Milyen merevlemezt vegyek?
Hello merevlemez vásárlás előtt állok és az a kérdésem hogy kinéztem magamnak egy Western Digital 640GB 32mb Caviar Black et és szerintetek megérné azt a+6-7000 forintot egy Western Digital 1TB 32mb Caviar Black??
5 év garancia van rájuk szóval én az 1TB osban gondolkodom szerintetek?
5 év garancia van rájuk szóval én az 1TB osban gondolkodom szerintetek?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
- Samsung 970 evo 500 GB M.2 SSD
-Patriot Viper VPN100 500 GB M.2 SSD ? ( ezen van hűtőborda)
Rendszer+játékok lennének rajta.
Milyen márkájú 1TB-os külső merevlemezt ajánlanátok 20 ezer forintig?
PC-hez lenne adattárolásra. Köszi előre is!
[LINK]
Bele egy ilyen merevlemezt és kijössz 20 alatt:
[LINK]
Azért is darabokban mert így ha az 1 TB kevés lenne simán veszel másik nagyobb kapacitású HDD-t és csak kicseréled a lemezeket, és nem kell másik házat is venni.
[LINK]
Ha meg a VGA a gond akkor sem probléma ha két merevlemez közé beér a VGA vége. Nekem is úgy a volt a régi házban és nem volt vele probléma. De ha ott nincs hely simán tehető az akár az 5,25-ös helyre is. (Nekem az SSD volt ott csak feldobva az író tetejére, és még le sem volt fogatva, igaz abban ugye nincs forgó rész és ezáltal nem remeg.
[LINK]
Vagy Toshiba, vagy valami Black/Blue WD.
Amúgy, ha egy kicsit kibővíted a keretet, időtállóbb megoldás is van, veszel egy jófajta dock-ot, és bele valami normális hdd(ke)t.
Nálam is így ment 😀
2x3tb van jelenleg, az 1tb-s visszakerült a gépbe. 20k volt darabja,most egy teszt nas-ban mennek. 😀
Na meg nekem nemrég óta van NAS amiben szintén 5400-at forgó WD Red van és semmi probléma vele.
Meg ki ne feledjem az elsőnek linkelt házban van egy WD10JPVX ami szintén 5400-at forog, és adattárként tökéletesen teszi dolgát. Rendszernek vagy játék futtatásra nem a z igazi, de adattárnak tökéletes.
És amúgy itt is ha elolvasod az összefoglalót, részletesen leírja hogy sima adattárnak elég az 5400-at forgó HDD is.
[LINK]
Nálam raid0ban megy a két 3tb-s vinyó. Elég jó sebességet tud, és elég sok része aktívan megy 0-24, mások is használják. 😃
Maxtor Samsung M3 Portable 2.5 1TB USB 3.0 STSHX-M101TCBM
[LINK]
Maxtor M3 Portable 1TB USB 3.0 HX-M101TCB
[LINK]
Nincs köztük semmi különbség, csupán az egyiknél a modell számát a másiknál a cikkszámát írták ki.
Amúgy én inkább ezt ajánlanám: [LINK]
[LINK]
[LINK]
Én személy szerint maradnék a jól bevált márkáknál 😀
[LINK]
[LINK]
33 950FT, plusz a szállítás, valamivel olcsóbb megoldás.
A gépemben jelenleg csak egy ssd van, és ez mellé szeretnék berakni egy hdd-t is, hogy mindenféle adatot azon tároljak, és arra telepítsek játékokat is.
Tudtok ajánlani valamit, vagy ennél mindegy, vegyek egy sima 1 tb-os hdd-t és ennyi?
https://www.aqua.hu/1tb-seagate-35-7200rpm-64mb-sataiii-winchester-st1000dm010-468824.html
Köszönöm szépen!
Külső merevlemez vásárláshoz kérnék tanácsot. Nem tudom mit vegyek fontolóra a tárhely mellett (ami jelenleg 1-2-3TB on gondolkodom, nehéz eldönteni), biztonsági mentés, filmek lennének rajta. Ugyebár a fordulatszám ami általában 5400rpm az kevés-e és mindenképp kell a 7200-as? Illetve a cache mennyire számít. Na meg az adatátvite nem tűnik nagy különbségnek. Mindenképp usb 3.0 vagy 3.1-es csatlakozójú lenne. Bármi infó jól jön.
A 3év garancia miatt.
Teljesen megfelelne a célokra amit írtál.
Ha valaki kicsit lyukas-kezű, ajánlom a samsung nagyobb külső HDD-it, vagy ha valaki olyat szeretne ami tényleg mindent kibír és nagyon megbízható, akkor Lacie külső HDD-t ajánlanék.
napokban volt nálam egy Maxell típusú, eléggé ütött kopott volt, viszont vitt szépen mindent amit és ahogy kell
kiváncsivá tett kicsit, film meg egyéb média tárolásra jó lenne egy ilyen 2-3 TB-s darab, az se lenne baj hogyha időtálló 😃
A legstrapabíróbb amit én ilyen kis "allrounder"-nek láttam az a WD MyPassport. Na én olyanokat láttam sz@rrá vert állapotban is szépen működni.
nem vészes főleg ha bírja a strapát is
A portable az sokszor, ami jobban el van látva védelemmel. De van olyan gyártó, ami éppen csak annak nevezi el, ami eszébe jut.
Melyik verzió a megbízhatóbb?
Asztali 3.5"os vinyó + külső HDD ház
Vagy
Kompletten, gyárilag összerakott külső merevlemez.
Adattárolásra kell kizárólag.
Szerelt ház + hdd előnye : HDD cserélhető egy nagyobb kapacitásúra később vagy SSD-re, illetve külön lehet a meghibásodásokat kezelni, pl törött USB vagy táp csatlakozó miatt nem kell az egészet kukázni
Játékra lenne a merevlemez.
[LINK]
19990.-
500GB SSD
[LINK]
29990.-
1000GB SSD
[LINK]
45190.-
500 GB HDD
[LINK]
10300.-
Jelenleg van egy M.2es 256GB-os SSD-m a rendszernek és pár fontosabb proginak illetve Rainbow Sixnek, valamint egy már a végét járó 1 terrás hddm.
Ket opción gondolkodom:
- Vegyek egy 3 terrás HDD-t, vagy estelge 2x1-et, még nem tudom
- Vagy egy 240GB-os SSD-t más gyakran játszott gamekenek és egy 1TB-os HDD-t adatoknak?
Szóval mérlegeld, hogy mire van nagyobb szükséged és megkapod a választ a kérdésedre.
Illetve hogy elolvastam a RED és PURPLE ezek 0/24- re vannak. Nekem arhívumnak kell(feltöltöm rá a dolgokat és évente 1-2x ha ránézek) ezért akarom egy megbízhatót mert személyes dolgokat ranknék rá amik nem pótolhatóak.
Nekem van 2db WD RED 2TB-os vinyóm NAS-ban, egyik régebbi már de kb 5 éve üzemel gond nélkül. A másikkal sincs gond az kb 4 éves.
Ha nagyon fontosak a dolgaid akkor veszel 2db-ot + NAS és RAID-be teszed őket! Vagy van a felhő, de az ekkora méretben nagyon drága...
Az ST2000DM008-re gondolsz?
[LINK] innen néztem.
Van valami érezhető különbség kettő között?
Ha igen melyik a best?
Toshiba X300 3.5 4TB 7200rpm 128MB SATA3 HDWE140UZSVA
Otthoni használatra játékokat inkább SSD re raknám.
Ilyen merevlemezt cserélnék.: (Toshiba 3.5" 1TB 7200rpm 32MB SATA3 DT01ACA100)
csak azért mert láttam videót hogy valaki WD Blue-kat pakolt be NAS HDD-nek és ezek is működtek.
Nem igazán értem a dolgot azért kérdem hogy most asztali HDD is jó ?
Bár nyilván a NAS-ba a NAS ajánlott.
Egyébként én az ASUS ASUSTOR AS1002T-t néztem ki. Minden igényemnek megfelel.
Nekem is az asztali gépemben egy 3TB -os WD Red van már 2 éve, ugyanolyan mint akármelyik más 3,5" -ös Sata3 -as vinyó. 😀
Azért ajánlják a WD RED lemezeket hozzá mivel a NAS-ok általában 7/24-ben mennek.
Én Zyxel 520-as NAS-ba Toshiba lemezeket használok. 1TB, és 3TB.
DT01ACA sorozatból.
Külső HDD-t vennék, ajánlanátok valami jót?
Adatmentésre kellene, laptophoz, mobilhoz használnám 😀 1tb kapacitás lenne a cél, és nem túl drágán, 20e környékén.
Köszönöm. 😀
Azt mondom, ami nekem is van (annyi, hogy az enyém 2TB) , gyors, halk, hűvös: Western Digital Elements 1TB (WDBUZG0010BBK)
Köszönöm a segítséget ismét 😀
Pont ez volt az egyik amit néztem. Neked mióta van meg? Mióta használod?
Amit írtál, Western Digital Elements 1TB (WDBUZG0010BBK)
a másik ugyanez, csak a végén WESN van írva, mi lehet a különbség?
Mivel az egérpadom kezd foszlani így vennék egyet viszont maga az egérpad kevesebbe kerül mint a kiszállítása, így elgondolkoztam egy merevlemezen, úgyis fogytán vagyok helyileg. Nos simán adattárnak lenne, illetve a torrent letöltések mennének rá egyből. (Tudom ez Warez, de manapság játékot már nem töltök le, hanem inkább filmeket sorozatokat.)
Ki miit ajánlana hosszú távra 1-2 TB közt. Húzok a 2 TB felé a hosszú időre való tekintettel, de annyi féle merevlemez van, hogy nem tudok dönteni. Szívem a WD felé húz mert azok közül nálam még egy sem szállt el, pedig az egyik már lassan 8 éves.
Igazából kettő közt őrlődök egy ideje:
Western Digital 2TB 64MB SATA3 WD20EFRX
Toshiba 2TB 64MB HDWD120UZSVA
Ami nálam, és sok gépben bevált, és még nem volt gond vele:
SEAGATE BarraCuda 2TB 7200 rpm 64 MB SATA3 ST2000DM006
SEAGATE SkyHawk 2TB 5900 rpm 64 MB SATA3 ST2000VX008
TOSHIBA Desktop 3TB 7200rpm 64MB SATA3 DT01ACA300 - ez kicsit lassabb, de majdnem ugyanannyi, mint a 2TB lemezek. Ha csak tárolásra kell, nagyon megéri.
Valamint az általad említett Toshiba.
Na meg meg lepődtem picit mert PCX-en vélemények közt olvastam hogy a merevlemezeket csak kartonlapokkal tekerik körbe és úgy küldik. Nos tényleg így van, de gondolom mivel én egérpadot is rendeletem, így ez az opció ki lett lőve, és nekem egy Asrock Z170-PRO4S alaplap dobozába rakták a rendelésem.
Külső HDD-t szeretnék venni,és az lenne a kérdésem,hogy szerintetek melyik jobb? 😀
Western Digital My Passport 5400rpm 1TB USB 3.0
Verbatim Store N Go 1TB 32MB 5400rpm USB 3.0
Seagate Expansion 2.5" 1TB 5400rpm USB 3.0
Adattárolásra és néha tv-hez használnám,és fontos lenne,hogy ne melegedjen nagyon 😀
Köszi a segítséget.
A másik két márka is valószínűleg jó. Azt nem tudom hogy melyik melegedhet ezek közül de a Western Digital gyorsabb adatátviteli sebességű a Verbatimnak nagyob a cache memória mérete (amitől gyorsabb).
Én a Western digitalra voksolok, azért várd meg a többik válaszát is.
Milyen hdd-t ajánlótok játékokhoz ?
WD RED
SEAGATE FireCuda / Barracuda
TOSHIBA P300
Vagy a nálunk ritkábban kapható SSHD technológia: Seagate Desktop SSHD 3.5" 1TB 7200rpm 64MB SATA3 26k körül.
Ez jó lehet?
OFF (?)
Partíciót szeretnék készíteni, de csak 5000 MB-nyit enged készíteni, pedig majdnem 400 GB szabad tárhely van a C meghajtón. Van egy második partíció is (250 GB; ez egy egy TB-os merevlemez). Hogyan tudnám megoldani, hogy legyen még egy ilyen 250 GB-os merevlemezem 5 GB-os helyett?
Adattárolásra milyen vinyót ajánlotok 6 TB vagy nagyobb méretben? Külső meghajtókènt használnám.
Innen melyiket ajánlanátok:
https://m.cclonline.com/category/701/Storage/Hard-Drives/4TB-Hard-Drives/#
Azonban jók a Seagate Ironwolf/Skyhawk lemezek, de a Toshiba termékek is, utóbbiak kicsit lassabbak, de cserébe, ha felélednek, aránylag gyorsak, és csendesek.
Tudnátok ajánlani jó merevlemezt 15-20ezer között, 1TB-t, SATA3-t?
Köszi előre is.
1.: Western Digital Caviar Blue 3.5" 1TB 64MB SATA3 WD10EZEX (14k)
2.: Seagate Barracuda 1TB 64MB 7200rpm SATA 3 ST1000DM010 (~14k)
3.: Seagate BarraCuda 3.5" 2TB 64MB 7200rpm SATA 3 ST2000DM006 (20k)
Ezek közül melyiket éri meg megvenni? +6kért megéri az a plusz 1 terra?
Ez az utolsó (értelmes) grafikon alapú értékelésük a gyártókról.
[LINK]
Itt meg egy összefoglaló:
[LINK]
Temérdek mennyiségű adatot találsz arról hogy mit érdemes és mire. 😀
Még gondolkozom rajta, de szerintem jó lesz a Toshiba.
Ha rendszert is akarsz rá telepíteni akkor érdemesebb a 7200-as lemezt venni. Ha csak adattárolásra kell akkor elég a lassabb is.
Amúgy, a HGST vinyók vannak a PS-ekben is.
Nekem volt Toshiba, Seagate, WD, most WD-m van, tökéletesen teszi a dolgát. A többivel sem volt soha gondom. 😃
Ha csak mellékes, adatot tárolsz rajta, akkor elég az 5400/5200-as, de ha pl. játék is menne róla, akkor a 7200-as mindenképp. 😃 És a Green vinyók tényleg sokat balhéznak.
Nekem is WD volt sokáig, de most át állok Toshibára.
Western Digital 2TB 64MB SATA3 WD20EZRZ
Link: [LINK]
Szerintetek jó választás? Van esetleg jobb ebben az árban?
Nekem több gondom volt már WD HDD-vel mint mondjuk Seagate vagy Toshiba-val, de ez csak személyes vélemény.
Ha még rá szánsz 8.000-ret meg tudod venni a nagyobb tesóját annak amit linkeltem [LINK]
[LINK]
Viszont akkor már lehet kicserélem a külsőben lévő öreg vinyót is.
Kicsit túl van misztifikálva a merevlemez téma amúgy. Inkább szerver építéskor, céges környezetben, NAS meghajtók esetén számítanak a számok és adatok (ezt testközelből tudom), otthonra majdnem hogy mindegy (na, jó nem, de azért akkora feneket nem kell keríteni neki) Átlagos felhasználás, átlagos adatmennyiség esetén, átlagos élettartam lesz, fizikai hiba meg bármikor, bármelyik gyártónál lehet.
[LINK]
mert : [LINK]
"adattárolásra felesleges a 7200rpm. Pont ma került szóba, hogy megjelent a Toshiba "Green" szériája, DT01ABA200 már több helyen is kapható."
Moon_Breaker: igen, 1-et 1-et csilingel aztán abbamarad. Elég éles fémes hangja van, valószínűleg a kevesebbet futott Seagate csinálja.
Egyébként 2056 nap folyamatos működés után valós a 100/100 a wd merevlemeznél? 😀
Nekem igazából a megbízhatóság lenne a legfontosabb, másodlagos lenne egy másik merevlemez mellett. Adatok, filmek, zenék mennének rá, a gép napi átlag 15-18 órát megy. Az adatvesztéstől tartok a legjobban, a mostani merevlemez 10-30mp-ként éles csilingelő hangot ad, gondolom már a végét járja... 2056 és 1876 napot mentek a HDS szerint.
BÚÉK! Attól függ, mire használod.
WD10EZRZ: ez a green széria, és az energiatakarékosság jellemzi. Működése halkabb, energiatakarékos, szükség esetén egyszerűen lekapcsol, csendesebb, és hűvösebb. Jó lehet pld. mentések tárolására,vagy ahol nem kell folyamatosan mennie. (másodlagos otthoni merevlemeznek)
WD10EZEX: általános desktop, otthoni merevlemeznek való. Átlagos fogyasztás, és sebesség jellemzi. Ez a legkeresettebb otthonra!
WD10PURX: főleg felügyeleti tároló 24/7 folyamatos használatra, alapvetően nagy felbontású megfigyelő és biztonsági rendszerekhez tervezve. Jó az energiatakarékossága. (Én simán vettem egy ilyet játékok tárolására...)
Az alábbi három merevlemez közül melyiket ajánlanátok, mi szól mellettük és ellenük?
WD10EZRZ - WD10EZEX - WD10PURX
Nekem is van két Toshiba merevlemez, és semmi gond nincs velük! Sőt, nincs hangjuk, a fejek leállnak, ha nem használod, kell egy-két másodperc mire újra éled, és betölti a mappákat, de éppen ezért energiatakarékos, és időtálló!!
Nekem meg csak Toshiba lemezeim vannak. Semmi gond nem volt velük idáig.Szerintem megbízhatóak.
2db, 1TB-os és 1db 3TB-os.
Csendesek, és megfelelően gyorsak is. Az egyik 1TB.os elmúlt 2 éves, nemrég került bele egy NAS520-ba, a PC-ből.
A másik továbbra is a PC-ben maradt az 3 éves.
Pár hónapja vettem a 3TB-os lemezt, na azzal jártam úgy, hogy beletettem a NAS-ba és 3 héten belül cserélnem kellett, mert sok volt a szektorhibája. Garanciában kicserélték, ezzel sincs semmi gond nincs azóta sem.
Ilyen szerintem bármikor, bármilyen lemezzel előfordul.
Spoiler!
Egy olcsobb kellene a régi gépembe mert most a régi ide modon működik és elég lassu és szerintetek melyiket válasszam? Valahogy a WD-hez huz a szivem mert avval vannak tapasztalataim de Toshiba-val még nem.
HDD SATA3 7200 1TB Toshiba DT01ACA100
7200 Western Digital WD320GB AVJS
nem tudom hogy megérnie a pluszt mert csak a gépet netezésre illetve egy két játékra lenne használva ezért is jobb lenne a 320gb..vagy pedig egy olcsobb ssd-vel járnék jol?
Samsunggal inkább csak rossz élményeim vannak (pl SP082N).
Legközelebb majd a HGST-vel fogok kísérletezni. 2000 ft-ért szereztem be pár hónapja egy IDE-s 250GB-s darabot (Még Hitachi névvel). Meglepően gyors volt.