Miami nagydíj jó későn van. Jövőhéten kezdődik a nagy dírr durr, remélem az idei szezon már nem valami szabály alapján és a Merci idióta baromságai miatt fog eldőlni.
Hál istennek visszavonták a fellebbezést is és véget ért a nagy dirr durr hivatalosan is Versteppen lett a bajnok. Nagyon bemérgesedett hamika hogy a vezetővel se beszél, meg a cenemóniára se volt hajlandó elmenni amit tilt a szabályzat is. XDXDXD Ezért büntit is kaphat :D:D
Na igen ezen is látszik, hogy egy hisztis kislány akinek fáj ha elveszik a nyalókáját XDXD.
@Kings Bounty fan: Szerintem a futam után tök normálisan viselkedett Hamilton. Totoék meg nagyon nem.
Képzeld magad Hamilton helyébe és mond azt hogy nem *** volna fel az egész hogy így veszted el a vb címet. 😬 Agy*aszt kaptam volna én... Verstappennek drukkoltam de ez nem volt túl fair.. Akartak egy nagyot húzni a végén. 1 körös show.. Ez lett végül.
Elég durva és erős év volt. Ezek után kell egy kis szünet most mindenkinek nem csak a csapatoknak. 😆
@19ati93: Jaja de most massa is megmondta a magáét a napokban, hogy ezt még vissza fogja kapni egyszer, és megérzi milyen érzés volt neki mikor elbukta a vb-t.
Na itt látszik, hogy mekkora csalással fog nyerni ez a *** majom. Mindent elkövettek, hogy a rivális kapja a büntit ő bezzeg vagy 6-szor vétett az egész hétvégén és semmit nem kapott.
@Kings Bounty fan: Aztán szokásosan Hamilton nyert vele! 3 rajthelyes büntetés a következő futamon Verstappennek? Röhejes a FIA... 😆 Bezzeg pár hónapja csak 10mp-et kapott Lajos. ✅
@gigazte: 50-50. Szerintem versenybaleset volt. Mindkettőnek lehetett volna több esze. Büntetést semkiképp nem ért főleg hogy az a szar hurka dobta meg a Red Bullt.
Nyerni nem nyert vele HAM, talán még vesztett is, ha Verstappen előtt maradt volna a sikánnál akkor nem valószínű hogy Max visszatudja előzni és így hozott volna rajta pontokat csak pusztán azzal hogy előtte végez. Ezért is nem a McLarenekre reagáltak a kiállásoknal hanem csak Verstappenre, hogy előtte jöjjön ki.
Későbbi futamokon még bármi lehet.. mindkettejüknek lesz büntetéses motorcseréjük. Csak az a kérdés hogy mikor és melyik hétvégén.
Verstappen vezethetne simán 30-40 ponttal ha nincs ez a rengeteg ütközés, Bottas, defekt, stb. :D
@Kings Bounty fan: Alonso megint hozta a régi formáját! :D Hatalmas volt a védekezése. 2,5 sec-el lassabb autóval kemény gumikon a Merci ellen. Xd Hamilton a többieket megette, de Alonso olyan íveket választott és annyira tökéletesen pozícionálta az autóját hogy Hamilton kb 10 körig szenvedett vele. Oconnak megnyerte ezáltal a versenyt.
GOAT! Alonso vs Schumacher Imola feelingje volt az egésznek. Csak akkor nem volt DRS. :D
Kár hogy nem 15 évvel fiatalabb, elnézném még őt sok sok évig!! :D
@Kings Bounty fan: Aug végén majd beindul a nagyüzem, tripla hétvégék sorra jönnek majd.
Kiváncsi leszek mi lesz majd az erő pályákon. Spa meg Monza érdekes lesz. Nem igazán ment az RB-nek ott az elmúlt években, de idén a Honda motor elég combos meg az ultrakeskeny hátsószárny is nagyon sokat hoz nekik. Lásd: Baku, Paul Ricard
Remélhetőleg nem lesz több Bottas, Hamilton féle kilökdösés..😱 Komoly szezon ez. :D 2012,17,18 óta nem volt ilyen érdekes.
@Kings Bounty fan: Kizárni nem zárnám de egy áthalytásost kaphatna nem tudom hogy gondolta hogy belül el tud fordulni és át csúszott.
Írom ezt úgy hogy utálom a Hamit...
@BenjaminHun: Régebben Shumachert ki is zárták ezért a manőverért. Hamilton verseny utáni nyilatkozata kicsapta a biztosítékot. Verstappen felé sem sajnálat érzés sem volt.
@FoLey: Na ez az és mivan ha meghal vagy nyomorék lett volna neki az se számított volna. Bárcsak téyleg eltakarodna az egész f1-ből, de hát 23-ban is még ott fogja enni a fene.
Kinek hogy tetszett ez a lebonyolítás, én majd holnap nézem minden betétfutamot mert ma nem volt délután net se tévé azt estére állt helyre csak, így lemaradtam a sprintfutamról meg a f2 második futamáról.
@Kings Bounty fan: De aztán rendesen. Hamilton nagyott hibázott, csak 2 kört kellett volna még, és 1. Lenne a vb-ben. Verstappen is, nagy szerencséje volt, hogy Hamilton szintén hibázott. Végülis top 3 ba 2 red bull. 😆 Perez meg Vettel szépet ment.
@Kings Bounty fan: Nagy szerencséje volt na meg azért az se ártott hogy a monocoque egyben maradt nem úgy mint Hubert F2-es baleseténél. (Ott 2 ütközés volt.) Amúgy meg a halo konkrétan megmentette a fejét és egyben az életét. A halot szidó emberek örökre elhalgatnak szerintem. A tűz meg uh.. hát fél percig ott bent égni nem semmi..
@Kings Bounty fan: Perezért tényleg kár. Simán tartotta az egész futamon a 3. helyet. 😶 Lett volna egy jó kis dupla dobogója. Remélem jövőre ővé lesz az RB ülés.. szégyen lenne ha kikerülne.
@19ati93: Most néztem vissza egy vidit, hogy mért lett sumi majdnem utolsó, mert a nissany kiütötte a barom állatja, hogy ütheti ki a harcban lévő bajnokot????, ekkora idióta ***t nem basztam még.
@Kings Bounty fan: Nem tudom mit nézel de a Schumacher saját hibája volt az egész. Sietett volna mert alig volt már idő hátra a kvaliból és aztán folyamatosan feltartották egymást a rövid pályán.
Az incidensnél simán ráhúzta Schumi fékezés közben mintha nem lenne ott egy másik autó.. Ő hibája volt 100%-ban. Egy az egyben Hamilton - Kobayashi Spa 2011. Hamilton volt a hibás ott is. Bebambult meg "azt hitte hogy eltünt" az autó. 😆 Na persze majd eltünik..
Legalább érdekes lesz ma meg holnap a 2 futam. F1-es helye már úgyis megvan. 😆
@Kings Bounty fan: Nem esett még sehova. Előző héten is Tsunoda a főfutamon utolsó helyről 6. vagy hanyadik lett. Ő meg a 18.ról indul. Illott meg a TOP 8-ból. És Schuminak elég nagy pontelőnye is van.
2. futam meg fordított rajtrács. Semmi sem dőlt még el.
@Kings Bounty fan: Előre tudott jönni ami szerintem nem volt óriási meglepetés. 😃 Meg kell hagyni hogy azért voltak necces pillanatok. A futam az jó volt mint általában mindig az F2-ben.
Prema amúgy is évek óta a top F2-es csapatok közt van setup-ot és taktikát, mérnököket, miegymást tekintve. Meg is nyerték a csapat bajnokságot.
Mazepin meg egy retardált.. de hát ma sem mutatott újat.. 😂 Azok a védekezések, kész életveszély.. de mindig ezt csinálja. Egy Verstappen ellen ilyet csinálna verseny végén akkorát kapna tőle hogy borulna az árokba. 😂😂
Holnap minden eldől, de nagyon jók az esélyei hogy F2-es bajnok legyen Schumi Jr. 😃
@Kings Bounty fan: Ja eddig komoly a Hamilton vs Verstappen párharc. Két csapattársuk meg sehol.. 😃 Két legjobb pilóta két különböző konstrukcióban. 2017-18 óta nem volt ilyen szezon. Remélhetőleg egész évben hasonlóan szoros lesz. Nagyon jó eddig!
Hami azért nagyon szerencsés volt tegnap, de hát ez már vele jár szinte. 😆 Neki általában úgy végződik a legrosszabb versenye is hogy marad első a bajnokságban vagy még nőveli is az előnyét az ellen-el szemben. 😆
Ez a plussz súlyozás kicsit necces, mert hova tegyék - elmozdítja az autó balansszát, meg akkor ez változtatna az üzemanyaglimiten is, de tény hogy valamit kezdeni kéne.
Sajnos nem a Mercit kell hibáztatni, hogy a többieknek már Lassan 4. éve nem sikerül olyan autót építeni, ami felveheti velük a versenyt... Én sem csípem ezt az egyeduralmat, de inkább a többi csapatot kellene kritizálni, hogy nem tudnak se jó motort se jó kasztnit gyártani ! Ferrari már vagy 10 éve nem találja a helyes utat ugyanez igaz a Mclarenre is most a Hondával szenvednek.. A Red Bull is csak most talált valamit, de mint látjuk ezen az utcai erőpályán sehol nem voltak az élmezőnyhöz képest.
Ami meg még nagyobb szégyen lehet, hogy a Force India megérkezik a Ferrarira és a Red Bullra !!!
Ha jövőre nem változnak az erőviszonyok, akkor el kellene gondolkozni azon, hogy bevezessék a plussz súlyokat, úgy talán mer látnánk már valami izgalmas versenyzést... Na meg a tankolást is visszahoznám, mert ez a spórolósdi kész katasztrófa !
Én azt nem értem hogy szabályokkal miért nem próbálják csökkenteni a Merdzsó előnyét. A Red Bull érában már első évtől kezdve mindent megtettek hogy csökkentsék az előnyüket, új szabályokat vezettek be, most meg csak megy a politikailag korrekt rizsa hogy jobb munkát végeztek a többinél megérdemlik a sikert. A Red Bull nem érdemelte meg, ők nem végeztek(végeznek) jobb munkát másoknál? Mégis már 2012-ben betiltották a befújt diffúzort(pedig az RBR-nek csak 54%-os volt a győzelmi rátája, hasonlítsuk ezt össze a mostani Mercivel).
1: Túl sok a megkötés... Gondoljuk végig... ugyan a Schumacher/Ferrari érában is egyeduralom volt, a ferrari megnyerte amit csak meg lehetett nyerni és slussz... De valamiért mégis izgalmasabb volt a verseny... Volt tankolás, volt elcseszett tankolás volt kerékcsere, volt elcseszett kerékcsere volt 2 gumiszállító, eltérő karakterisztikájú abroncsokkal, volt annyi fejlesztés amennyit csak akartak, kinyomhatták a szemét is a kocsinak (Schumi az utolsó ferráris versenyén) és nem volt ilyen szintű költséglimit... Tudom, ha ezt olvasnák, a kis csapatok megsértődnének, de akinek nincs pénze fejleszteni, annak nincs sok helye a F1-ben, (szerintem) +nem is nagyon érdekel senkit hogy hogy szenvednek az utolsó helyekért... Ugyanakkor régebben is voltak kis csapatok, de akkor a pilóta nevelés volt a feladatuk, most ezt szerintem ellátja a RB és a TR (úgy hogy ők nem kis csapatok)
VAGY
2: Túl kevés a megkötés... Példának csak a DTM-et hoznám fel. Izgalmasabbak a versenyek, mégis talán csak azt nem szabályozzák, hogy a pilóták percenként hányszor vesznek levegőt, na ez esetben van létjogosultságuk a kisebb csapatoknak...
Azt nem mondom hogy kevesebb az egyéniség mint régebben, mert vannak ugyan most is, de régebben Montoya gyógyszerelgurulásai, a japánok kamikazézásai , Ralf Schumacher vergődései stb stb stb...
Van benne két hosszab egyenes,ott azért lehet majd elözés is....Bár ez uj pálya,senki se fogja majd ismerni,mindenki ilyen szinten ugyan azzal az esélyel indul.
Wéber Gabi is azt mondta, amit kb én ebben a rendszerben több gumit kellene kapniuk a csapatoknak.. És én még annyit hozzátennék, hogy ki kellene tolni a 90 másodperces kiesést 120-ra, mert így nincs ideje javítani nemhogy a kiesőhelyen lévőnek, de még az utána következő 2-nek sincs esélye, teljesen rossz az egész koncepció.
Mindenki átlátja, hogy rossz ez az egész, csak azok nem akik a szabályokat hozzák... De ameddig az ilyen vén hülye Ecclestone féléknek beleszólása van a dolgokba, addig nem lesz pozitív irányba változás !
Ki lehet jelenteni, hogy ez az év is a Mercié, mert amit ma mentek, arra nincsenek szavak... Ferrari laza fél másodpercet kapott, ami várható volt. 😀
Az meg már régen rossz, hogy Vettel a rajtban bízik, mert még 1x nem hiszem hogy megismétlődik egy olyan rajt, ami Ausztráliába volt... A másik dolog pedig, hogy kiderült a Ferrariban nem működik 100%-osan az egyenesekben a Turbó, ezért bajban lehetnek a versenyen, mert 1 körön még rendbe van a dolog, de hosszútávon már nem működik úgy, ahogy kéne...
Szóval még, ha le is rajtólják a Merciket, akkor valahogy tartani is kéne őket az egyenesekben, de így elég nehéz lesz !
Mind1 azért kíváncsian várom mi lesz holnap, ha másért nem is, de Rosberg és Hamilton között lehet egy jó csata !!! 😀
Nincs az biztos, csak úgy nem lehet Vb-t nyerni, hogy egy körön agyonveri őket a Merci... Lehet hogy versenytempó az rendbe van a Ferrarinál, de a Mercinek sincs baj a tempójával.
Arról ne is beszéljünk, hogy megbízhatóságban sincs toppon a Ferrari motor.
Vettel lágyon csak...4 tizedre volt tőle, ami nem olyan sok, szuper lágy gumikat meg nem nagyon erőltették, + verseny szimulációban Vettel elég jó köröket ment! szal még várjunk vele...
Na igen ezen is látszik, hogy egy hisztis kislány akinek fáj ha elveszik a nyalókáját XDXD.
Képzeld magad Hamilton helyébe és mond azt hogy nem *** volna fel az egész hogy így veszted el a vb címet. 😬 Agy*aszt kaptam volna én... Verstappennek drukkoltam de ez nem volt túl fair.. Akartak egy nagyot húzni a végén. 1 körös show.. Ez lett végül.
Elég durva és erős év volt. Ezek után kell egy kis szünet most mindenkinek nem csak a csapatoknak. 😆
Nyerni nem nyert vele HAM, talán még vesztett is, ha Verstappen előtt maradt volna a sikánnál akkor nem valószínű hogy Max visszatudja előzni és így hozott volna rajta pontokat csak pusztán azzal hogy előtte végez. Ezért is nem a McLarenekre reagáltak a kiállásoknal hanem csak Verstappenre, hogy előtte jöjjön ki.
Későbbi futamokon még bármi lehet.. mindkettejüknek lesz büntetéses motorcseréjük. Csak az a kérdés hogy mikor és melyik hétvégén.
Verstappen vezethetne simán 30-40 ponttal ha nincs ez a rengeteg ütközés, Bottas, defekt, stb. :D
Angol kommentár amúgy kb 10x jobb mint a magyar. Főleg ha jól tudsz/értessz angolul.
Idei évtől végre 1080p 50 fps a stream is. A választható onboardok minősége viszont még mindig igen gyenge. Bitráta -1000 kbps. xdxd
GOAT! Alonso vs Schumacher Imola feelingje volt az egésznek. Csak akkor nem volt DRS. :D
Kár hogy nem 15 évvel fiatalabb, elnézném még őt sok sok évig!! :D
Kiváncsi leszek mi lesz majd az erő pályákon. Spa meg Monza érdekes lesz. Nem igazán ment az RB-nek ott az elmúlt években, de idén a Honda motor elég combos meg az ultrakeskeny hátsószárny is nagyon sokat hoz nekik. Lásd: Baku, Paul Ricard
Remélhetőleg nem lesz több Bottas, Hamilton féle kilökdösés..😱 Komoly szezon ez. :D 2012,17,18 óta nem volt ilyen érdekes.
Írom ezt úgy hogy utálom a Hamit...
Az incidensnél simán ráhúzta Schumi fékezés közben mintha nem lenne ott egy másik autó.. Ő hibája volt 100%-ban. Egy az egyben Hamilton - Kobayashi Spa 2011. Hamilton volt a hibás ott is. Bebambult meg "azt hitte hogy eltünt" az autó. 😆 Na persze majd eltünik..
Legalább érdekes lesz ma meg holnap a 2 futam. F1-es helye már úgyis megvan. 😆
2. futam meg fordított rajtrács. Semmi sem dőlt még el.
Prema amúgy is évek óta a top F2-es csapatok közt van setup-ot és taktikát, mérnököket, miegymást tekintve. Meg is nyerték a csapat bajnokságot.
Mazepin meg egy retardált.. de hát ma sem mutatott újat.. 😂 Azok a védekezések, kész életveszély.. de mindig ezt csinálja. Egy Verstappen ellen ilyet csinálna verseny végén akkorát kapna tőle hogy borulna az árokba. 😂😂
Holnap minden eldől, de nagyon jók az esélyei hogy F2-es bajnok legyen Schumi Jr. 😃
Legalább azért harcoltak egy jót egymás ellen. 😃
Remélhetőleg ilyen jó vonatok lesznek az F1-es futamon is. 😆
Pereznek örülök, nagyon megérdemelte már ezt.
Hami azért nagyon szerencsés volt tegnap, de hát ez már vele jár szinte. 😆 Neki általában úgy végződik a legrosszabb versenye is hogy marad első a bajnokságban vagy még nőveli is az előnyét az ellen-el szemben. 😆
Ami meg még nagyobb szégyen lehet, hogy a Force India megérkezik a Ferrarira és a Red Bullra !!!
Ha jövőre nem változnak az erőviszonyok, akkor el kellene gondolkozni azon, hogy bevezessék a plussz súlyokat, úgy talán mer látnánk már valami izgalmas versenyzést... Na meg a tankolást is visszahoznám, mert ez a spórolósdi kész katasztrófa !
1: Túl sok a megkötés... Gondoljuk végig... ugyan a Schumacher/Ferrari érában is egyeduralom volt, a ferrari megnyerte amit csak meg lehetett nyerni és slussz... De valamiért mégis izgalmasabb volt a verseny... Volt tankolás, volt elcseszett tankolás volt kerékcsere, volt elcseszett kerékcsere volt 2 gumiszállító, eltérő karakterisztikájú abroncsokkal, volt annyi fejlesztés amennyit csak akartak, kinyomhatták a szemét is a kocsinak (Schumi az utolsó ferráris versenyén) és nem volt ilyen szintű költséglimit... Tudom, ha ezt olvasnák, a kis csapatok megsértődnének, de akinek nincs pénze fejleszteni, annak nincs sok helye a F1-ben, (szerintem) +nem is nagyon érdekel senkit hogy hogy szenvednek az utolsó helyekért... Ugyanakkor régebben is voltak kis csapatok, de akkor a pilóta nevelés volt a feladatuk, most ezt szerintem ellátja a RB és a TR (úgy hogy ők nem kis csapatok)
VAGY
2: Túl kevés a megkötés... Példának csak a DTM-et hoznám fel. Izgalmasabbak a versenyek, mégis talán csak azt nem szabályozzák, hogy a pilóták percenként hányszor vesznek levegőt, na ez esetben van létjogosultságuk a kisebb csapatoknak...
Azt nem mondom hogy kevesebb az egyéniség mint régebben, mert vannak ugyan most is, de régebben Montoya gyógyszerelgurulásai, a japánok kamikazézásai , Ralf Schumacher vergődései stb stb stb...
+1 Talán Bernie-t is jó lenne már eltakarítani
Ez a baleset halálos volt?
Mindenki átlátja, hogy rossz ez az egész, csak azok nem akik a szabályokat hozzák... De ameddig az ilyen vén hülye Ecclestone féléknek beleszólása van a dolgokba, addig nem lesz pozitív irányba változás !
Az meg már régen rossz, hogy Vettel a rajtban bízik, mert még 1x nem hiszem hogy megismétlődik egy olyan rajt, ami Ausztráliába volt... A másik dolog pedig, hogy kiderült a Ferrariban nem működik 100%-osan az egyenesekben a Turbó, ezért bajban lehetnek a versenyen, mert 1 körön még rendbe van a dolog, de hosszútávon már nem működik úgy, ahogy kéne...
Szóval még, ha le is rajtólják a Merciket, akkor valahogy tartani is kéne őket az egyenesekben, de így elég nehéz lesz !
Mind1 azért kíváncsian várom mi lesz holnap, ha másért nem is, de Rosberg és Hamilton között lehet egy jó csata !!! 😀
Arról ne is beszéljünk, hogy megbízhatóságban sincs toppon a Ferrari motor.
De bízom benne, hogy nem lesz igazam ! 😀