AMD Driverek

Szerző: PC GAMER, 2014. November 27., téma
Fórum » Szoftver
Ide kérném a problémákat és tapasztalatokat a drivrrekkel kapcsolatban!Kinek megy hibátlanul az uj driverek és kinek vannak gondjai vele?.
Hozzászólások: 603
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Bronson avatar
Na, senki semmi? 😃 én most töltöm, kíváncsi vagyok milyen lett ez a crimson... viszont most veszem észre a leírásban, a HD 76xx széria alatt már nem lesz frissítés, ez volt az utolsó komolyabb driver, csak legacy support lesz... 😕
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
telepítek és írom akkor. 😀 Köszi hogy ki raktad hogy van!
0
0
0
0
Puffin avatar
Nem vagyok otthon. Egyelőre csak a hírt olvastam.
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Kajak? Fel tetted? ha igen mik a tapasztalatok?
0
0
0
0
Puffin avatar
Megjelent az új AMD CRIMSON driver!
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Letöltve köszi hogy szóltál hamarosan fel is teszem.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

Van egy HP Pavilion g6-1209eh notebook egy AMD Radeon HD6470M meg van mellette egy intel kártya is.Letöltöttem az AMD oldaláról az automata driver keresöt és azt töltöttem le amit kidobott és azt tettem fel.Olyan gondom lenne a Catalyst Control Centerrel hogy szószerint semmit nem tudok beállítani(pl manuálisan videokártyát váltani).Ez a probléma azóta van mióta win10 van rajta előtte win7nél működőt.Van valakinek valami ötlete hogyan lehet orvosolni?
0
0
0
0
FoLey avatar
Damapapa
Ha ezzel a módszerrel működik akkor nincs probléma,bár amikor volt HD 4850-em nem használtam 8.1 alatt,de ha nem működne akkor 2 lehetőség van.

1. Buherálás verzió
[LINK]
2. AMD oldalról leszeded ezt
[url]http://support.amd.com/en-us/download/desktop/legacy?product=legacy2&os=Windows%208%20-%2064[/url]
0
0
0
0
GamerFater82 avatar
Sziasztok! a gyerek egyik gépébe most szereztem egy HD4830at a gépen win 8.1 van de szembesültem hogy az AMD elég bután áll a régi kártyái támogatásához.
Csak Win 8hoz van driver hozzá 8.1hez nincs!
A kérdésem az lenn hogy feltelepítettem és látszólag rendben van de okozhat e ez valami hibát később? Ilyenekre gondolok hogy Lefagy a windows? Esetleg a játékok nem mennek rendesen? Vagy egyéb mást esetleg?

Előre is köszi!
0
0
0
0
kaizinger avatar
Miért hal meg az amd driver ha mégegy monitort csatlakoztatok a géphez?
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Nekem 15.8 beta van de semmi hiba nincs! H1Z1 be 20 FPS el lett több de többi játékmál is hozott javulást!
0
0
0
0
kmetovics avatar
Vélemények a 15.7es verzióról? Nem romlott el tőle semmi? Mármint minden program, böngésző és játék megy ugyanúgy? Mert akkor lehet, h feltelepítem.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Jön az új béta driver, de úgy látszik, nem hiába nem WHQL
[LINK]
"Az AMD kiemeli, hogy előfordulhatnak telepítéssel kapcsolatos hibák azoknál a rendszereknél, amelyek AMD 990FX lapkakészlet köré épülő alaplapot használnak és több videokártyát is tartalmaznak, CrossFireX alapon összekapcsolva. "
0
0
0
0
prismateech avatar
Omis: Majd jön valami béta biztosan az MSGV-hez. Amúgy szerinted attól lesz jobb a driver minél nagyobb számot írnak oda vagy mi?😃 Valószínűleg 15.7.2 vagy 15.8 vagy hasonló fog jönni, ha jön, márpedig jön.

Spoiler!
jönjönjönjönjönjönjönasdasédmaldkéaf
0
0
0
0
Puffin avatar
Omis: nem hinném! 😆 A 15 az évet jelöli... 😆
0
0
0
0
Omis avatar
Jön e a napokban frissítés 15.7.1 ről mondjuk 16.verzióra😃?!
0
0
0
0
PC GAMER avatar
Prototype 2 már "régi" játék.Amikor kijön 1 béta mindig a legujabb játékok teljesitményét fokozza.
1 régi játéknál nem hoz több fps-t,söt még különbözö sok hiba, probléma jön elö dropp,vilogo kép stb...
0
0
0
0
Thomaz avatar
csuz-li: teljesítmény romlásra a Prototype 2 tudom mondani. Az Omega driver óta szépen tönkre vágták az amd kártyákra és mivel hogy a fejlesztő csapat már megszűnt a kapzsi/pénzéhes kiadó által így már nincsen támogatás hozzá. Ha játszani akar az ember kénytelen egy régebbi amd driver felrakni a gépére.
0
0
0
0
csuz-li avatar
terepmintaHun: Videót lehet vele rögzíteni és ki is lehet lőni a twitch-re. Gondolom GCN architektúrás kártyát kíván az evolved, bár ebben nem vagyok biztos. De az tény, hogy videofelvételhez erősebb gép kell, mert olyankor a gép nem csak a játékkal, hanem a videó elkészítésével is el van foglalva.
Én még olyat nem tapasztaltam, hogy egy AMD driver teljesítménycsökkenést okozott volna, pedig a bétákat is le szoktam szedni, ha azt olyan játékhoz adják ki, amivel épp játszom, ám még ebben az esetben is csak teljesítménynövekedést tapasztaltam, csökkenést soha.
Viszont azt azért tisztázzuk: a gaming evolved nem driver. A Geming Evolved egyik szolgáltatása, hogy figyeli a szükséges driverek naprakészségét és segít a frissítésben.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Az AMD Gaming Evolved egy teljesen felesleges és alapvetően rossz szoftver. Azt nem frissíteni, hanem leszedni érdemes. Ez egy gyenge próbálkozás volt az Nvidia experimence ellenszereként, de láthatóan nem jött össze.

Sajnos míg az Nvidia megoldásában a játékok optimális beálíltásait az Nvidia szakemberei végzik, addig a Gaming Evolved egy közösségi cucc, ahol összegyűjti a felhasználók által alkalmazott beállításokat és ez alapján állítja be a játékokat. A gond az, hogy láthatóan fps huszárok a fő elhasználói bázis, mert szinte minden játéknál, aminél kipróbáltam lehúzta a grafikát, így mondjuk szereztem például 60 helyett 80 fps-t, aminek semmi értelme egy 60Htz-es monitor mellett, de dicsekedni lehet vele.
0
0
0
0
csuz-li avatar
winrar: Ha már láttál egzotikus gépet, vagy csak simán régit, aminek a driverei már nincsenek szem előtt a gyártó oldalán (ha egyáltalán létezik még a gyártó támogatási oldala) akkor tudod, hogy a drierkeresők igencsak jól jönnek. Ha az a baj, hogy égen-földön nem találsz drivert, márpedig traftra7 ezzel a problémával küzd, akkor megint csak jól jönnek. Ezek közül pedig az iobit megoldása kifejezetten jó. Persze tud hülyeséget csinálni, viszont ez elég ritka, nekem például eddig csak pozitív tapasztalatom volt vele.
Az igaz, hogy alapból a gyártó weboldaláról töltjük le a driert és azt telepítjük, viszont ez nem mindig lehetséges, mert az néha átláthatatlan (pl 6-8 különböző drivert tartalmaz az egy szem hálókártyához, amin belül van legalább 2-3 verzió/driver), néha meg már nincs is.
0
0
0
0
Thomaz avatar
Hidd el Winrar az Iobit-é szinte kitűnő én azt használom.(Persze nem az ingyenest hanem a Pro változatát.) Mindig megkeresi a legfrissebb illesztőprogramokat.
0
0
0
0
winrar avatar
Driver keresőt normális ember nem használ...
Gyártó odaláról tessék letölteni a legfrissebbet és kész.
0
0
0
0
csuz-li avatar
traftra7: A legegyszerűbb: Letöltöd az iobit Driver Boostert és hagyod dolgozni...
[LINK]
0
0
0
0
Sipos G avatar
http://support.amd.com/en-us/download
0
0
0
0
danee23 avatar
2 lehetőséget tudok, egyik felhatalmazni windowst hogy telepítsen minden updatet beleértve drivereket is, találni fog valamit az biztos és valószinű működni fog jól. 2. feltelepíted az alaplap drivereit még ha nem is win8.1. Általában működik, de néha frusztráló vagy vicces bugokkal lep meg. Alapjába véve új windowsok jók abban hogy megtalálják a megfelelő drivert, lehet update nélkül is be lehet kapcsolni automaticly search for best driver vagy valami ilyesmi.
0
0
0
0
traftra7 avatar
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni: Van egy alaplapom Asus M4A79XTD EVO, telepítve lett a win 8.1 64bit és várhatóan a driverek nem működnek. A problémám az, hogy nem találok drivert és nem tudom hol tudok letölteni 8.1-el kompatibilist. Az asus (turbov, epu) programjai is jól jönnének. Segítséget megköszönöm!
Üdv!
0
0
0
0
csuz-li avatar
soulkinght:
Ez egy Nvidia experience/shadowplay copy akarna lenni,de ronda és még pofátlan is
Azzal a különbséggel hogy az Nvidia maga állítja össze az optimális beállításokat, ez meg a "közösségre" támaszkodik, azaz összegyűjti, hogy ki milyen beállításokat használ és az alapján állítja be a te gépedet is. Persze elég végignézni a világ fórumain, hogy hamar rájöjjünk, mennyi is a "közösség" IQ-ja és hozzáértése úgy általában.
Nekem pl a GTA V-öt butította le feleslegesen. Utóbbit úgy, hogy eredetileg is meg volt a 60 fps Vsync mellett és ez a szerencsétlen szoftverszörny lebutította a grafikát hogy gyorsabb legyen. Hát minek nekem 80-90 fps egy 60Hrtz-es monitor mellett? Gondolom a "közösség" sok tagja inkább a "sok fps-em van, tehát menő vagyok" gondolatkört favorizálta.
0
0
0
0
soulknight avatar
Én zöldfülű voltam még amd téren. Felpakolódott úgymond "magától", aztán 1 óra gta5 után annyit veszek észre hogy ő szépen rögzített 1 óra nyersanyagot full hd-ben, kb 20 gigáról beszélnük amit az ssd-re nyomatott így belevitt teljesen fölöslegesen 20 gigát az ssd-mbe. Nagyon örűltem neki szó nélkül repült. Ez egy Nvidia experience/shadowplay copy akarna lenni,de ronda és még pofátlan is...
0
0
0
0
winrar avatar
Arra, hogy letöröld.
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
hali ez az amd gaming evolved program mire jó?
fps-em több lesz ha fent van? vagy nincs ilyen tulajdonsága?
0
0
0
0
no avatar
sziasztok!

Telepítem a laptopomra a Catalystot de amikor befejeződik egy sárga kérdőjel jelenik meg és a figyelmeztetéseket a naplóba tudnám megnézni de azt írja ki hogy telepítsem a megfelelő programot a napló megnyitásához.Mivel tudnám megnyitni ezt a naplót?
0
0
0
0
winrar avatar
Gyenge hozzá a laptopod.
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Mivel laptopon játszol ez nem meglepő. Lapos általában gyengébb mint egy rendes, asztali gép. Ram-od mennyi van a gépben? Másik megoldás, ne optimális beállításokkal játssz, hanem kísérletezz a beállításokkal, és találd meg te a jó beállítást.
0
0
0
0
rentezso avatar
Sziasztok!olyan kérdésem lenne hogy a far cry 3 optimális beállításon nem fut stabil fps-sel és nem tudom hogy miért! Valaki segítsen ha tudja a megoldást. elvileg a legfrissebb driver van felrakva a gépem elvileg megfelel neki
0
0
0
0
bazsi213 avatar
Sziasztok vetem egy laptopot gpu z szerint radeon hd 7400m /aida 64 szerint meg amd radeon hd 6490m a legujab driver van rajta / a masik vga az intel hd 3000 adatai a driverl van baj ?

aida 64:http://kepfeltoltes.hu/view/150726/mmm_www.kepfeltoltes.hu_.jpg


http://kepfeltoltes.hu/view/150725/2015-07-25_191728_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Tipus:HP Pavilion DV7-6b51ea
Processor: Intel Core i7-2670QM (2.2GHz/3.1GHz/6MB cache)
RAM: 12GB DDR3 RAM
Hard Drive: 2x1TB HDD
Operating System: Windows 7 Home Premium 64 bit
Screen: 17.3" HD (1600x900) LED Screen
Optical Drive: DVD/Super-Multi
Graphics: AMD Radeon HD 6490M (1GB DDR5 Dedicated)
Bluetooth: Yes
HDMI: Yes
Fingerprint Reader: Yes
USB: 2xUSB 2.0, 2xUSB 3.0
Notebook Camera: Integrated

https://kepfeltoltes.hu/view/150725/2015-07-25_191728_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
iNeedVodka avatar
Úgy csináltam, ahogyan írtad
https://kepfeltoltes.hu/150712/1201236780N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Szerk.: Amit hibának észlelt azt kitöröltem és most működni látszik.
0
0
0
0
Thomaz avatar
2 lehetőséget tudok még:

1.opció

Ha nem képes feltelepíteni akkor mi magunk fogjuk megcsinálni.
Eszközkezelőben a videokártyád illesztőprogramját frissítsd

- videokártyák fülön belül a kártyádra jobb klikk majd illesztőprogram frissítése
- Illesztőprogramok keresése a számítógépen
- Tallózd ki (nálam így van: C:\AMD\AMD-Catalyst-15.7-With-DOTNet45-Win8.1-64bit) majd tovább és elvileg fent van a videokártya-illesztőprogram.

Két képpel illusztrálva:

http://kepfeltoltes.hu/view/150712/4013876721_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/view/150712/9993435372_www.kepfeltoltes.hu_.jpg


2.opció
Ha ezek után sem mükszik akkor már csak ezt tudom bár nem látom értelmét, de egy próbát megér.

- Windows újra telepítése

(Amúgy Win7-et vagy Win8.1-et használsz? lehetséges hogy win10 alatt sikerülhetne ha majd frissítesz rá.)
0
0
0
0
Thomaz avatar
esetleg tudnál nyomni egy print screent hogy mit ír ki a naplófájlban?
a megfelelő operációs rendszeredre töltötted le? lehet akár az is baj...
tudom még ezt ajánlani automatikusan letölti a megfelelő driver a kártyádra és OP-re.
[LINK]
0
0
0
0
iNeedVodka avatar
Igen, de már mindegy, marad a régebbi driver. Köszönöm a segítséget!
0
0
0
0
Thomaz avatar
iNeedVodka: Próbáltad már ezt is?

[LINK]
0
0
0
0
iNeedVodka avatar
Egyedül csak az illesztőprogramot nem teszi fel, azonkívül mindent.
0
0
0
0
Bronson avatar
nekem a win 10 alapból feldobta, semmi gond nincs vele...
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Nálam simán fölment az új driver. Letöröltem az előzőt, AMD Catalyst Install Managerrel, és utána minden gond nélkül percek alatt föltöltötte. Próbáld meg letölteni újra a drivert, mert lehet hogy letöltés közben megsérült. Más ötletem már nekem sincs.
0
0
0
0
iNeedVodka avatar
Azt is próbáltam. Nem nagyon sikerült azzal se.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció