuning mühelyben dolgoznék, vagy Erdész, Vadőr lennék.
De Bonc mesternek is elmennék!😆
kisborda írta:
Nem feltétlenül kell diploma a jó munkához! Például van egy ismerősöm aki már vagy 8 éve egyetemre jár, nincs diplomája, de egy jól kereső munkája van! A nagy cégeknek nem a lediplomázott emberek kellenek hanem csak minél több ember!
" A nagy cégeknek nem a lediplomázott emberek kellenek hanem csak minél több ember!" - Azért ezzel most nagy hülyeséget mondtál, majd ha kilépsz a nagybetűs éltbe Te is megtudod hogy mi van kint, mondhat bárki bármit, úgyis mást fogsz megtapasztalni! Higgyétek el, addig van jó életetek míg iskolába jártok!
Nem feltétlenül kell diploma a jó munkához! Például van egy ismerősöm aki már vagy 8 éve egyetemre jár, nincs diplomája, de egy jól kereső munkája van! A nagy cégeknek nem a lediplomázott emberek kellenek hanem csak minél több ember!
most jön el az az idő, amikor hülyeség diplomát, és ilyen főiskolás izéket szerezni, mert nem az kell, akinek diplomája van túlképzett, így nem veszik fel sehova, de az abc-be jó lesz betanított munkásnak, akinek érettségije van csak, azt azért nem veszik fel, mert szakmája nincs , akinek szakmája van, még azt veszik fel a leghamarabb, de az meg sok helyen alulképzett, és akinek mindkettő van, az megint túlképzett, szal nagyon kicsesznek a fiatalsággal.
külföldön kell megpróbálni ha teheted, bár nem sokan akarnak távol lenni a családtól, de ha tudsz egy nyelvet és van egy keresett szakmád, külföldön nagyon nagy kapuk nyílhatnak meg előtted
Tofy írta:
De amúgy az hogy milyen szakmád van nem sokat tud változtatni mert itt van apám ő mezőgazdasági gépszerelő és lásd kocsmáros volt és most egy raktárban dolgozik.Tesóm barátnője pedig informatikus most pedig cba-ban dolgozik.Az egész attól függ milyen lehetőségeid vannak mert gyakorlat nélkül nehéz elhelyezkedni az adott szakmában.😃
Ha csak valami egyszerű informatika érettségije van az nem nagy cucc! Ha pedgi diplomája van akkor elég marhaság abc ben melózni simán lehet sokkal komolyabb helyen elhelyezkedni!
Tofy írta:
De amúgy az hogy milyen szakmád van nem sokat tud változtatni mert itt van apám ő mezőgazdasági gépszerelő és lásd kocsmáros volt és most egy raktárban dolgozik.Tesóm barátnője pedig informatikus most pedig cba-ban dolgozik.Az egész attól függ milyen lehetőségeid vannak mert gyakorlat nélkül nehéz elhelyezkedni az adott szakmában.😃
Ha csak valami egyszerű informatika érettségije van az nem nagy cucc! Ha pedgi diplomája van akkor elég marhaság abc ben melózni simán lehet sokkal komolyabb helyen elhelyezkedni!
Tesla GoD írta:
az a jó, addig se kell semmit csinálni😉
Azt csak hiszed hogy nem kell semmit csinálni! Folyamatosan állítanod kell az emulzió mennyiségét, a szerszámok sem cserélődnek ki automatikusan hiába fér a revolver fejbe 4 szerszám, egy bonyolult alkatrészhez az édeskevés és még sorolhatnám, de most fáradt vagyok. 😀
Tesla GoD írta:
Azt csak hiszed hogy nem kell semmit csinálni! Folyamatosan állítanod kell az emulzió mennyiségét, a szerszámok sem cserélődnek ki automatikusan hiába fér a revolver fejbe 4 szerszám, egy bonyolult alkatrészhez az édeskevés és még sorolhatnám, de most fáradt vagyok. 😀
villanyszereléssel kapcsolatban annyit, hogy anyám volt főnöke villanyszerelő végzettséggel Hiltonba volt középvezető (HR-en) és most a takarítószemélyzet főnöke😂 (de am nem ért hozzá semmit, csak makkos)
Tesla GoD írta:
szerintem ne egy ilyen fórumon kérdezgesd végig a szakmákat, olvass utána mit jelent, nézd meg hogy állásajánlatok közt mennyit kínálnak pl egy villanyszerelőnek átlagban, keress ezzel foglalkozó fórumokat, és ott kérdezgess, ha úgy érzed ez menne neked
szerintem ne egy ilyen fórumon kérdezgesd végig a szakmákat, olvass utána mit jelent, nézd meg hogy állásajánlatok közt mennyit kínálnak pl egy villanyszerelőnek átlagban, keress ezzel foglalkozó fórumokat, és ott kérdezgess, ha úgy érzed ez menne neked
DarthRoni írta:
Kmisi tudom h több is lehet, csak úgy mondtam egy példát, mert mi mondjuk nem csinálunk 10 órás munkadarabokat, főleg mivel 8 órában dolgozunk 😃 de mivel nekünk nem kell kegyetlen nagy cuccokat megmunkálni, így azért 10-30 perc nekünk egy megmunkálási idő
ne nézz hülyének, köszi😀
Tesla: amúgy nem olyan jó ám, olyan unalmas várni h legyen már kész 😆 meg azért figyelni kell ám h nehogy rossz felé menjen a kés
Most honnan tudjam hogy te ezzel foglalkozol azt gondoltam hogy csak úgy tippeltél!
csak elmondom neked, h van olyan h lapkát kell cserélni mert elkopik, ami nagyon sokszor azzal jár h a pontossága megváltozik, talán nem divatból nézik h hogy csinálja a gép, de amúgy mi a végzettséged?
ja persze, hiszed te..... ha meg azért megy tönkre a munkadarab, mert te nem figyelted az esztergagépet, hanem mondjuk az épp arra járó takarítónőt fűzted 😆 akkor jól megszívatják a szádat h öcsikém neked kellett volna figyelni h ez ne történhessen meg.... arról nem beszélve, h nem 2 forintos cuccokkal dolgozol, szal de, bámulhatod, ha nem akarod h páros lábbal rúgjanak ki mert elrontottál valamit 😀
addig beszélgetsz, zenét hallgatsz, 10 órán keresztül amúgy se bámulhatod egyfolytában, mert monotonná válik a kép a fejedben, és papírmasét csinálhat a darabból a gép, akkor se veszed észre
Kmisi tudom h több is lehet, csak úgy mondtam egy példát, mert mi mondjuk nem csinálunk 10 órás munkadarabokat, főleg mivel 8 órában dolgozunk 😃 de mivel nekünk nem kell kegyetlen nagy cuccokat megmunkálni, így azért 10-30 perc nekünk egy megmunkálási idő
ne nézz hülyének, köszi😀
Tesla: amúgy nem olyan jó ám, olyan unalmas várni h legyen már kész 😆 meg azért figyelni kell ám h nehogy rossz felé menjen a kés
hát a CNC-snek rohadt nehéz dolga van 😃 nyomogat gombokat, aztán ül a gép előtt 10 percet amíg elkészül a munkadarab 😃 de viszont mentálisan elég nehéz, annyi adatot és műveletet kell fejben tartanod, h nagyon sokat :S
illetve mutatta a szakoktatóm, hogy hogyan programoz, csak néztem h mik azok a G31 Z-8 X20.5 stb. stb. ... ez csak úgy felírtam valamit 😃 elsőre nagyon bonyolult..
Annyiban nehéz hogy az anyagot fel-le kell pakolni 😃 mondjuk egy CNC esztergát bárki eltud kezelni hacsak nem kell menetet vágni, ... 😉 Ha van minimum 1 év praxod akkor jóhogynem utánad jönnek, de amíg nincs praxod rettentő nehéz elhelyezkedni, de ha kitartó vagy, jó melót tudsz szerezni. 😉
Azt szeretném kérdezni hogy melyik keres többet?
Elektronikai Műszerész vagy
Villanyszerelő
KÖSZI!
megvan a nemzetközi hatóság által kiadott targonca jogsim is.
De bármit hozhat az élet!
Vagy autó tuning mühelyben dolgoznék, vagy Erdész, Vadőr lennék.
De Bonc mesternek is elmennék!😆
Itt azt csinálom, amit szeretek, suliba meg úgy is tanulni kellene. 😶
" A nagy cégeknek nem a lediplomázott emberek kellenek hanem csak minél több ember!" - Azért ezzel most nagy hülyeséget mondtál, majd ha kilépsz a nagybetűs éltbe Te is megtudod hogy mi van kint, mondhat bárki bármit, úgyis mást fogsz megtapasztalni! Higgyétek el, addig van jó életetek míg iskolába jártok!
külföldön kell megpróbálni ha teheted, bár nem sokan akarnak távol lenni a családtól, de ha tudsz egy nyelvet és van egy keresett szakmád, külföldön nagyon nagy kapuk nyílhatnak meg előtted
na legalább Fekinek elhiszed....
Én történész szeretnék lenni .
Én már 2x mondtam neki😆
ne nézz hülyének, köszi😀
Most honnan tudjam hogy te ezzel foglalkozol azt gondoltam hogy csak úgy tippeltél!
ne nézz hülyének, köszi😀
illetve mutatta a szakoktatóm, hogy hogyan programoz, csak néztem h mik azok a G31 Z-8 X20.5 stb. stb. ... ez csak úgy felírtam valamit 😃 elsőre nagyon bonyolult..
még gyermekkoromban katona akartam lenni, most informatikusnak tanulok, ezen a rendőrösön még elgondolkodok 😀
Ha már rendőr leszek nem is fognak kedvelni ? 😆
itt lehet tájékozódni 😀