Forma 1

Szerző: PrekopDavid1993, 2009. May 29., téma
Fórum » Sport
Minden, ami az F1-el kapcsolatos!
Esély latolgatások, tippek, kedvenc pilóták, videók, szabályok stb...
Hozzászólások: 1 519
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Halamadrid0827 avatar
19ati93: Most már értem, kösz szépen az infót. 😃
0
0
0
0
19ati93 avatar
100kg/órás üzemanyag átfolyás miatt... meghaladta az előirtat és hát ZERO tolerancia,végülis helyes nem kell kivételezés,de kár érte.Kevin viszont 2. 😆
0
0
0
0
Halamadrid0827 avatar
Amúgy miért zárták ki Ricciardot? Úgy néz ki lemaradtam valamiről.
0
0
0
0
RedRabbit avatar
csenke: Igazad van. Szerintem is szánalmas és nevetséges lett az F-1. De ez nem most kezdődött. Schumi érában 2004 után jöttek a nagy szabály módosítások, miután tönkre verték a komplett mezőnyt. Mostani állapotokat a környezettudatosságra fogják, én ajánlom nekik, hogy a versenyek közti utaztatást végezzék lovakkal, tengerentúlra pedig menjenek kenuval, így kb 100 évre elegendő benzint spórolnak, és visszajöhet a 3.0 W10...😆
0
0
0
0
Titan Killer avatar
En ferrari drukker vagyok és kegyetlenul utálom a red bullt.De ezért ne buntessék meg a riciardot.
Itt nem ő a hibás hanem az aki ezeket a szabályokat bevezette,
0
0
0
0
sudosu avatar
Biztos a Red Bull-nak most nem volt pénze arra hogy kihúzza magát a büntetés alól 😃 !
Akármit mondhattok minden sportágba van bunda és ezalól az autósport sem kivétel!
0
0
0
0
Titan Killer avatar
Ez a benzin sporolás egy vicc.Minek sporolnak van elég.Sporolásra ott vann a formula e vagy nem tudom mi a neve.Csak attol félek hogy lassan a forma 1 el fog abba z irányba menni hogy elektronikus autok lesznek.De ha ilyet vlaki bevezet annak elvenném az audiát és adnák neki egy elektronikus citroent és mondanám jár vele drága a benzin.
0
0
0
0
RedRabbit avatar
thug85: De 100Kg-ot visz magával, többet nem is vihet. Benzinek kisebb a sűrűsége mint a víznek, egész pontosan egy liter benzin 0,73kg. Literben 136 ami benne van, súlyban 100Kg.😀 Átfolyási mennyiséget a motorerő vissza fogása miatt vezették be, minél több üzemanyagot éget el, annál nagyobb az erő.
Jogosan kapták a büntetést mivel csaltak, utóbbi 4 évben elnézték nekik, épp itt az ideje, hogy őket is büntessék !
0
0
0
0
thug85 avatar
Bár lehet, hogy részben hülyeséget beszélek. Attól, hogy 100 kg/h a maximális átfolyási sebesség, még lehet 100 kg az elhasználható üzemanyag mennyisége is egy futamon. Mert a 100 kg/h adott pillanatban lehet akár 60 is, így kitudnak jönni 100 kiló üzemanyagból, ami literben számolva ott van a 130-140 liternél. Csak a maximális teljesítményen használt motornál nem mehet több üzemanyag át a motoron 100 kg/h-nál.
0
0
0
0
no avatar
borzalom lett az egész
0
0
0
0
turkish avatar
BenjaminHun: Akkor nem írtam volna... 😊
0
0
0
0
thug85 avatar
Nem 100 kg benzinnel mennek, hanem annyi folyhat át óránként a motoron. Kb. 130-140 literrel mennek. De végül is mindegy, mert spórolós így is úgy is.
Az idióta szabályokat az FIA szüli, nem Ecclestone. Tény, hogy kissé aggasztó így a forma 1, de pár hónap múlva már úgy is mindegy lesz. Mindig ez van ha valami komolyabb újítást vezetnek be. elején megy a köpködés, de aztán megszokod, vagy beletörődsz.
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Még nem született meg a döntés!
0
0
0
0
turkish avatar
Ricciardot kizárták...
0
0
0
0
Titan Killer avatar
De minek ez a korlátozás nem tudom.Vissza kéne hozni a tankolást.
Lassan már a forma1 nem idoeredményekre lesz.Csak lesz egy verseny és ki birja ki legtovább 100 kg benzinnel.
0
0
0
0
19ati93 avatar
Spoiler!
Ricciardo bajban lehet https://pbs.twimg.com/media/Bi1rm7KCMAA5yzu.jpg


Egyébként Bernie papának semmi köze a szabályokhoz még mindig,az összes regulát az FIA hozza meg.
0
0
0
0
cseszka avatar
Van nekik tempo,nemsokkal vannak elmaadva a tavaji sebességtl,csak most nem visitanak a motrok,hanem jóval halkabbak,igy nem igazán érzed a sebességet tv-n keresztül.Aki kimegy majd a Magyar nagydijra,annak élöben biztos más lesz.Spoiler!
Rosberg gyakorlatilag megette a mezönyt,senki a közelébe se birt menni.Kár h Hamiltonnak ki kellet állnia,jó csata lehetett volna.Amit én bánok az a motor korlátozás.Miért van megszabva?Pl ha meghibásodik egy érzékelö,már kikell állni a futamrol,mert nemtudják h tényleg hiba,v csak érzékelö gebasz.Ha nemlenne motor szám korlátozás,végig lehetne nyomni akkor is ha jönne egy ilyen hiba,max a motor meghal,kuka,jön a másik a következö futamra.
0
0
0
0
turkish avatar
Mi volt ez a motorhang?! 😕
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Hát ja dezd vicc lenni az F1 miaz hogy csak 100kg üzemanyag fogyhat a futam alatt? Nem a versenyzésről kellene szolna ennek a sportnak? Mert ez már sporolás szerintem... Nem lesz versengés mert nem nyomhatjánk neki rendesen. Vicc az egész. Szerintetek hogy van ez?
0
0
0
0
Titan Killer avatar
A ferrari nekem egy nagy csalodás.Ezek ilyen autót építettek?Ez egyenlő a nullával.Domenicalitt már angyon el kéne távolítani a csapat éléről.Az uj forma1 pedik kiábrándított engem de nagyon.Nagyon vártam de most már kiábrándultam. és fél oraán keresztul megy a puhatolozás döcögnek megy a spórolás aztán még 10 percet mennek egy emberi tempoba de a tavalyi tempo ehhez képest olyan mint ide a hold.Ez már nem forma1.A tempo már lassan a kezd agp2-höz hasonlítani.Ezt mind a bernie papa csinálja.
Nálam a forma ennyitt jelent:Tempó előzés és nem gumi sporolás meg benzinsporolás.
Minnek 100l benzint lehet csak használni?Pedig van elég majd az arabok adnak.
0
0
0
0
19ati93 avatar
Spoiler!
első körök jók voltak,volt akció meg izgalom bőven,a verseny további része viszon nagyon sporolósba ment át,már már unalmasba,senki nem akart előzni igazán,Bottas szépet nyújtott a hibája ellenére is, ahogy Ricciardo és Magnussen is, Hamiltonra,meg Vettelre kiváncsi lettem volna mit tudnak egy 2vs2 ben Merci vs RB csata😆 na majd Malajziában hátha,szokni kell még az egészet,ennél csak jobb lehet!! túl korán és túl nagy távolságokra szétesett a mezőny 2-3 kör után ez a legnagyobb hátrány jelenleg szerintem,ezáltal nincs sok csata
0
0
0
0
Titan Killer avatar
Hajrá Ferrari!
En szerintem száraz körülmények között a legjob a mercedes.Aztán jön na ferrari 5-6 tized lemaradással majd a mclaren,red bull,williems.
De verseny körülmények közzött más a helyzet ott a ferrari jo pár éve már erosebb mint a mercedes és a red bull.Majd meglássuk idén mi lesz.A rajtnál a ferrari 2 éve verhetetlen a kuplung miatt reméljuk idén is marad ez a felálás.
Nálam nagy csalodás a lotus nagyon gyenge formában vannak visszaestek közép csapattá.
0
0
0
0
19ati93 avatar
holnapra nem igazán várható eső,inkább csak valami minimális szemerkélés..
0
0
0
0
cseszka avatar
Viszont a valós teljesitményt ma se láttuk az esö végett.Száraz pályán biztos máslett volna a végede nekem igy is jó.Go Lewis!Holnap talán száraz verseny lesz és többet megtudhatunk a csapatok teljesitményéröl.Ok,tudtuk,h a merci az élen van,de h mennyivel senki se tudja még.😕Talán holnap.
0
0
0
0
hdavid avatar
mondtam h lotus sehol se lesz itt már lóvé is kevés lesz az kicsi ami van a pontszerzéshez, jelenleg a Lotus rosszabb mint marussia!
0
0
0
0
thug85 avatar
robinho89

A régi turbómotorok 1500 köbcentisek voltak, és volt bennük erő bőven. Ezekben is lenne, ha nem fojtanák őket a fulladásig. Engem sokkal inkább aggaszt a többi összetevő, értem ezalatt a különböző energia visszanyerő rendszert. Hazatudja vágni az egész versenyét a pilótának, ha bármelyik elszáll. Nagyon a technikára támaszkodik az egész. Nincs az, hogy elmegy a KERS és még végigmegyek úgy. Itt ha elmegy valami, akkor tényleg vége. Az a plusz 150 lóerő több mint fél percig rengeteget számít.
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
nem olyan nagyon roszak de a V8 a legjobb 😀 Igen hamar rá érzett az autóra szerencsére 😀
0
0
0
0
sudosu avatar
Hát lement az első időmérő.
Vigyázz spoiler!
Spoiler!
Riccardo teljesítményének mennyire örülök. Úgy néz ki érdemes volt a Red Bull-hoz igazolnia. Meglepődtem az újoncok teljesítményén is, sok sikert a futamra 😀!


Már nekem is nagyjából sikerült megszokni az új motorhangokat, de akkor is jobban tetszik az előző hangja
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Hát kb. Elég fura 😃 de legalább a Ferrari porszívózik 😀 Hajrá Red Bull!
0
0
0
0
19ati93 avatar
én már kb meg is szoktam 😆 elég volt rá 2 edzést meg a kvalit végignézni 😆
Daniel fiú azért ügyes 😆
0
0
0
0
Lizard avatar
Mik ezek a hangok uramatyám😂
Mint valami kiégett szimfónikus zenekar😆
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Na "gyerekek" hamarosan időmérő!
0
0
0
0
Halamadrid0827 avatar
ÁÁÁÁÁáááá nem hiszem el, miért kell el*** mindent. Évről évre rondábbak lesznek az F1-es kocsik. De nem elég erre már csak v6-os motorral vannak ellátva a kocsik turbó ide vagy oda pluszban. Nagyon elvan cseszve mondom nektek. Jövőre mit kapunk? Soros 4 hengeres motorral ellátott kocsikat? A motornak nagyon rossz hangja van, nekem egy f1-es kocsi visítson! 😃 Hát lassultak az autók, itt egy példa:

De ez a videó tetszik nekem valamiért:
0
0
0
0
sudosu avatar
Hát igen, nem itt kéne zöldíteni... inkább gyártsanak olyan autókat elérhető áron amik zöldek utcai közlekedésre és vonják be a régebbi autókat. Most komolyan az a kicsi amit kibocsátottak a V8-as motorok. Szerintem annyit se használnak egy évad alatt ezek a V8-asok mint egy nap alatt Pesten az autók. Gondolkodni kéne 😀.
Jó hát nincs mit tenni el kell fogadni!
0
0
0
0
Lizard avatar
Benzinzabáló szörnyeket vissza, vissza😂
0
0
0
0
19ati93 avatar
szerintem pont hogy ez az a sport ahol nem spórolással kéne törődni,hanem színtisztán a szórakoztatással,a sebességgel,az élvezettel...ott a Formula E, minek ide is minden zöldség?😆 ez a királykategória nemde?! akkor had szóljon.. semmi sporolás,tökölés.. ez nem jó irány szerintem
0
0
0
0
Lizard avatar
V8, V10-et el lehet felejteni sajnos...😢
A Forma1 mára egy Zöld alakulattá vált, persze fontos a környezet barát technológia, DE ez akkor is az F1 kérem szépen Burnie bácsi😂
0
0
0
0
19ati93 avatar
Grosjeannak akadtak gondjai.. felfüggesztés probléma volt állítólag
https://i.imgur.com/axlOzMe.gif

azért remélem hogy majd egyszer visszaköszön a régi v8,v10 bármi 😆 de jó is volt 😆
0
0
0
0
Lizard avatar

V10 Powaa😂
Szépen süvitenek a turbok az tény, de azért a fenti az igazi😆
0
0
0
0
cseszka avatar
Szerintem érdekes lesz majd.Jóval nagyobb nyomatékot adnak le a motorok,és sokat meg is lepett már eddig,pedig majd csak holnap derül ki mennyivel is gyosabbak mint eddig az edzéseken.
0
0
0
0
sudosu avatar
Hát én megmondom őszintén az előző motorok hangja jobban tetszett, de majd csak megszokom ezt is 😃
0
0
0
0
cseszka avatar
Tényleg jó a hangja,meg a turbó is szépen fütyürészik.Nekem ez a hang is tetszik,bár élöben biztos mégjobb.
0
0
0
0
19ati93 avatar
nem tudom miért de a McLaren hangja megfogott 😆 egészen tetszetős,bár a FI,Mercedes,Williams is Merci motorral megy mégse ilyen szép a hangja.. türhető ez,megszokjuk pár hét alatt a többit is 😆
0
0
0
0
cseszka avatar
Én már várom,most olvasgattam mi is történ a szabad edzéseken.Holnap nekem is meló délelött,2ig,de 2-re már itthon leszek ha minden jólmegy.😆Vasárnap meg délutáni müszak,szal a futamot élöben tudom nézni.
0
0
0
0
sudosu avatar
Ti is várjátok már az év első futamát 😀?
Kíváncsi leszek hogy ilyen éles helyzetben hogy fognak működni az új motorok.

Ja és megjegyzés holnapra : Ha M1-es délutáni ismétlés vége előtt írtok akkor kérlek titeket használjátok a Spoiler-t. Jó én is reggel fogom nézni, csak ne csesszünk ki azokkal akik nem 😀. Tehát ami spoiler menjen csak oda!
0
0
0
0
Alonso01 avatar
Az első futam előtt van még Bahreinben kétszer négy napos teszt, ott fog bemutatkozni élőben a Lotus. Szóval tud még tesztelni az RBR de tény hátrányba vannak.

sudosu: Az egy hosszú folyamat, még nem ébredt fel. "Csak" elkezdték felébreszteni.
0
0
0
0
sudosu avatar
A hivatalos közlemény szerint tegnap felébresztették Schumacher-t a mesterséges kómából, reméljük hogy nem lesz semmi probléma!
0
0
0
0
cseszka avatar
Igen de ha nemsikerül mára se megoldani,mivel ma van az utolsó tesztnap,hiába agyalnak ki valami megoldást,tesztelni már nemtudják,szóval vakonn mennek ki az elsö futamra.Ez meg bizony nagy hátrány.A merci meg ferrari csapat már aaddigra az aero fejlesztéseket nyomja,a merci már tgnap tesztelt egy uj elsö szárnyat.
0
0
0
0
Alonso01 avatar
Kilométerek:
Mercedes
783 (3 nap)
Ferrari
602 (3)
McLaren-Mercedes
597 (2)
Sauber-Ferrari
416 (3)
Williams-Mercedes
394 (3)
Force India-Mercedes
287 (3)
Toro Rosso-Renault
199 (2)
Caterham-Renault
97 (3)
Red Bull-Renault
61 (3)
Marussia-Ferrari
22 (1)

Tény hátrányban vannak a Renault motoros csapatok és az RBR is de ezek "csak" tesztek. Nem fogják feladni szóval ne írjuk le őket.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció