Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
A játékokat még ma is nagyon szépen viszi -> Witcher 3: High és Ultra keverék 55-70 fps 1080P
-> GTA V online: Very High 1-2 beállítás vissza véve High-ra
-> PUBG: Minden very low kivéve az AA és a Textura az low: 80-100 fps
-> Life is Strange: Minden Max 140+ FPS 1080P
-> BF 1: Minden max 1080P 60-70FPS
Használtam vennék elég jó áron és ezért érdeklődnék.
Miért lehet az hogy vettem egy Rx580, és a gpu z azt mutatja hogy pic e x16 3.0 át tud és a gpu z azt mutatja hogy csak pci e x8 3.0 ban megy. Az alaplapom pedig tudná a x16 3.0 át. Miért lehet ez? és mennyit jelent hogy csak x8 ban megy?
Ezek alapján az új generációs 180 dolcsi kártya se lesz 60 alatt, szerintem gáz hogy a pascal lassan 3 éves az ára még is drágább mint a megjelenéskor.
De egyébként sem kell minden esetben csak a GTX-et nézni, AMD oldalon is vannak kedvező ajánlatok. Pláne használtan.
Én még 40E-ért vettem 3 év garral az asus strix GTX 1050-et áremelkedés előtt, most ez a kártya 47-52E forint között ragadt és nem is fog csökkenni. Én 2017 végén jutottam hozzá ennyiért, most meg még mindig elér drága.
Bár szerintem az Nvidia 7 nanos kártyái hoznak majd nagyobb áttörést, de azt 2020 igazán fog megjelenni.
a PerfCap Reason kékel futott aztán zöld csikok benne én nem értem milehet ez?
Ilyen jelenséget egyébként jórészt túlmelegedés vagy tápellátási problémák okoznak.
Próbáltad már más megjelenítővel esetleg?
Kérdés, hogy ez mennyire baj, menyire fogja hátráltatni a CPU, és ez mit is jelent? Maximum 1440p felbontasban használnám. Amúgy még 16GB rammal rendelkezem. Kösz!
150 ből nehéz max félgépet veszel.
És tényleg van nálad olvasási és értelmezési gond. Leírtam, hogy FX-re nem akartam lépni, mert annak teljesítményét a leváltott Intel is majdnem hozta húzással, és Ryzen még nem is volt akkoriban, így nem értem az FX 8350 vs Ryzen 1600-as mondatodat. Igaz a 8/8 ahol számít a több szál, már volt némi előnye az FX-nek, de egy szálra nézve közel sem annyira hogy érdemes legyen arra váltani.
580/590 1060 pedig arról szól hogy az Nvidia pár játékban a 1060 al is veri az 590 et nemhogy az 580 erősebb nála vicc kategória volt ez a hozzászólás.
Egyébként, meg tegnap kimaradt, hogy a Ryzen nem lenne nagy előrelépés a FX-hez képest, az Intel nem biztos, hogy kidobta volna nem sokkal utána a 6 magos procikat az átlag embereknek. Igenis nagy előrelépést tett vele az AMD, és megjelenése óta javult is, ráadás "majdnem utolérte" az 1 magra nézve való erőt is.
Ezer éves sztereotípiákkal dobálózol. Mindemellett mivel MSI csak referenciahűtéses modellt dobott belőle, tanúsíthatom, hogy azzal sem megy 80 fok fölé. És mivel úgy amúgy játékra minden esetben FullHD-t használok, vagy Ultra wide-on játszok még ennyire sem dolgozik, sem melegszik.
És nehogy elkezdj itt nekem vöröskézni...
Tény, hogy az nVidia kártyák, pláne custom hűtővel jobban teljesítenek, de ezekről mintha még a hőn áhított tesztjeidet sem nézted volna meg...
[img][LINK][/img]
Miért erőlteted ezt a cpu limit dolgot...? Msi afterburner általában mindig meg van nyitva amikor játszom, soha nem láttam még hogy cpu limitem lenne, gpu annál inkább. És nem csak 10 játékban próbáltam. De te biztos jobban tudod, mert megnéztél két tesztet youtube-on. 😉
Alulfeszelve,takarítva volt . Bányász szutykot soha nem vennék semmi pénzért. A gamer kártya legalább arra volt használva,amire eleve tervezték ... Gamer kártya >>>>>bányász kártya. Tény. Felhasználó függő de eleve erre tervezték akkor miért is lenne viseltebb állapotban ? 😉
Fck logic.
Első dolog amit megkérdezek használt terméknél ha nincs feltüntetve,hogy van-e garancia (és az nyilván,hogy hová szól és meddig) 😃 .
@Dudinszky: mehet ez a kombó, jó páros!
Húzd ki a gépet áramból
Ezután a beindító gombját nyomd be és tartsd benyomva kb 15-20 másodpercig ezzel a Bios visszaáll alap állapotba és lehet megoldódik a gond.
Ha esetleg jobban értesz a gépekhez,akkor Bios elemet vedd ki ,csináld meg a gombnyomós dolgot ,aztán eleme vissza és hátha.
Nálam is volt ,random a videokártya indításkor boot után elkezdett túlzottan forogni és folyamatosan úgy is ment.Megcsináltam ezt a visszaállítós dolgot és jó lett.
Akitől vettem leteszteltük mielőtt vettem semmi ilyen gond nem volt .
Nálam Pl Pubg alatt vga dolgozik 1000-el és egyszercsak 70% telj fölött ciripel.
Ebből lehet vmi probléma mert hallottam nem igen cserélik Gariba az ilyet. Vagy lehet más komponenssel nem kompatibilis.
Adatlapon ott a spec.....
Válaszokat előre is köszi.
Üdv Attis :-)
Az is lehet vennem kellene mellé 550W (TT 80+ Gold) es tápnál nagyobbat :-) Bár sok más tényező is lehet (olvastam több fórumot kinek táp kinek alaplap csere javított a dolgon). Remélem nem lesz gond bár kétle ilyet cserélnek gariba (ipon-garis)
Olvasgattam én is de... azért nem semmi hogy egy csúcs kártyának mondható 1080ti-nél ennyi pénzért ilyen dolgok előjönnek.
Amúgy nekem 60fps felett van jelen, ha jól figyeltem meg... 😀
[LINK]
Ilyen Underground 2 és hasonló kaliberű játékoknál már egy vajaspirítóval is elfutkoss.
Egy I5 8600 is lazán elég neki,sőt egy Ryzen 5 1600x is. Ha 2000-es szériás Ryzent nézzük,akkor valóban 2600 alá én sem adnám viszont más tészta az intel oldala.
Nyílván jó az 1600(x) is, alig van pár % különbség, de árban is nagyon közel vannak.
De mivel nem tudjuk,hogy drága fórumtársunknak milyen vastag a pénztárcája így felesleges neki ilyeneket ajánlgatni,mint a I7 8700 vagy r5 2600 .
A 2600 viszont újjonnan sem egy akkora durranás, 40-50K között lehet kapni bolttól függően, az nagyon barátságos ár.
Ha hirtelen kellene nekiugranom egy teljes config megvásárlásának én sem tudnám finanszírozni, nem vagyok kitömve pénzzel. Spórolni szoktam mert mint említettem jobban megéri ha inkább várok pár hónapnyi fizetést és egy komolyabb gépet rakok össze.
1600x már 30 és 40k között is kapható használtan garisan viszont valóban jobban megéri spórolni és egy 2600-ra beruházni vagy ha több a pénz,akkor egy 2600x-re.
A gépem a legutolsó vga driver frissítés óta elkezdett randod furcsa grafikus és egyéb hibákat kreálni.
Tünetek:
-facebook közben random le fagy a kép és kapok egy kb 1 másodperces fekete képet (néha zöld kockát benne)
-Játék közben random ki vagy a battle.net vagy a ts.
-Videók leállítás után nehezen indulnak el (pl youtube)
Eddig ezeket tapasztaltam.
DDU-val le pucoltam a drivert és vissza tettem egy hónappal régebbit. Ami 30 percig jó is volt de újra indítás után ismételten produkálja.
Haldoklik a VGA? Nagyon nincs most keretem vásárolni újat. Mondjatok valami okosságot kérlek titeket mert eléggé be vagyok parázva.
VGA: Sapphire HD 7850 (gyári órajelen sosem volt húzva)
CPU: FX 6300
Táp: Chieftec CTG 500w 80p
Ram: 2x4GB Kingston Hyper x Furry Red 1866mhz
Alaplap: M5A97 EVO R2.0
Köszi mindenkinek. remélem a legjobbakat 😞
De próbáld meg az alap driver-el, ami a kártyához járt. Egy próbát megér.
Itt még olvasgass, hátha lesz megoldás: [LINK]
(Sapphirenál ez megeshet könnyen. Anno a 9600Pro-k is sorra olvadtak le)
Egy kérdésem lenne. Ez a két kártya között érezhetően sok különbség van? Asus rog 1070 strix 8G és a O8G(OC-s változat) között. Hisz az utóbbi magasabb órajelen dolgozik, de hiába néztem utána erre az egy dologra nemtértek ki. Elvileg ugyan az a chip van mindkét kártyában, bár voltak olyan feltételezések, hogy az OC-s változatban jobb chip található.
Vagy rog strix 1080TI A8Gről mi a véleményetek?
Nem új kártyát tervezek venni, hanem durván 1éves körülit.
Köszi előre is a segítséget.
Egy régi Radeon HD 6900 kártya van a gépembe,és szeretnék 2 monitort használni. Ha alapból az alaplapba dugom a két monitort akkor működik rendesen,viszont ha a kártyába,akkor csak a 1. Monitort ismeri fel.
Egy DVI Vga atalakitoval csatlakozik a kártyához a 2. Monitor,lehet az a baj?
Vagy van esetleg ötletetek? :/
Az átalakito új,most vettem.
köszi a választ.
(Egyébként az MSI mostanában valamit elszúrt az Nvdiáknál is. Nemrég egy MSI és egy Gigabyt 1060 6GB-ot volt szerencsém megnézni azonos gépben és bizony a Giga jobban teljesített. Persze nem sokkal, de jobban. )
Egy kérdésem lenne hozzátok vettem a gépembe egy elég jó videókártyát http://www.220volt.hu/MSI+Radeon+RX+570+ARMOR+8G+OC+8GB+V341-236R elég jó áron még 59990ftért vettem black fridayben szerintem ennyiért nagyon megérte meg egy tápegységet Corsair VS550 550W ez szombaton beszerelve elötte gtx 1050ti 4gbos gondolkoztam vagy ati radeon rx 560gbos gondolkoztam mert nem túl erös sajnos a procim nem is lehet böviteni sajnos amd fm1 3850 4 magos 2,9ghz mennyire tudja kihajtani ezt a videókártyát gondolom nem nagyon majd késöbb szeretnénk váltani am4 ryzen 1600 legalább akkor sajnos alaplap ascrockot szeretnénk meg 16gb ram meg a proci ez olyan 103-105eft lenne és még azt szeretném megkérdezni érdemes váltani windows 7röl win10re jobban futnanke a játékok egy kicsivel van olyan játék amin csak win10en indul prot szeretném felrakni az a legjobb szerintem bocsi hogy sokkat irtam.Elöre is köszönöm a válaszokat!
Egy kérdésem lenne hozzátok 😀
Tervezem újítani a gépet de így karácsony közelettével csak annyival szeretném újítani, hogy egy két játékkal megbírkozon.
Jelenleg egy
FX 6300
8GB Hyper ram
HD 7790 1GB
Komponensekből áll.
Szóval a videó kártyát szeretném lecserélni egy gtx 1050-re, csak nem tudom lenne e szerintitek valami limit ?
Vagy a procit is cserélnem kellene egy fx 8300 szériára ?
(Az alaplapom csak eddig támogatja)
A megcélzott játék amit szeretnék ha jól futna az pl : Wildlands.
Mert a jelenlegi konfigon is fut 30 fps körül átlaggal low beállításon.
Későbbiekben persze ezt az egész gépet akarom majd újítani ..stb De jelenleg a pénztárcám nem engedi így karácsonykor 😃
Előre is köszönöm a válaszotokat. :R
Később természetesen szeretném újítani a masinát de jelenlegi kereet ennyit enged 😃
Még RX kártyán gondolkoztam pl egy 580-on de inkább a 1050 felé húzzok 😃
Feltétlen Ti-on gondolkoztam.
Szóval köszöntem a választ urak.
Köszönöm a választ urak egyenlőre maradt az 1050Ti mindenféle kép olyat akarok ami mellé akkor nem kell procit vennem de megtud bírkozni a wildlands játékkal.
Amd-ből ahogy olvastam akkor az rx 570 lenne még a varriáns bár mivel amd kártyám van jelenleg így kicsit kacsingatok az nvidia felé 😃
Szerintem akkor működik igazán a Crossfire, akkor tudod kiszedni belőle a legnagyobb potenciált, ha RX 570-et párosítasz az 570 mellé. Ugyanis a gyengébb kártya kevesebb maggal, órajellel, frekvenciával dolgozik, és én úgy tudom, hogy akkor az 570 is visszavesz. Nem lehet két különböző frekin működtetni a kettőt.
KB 10mp be tellett ezt megkeresnem.
1060 6GB kártyához mi lenne a kényelmes proci (ár /érték) ami nem fő meg alatta?
Egy 3.gen. i5-3570 3.40GHz van jelenleg, gondolom az halálra van ítélve.
Assetto Corsa Competizione lenne a cél, persze nem kell ultra módban(high is bőven elég😀
Köszi
Ennyi erővel te is így elmondtad volna nem nagy cucc.
Shadow Warrioron meg remélhetőleg szélesebb körben is felmerül az igény valódi, részletes tartalomra és akkor remélhetőleg pozitív irányban változik a kivitelezés, illetve a téma választás.
Shadowban ameddig tart az egoja addig semmiféle pozitív felé irányulú elve semlesz. Akik követik azok gyerekek vagy nem hozzáértők,aki meg ért hozzá az tudja is fele hülyeség. Mellesleg alkatrész kínálat ajánlása is béka segge alatt van. Nincs rálátása meg előre megtervezett részlete.
Okés költséghatékonyság az otthonossága,de azért ha valaki pl. max. 200k keretje van akkor használja már ki az adott keretet és ne spóroljon már abból az összegből is.
Én is előre gondolkozok és kihasználom az adott keretet ha megkérik rakjam össze nekik,nembaj ha +pár ezer ft-ot kell rááldozniuk,mert az is előrelépés jövőtállóság tekkintettben.
Igen, elégnek kell lennie, átlagos 60fps-el. Mondjuk függ a monitor frekitől is. Illetve a CPU erejétől is, de gondolom nem i3 mellé akarod rakni...
Amugy ami monitort irtal ASUS MG278Q "freesync-es" amit AMD kartyakkal tudsz kihasznalni ugyhogy arra figyelj az 1070-el... 😀
A baj, hogy 1440p, 27" és G-sync meg nem lesz olcsó. PL: [url]https://ipon.hu/shop/csoport/tv-monitor-projektor-vr/monitor?85=2331&545=1&638=1[/url]
Amugy 60fps-re szerintem siman jo lesz 1440p-ben az 1070..
1060 6GB tudom jobb választás lenne, na de a fenti kettőből inkább melyik?
Ryzen 5 1600 mellé
1060 6GB túl sokba fájna.
1080p-re ahogy néztem benchmarkokat meg ilyesmiket bőven jó lesz még vagy 2 évig 60FPS+ra.
1440p vagy afölött jobb ha már van min 4-6 GB VRAM ugyebár.
Köszi válaszokat!
Kép:
https://imgur.com/jgcTuAB
Azért kérdem így, mert nekem ilyen még sosem fordult elő AMD driverrel most meg. A segítségedért pedig örök hála!
De lényegtelen is, remélem sikerül megoldani.
Lehetőleg 32 és 64 bites verziókat is telepíts.Fajtái:2005,2008,2010,2012,2013,2015,2017,2018.
Remélem sikerül és a géped is partner lesz,és működni fog.Bár igazából ez a fő baj,de ennél is van olyan,hogy vagy működik,vagy nem.Minden esetre Win10-nél én még ilyennel nem találkoztam,régen Win7-nél volt olyan,hogy bebugolt,aztán lehetett törölgetni ,meg telepíteni,akkor is csak gép újrarakás oldotta meg. 😀 De bajt nem csinál,úgyhogy lehet próbálkozni.Lehet egyébként,hogy újratenném a videókártya driverét is.Egyébként ha nem használod,akkor teljességgel mindegy,hogy a vezérlőpult fentvan-e vagy sem,a drivert nem befolyásolja.
[LINK]
Talán itt jó helyen lesz a kérdésem de ha esetleg nem akkor szóljatok 😃 szóval a múlt héten megkaptam az új videókártyámat ajándékba (asus gtx 1060 6 GB) az 1 ventilátoros verzió. A helyzet az hogy az első 2 napban semmi gond nem volt vele Monster Hunter World-öt és a PUBG-t toltam rajta viszont a harmadik nap óta mikor játszom elég hangos lesz a gép (ventilátor pörög mint a jó isten gondolom azért) viszont ez nekem azért furcsa mert a 950-em ami előtte volt szinte soha nem volt olyan hangos. Asus GPU Tweek programmal figyelem játék közben de még soha nem ment 83 fok és 55%-os VRAM használat fölé szóval nem értem :/ Ez mitől lehet? illetve mennyire nagy gond ez? Használhatom nyugodtan tovább vagy vegyek vissza a terheléséből azért? :/
Nézd meg a GPU-Z programmal (report), hogy a GPU hány %-on pörög üresjáratban, és játékok alatt. A Feladatkezelő is kiírja W10 alatt. És ott azt is nézd meg, hogy a CPU-val mi a helyzet. Mert könnyen lehet egy bitcoin okosság. Ezt nagy valószínűséggel a Malwarebytes kiírtja, de nézd meg, hol volt a kártevő, és ha kell, manuálisan is töröld.
83 fok sok, bár kérdés, milyen a ház szellőzése. Nálam 70 fok fölé nem megy a GTX1080...
Memória: Crucial ballistix sport 2400mhz 2x 4gb ddr4
Videókártya: r 7 260x
Op. rendszer: win 10 64 bit
Alaplap: asus prime x370-a
Tároló eszköz: western digital WD 500gb 7200rpm
Hangkártya: integrált realtek
Ház: genesis titan 700
Monitor: lg full hd tv 88cm
Billentyűzet:genesis rhood 400
Egér: a4tech x7 optikai egér 3200 dpi) válaszokat előre is köszi
[LINK]
Van 1 régi Saphire HD 7950-es kártyám ami kezdi megadni magát, néha becsíkozza/eldobja a képet.
Én memória problémára tippelek, mert mikor elindítom egy memória tesztelő programot egy idő után lefagy utána kicsit engedi aztán megint lefagy.😕
Ezt lehet valahogy orvosolni, vagy felejtős a dolog? (nem sütögetésre meg hasonlókra gondolok 😃😉
Amennyiben a rendszermemóriatesztnél dob hibát úgy egy sima RAM csere valószinüleg megoldást jelent.
Ha a VRAM a hibás akkor sajnos kuka. Technikaliag lehetséges VRAM-ot cserélni, de szinte senki nem foglalkozik vele. Nagyon rizikós, nagy szakértelem kell hozzá, és beszerezni sem egyszerű a VRAM-ot.
[LINK]
Ahogy látom, az AMD alaplap/CPU szinten hasít most, VGA tekintetében meg az NV a nyerő. Egy GTX1070/1080 sokáig elég lesz még.
Van egy gigabyte aorus gtx 1060 kártyám. Ha a gyári aorus programban bekapcsolom a game mode-ot, ami tuningolja kicsit a kártyát, az nem fogja tönkre vágni?
Msi Gaming X (2 venti)
Gigabyte G1 (3 venti)
Kb. 6:10-nél van szó a hűtésről. A tesztek alapján az MSI-t választanám.
Tud nekem ajánlani olyan boltot ahol tudnék venni videokártyához ventilátor?
A kártya típusa: Nvidia geforce gtx 660 2Gb.
Sajnos az egyik ventilátor nem megy és így nincs megfelelő hűtés.
Ha valaki tudna akár használt rossz kártyát aminek a ventilátora jó az írjon.
Köszi hogy el olvastad.
Itt van többfajta is.
[LINK]
Több infó privátban!
egyikkel sem lősz mellé
szóval mivel kb ugyan azt tudja a két kártya a döntés a tied
nekem is r9 380-am volt 2gb-os
én gtx 970-et vettem használtan és ég és föld a különbség szóval megéri váltani
a gtx 1060/rx 580 meg a 970-től is erősebb
MSI GEFORCE GTX 1080 GAMING X 8G evvel szemezek nagyon igaz ez G-sync de 2-3 év múlva vagy épp mikor épp találok hozzá egy jó érték/arányú monitort majd max akkor veszek hozzá azt jó napot 😃
vagy használt piac
115 körül vannak 1070-ek
https://hardverapro.hu/apro/gigabyte_geforce_gtx_1070_g1_gaming_8gb_-_garancia_20191010
én is hasznaltan vettem a 970-et és most úgy vagyok vele soha többet újonnan
Nekem Asus van se nem melegszik se nem hangos jó a giga is tudtommal de neten tuti vannak tesztek hűtéséről stb