Milyen memóriát vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt memória de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Ilyen gépbe milyen memóriát ajánlotok?", akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen foglalatú az alaplapod és milyen memóriákat tud kezelni. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen memória lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen foglalatú az alaplapod és milyen memóriákat tud kezelni. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt memória de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Ilyen gépbe milyen memóriát ajánlotok?", akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen foglalatú az alaplapod és milyen memóriákat tud kezelni. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen memória lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen foglalatú az alaplapod és milyen memóriákat tud kezelni. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
asus z170-p alaplap
i5 6500 vagy i5 6600 proci
r9 390 vidikari
és ddr4 hyperx 2133mhzs 8gb ramra gondoltam , de ha tudtok mást ajánlani szivesen megghallgatom előre is köszönöm! 😀
A dual channellel a processzor és a memória közti sávszélesség nem növekszik meg? Vagyis az APU-tól eltekintve, a DC nem jobb választás akármilyen processzor mellé?
De gondolj arra hogy akkor max 16gb ramot tudsz a gépedbe pakolni.
Manapság már jobb ha 1x8gb vásárol az ember, és így olcsóbb is.
Én 2x4-re gondoltam, ha esetleg a kártyával lenne valami az APU-nak jó lesz.
Szerk.: Ez még olcsobb is, mint a HyperX 2x4 1600Mhz CL9:[LINK]
Én a helyedben vennék egy ilyen ramot [LINK]
Am a 1600-1866mhz között semmi különbség nem lesz átlagfelhasználónál, inkább az időzítés a lényegesebb, és nyilván a cl9-es ram gyorsabb mint a cl10-es, minél alacsonyabb a cl annál gyorsabb a ram.
Az enyémnek mi a CL jelölése, mert én nem látom rajta.
CL-9-el bővítem és rendben van?
Innen válogathatsz: [url]https://ipon.hu/webshop/group/(szamitogep_komponens_)_memoria/488/?postedBySearchForm=On&srcMinPrice=2000&srcMaxPrice=504000&srcGbpr_128=-1&srcFtr_128=484&srcFtr_391=4001&srcFtr_306=2731&srcFtr_343=3243&srcFtr_40=744&srcFtr_496=-1&advanced=0[/url]
Akkor lényegében az 1866Mhz jó lenne, csak az ECC miatt nem. A CL-s jelölés mit jelent? / jelen esetben CL-13/
Ezt szerettem volna leváltani, vagy bővíteni, de ilyet már nem találok sehol: [LINK]
2X4GB van benne.
Ezen ami most benne van, nincs CL-s jelölés.
1X4Gb-s memóriával milyennel tudnám bővíteni, Vagy 2X2GB, 2X4GB, hogy volna jobb.
Ilyen alaplapom van: [LINK]
Ilyen memóriát szeretnék beletenni: [LINK]
Kérdésem az, hogy beletehető-e?
Proci: FX 4300
VGA : Sapphire HD 7750 2G GD3
BIOS-ban meg nyugodtan állítsd át 1600mhz-re.
Megnéztem jelenleg mi a kit típusa pontosan ami jelenleg van a gépemben:
http://www.arukereso.hu/memoria-modul-c3577/kingston/hyperx-4gb-2x2gb-ddr3-1600mhz-khx1600c9ad3b1k2-4g-p45667138/
Ők vannak jelenleg a "dual channel A" slotokban, melléjük szeretnék még belerakni a "dual channel B" slotba 2x4 Gb kit-et. Esetleg tudnátok javasolni, hogy mit érdemes?
Más: a fenti, jelenlegi memóriák tudtommal 1600mhz-esek. Ha biosban auto-ra van állítva a memory freqvency, miért 1333mhz-en mennek?
Köszi mindent előre is!
Asrock A55pro3 + Athlon II X4 641
[LINK]
de azt nem tudom mi a különbség a "class"-ok között, írtak valamit a 10-es ről hogy az a legjobb de bemásolásnál szétdobálja a fájlokat ?? tehát erről szeretnék magyarázatot illetve mi a különbég a micro sd és a micro sdhc között?
És még valami: lumia 735 telefonba kéne, jó bele?
köszönöm a segítséget előre is.
Én inkább 1866 Mhz-est választanék alacsonyabb késleltetés mellett. Jelen esetben corsair Vengeance 1866Mhz-est CL9-es késleltetéssel.
Akkor ezek alapján 2x4 Gb kit 1333Mhz legyen megvásárolva és betéve a 2x2 Gb 1333 Mhz kit mellé.
(Nem integrált vga-t használok)
Így késleltetésben is megegyeznek majd, órajelben is és dualban is mennek 😀
Bár sokat nem változtat(max pár százalék lassulás) - ha nem tervezed jovőben grafikushoz használni a memóriát jobban játsz az 1333asokkal!
Meg kell még jegyezni hogy intelek támogatják pl 2 és 4 gigás modulok hibrid dual chanelljét is, amd nem.
Adott egy Asrock a55 pro3 lap, benne 2x2gb kingston 1333MHz-es kit. A lapon 4db Dimm foglalat van, dual channel A és dual channel B. Szeretném bővíteni, ha a Dual B-be nagyobb órajelű kit-et vásárolok, pl 2x4 Gb 1866 MHz-t, akkor ők is 1333-on mennek majd? Vagy inkább 4db-os kit legyen magas órajellel? Cpu: Athlon II X4 641
Köszönöm a jó tanácsokat!!!
[LINK]
Én Ilyent vetem hozzá Corsair 16GB (4x4GB) DDR4 2400MHz "CL14" 37.500ft-ért
[LINK]
-i7 6700k
-Asus MAXIMUS VIII HERO lapba kéne
Próbáltam elolvasni a skylake híreket meg mindent,de még mindig nem világos ha van pl egy adott alaplap . ASUS MAXIMUS VIII HERO
Direkt tuningolható ddr4-es memória foglalattal,és az asus oldalon olvasható leírásban 3733 MHz oc támogatással. Akkor miért nem lehet bele tenni kettő darab sima 2666 MHz-s 8 gigás kártyát húzás nélkül?EZT nem értem A másik amit nem értek az a 4 foglalat van max 64 gigáig lehet pakolni. Erre olyan kártyák jönnek hogy 4x4 gigás . Ennek mi értelme ?
Lehetne már egy teszt amiben pontosan le van írva mely ram jó,s melyik nem.
Aki esetleg tudna megfelelő ramot ajánlani az alaplaphoz azt megköszönném.