Hibajelentések, kérdések, javaslatok
Ide várjuk az oldallal kapcsolatos hibajelentéseket, kérdéseket, javaslatokat.
❓ Gyakran ismételt kérdésekre itt találsz választ: FAQ
🌼 Az oldal a támogatókból és a reklámokból tartja fent magát. A reklámokkal kapcsolatban nem várunk véleményeket.
🚫 A szabályszegést az adott szabálysértésnél található [Bejelentés] gomb használatával jelentsd be.
✉️ Ha nem nyilvánosan írnál: privát üzenetben (pü) vagy a kapcsolat menüpont által, emailben veheted fel velünk a kapcsolatot.
❓ Gyakran ismételt kérdésekre itt találsz választ: FAQ
🌼 Az oldal a támogatókból és a reklámokból tartja fent magát. A reklámokkal kapcsolatban nem várunk véleményeket.
🚫 A szabályszegést az adott szabálysértésnél található [Bejelentés] gomb használatával jelentsd be.
✉️ Ha nem nyilvánosan írnál: privát üzenetben (pü) vagy a kapcsolat menüpont által, emailben veheted fel velünk a kapcsolatot.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Illetve kaphatunk egy összefoglaló hírt a változás pontos paramétereiről, hogy mindenkinek egyértelmű legyen?
Ha nekem 1366x768-as felbontású monitorom van, akkor melyik FPS táblázatot kell néznem? Előre is köszönöm!
Miért pont Discord?
- A Discord most is sokak által használatban van, ingyenes, ezáltal mindenki számára elérhető, és könnyű kezelni.
- Nincs sok munka vele. Egy szerver létrehozása kb. 5 perc, de egy összetettebb darab megalkotása sem tart tovább egy fél óránál. A moderálással sem lenne sok gond: egyrészt az aktív tagok mennyisége messze nem végtelen, másrészt (mivel ez nem a jóval hivatalosabb weboldal) a szerver moderálását részben rá lehetne bízni megbízható, régi (5+ éve aktív) tagokra.
Miért lenne jó?
- Az oldalon a hozzászólások és az üzenetek kicsit kötöttebb kommunikációt engednek meg. Kötetlenebb, lazább csevegésre ez a szerver tökéletes lenne (a regóta kért chat problémája is megoldódna)
- Biztos sokan voltak már úgy, hogy szívesen beszelnének más tagokkal pl. voice chaten kersztül. Itt sokkal könnyebb lenne elérni az embereket, és a környezet is adott lenne a beszélgetéshez
- A játekpartner-keresés is egyszerűbbé válna
- Hamarabb el lehetne juttatni információkat másokhoz. Míg sokan napokig nem néznek fel az oldalra, addig itt értesítést kaphatnak róla.
- Ilyen módon a híreket, cikkeket, videókat is lehetne promózni (mint pl. Steam csoportban), ezáltal szintén több emberhez jutva el
- Ott a youtube írd be és nézd meg" írások beleférnek, de a kifejtősebb, terjedelmesebb írások végét egyszerűen levágja, figyelmeztetés nélkül.
Továbbá szintén hasznos lenne ha nem lenne korlát az egymás után beírható hsz-k esetében. Elhiszem hogy a spammek miatt van, de kevésbé népszerű vagyis nem battleroyale témák esetén bajos a téma aktualizálása, további hszek írása. Részben a fenti probléma miatt.
3-4 nap elegendő lenne szerintem.
Szerk.: Úgy tűnik hogy ezt csak az Opera csinálja, Chromeból most működik.
A helyzet ugyanez más böngészőkkel is valamint mobilról is.
Értem hogy a törzsközönség megunta a "gépemen hogy menne" kérdéseket, de lassan másról sem szól egy egy játék témája mint:
- Gépemen hogy menne?
- Ott a youtube írd be és nézd meg
Gyakran nem ennyire udvariasan megtárgyalva és konkrét választ nem adva.
Egy csomó teszt alá spamelte ezt be, szerintem jó lenne tőle megszabadulni.
Az új tagok között (már lassan hetek óta) rengeteg az ilyen profil: random név, az összes aktivitásuk pedig egy saját profiljuk alá érkező lengyel kommentben merül ki (ők legalább ártalmatlannak tűnnek).
Update: ez eddig a legjobb, itt fúzióba léptek.
Egy esetleg tobb Community managert kinevezni. A feladata az lenne amit a neve is takar.
Nem kell, hogy tudjon bannolni,torolni. Eleg lenne egy Mute es egy Warning funkcio nekik. Ez mar amolyan moderator,de meg sem az.
Moderator sem artana, hogy a Cm tudjon kinek jelenteni,ha esetleg nagyobb problema van, es akkor a moderator megtehetne a szukseges lepeseket. (Bann). Persze ertelmes feltetelekkel, hogy aki vallalna, az el is tudja vallalni. Itt most gondolok arra, hogy nem varhatod/varhatjuk el senkitol azt, hogy 0-24 ben itt legyen es kitamasztott szemekkel lesse az osszes commentet,mert mindenkinek van elete az oldalon kivul is.
Nem sertesnek szanom,de szerintem ra ferne az oldalra MoonW azert viszonylag eleg nagy ez a kozosseg, hogy kene valamit lepni. Neked sem biztos, hogy jo ha ilyenkor csak teged zaklatnak az emberek. Vass Gabis tortenet is le lett volna zarva egy honapos mute-al mondjuk,es akkor nincs ez az egesz szemeteles az oldalon.
Community Manager ->Moderator -> Admin
Szerintem egy probat megerne.
Spoiler!
Koszonom!
És én is köszönöm az építő jellegű hozzászólásokat:
- "gratulálok a kettős mércéhez"
- "nem bírja az oldal melot"
- "Minek van az a kikúrt bejelentés gomb"
Főleg a fake profiljai amit azokkal jobban ócsárolt mint az eredeti profiljával ha nem is foglalkozunk vele csak gondolom nem vetted még észre.
Engedve lett ezek a dolgok,holott hamar kellett volna már reagálni az eseményekre,de ehelyett idáig fajultak a dolgok.
A többit meg nem részletezem.
Egyszer sem írta hogy sajnálom ilyen vagyok értsetek meg vagy valamit benyögött volna.
Spoiler!
Egy ket community managert kinevezhetnetek,csak egy tanacs!
Meg 1x, Koszontem!
Esetleg még az lehet a probléma, hogy régebbi a kép, mivel feltöltési sorrendben jelennek meg, ezért a régebbiek nem az első oldalon láthatóak.
Engem mondjuk érdekelne ki milyen típusú játékkal játszik mostanában pl: tps, fps, stratégiai, szimulációs, autóverseny, logikai, ügyességi... stb.
Forza Horizon 3/autóverseny
Lehet kéne valami autóversenyzős itthonra is újra.
Bszilvagyi neked van kormány meg pedál hozzá?
Horizon 3-ban 487-es szintű vagyok, szinte az összes kocsi megvan 😃
És igen, G27-el játszom vele.
Semmi válasz, admin részéről... 😊
Ez a tökfej miatt ment el Carl18 és még elnézést sem kért a baromságai miatt.
Az oldalon valószínűleg a te neved hangzana el a legtöbb ember szájából akit ki kellene tessékelni innen.
Egy nálad fényévekkel értelmesebb embernek képzelem magam, kielégítő a válasz?
Sajnálom Carl18-at hogy elment az ilyennek miatt amilyen te vagy. Biztos volt oka téged utálni,elsőnek elnéztük,de már mi is rájöttünk mekkora egy zsivány alak vagy...
álljál lefelé a fröcsögéseddel.
Te fröcsögsz sületlenségről,minek is nyitottad meg ezt a hozzászólást feleslegesen?...
Miattad már elment egy segítőkész kedves ember, aki elég sokat segített több helyen, így javaslom kövesd példáját, ha nem tetszik, hogy sok ember piszkál a sok marhaságokért amit itt írsz a topikokban.
Törli a hozzászólásokat nehogy semmi ne történjen. Felesleges,adminnal megtudjuk nézni miket írkált. 😀
Tessenek mán' em-et vagy rem-et használni px helyett a betűméretre, mert nagyon nehezen tudom elolvasni az oldalt, hiába nagyítok rá direkt a betűkre.
A böngészőmben jó betűméretet állítottam be.
https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/CSS/font-size
Köszönöm.
Lásd: https://gepigeny.hu/forum/viewthread.php?thread_…7#c3591742
Ellenben ha van valami bökkenő, akkor kiírja alá a megjegyzéseket.
Aki megkérdezi hogy "hogy futna a gépemen hány fpsel pls mondjátok el" azt egyből tiltani kéne. 😆
De viccen kívül valahogy csökkenteni kéne ezeknek a kommenteknek a számát, vagy ilyen jellegű kérdést azonnal törölni/szűrni. Létezik youtube, van az oldal által készített összehasonlító is.
Vagy a másik opció, hogy az fps szám nekik nem mond semmit és a "Nekem hogy futna?" kérdésre csak egy "Jól." válaszra számítanak. Ami nyilván azért hülyeség, mert relatív hogy kinek mi a jó.
Ugyanehhez a komemnthez írnám még, hogy azokat se kéne engedni akik gameplay-eket linkelnek a játékok gépigény oldalára, van annak is külön fórum az oldalon, ott a helyük.
worosp:
Pontosan ez a baj, azért nem jutnak el odáig, mert nem akarnak, a fórumig sem jutnak el, de ha nem lenne engedve a játék adatlapján az ilyen komment, akkor talán képesek lennének eljutni odáig. A válaszod másik fele meg a másik... Nem nagyon van olyan ember akinek 2 ugyanolyan gépe van, de még ha van is, a szoftverek is számítanak, megy-e valami a háttérben, nem lehet megmondani, hogy most Pistikének 31 vagy 36FPS-e lesz, hiszen ha nem ért hozzá, Driver Boosteres drivere van akkor lehet neki GTX1070-e, akkor is csak 10FPS-e lesz. Vagy ha megy neki MSI Afterburner meg torrent, akkor szintén nem kell annyi FPS-t várni amennyinek egyébként lennie kéne (néhány játék ugye nem szereti az Afterburner-t, de szerencsére a legtöbb játékban nicns baj vele)
Akik pedig Pentium G-vel és R7 240-el rendelkeznek (mert tényleg elég sok kérdésnél ilyen konfig szerepelt) még érthető, de az utóbbi rájuk is vonatkozik.
És külön az oldalon is lehetne Listák menü, pl. Best of 2018, Best RPG címeken.
leone7771
1 napja | 2018. 02. 17. 16:37:55
#
▼
nyomorék *** anyátokat ***arcuak
Aztán már többet be sem lépnek.
Hogy mért jelentettem be? Mert mért beszél így,és az ilyet bannolni kell,hátha így észreveszik.
a teljesítményben megadott eszközök: 2 szerepel és 20pont....tudom, hogy 20percenként frissül, de már több napja adtam hozzá ezeket...
https://gepigeny.hu/user/sic/teszt/133
Egy kicsit eltérve a tárgytól, én azt se bánnám, ha esetleg lenne a konzolos játékoknak egy elkülönített rész, úgy mint a pc-s gépigények, hogy külön név szerint lennének feltüntetve a konzolos címek. Így ezekről a játékokról is tudna beszélni az ember, és esetleg segítséget is kérhetne! Ha tovább megyek ebben a gondolkodásmenetben, akkor simán lehetne is értékelni az adott konzolos játékokat is, és fel is lehetne tüntetni alattuk, hogy milyen felbontással és frame-el futnak az adott konzolon. Ezzel simán nyithatna az oldal a konzolosok felé, és így egy új réteg is jöhetne az oldalra!
Nem értek a konzolokhoz, de azokra nem úgy optimalizálják a játékokat, hogy stabil 30 fps fullHDban? (Illetve újonnan a PS4pro upscaled 4K, és az Xbox One X native 4K és 60fps képes?) Mert ha így van, akkor ez teljesen felesleges lenne, de javítsatok ki, ha tévedek.
Lehetne egy olyan alfórum,ahol pár alap dolog le van írva a gépekről,alkatrészekről,rövidítésekről.
Pl.: IGP,APU mik ezek mikor jók,8pin 4pin,mi az az órajel,mire jó tehát egy hely,ahol az alap dolgok mind megtalálhatóak és el vannak magyarázva,hogy mik azok.
Remélem érthető voltam 😃
Korábban javasoltam, de csak annyi választ kaptam valakitől, hogy más nem szokta azt egész nap nézni, vagy valami ilyesmi... Nem nézem egész nap én sem, de ha már van ilyen opció, akkor szerintem átláthatóbb lenne, ha rendszerezve lenne, nem csak úgy össze-vissza bedobva a többi közé.
Másik javaslat: A válasz opció jó hogy be lett vezetve, csak ha 3 válasz érkezik mindig a "főkomment" alattiakhoz, vagy a főhöz, lényegtelen melyikhez, a 4. már nem megy beljebb, egy sorban van a többivel, így egyáltalán nem egyértelmű, hogy kinek írjuk.
Pl. : https://gepigeny.hu/hir/intel-ne-telepitsd-a-spe…5#c3584284
Ennél a kommentnél tökéletesen látszik, miről van szó. Itt ugye még be is írta FoLey a válaszába hogy kinek írja, de nem alá rakta be, kicsit beljebb csúsztatva.
Azzal tisztában vagyok, hogy nem lehet a végtelenségig összenyomni, de azért 5-6 kommentig, vagy akár többig még belefér szerintem. 😃
Beljebb már nem tudjuk tolni a válaszokat, mobilon már nincs hozzá hely, de valahogy meg lehetne jelölni, hogy egyértelmű legyen. Megfontolom.
UI: Régen nem volt ilyen az oldalon? Úgy emlékszem mintha lett volna.
1. Szerintem jó lenne egy Gépigény Discord szerver létrehozása. A tagok így tudnának személyesebben is beszélgetni, és ott ugyanúgy lehet hirdetni a híreket, mint Facebookon, és sokakhoz könnyebben el is jut az ilyesmi Discordon keresztül.
2. Ez nem sokakat érint, viszont engem zavar kicsit, hogy a profilnál az Értékelések menüpont alatt a konzolos/mobilos tesztek mindenképpen egy csomóban vannak, ezzel felrúgva a kronológiai sorrendet. Meg lehet oldani, hogy időrendben legyenek?
1. Megfontoljuk a Discord szerver létrehozását.
2. Hamarosan javítom