Mi leszel ha felnősz?

Szerző: davidka931127, 2009. August 27., téma
Fórum » Társalgó
Írd le milyen karriert szeretnél magadnak.
Ha már van egy, azt is leírhatod.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
TripplaXXX avatar
Heló!
Azt szeretném kérdezni hogy melyik keres többet?
Elektronikai Műszerész vagy
Villanyszerelő
KÖSZI!
0
0
0
0
laller88 avatar
karosszérialakatos a szakmám, de nem dolgozom benne.
megvan a nemzetközi hatóság által kiadott targonca jogsim is.
De bármit hozhat az élet!
Vagy autó tuning mühelyben dolgoznék, vagy Erdész, Vadőr lennék.
De Bonc mesternek is elmennék!😆
0
0
0
0
Ferrari avatar
Én Jiu-Jid-Siu-zni kezdtem el, de 2 edzés után abbahagytam, nem nekem való 😆
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
állat, én már karatéból se elméletre se gyakorlatra nem emlékszem szinte semmire😂
0
0
0
0
ceni98 avatar
most h elkezdtem karatézni és ha elérem egyszer a fekete övet akk lehetek emster is amiből meglehet élni😀
0
0
0
0
no avatar
Az a jó munka! 😆 Deén meghagyom neked! 😆 😂 😆
0
0
0
0
btamas27 avatar
en fekvorendor leszek 😎😆😃
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Hát akkor Te workaholic vagy, ennyi! 😂
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
HA a pénzt leszámítjuk, nekem akkor is a meló! 😜
Itt azt csinálom, amit szeretek, suliba meg úgy is tanulni kellene. 😶
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Ha a pénzt leszámítjuk, inkább suli (tanulás nélkül 😜 😆😉. 😀
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Így utólag nem szeretnék semmi pénzért sem suliba járni, inkább melózok. 😂
0
0
0
0
Feki1991 avatar
kisborda írta:
Nem feltétlenül kell diploma a jó munkához! Például van egy ismerősöm aki már vagy 8 éve egyetemre jár, nincs diplomája, de egy jól kereső munkája van! A nagy cégeknek nem a lediplomázott emberek kellenek hanem csak minél több ember!

" A nagy cégeknek nem a lediplomázott emberek kellenek hanem csak minél több ember!" - Azért ezzel most nagy hülyeséget mondtál, majd ha kilépsz a nagybetűs éltbe Te is megtudod hogy mi van kint, mondhat bárki bármit, úgyis mást fogsz megtapasztalni! Higgyétek el, addig van jó életetek míg iskolába jártok!
0
0
0
0
kisborda avatar
Nem feltétlenül kell diploma a jó munkához! Például van egy ismerősöm aki már vagy 8 éve egyetemre jár, nincs diplomája, de egy jól kereső munkája van! A nagy cégeknek nem a lediplomázott emberek kellenek hanem csak minél több ember!
0
0
0
0
DarthRoni avatar
most jön el az az idő, amikor hülyeség diplomát, és ilyen főiskolás izéket szerezni, mert nem az kell, akinek diplomája van túlképzett, így nem veszik fel sehova, de az abc-be jó lesz betanított munkásnak, akinek érettségije van csak, azt azért nem veszik fel, mert szakmája nincs , akinek szakmája van, még azt veszik fel a leghamarabb, de az meg sok helyen alulképzett, és akinek mindkettő van, az megint túlképzett, szal nagyon kicsesznek a fiatalsággal.

külföldön kell megpróbálni ha teheted, bár nem sokan akarnak távol lenni a családtól, de ha tudsz egy nyelvet és van egy keresett szakmád, külföldön nagyon nagy kapuk nyílhatnak meg előtted
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Kmisi99 írta:
Tofy írta:
De amúgy az hogy milyen szakmád van nem sokat tud változtatni mert itt van apám ő mezőgazdasági gépszerelő és lásd kocsmáros volt és most egy raktárban dolgozik.Tesóm barátnője pedig informatikus most pedig cba-ban dolgozik.Az egész attól függ milyen lehetőségeid vannak mert gyakorlat nélkül nehéz elhelyezkedni az adott szakmában.😃
Ha csak valami egyszerű informatika érettségije van az nem nagy cucc! Ha pedgi diplomája van akkor elég marhaság abc ben melózni simán lehet sokkal komolyabb helyen elhelyezkedni!
de abc-ből azért tud lejmolni némi kaját
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Tofy írta:
De amúgy az hogy milyen szakmád van nem sokat tud változtatni mert itt van apám ő mezőgazdasági gépszerelő és lásd kocsmáros volt és most egy raktárban dolgozik.Tesóm barátnője pedig informatikus most pedig cba-ban dolgozik.Az egész attól függ milyen lehetőségeid vannak mert gyakorlat nélkül nehéz elhelyezkedni az adott szakmában.😃
Ha csak valami egyszerű informatika érettségije van az nem nagy cucc! Ha pedgi diplomája van akkor elég marhaság abc ben melózni simán lehet sokkal komolyabb helyen elhelyezkedni!
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
DarthRoni írta:
na legalább Fekinek elhiszed....
te nem tudtál meggyőzni, már csak kevés kellett volna, de feki beelőzött😂
0
0
0
0
DarthRoni avatar
na legalább Fekinek elhiszed....
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Feki1991 írta:
Tesla GoD írta:
az a jó, addig se kell semmit csinálni😉

Azt csak hiszed hogy nem kell semmit csinálni! Folyamatosan állítanod kell az emulzió mennyiségét, a szerszámok sem cserélődnek ki automatikusan hiába fér a revolver fejbe 4 szerszám, egy bonyolult alkatrészhez az édeskevés és még sorolhatnám, de most fáradt vagyok. 😀
az más, akkor van mit melózni....
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Tesla GoD írta:

Azt csak hiszed hogy nem kell semmit csinálni! Folyamatosan állítanod kell az emulzió mennyiségét, a szerszámok sem cserélődnek ki automatikusan hiába fér a revolver fejbe 4 szerszám, egy bonyolult alkatrészhez az édeskevés és még sorolhatnám, de most fáradt vagyok. 😀
0
0
0
0
Tofy avatar
0
0
0
0
oroszka avatar
igen,. főleg ha gazdag embereknek pakolod be a vizet és a gázt, egy nagy házba ^^
0
0
0
0
DarthRoni avatar
a történelem engem is nagyon érdekel 😀 am a víz-gáz és központi fűtés szerelő nagyon jó szakma, abból meg lehet élni
0
0
0
0
oroszka avatar
jó helyen kell lenni víz-gáz szerelőnek, pl.: Budapesten, a Rózsadombon ^^
Én történész szeretnék lenni .
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
villanyszereléssel kapcsolatban annyit, hogy anyám volt főnöke villanyszerelő végzettséggel Hiltonba volt középvezető (HR-en) és most a takarítószemélyzet főnöke😂 (de am nem ért hozzá semmit, csak makkos)
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Tesla GoD írta:
szerintem ne egy ilyen fórumon kérdezgesd végig a szakmákat, olvass utána mit jelent, nézd meg hogy állásajánlatok közt mennyit kínálnak pl egy villanyszerelőnek átlagban, keress ezzel foglalkozó fórumokat, és ott kérdezgess, ha úgy érzed ez menne neked

Én már 2x mondtam neki😆
0
0
0
0
DarthRoni avatar
na villanyszerelő ne légy, apum az, nem hálás dolog :S
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
szerintem ne egy ilyen fórumon kérdezgesd végig a szakmákat, olvass utána mit jelent, nézd meg hogy állásajánlatok közt mennyit kínálnak pl egy villanyszerelőnek átlagban, keress ezzel foglalkozó fórumokat, és ott kérdezgess, ha úgy érzed ez menne neked
0
0
0
0
TripplaXXX avatar
és a villanyzserelő az milyen?jól keres?
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
mi lenne a végzettségem? én arról beszélek hogy 1 idő után bekattannak dolgok, és érzésből csinálod a meló felét
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
DarthRoni írta:
Kmisi tudom h több is lehet, csak úgy mondtam egy példát, mert mi mondjuk nem csinálunk 10 órás munkadarabokat, főleg mivel 8 órában dolgozunk 😃 de mivel nekünk nem kell kegyetlen nagy cuccokat megmunkálni, így azért 10-30 perc nekünk egy megmunkálási idő

ne nézz hülyének, köszi😀

Tesla: amúgy nem olyan jó ám, olyan unalmas várni h legyen már kész 😆 meg azért figyelni kell ám h nehogy rossz felé menjen a kés

Most honnan tudjam hogy te ezzel foglalkozol azt gondoltam hogy csak úgy tippeltél!
0
0
0
0
DarthRoni avatar
csak elmondom neked, h van olyan h lapkát kell cserélni mert elkopik, ami nagyon sokszor azzal jár h a pontossága megváltozik, talán nem divatból nézik h hogy csinálja a gép, de amúgy mi a végzettséged?
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
1 idő után belejössz és automatikusan is megy, az építőmunkások is felteszik a cserepet fél liter pálesz után, és a csempe is egyenletesre sikerül😂
0
0
0
0
DarthRoni avatar
ja persze, hiszed te..... ha meg azért megy tönkre a munkadarab, mert te nem figyelted az esztergagépet, hanem mondjuk az épp arra járó takarítónőt fűzted 😆 akkor jól megszívatják a szádat h öcsikém neked kellett volna figyelni h ez ne történhessen meg.... arról nem beszélve, h nem 2 forintos cuccokkal dolgozol, szal de, bámulhatod, ha nem akarod h páros lábbal rúgjanak ki mert elrontottál valamit 😀
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
addig beszélgetsz, zenét hallgatsz, 10 órán keresztül amúgy se bámulhatod egyfolytában, mert monotonná válik a kép a fejedben, és papírmasét csinálhat a darabból a gép, akkor se veszed észre
0
0
0
0
DarthRoni avatar
Kmisi tudom h több is lehet, csak úgy mondtam egy példát, mert mi mondjuk nem csinálunk 10 órás munkadarabokat, főleg mivel 8 órában dolgozunk 😃 de mivel nekünk nem kell kegyetlen nagy cuccokat megmunkálni, így azért 10-30 perc nekünk egy megmunkálási idő

ne nézz hülyének, köszi😀

Tesla: amúgy nem olyan jó ám, olyan unalmas várni h legyen már kész 😆 meg azért figyelni kell ám h nehogy rossz felé menjen a kés
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
10 percet? Azé nem! Van olyan is hogy vagy 10 óra mire a gép kimar valami nagy cuccból valami bonyolult cuccot! Vagy akár több is lehet!
0
0
0
0
DarthRoni avatar
hát a CNC-snek rohadt nehéz dolga van 😃 nyomogat gombokat, aztán ül a gép előtt 10 percet amíg elkészül a munkadarab 😃 de viszont mentálisan elég nehéz, annyi adatot és műveletet kell fejben tartanod, h nagyon sokat :S

illetve mutatta a szakoktatóm, hogy hogyan programoz, csak néztem h mik azok a G31 Z-8 X20.5 stb. stb. ... ez csak úgy felírtam valamit 😃 elsőre nagyon bonyolult..
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Annyiban nehéz hogy az anyagot fel-le kell pakolni 😃 mondjuk egy CNC esztergát bárki eltud kezelni hacsak nem kell menetet vágni, ... 😉 Ha van minimum 1 év praxod akkor jóhogynem utánad jönnek, de amíg nincs praxod rettentő nehéz elhelyezkedni, de ha kitartó vagy, jó melót tudsz szerezni. 😉
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Az könnyű, még én is meg tudok 1-2 dolgot csinálni. 😜 ÉS jól el lehet helyezkedni vele. 😎
0
0
0
0
TripplaXXX avatar
A Cnc-az nehéz munka és el lehet vele helyezkedni?
0
0
0
0
utahl2 avatar
Köszi,már máris jobb kedvem van 😆
még gyermekkoromban katona akartam lenni, most informatikusnak tanulok, ezen a rendőrösön még elgondolkodok 😀
0
0
0
0
neuroflex avatar
én kedvelnélek rendőr párti vagyok 😆
0
0
0
0
utahl2 avatar
Eléggé sok helyen hallom ezt a nyugdíjt, meg stb...
Ha már rendőr leszek nem is fognak kedvelni ? 😆
0
0
0
0
neuroflex avatar
utahl2: ha nincs ellenséged akkor meg😃
0
0
0
0
DarthRoni avatar
biztos meg, 40 éves korod után nyugdíj, azt cső.... de ha azt akarod h az emberek szeressenek, hát ne légy az 😃
0
0
0
0
utahl2 avatar
Szerintettek megéri rendőr tisztnek lenni?
0
0
0
0
DarthRoni avatar
ja, am honnan a francból tudhatnánk h milyen jó egy iskola.... 😆
0
0
0
0
oroszka avatar
trippla, www.google.hu