Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
viszont ha játékra lesz akkor inkább a ram az ami szűkös kicsit
Kérdésem az volna, hogy mi történik, hogyha ebben a gépben kicserélem a VGA-t egy [LINK]-re, akkor a processzor mennyire húzza vissza a teljesítményt?
Továbbá, olvastam hogy, PCIe3.0 visszafelé kompatibilis és szinte nulla az ebből fakadó tejesítmény csökkenés. Valakinek van erről személyes tapasztalata?
Köszi a választ!
Nagyon régen, mikor még volt ASUS kártyám, azok úgy működtek, hogy előbb a saját, a VGA mellé csomagolt cd-n lévő drivert kellett feltenni (valami spéci saját cuccot is feltett) és azt frissíteni, mert nem ment rendesen. Bár szerintem azóta ez már nincs így, de egy próbát megérhet.
fbalage: Nem kell, hogy a memória mennyisége egyezzen. A CF, ahogy az SLI is úgy is csak az elsődleges kártya memóriáját használja. A CF egyébként tényleg kicsit rugalmasabb megoldás. Viszont nem nagyon éri meg CF/SLI-ben gondolkodni, mert a két kártya árából vett egy erősebb kártyával mindig jobban jársz. Két kártyát eleve kevés játék támogat, másrészt ha támogatja is, akkor sem biztos, hogy előnyére válik. Ráadásul sokszor a támogatás csak a játék megjelenése után jön ki.
Viszont ha belehet ugyanolyan kártyákat szerezni, célszerű azzal (Már csak az esztétika miatt is)
Pl fél éve gondolkoztam HD3850 Quad-CF-ben. Őszintén 1db 512es MSI 3850-et nem találtam, nem hogy kettőt vagy négyet
Crossfire építésében gondolkodom. Az lenne a kérdésem, hogy itt is úgy van mint az SLI nél? Nem sok játék támogatja és olvastam róla, hogy van ahol alig érzékelhető a teljesítmény változás.
A másik
Sli nél tudtommal teljesen megeggyező kártyákat kell egymás mellé rakni.
Crossfire tényleg jó úgy is h pl.: xfx rx480 8gb, msi rx480 4gb?
Egyenlőre csak gondolkozom rajta, de maradni akarok az AMD csoprtnál a freesync miatt és a "YOUTUBE" os videók alapján 2db rx480 már majdnem tud egy 1080 szintet.
Nekem pl nem szaggat. Az ok amúgy elég egyszerű. Elkészült a konzolos verzió (8 szálas processzor GCN architektúrájú VGA), amit csak áthúztak PC-re. Ha olyan géped van, ami ezeket tudja, jobb eredményre jutsz, mint a tieddel, ami ezek közül egyet sem tud. Itt a probléma nem abból van hogy elég erős-e a géped, hanem, hogy mennyire hasonlít az eredeti konzolos felépítéshez.
Félre értés ne essék nekem sem száguld a gép, csak nekem betonstabilan hozza a 30 fps-t, amit a konzolokon is hoznia kell. Ugyan engedélyezték a frissítésekkel, hogy ne legyen 30-ra korlátozva az fps, de nem tettek azért semmit, hogy működjön is rendesen 30-nál több fps-el.
A tesztemben (https://gepigeny.hu/user/csuz-li/teszt/1070) is írtam erről, szerintem jól összefoglaltam:
"Cserébe olyan is, mintha konzolon játszanék: Van ugyan lehetőség a grafikia beállítások módosítására a felbontás állítgatására, a Vsync ki-be kapcsolgatására, grafikai minőség beállítására az alacsonytól a magasig három lépésben, meg még pár apróság módosítására, de a játékon ezek a változtatások nem nagyon látszanak. Ráadásul bármit bárhova állítunk, az elérhető fps szám sem nagyon változik. Van egy adott grafika és játszhatok stabil 30 fps-el. Pont! Ennyi! Tényleg, mint a konzolokon."
Azon a gépen k*rvára nem kellene szaggatnia 😃 ahogy a kolléga írta, nincs jól optimalizálva, erre nem igazán fogsz megoldást találni hacsak ki nem dobnak a játékhoz egy patchet vagy valamit.
Attól, mert 1001 helyre kiírod, még ugyanaz a tény marad. Szarul írták meg a játékot, illetve az optimalizálás kimaradt.
Msi GTX 1060 ocv1. Mi a normális hőmérséklete?
Pl Mafia 3. GPU használat 95/100 % kb 22 fok winbe 45-50 fok játék indításkor. Fél óra-óra game pedig 65-74 fok
Valamint egy érdekes kérdés még
I5 6600k CM 212 EVO
16 Gb ram
Asus Z170 Pro gaming lap
240 SSD + hdd
Zalam ház 4 ventivel
750W Chieftec
Proci max 44 fok vga pedig 65-75 között GPU használat 97-100 % folyamatosan ( akár állok a játékba akár megyek folyamatosan 97-100 % a gpu )
Leesik 3-5 FPS re majd újra fel 40-60 közé de folyamatosan amikor elkezdem a játékot már akkor kezdi
Most volt még viszonylag nagy gép váltás még csak ezzel a játékkal teszteltem / próbálkoztam
UI : ezzel a géppel ennyire azért szerintem nem kéne szaggatnia...
Válaszokat előre is köszönöm !
Új kártyát simán nem egy 16 éves tápra kell dugni, ami effektív 165W-ot képes leadni
Azure: Jó kártya, de inkább ha tudod, vedd az XFX-et.
maxrobi94: Valami OC gond volt, és a beállításaid visszaálltak alapra.
köszi
Sapphire Nitro+ RX 470 4GB OC
Csak a VGA 150W-ot eszik, a CPU 125W-ot.
Véleményem szerint annyi történt, hogy a Codegen idáig bírta ellátni szuflával. Csoda hogy eddig működött.
Én tápot cserélnék. Ha van haver, szomszéd, akkor egy normális 400W-os kölcsön táppal megnézném. Ha azzal nem csinálja, akkor táp. Ha azzal is, akkor meg a HD 5850 haldoklik. És a helyedben nem hagynám működésben a gépet, nehogy elszálljon valami...
Még próbálkozhatsz a képfrissítés módosításával, hátha segít.
cpu: Amd Athlon x2 6000+ 3.0ghz max orajel 3.7
hdd :160gb 7200rpm western digital
CODEGEN 300W OS táp
8gb ddr2 ram
vga Shapire radeon hd5850 256 bit ddr5 1 gb
de ahogy mozgatom az egeret akkor is azt csinálja ilyen vizszintes csikozódás van ami felfele megy ...
Először is, pontosan milyen a géped, mert nem látható az eszközöknél?
Én ezeket tenném:
1. alaplap átnézése, hogy minden rendesen rá van-e dugva
2. Hány HDD van? Ha több, akkor csak a rendszer lemezzel indítsd el
3. Milyen a CPU? Van benne IGP? Ha igen, akkor próbáld csak IGP-vel a monitort. Előtte persze a BIOS-ban át kell állítani, hogy az legyen az elsődleges.
4. Milyen a táp, pontos típus? Ha van másik, egy próba azzal.
5. Konnektor, felbontás ezen biztos nem segít...
Ha ezekkel megvagy, akkor tovább lehet menni.
nem hiszem hogy ide tartozik de probléma akadt a pc-m el.
no szoval hiba jelenségem az a következö .
el indul a gép be tölt a win 7-és utánna ahogy villog a hdd ledem ugy vibrál a kép mind windows mind játékok alatt , pár napja jelentkezett a probléma . mi lehet a gond . át dugtam a monitort másik konektorba , probáltam másik elosztót is . felbontást is 1440x900-rol vissza vettem .
válaszokat elöre is köszönöm .
Bár még mindig ott van a felkiáltó jel az ikonnál.
Van egy Nvidia GeForce GT 430-as vidikarim.
364.72 verzió.
Ha ezt lefrissítem újabbra, akkor kér kódot ?
Fogom tudni én használni a kártyát továbbra is ?
Hogy működik ? Tud valaki segíteni ebben ?
Szakmai részekhez nem konyítok, s a szerelőm tette össze a gépet.
En azert 1 honapot meg varnek mindenkepp mert most az 1080Ti leviszi az arakat talan azoknak az arat is en egy 1070-re palyazok majd, igaz nem igen lesz elorelepes, de kevesebbet fog fogyasztani mint a mostani ami hotermeles szempontjabol fontos nekem igazabol, nem baj, ha kevesbe futi a gepet belulrol.. 😀
AMD RX 480 GDDR5 8GB vagy ASUS GTX 1060 Turbo 6GB GDDR5 a jobb Intel Core i7 6700k mellé?
Maxrobi94: nem kell letiltani, beteszed a kártsát, a képernyő kábelét átdugod a kártyára, és már jó is
MSI Afterburner, elvileg át tudod állítani de nem biztos.