Intel i9-9900K: csak 12%-kal jobb, mint az AMD Ryzen 7 2700X

Szerző: xoki | 2018. October 15. | hír | 198 hozzászólás

Az Intel által felkért Principled Technologies sok kritikát kapott, hogy az általuk közzétett benchmarkok félrevezetőek és nem adnak valós képet arról, hogy mekkora teljesítménybeli különbség is van a konkurenciához képest.

Eredetileg azt állították, hogy az Intel Core i9-9900K 50%-kal jobb teljesítményt nyújt a Ryzen 7 2700X-hez képest. Mivel a két termék ára között elég nagy a különbség, így a vásárlók természetesen ezt az 50%-os teljesítménybeli különbséget várták volna el.
Az új tesztek alapján most kiderült, hogy ez nem pontosan így van, ugyanis tisztességes körülmények között mindössze 12%-os különbségről van szó. Sajnos úgy tűnik, a Principled Technologies előző tesztje több sebből is vérzett, például a Ryzen 7 2700X esetében kikapcsolták a magok felét, rontottak a memória kontrolleren, rossz RAM konfigurációt kapott, amelyek így együttesen rontottak a processzor teljesítményén. Az új adatok alapján tehát az Intel mindössze 12%-kal jobb teljesítményt kínál a konkurencia termékéhez képest, miközben 60%-kal többet kérnek a CPU-ért.

Az Intel közleménye szerint még mindig az i9-9900K a legjobb gaming processzor, amely lehet, hogy így is van, de a fentiek után kérdéses, hogy a potenciális vásárlók a hivatalos, vagy konkrétan a Principled Technologies tesztje alapján döntenek majd a vásárlás mellett.

Hozzászólások: 198
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
FoLey avatar
Intel 9. generáció borzalmas forrasztása mellé még ez is rátett egy lapáttal.
[LINK]

Forrasztásáról szóló hír. [LINK]

Elsütöm rambustibi poénját. 😆
https://media.tenor.com/images/2f5e24194ce5131f55a8970c258ac2bb/tenor.gif
0
0
0
0
💬 2
Kelori avatar
@FoLey: https://pics.me.me/genius-wow-so-funny-haha-so-smart-pls-marry-my-34949993.png

De most komolyan, hagyjuk már az ilyen gyerekes szarokat. Az hogy tibi felnőtt létére egy óvodás szintjén mozog az ő baja. Nem kell lealacsonyodni hozzá. Amúgy meg mi a bánat köze van kodurinak az AMD-hez meg a CPU-khoz? Már rég átment az Intelhez, és ott dolgozik a graphics solutions részlegen.
0
0
0
0
FoLey avatar
@Kelori: Ha te csak ebből szűrted ki akkor sajnálom.
0
0
0
0
NE0NFACE avatar
Jó sok hülyeség le lett írva ezen az oldalon...
Ez megint tipikus Inteles cikk.
Miért nem az assassin's creed odyssey-val csinálták a tesztet? Az új játék.
A Ryzen 2700X 2K-ban meg 4K-ban annyit megy mint az Intel 8700k 4.7Ghz-n. LOL
0
0
0
0
alacka97 avatar
Srácok!
Egyszer végre fogjátok már fel, hogy nem a játékban nyújtott képkockaszám mutatja a processzor teljesítményét. Mindig is tudtuk, hogy gamer szempontból nem éri meg AMD-t venni, hanem oda egy 8. genes I7 jobb választás, mert akárcsak a XENON processzoroknál a VGA-t nem tudja kihajtani az AMD, mert nem ilyen számítási feladatokra van tervezve. Az AMD munkára van fejlesztve és a gamer szoftvergyártók nagy része is Intel processzorra optimalizál, ezért is képes 100%-ban hajtani a VGA-t az INTEL. Persze van egy-két AMD által támogatott játék cím, ahol ugyan olyan jól teljesít, mint az intel. A képkockaszám minimálisan függ a processzor teljesítményétől, ha nincs bottleneck jelenség és pont nem is fog ez a jelenség felmerülni egy 8 magos processzornál, aminek röhögve kell kihajtania egy csúcskategóriás kártyát is, így ez nem egy megfelelő összehasonlítás.

Összefoglalva: Az AMD egy munkára fejlesztett processzor, ahol igen is komoly versenytársa az Intelnek és árban inkább az AMD a jobb választás, viszont az AMD-t játék szempontból, akár egy XENON-t nem hasonlíthatjuk egy I9 vagy I7-hez, mivel ezek játékokhoz vannak fejlesztve és a játékok nagy része (vannak kivételek) is ezekre vannak optimalizálva.
0
0
0
0
💬 24
FoLey avatar
@alacka97: Mindig is tudtuk, hogy gamer szempontból nem éri meg AMD-t venni
Itt hagytam abba az olvasást...
0
0
0
0
alacka97 avatar
@FoLey: Látom sikeresen ki tudtál emelni egy részletet a kontextusból. 😀 Javítanék akkor a szövegemen: Full felesleges játékhoz 8 magos AMD-t venni, mert a 4 magos I7 is jobban hajtja a kártyákat.
0
0
0
0
FoLey avatar
@alacka97: Van erre bizonyítékod?
0
0
0
0
alacka97 avatar
@FoLey:


Informatikai szakirodalmak által is több oldalról bizonyított tény, hogy az AMD eddigi összes koncepcióját nem lehet játék szempontból összehasonlítani a gamer INTEL procikkal, csak a XENON-al.
0
0
0
0
alacka97 avatar
@FoLey: De a világon a legegyszerűbben bizonyítható dolga ez, hiszen a játékok nagy részénél minden tesztben jobban teljesít az intel i7 és i9 akár 4magos, 6 magos, 8 magos. Nem tudom mit kell ezen túlmagyarázni. A VGA mindnél ugyan az vagyis a videoképkocka számítás a procitól függetlenül ugyan annyinak kellene lennie abban az esetben, ha a VGA 100% fut, de mivel az AMD-nél az esetek többségében nem fut 100%-on a VGA így az FPS is alacsonyabb. És miért nem fut 100%-on a VGA? ...Mert nincsenek összhangban a hardverek és szoftverek, mivel maga a játék sem arra van optimalizálva. A játék nem fog jobban produkálni mert 4 mag helyett 8 magod van. A játékhoz mindig akkora proci kell, hogy kényelmesen kihajtsa a VGA-t.
0
0
0
0
FoLey avatar
@alacka97: Gondolj amit akarsz. Mindenkinek megvan a véleménye. De azt is tedd hozzá hogy intel árai egekbe szöktek,ilyenkor van értelme megvenni?
Köszönöm ahhoz képest munkára van az amd-m szépen eltudok lenni FullHD-n játékok alatt. Nem éri meg AMD-t venni aha akkor intelt sem ilyen magas árral,mert annyit nem hozz mint amennyivel drágább. 😉
0
0
0
0
alacka97 avatar
@FoLey: Úristen, itt úgy látom sokan bele vannak betegedve, ha éppen valami nem pozitív. Te is csak egy oldalról szemlélődsz és látszik is, hogy csak a mondanivalóm második soráig jutottál. Képzeld el nekem is van AMD Ryzen 1700X-em és van egy laptopom amiben i7 7700HQ van, így tudok is véleményt mondani és mind a kettőnek tudom az előnyét és a hátrányát. Nagyon jól tudom, hogy az AMD is futtatja a játékokat, gáz is lenne, ha nem és nem is erről beszéltem. Az áráról meg én is kijelentettem, hogy inkább AMD, ha sok magra van szükségem például, amikor videót vágok.
0
0
0
0
FoLey avatar
@alacka97: Egészségedre 😀
De úgylátom te sem érted amit írok neked csak a saját állításodat akarod megerősíteni.
0
0
0
0
no avatar
@alacka97: De Játékra overkill és gyenge az AMD Ryzen.. Ha össze adod azt hogy mennyi dologra van szükséged hozzá hogy gyengébben teljesítsen mint az intel meg sem éri.Azokról a nem érthető hibákról nem is beszélve amik játékok alatt jönnek ki.. fix 60 fps ről beesik 30 alá néha ha úgy gondolja.Egyértelműen nem működik jól játékok alatt.. főleg az újaknál sokkal rosszabb fps-t hoz 4K ba nagyon zavaró tud lenni ha beesik csak úgy néha az FPS 40 alá 50-60 ról jobban észrevehető mint egy 2K 20-30 akár 40 FPS beli különbség. Ryzennek még a 2700x nek is egy 7700K is nagy falat nemhogy az új nagy tesók amik alapból 5GHz en futnak boostal 😃 5.5 re meg lazán fel lehet még húzni. Az érték arányt akkor tudná elérni az AMD ha ezeket a hibákat ki küszöbölnék játékok alatt , addig marad az hogy sokan azt gondolják a sok mag nagyobb teljesítmény.. megveszik és árulnák... azért írom hogy nák mert nem nagyon veszik az AMD konfigot sokkal könnyebb még egy régi intelt is eladni mint a Ryzen konfigot. S hogy ezt honnan tudom ? Nem egy weboldalon fent vannak a használt konfigok majdnem bolti ár felén több hónapja a kutya sem vette meg.. egy jól beárazott intel konfig meg elmegy egy hét alatt.. Én csak terveztem hogy eladom egyenlőre az instabil piac miatt hogy ne legyen veszteségem belőle de rögtön jött is rá vevő hogy vinnék.. 😃

Ja és igen.. legtöbb esetben nem tudja kihajtani a videókártyát 100% on.
0
0
0
0
bukta2 avatar
@rhPhoto: én nem akarok belekerülni a vitába... isten őrizz... de azt én is észrevettem nagyon sok tesztnél hogy az AMD procik legyen az 2700X nem tolják ki 99-100%-ra a kártyákat míg a kékek igen, akkor ez optimalizációs hiba lenne? pl AMD 80-85% on pörgeti intel meg 90-98% soha sem értettem miért de akkor optimalizálás kérdés, így már érthető,és egyben furcsa is... :/
0
0
0
0
alacka97 avatar
@rhPhoto: Van olyan eset ténylegesen, ahol kihajtja 100%-on a GPU-t. Amíg a játékgyártó cégek Intel központúak, addig arra lesz optimalizálva. És sajnos az Nvidia drivere is Intelre van optimalizálva. Emiatt az intel egyeduralkodó a piacon, ezért is engedheti meg magának ezeket az árakat. De egyik pártját sem fogom, mert olyan óriási különbségek nincsenek, hogy utáljuk bármelyiket is, persze biztos van olyan pro felhasználó akinél igen. Én merem ajánlani a Ryzen 7 procikat és az új i7 vagy i9 procikat is.
0
0
0
0
no avatar
@alacka97: Persze.. De aki stabil gépet akar ilyen kifagyások meg fps droppok nélkül az intelt vesz.Te is tudod pontosan hogy egy Ryzen procinál ha nagyobb órajelre húzod már kevés egy 10-15k -s hűtő vagy 20.. A lap/ram sem mindegy.. tehát 0 ról építve elveszett az az ár érték arány.. 😀
0
0
0
0
alacka97 avatar
@rhPhoto: Valamilyen helyzetben igen stabilabb az intel. De hidd el ha olcsón szeretnél erős procit videóvágáshoz vagy 3D animációkhoz, mert mondjuk kezdő vagy, akkor nagyon is jók az AMD ryzenek és nem olyan vészes a különbség. Ha valaki profi szinten űzi és ki is tud többet adni az úgy is intelt vesz. Itt belinkelek egy összehasonlítást, van egy 16 magos 2,8Ghz Intel I9 és egy 16 magos 3,4Ghz Amd Ryzen. Az intel kisebb órajellel ráver és ez nem egy kamu videó, amit vagy AMD vagy Intel párti csinált. OverClock esetben 25%-ot ver rá az AMD-re, pedig akkor is 0,5GHZ-el több az AMD órajele. Viszont azt vegyük bele, hogy az AMD 250k az intel 450k. Én lehet akkor is AMD-t vennék, mert nem vagyok gazdag. 😃 viszont játékhoz csak I9 vagy I7 8.gen a több és stabilabb FPS miatt!!!

[LINK]
0
0
0
0
no avatar
@alacka97: 6-7 gen sem rossz játékra.. nem kell feltétlen a legújabb proci ha játékra használod a géped.. Csak videókártya lényeges a legtöbb játéknál .
0
0
0
0
alacka97 avatar
@rhPhoto: Azért mondtam 8.gent, mert már kevés a 4 mag néhány játéknál egy gtx1070 mellett és ha valaki akar venni újat akkor 8. gent vegyen, mert kelleni fog a plusz 2 mag a jövőre nézve és annyival nem drágább. Például az AC Origins és az új ACmár gtx1070 mellett is többet igényel, mint egy 7. gen I7, de igazából gtx1080 mellett BF1 alatt is kevésé és úgy látszik eddig, hogy BF5 alatt is. Az én laptopomba GTX1070 van és bottleneckel az I7 7700HQ 3,4GHZ az AC Origins és a BF1 alatt.
0
0
0
0
no avatar
@alacka97: Jaja kezd beárazódni a 8. generáció is.. csökkent valamennyit az ára.. 😃 Hát igen de a laptop kategória megint más tészta.. egy pc -s 6-7 gen es i5 ben több kraft van mint abban a 7700HQ ban
0
0
0
0
no avatar
@alacka97: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
alacka97 avatar
@HunSanyiX: A stabilitás alatt azt értettem, amit amúgy ez előtt erősen kiveséztünk, hogy az AMD alatt a játékok nem éppen frame drop mentesek és közel sem futtatja a videókártyát játék alatt 100%-on, de most ezt nem akarom újra leírni. Az meg, hogy ki vagy égve az OC hallatán nem igazán értem. Én ugyan úgy vágásra használom az asztali gépemet és nagyon jót tett neki munkaidő szempontból, hogy fel lett húzva 4GHZ-re.

A userbenchmark nagyon jó viszonyítási alap, én akárhányszor mérést csináltam a gépen, akkor megközelítve azonosak voltak az értékek, de pontosan ezért van egy adott intervallumon megadva az érték, mert ezek felhasználóktól függnek és ezeknek vették a középértékét. A legtöbb ember nem fog úgy benchmarkot csinálni, hogy közben fut bármi meghatározó a háttérben.

Tudod a két proci összehasonlításának lényege az volt, hogy ki elégítsük az amd és az intel fanok elvárását. Az intelesek örülhetnek, hogy ugyan annyi maggal és kevesebb órajellel erősebbek és ez tény. Az amd fanok meg örülhetnek, hogy ár arány értékben verhetetlen az amd. És hidd el ehhez nem kell akkora IQ és egy ilyen összehasonlításhoz bőven jó egy userbench....jó hogy nem már vakumban próbáljuk ki, mert akkor tuti minden jó lesz 😃 Szerintem nyugodtan neki mehetsz egy kifejezetten pro felhasználónak, aki iMAc Pro-val (final cut pro x) szerkeszt videot és ha hiszed ha nem abban is Intel van (nem hiába, intel stabil és jól optimalizált), csak ember legyen a talpán akinek van annyi pénze.
0
0
0
0
Kelori avatar
@alacka97: Ja, nagyon jól sikerült a legújabb macbook is, pár perc után olyat throttlingol a CPU, szinte hallod ahogy 100 fok környékén kegyelemért könyörög. Mondjuk ebben bőven benne van az apple inkompetenciája is.

Egyébként a ryzen-en pont hogy a frametime a konzisztensebb, az avarage FPS marad el jóval az Intel mögött általában. Ez pedig legnagyobb mértékben a ring bus connection alacsony késleltetésének köszönhető az infinity fabric-al szemben, de ezt már leírtam nem egyszer. Amúgy meg úgy izgul mindenki 10-20 FPS különbségen mintha a userek 90%-a e-sporotoló lenne és 240 Hz-es monitort hajtana. Nekem be is van lockolva a framerate 60 és 75 FPS közé chillel, felesleges az alsó-középkategóriás 75 hz-es monitoromra többet küldeni.
0
0
0
0
alacka97 avatar
@Kelori: Ja nem is a macbookról beszéltem, mert azok siralmasak hűtés szempontból, hanem a iMac Pro-ról.

Igen amúgy teljes mértékben igazad van. Én legtöbbször azt veszem meg, ami pénzben belefér és a legerősebb, ezért is vettem AMD ryzent az asztaliba. Én is le szoktam alapból lockolni 60Fps-re laptopon, mert full felesleges 120fps-en pörgetni a játékot 75Hz-es kijelzőn. Legalább addig sem melegszik túl a gép és nem csökken az élettartama.
0
0
0
0
NE0NFACE avatar
@alacka97: Ez valószínű, hogy csak addig lesz igaz, amíg ki nem jön a következő Ryzen. Nézz után egy kicsit. Részben ez miatt a jövő év közepére már kb. 50% piaci veszteséget könyvel el az Intel.
A Ryzen 2 alacsonyabb órajel mellett több képkockát tud számolni.
0
0
0
0
alacka97 avatar
@NE0NFACE: Nincs kétségem e felől, viszont azt tegyük hozzá, hogy ugyan ilyen reklámot kapott az első ryzen is. És azért azt sem kell elfelejteni, hogy a mostani ryzenek sem rosszak, de bármennyire is szeretne az amd előre törni, sajnos a szoftvergyártó cégek jelenleg Intel központúak, főleg a játék fejlesztők, ezért engedheti meg magának az intel az ilyen magas árakat. Lehet, hogy Magyarországon és más szegényebb országban úgy vannak vele, hogy az amd olcsó így azt vesszük, de az igazi felvásárlópiac a hardver gyártók szempontjából nem mi vagyunk, hanem a gazdagabb országok, ahol viszont inkább fizetnek dupla annyit egy intelért. Magyarország a hardvergyártók statisztikájában egy porszem, de a szoftvergyártók szempontjából is.
0
0
0
0
no avatar
@alacka97: +1 viszont sajnálom hogy a sok warez miatt kénytelen a sok Magyar fordító felhagyni a munkájával.. mert nincs rá igény legtöbb játékot már nem adják ki Magyarul mert borzasztóak a statisztikák eladás téren.
0
0
0
0
_AsheXp avatar
@alacka97: Xeon proci, nem xenon 😃 Az a lámpa
0
0
0
0
alacka97 avatar
@_AsheXp: Igen igazad van, elnézést ezért az amatőr nyelvbotlásért. Látszik, hogy még sosem volt Xeon processzor a kezemben. 😃
0
0
0
0
no avatar
Tessék nézze meg ezt a tesztet az aki azt mondja hogy a Ryzen között nem sok különbség van.. még a 8700K között is több mint 10% 😃
https://www.youtube.com/watch?v=bIc2OP68Mvo

12%? Játékban.. Na persze... Ilyen teszteket kell nézni nem kamu kis csatornákét.
i9 9900k vs ryzen 7 2600x https://www.youtube.com/watch?v=RXfM04yTZFw
0
0
0
0
💬 2
FoLey avatar
@rhPhoto: Nézd meg jobban azt a két linkelt videódat és majd rájössz.
0
0
0
0
no avatar
@FoLey: Néztem nem is egyet meg próbáltam is egy Ryzen 5 -t de nem hozott jobb teljesítményt még az i5 nél sem.
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 6
SuperPuma avatar
@HunSanyiX: Láttad volna, egyik évben mi ment a "Piros Vs Kék" topikban.
Spoiler!
Akkor volt törölve 3-4 oldalnyi komment és lett kitiltva 2-3 tag
0
0
0
0
no avatar
@SuperPuma: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@HunSanyiX: Mondjuk úgy, nem volt sok szakmai alapja a témának
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@SuperPuma: Ezeknek a veszekedéseknek semmi köze az Intelhez meg az AMD hez, ez csak azt mutatja, hogy mennyi primitív, buta ember van.
(úristenn, hogy vagy te 86 os szintű? az már valami 😉)
0
0
0
0
szilver avatar
@SuperPuma: Wow 86 szint?? 1-2hónapja olyan 40 voltál nem? 😲 Lehet rosszul emlékszem,csak kérdezem 😀
0
0
0
0
no avatar
@SuperPuma: Ez jó egyébként ha van élet meg pörgés a gépigényen, de normális keretek között tényleg a gépekről vagy játékokról vitázva , és nem személyeskedve egymást bántani.Az az igazság hogy mindenki azt vesz amit akar.. ha elolvas pár kommentet esetleg kaphat választ megválaszolatlan kérdésekre ... PL milyen gépet vegyek topic na oda is elférne egy kis pörgés mert rengeteg kérdés van válaszolatlanul.. 😃 UI: Felháborító de nekem eltűnt pár szintem .. pedig már mennyit kommenteltem/kommentáltam 😃
0
0
0
0
xCube avatar
Az egész anti intelezéshez és "ennyi volt az intelnek" kijelentésekhez csak annyit tennék hozzá, hogy ugyanez a szituáció egyszer már lejátszódott az Athlon / P4 Netburst időszakban. Az intel akkor sem ment tönkre és akkor is sokan maradtak a márkánál, hiába volt drágább és esetenként lassabb. Most lehet őket nyilvánosan utálni, mert az AMD a Core 2 széria után először sikeresen teremt konkurenciát (mily meglepő ők sem mentek tönkre mindezidáig, hiába voltak gyengébbek az intelnél) és lép túl bizonyos területeken a korábban elérhetetlen riválisán. Lehet szeretni és nem szeretni dolgokat, de értelmetlenül fujjolni és isteníteni szimplán az objektív gondolkodás hiánya. 286, majd 386 -al kezdtem, utána Cyrix proci lett, mert az olcsóbb volt mint a Pentium és mégis gyorsabb, mint egy 486. Aztán Intel Celeron lett, mert jó volt az ár / érték aránya és még tuningolni is lehetett. Aztán AMD Thunderbird 1400c, mert lazán verte a korabeli P4 -eket azonos órajelen és még olcsóbb is volt. Athlon 64 -em lett utána, mert még nem volt Core 2, de késbb Core 2 Quadra váltottam, mert akkor az AMD nem tudott versenyképes alternatívát adni. Legutóbb is Intel procit vettem, mert az AMD -nek nem volt hasonló teljesítményű hat magos alternatívája. Ha most építenék gépet, akkor viszont biztosan Ryzen -t vennék.
0
0
0
0
💬 22
carl18x avatar
@xCube: Hát majd ha jön 10 nanométeren az intel valóban ott már érezhető ugrás lesz teljesítménybe. Csak érjük meg ezt végre 😃
0
0
0
0
no avatar
@xCube: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
@xCube: Hasonló utat jártam be én is csak kicsit korábban kezdtem (1992/8086/640KB/20Mb) nagyon sokáig szinte csak AMD procim volt (párat le is sarkaztam... 😀 ): AMD Duron/Athlon Thunderbird/XP 2000+/XP2500+/3000+/A64 3000+/A64 3400+/A64 X2 3600+/A64 X2 4200+ de a C2D után nem igazán volt versenyképes az AMD. Most próbáltam néhány Ryzen procit is de nem győzött meg teljesen...
0
0
0
0
xCube avatar
@Gaboo7: Az első számítógépem nekem Commodore volt, a PC (x86) architektúrát először egy 80286 -os XT -vel ismertem meg. Suliban voltak öregebb gépek, de azt nem nagyon számolnám hozzá. Eleinte relatíve sűrű volt az upgrade a kilencvenes évek végén, aztán némi kihagyás után jött a Thunderbird, majd megint hosszú kihagyás (egyetem, stb, ésmert a gép igazából elég sokáig elég is volt mindenre), majd a főiskolás időszak közepén úgy döntöttem megérdemlek valami újat és megint beindult a szekér, A64 3800+ -> A64 X2 5600+ -> C2Q Q9450. Na ez után jött a nagy pauze, egészen 2016 -ig, amikor is eléggé megvetettem már a lábamat idekint ahhoz, hogy ne sajnáljam a pénzt egy aktuális masinára. Egyébként a C2Q még mindig használatban van a TV -re kötve.
Én nem próbáltam még Ryzent, de a második eresztés a tesztek és vélemények alapján eléggé jó alternatíva. Eljátszottam a gondolattal, hogy csinálok egy cserét 2700X -re, mivel az alaplappal együtt kerülne annyiba mint egy használt i7 5960X.
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
@xCube: C64 természetesen nekem is volt... 😀 Rossz csere lenne az 5960x 2700x-re.

0
0
0
0
xCube avatar
@Gaboo7: Na ja. igazából ha szerencsém van, akkor még 300Euróért is leakasztok egy i7 5960X -et. Majdnem mindenhol jobb... .
0
0
0
0
EowynTheHunter avatar
@Gaboo7: Olyan tesztet néznék inkább meg amikor a két cpu-t ugyanarra a mhz re állítják és a ramokat is egyforma mhz-re. Itt egyik 4300 a másik 4600 meg a ramok is más mhz ek. Egy processzor nálam soha nem volt döntő tényező inkább a videokártya, majd a ram és a végén a processzor. 4590 es és 3570k s processzorral vígan még most is el lehet játszani. Legjobban a videokártya ami fontos szerintem. Ez a processzormánia nem tudom miért olyan fontos...
0
0
0
0
no avatar
@EowynTheHunter: A processzor is fontos. Játékokban az AMD alul marad nagyon még ilyen 4-5 éves procikkal szemben is.Nekem a 3 éves i5 is erősebb egy Ryzen 5 akármelyik processzorénál. A 8/16 os meg nem sokkal erősebb a Ryzen 5 nél játékban szóval még arra is lazán ráver fps ben.. meg nem kell rá vízhűtés lazán ketyeg alap booston 3.9 en.Na meg egy 1080Ti hez kell legalább egy 6. gen es i5 hogy ki legyen hajtva rendesen 😃
0
0
0
0
EowynTheHunter avatar
@rhPhoto: Persze értem én nekem soha nem kellene AMD többet jó sokáig volt nekem és mindig csalódás volt. 😀
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
@EowynTheHunter: Sok játéknál már kevés lehet egy komolyabb kártya mellé a 4 magos i5.
0
0
0
0
EowynTheHunter avatar
@Gaboo7: Persze értem. Ezeket a processzorokat a 4590 és 3570k ezeket azért írtam, mert jelenleg ez van és a mostani kártyákkal amik vannak nekem megfelelnek. Másnak ezek már őskorinak számítanak, de nekem még megfelelnek pár évig és eddig minden új játék megy rajtuk FHD-ban medium-high-extreme beállítással nekem ez megfelelő. Majd idővel leváltom őket , de csak is intel és nvidiára. 😀
0
0
0
0
carl18x avatar
@EowynTheHunter: Hűséges Típus a hajni 😃 Nekem is bírja még az i5 3470. Ha én intelre váltanák azt csak is 2020 volna esedékes 😃
0
0
0
0
EowynTheHunter avatar
@carl18x: Ez így van 3-4 évig simán jók lesznek ezek a processzorok nekem. 😃
0
0
0
0
carl18x avatar
@EowynTheHunter: Nyugi én se érzek túl nagy motivációt arra hogy processzort váltsak. 😃
De igen 2022-ig is ráérhet az ember cserélni 😃 Amúgy face-n ismerősöd vagyod, tudod ki vagyok én? 😆
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
@EowynTheHunter: GTX 980/1060-ig elég lesz főleg a 3570k egy kis tuningal... 😀
0
0
0
0
carl18x avatar
@Gaboo7: Én is maximum 1060-at tervezek majd berakni az i5-3470 mellé. Csak jöjjön már valami olyan cím ami az én érdeklődésem is felkelti..
0
0
0
0
no avatar
@Gaboo7: Ne mond már hogy kevés.. nekem az i5 kihajt egy 1080 at.. 1080 Ti-t nem tudja maximálisan de legalább marad benne kraft.. 😀 Viszont teljesítményben jobb mint a 1080-i5 kombó
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
@rhPhoto: Ajánlom figyelmedbe a R6 Siege és a Battlefield 1 játékokat i5 és i7 procikkal 1080 kártyával. Észre fogod venni a különbséget.
0
0
0
0
no avatar
@Gaboo7: Használom... R6 ot is és BFV-t is játszok vele.. nincs vele semmi probléma a 6.generációs i5 el 😀
0
0
0
0
NE0NFACE avatar
@xCube: Nem is kell, hogy tönkre menjen! Legyen verseny és fejlesszen az Intel is. Azért a mostani veszteséget megérzi. Behozta az Amd a lemaradást. Technikailag az Amd most előrébb van.
0
0
0
0
xCube avatar
@NE0NFACE: "Technikailag az Amd most előrébb van."

Én inkább azt mondanám, hogy pariban vannak. Az intel tett egy pár elhibázott lépést a hirtelen támadt menetszéltől, de leírni nem kell azért.
0
0
0
0
NE0NFACE avatar
@xCube: Az AMD kisebb csíkszélességen, modernebb felépítésű ugyanakkora vagy kevesebbet fogyasztó procit gyárt.
Munkában használva egyértelműen jobb az Intelnél.
Ráadásul olcsóbb is.
Nem írom le, de most már össze kaphatná magát.
0
0
0
0
no avatar
Én meg várom azért a komolyabb teszteket.. 😃 Szerintem egy játékban 40-50 Fps eltérés nem 12%.
0
0
0
0
💬 21
Mesterlovesz avatar
@rhPhoto: 12% eltérés az pont annyi, ha 400 fps el CSGO zol. Ha meg 40 fps el 4k gamingelsz akkor meg csak 4-5 FPS a 12%. Ezért értelmetlen amikor darabszámban méri valaki az fps különbséget két proci között, mert az, hogy adott teljesítménykülönbség hány darab fpst jelent az mindig beállításfüggő. Magyarul annak, hogy 12%al jobb van értelme, annak hogy 40 fps el jobb, nincs.
0
0
0
0
no avatar
@Mesterlovesz: nyilván.. de miben jobb 12% al ? Mert valószínű ez az átlag.. Aki ilyen procit pattint egy RTX 2080Ti kártya mellé az valószínűleg nem munkára fogja használni.. Játékban meg fontosabb a Gaming +% inkább mint az átlag %. És azért valljuk be egy játéknál fontos az hogy stabil legyen minden. AMD részről meg nem igazán hallok ilyesmit hogy minden játéknál szuperálna.. legtöbb új megjelenéssel kínlódás van alfa játékokról nem is beszélve.. 😃
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@rhPhoto: persze, én is gamingben értettem a % ot, itt most csak arról van szó. a teszt is csak arról szól, ebben a 12% ban gaming eredmények vannak.
0
0
0
0
no avatar
@Mesterlovesz: pont ezaz..játékban -41% a Ryzen 2700X
0
0
0
0
Kelori avatar
@rhPhoto: [LINK]
[LINK]

https://i.imgur.com/rDdgZTZ.jpg
0
0
0
0
no avatar
@Kelori: Ez 8700K.. 😀 Meg amúgy sem legit teszt szerintem nézz több tesztet ezekről a legtöbb videóban 20-25Fps különbség is van játékok terén masszív teszt alat i7 8700K és R7 2700X között is .
0
0
0
0
Kelori avatar
@rhPhoto: Ha a HW unboxed nem független akkor itt helyben kettéhajtom magam. Egyébiránt olvasok sok tech oldalt, többek közt gamers nexust is. Az meg hogy szerinted a 9900K nagyságrendekkel jobb eredményeket fog hozni a 8700K-hoz képest sokat elmond rólad. Kb akkora perf. uplift lesz mint az R5 2600X és az R7 2700X közt. A +2 magon kívül csak marginális különbségek vannak, és 6+ mag fölött már csak nagyon keveset profitálnak a játékok.

Bár gyanítom felesleges volt okfejtésbe kezdenem, meg tényekkel dobálóznom, mert úgyis jön majd valami egetrengetően kreatív, kizárólag tudáson és IT ismereteken alapuló cáfolat.
0
0
0
0
no avatar
@Kelori: Itt most lehet szavakkal dobálózni de az AMD még nem hozott egy olyan processzort ami jobb lenne játékokban.. több éve kiadott szériát sem tudja haza vágni az új Ryzen processzorokkal.. Akkor meg teljesen fölösleges a váltás egy több magos/szálas processzora ami lényegesen gyengébb teljesítményű játékokban... A sok megmagyarázhatatlan fps droppról és egyéb hibákról nem is beszélve.Azt mondtam hogy nem hiszek az ilyen grafikonoknak.. Ezek semmit nem érnek én olyan teszteket szeretek nézni ahol pörög a játék közben.. látod hogy tartósan mennyi az FPS.. nem egy pár másodperces mérésből történő átlagból kinyert FPS.. Kézzel fogható dolgokat szeretem mert itt bárki mondhat vagy írhat bármit , én is teszteltem az ismerősömnél de nem nyert nálam az AMD pedig váltottam volna rá.. Viszont nem hogy folyamatos döccenőmentes munkát nyújtana a sok mag/szál játékok alatt hanem gyengébb teljesítményben sokkal.. És itt most jöhet hogy igen.. RTX2080Ti vel vagy 1080Ti vel 1440p be alig van különbség persze persze.. NA de most 4K ban 45-60 FPS között az ilyen -5-10 Fps igen is sokat jelent teljesítményben , és élvezhetőség szempontjából. Legtöbben azzal takaróznak hogy jaj az AMD olcsóbb ez igaz.. sőt egészen olcsón hozzá jutsz .. Viszont ott Hűtéstől kezdve Alaplapig , Ramokig nem mindegy mit pakolsz bele , és még akkor sem biztos hogy jól fog üzemelni játékok alatt. Tudom tudom munkában jobb.. De szerintem itt a felhasználók többsége játék miatt van és nem munkára szeretné nyúzni a saját gépét. És tudod mit? Azt mondom hogy nem független.. láttam én már olyan teszteket is hogy Inteles kollega AMD processzorok teljesítményén szépített mert kapott egy nagyobb összeget.A mai világ már a pénzről szól nem sok becsületes tesztet vagy embert találsz.Hozzá tenném még hogy ez az ár növekedés is nevetséges..mert máshol alig volt több mint 5-10% itthon meg felnyomtak rá 30-40% ot , ezért nem érdemes Magyarországon ilyesmit vásárolni hogy a kis boltok zsebét tömd.+ ott van a felhasználói piac ott sokszor 80-90 ezerért kapsz 8700K -t is ami mérföldekkel jobb mint a Ryzen és még olcsóbb is ha a Ryzen új árát nézed + Hűtő + minimum 40-50 ezres lap.
0
0
0
0
Kelori avatar
@rhPhoto: Megmondtam előre...
Kész vége, feladom. Tudod mit? Igazad van 😀
Azt hiszem pályát váltok és pár évig pszichológusra is szükségem lesz.
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@Kelori: Ez a srác kb 15 éves lehet, látszik, hogy fogalma sincs róla, hogy miről beszél. 😀 Vagy csak simán egy hatalmas troll 😃😃 Az a durva, hogy totál alptalan dolgokat képesek az emberek kész tényként állítani, 0 utánajárással, akár egy féloldalas kommenten keresztül is. Ez már az egészen elképesztő kategória, szinte fizikai fájdalmat éreztem olvasás közben.

UI: jó pszichológusra ezek után nekem is szükségem lenne, ha tudsz, add meg a számát 😃
0
0
0
0
no avatar
@Mesterlovesz: Értelmetlen tovább ragozni , Jobb az intel tesztek alapján és annyi. Várom az új AMD -t hogy mutasson valami jobbat. Én is örülnék neki ha nem kéne ennyit kiadni az Intelért a konkurencia miatt. 😀 Legjobban Játék fókusznak örülnék az AMD től mert eddig nem nagyon sikerült.. legalább egy hasonló szintet hozhatnának..Egyébként tévedsz nem 0 utánajárás amikor szabad időm van bújom ezeket a dolgokat.. és videókat nézek mivel én is fejlesztések előtt állok processzor téren.
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@rhPhoto: Szerrintem sincs értelme ezen vitázni, azt veszel amit akarsz, de azt azért tartsd szem előtt, hogy legalább egy GTX 1080 as kártya kell, hogy az Inteles előnyöd kijöjjön.
0
0
0
0
no avatar
@Mesterlovesz: Nem feltétlen. Nézz 8400 vagy 8600 vs ryzen 5 / ryzen 7 teszteket.. még 1060 assal is van különbség amúgy bőven. De szerintem aki most akar 0 ról építeni pc-t vagy újítani érdemesebb egy Xbox one x.. 4K ra bőven jó egy jó 4K tv és élvezetes azzal is a játék.. jó tény hogy nem lesz olyan minden árnyék meg stb.. De baromi erősek már a konzolok is és mégis csak 130-140 ezer.. egy videókártya ára kb.. s ha cseréled is hamar túl lehet adni rajta nem alkatrészenként kell eladnod.Persze ez csak akkor jó megoldás ha játékra kell csak a gép.
0
0
0
0
Kelori avatar
@rhPhoto: Annyira lábon lőtted magad ezzel a konzol ajánlással. Az ár/érték arányára hivatkozol, szóval csak eljutott a csöppnyi agyadig hogy mit jelent ez a szó és miről beszéltünk egész eddig. Senki nem állította hogy a ryzen erősebb, azt állítjuk hogy jobb az ár/érték aránya az Intelhez képest. Mert nem ér meg majdnem dupla árat +10-15 % FPS.

Egyébként az Xbox-ban és a PS-ben is AMD Jaguar SoC található. Bulldozer CPU magok, Polaris GPU.
0
0
0
0
no avatar
@Kelori: Tudom pontosan. 4K ra elég olcsó megoldás.. Aki nem tud majdnem 200 ezres kártyát venni és legalább 100 ezres procit + Ram legalább 40-50 ezer , + alaplap/táp/HDD/ ck 50 ezer alap hangon.. tehát már ott tartunk hogy 400 ezer forint.. és az hogy időtálló.. nem mondható el még egy ilyen konfigról sem.. hosszú távon nem érdemes pc ben gondolkodni aki jól akar járni főleg most.. még drágábbak lesznek a kártyák. Az meg hogy kell venni játékot konzolra.. hát igen valaki pc re is vesz nem a jó öreg virágboltot használja.. 😃 Az AMD sem költség takarékos gép.. és még intel szinten sincs játékban.. minden esetben ha gamer pc-t akar valaki akkor mélyen zsebbe kell nyúlni mert 300-400 alatt nem ússza meg.. és még nem is 4K pc ről beszélünk.. 😀

Ja és még csak hanyagolni sem kell az egeret mert van(lesz) egér billentyű támogatás a konzolokhoz is .
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@rhPhoto: A 4k gamingről annyit, hogy akinek van egy kis esze az nem állít minden FPS zabáló hülyeséget ultrára, ami látványban alig befolyásol valamit, és máris megy a 4k 60fps a 400 ezres PCn.

És csak hogy a hülyeséget megcáfoljam már végre, hogy van különbség bőven 1060 mellett, az i5 8400, 8600 és az r5 2600 között tesssék itt vannak a teszteredmények:


ugyanaz az összehasonlítás 1070 Ti mellett:


Egyik esetben sincs semmi különbség. Az első olyan kártya ahol előnye kezd lenni az intel oldalnak a 1080 és ott is csak 1080p ben, ami azért már nem túl realisztikus eset (1080 al már nem igen játszik az ember 2k alatt)

itt már látszik hogy az esetek felében van egy 10% os intel előny az esetek másik felében azonosak az eredmények.

És ahhoz, ohgy egyértelmű győztes lehessen az intel, 1080Ti (vagy afeletti kártya) mellett kell tesztelni.
0
0
0
0
no avatar
@Mesterlovesz: Nézd meg ezt real time ba normális tesztelőknél.. hidd el nem ilyen eredmények születnek.. Ilyen grafikonokat egy kis iskolás is bele tud vágni videóba.. 😀 Remélem érted.
0
0
0
0
Kelori avatar
@rhPhoto: Hidd el nekem, engem baromi nehéz kihozni a béketűrésemből. Mindíg az észérvek, a logika mellett haladok, próbálok a lehető legobjektívabb maradni minden témában, és a kultúrált beszéd / vita mellett állok teljes mellszéleséggel.

De amikor elfogy minden türelmem... Amikor minden észérv és tény papírgalacsinként pattan vissza a saját ignoranciád és szűklátókörűséged által épített védőfalon, akkor csak annyit tudok mondani hogy menjél aztán trollkodj anyádékkal, talán ők elviselnek...
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@Kelori: Fel szerettem volna tenni ide ezt a pár videót, hogy ha valaki elolvassa a threadet, akkor lássa, hogy mégis mi a helyzet. Gondolom te is egyetértesz azzal, amit ott kifejtettem az eredmények alapján. Ha egy ember is megérti, akkor már volt értelme. rhPhotot meg nem fogjuk meggyőzni, meg nem is érdekel, hogy mire költi az anyjáék pénzét. Olyan mint egy galamb a sakkpartiban, feldönti a bábukat, rászarik a táblára, majd kijelenti, hogy ő nyert. Felesleges vitatkozni vele.
0
0
0
0
no avatar
@Mesterlovesz: Ez kevés egy ilyen kis csatornát pár 100 dolláral meg lehet venni 😃
0
0
0
0
no avatar
https://pcworld.hu/pcwpro/csokkenhet-a-masodik-generacios-amd-ryzen-processzorok-ara-254644.html
Ryzen 7 2700X 100K alatt ? Nemsemmi. 😃
0
0
0
0
no avatar
Az AMD Ryzen 7 2700X pedig 100E forintal olcsóbb mint a Intel i9-9900K 😶
0
0
0
0
herbmann avatar
Minden árazás kérdése lesz. A 9-es széria nem egy elcseszett termék, amitől távol kell maradni, csak kérdés, hogy versenyképes lesz-e a piacon. Lehet, hogy az elején nem, mert most épp úgy néz ki, hogy kicsit túlárazták, de most komolyan srácok... Szerintetek segg hülyék dolgoznak a kékeknél? Ha nem jönnek az eladások, akkor le fogják tolni az árát, amíg viable nem lesz. Kereslet-kinalat, közgazdaságtan alapfok. Van, hogy fordítva történik. Én 100-ért vettem a 8700k-t, most ugyanott 145. Mert rájöttek, hogy megtehetik. Majd most fordítva lesz. Nincs itt semmi látnivaló.
0
0
0
0
💬 3
FoLey avatar
@herbmann: Nem azt hogy megtehetik az ára miatt hanem gyártási problémával küszködnek...
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@herbmann: Presztizskérdés, hogy intelt veszel-e. Megmutatod hogy megteheted, hogy a legjobbat használd. Versenyképes nem lesz a racionális vásárlói körben, a zen2 megjelenése után meg pláne nem.
0
0
0
0
NE0NFACE avatar
@herbmann: Az Intel gyártási problémákkal küzd. Drágán gyártja a procikat, ráadásul idáig kb. 30%-ot vesztett a cpu piacból.
Jövő év közepére már 50% piaci veszteséget jósolnak. Milliárdokkal kevesebb a bevétele.
Ezért kapkodnak össze-vissza. Csak az az egy szerencséje van az Intelnek, hogy a Ryzenek még nem mennek 5Ghz-n.
0
0
0
0
kolbaszkarika avatar
Dobálhatnak jobbra-balra mindent 8 csillió dollárért is, a 4790K még mindig kitart. 😎
0
0
0
0
carl18x avatar
Na csak hogy én is hozzá szóljak személyes tapasztalatból a témához 😃 Szombat délután megépítettem haverom Ryzen gépét. Egy Ryzen 2600 került a gépbe, szóval beindítás után windows telepítő folyton kifagyott.
Elsőnek nem tudtam mire vélni a dolgot kis keresgélés és tesztelgetés után kiderült nem viszi a B450 deszka a 3000 mhz-es ramokat ilyen órajelen mert kifagy. 2133 mhz-en gond nélkül üzzenel azóta is a gép, de 3000 mhz XMP profil esetén folyton lefagy a gép. Az tény ez valóban zavaró, talán egy bios update talán javít a helyzeten.

Amúgy maga a processzor állat, ez a Ryzen renderelés alatt szűzhártya repesztő teljesítményt tud nyújtani.
Szerintem 54E forintért nagyon jó vétel, és a gyári hűtéssel is eszméletlen jól megy. Annak aki nem maximalista és nem remeg minden FPS számért annak tökéletes választás.
https://i.imgur.com/tZgThOk.jpg
Aki meg az alábbi módon gondolkozik mint itt a képen, akasztófára való 😆 Más öröm sincs az életében 😆
0
0
0
0
💬 9
FoLey avatar
@carl18x: BIOS frissítés megvolt? Ram feszültség 1,35-ön volt? Ha bevan kapcsolva az XMP akkor figyelni kell,esetleg manuálisan beállítod.
0
0
0
0
Kelori avatar
@carl18x: Az 99% eséllyel user error hogy nem megy a RAM 3000 Mhz-en. Mint foley is említette lehet hogy nem kap elég feszt. A teljesen átlagos B350-es lapomban minden gond nélkül megy még a 3200-as RAM is.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@Kelori: Nincs kizárva, hogy gyári hibás a memória.
0
0
0
0
Kelori avatar
@SuperPuma: Persze nincs kizárva, azért írtam csak 99%-ot, de elég igénytelen dolog lenne a gyártó részéről hogy tesztelés nélkül eladja 3000 mhz-re hitelesítve.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@Kelori: Nagy mennyiségben tömeggyártott termék. Megeshet, hogy még épp átesik az ellenőrzésen.
0
0
0
0
carl18x avatar
@Kelori: B450 gigabyte deszka 1,35V ram feszültség XMP Profil 3000 mhz és a gép folyton kifagy és újra indul. Nem user error volt itt hanem valami gyártói hiba, a bios még nem volt frissitve gyár van rajta.
0
0
0
0
FoLey avatar
@carl18x: Tolj egy BIOS frissítést és próbacseresznye.
0
0
0
0
carl18x avatar
@FoLey: Majd ráér úgy se az enyém 😃 GTX 550Ti mellé ugyan mindegy milyen sebbeségen jár a memória 😆
0
0
0
0
FoLey avatar
@carl18x: Hát azt a GTX 550Ti-t lecserélhetné eléggé gpu limites egy overkill 2600 mellé. 😆
0
0
0
0
FoLey avatar
Legyen vicces is. 😆
0
0
0
0
💬 1
odinx avatar
@FoLey: Hát ez kész, én még most is röhögök a videón. Kurva jó lett.😆
0
0
0
0
Gerhard avatar
A márkanevet fizeti meg a delikvens. Ez is olyanná vált, mint az Iphone. Nem nyújt sokkal többet (már ha nyújt többet), de elkérik az árát, mert a lógó ott virít rajta.
0
0
0
0
💬 8
no avatar
@Gerhard: Ez évről-évre szánalmasabb példa. 😊
0
0
0
0
JPTech avatar
@LordSzalko: @lordSzalko kérlek magyarázd meg, hogy miért is lenne @Gerhard fórumtárs érvelése szánalmas?
Mert nem így van? Az emberek azokat a termékeket veszik, aminek jobb a marketingje vagy szerintük "menők" lesznek (pl. iPhone).
0
0
0
0
Gerhard avatar
@LordSzalko: Mondhatok BMW-t is, ha így jobb 😊.
0
0
0
0
szilver avatar
@LordSzalko: Mi szánalmas?Tisztán látszik hogy az Intelnél lefőtt a kávé ettől az évtől ha nézzük.És ezt nem azért mondom mert jelenleg AMD-m van,ezek a tények.Az Iphone-ra pedig különösen igaz ez az állítás.az Intel totál ebbe az irányba megy el a múltra(névre) alapozva,hogy hátha így megtartja a vásárlóit(fanokat) de semmi lényegest nem mutat a konkurens-el szemben egy azon kategóriájú terméket összevetve,kivéve a horrorisztikus és nevetséges árat,amit józan eszű ember úgy sem fizet meg még ha a milliók ott ba...nak is a zsebében.
0
0
0
0
carl18x avatar
@szilver: Apple tulajdonosoknak is az a lényeg hogy szelfi esetén tudj vilogni hogy a telefonodon ott egy alma 😃 Ha már iphone ez közel állhat a valósághoz. 😃
0
0
0
0
carl18x avatar
@Gerhard: Ja ez igazság, egy ugyan olyan teljesítményű processzor intel néven sokkal többe kerül. Az AMD sose fogják egyenlőnek tartani az intelel. Ott a Ryzen 5-2600 vs I5-8400 példája, ott is rengetegen inkább intel vettek. Hiába adott az amd azonos árba többet, ettől még sokan az 6/6-os intelre ruháztak be.
Meg az emberek amúgy is begyepesedettek, régi amd cpu-k hibái alapján ítélek meg a maiakat.
" A szokásos duma" Intel procik jobban mint az amd-k, esetleg ős szocialista bácsi mondaná a ladára. Ezek még autók voltak a javából nem úgy mint a maiak. Az emberekben így vésődött be az amd, ott az intel Meltdown spectre hibája még se csökkent tőle az eladás.
0
0
0
0
szilver avatar
@carl18x: Pontosan a Meltdown téma.Sőt még egy árva panaszt sem hallottam róla a felhasználóktól,vagy felháborodást,pedig nem egy kis dologról beszélünk.Bezzeg ha AMD esetében történt volna meg lemerem fogadni hogy az internet tele lett volna a gúnyos megjegyzésekkel és stb..stb..elvakult egy népség az emberi faj...
0
0
0
0
carl18x avatar
@szilver: Én is inteles vagyok jelenleg is, még is szidom őket a meltdown miatt. I5-3470-et használok amire kell elég, de valóban az intel is ugyan olyan név már mint az Apple. Nem a minőséget veszed meg lassan hanem a Brandet. Úgy mint egy cipőnél, Nike , addidas.
De ha legközelebb gépet kell vennem már egyre kisebb az esélye annak hogy intel veszek, ha valami ugrade közbejön egyre nagyobb esélyel ryzen lesz. Jelenleg meg csak azt éri meg megvenni 😃
0
0
0
0
lolzler avatar
továbbra is örülök, hogy nem vártam és nem ezt vettem meg és az amd 2700x mellett döntöttem 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
4K mellett pedig még kevesebb a különbség, sokszor ugyanannyi. 1080p mellett persze előjön az intel előny, de ki játszik azon a felbontáson ilyen hardverek mellett...?!
0
0
0
0
💬 3
no avatar
@Bronson: Pl. akinek kell a 240hz.
0
0
0
0
carl18x avatar
@LordSzalko: pokemon 😆
0
0
0
0
Bronson avatar
@LordSzalko: Na és kb hány százaléka a gamereknek...? még a 144hz sem igen elterjedt, nemhogy a 240...
0
0
0
0
carl18x avatar
Ja szokásos intel lépés hogy a legminimálisabb sebesség többletért is markánsak tartja a markát 😃
0
0
0
0
💬 2
Aredarn avatar
@carl18x: Már én sem értem mit csinálnak. Ryzent nem fogok venni szerencsére ár emelés elött vettem a 8400-em ,de mi van már az intellel. Idén semmit nem tudtak felmutatni.
0
0
0
0
szilver avatar
@carl18x: Inkább legyenek így mint hogy megint lopjanak az AMD-től mint anno.Bár ahogy elnézem ez hamarosan újra megismétlődik ha már ez a lépés kevésnek fog bizonyulni.
0
0
0
0
19ati93 avatar
@rambustibi78: viszlát üres doboz 😆
0
0
0
0
FoLey avatar
@rambustibi78: Gondoltam hogy beteszed ezt a giftes képet. 😆
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Elég egyoldalú ez a cikk pedig házon belül sem sokkal jobb a helyzet...

AMD Ryzen 7 2700X Ár: 99.150 Ft...... 106FPS
Intel Core i9-9900K Ár: 206.190Ft...... 119FPS
AMD Ryzen Threadripper 2950X Ár: 295 248 Ft...... 111FPS
AMD Ryzen Threadripper 2990WX Ár: 741 820 Ft...... 98FPS

Nem ártott volna megnézni egy olcsóbb Intel Core i5-8600k-val ami gyorsabb játékok alatt. Vagy ha így nézzük akkor a 741.000ft-ba kerülő Threadripper 2990WX ami 7,5x annyiba kerül és kb 10%-al lassabb is a 2700X-nél, best buy lenne??? 😂

0
0
0
0
💬 16
carl18x avatar
@Gaboo7: Itt az a gond hogy a két 8/16 magos cpu hasonló kategória. A 9900K a 2700X ellenfeleként jelenik meg, ide lehet célozva mind kettő 8 magos 16 virtuális szálal. Csak az intelnél el ment az árazás kukutyimba. Ilyen drága szerver procikat fölösleges ide linkelned inkább vicces mint okos lépés.
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@carl18x: A Threadripper nem szerverproci, hanem HEDT workstation proci, content creatoroknak, a szerverproci az az EPYC. Egyébként egyetértek veled.
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
@carl18x: A tesztet nem én írtam és csak azokat a processzorokat említettem amikről itt olvasok:
https://gepig.com/news/2402_01.jpg
0
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
@Gaboo7: Akkor tedd ide az intex Xeon-t is, ami 50+ magos. Szerver procit nem hasonlíts ezekhez.
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
@TheMenkuPocok: A Threadripper mióta server processzor? 😀
0
0
0
0
19ati93 avatar
@Gaboo7: threadrippert nem játékra szánják..
0
0
0
0
FoLey avatar
@Gaboo7: Látszik hogy te is csak a címet olvastad el. Nem vesézted ki a i9 9980xe,i9 9900X meg a 7. generációs i9-ket amik Threadripper ellenfele és drágább mint szerverprocesszorok.
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@Gaboo7: A ryzen meg az i9 két személygépkocsi, a TR meg egy kamion. Te összehasonlítottad őket ár/sebesség alapján és kihoztad, hogy a kamion mennyire rossz 😃
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
@Mesterlovesz: "Gaming" processzorok ahogy a szerző is írja... Azonos árkategóriában kellett volna ellenfelet keresni és ez a 8600k ami játékok alatt 6 maggal gyorsabb ráadásul olcsóbb mint a 2700x.
0
0
0
0
FoLey avatar
@Gaboo7: Akkor ennyi erővel minek vegyenek 8700k-t ha annyival nem nyújt többet mint a 8600k?
2700x a 8700k ellenfele. A 8600k meg 2600x-nek maradjunk annyiban.
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@Gaboo7: Ez nem gaming, a high end termékeket hasonlították össze, azért van ott a threadripper. Az ár ebben a tesztben egyáltalán nem játszott szerepet, csak annyi, hogy mit tud az egyik fél legjobbja és mit a másiké. Ha gaming lett volna akkor ott kéne legyen az r5 ös felhozatal meg az i5 ösök, hiszen az az igazi gaming széria, ezzel szemben sem a 2600X sem a 8600 nem került említésre.
0
0
0
0
FoLey avatar
@Mesterlovesz: Ha már összehasonlításról van szó ott van a Threadripper ellenfele a i9-9980XE és a i9 9990x na azokhoz kell összehasonlítani.
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
@Mesterlovesz: Sajnos nálam nagyon is lényeges az ár és én ez alapján választok játékra procit ahogy az emberek nagy többsége. Nagyon sok hardware fordul meg nálam, volt már 2600X 1700X és 2700X procim is. Játékok alatt a 6-7 éves 3930K procim jobban teljesített mindhárom Ryzen-nél.
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@Gaboo7: Milyen konfigurációban és milyen játékokban? milyen beállításokon? ez azért elég hihetetlennek hangzzik nekem. Az egy elég régi proci.

Amúgy tök igazad van persze amit leírtál, csak ez a teszt nem arról szólt, ohgy mit éri meg gamingre venni, hanem hogy az intel flagship mennyivel jobb bárminél amit az AMD nyújt gaming téren.
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
@Mesterlovesz: GIGABYTE AORUS GTX 1080Ti Xtreme Edition 11GB kártyával teszteltem. Battlefield 1, CoD WWII, Forza 7, R6 Siege, The Witcher III, Far Cry 5 játékokkal.
0
0
0
0
no avatar
Én eddig nagyon intel párti voltam, de ennek most vége lett.
0
0
0
0
zole54 avatar
Ezek után nem csoda ha átpártolnak sokan az AMD-hez.
0
0
0
0
no avatar
110 ezer vagy 210 ezer ..... 😃
0
0
0
0
MaximumGame avatar
😂😂😂😂😂 EZ GÁZ 😃 Mindenkinek AMD -t ajánlom 😃 gép építésre már !
0
0
0
0
💬 5
FoLey avatar
@MaximumGame: Neked egy ilyen kéne és elleszel vele egy darabig! 😆
https://kepkezelo.com/images/aw5j064x0mo6m3eerr7l.jpg
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@FoLey: írok is neki ha még megvan 😃
0
0
0
0
FoLey avatar
@MaximumGame: Oké pont aznak láttam meg ezt a hírdetést és nemrégebben ha jól emlékszem említetted hogy ilyet akartál. Remélem sikerrel jársz. 😃
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@FoLey: Van 1 másik jelentkező már 😀 de ha nem viszi el :S ami ki tudja akkor meglesz ! ha nem akkor Hangfalat veszek 😃
0
0
0
0
FoLey avatar
@MaximumGame: A remény hal meg utoljára hátha nem veszi meg és akkor lecsaphatsz rá. 😃
0
0
0
0
no avatar
Én még lemaradtam a Core 2-nél. 😂😂😂😆
0
0
0
0
💬 1
SuperPuma avatar
@Szabolcs0425: Legjobb! Az szerethető cucc
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
GTX 1080 alatti kártyák esetén semmi különbség nincs az égegyadta világon.
Benchmark eredmények 2080 Ti mellett (8700k val, mivel az új prociról még nem lehet teszteket közölni de sokkal nem lesz az sem erősebb a principled tesztek alapján, mint a 8700k):
[LINK]
(hogy teljesen fair legyek megjegyzem, hogy mindkét proci alap órajelen lett tesztelve, de az Intelben jelentősen erősebb az OC potenciál, így egy OC teszt nagyobb különbséget mutatna)
2k ban kb 5% különbség van, 4k ban kb kb 1%. 1080p ben van látható különbség, de az meg az emberek 90% át nem érinti, aki ilyen volumenű kártyát vásárol. (mert most őszintén, ki a tököm vesz mondjuk egy 1080 Ti-t vagy egy 2080 at, hogy aztán fullhd ban játsszon mediumon 😃😉

röviden összefogalalom:
1. kategória:
félmillió+ Ft os konfigon szeretnél játszani 1080p vagy alacsonyabb felbontáson ratyi beállításokkal ultramagas fps számmal: INTEL
2. kategória:
vagy annyira tehetős, hogy egy ilyen összeg neked nem számít, és a legjobbat akarod magadénak tudni gaming téren: INTEL
3. kategória:
mindenki más: AMD
0
0
0
0
💬 28
FoLey avatar
@Mesterlovesz: 4. kategória:
Egy okosabb vásárló letolja a +10fps-t és vesz AMD-t és abból a fenmaradó összegből erősebb vga-t vesz bele vagy elkölti másra.
0
0
0
0
Andris18 avatar
@FoLey: +1
Jól jön az a pár tízezer ami nem intelre megy és abból vehetsz mondjuk egy gépházat vagy cpu hűtőt.
Egyébként meg aki 1080p-ben játszik és magas fps számmal lehet azért csinálja ilyen alacsony felbontáson hogy a konfigurációja továbbra is elégséges legyen évek múltán is.
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@Andris18: Elképzelem a szituációt:
2021 ben ülsz a Call of Duty Black Ops 8 előtt és hálát adsz a jó Istennek, hogy annó 2018 ban 720p lowon játszottad a Tomb Raidert 500 fps el, és most ezért sokkal jobban futnak a játékok.

Nem kötöszködni akarok, csak arra utalni, hogy ha van egy géped, akkor használd ki, nem lesz baja tőle.
0
0
0
0
Andris18 avatar
@Mesterlovesz: Van aki 5 vagy 8 évente tud beruházni fejlesztésre és azért próbálja kihozni a maximumot. Nyilván az elején lesz 500fpse (vagy magasabb beállításokon kevesebb) de 5 év múlva meg csak pont 60 vagy csak kompromisszumokkal megy élvezhetően. Egyébként azok a monitorok amik pl 120 hz esek elég drágák (nekem például) meg jön az a tény hogy ha lenne rá keret inkább egy szép 60 hzes IPS-t vennék.
Csak azért szóltam hozzá mert a mindenki más kategória degradáló.
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@Andris18: Hát aki 5 évente be tud ruházni egy millió Ft os csúcsgépre, az két évente is be tud ruházni egy 300ks középhategóriára szerintem... Aki ilyesmit vesz az nem szűkölködik, szóval nem értem miért nem tudna venni 2 év múlva is új gépet, vagy realisztikusabb szituáció szerint fejleszteni a meglévőn? Előre tudja hogy majd jön a 7 szűk esztendő mint a Bibliában vagy mi? Ráadásul a PC a világ egyik leggyorsabban elértéktelenedő dolga, a high end PC meg aztán pláne. Szóval ha valaki ebbe akar fektetni az szarul csinálja. Aki sokáig nem újít a gépén az azért nem teszi, mert nem akar költeni rá (mert valószínűleg másra kell a pénz, vagy mert annyira nem érdekli a dolog, vagy mert szimplán túl csóró hozzá), ebben az esetben meg pont hogy az ár/érték arány és az időtállóság a szempont, tehát egyértelműen AMD középkategória, nem valami méregdrága high end cucc ami egy év után már csak a felét éri mert megjeleneik egy 1% al erősebb termék.
0
0
0
0
weri avatar
@FoLey: kb. Nekem egy "regi" 6600k-m es egy r9 290-em van. Azota se erzem szukseget hogy valtsag jobbra mert ezzel a configgal is van boven eleg fps-em 😃
0
0
0
0
enslaved avatar
@weri: Na és az elég mondjuk egy AC Odyssey - hez is? Nálam még a 7700K az 1080 - as kártyával is képes fps droppra ha nem vigyázok, egy 4 magosnál meg eléggé töredezik a kép miközben szinte folyton 100% - on a cpu:
[LINK]
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@enslaved: Hát ez a grafika egy nagy 0. Legalábbis amit a videóban látni. A processzorhasználat meg valami beépített védelem miatt lehet ekkora, mert mi a fenét kéne számolni a CPUnak miközben a mező közepén futkorászol egymagadban? Egyébként utánanéztem pár benchmark videó erejéig, és mások is azt mondják, hogy a Te konfigod kell kb a 1080p 60 fps hez. Ami szerintem szimplán nevetséges 2018 ban, tekintve hogy már egy 130 ezres ps4 pro is tud 1080p 60fpst. Ilyen grafika mellett meg pláne. Ubisoftos játékok a világ legnagyobb lehúzásai. Beetetnek hogy szükséged vana rohadt drága hardverre + még a játék is drága a mikrotranzakcióival együtt. én werivel 100% ig egyetértek, ha van egy normálisan megírt játék az simán el fog futni a 290esén, ha meg nem, akkor máson sem. Kivéve persze ha vesz az ember egy agyonárazott csúcskártyát, csak épp nem biztos hogy mindenkinek megér egy fél misit, hogy kaszaboljon pár perzsát 60 fix fps el.
0
0
0
0
enslaved avatar
@Mesterlovesz: Nem kizárólag ezért az egy játékért ad ki pénzt az ember, lesz itt még több is amelyik igényli majd az erős gépet. Feljebb nem váltok csak ha már lesz egy normális 4K kártya.
0
0
0
0
no avatar
@enslaved: Lowon nem nagy grafika.. És nem is processzor evő ez a játék.. Nekem i5 6600 van egy 1080Ti vel és lazán megy ultrán ilyesfajta droppok nélkül még 4 K ba is megy.. igaz ott beesik az FPS 40 környékére de szerintem egy i5 töl bőven jó.. 😃 Olyan géppel ami neked van nem szabadna droppolni egy ilyen single player játéknak.
0
0
0
0
enslaved avatar
@rhPhoto: Lowon melyik grafika néz ki jól? Azért kell az erős gép elvileg hogy legalább very high - on fusson minden. Lehet megint a védelem az oka, vagy sok neki az 1440p, mindenesetre erősen gondolkozom a 8700K megvételén, aztán majd meglátjuk. Mint fentebb írtam 2080 Ti csak akkor ha tutira vinni fogja a 4K - t very high - on.
0
0
0
0
no avatar
@enslaved: 1080Ti is viszi 4K ba lazán.. élvezhető fps mellett max beállításokkal 50-60 közötti fps-t produkál néha esik csak be 45 ig a nagyobb városokba vagy harcokba.
0
0
0
0
enslaved avatar
@rhPhoto: 60 fps alatt nálam minden szaggat😀
0
0
0
0
no avatar
@enslaved: Dehogy szaggat.. 😃
0
0
0
0
enslaved avatar
@rhPhoto: Dehogynem. Nem egyforma a szemünk és agyunk, talán ez az oka hogy van aki semmit nem vesz észre abból ha 60 fps alatt megy egy játék, vagy csak még sosem látott 60 fps felett futó játékot G-sync mellett.
0
0
0
0
no avatar
@enslaved: 4K ba élvezetes azt tudom mondani én úgy tolom.. De 1080/1440 en bőven meg van fix 60 FPS ultrán egy 1080 as kártyával.
0
0
0
0
enslaved avatar
@rhPhoto: Messze nincs meg:
[url]https://www.youtube.com/watch?v=xAHeCE5Mj4E&t=82s[/url]
Elég új vagy itt, majd néhány képet dobjál már fel légyszi a konfigodról, itt így szokás.
0
0
0
0
no avatar
@enslaved: Nem 1080 as kártyára gondoltam ami neked is van.. abba egy 15-20% al kevesebb a kraft mint 1080Ti ben.. 😃 Viszont tény hogy olcsóbb 100 ezerrel mint a 1080Ti, valakinek nem éri meg de neked mondjuk nem értem miért nincs ha már ennyire szereted a 60+ fpst 😀
0
0
0
0
enslaved avatar
@rhPhoto: Meglátjuk mit hoz a 2080 Ti, ugyanis pont azért nem vettem 1080 Ti - t mert nem tudja 4K - n a 60+ fps - t, 1440p - re meg elég az 1080. Egyébként ha jobban megnézed a videót az 1080 Ti sem tudja tartani a 60 - at 1440p - n.
0
0
0
0
no avatar
@enslaved: Miért ne tudná? https://www.youtube.com/watch?v=9sWZeOsCScU Az RTX 4K ban jobb de a többi beállítások nem sok különbség van.. csomó hivatalos teszt van amúgy fent GTX2080Ti vs 1080Ti.. Az sem mindegy hogy gagyi 1080 at teszel oda vagy egy minőségi drágábbat amit lehet húzni is.
0
0
0
0
enslaved avatar
@rhPhoto: Gagyi 1080...............Innentől no komment. Ha erősebb kártyára van az embernek szüksége nem húzni kell hanem nagyobbat venni.
0
0
0
0
no avatar
@enslaved: Te nem tudom miről beszélsz.. 😃 Igen van gagyibb hűtéssel és tuing lehetőséggel kiadott 1080 amibe kevesebb a kraft mint pl egy MSI be vagy Asus ba amibe alapból nagyobb órajelent lehet kicsíkarni alap boostal. 1080Ti meg elég sok játéknál megfelelő 4K ra is.. 1440 ben meg még nem láttam olyat hogy ne lenne meg a 60 Fps.. 😀 RTX kártyáknak ha utána nézel leírják hogy 4K ban jobban teljesít 1440p be alig több a teljesítmény 10-15% al. 500 ezer forintért.. 😃 1080 Ti-t meg már 170-200 ezer körül lehet kapni normálisat.
0
0
0
0
enslaved avatar
@rhPhoto: Az lehet, de ha én fejlesztek akkor haladok a korral, na meg ott van a 65" - os Oled 4K tévém is, habár arra inkább a PS4 - et szeretem tenni. Ha meglesz a 2080 Ti akkor kap egy jó kis g-synces 4K monitort, azzal lesz az igazi. Ha hozza az elvárásaimat nem érdekel mennyi az ára.
0
0
0
0
no avatar
@enslaved: Ezen most jót nevettem 😃 60 Fps alatt nincs élet és PS4 4K tv re .. 😃 Az igen ott megvan a 60 FPS meg a csúcs grafika.. Azt a grafikai szintet egy 1060 as kártya hozza 1080P ben.. 😃
0
0
0
0
enslaved avatar
@rhPhoto: PC esetében értettem a minimum 60 fps - t, a konzol egy más kategória, de ha már ekkora ásznak érzed magad itt az elmúlt egy hónapod alatt nézz meg élőben egy God Of War 4 játékot 4K - n milyen szépen fut 30 fps mellett, én nap mint nap látom mert azt játszom. Amúgy meg várom a csúcs gépedről készült képeket, habár egy 1080 Ti - t 6600 - al hajtani..............
0
0
0
0
weri avatar
@enslaved: Nem jatszok AC odyssey-t. Namal az a game a revelations utan megszunt 😃 De erdemi fejlodest nem mutat az intel se sandy bridge ota. VGA is beallt mar par eve. Nekem abbol se kell a fel millas cucc. 1080p meg tokeletesen eleg meg nekem.
0
0
0
0
enslaved avatar
@weri: Akkor nem szóltam, ez a két játék eszi a procit nagyon meg a Mafia 3, de az tudjuk miért.
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@FoLey: Igen ez a legritkább kategória, nagyon ritka, védett állatfaj. Én a 3. kategóriába sorolom. Legismertebb védjegye, hogy RTX kártyát sem vesz.
Az a vicces amúgy, hogy GTX 1080 alatt az a 10 fps sincsen, akárhogy veszed le a grafikát 720p lowra egy 1070 vagy azalatti kártyán, nincs különbség kék és piros CPU között.
0
0
0
0
GodSie avatar
Én lassan akarok váltani .. lehet AMD lesz... 4790 prociról akarok új setupot 😀 csak még nem döntöttem el hogy intel vagy amd..de ha intel így halad amd lesz :%/
0
0
0
0
💬 1
Andor1997 avatar
@GodSie: Ha kijön az új széria valószínű normalizálódik a dolog, és egy 7700 vagy 8700 bőven elég.
0
0
0
0
xCube avatar
Nem intel fanboykét is megjegyezném, hogy az állítás igaz. Más kérdés, hogy elég-e a Ryzen 7 2700X. Ha most építenék gépet, nekem elég lenne.
0
0
0
0
Tuhajohn avatar
Most vettem 8086k-t, hát nem sokkal gyengébb (vagy inkább semmivel), ac-ben 4fps-el tud kevesebbet.
0
0
0
0
FoLey avatar
Gratulálok az intelhez nem hogy az áruk drágult,de ezzel a húzással le is égtek. 😆
0
0
0
0
💬 12
odinx avatar
@FoLey: Szerintem lesz még bajban az Intel, ha jövőre jön az AMD új generációja. Ilyen FPS különbségek mellett szerintem nem ér ennyit az Intel. 😀
0
0
0
0
FoLey avatar
@odinx: Hát nem főleg amikor GTX 2080 vga-t tettek bele és akkor tényleg nem volt sok különbség pl. i5 8400 vs 2600.
0
0
0
0
enslaved avatar
@FoLey: Azt azért ne felejtsd el hogy az I5 8400 hat fizikai maggal teljesít jobban mint a 2600 6 mag 12 szállal.
0
0
0
0
FoLey avatar
@enslaved: Oké csak nincs annyi különbség kettő között. Munkában jobb a Ryzen játékoknál meg kicsivel intel.
Videó alapján RTX 2080-al nincs különbség. Van értelme több pénzt kiadni intelre ha nem hozz annyit teljesítményben mint amennyivel drágább?
0
0
0
0
enslaved avatar
@FoLey: Van pár haverom akik beleugrottak a Ryzenbe (most igyekszenek eladni), az a baj hogy az ilyen tesztek arra már nem térnek ki hogy bizony sok játék képes 10-15 fps - re lecsökkenni velük amikor olyan kedvük van, csak ugye erről sehol nem írnak, kivéve pár fórumot. Nem véletlen az hogy egy 2600 ennyire olcsó.
0
0
0
0
FoLey avatar
@enslaved: Érdekes szitu én meg az ellentétről hallottam,mellesleg nem csak itt az oldalon vagyok hanem többin is. Ryzen alá okosan kell összerakni a hardvert,azért kíváncsi lettem volna hogy a haverjaid milyen cuccal vágtak neki. Gyenge vrm és rosszúl beállított llc miatt is okozhat.
0
0
0
0
enslaved avatar
@FoLey: Az egyik egy 2700X - el, 16gb 3000 MZH -es rammal, meg ha jól emlékszem egy MSI X470 Gaming Pro Carbon lappal vágott bele, és most el akarja adni mert folyton szív vele játékok alatt. Ha ennyi nem elég akkor nem tudom mit kellene még tenni. Mit kellene még állítania akkor szerinted hogy jó legyen és ne produkáljon anomáliákat?
0
0
0
0
no avatar
@enslaved: Nekem az ismerősömnek 2700 van sima és eléggé furcsa dolgokat produkált 3200 as ramokkal is.. 😃 Én is törtem a fejem hogy lehet AMD upgrade de ha kiszámolom hogy milyen lap kell alá + gyorsabb ramok egyszerűbb egy i7 7700K -t bele pattintani majd a vasba.
0
0
0
0
FoLey avatar
@enslaved: Passzolom ezt már inkább tegye fel a kérdést PH! AM4 Ryzen topikba. Mellesleg ramokat alaplapi qvl lista alapján vesznek.
0
0
0
0
enslaved avatar
@FoLey: Igen, ez a baj a Ryzennel, nem mindegy mit raksz be mibe😆
0
0
0
0
FoLey avatar
@enslaved: Én is sokáig vaciáltam rammal hogy mit tegyek bele. A hűtő miatt akartam low profile ramot hogy később tegyek bele még 2x8GB ramot. Hunork ajánlotta a Corsairt a topikban lebeszéltek,de írták v5.30 alattit nem ajánlott és tudtam szerezni egész jó áron v5.39-es Corsair ramot. Sajnos ilyen a Ryzennél. :/
0
0
0
0
enslaved avatar
@FoLey: Az Intel esetében meg általában a ram nem okoz problémát. Én személy szerint eléd sokat írok a Win 10 számlájára is, Win 7 alatt nem volt ennyi probléma, viszont azt már az ember nem akarja visszatenni, ugye dx12, ezáltal vannak játékok amelyek nem is mennek csak a 10 - esen. A másik érdekes dolog hogy amennyire még emlékszem a 1150 - es Intel esetében sem voltak gondok, bár ez lehet már csak képzelődés.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció