Gép hiba?

Szerző: suvi, 2009. August 01., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólások: 6 628
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
NeTuddMeg avatar
Halihó
Következő a problémám.. Adott egy Seagate 1TB HDD.. random időközönként megfagy tőle a gépem 2-3-4-5 percre. Ha arról játszok / nézek filmet, van, hogy befagy a program, amit használok, az OPrendszer többi része, ami nincs a HDDhez kötve (chrome, stb) hibátlanul működik. Ha kikapcsolom az uTorrentet, akkor nem félóránként, hanem mondjuk óránként vagy be pár percre. Filmek közben 20 percenként, ígyis-úgyis. Hangja nincs, tehát nem kapcsol ki-be, nem áll le, nem kergül meg a fej (vagy csak csendben)
Próbáltam több programmal beazonosítani, hogy hátha valami hibát dob / valami érték tűréshatár alatt van, de semmi..
Régóta használom, huszonpárezer óra, és több mint 4ezer bekapcsolás van a háta mögött, ennek ellenére 97% a kondíció.
Lehet kábel baj (SATA vagy táp), vagy dobjam ki, mert valami komolyabb baja van? Oké, senki nem tud távsegítséget nyújtani, de hátha.
0
0
0
0
💬 2
Puffin avatar
@NeTuddMeg: Hát egy másik kábellel megpróbálhatnád + másik Sata portban a lapon.
0
0
0
0
NeTuddMeg avatar
@Puffin: torrentkliens csere után megoldódott. 😀
0
0
0
0
Tyrion Lannister avatar
Sziasztok! Egy pár napja Gears 5-özés közben jelentkezett a hiba, hogy indítás után rémesen akadt a játék, sokszor be is fagyott (előtte magas beállításokon futott 60 FPS-sel). Míg eddig második-harmadik próbára rendesen futott a játék, addig ma teljesen meghalt: a legalacsonyabb beállításokon és kisebb felbontásban is akadozik, majd lefagy, úgy, hogy csak az áram lecsapása segít (kikapcsolni sem nagyon lehet). Kisebb gépigényű játékoknál nem olyan vészes a helyzet (de itt is valamivel rosszabb a teljesítmény), de gyanítom, hogy két hete az új PvZ-nél jelentkező fagyások is összefüggenek a problémával. Mi lehet a hiba? A válaszokat előre is köszönöm.
0
0
0
0
💬 7
Boldor81 avatar
@Tyrion Lannister: Hőfokokkal minden okés ? ( CPU / GPU )
0
0
0
0
Tyrion Lannister avatar
@Boldor81: Közben nem is nagyon mennek 60°C fölé (ami érthető is ezeknél a beállításoknál), de irgalmatlanul akad.
0
0
0
0
Boldor81 avatar
@Tyrion Lannister: Az új PvZ nem tudom mit jelent !

-Windows feladatkezelőben mutat valamit, nem "eszi" valami a gépet ?
-Biosban alap beállítások vannak ?
-Hardveresen nem lett valami mozgatva mostanában ?
(Régebben láttam youtube-on videót, hogy nem illeszkedett megfelelően a procihűtő , játékon mutatták be és az is irgalmatlanul akadt)
-Pendrive -ról egy mem tesztet is futtathatsz, nem hiszem ,hogy azzal lenne a baj , de sose lehet tudni. (ez pár órát igénybe vesz)
0
0
0
0
Tyrion Lannister avatar
@Boldor81: Köszönöm a választ, nekilátok a vizsgálódásnak. 😀
0
0
0
0
Boldor81 avatar
@Tyrion Lannister: Ezek csak tippek !
Szólj ha találtál valamit ami a problémára utalhat !
0
0
0
0
ben_aloha avatar
@Tyrion Lannister: Lecsengett már, viszont eléggé miner szaga van a dolognak, egy MBAM-ot futtass le.
Egyszerű és gyors lépés, ha semmi, akkor megyünk tovább.
0
0
0
0
Tyrion Lannister avatar
@ben_aloha: Valamiért nem akart letelepülni, de a Kaspersky nem talált vírust.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne hogy adott egy Asus R7 260x videokartya! A probléma ma kezdődött hogy filmet akart nézni a párom és 1masodperc után lefagy a kép úgy hogy a hang is befagy! ctrl+alt+del gombra se reagál! Mi lehet a baj? Gép vagy a videokartya haldoklik! Válaszokat előre is köszönöm
0
0
0
0
💬 9
Bronson avatar
@Tottihun: Csak filmezés közben jelentkezik, vagy máskor is?
0
0
0
0
no avatar
@Bronson: Ha asztalon vagy interneten néz YouTube-ot akkor nem csak ha filmet néz. Illetve videót szokott vágni ott viszont lejátsza rendesen! A gép nem nagy szám 16gb ddr3 i7 950 valami gigabyte lap 1366 socketes. Nem erőmű! Játszani nem játszik rajta csak kisebb dron videókat vág és filmet néz!
0
0
0
0
cseszka avatar
@Tottihun: Elsö körben próbáljatok ki egy másik lejátszót.Lehet azzal lett valami gubanc...Igy ahogy irtad inkább szoftveres hiba,mert ha a vga-nak lenne baja,videóvágásnál,konvertálásnál hamarabb jelntkezne mint film nézésnél...
0
0
0
0
no avatar
@cseszka: Windows média playeren is megnéztük azon is kifagy sajnos. Próbáltam régebbi drivert felrakni azzal sem volt jó! Másik gépben is kipróbáltam ott is ugyan ezt produkálja!
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@Tottihun: Media Player Classic Home Cinema? Én azt használom és tökéletes, szinte mindent levisz.
0
0
0
0
no avatar
@reszler112233: Rendben megnézem
0
0
0
0
no avatar
@reszler112233: Sajna kifagyott
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@Tottihun: Pedig akármilyen idős is és a gép és ráadás videóvágásnál vagy nagyobb terhelésnél sem fagy így még én is azt mondom itt szoftveres hiba lesz.
Utolsó kérdésem és tippem esetleg az hogy K-Lite Mega Codec Pack fent van-e?
0
0
0
0
no avatar
@reszler112233: fenn van igen megprobalkozok akkor régebbi driverrel ha az a gond
0
0
0
0
no avatar
A számítô gépemet (vagyis apámét) be kapcsolom de csak fekete a kêpernyô és nem reagál semmire mit tegyek?
0
0
0
0
💬 1
Viktorinho avatar
@BToToYT44: Kapcsolt be a monitort is 😃
0
0
0
0
Mongoosewow avatar
Sziasztok! Hasonló ügyben érdeklődnék mint nemrégiben Ajax kolléga tette. Annyiban cifrább az eset, hogy anno egy GTX 970-et használtam. Egy ideig működött. Aztán a beszereztem egy SSD-t. Újra akartam rakni rá a rendszert, de ilyennel még sose találkoztam, a BIOS-ba az istennek nem akart beengedni. Amíg az a kártya volt benne addig a BIOS-t átlépte, indul a rendszer. Mindegy kártya kivesz, SSD-re rendszer felrak, gép újraindulgat a kártyával. Szervízbe vittem, azt mondták fingjuk sincs. Mondom zsír, biztos szar a kártya. Belement egy HD7870. Aztán most vettem egy GTX 1060 6GB kártyát, és ugyanez. Bekapcsol, és újra meg újra elindul, és nem bootol a windows. A HD7870-el megy, a GTX 970 és GTX 1060 kártyákkal nem. Én a tápegységre saccolok, de kíváncsi vagyok a véleményetekre mi okozhatja.A konfig:
-Intel core i5 2500k
-8GB Kingston 2400MHZ RAM
-Corsair VS550 tápegység
-Na meg az SSD, aminek beszerelése óta a probléma fent áll.
-GA-Z68XP-UD3 alaplap.
Előre is köszi a válaszokat.
0
0
0
0
💬 3
Boldor81 avatar
@Mongoosewow: Hali ! Érdekes eset... A helyedben próbaként először kivenném a videókártyát (gondolom van integrált benne alaplap/processzor) és csak az ssd-t hagynám a gépben mint tároló eszközt. Megnézném így többszöri indítások után működik e. Ha nem ,akkor a VGA-nak semmi baja. Ha elindul és minden flottul működik akkor beletenném vissza a VGA kártyát. Ha ezek után a kártyával elkezd megint szemétkedni még tennék egy próbát úgy egy windows újratelepítéssel, hogy másik adattároló NE legyen benne. A tápodra én nemigen gyanakodnék, mert a 7870 Amd- nek szerintem nagyobb teljesítmény kell mint a gtx 1060 -nak.
0
0
0
0
Mongoosewow avatar
@Boldor81: Szia! Nekem azért furcsa az eset, mert a HD 7870-nél nem jelentkezik a hiba, a két egymástól független(egyik vadonat új)kártyától pedig igen. És ahogy mondtad kevesebbet esznek így pláne nem értem. Sose találkoztam még ehhez hasonlóval.
0
0
0
0
bandi888 avatar
@Mongoosewow: Üdv!

A helyedben egy másik táppal mindenképp futnék egy kört. Nem tudom milyen idős a tápegységed, de egy idő után elöregednek márkától függetlenül. Nálam egy új táp oldotta meg a problémát. Egy Gigabyte HD 7970 OC-t váltottam Sapphire RX 580-ra és nálam a táp volt a probléma.

Egy próbát megérhet az is, ha ssd-t lehúzod és BIOS-ban a boot idejét nagyobbra állítod. Lehetséges, hogy fast boot van és mire benyomnád a gombot már dob tovább a rendszer. Gyárilag 3-5 mp rémlik a lapoknál.

Újraindulás lehet kontakthibás sata slottól is vagy megtört sata kábeltől. Én szívtam egyszer azzal nagyon megtörtem a sata kábelt.
0
0
0
0
Ajax avatar
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy amikor bekapcsolom a gépet, akkor utána ki is kapcsol, majd újra indul, majd megint kikapcsol, megint újra indul és így tovább... A képernyő nem is reagál semmit, mintha be se lenne kapcsolva a számítógép, olyan. Ez a hiba már körülbelül 1 éve elő jött, de néha gondol egyet és elindul gond nélkül, tökéletesen működik. Aztán egyszer megint csak nem jó. Ez az idő változó, lehet hogy pár óráig nem jó, lehet pár hétig. Mivel van egy elég erős laptopom, ezért annyira nem érdekelt, használtam addig azt, de igazából elég drága volt ez a gép, szóval úgy döntöttem most már ideje lenne megcsinálni. Valakinek esetleg van ötlete, hogy milyen probléma lehet ez?

Csináltam is egy videót a vizuális embereknek. 😃 Látni a videón, hogy már ahogy bekapcsolom, rögtön ki is kapcsol, majd 1:07-nél megint, illetve, hogy a képernyő nem reagál semmit.
0
0
0
0
💬 4
cseszka avatar
@Ajax: Csippanás van mikor bekapcsolod?Ha igen,és nem egy rövid,akkor abbol kilehet keresni a neten mi a baja.
Esetleg vga csere másikra,egy Bios reset,vagy táp csere.Ha van másik gép otthon abbol,vagy havertol kölcsönkérni egy teszt erejéig,de simánn lehet alaplap hiba is.Sajnos kideriteni csak igy mindenen végig futva lehet.Amit legelöször próbálnék,a memóriákat (ha több modul van benne)eggyessével kipróbálni külön külön slotokban,hogy kizárd annak/azok hibáját.
0
0
0
0
Ajax avatar
@cseszka: Köszi a tippeket, holnap kipróbálom.
0
0
0
0
Ajax avatar
@cseszka: Na, most jutottam el oda, hogy próbálgassak és igazából elég hamar jó lett. A memóri slotokkal szórakoztam, ugye 4 foglalat van és abból csak akkor kapcsolt be ha az utolsóba raktam. Viszont utána meg már jó volt mindegyikbe. Szóval nem értem teljesen. Lehetséges valami kontakthiba ott is?
0
0
0
0
cseszka avatar
@Ajax: Na ezt jó hallani.Könnyen lehetséges,átlagban ha csak megmozgatod,ill kiveszed,átrakod másikba,utánna jó szokott lenni.Se a memória se a memória slot nemigen hibásodik,ritka eset,hamarabb megy tönkre az egész alaplap...
0
0
0
0
NiXiT01 avatar
Sziasztok!

Egy olyan problémámn lenne, hogy eladtam az eddigi GTX 1070-es videókártyámat, és az integrált gpu-t használom ideiglenesen.
Viszont, ma elkezdtem használni a gépet és feltünt hogy kissé fura a kép, ami abban nyilvánul meg, hogy nem voltak élesek a megjelenített kép élei, körvonala látszodott az egérnek stb.
Elsőnek azt gondoltam, hogy az újonnan vásárolt monitoromban rossz a panel, de játszottam kb 1.5 órát ets 2 mp-vel és 1x csak befagyott a kép, nem reagált semmire.
Újra indítottam és windows loading screenel ez fogadott:
Spoiler!
https://i.postimg.cc/wvswpgXn/71146580-539219046908819-8534468065784496128-n.jpg

2xori idításra a gép képet sem adott csak egyfojtába újraindult.
Vártam kb 15 percet akkor windows hibakeresés után betöltött.
Elindítottam ets 2 őt újra, de a a betöltöképernyőnél kékhalál ami ugyszintén kifagyot 😲 😢
Most a gépről irom ezt a posztot egyenlőre semmi különöset nem veszek észre, hdd sentinellel megnéztem a vinyókat azok 100/100 asok.
Én személyszerint az integrált gpu haldoklására gondolok, szerintetek mi lehet a probléma forrása?
A választ előre is köszönöm, és sorry a hosszú monologért. 😃
0
0
0
0
💬 11
Puffin avatar
@NiXiT01: Memóriát teszteld.
3 modul van benne?
0
0
0
0
NiXiT01 avatar
@Puffin: Igen
Mivel kellene tesztelni?
0
0
0
0
Puffin avatar
@NiXiT01: Tesztelgesd egyesével.
0
0
0
0
Puffin avatar
@NiXiT01: Ez ilyen semmirevaló. Van a pendriveról bootolható verzió, az még ér is valamit.
0
0
0
0
NiXiT01 avatar
@Puffin: Tegnap teszteltem be is verzett az eljen 1 et kivettem 85% ig toltam birta is, erdekes most kicsereltem 1ik slotbol a masikba egyenlore nincs baja, de azert lehet visza viszem kiskerbe, hogy vizsgáljákbe aztán ha xar akkor csereljek ujodulra.
0
0
0
0
Puffin avatar
@NiXiT01: Minek annyi memória különben?
0
0
0
0
NiXiT01 avatar
@Puffin: kifullozom a konfigot amennyire tudom, meg az sose baj, ha van.
0
0
0
0
Puffin avatar
@NiXiT01: Nem erőltetném már... 😃 Egy erős kártya aztán kész. Felesleges annyi RAM ha nem munkára van.
32 elég úgyhogy még RAMDisk-em is van.
0
0
0
0
NiXiT01 avatar
@Puffin: Mostmár elnem adom meg egy jó darabig nem tervezek platformot váltani 😃
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@NiXiT01: Szerintem is felesleg manapság még annyi memória. 32, de még 16-al is le lehet lenni még évekig. 32 meg mire kevés lenne szerintem már bőven lesz DDR5 vagy a fölött és a DDR4 lesz olyan mint most a DDR2.
0
0
0
0
ppista avatar
Sziasztok! olyan problémám lenne,hogy újra pasztáztam a processzort és utána összeraktam a gépet, nem adott képet,de a gép bekapcsolt.Mit tegyek ebben az esetben?
0
0
0
0
💬 1
xCube avatar
@ppista: Indítsd el IGP -vel. Ha úgy van kép, akkor a VGA -val van gond.

Btw leföldelted magad mielőtt a gépbe nyúltál?
0
0
0
0
MrPsziho avatar
Sziasztok! olyan problémám lenne hogy a számitogép random időközönkét lefagy de teljesen semmire se reagálva viszont maga a gép megy! mintha a perifériák fagynának csak le illetve a monitor is megszünik de hang az van csak nem reagál semmire se bill-re se egére ! ram tesztet futtatam ott nem lehet hiba illetve ssd tesztet is ott sincs gond a hűtés teljesen jó akár leveszem a ház oldalát akár nem a hiba ugyan úgy előjön ! illetve a videókártya is rendben van meg a CPU is. amit eddig kitudtam deríteni hogy ha ki be húzkodom az usb-ből magát az usb adaptert akkor nagyobb eséllyel fagy le a rendszer! én rövidzárlatra esetleg alaplapihibára tudnék gondolni? ötletek? vagy az is lehet nagyon rossz úton kapizsgálok 😃 a gép maga egy rx 5700xt 16gb ram és ryzen 7 2700x
0
0
0
0
💬 2
Boldor81 avatar
@MrPsziho: A helyedben először lekötnék a gépről minden olyan alkatrészt amitől a gép még elindul... Az alaplapodban van integrált vga ha jól tudom, azzal kezdeném. Csak az a tárolóeszköz maradjon amiben a Op. rendszer van. Nézd meg a csatlakozókat is minden jól be legyen dugva (táp, sata... minden) Ha külön hangkártyád van akkor használd az alaplapit, ha még így is csinálja akkor dugd vissza és az alaplapit tiltsd le a biosban és így tovább. Memteszt is lehet a 3. körben talál hibát ,nálam is volt olyan, hogy második kör után talált hibát illetve fagyott le. Számtech szervizes mondta, hogy a memteszt nemfagyhat le , ha lefagy biztos nem a memória miatt van ! (persze a memóriával volt gond !) ahogy kicseréltem újakra ,minden fagyás megszünt.
Próbálgasd, de ne zárd ki a szoftveres hibát sem, lehet egy újratelepítés minden gondodat megold !
0
0
0
0
Bronson avatar
@MrPsziho:
ha ki be húzkodom az usb-ből magát az usb adaptert


használsz valamilyen usb adaptert? win reinstall? driverek?
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 2
Boldor81 avatar
Hali ! Még mielőtt szétkapnád a gépet, futtatnék a helyedben egy memtest -et és hagyd ,hogy többször végigmenjen. Azt hiszem az ötödik kör után megáll magától. Ez a teszt pár órát igénybevesz ,de legalább kizárod a memória meghibásodását. Nekem is volt memóriagondom a régi gépemmel és hasonlóan kezdődött. Utána kezdte a blue screen jelenséget egyre sűrűbben.
0
0
0
0
no avatar
@Boldor81: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
Boldor81 avatar
Azt szerintem csak másik táppal tudod kiszűrni !
A memória diagnosztika a windows-os ? (azzal nekem se mutatott hibát) Memtest86 viszont igen !!! Bootlemezről kell futtatni, én pendrive-ra raktam és arról indítottam a gépet. De ha van ismerősödnek,havernak jó minőségű tápja tegyetek egy próbát.
0
0
0
0
Larten avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 3
reszler112233 avatar
@Larten: Nem hinném, hogy a HDD lehúzása telepítés idejére lenne a gond. Én rápróbálnék egy driver újrahúzással, lehetőleg a lapos gyártói oldaláról beszerezve. Ott általában kéri a laptop széria vagy sorozatszámát a beazonosításhoz. Ha ez megvan ki kell adja a hozzá megfelelő drivereket. Másik opció ami még lehetséges hogy ki van kapcsolva. Nekem a Dell laptopomon kikapcsolható az FN+F3 kombinációval.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Larten: Simán lehet,hogy nincs fent chipset driver,vagy ha van benne integrált videokártya chip a normál videokártya mellett akkor annak is fel kell rakni a driverét ha nincs.Hallottam már hülyeségeket ez is valami hasonló lehet talán.Ha mindez megvan akkor utána mennyen fel a Touchpad illesztője.
0
0
0
0
Larten avatar
@Andor1997: Rendben, köszi srácok!
0
0
0
0
BenuGT avatar
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni , mert már fogalmam sincs mi lehet ez. Adott egy újonnan vásárolt pár hónapos Ryzen 5-ös Lenovo idepad 330 laptop. A problémám az lenne , hogy szaggat ,illetve ugrál összevissza az egér ,hol érzékel hol nem, ha a touch padot használom.Jogtiszta windows 10 van fent , már többször is csináltam gyári visszaállítást, újratelepítést, touchpad drivert frissítettem/telepítettem , de ugyan olyan rossz/használhatatlan. Persze egérrel nincs ilyen probkéma. Hardveres hiba lehet? Köszönöm a válaszokat!
0
0
0
0
💬 2
Korryenz avatar
@BenuGT: Szia. Nagyon úgy tűnik hogy hardveres gebasz lesz. szerintem mindenféleképpen videe vissza ahonnan vetted,tutira tesztelni fogják aztán meg mondják mi lesz. 😀
0
0
0
0
BenuGT avatar
@Korryenz: Rendben, köszi a választ 😀
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Ma felkerestek az egyik HP gép miatt, hogy nem ismeri fel a rendszer a Gigabites PCI hálókártyát. Áramot kap, ha csatlakoztatva van a kábel, akkor az állapotjelző is működik, csak a gép egyáltalán nem kommunikál a kártyával. A PCI-e slotban elvileg van videokártya, ami működik is. A PCI-z sem mutatja ki állítólag az eszközök között.
Volt próbálva úgy is, hogy az alaplapi hálókártya biosból tiltva volt. Nálam még van egy ilyen gép, azokat Realtec, Atheros és EdiMax kártyákkal próbáltam. Mindet egyből felismerte.
0
0
0
0
botmunpls avatar
Sziasztok!
Adott egy Asus P67-es alaplap i7 3770-nel. Van benne alaplapi bluetooth, azon keresztül kapcsolódik a hangrendszer, amivel általában nem is volt hiba.
Játszani egy Trust Gxt bluetooth kontrollerrel szoktam, ami a saját bluetooth adapteréhez csatlakozik.
A baj ott kezdődik, hogy a nyár elején elkezdett lecsatlakozni a kontroller játék közben, egyre gyakrabban. Utána pedig általános felhasználásnál (youtube, vlc) a hang száll el csak így random.
Megnéztem, és a hangfallal nincs gond, a gép bt-je szokta random feladni, de általában ha 2-3 hétig nem használom a kontrollert, utána ez a gond elmúlik. Pl. már most 4 hete nem játszottam és kb 2 hete nincs ilyen gond.
Lehetséges hogy az alaplapnál kavarodik össze valami, ami miatt ezek megtörténnek? Van valaki akivel hasonló dolog történt?
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Üdv! Van egy régi "problémám", amit újra elővettem.
Van egy régi WD5000AAKS merevlemezem. Nem volt rajta semmi komoly. Az egykori filmezős gépben volt adattároló. Sentinel szerint teljesen oké volt. Idővel elkezdte csinálni, hogy néha nem ismerte fel a bios. Későbbiekben pedig már egyáltalán nem. Ki lett rakva végül és süllyesztőben végezte. Most valamiért kezem ügyébe akadt.
PartMan-t rá is szabadítottam. Egyből inicializálni akartam, de CRC hibával instant kidobja.
A mindent tudó Google kidobta, hogy fej vagy lemezfelelület hiba, valószínű fizikai sérülés. (Leejtve, dobálva nem volt)
Pár poszt szerint mókolható, de semmi kézzel fogható találat nincs
Igazából annyi a kérdés, hogy van értelme foglalkozni vele, lesz-e ebből valaha is karika, vagy inkább ássam el az avókádó gyökeréhez és csináljak valami konstruktívat?
0
0
0
0
💬 6
Puffin avatar
@SuperPuma: Nem ér annyit az a lemez hogy szórakozzon vele az ember. Kuka...
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@SuperPuma: Szerintem is inkább kuka. Nem mai darab, így én sem látom értelmét hogy megpróbáld életre kelteni. Mondom ezt úgy hogy nekem is van egy ugyanolyan példányom a gépemben, ami 2009 decembere óta van meg. Egyszer kb 3 éve nekem se ismerte fel néha a gép a HDD-t. Gyorsba vettem helyette egy szintén majdnem ugyanolyat, kivéve hogy az új KX-re végződik. Érdekes mód azóta is megy 99%-os kondival. De ami még röhejesebb hogy a KX végződésű, és újabb is csak 98% kondival van, és a KS-ben 1 gyenge szektor van a KX-ben meg már 3.
0
0
0
0
ben_aloha avatar
@SuperPuma: Ilyenek a WD-k, szarok, nekem is van egy, lassú mint a dög, a kondíciója is rohamosan csökken, pedig a toshibákat jobban nyúzom, semmi bajuk, és gyorsak is.
0
0
0
0
no avatar
@ben_aloha: Budget WD-k alapján nem hordanám le a céget, mert egyébként messze legjobbak Red, Purple, Black pl.
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
@SuperPuma:
vagy inkább ássam el az avókádó gyökeréhez és csináljak valami konstruktívat?


https://media.tenor.com/images/4a1e0cb95cd1cf973da5089eb820e5ce/tenor.gif
0
0
0
0
no avatar
@SuperPuma: Ásd el 😃 Nem éri meg vele vesződni szerintem.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok Vezérlőpulton belül eszközkezelőbe a Tárolovezérlőnél az ASRock RAM disk-nél egy sárga háromszög benne egy felkiáltójel, nyomok rá egy jobb klikket és azt írja hogy: A Windows ehhez a hardvereszközhöz nem tudja betölteni az illesztőprogramot. Az eszköz sérült vagy hiányzik. (Kód: 39)
Ez mi lehet egyik pillanatról a másikra magától belassult és meghülyült a gép.
Valakinek valami ötlete hogy mi lehet a baj és hogy lehetne orvosolni?
0
0
0
0
💬 10
laczy avatar
@Matesz9818: Szia !
[LINK]
A hiba kód alapján nem megfelelő a driver az adott eszközhöz.
Installáltad az alaplapodhoz tartozó BUS - drivereket?
Esetleg WIN. reinstall. Spoiler!
Szerintem idő szerű lenne váltani WIN 10 - re (csak személyes vélemény. 😀😉
0
0
0
0
no avatar
@laczy: Minden driver fenn van, minden jól is működött, tegnap néztem pár két pasi meg egy kicsit utánna kiléptem mindenből mert el kellett menjek mire visszatértem a Windows csinált valami helyre állítást mert összeomlott random a rendszer elég sok programot letörölt, nagyon sűrűn fagy egy síma jobb klikk az asztalon 3 percre jön be a kis ablak és azóta írja ezt a RAM diskes cuccot. Apropó a win eredeti CD-ről lett még feltelepítve.
0
0
0
0
laczy avatar
@Matesz9818: Azért én megpróbálnék egy Windows tiszta telepítést, a rendszer helyreállító meg egy nagy kalap *** sem ér én egyszer megjártam vele több kárt csinált mint hasznosat, ha vmi. gondom volt inkább újra raktam a win.-t.
U.I: Nekem már Win 7 - en voltak driver problémáim, ezért egy jó ideje már Win10 - et használok , mellesleg nem sokára le jár a támogatás a Win7 - hez.
0
0
0
0
no avatar
@laczy: Tervezek Windows-t váltani csak nem erre a configra cserélni kellene egy-két dolgod benne köztük a HDD-t.
0
0
0
0
laczy avatar
@Matesz9818: Ettől független megpróbálhatnád, szerintem nem vesztenél vele semmit sem.
U.I: Persze ha van időd egy új telepítésre. 😀
0
0
0
0
Puffin avatar
@Matesz9818: Minek neked Ramdisk? Töröld a programját.
0
0
0
0
no avatar
@Puffin: Na ez az, azt se tudom az melyik...
0
0
0
0
Puffin avatar
@Matesz9818: Ott írtad ASRock RAM disk
0
0
0
0
no avatar
@Puffin: Olyan program sose volt a gépen ezt valami eszköznek érzékeli.
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
@Matesz9818: az asrock ramdisk az az asrock xfast ram arra nincs szükséged nem jó semmire
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
Sziasztok

lenne egy furcsa problémám

2 hálókátrya van az alaplapomon az egyik
1 x Intel® Gigabit LAN 10/100/1000 Mb/s (1 x Intel® I211AT). a, másik
1 x 5 Gigabit LAN 100/1000/2500/5000 Mb/s (AQUANTIA® AQC108

ha az intel be dugom a kábelt akkor megvan a 930/950 net, de ha az, AQUANTIA ba dugom akkor alig 520/350.

a legújabb driverek vannak fent és cat6 kábelt használok.

Tud valaki megoldást erre, hogy azzal, is meg legyen a max sebesség?
0
0
0
0
💬 4
no avatar
@Van Helsing 25: Én tesztelném egy Cat 6A vagy Cat7-es kábelel.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@Palanova: Kétlem hogy egy CAT6 kábel nem visz át 1gigabitet. Főleg hogy az 1gigabites portban hozza is az ahhoz közeli értéket.

Van Helsing 25

Próbáld meg az Intel hálókártyát tiltva csak a másik portot engedélyezve és használva milyen sebességet hoz. Ha úgy jó akkor ütközik a kettő hálókártya. Ha így megy, de neked kell a kettő egyszerre akkor az szívás, mert megoldást nem tudok rá.
Azért írom ezt mert nekem az asztali gépemben van egy külön 100-as hálókártya a ahhoz hogy a kültéri kamera képét tudjam nézni a gépen, de ha egyszerre megy a kettő akkor ugyan a kamera képe megy úgy ahogy, de internet onnantól nincs többé. Így a külön hálókártya csak akkor van használva, ha ránézek a kamera képére.
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
@reszler112233: rendben ha otthon leszek megnézem

szerk:

na za intel el kártyán simán megvan a 935/945 de az aquantia kártyán 83/54

ez mitöl lehet? probáltam régebbi driverrel ujabbal de ugyna az
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
@reszler112233: na megvan mi volt a baja

tcp / udp kontrolsum offload(ipv4)

ezt letiltottam és most megy ahogy kell 940/945

érdekes
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! Tegnap gond nélkül működött a gépem, míg be nem dugtam a jack csatlakozós fejhallgatómat. Ezután a monitor nem kapott jelet, de a gép nem állt le. Kihúztam a jack csatlakozót, majd újraindítottam a PC-t gond nélkül el is indult. Azután újra megpróbáltam bedugni a fejhallgatót és ugyanaz történt. Kihúztam és indítottam volna újra megint a gépet, de ekkor csipogott az alaplapi speaker 1 hosszút és 3 rövidet. Megnéztem az alaplapom kézikönyvébe, hogy ez milyen hibára utal. Ez a hiba a NO VGA DETECTED volt. Lehet köze a látszólag két teljesen eltérő hibának egymáshoz? Ha hazaérek megnézek minden csatlakozót, hogy a helyén van-e és ki is takarítom PCI-E slotot és megnézem úgy is. Esetleg valaki tapasztalt már ilyen hibát/hibákat?
0
0
0
0
💬 3
kolbaszkarika avatar
@Zsolt17: Összefüggésbe én nem tudom hozni a kettőt, de lehet hogy van olyan aki tudna mondani.
Úgy van ahogy mondod. Kábel csekkolás, kártyát ki-be, ha van másik slot, akkor abban is meg lehet próbálni. Ha így sem jó akkor lehet hibás kábel, elromlott táp, elromlott vga. A legjobban úgy tudnád diagnosztizálni mi szállt el, ha kipróbálnád ezeket a komponenseket egy másik gépben.
0
0
0
0
no avatar
@kolbaszkarika: A kábeleket kicsit megigazítottam és sikeresen elindult a gép. Semmit nem húztam ki, csak kicsit meg mozgattam. Most az a helyzet, hogy csak az egyik vga venti forog, pedig mindkettőnk forognia kellene. Remélhetőleg miután kifújtam belőle a port az is forogni fog. A jack csatlakozót nem próbáltam még ki de nagyon remélem, hogy a takarítás után az is jó lesz.
0
0
0
0
kolbaszkarika avatar
@Zsolt17: Volt r9-em, de nem emlékszem.. Nem annál is úgy van, hogy csak bizonyos hőmérséklet felett pörög fel a második venti? Próbáld meg manuálisan felrakni a ventiket 100%-ra, ha akkor felpörög akkor minden ok. Sok VGA-n nem megy mindig mindkét fan, energiatakarékossági okokból. De nem emlékszem hogy az R9-ben ez feature volt-e.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok. Van nekem egy retro pc , csak van vele egy kis gond. :/
Specifikáció:
Alaplap: gigabyte ga-8ipe1000-g
Proci: Intel Celeron 2,6ghz 1mag 2 szál
Ram: 2x256mb ddr 333mhz
1x512mb ddr 333mhz
1x512mb ddr 400mhz
Videókártya: Ati Radeon 9600 Pro 256mb
Már kétszer újra raktam a windows, pasztáztam a procit, nincs baja a monitornak teszteltem másik géppel és tökéletesen megy. Viszont nem értem hogy mi a franc okozza ezt a kép hibát, mert már nagyon szeretném eltüntettni. Valaki valami tippet vagy éppen segítséget. Köszi előre is! 😃
https://kepkuldes.com/image/W89cml
És mindig össze vissza helyeken jelentkezik elég gyakoriban.
Ui: Igen nem tudom hogyan kell képet kirakni, azt is nyugodtan elmondhatjátok C:
0
0
0
0
💬 2
Andor1997 avatar
@kissvokk: Nyilván első lépés videókártya lehetne ,de nekem régi gépemnél például alaplap volt a ludas.Egyszerűen túl régi már ennyi.
0
0
0
0
no avatar
@Andor1997: De végül a videókártya lett a ludas 😃
0
0
0
0
Napil avatar
Sziasztok. 3 hete teljesen csütörtököt mondott a gép nem akart bekapcsolni még a ventik se pörögtek fel elvittem szervízbe ott volt egy táp csere plusz az alaplapba is került egy új elem. Minden jó volt kb 2 hétig . S itt kezdődik az én problémám 1. mikor magára hagyom a gépet s nincs közben telepítés frissítés tehát üres járat 10 perc után ugye képernyő zár takarék mód de olyan 10 esetből 5-6 alkalommal nincs az az isten hogy felébredjen a gép nyomhatom az entert az egeret bármit sötét képernyő marad csak újra indítás segít rajta viszont csak akkor van ez ha tényleg semmi telepítés vagy nagyobb háttér munka nem folyik. 2. probléma elég gyakran új hobbi a gépnek hogy ha bekapcsolod olyan 10/4-5 alkalommal nem akar indulni a ventik pörögnek a minimál hangot is ad a gép de még bios képig se jutok nem hogy Windows fel tudjon állni fura mert még a billentyűse világit olyankor már egyből tudom sajnos ha bekapcsolás után nem világit egyből a bill akkor mehet az újra indítás s van hogy 2.alkalommal már feláll de ma pl 5. indításra ébredt fel . Viszont utána meg semmi probléma nincs a gépel ugyan olyan gyors ugyan úgy megy rajta minden teljesítmény romlás nélkül. Őszintén meg mondom az én tudásom itt megállt hogy mért nem tud olykor-olykor felállni csak nehezen . Néztem több hiba is fórumot is de sokkal okosabb nem lettem .
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok,

Egy Ryzen 5 2600-as processzornál ez normális dolog?
Nem régen újonnan vettem egy Ryzen 5 2600-as processzort. Letöltöttem hozzá a Ryzen Master programot ami az edc értéket magasnak mutatja. Kép:

http://kepkezelo.com/images/g0tlwm25lavl9mhtfndy.jpg

Utána néztem interneten , találtam rá megoldást , az energia sémánál kellett beállítani hogy a processzor minimum értéke 5% legyen 90% helyett. Videó róla :

https://www.youtube.com/watch?v=eooTin5GMN4

Ezután ezt írja a ryzen master

http://kepkezelo.com/images/iobtkjm96vs2lg74p3pe.jpg

Ez mind szép és jó , viszont ha jobban terhelem ugyanugy felmegy 99-re. A kérdésem az lenne ,hogy ez normális a processzornál ? Félek tőle , hogy emiatt károsodhat. A bios friss az alaplapon. A konfigom többi része az adatlapomon megtekinthető.

Válaszokat előre is köszönöm.
0
0
0
0
💬 1
PoPet avatar
@Janipapa: Nekem is ugyan ez van, elvileg az okozza, hogy a proci folyamatosan maximum frekin és feszültségen megy, és azért esik fel-le ha balance-ra rakod a power plant, mert akkor visszavesz a frekin és a feszültségen is a proci, de amint dolgozni kell ugyan úgy felpörög. Amíg a hőfokok nem magasak miatta, addig elvileg nem okoz problémát. Bár nekem a lapomon azért egy hangulatnyilval jobb a VRM hűtése mint a tiéden, de ha nem melegszik túl, akkor semmi ok az aggodalomra.
0
0
0
0
Benee72 avatar
Sziasztok.
Mi lehet a gond?
[LINK]
Legfrisebb windows, driver szinten (gyarto honlapjarol).
Csak chromba nincs net....
0
0
0
0
💬 11
Bronson avatar
@Benee72: töröld a sütiket meg a bővítményeket első körben.
0
0
0
0
Benee72 avatar
@Bronson: Tobbszor ujra tettem a windows mar (mas okok miatt is).
Probaltam hogy chromba nem jelentkezek be (ne szinkronizaljon semmit), meg a microsoft bejelenkezest nelkul is probaltam. 😕 De nem sokara megprobalom.
Ha segit akkor toltes kozbe ablak bal alsosarkaba "Biztonsagos kapcsolat letesites" ir ki.
0
0
0
0
Benee72 avatar
@Bronson: Mindent töröltem és jó lett... remélem igy is marad. Köszi a tippet erre nem gondoltam mert ugye próbáltam friss windows és friss bőngészövel is volt a hiba (fiók bejelentkezés nélkül is).
0
0
0
0
Bronson avatar
@Benee72: remélem ok lesz... sokan nem gondolnak erre, mert friss a windows. de a chrome 'viszi' magával a gondokat, ezért is egyben átok és áldás a szinkronizálás!
0
0
0
0
Puffin avatar
@Bronson: Ezért használok Operát... 😎
0
0
0
0
Bronson avatar
@Puffin: Én olyan régóta használok chrome-ot, hogy egyszerűen nem tudok átállni más böngészőre... próbáltam az 'elvonót' de mindig visszetettem a chrome-ot a végén 😃
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Bronson: Nem tudom te kérdeztél-e valaha olyat,hogy milyen böngészőt ajánlanánk neked,de én ajánlok egyet.Vivaldi a neve.Elsőre szokni kell ,de megszokható,ugyan úgy Chromium alapú úgyhogy minden Chrome dolog működik vele ,csak a Google nélküli lekövetős rendszer nélkül,magyarul nem kutat utánad ,hogy reklámokat juttasson el hozzád.Nyilván ehhez ajánlott bekapcsolni a duckduckgo-t ami ugye egy anonim kereső független a Googletól és már jó is.Na meg esetleg egy jó reklámblokkoló+,Decentraleyes,Privacy Badger és uBlock Origin és akkor tuti más sem fog nagyon utánad kutatni.😂Spoiler!
Nem is tudtam ,hogy a gépigény oldalnak van olyan funkciója ,hogy ha beírom ,hogy Ad Block egyben,akkor kicsillagozza.😂
0
0
0
0
Bronson avatar
@Andor1997: Megvolt kb minden, semmi nem volt még olyan praktikus, mint a chrome, minden hátulütőjével együtt... 😕
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Bronson: Én is Chromeos voltam és nehéz volt átszoknom ,mert teljesen más logikát képvisel a Vivaldi,de most már alapból kézre áll minden sőt még akár pofásabb is.Főleg meg hogy Chrome dolgokat tud így még jobb ,hisz mégis csak az a legjobban elterjedt programok egyike a google miatt.
0
0
0
0
Bronson avatar
@Andor1997: Mivel ráadásul Pixel telefonjaim vannak már egy ideje, még nehezebb lenne a leszokás, szerintem nekem már nincs kiút 😆
0
0
0
0
FoLey avatar
@Andor1997: Én meg Barvet használok szintén chrome alapú csak fürgébb. Kettő probléma amit nem szeretek,hogy Prohardveren duplán kell bejelentkeznem,mert valamiért elfelejti hogy bejelentkeztem. A másik hogy a lap fülnél nem kattintásos a hangnémítás.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem, mert már mindent próbáltam.

Adott egy teljesen új alkatrészekből álló gép:

• Ryzen 1200 proci

• Rx 470 4gb videokártya

• 500GB merevlemez

• 256GB SSD

• 8GB 2666Mhz kingston hyperx RAM

• 600W cooler master elite v3 tápegység

• Asrock a320M alaplap

A probléma az, hogy nagyobb igényű játékoknál, pl. Battlefield 4,5, GTA V, stb.. a gép 10-15 perc után újraindul. Nem melegszik túl, HWMonitorral mindig figyelem. A processzor 50-55 fok korül mozog, a videokártya 60 fölé sose megy. A videokártyára már raktam régebbi drivert, azzal is ugyanúgy újraindul. Valakinek valami ötlet?

Frissítés: Kölcsönbe kaptam most egy MSI GTX 1050Ti-t tesztelésképpen, és ezzel még eddig egyszer sem indult újra, viszont ennek a kártyának nem is kell a 6 pines csatlakozó.
0
0
0
0
💬 7
PoPet avatar
@blacksheep407: Ezek alapján, lehet a táp a ludas. Próbáltad másik 6 pines csatival?
Esetleg akitől kaptad a 1050-et, annál próbáld ki a tiédet, ha ott jó, akkor a táp hibája, ha ott is leáll, akkor a kártyáé.
0
0
0
0
no avatar
@PoPet: Másik csatlakozóval még nem próbáltam. Most ott van ismerősnél berakva a gépbe, eddig még csak kis teljesítményű játékkal próbálta, mint a bioshock infinite, de az több órán keresztül szépen futott
0
0
0
0
PoPet avatar
@blacksheep407: Akkor valószínűleg a táp a hibás.
0
0
0
0
no avatar
@PoPet: Pedig neki ilyen noname keepout! 650W-os tápja van
0
0
0
0
PoPet avatar
@blacksheep407: Minden gyártónak lehet gyári hibás teméke sajnos. :/
0
0
0
0
no avatar
@PoPet: Update: Haver gépébe is megadja magát BF V-nél. Nem a táppal lesz a baj...
0
0
0
0
PoPet avatar
@blacksheep407: Hát ha ugyan az a hiba 2 külön gépben, akkor garzitasd, és írd le nekik, hogy több configban is ugyan azt a hibát produkálta.
0
0
0
0
zsolo avatar
Sziasztok, észre vettem ma, hogy a procim nem 3,9GHz-en megy, hanem csak 3,6GHz-en, ez az alap órajon, vissza állítottam a biosban 3,9-re, elmenti, gép ujraindít és megint csak 3,6-on megy, a ramoknál ugyan így van 3200-as ram, 2133-on megy, hiába állítom be a profilt! mi lehet a baj....??
0
0
0
0
💬 3
PoPet avatar
@zsolo: Miután beállítod a szorzót 39x-re, nyomsz entert? Nekem is ez volt, beírtam, ottmradt, de leokézás nélkül hiába mentettem a biost, újraindításkor visszaállt alapra.
A RAM meg lehet azért, mert nincs rajta az alaplap támogatási listáján, és az első genes Ryzenek elég érzékenyek rá. Próbáld meg a gyártó oldaláról manuálisan beírni az értékeket, vagy amiket a Ryzen DRAM calculator dob.
Utóbbihoz magyar videó: [LINK]
0
0
0
0
zsolo avatar
@PoPet: Nem tudom mi volt a gond, megpróbáltam újra, és most megint működik rendesen! LOL 😆 azért köszi!
0
0
0
0
PoPet avatar
@zsolo: Lehet csak összeakadt a BIOS, megesik. 😃 A lényeg, hogy működik.
0
0
0
0
Benee72 avatar
Üdv.

Egy géphibáról szeretnék mesélni, hogy mi történt velem.
Történet múlt hét szombatján kezdődött.
Kaptam születésnapra egy ram párost. Gépbe beépítés előtt biost akartam frissíteni (2019.07.18 2501 frisités...)
De megfagyott a 80% körül... gép reset majd jött egy üzenet... aggódtam mert tudtam könnyen tégla lehet az alaplap.
[LINK]
Utasításnak megfelelően eljártam (legalábbis így gondoltam). Gyári lemezről másol usb stickre a fájl... de lemezt is be tettem a gépbe biztos ami biztos...
De semmi nem történt. Gép reset majd semmi kép. Ram csere majd ekkor előjött újra a kép. De megint semmi.
Lap garis mert másfél hónapos... Boltba tesztelik és bejött a kép. Mondja hogy csináljam végig amit ír és jó lesz.
Oké de usb stick fat32 vagy nfts? Bios fájl jó vagy elavult és újabb kell? Ha igen melyik?
Alaplap kis könyvet átnyálaztam majd találtam egy sort meg pár oldallal arrébb egy bekezdést.
Átkell nevezni a frissebb biost a képen láthatóra. RX450FGM.CAP
Csatlakoztat a stick és jó lesz, majd egy normál bios frissítés és jó...
Eddig jó de fat32 vagy nfts? Melyik usb port?
Könyvbe a bekezdés asus crashfree bios 3 ezzel a megnevezéssel volt.
Elkezdtem utána nézni, majd sokára rátaláltam a válaszra.

Egészet úgy kezdtem el, hogy minden ssd(m.2 kiszerel) és hdd sata csati lehúz a lapról, mert ott is keresheti a fájlt....
Lépések
1. Bios létöltése gyártó oldaláról. Nekem a legfrisebb jó lett aminél lefagyott. De olvastam valakinek csak régebbi lett jó.
2. Átnevez a fájl amire kéri. De találtam is asus-hoz programot hozzá.
http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/LGA1155/P8Z77-M/BRenamer.zip
3. Usb stick fat32 ( én egy régebbi 2.0 használtam mert ezen van led ami villog ha dolgozik)
4. Lan bemetel melleti 3.0 usb port lett jó.
5. Újra indul bejön a kép majd F1 és bejön a Asus EZ Flash 3
6. Egy normális bios frisitési menet
7. Végez újra indul és kész. Biosba vissza majd átnéztem minden oké-e.
8. Kikapcsol és minden ssd-hdd vissza és kész.
Remélem valakinek segít.

[LINK]
[LINK]
0
0
0
0
mortou4 avatar
Üdv!

Már másodjára csinál hasonlót a gépem. Pendrive-ra akarnék rárakni valamit és hiába van hely rajta: "túl nagy a fájl" hiba üzenettel vissza dobja. Először 15 Gb szabad helyre a 14 Gb-ot nem engedte, most meg egy üresen 29 Gb-os pendrive-ra nem megy fel a 8 Gb-os film.
Mi lehet a gond?
0
0
0
0
💬 4
reszler112233 avatar
@mortou4: Milyen a fájlformátum a pendrive-on? exFAT ha jól tudom az ami enged 4GB-nál nagyobb fájlt egyszerre engedni, bár ez nem biztos. Ami viszont engedi biztosan az NTFS mivel nekem azon van a 32GB-os és úgy akkora fájlt rá lehet tenni amilyet akarok, persze amekkora a drive összmérete.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@reszler112233: Pontosan! NTFS-re kell formázni és akkor jó lesz.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@mortou4: Át kell formázni NTFS-be és okés lesz.
0
0
0
0
mortou4 avatar
@Andor1997: Köszi mindenkinek megpróbálom.
Szerk. Működik! Ma is tanultam valamit. 😆
0
0
0
0
Scorn Face avatar
Sziasztok!

Ma cseréltem a gépembe alaplapot (asus ws z390 pro) és procit (i9-9900K).
Kettő darab Win10-et használok. Mind a kettő M.2. SSD van (samsung 960EVO és samsung 970EVO), mind a 2 rendszer hibátlanul megy, mert tegnap még mentek a régi gépembe.
Ma az új komponensekkel való üzembe helyezésnél nem tudok váltani az oprendszerek között csak és kizárólag a 960EVO-n lévő wint tölti be.
Biost frissitettem 07.01-re. felcseréltem a slotokban az M2-ket de semmi.
A biosban a bootmenüben meg nem tudok másodlagos meghajtót hozzáadni csak a 960-at lehet.
Az elöző lapomnál (asus z170 gaming pro) ott is nehéz volt belőni a dolgot és ott kiegészítésnek egy PCI adapterbe raktam a 970-et és ment. Itt is megpróbáltam ezen, mutatványt, de semmi eredmény.
A biosz látja és a sajátgépben is látom mind a kettő M2-t.
Véleményem szerint a bioszban van. a kulcs csak nem tudom hogy hol. Tudom az internet csodákra képes.
0
0
0
0
💬 4
reszler112233 avatar
@Scorn Face: Mire kell egyáltalán kettő Win10? Csupán érdekel, mert ha mondjuk egyik Linux lenne vagy más Win verzió akkor érteném egyből, de így nem.
Amúgy régen nekem a régi gépemen nekem is kettő rendszer volt, de ott XP vs Win7 volt. Pontosan már nem emlékszem miként ment, de ha jól emlékszem, az sem volt mindegy melyik rendszert telepítettem először.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@reszler112233: Az egyik munka a másik game és minden más legyen ennyi elég. (21:17 baj megoldva)
0
0
0
0
Boldor81 avatar
@Scorn Face: Hali ! Próbáltad már ,hogy a 960-at kiveszed és csak a 970evo -val indítod ?
Ha megy minden ***án utánna visszateszed és akkor mit csinál ?
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@Boldor81: Tegnap 21:17 órakor probléma tovaszállt. (Egyébként sok mindent kipróbáltam.)
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! 😀

Az lenne a gondom hogy van egy i7-4790-es processzorom. Stock hűtővel terhelés alatt (OBS + PUBG) kb 98 Celsius fokig is felment a hőmérséklet ezért döntöttem úgy hogy ebből egy új hűtő lesz. Rá is kérdeztem itt a fórumon és több jó tippet is kaptam. a Deepcool Gammaxx 400-asra esett a választásom, be is szereltem (természetesen kapott a proci 1 új pasztázást is (először az kimaradt ezért idle állapotban is kb 80fokon volt a hőmérséklet 😆 )) de továbbra is terhelés alatt kb 88-90fokon van a processzor (amit így utána olvasgatva nem gondolok megfelelőnek).

Mit lehet tenni? Milyen alternatívák lehetnek még?

A ház egy régi féle kb "irodai" noname ház, azaz nincsenek rajta felül-hátul ventik viszont az oldala sosincs rajta onnan kaphat szellőzést.

Válaszokat előre is köszönöm! 😀
https://kepkuldes.com/images/dc7c3a13421749fd1af7885c4e1487e8.jpg
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

Adott egy Western Digital WD4005FZBX 4TB (100/100), nem hiszem, hogy érdemes megemlíteni ennél a problémánál, de miért ne. Tegnapi napon újratelepítettem a rendszert, miután ez megtörtént a Win nem látja a HDD-t, se a lemezkezelő, csak a Sentinel valamint BIOS-ban látni (format stb. minden jó BIOS alapján.) Azt, hogy az üres meghajtókat is jelezze a Win az be van kapcsolva (egyébként a HDD-hez nem nyúltam újratelepítésnél, szóval üres sem lehetne.)

Esetleg valakivel fordult már elő ilyen? Igazából, ha valahogy le lehetne formázni Win-en belül nekem az is jó, csak nem igazán tudom elővarázsolni, hogy bármit is kezdjek vele.
0
0
0
0
💬 4
Puffin avatar
@LordSzalko: Szedj le valamilyen particionáló progit, azzal próbáld meg. Pl.: Partition manager
0
0
0
0
no avatar
@Puffin: Megpróbálom, köszi.
0
0
0
0
ben_aloha avatar
@LordSzalko: csinálj egy lubuntu live usb-t, aztán gparted-el nézd meg miújság.
0
0
0
0
no avatar
@ben_aloha: 2019. 07. 24.
0
0
0
0
Direwolf avatar
Üdv.

Gép megy szépen és teljesen random időbe illetve random tevékenységkor fogja magát majd megfagy. Hang elmegy kép megáll semmire sem reagál csak ha újra indítom manuálisan. Ahogy észrevettem újraindítás után NEM produkálja a problémát.
Vírusom nincs friss 1 napos Windows 10 Home 64 bit pont eme hibáért lett újra telepítve de nem oldotta meg.
Nem melegszik túl képes a fagyást produkálni 0 munkánál illetve játéknál is.

Ötletek?
0
0
0
0
💬 9
ppista avatar
@Direwolf: Szerintem a videókártyád haldoklik.
0
0
0
0
Direwolf avatar
@ppista: Hmm. fura csak így random?
0
0
0
0
xCube avatar
@Direwolf: Meg kéne nézni, hogy a Windows naplóz-e ebből valamit.

Nekem ennyiből elsőre memória / tápegység / alaplap hibának tűnik a dolog.
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
@Direwolf: nos én tudom mi a baja nekem is csinálta a régi gépem szinte mindent teszteltem és próbáltam rájönni mi lehet a baja de a nyilván valóra nem is gondoltam volna hogy a PROCI volt a ludas mindvégig

"számitási egység hiba"

ugyan azok voltak a tünetek mint neked
0
0
0
0
Direwolf avatar
@Van Helsing 25: Értem. És hogy tudom ezt letesztelni?
0
0
0
0
xCube avatar
@Direwolf: Otthon úgy tudod kitesztelin a dolgokat, ha szerzel valahonnan cseredarabokat a gyanús alkatrészekből. Tehát elég nehézkes.

A memóriát tudod tesztelni memtest -tel, illetve lehet a modulokat egyenként beüzemelve (értsd mindegyiket külön külön beszerelve) tesztelni.

A tápegységet csak egy másikkal kicserélve, vagy egy másik, hasolnó áramfelvételű gépbe átszerelve tudod kiszűrni, vagy ha értesz hozzá és van megfelelő eszközöd ki is méregetheted.

Alaplap ugye egyértelmű, ahogy a proci is, mindkettőből kell egy másik és teszt.

Megnézted, hogy a windows naplózott-e valamit a fagyásokból?
0
0
0
0
xCube avatar
@Van Helsing 25: Ne haragudj, de ez így kb a TV távgyógyító kategória. Azért mert neked hasonló tünetekkel a CPU volt a ludas még nem törvényszerű, hogy neki is ez a problémája.
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
@xCube: nem azt mondtam hogy biztos az a baj csak én azzal kezdeném a tesztelés után a ram a vga és lap, a tápot a bios ban is megtudja nezni hogy leadja e a megfelelő feszültséget
0
0
0
0
PoPet avatar
@Van Helsing 25:
nos én tudom mi a baja

Hát pedig ez eléggé úgy tűnt. 😂
0
0
0
0
CrimE avatar
Sziasztok, tudnatok nekem segiteni? Problemam ---> Van hogy random leall a gepem, de ugy kajak fullra, tapot ki kell kapcsolnom es ugy ujra be tudom inditani. (szoval aramtalanitanom kell)

Ki van tisztitva minden egyes alkatresz. windows ujra rakva. 3 elosztoval is probalkoztam, hatha az ment tonkre, de NEM!

Viszont egy erdekesseg! Le teszteltem a hofokokat 3 jateknal is, PUBG, DMC5, Resident7. es full normalis ertekeket mutat!... Es ebben az az erdekes, hogy tudtam veluk jatszani, nem allt le a gep. 😲 De most ha el kezdek valami komolyabbatt futtatni a gepen egybol aramtalanitja magat. 😕 Van hogy Youtube, meg facebookozas kozben is ezt produkalja.

Tobb mint 1 eve van ugyan ez a konfigom es semmi baja nem volt eddig, egyszer csak fogta magat, es elkezdte ezt csinalni. 😢

Arra gyanakszom, hogy megrepedt az alaplap valahol, de azt nagyon ketlem... Ha tudnatok valamivel segiteni, hogy miert csinalja ezt a gepem, nagyon halas lennek! Max elviszem egy szervizbe bevizsgalasra. 😞 Elore is koszonom a valaszokat. 😀
0
0
0
0
💬 4
reszler112233 avatar
@CrimE: Másik tápegységgel? Az is lehet ludas,
0
0
0
0
xCube avatar
@CrimE: Én a tápegységgel kezdeném (ahogy reszler is írta), a jelenség alapján az a leggyanúsabb. Ha egy biztosan jól működő tápegységgel is csinálja, akkor a memóriát csekkolnám le. Ha az sem, akkor másik VGA -val.

Azt, hogy az alaplapod elrepedt, azt erősen kétlem, hacsak nem hajlítgatod hobbiból.

Emellett tudom még javasolni az ékezetes betűk használatát.
0
0
0
0
CrimE avatar
@xCube: reszler112233: Meg nem probaltam, de szet is szereltem a tapot es a kondenzatoroknak sincs semmi bajuk. De kicserelem majd mindenkepp. 😀 Koszi.

xCube42: Neked is csak ugyan ezt tudom irni. koszonom. 😀 Az alaplapot nem hajlitgatom 😂 max amikor szet szedtem mindent akkor a csavarozasnal csinahlattam repedest, de azelott meg nem volt szet szedve mikor el kezdte ezeket a leallasokat csinalni. Az ekezettel az a baj, hogy angol a billentyuzetem 😃
0
0
0
0
xCube avatar
@CrimE: Nekem meg német az összes billentyűzetem 😃 .
0
0
0
0
Arbalest avatar
Sziasztok.
Vettem egy Zyxel NAS326-EU0101F típusú otthoni kis NAS-t, és gondom adódott a beüzemelésével.

Bekapcsolom, megvárom ameddig sípol, felmegyek a honlapra (azonos hálózaton) keresi a NAS-t (5percig ugye), megnyomom a NAS-on az adott gombot (2közül nem a bekapcsolót hanem a másikat amit kér - másoló gomb -) és semmi. Ha hosszan nyomom sípol, ha röviden semmi, ha kétszer semmi, akármit csinálok nem csinál semmit.

2db 3TB-os WD Red merevlemez van benne. Nem tudom mi a gond. Tudnátok segíteni?
Előre is köszönöm 😀
0
0
0
0
💬 2
Puffin avatar
@Arbalest: Minek nyomod azt a gombot?
A hálózaton látni kell a NAS-t miután bebootol.(2perc kb, miután nem villog a felső led) Beírod a böngészőbe az IP címét -> bejelentkezel (admin/admin), ha minden igaz. Utána már tudod is konfigurálni.
0
0
0
0
Arbalest avatar
@Puffin: Igen, így sikerült megoldanom.
Ott rontottam el, hogy követtem e leírást hozzá.
Nem is tudom miért 😃
0
0
0
0
xymano avatar
Hello
Pár hete gépem néha lefagyott néha kékhalálozott, elvittem szervízbe ott azt mondták, hogy az Intel 4600 driver miatt volt.
Mikor megint lefagyott akkor beszéltem a szervízzel, hogy akkor most mi van.
Azt mondták lehet lefrissítette magát az Intel 4600, Megnézem és töröltem mindent ami hozzá tartozik és a biosban tiltottam is. De heti egyszer lefagy a gép, általában péntek szombat vagy vasárnap. Tegnap ránéztem a frissítésekre, ez a gyökér intel 4600 már megint frissítette magát de most sehol nem találom. Ha lefagy a gép akkor csak a gombbal tudom ujrainditani, másra nem reagál. Az eseménynaplóban csak az a kernel power 41 hiba van de az ugye a hirtelen leállás miatt van. Esetleg valami programmal nem tudom megnézni, hogy valóban ez az Intel 4600 a hiba oka vagy valami más miatt fagyok? Az mindegy mit csinálok éppen a géppel film néz vagy játék. A hőfokok rendben vannak. A szervízben a hardvereket tesztelték.
0
0
0
0
sean avatar
Sziasztok!
Mi okozza win10-nél a túlzott memória használatot? Random elkezd lassulni a gép, megnyitom a feladatkezelőt és 98%-os a ram használat, de a programoknál nem jelzi mi zabál annyit. Csak a reset gomb segít. Vírusirtót többször futtattam de semmit nem talált. Újraraktam a gépet (virágbolti verzió) egy darabig jó volt de mostanában megint elkezdte a hülyeséget. Több gépre is raktam ezt az oprendszert, a többinél semmi gond csak én szívok vele.
0
0
0
0
botmunpls avatar
Sziasztok, valószínűleg nem hardveres hiba, de más találkozott már olyannal, hogy Conan Exiles le van szedve steam-en keresztül, és mikor megy a youtube-on valami, vagy mással játszok, akkor a semmiből elkezd kiabálni a karakterem a játékból? Valahogy fut a háttérben, pedig bekapcsolás óta nem is nyitottam meg és egy idő után mindig elkezd üvöltözni, mert meghal.
0
0
0
0
alpyka2 avatar
[img]https://imgur.com/a/871McED[/img] Sziasztokb valakai talalkozott meg ilyen problemaval? Ha full screen ben megy a yt ezt csinalja.😕
0
0
0
0
💬 11
Moon_Breaker avatar
@alpyka2: Videókártya hiba ?
0
0
0
0
alpyka2 avatar
@Moon_Breaker: Hat nem tudom. Vadonat uj a laptopt.
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
@alpyka2: Mindenképp szervíz.
0
0
0
0
alpyka2 avatar
@Moon_Breaker: Mi lehet a hiba? Ha az alapfelbontás a legnagyobban van, akkor nem csinálja. Chorme ban YT ben van ez. Microsoft Edgben van Firefoxban nincs ez. Ha letoltott filmet nezek, akkor ritkan. Es ha csinálok egy screen shot ot, akkor tiszta a kép a screen shoton. Driver hiba lehetne?
0
0
0
0
alpyka2 avatar
@Andor1997: Valaki esetleg meg talalkozott ilyen problémával?
0
0
0
0
alpyka2 avatar
@Andor1997: Valaki esetleg meg talalkozott ilyen problémával?
0
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
@alpyka2: Ha új a lapos érdemes vissza küldeni. Driver esetleg panel hiba lehet, és ha az utóbbi te nem tudsz vele mit kezdeni. Mindenképp szervízbe kellene küldeni ha van rá lehetőség.
Még próbálkozhatsz egy driver törléssel (DDU) és utána telepítsd fel a legújabbat. Kapcsold ki a windows autoamatic driver frissítését, nehogy az legyen a gond, hogy a driver korrupálódik ha próbál frissíteni.
0
0
0
0
alpyka2 avatar
@TheMenkuPocok: Köszönöm a válaszokat! 😀. Megprobálkozom azzal. Mellesleg, fizikai gond is lehet?
0
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
@alpyka2: Lehet hülyeséget mondok, de ha valami nem érintkezik jól akkor lehetnek gondok.
0
0
0
0
alpyka2 avatar
@TheMenkuPocok: Az is lehet. De nagyon furcsa a cucc. Mert mas bongeszokben nincs hiba. Pl Mozzilaban. De olvastam olyasmit is hogy “kényesek” a driverek ezeken lapikon.
0
0
0
0
matth1004 avatar
Üdv hali. Tegnapi nap folyamán kockulás közbe lefagyott a gépen és itt kezdődött el minden probléma. Lefagyás után újrainditottam és a windows töltés után fekete kép, billentyű nem műkszik. Újra telepítettem bejött minden, mikor felakartam rakni a drivert a VGA-hoz (GTX 760) telepítés elején jön tudjátok a vibrálás és az első vibrálás után elmegy a kép végleg. Kivettem a VGA-t az alaplapival működik rendesen. Nos, a kérdésem az lenne hogy elképzelhető hogy nem a VGA rossz hanem a tápegységem nem bírja el a VGA-t? (táp neve: Chieftec Smart 600W (gps-600a8) Mert ami azt illeti 2hónapon belül már a 3. hardver megy rottyra a gépbe..ui.: lemezhasználatom már 2hónapja sokszor a semmitől 100% (minden neten írt praktikát megoldottam, probléma maradt, itt is csak a tápra tudok gondolni hogy tönkre ment)
0
0
0
0
💬 13
Memento Mori avatar
@matth1004: Az a kártya magában felvesz vagy 150-200W-ot. Ezek a smart tápok nem kifejezetten a felső kategóriába készültek. a 80+ ellenére is a belépőszintet képviselik.
De azért mert nem egy felsőpolcos táp, még nem kellene megennie a hardvereket maga körül. Van bele alacsony és túlfesz védelem, stb. Nincs valamelyik haverodnak affinitása kikapni aa gépéből a tápját és kipróbálnátok a te gépedben? Azzal kiszűrheted a tápot. Vagy ha van otthon egy másik tápod esetleg a vga kaphatná külön tápról az áramot. Akkor azt is tisztázhatnád elég-e az a táp a kártyádnak.
0
0
0
0
matth1004 avatar
@Memento Mori: eddig nem volt vele ugye probléma :/ rendeltem edigitaltól egy másik tápot arra azt mondták elegendő lesz ehhez a kártyához csak azzal tudom tesztelni. Amikor kiszedtem a tápot a gépből és szétszedtem belekukkantottam elég csúnyán nézett ki, mintha kifolyt volna valami az egyik kondiból, ilyen sárga színű cuccos volt amit könnyen le is tudtam szedni. az a táp külön van rakva remélem hogy az új problémát megoldó lesz, nem szeretnék VGA és alaplapot is venni :|
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@matth1004: Eldurrant egy kondenzátor. Az megesik. A gyenge pontja azoknak a tápoknak az olcsó kondenzátorok és a nagyon rossz minőségű venti benne.
Kívánom a legjobbakat az új tápodhoz! Vélhetőleg minden szuperálni fog szépen. Annyira azért megbízható az chief a táp, hogy egy kidurrant kondenzátor ne okozzon galibát a táp dobozán kívül. Ez mindenképp bizakodásra adhat okot. 😀
0
0
0
0
matth1004 avatar
@Memento Mori: igen azért márka, de a legminőségibb cuccokba is akadhat hiba. Ami azt illeti az alaplapi VGA-ra míg rávolt kötve akkor is csinált olyat hogy újraindult 1x 2x random. Nagyon remélem nem nyírta ki a VGA-t 😃
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@matth1004: Nem hiszem, hogy kárt okozott. Az alaplapival valószínűleg azért crashelt ugyanúgy mint a dedikált vga-val, mert mindkét esetben ugyanúgy kérte a hardver a juice-t a táptól. De ugye a szabadságra ment kondi miatt szépen kapcsolt a védelem a tápban és újraindult. Újabb/minőségibb tápoknál azért már legalább villámcsapás kell hogy mást is elvigyen.
0
0
0
0
matth1004 avatar
@Memento Mori: Sejtettem 😃 még egy kérdés amúgy, IArena Chieftech tápokról mi a véleményed? ugyanis ilyet ajánlottak a GT 760 mellé: Chieftec iARENA 500W 80+ tápegység (GPA-500S8)
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@matth1004: 500-as táp az alapkövetelmény a kártyádhoz. Szerintem ahhoz illenék 100-200W-al nagyobbat venni, hogy ne tekerjen 80-90%-on a tápod mikor játszol. Egy részről a táp élettartamát nagyban lehet növelni a túlméretezéssel. Más részről ma már minden rgb meg led, plusz nem baj, ha van kis tartalék benne. Lehet később bővítenéd erősebb vga-val, vagy egyéb nyalánksággal a gépet. Így simán kiszolgálhat 4-5 konfigot is egy tápegység. Maximum csapágyasra hajtod. Egy jobb venti meg 2000-3000 forint . 😀

Az iarena rendben is lenne, de legalább egy 600-700 wattost nézz belőle. Abban az árkategóriában nézz rá a Chief element 700W-ra is.
0
0
0
0
matth1004 avatar
@Memento Mori: Igen biztos később kerülne bele más igaz 😃 Néztem egyet az EDigitalon erről nem írtak rosszat , mi a véleményed róla? : Chieftec ECO GPE-700S 700W PFC
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@matth1004: Nincs vele gyakorlati tapasztalatom, de én azt olvastam róla, hogy korrekt psu, normális alkatrészekből.
0
0
0
0
botmunpls avatar
@matth1004: Nekem volt anno hasonló bajom, de ott az alaplap volt hibás.
0
0
0
0
matth1004 avatar
@botmunpls: Én is ott tartok lassan, táp csere nem oldotta meg, viszont alaplapi VGA-val megy rendesen csak a GTX 760-al nem
0
0
0
0
botmunpls avatar
@matth1004: Amúgy nekem is gigabyte alaplap volt amd procival... 😃 csak nekem semmilyen vga-val nem ment.
0
0
0
0
matth1004 avatar
@botmunpls: megoldódott, lecseréltem a tápot VGA-t és minden frankó 😃 kicsit zsebbenyűlós volt de mostmár nem fog idegesíteni hogy rossz 😃
0
0
0
0
KENI07 avatar
sziasztok volna 1 olyan kérdésem hogy nekem gigabyte b450 elite az alaplapom.Gyári biosszal!!!melyik bios verzio lenne a jo szerintetek?hallottam hogy a gyárival nem tudja rendesen kezelni a ramot procit stb.Köszi a válaszokat
0
0
0
0
💬 4
Wihay avatar
@KENI07: Mindig éppen a legfrissebbet ajánlják, fontos BÉTA bios-t ne használj.
0
0
0
0
KENI07 avatar
@Wihay: Bioszfrissitéssel jobb lehet a gép teljesitménye?
0
0
0
0
Wihay avatar
@KENI07: Maga a gépnek nem lesz nagyobb a teljesitménye, de valamilyen szinten hozzá add a stabil rendszerhez.. Itt arra gondolok legfőképp ha volt korábban ( Gyakrabban ) kék halálod akkor van rá százalék esély hogy nem lesz, mivel ki javitották a hibát a gyártok..
0
0
0
0
ogre077 avatar
Hali! Segítséget szeretnék kérni! Játék közben elsötétül a monitor. De a gép, és a monitor az működik. Mi lehet ilyenkor, talán driver hiba? 1 napja kezdte ezt. Köszi előre is a segítséget!
0
0
0
0
💬 1
Puffin avatar
@ogre077: Próbálj meg másik drivert felrakni! Hőmérsékleteket is ellenőrizd terhelés alatt!
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok.
MSI 1060 6gb OC Terhelés alatt elkezd egy idő után ciceregni.
Ventillátor problémája lenne esetleg?
Találkozott vki hasonlóval?
0
0
0
0
💬 6
Puffin avatar
@zotya010: Lehet hogy a VRM cicereg. Próbáld meg üresjáratban pörgetni a ventiket MSI Afterburnerrel.
0
0
0
0
xsebix avatar
@zotya010: Nekem az előző MSI 1070 és a mostani msi 1080Ti is cicereg... Ezt hívják "coil whine" -nak ha jól tudom, ismert jelenség és magas terhelés/ FPS szám alatt jelentkezik .. Elvileg normális olyan szempontból, hogy működést nem befolyásolja bár azért egy felső kategóriás kártyánál azért cink, full halk a gépem, de a cicergés megy.. 😊

Mondjuk, ha jól tudom táp is okozhatja, de ezért nem fogom leváltani a tápomat az tuti, fülessel nem hallom tulajdonképp, de ettől függetlenül zavar...
0
0
0
0
no avatar
@xsebix: Szia. Lefuttattam azt a tesztet 90% jöt ki 63fok fölé nem ment. Egy kicsit idegesít csak de nem vészes. 😃 Azt hittem komolyabb baja ez a cicergés,de akkor megnyugodtam. 😃
Tápom egy 500W os zalman, 1 éves nem hiszem ,hogy az okozná. de szóba került már a csere.
Köszönöm a válaszokat. 😀
0
0
0
0
xsebix avatar
@zotya010: Nem azért okozhatja a táp mert rossz, az én tápomnak sincs baja és jó minőségű úgyh passz mi alapján van cicergés.. Amíg nem volt 144hz monitorom addig benyomtam a vsync-et a játékoknál ami 60fps-re korlátozta az fps-t és akkor nem volt cicergés.
0
0
0
0
Bronson avatar
@xsebix: Minden kártyán jelen van, kb velejárója... minél halkabb a gép, annál jobban megfigyelhető, de teljesen normális.
0
0
0
0
xsebix avatar
@Bronson: Ezt nem tudtam, bár úgy emlékszem a régi msi 980ti nem produkálta bár lehet mindig be volt kapcsolva a vsync és azért nem jött elő, na mind1 annyira nem zavar, hogy eret vágjak, de azért jó lenne, ha nem lenne... 😀
0
0
0
0
xymano avatar
Hello
Folyton lefagyott meg néha kékhalálozott a gépem, multhét csütörtökön levittem szervízbe ma oda telefonáltam, hogy mi a helyzet. Azt mo dta a csávó a telefonban, hogy driver hiba volt ezért fagyott a gép és újra tették a rendszert rajta de még azért letesztelik, hogy minden oké vele.
Mielött levittem én is újra raktam a rendszert de nem segített rajta.
Szerintetek egy driver hiba okozhatja ezt?
Megkérdeztem milyen driver volt a baj azt mondta, hogy azt nem tudja, lehetett akár valamelyik win10 frissítés is.
0
0
0
0
💬 2
no avatar
@xymano: Amennyiben tényleg hibás az adott driver:
Kékhalált okozhat driver hiba.
Akkor is ha reinstallod és ugyanazokat a drivereket pakolod fel. (verzió szinten ugyanazokat, pl egy korábban lementett "install" csomagodból)
0
0
0
0
xymano avatar
@Palanova: Na csak haza került ma a gép,
Az integrált videó kártya driver el volt valami baja az egyik frissítésnek.
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
ez egy másik kérdés nemtudom hogy a tápom lehet vacakol vagy nem

FSP hyper m 700w
a feszültségek:

CPU core 1.440

+3.3V = 3.056 néha 3.104

+5V = 4.920

+12V = 11.933

egy másik tappal ezeket irja:
Thermaltake 500W rgb

CPU core 1.480

+3.3V = 3.312

+5V = 5.112

+12V = 12.038
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
sziasztok

van egy kis problémám

3 napja csinálja a gép hogy ha filmet nézek vagy játszok csak úgy lefagy az egész nincs kék halál csak úgy lefagy az egész
utána ha ujrainditom akor az alaplap ezt irja ki elöször
0x36 CPU post-memory initialization. System Management Mode (SMM)initialization

utána 2 perc utána ezt
0x10 PEI Core is started

ez mi a fene és vagy 5x kell ki be kapcsolni hogy elinduljon utána a bios jön be hogy állítsam be újra

az eseménynaplóban meg kernel power eseményazonosító (41) feladatkategória (63)
0
0
0
0
💬 11
Puffin avatar
@Van Helsing 25: Ideje lenne cserélni azt az fx konfigot.
0
0
0
0
no avatar
@Van Helsing 25: Vedd ki a processzort a tokozásból nézd meg a tüskéit nagyítóval, ha mindent rendben találsz akkor a RAM modulokat cseréld meg egymással vagy pedig rakd át másik két slotba, illetve próbáld meg 1-1 modullal. CMOS/BIOS reset alaplapon.
Illetve az alaplapi elemet sem árt kicserélni, ha nem túl új a gép.

Ha ezek nem segítenek akkor az alaplap hibás 90%-ban.
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
@LordSzalko: rendben megcsinalom a procit mar néztem semmi baja

amit viszont észrevettem hogy lejebb vettem a feszt es a 200mhz és most stabill be is kapcsol rögtön nemkell könyörögni neki viszont igy neha droppol az fps pl metro exodus ban a vga 100% de a probléma ci meg ugrál amikor droppol akkor lemegy 0% ra aztan vissza 60 ra lehet a proci a rossz?
0
0
0
0
no avatar
@Van Helsing 25: Nézd meg programmal a proci terhelést játék közben, ha a 100%-ot üti jobbára a proci akkor sajnos az azt jelenti, hogy a processzor már nem tud kellőképpen aládolgozni az adott programnak.

MSI AfterBurner-t tudom ajánlani hozzá.
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
@LordSzalko: igen nézem folyamatosan és egyik játékban se eri el a maxot csak a metro exodus ban megy fel 75% ig max

most a ramokat probáltam most a w, e slot ban vannak és rendessen megy a gep be is kapcsol es nem fagy le viszont azt irja a bios hogy dual channel pedig nem lehetne a bios default on van
0
0
0
0
no avatar
@Van Helsing 25: Nem azért írja azt mert csak Dual Channel-t kezel az alaplap? Illetve ahogy a proci is csak Dual-t ismer legfeljebb.
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
@LordSzalko: nos lehet hogy a ramokkal van valami most az A1 brn van 1x8 és gond nélkül tudok fiomet nézni stb.. de ha a másikat a B1 de teszem akkor ugyan ugy lefagy

viszont ha A1 és A2 ben vannak akkor rengeten debug hiba kódot kapok most mrgnezem a tobbi slottal is

ha 1 ramot tök mind1 hova rakom elindul semmi gond

memtesz en mind a 2 ram átment külön külön.

szek: ha A1 és B1 ben van lefagy film alatt most A1 és B2 ben tesztelek

na igy is rossz

most csak 1 van benne ha ezzel is lefagy jon a memtesz slotonkent

na proba képpel öcsém gépéből kivettem a 2x4GB 1600 as ramokat betettem az A1 és B1 be a 2 piros slotba es a film nem fagy le megy már 30 perce és semmi gond

most amim van vagy nemfernek meg vagy az 1866 ot nembirjak vagy mi lejet?
0
0
0
0
no avatar
@Van Helsing 25: Szerintem szimplán rosszak a ramjaid, 1866-al nem hiszem hogy gondja kellene, hogy legyen. Még azt megpróbálhatod, hogy a ramokat vissza veszed 1600-ra. Lehet a Bios-nak szimplán nem tetszik.
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
@LordSzalko: na windows 10 ujra telepítés után megoldodott a film és jatek fagyás most tökéletes megy végig néztem 2 filmet és semmi baja nincs

a bios most majdnem alapon van par dolgot beallitottam a ramok 1866 on vanna a 2 pirosban es megy most

ezzel a win10 el csak a bajok vannak
0
0
0
0
no avatar
@Van Helsing 25: Nekem nincs vele gondom egyáltalán ^^
0
0
0
0
botmunpls avatar
@Van Helsing 25: Szia! Nekem AMD APu-val volt ilyen gondom. Újrarakás után pár napig vagy hétig jól döcögött, aztán megint kezdte elölről. Mikor visszaküldtem garira, kiderült hogy alaplaphibás és cserélték, azóta semmi baj nincs vele, kivéve hogy az újabb alaplapban meghalt a lan és külső wlan csatlakozóval megy rajta a net..az első lap egy gigabyte volt a mostani meg egy asus...
0
0
0
0
xymano avatar
Hello
Folyton lefagy a gépem mindegy neki, hogy játszom vagy netezem.
Aida Val néztem hőfokokat azzal nem volt baj
Ma már kB 45 percenként csinálja
Van hogy csak újraindul van hogy lefagy és néha kékhalálozik.
Volt hogy nem is ment semmi a gépen és akkor is megfagyott.
Valakinek van valami tippje?
0
0
0
0
💬 9
Puffin avatar
@xymano: Memtestet próbálj lefuttatni első körben!
0
0
0
0
xCube avatar
@xymano: Rákerestél már a kékhalál leírásában a hiba okára? Lehet akár szoftveres probléma is.
0
0
0
0
xymano avatar
@xCube: Hol találom a leírását? Win 10 nél
0
0
0
0
xCube avatar
@xymano: Megkeresheted a logot, de egyszerűbb BlueScreenView -al kiolvasni. Sokat segít mert megmutatja, hogy melyik folyamat(ok)tól omik össze a rendszer, úgy célzottan rá lehet keresni a neten.

[LINK]

A jelek egyéként - ahogy Puffin is utalt rá - memóriahibára utalnak, de lehet más ütközés is.
0
0
0
0
xymano avatar
@xCube: Köszi este ránézek
0
0
0
0
xymano avatar
@xCube: A problémám okát okozhatja rossz sata csatlakozó az alaplapon?
Lehúztam az ssd t és mikor vissza dugtam nem halottam a kattanást ezért átdugtam egy másikba ahol már rendesen csatlakozott
0
0
0
0
xCube avatar
@xymano: Igazából ha ennyire labilis a rendszer azt bármi okozhatja. Kiolvastad a kékhalálok okát?
0
0
0
0
xymano avatar
@xCube: Nem tudtam mert folyton fagytam.
Újra raktam a gépet gyorsba kb 2 órája eddig még nem volt hiba.
0
0
0
0
xymano avatar
@xCube: Sajnos nem szűnt meg a fagyás csak annyi a különbség, hogy most már nem volt kékhalál csak szimplán lefagyott és leállt vagy újra indult.
Ram tesztnél nem talált hibát.
Levittem ma szervízbe, nekem nem igazán van türelmem, hogy mindent leteszteljek rajta, remélem azért nem a vga lesz a hibás.
0
0
0
0
NeTuddMeg avatar
Sziasztok..
Kérdésem a következő..
A gépem csak akkor ad képet, ha első bekapcsolás előtt áramtalanítom (táp lekapcs, tápkábel ki, majd ugyanez visszafele), viszont utána ha kikapcsolom, és 30 perc mulva vissza, akkor hibátlan.. Ezzel párosul, hogy néha gondol egyet, és lefagy.. Játék közben például egyszer sem, de ha megnyitom a 'krómot', akkor van, hogy nem tölti be az oldalakat, és ameddig magához nem tér, csak az egeret tudom mozgatni, illetve letenni kicsibe az adott alkalmazást (chrome példa volt).. Van, hogy csak az újraindítás segít rajta.
Memtest megvolt, SSD health jó, HDD 100%, kábelek megmozgatva, rendszer viszonylag friss (kb 2 hónapos).. VGA csere volt, de előtte is csinálta. Kb mióta win10 van rajta, azóta.
Config a profilomon.
Valakinek valami ötlet? Sikszor legszivesebben felgyujtanám
0
0
0
0
💬 13
Memento Mori avatar
@NeTuddMeg: Nagyon az alaplap gyanús. Nekem egy asus b150 pro gaming lap produkált hasonlókat. Egy másik táppal is érdemes lenne megnézni szerintem. Táphiba is produkálhat ilyesmit.
0
0
0
0
NeTuddMeg avatar
@Memento Mori: most megy kb 2 órája, és semmi..
ASRock 985gm-gs3 (vagymi) volt előtte, azzal is ezt csinálta.
azon gondolkoztam, hogy vagy egy SATA kábelem lehet rossz, vagy az egyik RAM.. mert ha az utorrentből kilépek rögtök az elején, akkor jó.. illetve ha az marad, viszont a 4ből csak 3 RAM van bent, akkor is jó.. volt, hogy a 4ből csak 3at észlelt, megcseréltem kettőt, és hirtelen megtalálta a negyediket is..
tényleg foglmam sincs, hogy mi baja lehet.
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@NeTuddMeg: Memtest nevű programot ismered? Nem ártana lefuttatnod. Azzal a ramokat kizárhatnád. Másik tápegységgel is csinálta? Vagy még nem volt lehetőséged másikkal kipróbálni?
0
0
0
0
NeTuddMeg avatar
@Memento Mori: írtam, hogy memtest megvolt.. 2 féle is..
másik tápom nincs, illetve van, kicsit erősebb is, mint ami most van a gépemben, viszont márkátlan nevenincs cucc, úgyhogy nem nagyon merem belerakni.
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@NeTuddMeg: Bocs, több beszélgetésben is benne voltam, összekevertem a hozzászólásokat. 😀
Mennyire noname? Egy tesztelésre sem tennéd bele? Azért annyit talán megérne, hogy a tápot kihúzd a gyanúsítottak listájáról.
0
0
0
0
NeTuddMeg avatar
@Memento Mori: 600as Codegen 😃DD megnézem holnap, hátha azzal nem csinálja.
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@NeTuddMeg: Rendben. Kíváncsi leszek. Szépen sorban megpróbálhatunk visszaellenőrizni mindent. Előbb-utóbb rájövünk hol a gond.
0
0
0
0
NeTuddMeg avatar
@Memento Mori: Úgy látszik, hogy a megoldás egyszerű, mégis nevetséges. Mivel 1-1 pár RAMom van, 2 külön márka, ezért quad channelben nem mindig tudja kezelni az alaplap. Single channelben használom 2 napja, és hibátlanul működik, elsőre bekapcsol.
Tervezem leváltani a Nanya szettet, hátha úgy működik majd a quad channel.
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@NeTuddMeg: Örülök, hogy megoldódott! Olyan nagyot úgysem tudsz profitálni a quad channelből.
0
0
0
0
NeTuddMeg avatar
@Memento Mori: Köszönöm a segítséget 😀
0
0
0
0
xoki avatar
@NeTuddMeg: Volt hasonló gondom, nálam az alaplap volt a ludas. A probléma másik oka pedig, ahogy írták is a táp lehet még.
Ilyenkor azt szoktam javasolni, hogy a gépen belül mindent ki kell húzni az alaplapból (táp kivételével) és ha így gond nélkül elindul akkor más a baj, de nem zárja ki a másik kettőt.
Mivel áramtalanítani kell a gépet így lehetséges, hogy nem adja/tartja a táp az 5v ot, ami folyamatosan jelen van az alaplapba ha a gép áram alatt van (valamelyik alaplap ezt fénnyel is jelzi)
Mindenképpen javasolt egy új táp először.
Az alaplapi hiba esetén először a kondenzátorokat érdemes megnézni, hogy púposak-e, illetve a RAM és a CPU környékén látható-e áramköri szakadás valahol. Utóbbi esetében a gép sokáig üzemel, mivel hő hatására ezek újra összeérnek, de furcsa hibákat okoznak (például a chrome, amit írtál)
Egyébként a POST után kezdődik a gond vagy már előtte sem indul el?
0
0
0
0
NeTuddMeg avatar
@xoki: Windows betölt, de ha például nyitok valami a driverek, és egyéb programok betöltése előtt/közben, akkor van, hogy megfagy az egész, és vagy magához tér, vagy nem. Teljesen random, ma például bekapcsoltam, chrome egyből, és azóta is (5 és fél órája) semmi baja.
Viszont ez az áramtalanítás dolog minden nap első bekapcsolás előtt "muszáj", és nem jó, ha kihúzom, visszadugom, és úgy próbálom bekapcsolni, mert akkor sem ad képet. Elsőre mindig kép nélkül kapcsol be, áramtalanítás ide vagy oda, és ez a nagyon furcsa.
Az alaplap kb nem régi, azt hiszem még garanciás volt, amikor vettem (használtan), de mondom, hogy VGA, CPU, alaplap volt cserélve az elmúlt 1 évben, és előtte is volt ilyen problémám Win10 mellett.. 8.1 persze hibátlanul vette a dolgát évekig.
0
0
0
0
xoki avatar
@NeTuddMeg: hmm ha kép nélkül kapcsol be, (és ha ez alatt azt érted hogy minden működik ahogy kell, vagyis betölt a windows) egy kis idő után alt+f4 majd enter és ha igy kikapcsol a gép akkor betöltött az op rendszer
A tippem a tápegység most már, szerintem nem kap elég áramot a vga, vagy ha az igen akkor meg RAM nem és ezért fagy le
0
0
0
0
KB9779 avatar
Sziasztok, nem tudom mennyire vág témába az én problémám, de nem találtam jobb topic-ot, ezért előre is elnézést kérek. Bármilyen játék során, ha nem kapcsolom be a vsnyc-et, az fps-em az egekbe szökik erős screen tearing-gel párosulva, ugyanakkor, ha bekapcsolom, sokszor a stabil 60 fps-t se képes tartani a gép, azonos beállítások mellett. Próbáltam RivaTunerrel 60 fps-re rögzíteni a teljesítményt, de vsync nélkül ugyanúgy jelentkezett a képtörés. Van bármi megoldás a problémámra? A válaszokat előre is köszönöm!
0
0
0
0
💬 2
Memento Mori avatar
@KB9779: Nvida vezérlőpultból erőltesd a vsyncet a játékokra. Játékon belül pedig kapcsold ki. Riva tunerrel ne állítgass semmit. Monitorozásra jó, másra nem.
0
0
0
0
KB9779 avatar
@Memento Mori: Rendben van, köszönöm a segítséget, megpróbálkozom ezzel.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok lenne nekem is egy kérdésem, 😃 érdekes hibát produkál a gépem...
használat közben, nem kell hogy terhelés alatt legyen, először elmegy a hang, és pár mp-el később lefagy a gép.
Olyan módon, hogy mozog az egér, de semmit nem tudok megnyitni vagy bezárni, se leállítani, se újraindítani :/
valaki tapasztalt már hasonlót? driverek és a hőmérsékletek rendben vannak.
Hardvereket cserélni nincs lehetőségem, ram csere volt, de az nem orvosolta a problémát. Windows is friss
0
0
0
0
💬 6
TheMenkuPocok avatar
@Bilizel: Egyszer volt egy hasonló probléma egyik barátomnál, akkor egy Malwarebytes scan és tisztítás megoldotta. Látom említetted, hogy friss a rendszer ezért nem valószínű a malware de ami biztos az biztos, egy próbát megér a scan. Esetleg frissíts drivereket, próbáld más oprendszerrel.
Remélem tudtam segíteni 😀
0
0
0
0
no avatar
@TheMenkuPocok: megnézem köszönöm, hátha segít... valami az alaplapommal lehet, mert letiltottam az int. hangot, majd behelyeztem a polcon porosodó Sound Blaster Live brutális sárkányom 😃 és azóta ritkábban jelentkezik a baj. Plusz dübörög a zene 😃 kár hogy nem jutott eszembe hamarabb

0
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
@Bilizel: Ez is eszembe jutott, elfelejtettem leírni. Tehát valószínüleg az alaplap a probléma.
0
0
0
0
no avatar
@TheMenkuPocok: igen, mikor leírtam a problémám, leesett hogy hangbaj lesz 😃 de végül az egész lap kuka.... de nembaj már megérett a cserére, ez még 775ös platform. Szóval kipróbálom az AM4et
0
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
@Bilizel: Ezt nem tudtam. De az AM4-et ajánlom, nekem is az van. Töltsd ki a gép adataid és akkor lehet könnyebb lesz a debug másoknak is a jövőben 😀 sok sikert a gép cseréhez!
0
0
0
0
no avatar
@TheMenkuPocok: megvárom a harmadik generációt 😃 nemsokára elérhető lesz elvileg... addigmeg jóez amim van - már teljesen jó
0
0
0
0
Arbalest avatar
Sziasztok.

Lenne egy kérdésem
Szeretnék telepíteni egy játékot Total War Rome II (kalóz, ha jó megvesszük, de eddig nem ígér túl sok jót a játék)
SZÓÓÓVAL, ha elkezdem telepíteni felpörög a proci 96-97-98%-ra de közben néha leugrik 60-70 környékére egy pillanatra
pár perc elteltével a telepítés negyedénél nagyjából csak úgy kikapcsol a gép magától. (gondolom mert 100%-ot eléri)

Valakinek valami tipp, hogy mitől/miért/hogyan?!

Előre is köszönöm 😀
0
0
0
0
💬 5
Puffin avatar
@Arbalest: Talán túlmelegszik a proci?
0
0
0
0
Arbalest avatar
@Puffin: Én is arra gyanakszom 😞
0
0
0
0
zelcsi avatar
@Arbalest: lehet vírus is ha kalóz verziót szedték valami jó oldalról! 😉
0
0
0
0
Arbalest avatar
@zelcsi: nCore volt, de elméletileg annyi volt a probléma, hogy nem megfelelő volt a törés verziója valami kezdő csapat vagy nem tudom.... Ez van mikor nem a beváltat használod hanem amit a haverod mond 😃
0
0
0
0
zelcsi avatar
@Arbalest: hát igen, az előfordul néha! 😃 😃 😃
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok.

Egy olyan problémám van,hogy mintha a gépembe újraindúlna valami.
Random,egy másodperces hang és ennyi. Olyasmi mintha a HDD vagy a ventillátor elindulna.
Hiába nézem meg utána a gépházat,semmit nem látok.

Valaki valami ötlet? 😳
0
0
0
0
💬 6
kolbaszkarika avatar
@ackileus8: Energiatakarékosságból leáll a HDD ha éppen nincs használatban. Az enyém is csinálja, gyakran még akkor is ha éppen egy hosszú youtube videót nézek amit már bebufferelt.
0
0
0
0
no avatar
@kolbaszkarika: Most nemrég raktam be SSD-t előtte nem volt ilyen,de akkor megnyudogtam.
Már ha nem árt neki 😃
Köszi a segítséget 😀
0
0
0
0
kolbaszkarika avatar
@ackileus8: Ja, most kapcsolok hogy a youtube nekem is SSD-re bufferel. Mindegy, a lényeg ugyanaz amit leírtam. 😆
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@kolbaszkarika: Tegyétek fel a Hard Disk Sentinel-t. Az ha fut a Windows-al, a HDD-k már nem állnak le.
0
0
0
0
kolbaszkarika avatar
@reszler112233: Engem nem zavar.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@kolbaszkarika: Nekem mennie kell, mert már jártam úgy hogy játék közben állt meg, és emiatt megakadt picit a játék.(Nekem minden game HDD-n van szinte.)
0
0
0
0
MariusTitus avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 2
Puffin avatar
@MariusTitus: Videókártya memóriahibának néz ki így elsőre!
0
0
0
0
MariusTitus avatar
@Puffin: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
Puffin avatar
@MariusTitus: Furmark!
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció