Milyen alaplapot vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt alaplap de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha van előre kiszemelt alaplap de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
De minek neked olyan proci?
Vagy (árban hasonló) Alpenföhn Matterhorn Pure Edition, vagy Alpenföhn Brocken ECO.
Egyikkel sem lősz mellé!
Elég a kicsi bq is.
A tuning alatt azt értjük, hogy megemeled a processzor órajelét. Ez csak Z-s lapban és K-s procival lehetséges. Ha nem szeretnéd akkor elég a B150-es lap és egy non K 6600-as i5, és hűtőből sem kell olyan nagy!
A lap mérete mATX és a táp szabványa nem függ össze!
A 6600K tuningra van. Ha nem akarsz tuningot akkor nem kell K végű.
Ha tuningot akarsz akkor Z170-es alaplap, 6600K és egy 30ezres tápra is szükséged van.
És egy kicsit jobb hűtőre mint a 212.
Ha nem akarsz tuningot egy deepcool gammaxx 300 is megteszi.
Ha tényleg extra halkat akarsz és szánsz is rá akkor valami be quiet hűtőt
Alaplapnak legyen Asrock b150m pro4 vagy Msi b150 mortar inkább jobban kijössz. Prociból i5-6500 vagy ha nem sokkal drágább mehet a 6600 is k nélkül de ha drágább akkor hagyd úgyis csak az igp erősebb benne.
Ha nem tuningolsz akkor maradhat is a Hyper tápod
Plusz egy szavazat MSI B150M Mortar lapra. 😀
ASUS H110M-A - 21k
Egy I5 6400 procihoz milyen alaplap illene?
Max 25000 ft.
Ezt csak úgy lehet ellenőrizni, hogy két egyforma rendszert, a VGA kivételével, letesztelünk. Addig csak reklám fogás, jó szlogen, és marketing. De mivel sosem volt AMD lapom, a cimborám viszont fan, így nem tudok nyilatkozni saját tesztről.
De ettől egy AMD lapban mehet az Nvidia VGA. Max annyit tud, amit, nem kapja meg az optimalizáció "plusz érzetét" 😀
Én ilyenről még nem hallottam... kifejtenéd bővebben...?
GIGABYTE GA-F2A88X-D3H-hez lehet rakni GTX GPU-t?
Köszönöm!
[LINK]
[LINK]
B150M Mortar Arctic van még fehér-fekete dizájnnal.
[LINK]
Zöld színű alaplapot tudsz esetleg?
Köszi
[LINK]
[LINK]
s1151 alá (Skylake), minnél olcsóbbat ha lehet, de ha nem olcsó akkor is szeretném látni 😀😀
Köszönöm
Múltkor összeraktam egy gépet egy ismerősnek pont 2011-3 alapon. ("Azért 500-ba férjen bele, de ha több, nem gond, csak szólj, mielőtt megrendeled" jellegű kérés alapján.) Majdnem le kellett tördelnie a kezeimet a gépről, hogy el tudja vinni... 😃
csuz-li jó neked,mert mifelénk szegénység van,igy az emberek csak "tákolják" a gépet,elterjedtek még a sima celeron procis gépek 512 v jobbik esetben 1gb memoval,40-80gb hdd, XP-vel megturbózva,és nyafognak h lassu,meg a böngészö is alig akar megindulni....Hiába mondom nekik hogy ez jobb nemlesz csak ha egy 5 generációs platformváltást végez,akkor meg mindenki pislog,hogy 10éve mikor vette mennyibe is került....Istenem...Szoktam itthon javitani gépeket,meg laptopokat is,de ha meghallom mit is kellene (ha kb a fent irt rendszernek a szinvonala) csinálni,inkább el se vállalom...
molnatika: Ahogy cseszka írja: cserélj vga-t. Az a processzor jó lesz egészen addig, amíg ki nem fut a mostani konzolgeneráció.
Ha viszont nem játékra kel, hanem munka miatt, akkor ott más a leányzó fekvése. Ahhoz elég egy MSI X99A RAIDER, ami csak ~60e Ft-ba kerül.
Plusz a memóriák is is repülnek, mivel ebbe DDR4 kell. Abból viszont a CORSAIR 16GB Vengeance LPX DDR4 2133MHz CL13 KIT CMK16GX4M4A2133C13 a nyerő ~36e Ft-ért. Mivel munkára kell, ha nem is ezt választod, de olyan legyen, ami szerepel az alaplap támogatási listáján. Ne legyen nagyobb a sebessége, mint 2133 Mhz és minél kisebb legyen a késleltetése.
Ezt kár bántani CPU téren,még jó pár évig elleszel vele....Ha van fölös pénzed,akkor a GTX760 kártyát cseréld egy GTX 1070,vagy 1080-ra....
Itt egy másik lista, nagyjából ár szerint, tettem bele egy kompakt vizet is. AC = csendesség, ezt biztosan tudom, 2 hűtőm volt tőlük, plusz házventik.
- AC Freezer 13 CO - 9k , AC Freezer i32 - 10k , AC Liquid Freezer 120 - 21k (utolsó kompakt víz)
- Raijintek Themis Evo (13k)
- Thermalright TRUE Spirit 120M(BW) Rev.A (13k)
[list]ZALMAN CNPS5X Performa ~6e Ft; 20-32 DB zaj (Én ezzel hűtőm a 125W-os AMD procimat is, szóval a hűtésteljesítménynél gond az nem lesz)
ZALMAN CNPS8X ~7e Ft; 18-30 DB zaj
ZALMAN CNPS11X Performa Plus ~11e Ft; 17-26 DB zaj
ZALMAN FX70 ~16e Ft (Ez néma, mert passzív, viszont ehhez olyan ház is kell, amibe egyrészt belefér a 158mm magas borda, másrészt eleve jól szellőzik, különben nem működik a dolog)[/list]
Tudom, mindegyik Zalman, de én ezeket ismerem.
Ha tuningolni akarod a procit akkor egy combosabb hűtő kell, vagy kompakt víz. Erre mennyi a keret?
A véleményeteket szeretném kikérni erről az alaplapról.
Asus Z170 PRO Gaming
Változott egy kicsit a büdzsé és tegnap sikeresen megrendeltem egy core i7 6700k procit meg hozzá egy GTX 1070-es VGA-t. Igazából arra lennék kíváncsi milyen alaplap lenne hozzá jó. Más fórumokon a fentebb említett alaplapot ajánlják. A másik kérdés amit nem szeretnék külön feltenni a hűtés, tudnátok arra is mondani valamit, hogy mit érdemes beszerezni? A csendesség a fő szempontom
Előre is köszi,
Gábor
Természetesen ha arról beszélünk hogy a kellő hűtés, légáramlás megvan.
[LINK]
[LINK]
(Gigabyte 970A-DS3P alaplap)
És mivel az árat nem adják vissza, csak visszaveszik és hasonló árba másik lap, vagy ráfizetek és egy jobb lap.
Ergó az kilőve hogy máshonnan veszem meg a lapot. Mivel nem akarom hogy rajtam maradjon a másik.
Első nekifutásra a srác, a következő lapot mondta, ami van raktáron.
Gigabyte 970A-UD3P alaplap
Na most, szerezzek listát hogy milyen lapok közül tud szerezni, és itt segítetek eldönteni? Vagy akár jó lehet ez a Gigabyte 970A-UD3P lap ? Egyáltalán mi a különbség köztük azon kivül hogy drágább.
A konfigomhoz stimmeljen. Merthogy a mostani lapom elvileg nem is fx-8xxx alá tervezték.
Vagy soroljatok fel nekem lapokat aminek az ára 20 és 30 közt mozog és garantáltan jók.
(microATX nem játszik)
Az elkepzeles az - egy valamilyen alaplap ( DDR4 , 1151)
- i5 6600K
- gtx 1060
- 16 g ram - ddr4