Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólások: 13 402
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Hali nézzétek át hozzám bövűlt a setup😉
0
0
0
0
no avatar
Üdv! Ha van egy i7-6700-as processzorom és veszek mellé egy rx 6600 xt videókártyát, hogy fog működni? Köszönöm előre is a válaszokat!
0
0
0
0
💬 10
MrPAYER avatar
@lakatiby: Szia!

Ez a CPU bottleneck nem egy egyszerű kérdés, nagyon sok más tényező közrejátszik.

Gondolom 1080p kijelződ van. Biztosan lesznek olyan szituációk bizonyos játékokban ahol a CPU nem tudja maximálisan kiszolgálni a kártyát, főleg a sok szereplős online és nagy nyílt világú sztori játékokban ahol sok NPC/AI lehet egy helyen is akár.

Nagyban függ attól, hogy mivel szoktál játszani. Majd fél évtized van a két hardver megjelenése között, ha maradéktalanul szeretnéd élvezni a kártya erejét minden szituációban akkor muszáj lesz cserélni idővel a processzort is.
0
0
0
0
no avatar
@MrPAYER: De ha eddig gyengebb kártyám volt, akkor csak jobb lesz egy kicsit!?
0
0
0
0
Pokman avatar
@lakatiby: Igen, jobb lesz az biztos, csak jobb procival még jobb lenne. De ez a bottleneckes dolog is, mint írták, nem egyszerű kérdés. És igazából fizikai képtelenség hogy olyan géped legyen ahol valami nem okoz bottlenecket, a kérdés csak az hogy mi legyen az, a játékoknál egyértelműen az a cél hogy a videókártya legyen maximálisan kihasználva, míg a RAM és proci nem.
0
0
0
0
MrPAYER avatar
@Pokman: Pontosan.

Játékok esetében a GPU bottleneck a létező legszerencsésebb dolog, mivel 0 negatív hatással bír bármi más működésére. Ezzel a szemben a CPU bottleneck a legrosszabb, mivel azzal sajnos nem lehet mit kezdeni a cseréjén kívűl, ezenfelül pedig játék közben akadozhat a háttérben a zenelejátszó, mások hangja discordon... illetve nagyon csúnya lag spikeok is lehetnek, totál inkozisztens FPS számokkal (egyik másodpercben 130, utána hirtelen 70, utána megint 130) stb.

CPU bottlenecken egyetlen dolog tud segíteni ami nem kerül pénzbe, de viszont az se mindig működik, erősen játékfüggő:

limitálni kell az FPS-t egy olyan értékre ahol már nem jelentkezik a lag spike, de ez teljesen lutri, hogy hol fogja ezt elérni a rendszer, lehet, hogy csak 30 framenél... annak meg értelme nem sok van.
1
0
0
0
visor261 avatar
@MrPAYER: már meg is bántam azt az időt amit arra szántam hogy ide írjak...
nem csak hogy hülyeséget írtál de még kavarod is a dolgokat!
szerintem olvass utána hogy a gpu mi mindent csinál, folytatva azzal hogy hogy kell egy feladatkezelőt használni és hogy hogy lehet optimalizálni egy környezetet és a benne futó programokat, ha már optimalizálás akkor a játlékoknál is van írva róla 1-2 dolog kezdve hogy miért ugrál az a fránya fps(ami ugye nem az egyetlen amit nézni kéne mert a frametime is elég fontos)
0
2
0
0
MrPAYER avatar
@visor261: Elolvastam a hsz-eidet, de mielőtt megírnám a sajátomat szeretném ha elmondanád, hogy mit kevertem és mivel, vagy, hogy pontosan hol osztottam meg dezinformációkat (nem hiányosakat, hogy ne untassam a kérdezőt olyan dolgokkal aminek nincs köze az eredeti kérdéshez, hanem teljesen helytelen állításokat)

Spoiler!
Addig megyek és utána olvasok, hogy mi a szerepe a PC-ben a GPU-nak ahogy javasoltad 🤣
0
0
0
0
visor261 avatar
@Pokman: nagyábból ugyan az mint @MrPAYER-nek annyival kiegészítve hogy nem "fizikai képtelenség" elég venni az írt kombómat és oc/uv el is viszi azt a 6% különbséget, csak ugye fölöleges mint mondtam mert az hogy nem megy mind a 2 100% nem jelenti azt hogy valami rossz.

nem az a cél, hanem hogy legyen egy elvárt teljesítmény nyújtva, ha egy egszerűbb program megy, vagy le van korlátozva pl fix 60fps-re akkor már nem kell állandóan 99%-on pörögnie, van amihez elég 20% hogy működjön.
És ok hogy ha vesz 1TB ram-ot akkor nem lesz kevés memória problémája... mint mondtam igénynek megfelelően kell választani, ha meg valaki nem tudja mi kell neki akkor ne várja el másoktól hogy megmondják mi kell neki, ok hogy adnak segítéget mások de mind az előkészület és végleges döntés az övé kéne legyen...
0
3
0
0
Pokman avatar
@visor261: Akármit csinálsz valami bottleneck mindig lesz, RAM/CPU/GPU/alaplap. Akkor nem lenne bottleneck egyedül ha mindent ki tudnál használni 100%-ra, de az lehetetlen, legyen az proci/RAM/kártya, valami biztos hogy nem fog 100%-on futni.
0
0
0
0
visor261 avatar
@MrPAYER: Alapból a bottleneck-re alapozni bármit hülyeség, nem értem miért nem tudnak maguktól illetve nekik azt mondani hogy youtube:amire kell + config.

Nekem a i5-2500 és r9 270-re azt lehetne mondani hogy tökéletes kombó a thebottlenecker.com szerint, szóval ha cserélnék rajta valamit akkor már bottleneck lenne.
Tehát pl:
TW3-1080
i5-2500 + r9 270 66fps no bottleneck
r5 1400 + r9 270 66fps AMD Ryzen 5 1400 capabilities untapped
i5-2500 + 3060 Ti 66fps NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti remains underutilized
r5 1400 + 3060 Ti 111fps NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti remains underutilized.

1. Hiába lesz bottleneck erősebb hw, nagyobb teljesítmény
2. az a 66fps hülyeség, az online kiszámolók semmit nem érnek
3. ha TW3 helyett CS lenne akkor többet érne a 1400 mint a 3060

Tehát mint mondtam youtube videók adják a leg reálisabb adatot úgy hogy hely+tevékenység függvényében mehet 60-ról 16-ra az fps... ezért kell megnézni egy random online oldalon mint pl: https://store.steampowered.com/ a követelményeket, utána megnézni mi hiányzik nekünk belőle, biztonságért 1-2 videót nézni róluk és meg van mit kell venni. És célszerű középkategóriára menni ha nincs tömve a zseb mert úgyis jön majd ki egy új erősebb amire majd megint cserélni kell.

A bottleneck-et meg engedjük el végre, alapból a kérdés is hiányos mivel nem tudjuk mire kell neki, de lehetett volna azt is mondani hogy jobban mint (az előtte lévő kártya)-val, de ha van pénz akkor inkább vegyél egy új gépet!
0
2
0
0
PoPet avatar
@visor261: Edukáld magad mielőtt beszólsz olyanoknak akik tök valid dolgokat írnak, mert sajnálom, de nekik van igazuk, és még jól le is írták miért szar a CPU bottleneck, ami egy 6700-nál már 3 éve is volt egy középkategóriás kártya mellett, hát még most. Nem feladatkezelőben kell máguskodni, hanem megfelelően válogatni egymáshoz komponenseket, meg elfogadni az adott config határait.

Szimplán gamingre az az optimális, ha a kártya megy százon, más meg nem. Kész, pont, fact, ha tetszik, ha nem így van, és lesz egy csomó cím, ami a 6700-at már megeszi reggelire, és akadni fog valami miatta.

De hogy a kérdésre is válaszoljak, attól függ mi van most a gépben, ha jelentősen régebbi, ami mellett a 6700 alig dolgozik és most dobsz bele egy 6600xt-t, 1 év múlva meg mondjuk platform csere erősebb procira, akkor még jó upgrade path is lehet.
0
0
0
0
nesquik13 avatar
haly procit akarok cserélni és azt szeretném kérdezni ebbe az alap lapba: asrock b450m pro 4-f
a ryzen 9 5900x jó lesz bele?.
0
0
0
0
💬 4
nesquik13 avatar
@Pokman: youtuben azt irtak gyenge a alaplap hozzá.
0
0
0
0
Pokman avatar
@nesquik13: Marhaság. Viszont RAM-od max 3200MHz-n tud futni b450-es alaplapon és igazából a kövi generációs videókártyákhoz lesz gyenge a b450m (meg talán most a 4090-hez), de a procinak mindegy.
0
0
0
0
visor261 avatar
@nesquik13: szeritnem is kevés hozzá a kakaó
b450m pro 4-f max:5800X ha ki is fogod maxra használni és nem akarod hogy a mob visszafogja de a
B550 Pro4(és attól felfelé) már mehet a 5900X is

bár maga a kérdés nem volt kifejve, teljsesen: "jó lesz bele?"
Fizikailag? Igen
El is indul? Igen
Tudom is használni? Igen
Ha nem akarom teljesen kihasználni akkor elég energiát fog biztosítani a mob? Igen
És ha szeretném 100%-ban kihasználni? NEM!

egy astrock 970+fx 8230 kombó mellé berakhatok egy 4090-et? Igen!
Fizikailag? Igen
El is indul? Igen
Tudom is használni? Igen
Ha nem akarom teljesen kihasználni akkor elég lesz hozzá a meglévő rendszer? Igen
És ha szeretném 100%-ban kihasználni? Nem!, ahoz egy erősebb cpu+mob kombó kéne minimum...
mondjon bárki bármit ha egy gpu meghal és helyére erősebb kártyát rakunk akkor nagyobb lesz a teljesítmény, tény hogy a cpu vissza fogja fogni, de a kövi már nem, és aki ennek ellent mond, és azt mondja hogy vegyem meg inkább a belépő-közép kategóriát a csúcs-közép helyett, az szerint a 5900x is hülyeség megvenni most vegyél meg egy 5600x-et és a kövi 8600x/9600x majd ott lesz teljesítményben úgyis szóval "fölösleges most kiadni rá a pénzt", és akkor jön a "de én most akarok valamit nem évek múlva nyúlüreg..."
de a min-max emberek utánajárnak a dolognak és megnézik hogy legolcsóbban melyik cpu+gpu kombó hozza most a legnagyobb eredményt...
0
1
0
0
sokeszter avatar
Hali!

DDR5 gépet szeretnék építeni, és igen, tudom, kérdezgettem itt már pár dolgot ezzel kapcsolatban. Még egy kérdésem lenne, /ezeket sajna nem vágom/ : a B760-as lapba érdemes K-s procit tenni? Csak mert gondoltam húznám kicsit, de ( I7 prociról lenne szó) az csak a Z-s lapokba lehetséges? Bocsi,ha hülye kérdés. Ezt a lapot néztem ki : [LINK] sajna Z-s lapok nekem túl drágák.

és ezt a procit mellé: [LINK] az új procik is elég drágák, azért néztem ezt. Vagy esetleg más I7 proci? Vélemények, tanácsok ? Köszi előre is! ( intel párti vagyok).
0
0
0
0
💬 1
Yezi_ avatar
@sokeszter: 12. gen-t venni manapság nem igazán éri meg. Ha leginkább csak gaming a cél, akkor egy 13600K a legésszerűbb opció, de egyébként ár/teljesítmény arányban jobban járnál egy Ryzen 7000 szériás processzorral. 13600K 130k, de gaming téren egy 7600 is hozza ezt a szintet, potom 95k-ért.
https://i.imgur.com/iR0P0ad.pnghttps://i.imgur.com/CFc9hR3.png
0
0
0
0
Zsoltiv0 avatar
Sziasztok!

Jelenleg egy ASUS P8H61-M LX3 PLUS R2.0 alaplappal rendelkezem egy i7-2600 társaságában.
A kérdésem az lenne hogy milyen processzorra érdemes fejleszteni ha nagyobb teljesítményt szeretnék? Szeretnék hűtést is cserélni, mert ez a gyári Intel fos nem sokat ér. Köszi ha valaki válaszol.
0
0
0
0
💬 1
Pokman avatar
@Zsoltiv0: Hát a procit önmagában semmire, ha proci cserét akarsz akkor kelleni fog neked új alaplap és valószínűleg RAM is.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok,

Jelenleg egy 3600x-et hajtok, de lassan szükséges lenne egy upgrade mert a számítógépem többi része nemrég cserélve lett. (5700xt-->3070, 16gb-->32gb, 1080p-->4k)

Szóval az 5000-es szériát nézegettem, de egy 5600 (mint mainstream proci) nem lenne nagy ugrás.

Megéri a nagyobb típusokat nézni? pl 5700,5800 stb.? Számít a több mag gaming téren manapság?

A válaszokat előre is köszönöm.
0
0
0
0
💬 14
Pokman avatar
@Fasyleroen: A 3070-hez igazán nem kell neked jobb proci a 3600x-nél. Ameddig nem akarsz jobb videókártyát szerintem fölösleges.
0
0
0
0
no avatar
@Pokman: Köszi a gyors választ!

Nem mostanában lesz új, pár hónapja vettem.
0
0
0
0
Pokman avatar
@Fasyleroen: Hát a 3070-hez jobb nem kell, szóval amikor legközelebb veszel videókártyát akkor érdemes egy 5800X3D-vel együtt tenned. Ha az már nem lesz elérhető akkor 5700X, 5800X, 5900X, 5950X procik mind jók a JELENLEGI legjobb kártyákhoz is.
0
0
0
0
no avatar
@Pokman: Értem, köszi.

(jelenleg nem vagyok aktív fogyasztója a CPU/GPU témának, emiatt nem tudom, hogy mi a matek etéren.)
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@Fasyleroen: Milyen felbontáson játszol amúgy?
0
0
0
0
no avatar
@Quadgame94: Natív 4k vagy DLSS. Ez játéktól függ.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@Fasyleroen: Oda VGA kell jobban. 3600 + 3070 v 5700x + 3070 esetében olyan 10-15%-os előrelépés lenne fps-ben. Az nem.olyan sok de ott minden FPS számít.mert.nem.mind1 hogy 52 vagy 60, esetleg 65. Viazont a kártyád az elsődleges "gyenge pont". Én a helyedben vennék egy 5700X-et és majd kártyát cserélsz jövőre. Neked min. 4070 Ti kellene hogy érezd az upgradet.
0
0
0
0
no avatar
@Quadgame94: Ahha, értem.
Videókártya upgrade mostanában nem lesz, de az 5700-at akkor majd beszerzem valami értelmes áron.

Köszi
0
0
0
0
bukta2 avatar
@Fasyleroen: Időtállóbb lenne a több mag ez egyértelmű, viszont mivel 4k-n vagy már így az 5600X is nagy ugrás lenne, mivel több mint 20% IPC növekedés történt a 3XXX-5XXX széria között. Es nagyobb felbontáson a GPU jobban terhelődik, de én akkor is egy 8 magra neveznék be már a helyedben, 8 mag alá én már nem mennék
0
0
0
0
no avatar
@bukta2: Igen, én is a 8 magot nézegettem, a 5800X3D-t. Az 5900/5950-et túlzásnak érezném, nem csinálok semmi olyat ami annyi magot kívánna.

Szerencsére létezik ez a DLSS dolog, és nem kell mindent natív 4k-ban nyomni, ha nem muszáj.
(egyébként véletlenül vettem 4k monitort. 1440p-nek volt hirdetve és nem néztem utána. Csak ha már van, akkor kihasználnám értelmesen.)
0
0
0
0
Pokman avatar
@Fasyleroen: Ahhoz videókártya kell inkább nem proci. Láttam már embereket a te proceszorodhoz egy 7900XT-t rakni és úgy játszani 4k-ban. 5800X3D egyértelműen a legjobb AM4-es proci, de ha spórolni akarsz egy kicsit akkor 5700X/5800X is ugyanúgy megteszi. De sokat nem fog segíteni a proci itt, mint mondtam a kártya a fontos magasabb felbontáson.
0
0
0
0
no avatar
@Pokman: Tudom, hogy kártya (föleg Vram) kell magasabb felbontásra, csak elhaladt az idő a proci felett, amiatt nézegetnék újabbat.
0
0
0
0
Pokman avatar
@Fasyleroen: Hát vehetsz egy 5700X-et de csodát ne várj, olyan 10% teljesítményt kapsz. Szóval például ha eddig 40FPS-ed volt akkor most lesz kb 45, ha 50FPS volt akkor sem fogod elérni 60-at. Ha meg eddig 30 FPS-ed volt akkor még lehet 35-öt se fogod elérni. 4k-ról beszélek most. Mint látod, minnél alacsonnyabb az FPS-ed annál kevesebb növekedést fogsz látni.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@Fasyleroen: 5800X3D vegyed akkor már. Vagy ha nincs lové akkor 5800X
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! Egy tanácsot szeretnék kérni! Melyik processzort ajánlanátok ár/érték arányban?

AMD Ryzen 7 5700X 8-Core 3.4 GHz AM4 (kb. 75 ezer)
AMD Ryzen 7 5800X 8-Core 3.8GHz AM4 (kb. 80 ezer)
AMD Ryzen 5 5600X 6-Core 3.7GHz AM4 (kb. 60 ezer)

Megéri a 20 ezres árkülönbséget? Illetve, hogy ez az alaplap megfelelő lenne ezekhez?
ASUS TUF GAMING B450M-PLUS II

Köszönöm!!
Esetleg privátba is szívesen fogadom a válaszokat, tanácsokat a bacskai@gmail.com email címre! Köszi
0
0
0
0
💬 7
Pokman avatar
@Bachy: Ryzen 7 5700X ezek közül, 5800X alig-alig jobb bár nagyon közel vannak árban, de mindenképp megéri az 5600X helyett. Ha akarsz spórolni és nem számít az a pár % különbség akkor lehet 5700X jobb választás neked. Az alaplap jó, de én inkább egy B550-est vennék ha már veszek. És ne felejts el 3600MHz CL16-os RAM-ot venni, ezekhez az a legjobb.
0
0
0
0
bukta2 avatar
@Bachy: Ez mind attól függ, hogy mi az a felbontás amin játszani fogsz (vagyis egy ,,gepigeny" nevű és játékokkal foglalkozó oldalon gondolom a játék lenne az elsődleges szempont,javíts ki majd ha tévedek.) Tehát ha 1440p akkor mondhatnám az 5600X-et mert én azon vagyok és 1 cím se akasztja ki 1440p-ben, viszont ha fullHD a terv akkor viszont oda jól jönne a plusz kakaó és időtállóbb is a 8 mag, oda inkább énis az 5700X/5800X-et mondanám ahogy a kolega is felettem említi, és 3600mhz, CL16 os ramokat (Crucial márkát csak ajánlani tudom)
Igazából írj inkább egy pénz keretet és ugy könnyebb lenne kimatekozni hogy mi és hogy lenne a legjobb, de ha csak a proci a kérdés és a többi már megvan és csak ezekből kell választani akkor ahogy írtam 5700/800X (8 mag alá én már nem mennék ha most építenék.)
0
0
0
0
no avatar
@bukta2: Köszi a választ. Igazság szerint a fiamnak szeretnénk összeállítani egy jobb konfigot, mint ami most van. Amin tudunk spórolunk, ezt úgy értem, hogy most 16 giga memóriát veszünk, aztán majd bővitjük. Illetve monitort is majd csak jövőre, addig kibírja a régi.
Az ssd és a videókártya már megvan, szóval most első körben alaplap+proci+memória lesz illetve majd egy új táp amikor már összeállt a végleges állapot.
Akkor egy b550-es alaplap(gondolom a márkája mindegy, de akkor mondjuk egy ASUS) R7-5700x és 16 giga 3600mhz memó. Ez most így kb. 35+75+18.
A videókártya xfx radeon rx 580 gts 8gb gdddr5 256 bit - jók lesznek együtt?
0
0
0
0
bukta2 avatar
@Bachy: uha, hát az a videókártya nem valami erős darab (tudom mert olyanom volt) a maga idejében nem volt rosz választás, viszont manapság már azért a nagyon alsó kategóriát súrolja, dehát ha az van akkor nincs mit tenni, igazából ha nincs tervben a közeljövőben nagy beruházás valami komolyabb VGA-ra akkor egy Ryzen 3600 is bőven elegendő lehet ahhoz a videókártyához egy B450-es Lap-al, de ha később tervben van bővítés videókártya fronton akkor viszont mehet ugyan úgy mit mondtunk B550-es lap pl egy MSI B550 Tomahawk és bele a Ryzen 5700X
0
0
0
0
no avatar
@bukta2: Igen, terveben benne van...de akkor már procit nem akarunk újra, ezért gondoltam, hogy most ez a fele meglesz, aztán majd jöhet a videókártya valamikor. Köszönöm
0
0
0
0
Pokman avatar
@Bachy: Úgy igen, jó lesz az a kombó. Alaplapból ajánlom Asus TUF-t amit néztél korábban is csak ne a B450, hanem B550-et. És a proci elég jó (5700X és 5800X is), gyakorlatilag csak egy 4090-et nem lenne képes teljesen kihajtani. Ha jövőre tervezitek a jobb videókártyát akkor a 7900XT ára már nagyon lemenőben lesz.
0
0
0
0
no avatar
@Pokman: Szerintem a 7900XT a fiamnak elég nagy lenne (árban). Nem tudom mennyit megy majd le, de az csak álom egyelőre. Ha majd aktuális lesz, akkor újra kérdezek aztán majd látjuk. Köszi a segítséget!🙏😀
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Ha valaki esetleg tényleg szeretne újjítani, procit vagy mást, annak segítek piaci ár alatt szívesen.
Garanciával ;)
0
0
0
0
💬 9
MC MaRcI avatar
@MaximumGame: Ez mit jelent engem érdekelne
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@MC MaRcI: Hát Árgéphez es Apróhoz képest változó de kedvező árakon.
0
0
0
0
bukta2 avatar
@MaximumGame: Ez még érdekelne engem is, de a jelenlegi széria abszolút hidegen hagy, sem az RTX -ek sem az új RX-ek nem mozgatnak meg... szóval így felejtős, hacsak nem 90%-os áron aluli árakat tudsz :D 😅
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@bukta2: Nem 90% hanem ingyen minden!!! 🤣
Piaci ár alatt 5% kb van hogy dragabb terméknél még több 10%
0
1
0
0
reszler112233 avatar
@MaximumGame: Mennyivel a piaci ár alatt? Spoiler!
Mondjuk nem tervezem fejleszteni a gépem mert elég erős, de azért érdekelne, írom ezt úgy hogy én nettó árakat nézem, mert van lehetőségem visszaigényelni az áfát a dolgokról.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@reszler112233: Hát áfa alatti ár mindig jobb lesz 😀
Garanciás termékek nem lopottak hogy fél áron legyen 🤣
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
@MaximumGame: Külföldi garis?
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@MC MaRcI: Rajtam keresztül intézendő külföldi.
De ha nem te intezed akkor mind1
0
0
0
0
Pokman avatar
@MaximumGame: Egy 5800X3D-t kb milyen árban?
0
0
0
0
sokeszter avatar
Hali, ehhez az alaplaphoz melyik i7-es procit ajánlanátok? [LINK] Vagy egy másik alaplaphoz melyik procit? Köszi :)
0
0
0
0
💬 4
Quadgame94 avatar
@sokeszter: Túlárazottak nagyon.
Ezeket ajánlom: i3-13100F, i5-12600KF

Én nyugodt szívvel.mást nem.ajánlok.
0
0
0
0
sokeszter avatar
@Quadgame94: Köszi szépen a választ. Nem most venném a procit, később. Csak lemegy az ára remélem. I5-öt én is néztem.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@sokeszter: Intel nem AMD. Drága nekik a gyártás. Jön a 14000 széria és a 13400F vagy 13600KF lejjebb mennek majd. Ha még nincs meg a lap, akkor ne vegyél Intelt.
0
0
2
0
PoPet avatar
@Quadgame94: +1
Én is már korábban is ajánlottam neki AMD configot. Ár/értékben sokkal jobb, ha AM5-öt vesz akkor futureproof is.
1
0
0
0
Gerdzso avatar
Sziasztok!

RTX3060 kártyához milyen processzort ajánlatok?

Jelenleg DDR4 32gb ram és egy 9400f proci van a gépben 600-as táppal.

Esetleg egy 5800x vagy 5700x?

Mivel alaplapot is cserélnem kell így a büdzsé limitált. Nagyon max 150k-t szánnék rá.

Előre is köszi!
0
0
0
0
💬 2
PoPet avatar
@Gerdzso: Tessék, spóroltam is neked, mert akkor a keret kártyástul 260 körül lehet, és még csak nem is egy 90k-s kártyát veszel meg 120-ért, ami már most kezd elfogyni, hanem egy annál 25-30%-al jobbat ami még évekig kiszolgál:

Ryzen 5 5600 - 50k vagy AMD Ryzen 7 5700X 76k
ASRock B450 Steel Legend - 36k
6700 XT - 138k
0
0
0
0
Gerdzso avatar
@PoPet: Köszi a választ. A kártya már megvan kb 2 éve. Így azt nem cserélném le. A többinek utánanézek :)
0
0
0
0
sokeszter avatar
Hali, jelenlegi gépembe szeretnék procit cserélni, egy i7-re. Már csak használtan tudok beszerezni. Hol tudnék megbízható helyen szerezni/venni egyet? Vennék egy videokarit is a gépembe, milyet lenne érdemes ehhez az i7-es mellé? Előre is köszi!
0
0
0
0
💬 2
zsolo avatar
@sokeszter: Hardverapró, de csak olyantól vegyél akinek sok pozitív, és vagy nagyon kevés, vagy nincs is negatív értékelése!
0
0
0
0
DaniT avatar
A jelenlegi setupomra milyen procit tudtok ajánlani?
Processzor: Intel Core i3-10100F 3.6GHz
Memória: 2x8GB DDR4 Kingston HyperX Fury Black CL16 (2666MHz)
Videókártya: Sapphire Radeon RX 6600 8GB PULSE
Op. rendszer: Windows 10 PRO
Alaplap: ASUS TUF GAMING B460M-PLUS
Tároló eszköz: M.2: Samsung 980 1TB HDD: TOSHIBA DT01ACA100 (1TB/1024GB) SSD: Kingston A400 120GB
Tápegység: Evga 650BR 650W

Egy I5 10400F már elbírná a 6600-at? Vagy hogyan lenne ezt érdemes csinálni? komplett félconfig csere? Árban 40K körül lenne aktuális (Procit tekintve), akár használtan. (Multiplayer gamekben van egy "kis" bottleneck és eléggé droppol pl Hell Let Loose, Bf5, Tarkov, singleplayer gamekkel nem volt gond, Ac Valhalla is lazán fut Very highon)
0
0
0
0
💬 7
MC MaRcI avatar
@DaniT: I5 10400f már simán elbirja
1
0
0
0
DaniT avatar
@MC MaRcI: Köszönöm! Lehet az lesz, ahogy néztem videókban RX 6600 XT-t is elbírja
Valszeg a procim lesz a gond, mert amikor bedroppol akkor a cpu usage felmegy elég rendesen a gpu meg le
0
0
0
0
PoPet avatar
@DaniT: A 10400 jó lesz, sajnos manapság ezek az i3-ok eléggé lehúzás kategóriába esnek imo, mikor az AMD ugyan annyiért már sokkal gyorsabb 6/12-es procit ad (5000-es széria pl, de mondjuk még ha csak 3600 ketyegne a gépedben, most akkor sem kéne cserén gondolkodni).
1
0
0
0
DaniT avatar
@PoPet: Igen, csak amikor vettem akkor összeírtam az árakat, és ez volt a legjobb árban, (újonnan) csak akkor még nem számítottam rá, hogy ekkora GPU upgradet csinálok :D Azért 95+%-al erősebb mint az 570-em volt.
Egyébként így utólag egy Ryzennel jobban jártam volna, de most meg sokkal többe jönne ki mint egy 10400F, mert akkor a fél konfigot cserélhetném le. Elvileg 10400F mellett elmegy egy 3060 is tehát nem kéne gondot okoznia egy 6600 mellett, legalábbis amiket találtam videókat azok alapján.
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
@DaniT: 6600 meg a 3060 kB egy kategória
I5 10400f-hez Sztem 3080 ig minden fajta kártyát tehetsz mellé
Főleg ha esetleg jobb kártyával 2kba játszanal
1
0
0
0
DaniT avatar
@MC MaRcI: Végül I7 10700f lesz, mert az hatalmas előre lépés lesz ehhez képest, és nem annyira vészesen sokkal több mint az I5 és az már 8/16-os
A tápnak el kell bírnia ugye?
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
@DaniT: Na hát mellé meg tehetsz kB bármilyen kártyát
El fogja bírni
1
0
0
0
Viktorinho avatar
Helló mindenki. Ryzen 5 5600 alá Msi Mag B550 Tomahawk jó választás még? 5600x néztem,de nem hiszem,hogy megéri az a +40 euró felár érte. Na meg ilyen ramok G.Skill RipJaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz CL16 (F4-3600C16D-32GVKC) ? Válaszokat köszöntem.
0
0
0
0
💬 7
PoPet avatar
@Viktorinho: Szerintem még mindig tökéletes kombó a középkategóriában. Az X meg tényleg nem éri meg a felárat.
RAM terén valószínű jó amit írtál, de ha 100%-ra akarsz menni, akkor nézz szét az MSI oldalán az alaplap QVL-jén és azok közül válogass.
0
0
0
0
Viktorinho avatar
@PoPet: Memória gyártó oldala szerint jó az alaplaphoz,fordítva viszont nem találtam meg,bár február óta nem volt frissítve a lista.
0
0
0
0
PoPet avatar
@Viktorinho: Többnyire már minden ramot megeszik az 5th genes ryzen, már nem olyan válogatósak mint az első, második generáció, szóval szerintem jó lehet.
0
0
0
0
Viktorinho avatar
@PoPet: Hát majd kiderül,sajna ramot most nem tudom meg venni,így vagy megy majd a mostani 2400-asokkal,vagy várok kövi fizuig és veszek minednt egyszerre.
0
0
0
0
PoPet avatar
@Viktorinho: Ramot fél perc cserélni bármikor igazából, én is inkább erősebb kártyát veszek most, mint új ramokat.
0
0
0
0
Viktorinho avatar
@PoPet: Meg rendelem én is egyenlőre ramok nélkül. Max kicsit vissza lesz fogva a 2400mhz-el. De jövő hónapban rendelek rendeset,meg proci hűtőt am4-re,addig meg marad az is a gyári,mert szerintem am3 nem megy rá.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@PoPet: Amúgy egy jó ram, 5-10% fps is hozhat.
0
0
0
0
GodSie avatar
Sziasztok! :3 megnéznétek a gépem? És szerintetek milyen proci upgrade lenne jó?
0
0
0
0
💬 11
zsolo avatar
@GodSie: Mennyi lenne rá a kereted? Elég drágák az Intel procik! Egy Intel Core i5-12600K elég lenne kb...de az is 100k :D
0
0
0
0
GodSie avatar
@zsolo: Elsőre i7 12700K-ra gondoltam :)
0
0
0
0
zsolo avatar
@GodSie: Ha van rá lóvéd akkor hajrá :D
0
0
0
0
GodSie avatar
@zsolo: Nem tudom mennyit hozna fpsben , mert csomó teszt alapján kb semennyit :D
csak ha véletlen streamelnék akkor jobb lenne az i7
0
0
0
0
zsolo avatar
@GodSie: De proci limited így nem lenne azért, bár ez a gép sztem sok 1080p-re, 1440p-re ajánlott inkább!
0
0
0
0
GodSie avatar
@zsolo: Most sincs limitem mert 2k 144hzn használom :) I5 12400f bőven kihajt egy rtx 3080at :)
0
0
0
0
xCube avatar
@GodSie: Akkor miért akarod lecserélni?

Szerintem várj még vele, ugyan csak hat szálat kezel, de elég jó az IPC teljesítménye.
0
0
0
0
GodSie avatar
@xCube: Streamelés miatt gondoltam rá csak :) Ott jobban jön a több mag/szál :D
0
0
0
0
xCube avatar
@GodSie: Akkor nyugodtan menj rá az i7-12700K -ra. Ha most megléped a cserét jóval később kell majd újra hozzányúlnod a rendszerhez. A következő lépcső egy új VGA lesz, de ott sem kell majd visszafognod magad.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@GodSie: Próbáld ki, hogy valami stream kompatibilis beállítással megpróbálsz streamet indítani, mert hát igazából a videókártyáról streamelnek az emberek, az elvégzi a dolgot a procinak csak a videó kiküldésével kell megbirkózni, de szerintem ezzel semmi gondja se lenne úgy, hogy neked is jó marad a játék.
0
0
0
0
GodSie avatar
@Andor1997: Oh igen , láttam OBS-ben nv stream lehetőséget :)
1
0
0
0
Gojocica avatar
Használt piacot nézve melyik processzort éri meg megvenni intel/amd oldalon?
0
0
0
0
💬 8
xCube avatar
@Gojocica: Attól függ, hogy mire kell a processzor, mik az elvárásaid.
0
0
0
0
xCube avatar
@Gojocica: A legújabb címekhez? Windows 11 kompatibilitás kitétel?
0
0
0
0
Gojocica avatar
@xCube: Windows 11 talán legújabb játékcímeknél max a farming simulator meg jövőre megjelenő assetto corsa 2
0
0
0
0
xCube avatar
@Gojocica: Van már platformod, amit bővítenél vagy eleve használt rendszerben gondolkodsz?
0
0
0
0
Gojocica avatar
@xCube: szűkös keretben vagyok ezért gondolkozok a használt piacba
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@Gojocica: Ryzen 5 3600 sztem nagyon jó vétel használtan. De 5500 is. Ezek alá az a baj felesleges menni már. 3200 meg 2600 sajnos nem a legjobbak.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Gojocica: 3000-es vagy 5000-es szériás Ryzeneket viszonylag jó alaplapokkal lehet már kapni használtan, nyilván a keret nagy kérdés, de igazából azt meg te meg tudod nézni.
0
0
0
0
migist2 avatar
Sziasztok valaki találkozott már olyan problémával hogy a ryzen master nem engedi az R5 3600 overclockhoz nyúlni azt írja hogy ki van kapcsolva

Ezt írja magyarra fordítva

a processzor nem támogatja a túlhúzási funkciót, így csak az aktuális nézet látható, és nem fog tudni váltani más profilokra

[LINK]

[LINK]
0
0
0
0
💬 8
zsolo avatar
@migist2: Szerintem esélyes, hogy az alaplap miatt lehet...A520-as lap nem tuningra való, szerintem felejstd el mielőtt baj lesz,+ gyári hűtővel meg pláne!
0
0
0
0
migist2 avatar
@zsolo: Hűtő nem gyári hanem Be quiet pure rock

Lehet a lap a hibás
0
0
0
0
zsolo avatar
@migist2: Akkor írd át mert nem az van írva 😄 de a lapod viszont gyenge hozzá, lapot kellene hozzá cserélni akkor
0
0
0
0
Bronson avatar
@migist2: A lapnak semmi baja, 2400-as ram + A520 lap nem egy tuning kombo... ha ugy erzed nem eleg a proci, vegyel egy B450/B550 lapot hasznaltan + 3600as ramot. a 2x8gb +1x4gb ram kombinacio konkret a legroszabb ryzen ala, mert nem eleg hogy lassu, meg a dual channell is kilove, a ryzenek pedig alapbol erzekenyek a memoria kofiguraciora.
0
0
0
0
migist2 avatar
@Bronson: Én is úgy értettem hogy a lap a hibás hogy nem tuning lap Ramból pedig csak 2×8 került be a dual channell miatt

teljesítménnyel meg vagyok elégedve az i3 után nekem érezhető a változás
0
0
0
0
zsolo avatar
@migist2: Ha tudod akkor esetleg még cseréld le a ramokat is majd legalább 3200Hz-re, az is javítana még a teljesítményen!
0
0
0
0
zsolo avatar
@migist2: Ha tudod akkor esetleg még cseréld le a ramokat is majd legalább 3200Hz-re, az is javítana még a teljesítményen!
0
0
0
0
migist2 avatar
@zsolo: Tervbe vannak a ram cserék mindenképp 3000+ ramok lesznek
0
0
0
0
Omis avatar
:) én most bővítettem Ryzen 5 3500X től -Ryzen 9 3900X re (föld és világűr különbség van)de nem csoda.

[LINK]
0
0
0
0
migist2 avatar
Rendeltem. R5 3600 és hozzá lapot

Nagy előre lépés várható a következő ről váltók csak játékra kell

Jelenleg. I3 9100f. A VGA maradt rx 5600 xt és továbbá vagy mi lenne a jobb hozzá 2×8 GB RAM vagy 2×8 GB + 1×4 GB

A 16 GB RAM meg van csak tudok olcsón. 4 GB ott van értelme meg venni
0
0
0
0
zsolo avatar
Na Húsvét alkalmával rendeltem egy Ryzen 5600-at, remélem hozza az elvárásokat! :D Kiváncsi leszek mennyivel tud többet majd mint a 3600...
0
0
0
0
💬 2
migist2 avatar
@zsolo: Én most váltók amd re. Azon belül. R5 3600 ra te milyen hűtővel használtad ?
0
0
0
0
zsolo avatar
@migist2: Adatlapomon is ott van,de leírom ide is akkor 😄 Cooler Master 212 RGB Black Edition, de van ugyan ilyen is RGB nélkül!
0
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
Helló, egy kérdésem lenne hozzátok. Van egy R5 2600X processzorom, és gondolkodtam, hogy le cserélném egy R5 5600-osra. Alaplapom egy B450 Tomahawk, ami egy BIOS update után támogatná az 5. gen procit. GPU az egy 5700XT, és 1440p-n játszom. A kérdés az lenne, hogy megérné az upgrade? Több helyen azt olvastam eszrevehető különbség lenne, de nem tudom ha igaz vagy sem. Előre is köszönöm! 😊
0
0
0
0
spleenszuru avatar
Sziasztok! Elég régóta szemezek a Ryzen 5 5600x proceszorral, ill. köré egy platformmal. Viszont látom, szeptember körül megjelenik a 7000 széria. Érdemes lehet megvárni? Szerintetek árban mekkora ugrás lesz majd egy pl. Ryzen 5 7600x?
Tekintve, hogy a gépem kb. 15 éves már, hatalmas ugrás lenne az 5600x platform is.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
Egy i7-4770-ről váltanék egy i5-12400F-re vagy egy ryzen 5600G/X-re.
Videókártya egy 1660Ti.
Árban max 10k +- a különbség,szerintetek melyik érné meg?
0
0
0
0
💬 2
zelcsi avatar
@villam viking: Amelyik olcsóbb!
0
0
0
0
no avatar
@villam viking: Törölt hozzászólás
0
2
0
0
zelcsi avatar
Teljesen mindegy játékra hogy Ryzen 5600x-et vagy az Intel i5-12400F-et használná! Nincs köztük különbség! Még egy csúcs vga-val sem! ;)

0
0
0
0
TeKaZ3 avatar
Üdv üdv!

Ha minden igaz nemsokára CPU váltás történik.
Segítségetekre lenne szükségem, mégpedig:
Ryzen 7 5800X avagy Ryzen 9 5900X? Árbéli különbség a kettő között 37ezer forint.
Viszont 'feleslegesen' nem adnék ki többet ha elenyésző a különbség teljesítményben.
Mellette egy GTX 1080 8GB duruzsolna még egy darabig (annyit tudok hogy mindkét processzorral lenne kis bottleneck)
Illetve mellé egy NZXT Kraken X63-as hűtőt tervezek, sajnos kevés dolgot találtam erről, de ha minden igaz ennek jónak kell lennie, nem?

Előre is köszönöm!
0
0
0
0
💬 7
zsolo avatar
@TeKaZ3: Bőven elég az 5800X játszani,de még az 5600X is nagyon jó választás, 5900X szerintem inkább már munkára van jobban tervezve! Hűtőt nem tudom mennyire jó hozzá...de gondolom azzal sem lenne baj, majd aki jobban ért hozzá segít! :D
0
0
0
0
TeKaZ3 avatar
@zsolo: Néztem az 5600X-et is, de úgy voltam vele hogy akkor egy kicsit biztosabbra megyek :D Viszont az 5900X-ben nem voltam már ennyire bizonyos. Köszönöm szépen a választ!
Hűtést meg nézegettem Reddit posztokat, elviekben kordában tudja tartani a hőfokokat.
0
0
0
0
KrisztianRikardo avatar
@TeKaZ3: Ajánlom hozzá a 1080 mellé a rysen 7 5800x-et de viszont nekem egy rtx 3060 ti mellett van egy ryen 5 5600x és naggyon jo proci torony hűtővel 50 60 fok közt mozog és szépen viszi a játékokat.
0
0
0
0
TeKaZ3 avatar
@KrisztianRikardo: Wow, van erő bőven akkor az 5600X-ben 😮 De kicsit biztosabbra megyek, 5800X lesz a befutó az esetemben, amit meg megspórolok rajta abból lesz egy új táp is :D Köszi az infót és a választ!
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
@TeKaZ3: Bár már régi a kérdés
I3 12100f-től felfelé ma majdnem mindegy milyen proci veszel
Főleg ha későbbiekben 2k-4k a cél
Egy i5-el vagy ryzen5-el biztos nem lösz már mellé
0
0
0
0
TeKaZ3 avatar
@MC MaRcI: Köszönöm az infót azért! :D
Végül egy Ryzen 7 5800X lett a választás. Bőven elegendő lesz egyenlőre.
Most még egy GTX 1080 dolgozik mellette, de idővel az is cserés lesz.
0
0
0
0
Core2 avatar
Üdv mindenkinek!
Szerintetek melyik a legerősebb proci amit beszerelhetnék az alaplapomba? (Intel 8. vagy 9. Gen)
0
0
0
0
💬 5
Puffin avatar
@Core2: Egy 9900K gond nélkül.
0
0
0
0
Core2 avatar
@Puffin: És gondolod, hogy lenne lényeges változás a 8700-hoz képest? Tesztek alapján 8-10 fps csak a külömbség a két proci között. Ha valóban csak ekkora a külömbség akkor nem nagyon éri meg lecserélni a 8700-ast.
0
0
0
0
Puffin avatar
@Core2: Kinek mi éri meg. Én 9700-at cseréltem 9900-ra. Gondoltam kimaxolom amit tud a lap. Azt nem akartam cserélni egyenlőre.
Nálad mégiscsak az +2mag lenne. Mondjuk attól is függ mennyibe kerülne a csere.
0
0
0
0
Core2 avatar
@Puffin: Hát egy i9-9900k itt 440 chf, olyan 400 euró. Nem olcsó azért a pár fps-ért szerintem...
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@Core2: 9900K-t kb kötelező húzni és ha így nézzük plusz a 8700-at eladod és nek sokat kell rápótolnod akkor miért ne? Főleg hogy FHD-ba nyomod. Ott biztos 15%-al gyorsabb lenne a 9900K 5.0 GHz OC-val.
0
0
0
0
Puffin avatar
Aki proci vásárláson gondolkodik!
[LINK]
0
0
0
0
💬 1
FoLey avatar
@Puffin: Akkor a harmadik generáció Ryzenre is vonatkozik. Lapom sajnos csak addig van támogatva.
0
0
0
0
showtekk avatar
Sziasztok!

Gep ujitas elott allok egy 8700k-t cserelnek, 1440p 165Hz a cel es foleg az uj battlefiel 2042-vel jatszanek. (Battlefield V alatt mar kevesnek ereztem a 8700k-t, sokszor porgott 90%on es majdnem a 90fokot is elerte pedig rendben van a hutes, nem akarom, hogy az ujnal is ez legyen)

Nezegettem, hogy az 5600x es 5800x kozott nincs tul nagy kulonbseg fps teren, viszont 30-40ezerrel is dragabb az utobbi. Kerdes a jovore nezve (legalabb 3-4evre tervezek) megeri a +2mag? (Illetve jelenleg is 6magos procim van ezert is hajlok inkabb az 5800x fele) Intel oldalrol a 12600k-t neztem de ott meg az alaplap ami jelentoesen felaras es meg nem is kaphato. (Bar annyira nem sietek azert)

Ti melyiket ajanlanatok es miert? :)
0
0
0
0
💬 15
Puffin avatar
@showtekk: Ha annyira nem sürgős akkor jövő év elején jönnek az új AMD procik is elvileg. Lehet érdemes várni.
0
0
0
0
showtekk avatar
@Puffin: De ha jol tudom ha AMD vonalon maradok akkor a refresh procik belemennek a mostani B550-es x570-es lapba is nem? Mert legrosszabb esetben ha valoban annyival jobb lesz es arban is oke lehet max cserelek akkor. Azabaj ezzel a varakozassal, hogy igy is nyar ota halogatom az uj intel procik miatt az ujitast es foleg amivel a legtobbet jatszottam (BFV) meg amivel a legtobbet jatszani fogok most november kozepetol (Bf2042) ott mar rendesen erzem hogy keves a mostani. Nem biztos, hogy akarnek honapokat varni azert, hogy 5-10%al jobb procit vegyek amik lehet dragabbak is es jatekban felse tunik a kulonbseg. Igazabol jelenleg azt nem tudom eldonteni, hogy 5600x vagy 5800x legyen. Jelenlegi tesztek alapjan szinte nincs kulonbseg a ketto kozott viszont arban 30-40k. Ugyanakkor ahogy elobb is irtam, kerdes, hogy a jovore nezve vajon jobb befektetes e a 8magos 5800x.
0
0
0
0
Puffin avatar
@showtekk: Jelenleg a 12600k és az 5800x közül az AMD-t venném. A 8/16 jól jön sok esetben.
Esetleg alternatíva a 9900(k) ha nem akarsz lapot is cserélni. :D Én is arra váltottam.
0
0
0
0
showtekk avatar
@Puffin: Akkor szerinted is hiaba, hogy most hasonlo a teljesitmenyuk, jovore nezve azert az 5800x a jobb dontes meg ennyivel dragabban is mint az 5600? Abszolut az 5800x fele hajlok am, megneztem a 12600k-t nem sokkal olcsobb, cserebe viszont a lap valami 90ezertol indul szoval total ertelmetlen szamomra. :D

Egyebkent a lapcsere nem gond, altalaban 3evente (gari lejarat elott) szoktam lecserelni a teljes pakkot: alaplap+proci+huto :) meg igy akkor esetlegesen a refresh ryzenen is gondolkozhatok a jovoben :)
0
0
0
0
Puffin avatar
@showtekk: A BF-ek mindig is igényelték a több magot. Szerintem a jövőre nézve mindenképp jobb az 5800.
Spoiler!
Hardveraprós kollegáknál olcsóbban hozzá lehet jutni mint bolti áron. 😁
0
0
0
0
showtekk avatar
@Puffin: Spoiler!
2014 ota mindent hardverapron veszek!😁


Köszi a segitséget, akkor 5800x lesz! :)
0
0
0
0
zsolo avatar
@showtekk: BF-hez inkább 5800X, nagy pályák+128 player miatt nem árt! :D
0
0
0
0
showtekk avatar
@zsolo: Az lesz, eldöntetett! 😁 Annyiból nem kicsit furcsa, hogy életem első AMD processzora lesz, soha életemben nem volt még Intelen kivül más processzorom:D Kezdve egy Intel core2duo 8400al asszem csak intel vonalon mozogtamm de eljött az idő a váltásra 😃
0
0
0
0
zsolo avatar
@showtekk: Nekem meg Intel nem volt még soha!😄
0
0
0
0
showtekk avatar
@zsolo: Akkor most csatlakozom az AMD oldalhoz! 😁
0
0
0
0
zsolo avatar
@showtekk: Rosszul nem jársz vele!
1
0
0
0
FoLey avatar
@showtekk: Ha már AMD 5800X-et veszel akkor legjobb ha 4000+Mhz ramod legyen mellé. Plussz teljesítmény miatt.
Meg tudsz finomhangolni a biosban is tuning,alulfeszelés és még sorolhatnám.
0
0
1
0
showtekk avatar
@FoLey: Igen tudom, hogy szereti a ryzen a magas órajelu ramot, keretből azért nem akarok kicsúszni és jó 4000-es ramok már elég drágák. Egy Crucial ballistix 16gb (2x8gb) ddr4 3600mhz c16 lesz a befuto vegul. Elvileg ezt akar 3800-4000 kore is lehet huzni, bar ebben nem vagyok biztos. :) Mondjuk ha van hasonlo arban mas javaslatod ami jobb ennel azt megköszönöm! 😁
0
0
0
0
bukta2 avatar
@showtekk: 3800 at bírja nyugodt szívvel a 4000 et nem tudom, magasabb időzítéssel sztem az sem probléma neki.
0
0
1
0
FoLey avatar
@showtekk: Cibálhatod nyugodtan azt a órajelet 4000Mhz-re és CL16 időzítésre is vagy ha sikerül akkor CL14-re. Amúgy is Crucial jó ram és jól húzható.
Esetleg Ryzen Calculator segítség számodra.
0
0
1
0
no avatar
Sziasztok!
Egy kis jótanáncs kellene. RX 470 4Gb VGA - hoz milyen FM2 foglalatú procit érdemes venni, hogy szinkronban fussanak?
Előre is köszönöm!
0
0
0
0
no avatar
Hali! Vacilálok az újításon, és két processzor között dilemmázok.
Az egyik egy Ryzen 5 5600X, a másik egy Ryzen 7 3800x.
Elsősorban játékokra kellene, streamelni nagyon-nagyon ritkán szoktam "unalomból"...
Nézegettem benchmark pontszámokat, és fps teszt videókat is, és az 5600x jobban teljesít, nem is vitatom miért.
A kérdésem az lenne, hogy ti melyiket választanátok a helyemben, mert Én úgy gondolom, hogy a jövőben, ahogyan nőnek majd a gépigények, azért mégis csak hasznosabb lenne az a plusz pár mag és szál? Vagy engedjem el ezt a gondolatot, mert a feljettebb technológia kevesebb maggal majd behozza ezt a fajta lemaradást?
0
0
0
0
💬 8
bukta2 avatar
@Fluxika: Én a -2 mag ellenére is az 5600X-re szavazok mivel 20% IPC növekedést hoztak az 5000-es Ryzenek a 3000-ekhez képest, ami nem elhanyagolandó! De sztem egyikkel sem jársz rosszul, bár amilyen áron megy mostanság az 5600X :/ hát nemtudom magyarba az árazásokat de németbe +60€ és 5800X-et kap az ember.
0
0
0
0
MentaStrike avatar
@bukta2: Hallod, annyit villogsz Németországgal (Jogosan, nem vitatom!), hogy lassan tőled rendelek :D
0
0
0
0
bukta2 avatar
@MentaStrike: Nem villogok, csak mivel kb régebb óta élek itt mint magyarba így az itteni árakat nézem. ,,Villogsz" hmm, ez jó volt... :)
0
0
0
0
MentaStrike avatar
@bukta2: Azé remélem nincs harag :D
0
1
0
0
bukta2 avatar
@MentaStrike: Hát, ettől kevesebbért is öltem már embert , de ezt neked elengedem egye fene 😁
0
0
0
0
Bronson avatar
@Fluxika: Ha foleg jatekra lesz, akkor mindenkepp az 5600X!
2
0
0
0
no avatar
Helló. Nem nagyon értek még ezekhez a dolgokhoz. Az lenne a kérdésem, hogy egy Dell xps 8900 alaplaphoz milyen procit ajánlotok? Most egy i5-6400 van benne és majd szeretnék erősebb procit belerakni
0
0
0
0
💬 6
no avatar
@Pollak: [LINK] alapján Skylake az ami belemegy, de abból i7 is...
0
0
0
0
no avatar
@Pollak: Intel 6xxx, valamint BIOS frissítés után Intel 7xxx generációs procikat tud fogadni a lap. Ha mindenképpen ennél a gépnél szeretnél maradni akkor azt ajánlom, hogy 6700. Ezzel a procival még gyárilag is szerelik az XPS 8900-at, így nagyobb az esélye hogy azzal még megbirkózik a lap.

Nem tudom mire használod a gépet elsősorban, de talán érdemesebb lenne egy modernebb rendszer mellett elgondolkodni, ami nem előre összeállított konfiguráció.
0
0
0
0
no avatar
@LordSzalko: Köszönöm a választ! Egy i7 9700k-t néztem, de akkor gondolom új alaplap is kellene hozzá
0
0
0
0
no avatar
@LordSzalko: játékra használom és ezért szeretném fejleszteni
0
0
0
0
no avatar
@LordSzalko: új vagyok még ebben és ezért nem raktam össze magamnak egy konfigot még. Nem tudom melyik alkatrészhez mi lenne a jó
0
0
0
0
no avatar
@Pollak: Más is szívesen összeválogat neked egy komplett gépet, ha megadod neki hogy mekkora keretből nézelődjön, nem kell értened hozzá feltétlenül. A kinézett processzort sajnos nem fogod tudni működésre bírni a jelenlegi konfigurációddal.
0
0
0
0
Default avatar
100-150ezer körül milyen procit érdemes most venni?
0
0
0
0
💬 6
bassus16 avatar
@Default: i7 - 10700/10700k
i9 - 10850k
i9 - 10900/10900F

Ryzen 5 5600X
Ryzen 9 3900X

Nézd meg melyik, hogy teljesít ezek közül játékok alatt vagy amire te használod és válaszd ki a számodra megfelelőt.
0
0
0
0
no avatar
@Default: Mire használnád? Nagy általánosságban egyébként Ryzen 7 5800X. Ebben a kategóriában másnak jelenleg nincs túl sok értelme ekkora keret mellett.
0
0
0
0
Default avatar
@LordSzalko: Csak játék, semmi munka.
Igazából 300k a keret, procit, lap, ramra.
0
0
0
0
no avatar
@Default: Ryzen alá olcsóbb a minőségi lap, szóval én azzal számolnék. B550 Tomahawk-ot aláraksz és az egy kellően erős alapnak számít, utóbbi kettő megvan ~200k-ból, a maradékból pedig vígan kijön 32GB RAM is akár, meg egyéb cuccok amire szükséged lehet.
0
0
0
0
Default avatar
@LordSzalko: Köszönöm a közreműködést, ryzenen nem gondolkodtam de nézek majd teszteket ha hazaértem.
0
0
0
0
DDarkness avatar
Amit fél napja vettem 110 ezerért 10700k most hogy lehet 71 ezer ft? Ilyen a mesében sincs, hogy a jelenlegi generáció második legjobbját csak úgy 40k-val csökkentik. Márpedig 4 boltot is találtam ahol ez van.
0
0
0
0
💬 4
Scorn Face avatar
@DDarkness: Mindenhol fenntartják az árváltoztatás jogát. Pláne a műszaki boltok, igazából nem is kell meglepődni ezen. Teljesítsen az elvárásaidnak megfelelően a vásárolt processzor, a többi nem számít.
0
0
0
0
no avatar
@DDarkness: Ha annyira zavar akkor ott az elállás joga, aztán megveszed máshol újra csak olcsóbban 😜
0
0
0
0
V1VOnX avatar
@DDarkness: Mondjuk a granddigital-ról nem tudok semmit, de nem bíznék bennük. A Notebook-t meg hagyjuk, rámegyek az árukeresős linkre erre továbbít erre a linkre a termék helyett 😂 : [LINK]
0
0
0
0
no avatar
Megéri lecserélni egy i5 4460-t egy i5 10400F CPU-ra?
0
0
0
0
💬 1
tothricsi95 avatar
@Gamerjoco93: Nyilván, ég és föld a különbség a kettő chip között.
0
0
0
0
TeKaZ3 avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 2
carl18x avatar
@TeKaZ3: Üdv! 😀 A jelenlegi árak mellet egész biztosan a 3800X-et venném, a 6 magos 3600X nem ér meg 97E forintot.
A 8 mag miatt sokkal időtállóbb lenne a géped.
3800X mellé elég egy B450 Homahawk is, de beépités előtt rakd fel a legújabb biost.
0
0
0
0
ppista avatar
@TeKaZ3: Helló!! 3800X-et venném meg mert az időtállóbb lenne a gépeg a 8 mag miatt.
3800x mellé alaplapnak MSI B550 TOMAHAWK MAX-ot venném inkább,de a legújabb biost ne felejtsd el felrakni.
0
0
0
0
zsolo avatar
Úr Isten,fel néztem pcx-re kíváncsiságból, hogy milyen árak vannak, és majdnem leesett az állam amikor megláttam, hogy a Ryzen 3600 90ezer Ft, én meg 60ért vettem, mi a....😆
0
0
0
0
💬 14
Scorn Face avatar
@zsolo: Kell az otthoni karácsonyi ajándékokra a pénz, ezért a házszámot is hozzá adták.
Spoiler!
Én ha egyszer megveszek egy alkatrészt és beszerelem a gépbe, akkor utána nem szoktam nézegetni, hogy mennyi az annyi...
0
0
0
0
no avatar
@Scorn Face: A jó öreg PCX, nem tudom mire föl van oda értük annyi ember, a tesztjeiket szerintem nagyon félvállról veszik szóval alapozni nem igen lehet rájuk, árakban sem olyan kiemelkedőek 😃 A spoiler meg true.
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
@LordSzalko: Miért pcx-en nem csak vásárolni lehet?? Soha nem néztem van e ott más is a bolton kívül 😀
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@Warlordcommander:
Soha nem néztem van e ott más is a bolton kívül

Jobb is...
0
0
0
0
zsolo avatar
@Scorn Face: Én megszoktam nézni, hogy milyen árak vannak! Sorry!
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@zsolo: Én is vásárlás előtt, utána már csak eladás előtt! Sorry!
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
@zsolo: Én is felnéztem múltkor és jó 20k forintal olcsóbb most az i7-em mint akkor amikor vettem 😉
0
0
0
0
zsolo avatar
@Warlordcommander: Előfordul 😃
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
@zsolo: pcx-en szerintem eléggé elszálltak most az árak, lapot 5k-val olcsóbban rendeltem edigitalról (ami amúgy általában szintén túlárazott), hűtőt meg 6k-val olcsóbban egy noname boltból. eddig szinte csak pcx-nél vettem mindent, de így...
0
0
0
0
zsolo avatar
@H-ECTOR: Nem tudom mi van velük....
0
0
0
0
The_Teacher_Man avatar
@zsolo: Ebből lehet f@szán blekkfrájdéjezni 😃😃😂
0
0
0
0
zsolo avatar
@The_Teacher_Man: Ebből lehet 😆
0
0
0
0
carl18x avatar
@zsolo: Nyilván készlethiány van, és most elégé elszáltak az ára! 😃
Megmondom ősszintén még régebben 2015 előtt mindig pcx-ről rendeltem, akkoriban valóban ők voltak a legjobban árazásban.
Az árukeresőn meg lehet figyelni sokszor rengeteg más webáruház alájuk megy árban.
Közre játszik az is hogy most már sokkal többen ismerik őket, és igy nyilván emelhetnek árat ha nagy a kereslet.

Mondjuk 90E forintért lehuzás egy Ryzen 3600, mikor tudjuk 60-62E forintért ment nem olyan rég 3 év garanciával 😃
0
0
0
0
carl18x avatar
Miért olyan drága a használt ősi I7-es? Az I7 név miatt? Lassan egy Brand lesz.
Régen is nevettem kérdezték milyen géped van, kimondtad i7 és mindenki álla kopant az asztalon.
Bezzeg azt mondta I5, akkor elmegy kategória volt. Stabil Bástya lesz az aki I7-et tulajdonol 😃
0
0
0
0
💬 41
Andor1997 avatar
@carl18x: Azért drága, mert az Intel így akarja, talán a boltok is, de nyilván sok kattant nélkül nem megy, hiszen ők veszik....ismeretségi körömben is van, aki azon gondolkodott, hogy egy generációt ugorva rávált a 3-ról 4. genre....aztán kinyögte, hogy i7 9700K....amikor a chaten meg kérdezték tőle, hogy jesszus, mért azt, mért nem R7 3700X, vagy R5 3600, akkor se kép se hang...pedig valamikor hozzáértő volt, ehhez képest hiába látja/tudja, hogy jó a Ryzen úgy gondolkodik, mintha az FX érában lennénk. Szóval nyilván van sok ellenpélda is, aki most ébredt fel, ennek ellenére van olyan is, aki egykori hozzáértőként is megvehető, pedig alapjában nem gazdálkodik sok lóvéból és a jövőt állóság is cél lenne.
0
0
0
0
carl18x avatar
@Andor1997: Hát igen gondoltam az a hozzá nem értés is rájátszik, csak tényleg azt veszem észre úgy hajolnak a laikuson az I7 előtt mint ha isten jött le volna elöttük. Igen az FX érát meg már lehagytuk 8-10 évvel, 3 éve piacon a Ryzent azóta elég sok minden változott.
Igen nekem is van ismerösöm aki vehetett volna 6 magos 12 szálas Ryzent, 2600/3600 például. De nem neki igen kell a 4 magos Skylake I5.... Hát hogy is szokták mondani, a minőséget meg kell fizetni 😃 Egy intelfangirl ezt irta nekem mindig 😆
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@carl18x:
a minőséget meg kell fizetni

Na ja meg megy a jó kis FPS vadászat, hiába fizet jóval többet érte és nem érdekli az sem, hogy hogy folytatja a fejlesztést, most jó, majd lecseréli legközelebb...vagy nem, mert nem lesz annyi pénze, hogy mindent kicseréljen. Azon felül meg akinek van pénze az csak az FPS-t nézi és ebből kifolyólag rámondja, hogy minden pöpec, mert megteheti, ahelyett hogy vagy csöndben lenne ,vagy mondaná: Azért veszem, mert kibeba... milliomos vagyok. Még az sem baj, ha a csúcs túlárazott és még később bukóval is jön ki...ez mind tökmindegy. 😃
0
0
0
0
carl18x avatar
@Andor1997: Hát igen ezt embere válogatja, de szerintem átlag embernek akinek csak játszik nem igazán kell Ryzen 3600-tól több. Persze van egy réteg aki hát 9900K-10900K-ra esküszik, de ők vannak kevesebben.

+ Manapság már nagy részt a gpu limites szituáciok is akkor jönnek elő ha drága kártyát szándékosan alacsony felbontáson használnak.
Egy GTX 1660 Supernek például tök mindegy mit rak alá az ember úgy is gpu limites lesz.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@carl18x: Na igen! Sok magos procik könnyedén kiterhelik.
0
0
0
0
bassus16 avatar
@carl18x: Miért kerül egy Ryzen 7 1700 128k-ba? Egy Ryzen 5 1500x 45k-ba? Egy Ryzen 5 1400 40k-ba?
0
0
0
0
carl18x avatar
@bassus16: Ez már szándékos provokáció! 😃 Láttom besértődött a Core i7 tulajdonos.
Felnőtt testben gyerek lélek 😆
0
0
0
0
bassus16 avatar
@carl18x: Nagyszerű.
Egyébként nem értem, hogy neked miért kell 2 hetente morgolódj vagy siránkozzál hogy minden milyen drága. Úgy néz ki, hogy ami 20 ezer forintnál többe kerül azt nem neked készítik még ezt a fos i7-et sem amit annyira szidsz...
0
0
0
0
carl18x avatar
@bassus16: 6-7 éves használt termékekről van szó, amik árán szinte ott a Ryzen 3100 újanta. NIncs semmi meglepető azon amit irok 😃 Nem csak szerintem van igy másik is túlárazottnak tartják.
0
0
0
0
bassus16 avatar
@carl18x: Ryzen 3100...jó, hogy nem nintendóra akarod cserélni.
0
0
0
0
carl18x avatar
@bassus16: Nintendo, de jó kis masina volt régen! 😃 Imádtam, Ninja gaiden, Double Dragon komoly cimek.
Vannak jó pszihologusok ha lelki.....vagy! 😀 Fordulj hozzájuk.
JAjjj az I7 tulaj rii a sarokba, ri a droid.
0
0
0
0
bassus16 avatar
@carl18x: Nem te vagy véletlen az a figura aki az Audi szalonba járkál és panaszkodik, hogy fele ennyiért Dacia-t lehet kapni meg Skodát?
0
0
0
0
carl18x avatar
@bassus16: Bizony biztos szomorú lehet magányos a gép előtt punyadva 😃 Vicces vagy! 😃 Jókat nevetek itt rajtad.
Hogyvergődik 😆
0
0
0
0
bassus16 avatar
@carl18x: Nagyon unalmas ez az Intel ellenes hadjáratod.
Folyamatosan azt emlegeted, szerintem gyerekkorod óta akartál egyet de soha nem kaptál és ez egyfajta becsípödés lett nálad.
A vergődést meg nem tudom mire írod biztos értelmesen megtudod magyarázni.
0
0
0
0
carl18x avatar
@bassus16: 15 évig végig intelt használtam, mi az hogy gyerek korom ota akartam egyet? 😀 + Nem anyám apám alám rakta, már a régi konfigokért is megdolgoztam.
Te meg leállhatnál a személyeskedéssel, én meg azt kezdem unni.
Nem értem multi cégekért hogy a francba lehet ennyire kiállni?

Konkrétan poénból elkezdtem kicsit fikázni az intelt, de hát miért ne ha 5 éve nem igazán fejlesztett semmit. A Világ legnagyobb processzor gyártó cégéről van szó, ami idáig mindig umber 1 volt. Most pár éve döglödnek, és a pénz ellenére a fejlesztések még sem értek célba. Akkor még is mit kéne csinálnom? Tapsolnom örömömbe hogy tengődnek egy helybe.

Amúgy megvetted az I7-t? Igen, boldoggá tesz? Igen? Akkor miért nem használod és miért forumon pazarlod az idődet.
0
0
0
0
bassus16 avatar
@carl18x: Nem álltam ki semmi mellett ha visszaolvasnál...
Kérdezted miért drága a 6-7 éves Intel én meg megkérdeztem miért 128 ezer forint az első generációs ryzen erre nekiálltál pont, hogy te személyeskedni.
Innen látszik, hogy te egy vesztett fogadás vagy.
Ha meg téged boldoggá tesz a géped akkpr miért a 7 éves komponenseket nézegeted? Ha 5000Ft lenne megvennéd?...
Próbálsz úgy tenni mintha én kezdtem volna de nézd már meg, hogy egy szimpla kérdésre milyen hangnembe válaszoltál. Sokat megengedsz magadnak és észre sem veszed. Szánalom a köbön.
0
0
0
0
carl18x avatar
@bassus16: Na figyelj, januárba álltam nagy gépfejlesztés előtt. Egyik opció az 1155 platform kimaxolása volt 16 gb ram és I7-3770. I5-3470+8 giga ramról bővitettem volna a konfigot. Végül 8 éves platformot eladtam félkonfogkint, az I7-3770 árába vettem egy Ryzen 5 1600-at 3 év garanciával és + 2 maggal.
Igen volt opció hogy erősebb intel platformot épitsek, de annyira rossz ár-érték aránya a régi intelekennek hogy az ihaj. Ez volt 2020 januárjában 😃
+ Na azért tegyük hozzá majd nem intel lett a vége, de az I7-8700 akkor már elfogyott mikor én vettem volna.
6700K 4 mag 8 szál és azonos vagy drágábban megy mint egy Ryzen 5 3600.

JA ahan egyből irigy vagy egy szakadt processzora ? 😃 Nyomj ki fekpadon 150 kg-ot na arra irigy leszek 😆
0
0
0
0
bassus16 avatar
@carl18x: El sem olvasod amiket írtam...
Annyit elmondok, hogy fx8320-ról i7 7700-ra +30k volt átállni utána 9700-ra 0Ft.

Ez meg mi...?Enyhe hangulatingadozás?

,,JA ahan egyből irigy vagy egy szakadt processzora ? 😃 Nyomj ki fekpadon 150 kg-ot na arra irigy leszek"
0
0
0
0
carl18x avatar
@bassus16: Miért olvasnám el? Az idő pocsékolás. Annak örülj egyáltalán válaszolok, és a drága élet energiám ilyen marhaságokra pocsékolom. 😆 CHH Hehehehehe.
Világjárvány vagy? Most nem létfontosságú a processzor.

30E forintért megérte váltani FX-ről I7-7700-ra jó vétel volt. 😀
Ezt irtad erre válaszoltam a platformváltással.
"Ha meg téged boldoggá tesz a géped akkpr miért a 7 éves komponenseket nézegeted? Ha 5000Ft lenne megvennéd?..."

Már az a vonat elment mert januárba platformot váltottam. Most már egy darabig csak az AM4 lesz a opció ameddig nem jön a következő foglalat csere is.
Csak néha ritkán felugrok körül nézni prohardverre, hogy tisztában legyek az árakkal és hogy mit is éri meg venni vagy hogy mi mennyibe megy manapság.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@carl18x: Most már legyen egy kis modera. Az lesz, mint pár éve, mikor konkrétan 3 oldalnyi komment áradatot kellett törölni.
0
0
0
0
carl18x avatar
@SuperPuma: Azért a személyes vélemény kifejtése nyersen nem tudom miért probléma? 😀 Senkinek se anyáztam vagy mentem át személyeskedésbe.
Más felől a "Bassus tag" folyamatosan átmegy személyeskedésbe mert nyilván őt sziven üti ha az intelről valaki rosszat mond. Inkább ezt kéne moderálni, poénból az ember ir ide pár sort. Okos ember elengedi a füle mellet, van itt nem egy 9900K-10900K tulaj.
Privátba beszéltem 2-vel teljesen pozitiv tapasztalat, nem lekezelő hangnem stb.
0
0
0
0
no avatar
@SuperPuma: Itt már annyira mindegy, Maros 2 napja spameli a 2070S topic-ot, az mellett ez semmi 😃 Csodálom amúgy, hogy nem rakták még ki (újra) 😊
0
0
0
0
carl18x avatar
@LordSzalko: Megnéztem, az tényleg elég hosszú lett 😃 HEHEHE
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
@carl18x: én most laptopokat is nézegetek
néhány régi játékot vigyen az a szempont
de basszus mikor ilyen első második generációs i3-i5-ös laposok használtan 80-100ezer
hardverapróra ma pl felnézetem
ryzen 5 3600
ugyan annyiért árulják mint a boltba
vga-k is 3-5ezer forinttal olcsóbb mint a zsír új bolti

nagyon elvannak szállva az árak
0
0
0
0
carl18x avatar
@MC MaRcI: Na igen, ép ezért irtam ki én is a kérdéstt. Néha bengészem a hardveraprot hátha találok rajta valami jó vételt. 1-2 generációs i5 laptop 100E forintba valóban nagy poén.
Igen minden használt terméket amit nagy részt árulnak közel adják a bolti árhoz mert senki se akar bukni rajta. Nekem idáig az volt a legviccesebb mikor valaki Ryzen 3600-at árult de úgy hogy többért adta mint amennyibe a boltba kerül.

Sajnos főként azért is vannak ilyen árak mert van aki igy is megveszi, de nem mindegy hogy árulni akar valaki valamit vagy el is akarja adni. Nagy részük feldobja, aztán ha megveszik tőle azért az ireális árért eladja ha nem akkor meg megtartja.

Rövid igaz történet, januárba én is azért váltottam Ryzenre. Mert mire kihoztam volna az 1155 foglalatból a maximumot I7-3770 4X4 gb ram, annyiból már zsir új platformot is lehetett épiteni. Matekoztam és végül új ryzen gépet épitettem. A Z68 lap i5-3470+2X4gb ram meg elment 35E-ért, igy az új platformhoz 35E kellet hozzá rakni.
És az új gépre csak van 3-5 év garancia minden hardverre. 8 évet halott platformra már nem akartam költeni :S
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
@carl18x: én is most ezért akarok jövő év elejéig várni több pénz legyen egy újabb időtálló masinára
kb 5-6 éves cuccokból áll a gépem nagy része
i5 4460-ról váltottam i7 4770-re (20ezer forint volt a váltás)
8ról 16gb ram-ra (újat kellett vennem mert bolti áron adták hardveraprón 😆D)
r9 380-ról 970-re arról a mostani 1070 (itt is igazából +20ezer forintokért váltottam)

de egyszerűen már én sem akarok meg kb nem is tudok mit fejleszteni ezen az 5-6éves platformon

vga árak meg megint csak úgy elvannak szállva hogy amíg az 1070 bírni fog mindent fhd-ban high medium
addig nem lesz váltás szóval sztem még 1-2évig marad
0
0
0
0
carl18x avatar
@MC MaRcI: Teljesen jó még a 1070! 😀 A pascal volt az utolsó generáció aminek még nem volt elszálva az ára.
0
0
0
0
no avatar
@carl18x: Jelenlegi széria is teljesen jó áron megy, előzőhöz képest meg pláne. AMD még lehet alakít is rajta.
0
0
0
0
carl18x avatar
@LordSzalko: Az biztos az AMD alakit rajta! 😃 Jövőre talán lesznek jó árak 😃 Hajrá AMD
0
0
0
0
botmunpls avatar
@carl18x: I7 2600/K 17-25k
I7 3770 29-31k
I7 4790 33-37k

Ezek így elsőre hardverapron, miért drágák? Vagy nem ezek az ősrégiek?
Akiknek van ezekhez a foglalatokhoz lapja egy gyengébb procival, azok elég olcsón tudnak upgradelni. Nekem is volt lapom, és 33k-ért a 3770 bőven kiszolgált, ha nem szarik be az alaplap akkor ma is azt használnám.
Igaz, 2,5 év alatt nem nagyon estek az árak, de az új procik árai is inkább felmentek mostanság, ahelyett hogy az előző gent nyomták volna lefelé.
0
0
0
0
carl18x avatar
@botmunpls: Igen 25-30E forint egy 8 éves i7... De én 29E-be vettem 3 év garanciával a 6/12 Ryzent.
De kicsit nézz már körül a piacon, zsirúj 4/8-as Ryzen 3100 is 34E körül megy, akkor miért venne bárki 6 éves procit gari nélkül 37E-ért. Ja hát intel, és azt a márkát meg kell fizetni, én szerintem mindegyik overpriced.

A 4/8 szálas 6700K is 60-70E forint, és annyiért már vehet az ember Ryzen 3600-at is 3 év garanciával. Egy új vs használt termék között lássuk már a különbséget, mert az bármikor megadhatja magát. Az újat meg garanciába javitják ha galiba van.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@carl18x: Első generációst gombokért kapsz. Xeont konkrétan akár 500ft-ért. Alaplap viszont más tészta. Az még egy nagyon rövid ideig tartja a magas árát. Komplett konfigként olcsón hozzá juthatsz relatív, de már elérte azt a pontot, hogy nem visz mindent. Spoiler!
Köszönjük AVX
. Esetleg a ritkaságuk miatt tarthatják az alaplapok még az áraikat. Prociból konkrétan olyan hirdetés is volt, mikor 3000-ért adtak volna 2db 950-t
0
0
0
0
carl18x avatar
@SuperPuma: Igen az első generáció Hedt Platform hátránya hogy drága a lap. Pedig az 1366 foglalatos xeonok elég olcsók 😀 Gombokért dobálják őket.
0
0
0
0
botmunpls avatar
@carl18x: Ha jobban megnézed azon az egy procin kívül más nem is nagyon van más választás újonnan, azért gondolom hogy így tartja az árát. Ami egyébként 3-4 éve még 100-110k között mozgott a boltokban😃
Ráadásul a régi I7-esek játékokban gyakran több fps-t tudnak mint a mai I5-ösök + azért a processzorok nem arról híresek hogy elromlanak... Majd ha elfüstöl mindenki 3-4. genes alaplapja, utána már beesik rendesen az áruk.
0
0
0
0
carl18x avatar
@botmunpls: Hát nem tudom mennyire vagy képben de kétlem egy I7-4770 oda verne egy I5-9400F_t vagy egy 10400-at. És az utobbi azért elég nyomott áron megy, és a jövő miatt is inkább a 6/12 szálat veszi az ember.
HÁt nekeme akkor se érné meg, a használt régi i7 csak mert az I7 egy Brand lett.
Ezért is váltottam platformot, coráj 7 vásárlása helyet, mert használt i7 árán már Ryzent vettem 6 mag 12 szál, azért nem mindegy.
0
0
0
0
botmunpls avatar
@carl18x: Hát bástya én egy 3770-ről váltottam 9400f-re, és bizony amiket próbáltam vele, azokban jó 10-15 fps-sel elmarad a régihez képest. Más platformokon írták ugyan ezt hogy néhol jobban, néhol rosszabbul teljesít, de átlagban ugyan azt a szintet hozza, kivéve multiban.
0
0
0
0
carl18x avatar
@botmunpls: Mérési hiba vagy a Grafikai opció változása. Egy I5-9400 minden téren leveri a Régi I7-3770-et.
0
0
0
0
botmunpls avatar
@carl18x: "Ajaj. Valaki azt meri mondani hogy nem szar a régi i7, valamit ki kell találnom"
Nincs mérési hiba bátya. Ez van.
0
0
0
0
carl18x avatar
@botmunpls: 😆 Bátya, öcse! Ijj de faxa 😃
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
@botmunpls: 6-8 éves processzorok igen is drágák
és pár hónapja még 50k körül mentek az 17 4790-ek pl
mert én 42ért vettem a 4770-em
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@carl18x: Az első generációs HEDT miatt volt ez. Akkor az volt az über, na meg nem mindenkinek volt olyan. Visszaemlékszel, Core 2 korszak, túlnyomó részt 4GB ram, 8600GT. Na akkor volt azok mellé még társítva minimum 12GB memória és nyílván futotta a high-end kártyákra.
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
Tervbe van egy új konfig
Ki mit javasol
Alaplap proci ram
150a keret vga maradna egyenlőre
0
0
0
0
💬 14
FoLey avatar
@MC MaRcI: MSI B550 Tomahawk vagy Mortal
Ram Crucial Ballistix 3200Mhz 2x8GB ez gond nélkül mennek 3600-on CL14 időzítéssel vagy esetleg 3600Mhz példányt veszel.
Proci Ryzen 3600 vagy megvárod a zen3-at.
0
0
0
0
no avatar
@MC MaRcI: [list]AMD:
- MSI B450 TOMAHAWK MAX
- AMD Ryzen 7 3600
- Corsair VENGEANCE LPX 16GB CMK16GX4M2B3200C16[/list]
131k (Ha a keretre +10k-val többet rászánsz akkor mehet bele 3700x)

[list]Intel:
- MSI Z490-A PRO
- Intel Core i5 10400F
- Corsair VENGEANCE LPX 16GB CMK16GX4M2B3200C16[/list]
126k
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
@LordSzalko: amd-s lesz szerintem ezek beleférnek a gépházamba?
0
0
0
0
no avatar
@MC MaRcI: A gépház gyártói oldala szerint simán.
0
0
0
0
zsolo avatar
@MC MaRcI: Ugyan ilyen Corsair ramom volt,( amit LordSzalko ajánlott) nekem nem sokáig bírták,egyik be is halt kb 1 év után, azt hallottam nem a legjobbak! Én inkább akkor Kingstont vennék helyette!
0
0
0
0
FoLey avatar
@zsolo: Én meg crucialt ajánlanám,mert az gond nélkül kezeli a Ryzen. Sőt oc barát is.
0
0
0
0
zsolo avatar
@FoLey: Kingston is, azzal sincs baj! 😃 De majd Ő eldönti akkor!
0
0
0
0
no avatar
@zsolo: Ismerősöm ugyan ezeket használja, 4 éve megy nála a gép hiba nélkül. Ha annyira mást kellene ajánlani akkor már inkább Crucial vagy G.Skill, de nem érzem szükségét.
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
@LordSzalko: köszönöm srácok mindenkinek
0
0
0
0
zsolo avatar
@LordSzalko: Neki szerencséje van akkor, nekem 1 évig ment kb!
0
0
0
0
botmunpls avatar
@MC MaRcI: A 9. i5 generáció épphogy jobb játékban, mint a 3. gen i7.
A 4. gen i7-et szerintem nem éri meg ekkora keretből intelre leváltani, csak amd-re.
0
0
0
0
carl18x avatar
@MC MaRcI: Üdv! 😀
Attól függ mennyire sietsz? 4 nap múlva jelentik be a Zen 3-at. Akkor lehetséges azon is érdemes volna elgondolkozni.
Amúgy szerintem is B550 Tomahawk+ Ryzen 5 3600. + 2X8 giga 3000mhz ram+ Egy Evo 212.
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
@carl18x: hát lehet jövő év eleje lesz ebből
0
0
0
0
carl18x avatar
@MC MaRcI: Csak pár hetet érdemes várni szerintem, a Zen 3 (5000 széria) Oktober végén, novemberben már biztosan a boltok polcain lesznek. 😀
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

Tervben van egy rtx 3070 kártya vétel. Nagyon muszáj mellé venni egy erősebb cpu-t vagy elleszek vele még egy pár évig? qhd monitort is most veszek és processzort nem terveztem cserélni.

Köszi!
0
0
0
0
💬 7
zsolo avatar
@denny4xd: 3070 mellé szerintem már kevés lesz a mostani procid, vagy veszel egy gyengébb vga-t, és akkor talán még oké, szerintem!
0
0
0
0
no avatar
@zsolo: Akkor mindenféleképpen processzort is cseréljek, ha a 3070-et szeretném?
0
0
0
0
zsolo avatar
@denny4xd: Szerintem igen, vagy egy gyengébb kártya a mostani procid mellé! Várd meg az új amd procikat, meg egy új lap hozzá, később meg veszel akár egy 3070et, ha van mindenre kereted!
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@denny4xd: Semmi értelme 3070-et venned, ha nem akarsz procit cserélni, mert akkor kb. jobb ha veszel egy 2060-at, 5600 XT-t. Azokkal nem lenne akkora limited. Ettől feljebb nagyon sok maradna a kártyában, pláne alacsony felbontáson.
0
0
0
0
no avatar
@Quadgame94: Értem. 😞 Gondoltam, hogy ez lesz :S
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@denny4xd: Alapból eltolták a 3070-et most két héttel. Mire abból is lesz normális készlet November közepe/vége. Majd meglátod mi lesz, plusz lehet az AMD alájuk vág és olcsóbban adják majd ugyan azt. De min. egy 10400 vagy ryzen 2600-at vegyél.
0
0
0
0
no avatar
@denny4xd: 3070 mellé mindenképp erősebb procira lesz szükséged, Ryzen oldalról 3600, Intel-től meg 10400 ami érne is valamit egy ilyen kártya mellett.
0
0
0
0
Superman79 avatar
Üdv!
I5 2400
I5 2500
I5 3470
Melyik a legjobb? Ha lehet sorrendet is alakitsatok ki.
0
0
0
0
💬 7
_AsheXp avatar
@Superman79: Alulról felfele ahogy írtad őket, az a sorrend. Alul a legjobb.
0
0
0
0
Superman79 avatar
@_AsheXp: Oké, a 3470 jelentősen jobb mint a 2500?
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Superman79: Nyilván valóan minél nagyobb a szám.
0
0
0
0
carl18x avatar
@Superman79: I5-3470 jobb lapokban megy all core 4 ghz-t 😃
0
0
0
0
Fatotem avatar
Szép napot urak, 60-70 ezer forintból milyen Alaplap+Proci+Ram kombót lehet kihozni ami kihajtja az 1660 Ti-t? csak új cuccok, használt nem játszik
0
0
0
0
💬 1
odinx avatar
@Fatotem: Szia!

[LINK]

[LINK]

[LINK]

Esetleg használt alkatrészekből olcsóbban kijössz.
😀
0
0
0
0
Fenderen avatar
Sziasztok. Adott egy MSI 1151 Z270 Gaming M3, FSP HYPER M 600W, CORSAIR VENGEANCE 16GB [2x8GB] 3200 CL16 KIT, A procit szeretném cserélni az egy i5-7600K a VGA-t. Kérdésem ehhez au alkatrészekhez milyen procit ajánlotok mondjuk olyan max 100k és vidikarit 100-150k. Köszönöm a segítséget előre is.
0
0
0
0
💬 3
19ati93 avatar
@Fenderen: Ryzen 5 3600 + B450/X470 lap és Radeon 5700 vagy 5700XT. Esetleg ha nem akarsz AMD-s gput akkor RTX 2060 Super.
0
0
0
0
Fenderen avatar
@19ati93: Köszönöm. Utolsó kérdés mondták nekem egy ilyen összeállítást, hogy Gigabyte X570 UD, 3700x GIGABYTE GeForce RTX 2070 Windforce 2X. Kérdésem lenne mivel úgy is csak játék akkor elég amit te is írtál 3600 még jó pár évig ? RTX 2060 super vagy RTX 2070 Windforce 2X? Árban különbség nagyon nincs szóval a jobbat venném. Az alaplapot nem ismerem nem sokkal drágább mint amit írtál szóval ha olyan baró akkor megveszem. Köszönöm
0
0
0
0
no avatar
@Fenderen: Ryzen 5 3600 + MSI B450 Tomahawk Max. Kártyának meg 5700 XT vagy 2060 Super.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok. Jelenleg egy i5 4460 procim van ami lassan kifut.Erősen vitatkozom magammal, de a 9600kf 69k és ehhez is kell hűtő pluszba. Vagy megéri e helyette a ryzen 7 3700x de az 105e és ehhez is kell hűtő ha jót akarok. Fps ben kb ugyaz, tehát játékokra nézem akkor Intel. Megéené e +majd 40 ezer pluszba egy ryzenre? Hát nem mondom, hogy olcsóbb. Tudom a 9600 párja kb a 3600x de az is 69e ft. És 9600 agyon veri fps be ha csak a játékokat nézzük. Nyers erőben vagy ha stremelsz vagy vágsz akkor ryzen egyértelmű. Én ritkán 1 havonta 1,2 órát vágok, streamelek. De ki tudja mit hoz a jövő
Szóval szerintetek? Spóroljak 40 ezret, és maradjak a stabil bizonyított intelnél? Vagy kockáztassak? Nem tudom.
0
0
0
0
💬 12
zsolo avatar
@gaba06: Rzyen 3600 most csak 61k! nem tudom honnan vetted a 69-et 😃 de szerintem az is bőven elég lesz még jó pár évig!
[LINK]
0
0
0
0
no avatar
@zsolo: 3600x et mondtam. Vagy értettem. A sima 3600 gyenge, nem éri meg annyira hosszú távra tervezni vele.
0
0
0
0
zsolo avatar
@gaba06: 3600 gyenge? LOL, 3600X sokkal erősebb biztos, főleg hogy csak 200Mhz-el nagyobb az órajele, kis húzással 3600ból , 3600X-et csinálsz!
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
@zsolo: Igen és a plusz pénzből amit a CPU-ra költenél, azt belepótolod egy jobb hűtőbe 😀 Ha visszamehetnék az időben, én sem vennék 3600X-et. Már csak azért sem, mert kellett egy jobb hűtő mint a gyári 😀😉 (jobb alatt halkabbat értek)
0
0
0
0
no avatar
@gaba06:
3600x et mondtam. Vagy értettem. A sima 3600 gyenge

Ez így elég nagy hülyeség 😆 Pláne, hogy a kettő ugyan az, csak az x-es változat emelt órajellel érkezik, amit te otthon magad is belőhetsz.

Mit kockáztatsz Ryzen-nél, illetve mit bizonyított az Intel? 😶

3600/3700X mellé TOMAHAWK MAX. Vígan elvagy.
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
@gaba06: Most lehet, hogy még ,,agyonveri", de max 2 év és cpu limites lesz a 9600k játékok alatt... Csak nézd meg a teszteket.. Sok játék alatt 80,90%-on pörög az i5. Szóval ha nem 1-2 évre tervezel akkor mindenképp minimum 6mag 12 szál! Hidd el az a pár+ fps nem éri meg, ha 2 év múlva vehetsz mást...
Én 4690K-ról váltottam ami 4.5GHz-n is már gyengus volt. Nem bántam meg. Nem mondom,hogy AMD-t vegyél. Viszont 6 mag 12 szál alatt már nem érdemes gondolkodni ha ennyi pénzről van szó.
0
0
0
0
no avatar
@nOmAd6: Hm, igen. Az a fura, hogy fps több de ryzen pörög mondjuk 40% on 60yfps,9600 meg 70% 68fps.Igazad van.
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
@gaba06: Tudod az elmúlt 2 évben már az AMD is nagyon jó procikat ajánl, sőt. Ár/érték arányban az intelt kb minden szekcióban megveri. A high end gaming talán kivétel, de ott sincsenek már nagyon nagy különbségek. Spoiler!
Csak olvass teszteket, hogy pl az intel mit csinált az idén.. Kvázi kazánokat adott ki a keze alól és így sem sikerült érdemben fejlődni az AMD-hez képest. De ez szubjektív vélemény (tesztek alapján)
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@gaba06: Nem az AMD baja az,hogy az Intel vezérelte informatikai világ alatt minden a 4 mag 8 szál maximumra lett optimalizálva.Ha nincs Ryzen még mindig lehet,hogy megálltak volna legfeljebb 6mag 12szálnál. Ilyen oldalról a programok is rosszak,hiszen mivel nem volt elég mag,így órajel kihasználásra tervezték őket,illetve bizonyára tudod ,hogy most a windows is egy hulladék módjára működik néhol. A konzolok majd mind AMD-vel mennek majd és így a kompatibilitás teljesen máshogy alakul majd valószínű.
0
0
0
0
ricsiricsV avatar
@gaba06: Ez már 6mag/12szál és egy RYZEN 7 3700x-et is agyonver.
[LINK]
0
0
0
0
zelcsi avatar
@ricsiricsV: Ugyan már! 😃 az kb az R 5 3600 szintjén van és köze nincs a 3700x-hez! 😉
0
0
0
0
The_Teacher_Man avatar
@zelcsi: Talán eléri a Ryzen5 3600 szintjét. Talán. 😆
0
0
0
0
xymano avatar
Sziasztok
Dobna a gépemen, ha tennék bele egy i7 es procit?
Vagy annyit nem?
0
0
0
0
💬 7
ricsiricsV avatar
@xymano: Milyen i7 és mennyiért?
0
0
0
0
The_Teacher_Man avatar
@ricsiricsV: Egy I7 920-at, 2008-ból 😎😆
0
0
0
0
no avatar
@The_Teacher_Man: Azért az vicci lenne LGA1150/H87 párossal 😆
0
0
0
0
carl18x avatar
@The_Teacher_Man: ŐSI I7! 😃
0
0
0
0
xymano avatar
@ricsiricsV: 4770 vagy valami hasonlón gondolkodtam de csak akkor ha találok nagyon olcsón. Egyről egyszer lecsúsztam 20000 ért volt hp n.
Igazából elvagyok ezzel a konfiggal csak kívánva i voltam, hogy lenne e értelme.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@xymano: Nyilván ,de én inkább a helyedben már gyűjtenék új platformra!
0
0
0
0
no avatar
@xymano: Amelyik címeknél már kevésnek érezted az i5-öt és a játék tudna kamatoztatni a HyperThreading-ből ott érezhető lenne a javulás, plusz erre még némileg rásegít a magasabb órajel (már ha olyan modell).

De a rendszernek nem jelentene megváltást csak egy kisebb löketet. Szerintem jobban járnál egy későbbi teljes platform cserével, mint hogy erre áldoznál még plusz pénzt a jövőben.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy melyik processzort vegyem meg amd ryzen 9 3950x(alaplap:asus rog crosshair VIII FORMULA,Hűtés: Asus Ryujin 360)vagy amd ryzen threadripper 3960x(alaplap:Asus Zenith Extreme II ALPHA, Hűtés: Asus Ryujin 360) ?
(Stream,videó szerkesztés,kép szerkesztésre, intro-outro készítésre fogom használni)
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 2
bassus16 avatar
Az ,,F" jelzés azt jelenti, hogy nincs beépített videókártya a processzorban. A kettő közül mindenképp a 9100F a nyerő. De szerintem várj 1-2 hónapot még hátha a 10100 is elvileg jó áron lesz.
0
0
0
0
no avatar
@bassus16: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
bassus16 avatar
Hát abban, hogy ha nincs a gépedben videókártya viszont a processzorban van beépítve akkor működik a gép még esetleg játszogatni is tudsz.
0
0
0
0
Kuci19 avatar
Sziasztok!
Kérdésem a következő lenne: adott egy AMD FX-8350 a gépemben és gondoltam kicserélem egy Ryzen 3 2200G-re, hogy AM4 foglalat legyen a gépemben és később tudjam fejleszteni.

Szerintetek jó váltás lenne az FX-ről Ryzen3-ra áttérni? (egy RX580-at kéne kihajtania)
0
0
0
0
💬 4
ricsiricsV avatar
@Kuci19: Nem, AMD RYZEN 5 1600 AF 34k a jó választás.
0
0
0
0
no avatar
@Kuci19: Jobban járnál egy közel hasonló árazású 1600 AF-el. Csak 4-5 ezer Ft-al drágább, cserébe lényegesen erősebb.
0
0
0
0
Kuci19 avatar
@LordSzalko: használtan venném a processzort, itt inkább teljesítménybeli különbségre lennék kíváncsi
mert ahhoz képest régen mennyire lehúzták ezt az FX szériát egész jót megy éveken át kiszolgált, csak úgy érzem korszerűsítenem kell a gépem, hogy a jövőben fejleszthessem. Nagyobb proci stb.
0
0
0
0
no avatar
@Kuci19: Szerintem annyira nyomott áron nem vennéd a 2200G-t, hogy ne érje meg az 1600AF a minimális ártöbbletet, lényegesen gyorsabb prociról van szó elenyésző összegért. Jobban járnál vele hosszabb távon.

A kisebb számozás ne tévesszen meg, az 1600AF lényegében egy 2600. Hirtelen ezt a tesztet találtam:
2200G vs. 2600

1600AF vs. 2600
0
0
0
0
drogba avatar
Sziasztok!Mivel keretem nincs uj gép vásárlásra igy a meglévőt szeretném kicsi feltuningolni".Adott egy i3 6100 procim és ezt szeretném lecserélni egy i7 6700-ra,játékokra használnám leginkább.Szerintetek ez a proci jo választás lenne a mai játékokhoz és még az elkövetkező 1-2 évben? Segitségeket előre is köszönöm!
0
0
0
0
💬 4
reszler112233 avatar
@drogba: 1-2 évre talán, mondom ezt úgy hogy nálam is hatodik generációs procinak kell még menni egy darabig. Azért mert ebben az évben a való élet közbeszólása miatt nincs keret platform váltásra sajnos. Igaz nekem i5 6600 van ami némileg erősebb a 6100-tól. De mint én is akarom, neked is javaslom a pénzgyűjtést és a platformváltást. Azért is írom mert a 4 mag a jövőre nézve már nem igazán lesz elég újabb címeknél. Például NFS Payback alatt nálam már gyakran járt a procim 100%-on. Lagg nem volt tőle és megvolt a fix 60FPS, de így kezdődött a 775-ös platformú gépemmel is, és azt másfél év után cserélnem kellett, hogy élvezhető grafikán játszhassak újabb játékokkal is ha kedvem tartja.
0
0
0
0
drogba avatar
@reszler112233: Szia köszi a választ akkor kicserélem és elleszek vele egy darabig,nagy igényeim nincsennek mert most is a haverokkal lekorlátozva játszom a Codot ugy hogy mellette megy a discord és ekkor már 100 pörög néha, remélem ez megoldja a következő 1-2 évre.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@drogba: 40-nél többet nem adnék egy 6700-rt manapság már. 50 körül sokkal erősebb akár új processzor is van már a piacon például AMD Ryzen 5 2600 ami 50 alatt beszerezhető. Ha ennél többért vennéd, nem ajánlom, inkább mint írtam, spórolni és új platform.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@drogba: Jövőre nézve ,ahogy reszler is mondja lehet jobb lenne egy platform váltás,meg 2x8 GB ram, akkor tényleg nem kellene sokáig törődnöd vele,sőt ha még is ,akkor sem fordulhatna elő az,hogy egy használtan is túlértékelt processzort kell megvenned,hiszen mondjuk Ryzennél azért szépen csökkennek az árak.
0
0
0
0
bukta2 avatar
Üdv! Nemrégiben belecsaptam a VR szemüvegek világába és így elkerülhetetlen a PC fejlesztés, AMD R5 3600 at néztem ki viszont melyik alaplap lenne hozzá a legjobb választás? Olyat keresek amin nem kell biost frissíteni és aránylag belefér egy olyan 120-130€- ós keretbe.azt olvastam hogy a B450 es MSI Tomahawk Max lapokat bios frissítve adják ki tehát ha az mellett döntenék akkor menne gond nélkül a 3600 as vele? Per pill brutál olcsó erre felénk a 3600 as( 60k...) az msi tomahawk max meg olyan 43k körül mozog, egyenlőre a többi cucc marad de a közeljövőben vga csere is menne de az még várat egyenlőre.
0
0
0
0
💬 11
Bronson avatar
@bukta2: Teljesen ok a kombó.
0
0
0
0
bukta2 avatar
@Bronson: Köszöntem!
0
0
0
0
zsolo avatar
@bukta2: Akkor már vennék X570-es lapot, 10k-val drágább csak, és direkt a 3000-res Ryzenekhez ajánlott!

[LINK]
0
0
0
0
V1VOnX avatar
@zsolo: Felesleges az x570 bele. A Tomahawk max eleve 3000 series ready.
0
0
0
0
bukta2 avatar
@V1VOnX: Igazából nem tudom melyiken van jobb VRM illetve hűtés,annyira nem néztem még utána
0
0
0
0
V1VOnX avatar
@bukta2: A Tomahawk Max rohadt jó vrm hűtés terén. Táblázatot is tudok küldeni, ami ezt igazolja. Hidd el, nem kicsit jó alaplap, nem hiába ilyen van az én gépemben is. Nekem is egy Ryzen 5 3600-t szolgál ki.
0
0
0
0
V1VOnX avatar
@bukta2: 37900-ért be tudod szerezni az oázis computerben. Ott vettem én is. Csapj le a lapra 😀 .
0
0
0
0
bukta2 avatar
@V1VOnX: Még eladok egy dolgot és ha megjön a lóvé csak akkor lesz belőle valami de kösz az infót! 😉 akkor sztem marad a b450 tomahawk max de majd még azért körbe nézek, inkább asus gaming f-et akartam de az nem bios frissítve jön így marad az msi igazából semmi tuning meg ilyesmi nem érdekel csak a játékok menjenek szépen a kis g4560 már keves 2020 ban
0
0
0
0
V1VOnX avatar
@bukta2: Az Asus Gaming F VRM-je enyhén szólva szar az MSI-éhoz képest. Hidd el sokkal jobban jársz vele mivel hűvösebben üzemel és jól bírja a tuningot.
0
0
0
0
vyne avatar
@bukta2: Jo szorakozast a VR-hoz. Honapokig ki sem fogsz jonni belole. Nyomass majd egy jo rec room lazer taget vagy paintballt, kezdesnek tokeletes es ingyenes is. 😃
0
0
0
0
bukta2 avatar
@vyne: Kösz! Már megvolt! 😃 nekem a Pavlov VR multija jobban bejön! Kegyetlen élmény 😃 Sidequestel az is ingyenes
0
0
0
0
no avatar
Ryzen 5 3600 vs 7 3700x ...

Mit gondoltok? Megéri azt a + 50k-t a3700x? jobb annyival? miben jön ki az előnye leginkább?

vagy azon az áron vegyek inkább 5700xt helyett egy 2070 supert?
0
0
0
0
💬 5
V1VOnX avatar
@istvan0122: Semmiféleképpen nem éri meg hacsak nem a cél streamelés + komoly munkafolyamatok. Ha csak játszani szeretnél a 3600 bőven elég. Ha mindenképpen kell a 8 mag 16 szállal, akkor inkább vegyél 2700x-t, sokkal jobb választás ár-érték arányban.

A 2070s-t meg ha nincs szükséged Ray Tracingre nem ajánlom. Inkább rx 5700xt és a különbözet menjen a gép többi részébe.
0
0
0
0
no avatar
@V1VOnX: 5700 xt-t mennyire stabilizálták hűtés szempontjából?
0
0
0
0
V1VOnX avatar
@istvan0122: Vannak még hibák itt-ott, de tűrhető szerintem. Ha gondolod utána tudok nézni.
0
0
0
0
no avatar
@V1VOnX: Megköszönöm 😀
0
0
0
0
V1VOnX avatar
@istvan0122:


2:58-tól megkapod a választ 😀 .
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 15
zsolo avatar
@istvan0122: Ha munkára is kell akkor mindenképp Ryzen, játékokban is jó, de abban kicsit azért jobb az Intel még...de a Ryzen is teljesen jó játszani is! Ha nem 3600/3600X-et szeretnél, akkor a 3700X ami előre lépés lenne, de az most kicsit drágább, 110k körül van! Intelnél a 9700K/9700-van de az drágább is, játékra az jobb, de munkában lassabb!
0
0
0
0
no avatar
@zsolo: Hmm értem, köszi!
Ha a játék részét nézzük, azon belül is a multiplayert, pl. PUBG, akkor tudnál ajánlani kártyákat a ryzen 3600 és a 3700x mellé?
0
0
0
0
zsolo avatar
@istvan0122: Mennyi lenne a kártyára a keret? Milyen felbontásban játszol?
0
0
0
0
no avatar
@zsolo: 100-150k. Elsősorban 100 felé hajlok, de ha van 50+ ért akkora plusz teljesítmény ami megéri ár/érték arányban, akkor elmehet 150ig. Jó pár évre tervezek.
Monitorom jelenleg FHD.
0
0
0
0
zsolo avatar
@istvan0122: 100k-ért : [LINK]

150k-ért:[LINK]

2060S jóval erősebb azért, játék függő, de olyan 20fps-el többet tud kb...!
0
0
0
0
V1VOnX avatar
@istvan0122: Hardverapron 150k-ért 2070-t kapsz garisan. Inkább vegyél használt garisat, jobban jársz teljesítményben!

Vagy Sapphire Pulse RX 5700Xt újonnan 152k!
0
0
0
0
zsolo avatar
@V1VOnX: Pulsenak úgy tudom nincs valami jó hűtése...!
0
0
0
0
zsolo avatar
@V1VOnX: Akkor jó, én úgy tudtam hogy a Nitro+ a jó hűtésű!
0
0
0
0
V1VOnX avatar
@zsolo: Az még jobb 😉 . Mindkettő jó.
0
0
0
0
no avatar
@V1VOnX: És végülis most akkor melyik a legjobb kártya a 3 közül?
2060 super, 2070 vagy RX 5700XT ? 😃 nem tudom eldönteni
0
0
0
0
zsolo avatar
@istvan0122: 5700XT a legerősebb hármuk közül!
0
0
0
0
ricsiricsV avatar
@istvan0122: https://gpu.userbenchmark.com/Compare/Nvidia-RTX-2060S-Super-vs-AMD-RX-5700-XT/4049vs4045
0
0
0
0
V1VOnX avatar
@istvan0122: rx5700Xt erőben, stabilitásban 2070, de az amd úgyis javítani fogja a hibákat.
0
0
0
0
ricsiricsV avatar
@istvan0122: 85-150k között amik megérik:
GTX 1660S 6GB
RX 5600XT 6GB
RX 5700 8GB
RTX 2060 8GB
RX 5700XT 8GB
0
0
0
0
baffana avatar
Sziasztok.Segítségetek szeretném kérni.Sajnos beleestem én is abba a hibába (intelesek ne olvassák tovább 😃😉 hogy megvettem egy 9400F procit,elhamarkodott döntést hoztam,és beláttam hogy sokkal jobb vétel lenne egy ryzen 3600.Szerencsére összejött most a keretre rá.Kérdésem pedig a következő lenne...Szerintetek érdemes lenne e beruházni 3600ba vagy ha már megvan a 9400F akkor maradjon?!Esetleg szóba jöhetne egy 2700X! Nagyon nagy igényem nincs játékterén,legfőképpen WoWozok,Warzone,LoL,OW,R6,tehát én inkább abba gondolkodnék hogy jóóóóó pár évig ne kelljen procit cserélnem
0
0
0
0
💬 17
bfefe12 avatar
@baffana: Szia! Nem irtad, hogy mire használnád. Ha videóvágás, egyéb hardverigényes folyamatokra kell, akkor mindenképp jobb a ryzen, viszont játékra elég kell legyen egy 9400F. Nekem 9500F van, nem nagy különbség, de a 1070ti-t kényelmesen kihajtja. Ha teljesítménybeli problémád van, akkor inkább a 1050ti-t cseréld szerintem, mert az meg kevés már sok mindenhez.
0
0
0
0
baffana avatar
@bfefe12: Üdv.Írtam " Nagyon nagy igényem nincs játékterén,legfőképpen WoWozok,Warzone,LoL,OW,R6,tehát én inkább abba gondolkodnék hogy jóóóóó pár évig ne kelljen procit cserélnem" elsődleges persze nyilván a WoW élvez előnyt,tudom nem egy gép gyilkos a játék ezért írtam hozzá hogy úgy tervezek hogy egy pár évig nem szeretnék procit cserélni,tehát hosszú távra tervezek!
0
0
0
0
bfefe12 avatar
@baffana: https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i5-9400F-vs-AMD-Ryzen-7-2700X/4051vs3958

Itt láthatod, hogy a 9400F jobban teljesít játékok terén, mint a 2700x, amit említettél. Ezért kérdeztem rá, mert a több mag, több szál miatt a workstationnek használva jobban jársz a ryzennel, játék szempontjából viszont jobb az intel.
0
0
0
0
baffana avatar
@bfefe12: Igen itt nézegettem én is,ezért vettem a 9400f-et,de úgyérzem nem hoztam vele jó döntést,vagy nem tudom,több mag több szál jobban vonzz bevallom 😃
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
@baffana: Ha hosszú hosszú távon tervezel akkor majd idővel jól fog jönni a több mag + több szál. Én is azért döntöttem a 3600x mellett a 9600k-val szemben. Sok játék esetében van pár fps előnye az Intel prociknak de ha megnézed, hogy hány százalékon pörög, az már nem valami biztató a jövőre nézve.
0
0
0
0
baffana avatar
@nOmAd6: Teljesen igazad van,akkor meg is hoztam a végleges döntést,köszönöm a segítséged.
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
@baffana: Én is majdnem beruháztam nemrég egy 9400F-re de aztán eszembe jutott hiába, mert az intelnél divat minden egyes új proci megjelenésnél új alaplapot is kiadni. Nehogy költséghatékonyan megússza az ember a dolgot... 😆 Passzold el minél hamarabb az intelt aztán irány AMD vonalra. 😆
0
0
0
0
baffana avatar
@Arthur Morgan: Tulajdonképpen már minden megvan,alaplapot keresgélek jelenleg aztán mehet a buli 😃
0
0
0
0
bfefe12 avatar
@baffana: https://pc-builds.com/calculator/Core_i5-9400F/GeForce_GTX_1050_Ti/0SN0VZlu/16/

Nagyságrendileg ennyire hátráltatja a processzort a videókártya.
0
0
0
0
ricsiricsV avatar
@baffana: A szűk keresztmetszet a GTX 1050TI.
0
0
0
0
baffana avatar
@ricsiricsV: Igen tudom,fejlesztve lesz később csak most elsődleges a proci!!!!
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@baffana: Viszont hosszabb távon jobban jársz a Ryzennel,mert ott azért a virtuális szál előnye ki fog jönni majd később.Illetve az új széria is támogatva lesz ,ami hatalmas durranásnak ígérkezik.Valamint amit nem sokan említenek meg,hogy a Ryzen ára ahogy a technológia fejlődik a régiek csökkenek,viszont intel fent tartja ,szóval ha fejleszteni akarnál sokkal jobban bele kell nyúlni a zsebedbe ,viszont ha Ryzennel nézzük ugyan ezt,akkor ott újonnan olcsóbban meg tudsz majd vásárolni (lehetséges) egy procit ,mint intelnél használtan.
0
0
0
0
baffana avatar
@Andor1997: Köszi,igen ez a több mag,több szál vonzz engem is.Nézegettem pcxen hogy pl a legmainstreamebb 9600k ugye 6mag 6szál és 82ezer,addig egy Ryzen 3600 6mag 12szál 60ezer,vagy a 2700x 8mag 16szál és 70 akárhányezer,intelnél egy hasonló szálas,magos proci 100tól indul.És ugye a megfizethető intelek csak 6mag 6szálasak,tehát több szempontból is jobban vonzz a Ryzen 😃 Csak a kérdés,hogy ha már megvettema 9400f-et akkor maradjon e vagy cseréljem,mert igazából a keret meglenne a ryzenre...
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@baffana: Mivel az Intel ártartó,így ha kiírod ,hogy full új nagy eséllyel csak néhány ezerrel olcsóbban eladhatod. Sokkal jobban járhatsz hosszú távon Ryzennel,rajtad áll csak. 😃
0
0
0
0
baffana avatar
@Andor1997: Rendben köszönöm a segítséged.
0
0
0
0
ricsiricsV avatar
@baffana: Ha RYZEN-re váltanál, a RAM-ot is cserélned kell.
3200-3600MHz
0
0
0
0
baffana avatar
@ricsiricsV: Igen,köszi Ricsi hogy szóltál arra figyeltem 😃 hyperX 3200ramok mennek majd bele,egyelőre egy fain alaplapot keresek a ryzenhez
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció