Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Nekem egy régebbi monitrom van amin vga kiment található és így nem tudom eldönteni hogy vásároljak-e egy újat ami már full hd-s monitor.
De tűrhetően, és kompromisszumokkal. Hidd el, megéri egy jó IPS, esetleg VA paneles FHD monitor, a szemednek is jót tesz.
Töltsd le ezt és futtasd le: [LINK]
de az avast nekem is addig volt fent míg az említett problémát megoldottam vele
de az nem fogja a bányászt legalábbis nekem nem fogta
azzal meg nem lehet inditás előtti írtást csinálni
nem tsz jót de mikor játszol akkor is órákig 100%-on megy szóval az a pár perc míg megoldod a problémát nem oszt nem szoroz
hát ez nagyon derék és tisztességes. 😃
ON: Továbbra is várom a megoldást a hőemelkedés problémára. 😆
Vagy ez ilyen AMD dolog "Azért mutat x fokkal többet a program, hogy becsapja a Windows-t."
Már megrendeltem a Chieftec Force CPS-500S tápot. FSP-vel meg az baj,hogy terheléskor zúg így meg maradt új táp vásárlás ami már rendelés alatt van.
Chieftec az jóval komolyabb gyártó mint az FSP vagy a CM, ha tápról van szó, szóval azzal rosszul nem jársz.
Chieftec-et sajnos nem tudtam,mert szállítói készlet alatt van(1 hét emag,1 hét másik boltnál is vártam és semmi).
45 napja | 2017. 06. 26. 18:37:22
Ne haragudj már, engem tituláltok hülyének lejjebb, itt meg neked fortyog a processzor meg a kártya :'D Milyen idióta az akinek 100 fokos a processzora? Cserélgeted a tápegységet, ahelyett, hogy vennél egy normálisat? 😆... Látom videokártyában is sikerült a legjobb hűtést választanod, igaz azzal indult anno a csatornám, hogy videoról-videora elmondtam, milyen hűtést szabad venni, ha kártyáról van szó :''D.
Processzor forrósság? Mikor írtam olyanról? Beszarok rajtad. 😆
Kártyát ajánlotta egy tag nem fogom nevet előidézni,kártyahűtést is megoldottam. Amúgy is te írsz erről amikor videódban végig azt hangoztattad?
Tápcserélgetést úgy is akartam,de nem vga hőfok miatt.
Még ide mertél pofátlankodni és okoskodni akarsz mellesleg youtubere felraksz? Nem szégyeled magad?
Pénzért raknál össze gépeket,másokat oktatsz ki? Nem szégyeled magad?
Most is baromságot írtál szedd össze magad!
-100 fokos a processzora? (cpu-nál 55-nél sosem volt magas hőfokom ezt bebuktad,ha kártyára értetted annál sem meg olvasd végig mit írtam,ismételgetni meg nem fogom neked.)
Tessék Mafia III mérés alatt nemrég csináltam 25-30 közötti szobahőmérséklet. 😆
-Cserélgeted a tápegységet hogy vennél egy normálisat? (Mellesleg FSP tápom volt CM csak ideiglenes most Thermaltake. Mellesleg mindhárom normális táp volt nem veszélyes tápok listája. Látod ehhez sem értesz.)
-hogy videoról-videora elmondtam, milyen hűtést szabad venni(gondolom a sok okultságod után összefoglaltad,hogy miket basztál el vga vásárlásban!)
Ez nem ment most neked gyere vissza okosabb válasszal vagy ha valami nem tetszik neked privátban megkereshetsz és ne videóban üzengessél te nekem. 😉
Ezt meg szépen leveheted,mert erre nem kaptál rá engedélyt. Vagy is tőlem,mellesleg nem takartad ki rendesen a nevem. Ha már próbálsz nyílvánosan okoskodni takard ki normálisan a neveket! Te ennyire tudatlan is vagy,hogy nem nézzed vissza amit elkészítettél? (3:19-nél) 😉
Aztán még minősítgeti a szerzőket ez a "számtech guru"
Spoiler!
Mibe kerül ezt a csatornát fenntartani?
Ez már szegénység, mert minden videód elején ott van a támagatós rész. Utána kaptam az oltást, hogy ne turkáljak más pénztárcájába😆
2000ftért összeállít egy konfigot, amit más ingyen megcsinál.
Ilyesmiket írtam, de mindjárt előkotrom😆
Nem rég meg azt eljátszotta a Ryzen 1700 vs. Intel 7700K-val kapcsolatban. 😆
Attól, hogy valakivel nézeteltérés van, még nem kellene belőle videót csinálni és felrakni, mondván, hogy téged támadnak a hozzá nem értő "őstermelők".
A másik pedig, hogy nem kell mindenáron lehurrogni azt, aki mást állít. Lehet fontosat mond.
Ha így folytatod a személyeskedést, szerintem eljutsz előbb-utóbb arra a pontra, hogy Radics Peti videóiban fogsz szerepelni valahol az Anikó Show és a Tüdő között.
Összeállítottál egy kiegyensúlyozatlan konfigot...
Több sebből vérzik...
FX-et nem ajánlom már... Pentium G4560-al jobban kijön erősebb is és i3 7100 közeli teljesítmény(mellesleg te i3-at erőlteted én olcsóbban ajánlottam ugyan azért a tudásért),későbbre i7-re fejlesztheti,mellesleg AM3+ zsákutca...
Chieftec Smart tápegység meg nem ajánlott kategória(gyenge cwt bél még az enyémben is jobb van benne),helyette Chieftec Force S500 vagy FSP Hexa+400.
Ez egy kiegyensúlyozatlan konfig amit összeraktál ehhez varjál gombot...
De amit észrevettem kezdik benyalni, nemsokára bukovári lesz, lehet visszamennyi lapátolni a betont kedves bányászkák 😃
Jó, hogy én meg topicról-topicra rajtatok röhögök. Akkor most kinek lesz igaza :'D
Lehet rólatok is készül video :'D
"Lehet rólatok is készül video" Te fenyegetsz ezzel?
Az SSD és memória árak is szépek... a VGA meg... és nem úgy néz ki, hogy hamar véget ér.
Nyugalom egyszer majd le esik az SSD ára, amikor Elon Musk belép az arénába.
De ne tartsd vissza a lélegzetedet... 😆
Én egy 1TB -osnak is örülnék. 😃
Szerintem valahol nevetséges,hogy az Amd nem rég dobta piacra az rx 5xx szériát és az 570 és 580-at már nem lehet kapni sehol.
Spoiler!
Érdekes hely lehet ez az oprend, amúgy gabeszka el van tévedve rendesen 😃
Ilyen árak mellett és plusz, hogy sehol se kapni szinte nem sikerülne venni 😲
Mai napontól van egy AMD XFX HD 7870 2GB BE OC változat és azt szeretném megkérdezni,hogy ez alá melyik a legjobb driver?
A relive csak akkor kell, ha akarsz videót csinálni, de ha telepítéskor nem pipáltad be, az sem gond, utólag is lehet engedélyezni. 😃
Lehet tudni h miert van ilyen keves gtx 1060?
Persze az aruk is horror jelenleg...
Gondolom lesz, mihelyst tudnak gyártani utánpótlást. 😀
ergo simán megéri 10k ráfizetéssel
Jelenleg egy R9 280x-em van, és lassan lecserélném. Már rég nem olvasgattam a témával kapcsolatban, így az lenne a kérdésem, hogy érdemes e várni az új AMD és NVIDIA architektúrákra, és mit lehet tudni róluk ? GTX 1070-et vennék, ha nem várnám meg őket. Válaszokat előre is köszönöm !
A helyzet az, hogy a VEGA elsőre a csúcsra fog figyelni, tehát nem éppen olcsó kártyái lesznek. NV ki tudja mit dob és mikor, de az 1070, vagy egy használt, alap GTX 1080 évekig elég lesz, főleg ha FHD a felbontás. Ezt sokan elfelejtik. 1070 FHD-WQHD évekig tökéletes, 1080 meg a 4K-ig. Mondom ezt úgy, hogy a 8K is simán belefér, igaz ott már csak 60Hz-en.
Ezt nem egészen értem, a házra szerelt hátsó ventire gondolsz? Befelé fújja a levegőt?
Tudom, de mégis aggódom , 80 körül nem kevés.
Azt vágom, megnéztem és nem hittem szememnek. Mind a 3 Zalman gyári ház hűtő venti befelé fúj. Nem csoda,hogy megsül szerencsétlen kártya.
Ezek szerint meg kell cserélnem a felsőt, és a hátsót is felülre tenni így 2 lesz, ami kifelé fúj majd és az alsó a gépház elején ,ami meg befelé.
Köszi a segítséget. Ez meg nem fordult a fejemben,hogy rosszul lettek volna behelyezve a ventik.
GTX 750Ti-ról szeretnék váltani GTX 1050Ti-ra(proci:i5 4690 3,5GHz)
Melyik gyártótól érdemes megvenni,mert gondolom biztos van valami mérv adó dolog(hűtés,OC,stb...)
Illetve,ha nem a legjobb a vidikari,akkor mit ajánlanátok?(a hellyel van bajom,max 23-25cm lehet a kártya,illetve ne haladja meg az egeket a kártya ára)
Ha GTX 1050Ti marad, akkor abból a Gigabyte vagy MSI változatokat ajánlom.
-Gigabyte-
[LINK]
-MSI-[LINK]
Dupla ventillátorosok, passziv hűtéssel ellátva, Gigabyte az OC változatban, és mind 2 beleférne az általad megadott méretbe.
Szerintem megérné, de ha van rá pénz,
akkor már RX470/570, erősebb, és nem sokkal drágábbde elfogytak a bányászok miatt.Jelenleg ez egy elég sz.r helyzet, mert a 470/570 erősebb, és nem sokkal drágább de nem kapható. Az 1050Ti-vel sem jársz rosszul.
Személy szerint az Asus-t ajánlom. 24cm, legjobb hűtés.
És ha már gigabyte, akkor ott a G1, az ~22cm.
[LINK]
[LINK]
Az MSI zajos, többen panaszkodtak rá.
Kisebb játékokkal szeretnék játszani 1366x768-as felbontásban, mint pl Hearthstone, LoL HoTS, DOTA2.
R7 250 nélkül is csak a proci a képes élvezhető frameszámot nyújtani?
Vagy mindenképp kéne a proci mellé a r7 250-es kari?
[LINK]
Minimum 2133Mhz
Próbáld meg régebbi verzióval!
Bár ha jól nézem ami Win 7 64 bithez jó az jó Win 10 64 bithez is.
Van egy ASUS GTX760 2GB Mini kártyám és gondolkoztam hogy lecserélem egy GTX960-ra. Sokat dobna rajta vagy elhanyagolható lenne a különbség? A 10-es széria kilőve lévén dsub van csak a monitoromon (LG W2243S). (AMD alternatíva nem játszik)
https://ipon.hu/webshop/product/gembird_hdmi_vga_d_sub_atalakito_fekete_15cm_a_hdmi_vga_04/1480878
Mondjuk 1080p analóg kanóccal az eléggé önkínzás kategória.
Jelenlegi videokártyám egy hd 5830. Vettem most egy rx570-t.
Hogy érdemes berakni, a régi drivert töröljem le mielőtt berakom az új karit vagy majd akkor ha már beraktam? Valami mást esetleg kell még állítani vagy csak berakom és menni fog? Köszi előre is.
Válaszd ki a "Tisztítás és leállítás - Új videókártya beüzemelés"-t.
Utána, ha leállt a gép, kiveszed a régi kártyát, beteszed az újat, bekapcsolod a gépet, felmész az AMD oldalára, leszeded a hozzá tartozó Driver-t (Ahogy nézem Win7-64bit-ed van, ahhoz itt találod a drivert: [LINK]) Kiválasztod a Crimson ReLive Edition 17.5.1 Optional-t, feltelepíted, és kész vagy. 😀
[LINK]
Gtx 970-hez 376.53-as driver jobb vagy 353.62 vagy 359.06 jobb ? (Hozzáfűzés : Az utóbbi 2 az strix driver míg az első sima gtx 970 driver ). A kártyám :
Gtx 970 Asus Strix Direct CU II OC 4GB DDR5 . Tanácsok? Érdemes hagyni vagy inkább vissz az asus egyedi driveréhez ,amit a saját oldalukon lehet leszedni?
A PCX-es srácok kiderítették, hogy a videókártyám azért nem üzemelt, mert elégett az egyik melléktápvezeték ???
Nem tudták megmondani miért, cserélték azóta frankón üzemel...
Ez mitől lehetett? A jövőben ezzel mit kezdjek?
Gigabyte GTX 960 4GB GDDR5 Windforce hűtéssel rendelkezik ráadásul heatpipe-al szintén...
Nem bírná a nagy terhelést és melegedést? Vagy megszorulna a levegő a gépházamban?
Nem tapasztaltam, hogy rosszul szellőzne vagy ilyesmi, ezért nem értem, vagy egyáltalán jó helyen tapogatózok, hogy mi okozta ezt a gondot? A gépház egy BitFenix Nova fekete, ablakos, a hátulján frankón jön ki a meleglevegő, ha visszaveszek a terhelésből pillanatok alatt jégverem lesz.....
De 2GPU-s vga a Radeon Pro Duo is az 2DB fury-x tehát akkor az a legerősebb AMD vga.
[LINK]
[LINK]
Szerintem neten keresgélj valami rendszer tisztító progit futtasd le majd úgy próbáld telepíteni a drivert .
Legalább is aa VEGA-ig.
[LINK]
Vettem egy GeForce GTX 1050 ti vga-t, és mikor telepíteni szeretném CD-ről vagy az oldalról letöltött illesztőprogrammal akkor azt írja ki, hogy "az nvidia grafikus illesztőprogram nem kompatibilis a windows ezen verziójával"...
WIN 10 64 bit, mit tudok tenni?
Azt elfelejtettem mondani, hogy elötte AMD kártyám volt. Igyekeztem mindent letörölni, de nem sikerült lehet...
[LINK]
A kérdésem a következő megéri-e lecserélnem a HD 7790 videó karimat egy GTX 560 Ti -ra ?
[url]http://***/gpus/Radeon-HD-7790-vs-GeForce-GTX-560-Ti[/url]
(Szerk. az első link a g.p.u.b.o.s.s. összehasonlítás amit valamiért a fórum letilt.)
[LINK]
De akkor szerinted nem sok értelme lenne már mint teljesítménybe ahogy elnézem még a 7790 erősebb 😃
szerk : mert itt mondjuk a tesztben erősebb elvileg 😃
http://www.hwcompare.com/14321/geforce-gtx-560-ti-vs-radeon-hd-7790/
Esetleg ha nagyon cserélni szeretnél mondj egy árat és biztos ugranak segíteni majd 😃 akár használt kártya esetén is.
Ugyanis papíron elvileg a gtx 560 ti jobb de ugyan azok az érvek igazak a 7790-re mint amit te mondtál és nem elhanyagolható szempontok 😃
Ez a megosztott rendszermemória mire szolgál? Kikapcsolni kilehetne/érdemes?
Ha a monitorodon csak D-Sub van akkor egy HDMI->D-Sub adapterre van szükséged. Lehetőleg olyat vegyél, aminek van tápcsatlakozója is.
[LINK]
Monitoromhoz nimncs ilyen csatlakozo :I vennem kell újat ??
ha mákod van a 8gb-ot veszi előre ha nincs
akkor 4gb-ot fog érzékelni a rendszer meg minden
ja és a vram nem adódik össze tehát amint leírtam vagy 4et vagy 8at fog felismerni
tehát nem 12gb vram-od lesz
Én a helyedben 1x8gb ramot vennék, később nem lesz helyed már bővíteni ha most 2x4gb veszel.