Milyen telefont vegyek?

Szerző: niteforce, 2011. August 09., téma
Fórum » Mobiltelefon, kütyü
Mivel elég sokan írnak telefon vétellel kapcsolatosan a "milyen telefonod van?" és a "mindent az androidról" nevű témákba, ezért létrehoztam ezt a fórumtémát, hogy aki akar itt kérdezzen arról, hogy milyen telefont vegyen.

Lehet az vezetékes vagy mobil is :D
Hozzászólások: 4 614
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
SuperPuma avatar
Annyi, hogy nézd meg, van-e letölthető firmware a telefonhoz.
(Garancia után ha bármi van a szoftverrel, akkor otthon megtudd csinálni)

Elvileg van is hozzá.
0
0
0
0
winrar avatar
Nekem a GPRS is bőven elég, már megszoktam az eddigi 2,5 év alatt. Esetleg még Asus Zenfone 2 Laser (ZE500KL), ami pont beleférne a keretbe és ennek elég jó kamerája van. De a Redmi 3 szerintem is a legvalószínűbb.
0
0
0
0
no avatar
Redmi 3, ha tényleg nem számít a 4G.
0
0
0
0
winrar avatar
Sziasztok!
Elterveztem, hogy majd ősz elején, úgy az iskolakezdés idején beújítanék egy okostelefonnal, körülbelül 50-60K értékben. Tudom, hogy még korai a kérdés, de ennek függvényében tervezem azt, hogy nyáron mennyit kell dolgoznom, hogy ebben az árkategóriában kapok-e igényeimnek megfelelő telefont, vagy még kicsit hozzá kellene raknom.

Szóval a cél, mint már említettem is, egy új telefon, a szó szoros értelmében, használt készülék kizárva. Nokia C2-01-et ideje lenne már leváltani, ősszel lesz 3 éve nálam, azelőtt meg ismerősnél szolgált. Jó, meg minden, de azért na, kicsit előrelépnék valami modernebb felé 😆

A cél elsősorban játék, de nem kell túl komoly címekre gondolni, inkább az alap 2D-sek, a legkomolyabb, amit tervezek a GTA:Vice City. Emellett fényképezés és netezés is fontos lenne. Android legyen rajta, nem kell feltétlen a legfrissebb, de nem lenne rossz. Egy napot legalább bírjon ki az akkumulátor. Zenehallgatásra egyáltalán nem lesz használva, GPS és 4G szintén nem lényeg. Filmnézésre ritkán. Nem kell Dual sim se. Max 5"-os legyen és legalább HD. Hosszútávra venném.

Ami készülékeket eddig kinéztem:
- Xiaomi Redmi 2 Pro
- Xiaomi Redmi 3
- Samsung Galaxy J5 (csak 8GB tárhely)
- Huawei P8 Lite (gyenge akkumulátor)

A felsoroltak közül a Redmi 3 tetszik a legjobban, nem is nagyon tudnék negatívumot felhozni ellene. Majd a Galaxy J5 a második a sorban, viszont a 8GB tárhellyel egyszerűen nem tudok megbarátkozni, hiába ott a microSD bővíthetőség, ha egyszer arra nem lehet alkalmazásokat telepíteni. Elvileg jön a tavasszal a Galaxy J5 2016-os, frissített változata, ott már 16GB ROM lesz, így az is befutó készülék. Ti melyiket választanátok a felsoroltak közül, illetve ilyen árban milyen telefont vennétek? Esetleg ha ilyen árú telótok van, nyugodtan írjatok róla véleményt, elolvasom.
0
0
0
0
M107 avatar
sziasztok! Nekem van egy Iphone 6S Plus-om és aki gondolkodik rajta h vegye-e annak mondom, hogy IGEN mivel napi szinten sokat használom és egyszerse fagyott ki meg se akadt a rendszer. Én lecseréltem a G4-esem ,mert kurva idegesítő volt h lassú,-szar android, egyedül a kamerája volt jó a G4-nek de mint teljesítmény és megbízhatóság szerint szar. 1 hónapot volt szervizben.Lehet az iphone is egyszer csak beszar de nem olyan hamar ,mint egy android.
0
0
0
0
razor123 avatar
Mennyit szánsz rá? 😀
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok ! Segítséget, illetve tanácsot szeretnék kérni tőletek . Októberben vettem egy Lumina535-öt. Előtte HTC-m volt 3 évig bírta. Vodafonnál vettem , de nem bírok vele és állandóan lefagy. Garanciás, de nem kell utálom. Nem vagyok egy telefonguru. Egyszerű, lendületes telót szeretnék és visszamennék Androidra 😀 . Fotózok, kamerázok, szeretném végre látni az emailjeimet, face, ennyi csak egy könnyen kezelhető, kezes telefont szeretnék . Mit javasoltok ?
0
0
0
0
Ferrari avatar
Holnap megveszem majd mindenesetre, nekem még mindig tetszik, ha esetleg érdekel valakit írok róla majd egy rövidebb személyes véleményt/tapasztalatokat néhány nap használat után.
0
0
0
0
razor123 avatar
Egy olyan drága telefonon lehessen már videókat nézni 😆
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
razor123nem is a yt miatt csinálták azt az ivet a kijelzőbe! 😃
0
0
0
0
razor123 avatar
Ma kipróbáltam az S7-et és az S7 Edge-t hiába néz ki jól az,hogy le van kerekítve a széle,engem nagyon zavart,hogy becsillant a széle yt-ozásnál 😆 és semmivel nem adott nagyobb élményt azon az edge kijelzőn a yt-ozás,mint a sima S7-en
0
0
0
0
Ferrari avatar
Én nem is az értelmet keresem benne, de szerintem marha jól néz ki a teló, elő reakcióm az volt mikor megláttam, hogy nekem kell egy ilyen...és azért a nagyobb képernyőért és jobb aksiért is kiadod azt a pénzt, nem csak az Edge-ért...simma S7 nekem annyira nem teszik, külsőre csak egy átlagos telefon, nincs rajta semmi extra.
Masterthief: Köszi a választ, a külső után engem is legjobban a kamerája vonz. Jó érzés lehet, hogy mindig a zsebedben van egy készülék, amivel ha nem is profi, de nagyon szép képeket tudsz lőni. Méret nekem megfelel, amúgy is 5+colos kijelzős telefonokat szeretem és az ára sem érdekel annyira...inkább az érdekel hogy megéri-e és tényleg annyira jó a teló mint ahogy a tesztekben rebegnek róla 😃
0
0
0
0
Masterthief avatar
Ferrari.
Tesómnak olyan van, nekem viszont nem kéne, mert drága és túl nagy nekem. 😀
Viszont, brutálisan szép képet készít. A vaku annyira erős hogy sötét szobában ha fényképezel vele, tisztára olyan, mint ha nappal csináltad volna a képet, és ráadásul szép, éles. Lehidaltam tőle. 😃
0
0
0
0
razor123 avatar
Nekem nincs,viszont annak az Edge kerekítésnek nincs túl sok értelme 😆 nincs olyan funkciója,amit egy sima kijelzőn ne lehetne megvalósítani 😆 de ha neked meg ér 30-40k felárat a sima S7-hez képest akkor legyen 😃
0
0
0
0
Ferrari avatar
Sziasztok!

Van itt valaki akinek Samsung Galaxy S7 Edge-je van, vagy esetleg próbálta már? Ha igen milyenek a személyes tapasztalatok a telóval kapcsolatban? Rengeteg tesztet olvastam/néztem róla és kb szerelem volt első látásra, de azért még többet meg szeretnék tudni róla mielőtt kiadok érte ennyi pénzt.
0
0
0
0
sunray20 avatar
boti192: Én azt a keretet kibővíteném még legalább egy 5.000 (inkább 10.000) és ott már használhatóakat lehet találni. Körülbelül 40.000Ft-ért már lehet venni LG L90 D405-öt, ami egy teljesen korrekt átlag felhasználásra + sokáig is bírja az aksija.

razor123 állítását azért megcáfolnám az említett telefonnal... Bár nem egy erőmű, de akár másfél hetet is kibír az akkumulátora minimális használat mellet (1-2 telefonálás és idő nézes.. szinte stand-by állapotban) és átlag használat mellet is produkál 3-4 napot kényelmesen. Real Racing 3-mat gond nélkül lehet rajta futtatni. Lassan 3/4 év alatt sem lassult be a rendszer nálam. Azt gondolom már nem kell említenem, hogy a netezés sem fogja különösebben meg... 😉
0
0
0
0
razor123 avatar
Nincs,még netezésre sem valóak!
0
0
0
0
boti192 avatar
Sziasztok új telefont szeretnék venni a keret 30 ezer lenne a kérdés az hogy ebben az ár kategoriába van e jó telefon
0
0
0
0
showtekk avatar
Én is egyértelműen Iphonet vennék a helyedben! 😀
0
0
0
0
razor123 avatar
Én Iphone-t vennék a helyedben 😃 én is telefonvétel előtt állok 😆 mivel ez a lumia 735(nem én akartam) csak felidegel 😆 az iphone 6s teljesítményre oda veri a Galaxy S7-et 😆 hiába mondják,hogy így 8 mag meg úgy,hiába az Apple készülékekben nincs csak 2,3 magos processzor (Ipadben van 3 magos) meg nem kell egy IOS-hez 4gb ram,a Samsungnak még a ramkezelése sincs a csúcson, az,hogy 4gb ramból a rendszer megeszik 2 és fél gb ramot az érdekes 😆 de a galaxy s6-nál meg a 3gb ramból van,hogy 400mb-ot enged használni 😆
0
0
0
0
lacimaci17 avatar
Nekem személy szerint is tetszik a htc meg dicsérik őket! de most fél éveket nem fogok várni! Meg az iphone-t is nagyon sokan dicsérik az s7 edge-ről sokmindent még nem hallotam!
0
0
0
0
Puffin avatar
Csak nem ér annyit egy telefon... 😆
0
0
0
0
no avatar
lacimaci17: A Samsung most tényleg odatette magát az S7-tel, szinte minden életszerű ütődést/vizet/hőmérsékletet kibír és tényleg erős, működik, meg minden. Azért az LG G5-öt megemlíteném, nem rossz az sem, ráadásul ha akarsz külső modulokat is használhatsz hozzá. Hamarosan a HTC is bemutatja az új zászlóshajóját, ha az One M9+ szóba jött, akkor talán érdemes megvárni, mert hang és kamera terén nagyon sejtetni akarnak valamit.
0
0
0
0
razor123 avatar
lacimaci17: iphone 6s,nagyon jól optimalizált rendszer hogy a 6s-el bejött a 2gb ram szerintem olyan 3-4 évig biztos használható telefon lesz 😉 android nem annyira időtálló az a baja
0
0
0
0
mortou4 avatar
Samsung S7 edge. Ha ilyen kategória akkor egyértelműen az. 😃
Saját kérdés: Bocs hogy ide írom, de ezt többen nézik. Tabletet vennék és e kettő között gondolkodom, TrekStor SurfTab duo W1 és Teclast X80 Plus. Ami különbség van az igazából a billentyűzet, az a 2 col és a majdnem dupla akkora aksi. Oké csak 2 collal nagyobb de akkor miért van benne akkora aku? Elég lenne az olcsóbb is amin ráadásul két oprendszer van ami jól jöhet, de nem tudom hogy az aku időtartama miatt megéri azt a plusz 30 ezret? Nem igazán értek hozzá hogy egy x colos kijelzőhöz hanyas aksi kell hogy viszonylag jól bírja?
0
0
0
0
lacimaci17 avatar
Haliho! Hamarossan jön a ballagásom és telefont kértem!
Nos a kövekezö telefonok közül kellene választani!
Iphone 6S
HTC one m9+
Samsung S7 Edge
Ha tudtok más jó telefont szívesen fogadom!
0
0
0
0
razor123 avatar
Ha mindenképp ez a kettő közül szeretnél választani akkor a Samsung,nem bánod meg 😉
0
0
0
0
Dooma avatar
Samsung Galaxy J5 J500FN vagy Huawei Honor 4X ?
0
0
0
0
no avatar
Dono!Tom,h azert raktak bele 😃! Mondjuk a knock code azert eleg jo ha nem is ujjlenyomat olvaso,ebben teljesen igazad van 😃 amugy koszi a valaszt 😃
0
0
0
0
no avatar
Pont azért raktak bele anno 808-at, hogy ne melegedjen. Szerintem nem lesz bajod vele 😀 Meg aztán az LG-nek is vannak extrái (pl.: knock code feloldás, akár lezárt képernyőn is).
0
0
0
0
no avatar
Köszönöm a válaszokat!És sztem egy LG g4 mellett döntök...am neha jatekokra fotozasra,bongeszesre,igazabol kulon elvarasom nincs...oke nincs benne ujjlenyomatolvaso de sztem meg lehet anelkul is élni es mondjuk snapi 808 nem 810 de legalabb nem melegszik,de meg1szer koszi a valaszokat (meg valaszolhattok,segithettek 😀 😉 )
0
0
0
0
no avatar
LG G3? Amelyik ismerősömnek csak van, mind imádja. Jó, ebben még nincs ujjlenyomat-olvasó, de nagyobb az akkumulátora mint a Galaxy S6-nak és közel 100€-val olcsóbb is.
0
0
0
0
razor123 avatar
Zsiga: A galaxy s6-ról csak azért beszélnélek le mert a ram optimalizálását nagyon elrontották a 3 gb ramból max 700-800 mb ramot enged használni ami szerintem édeskevés meg igen amit mondtál az akksiról az is egy negatív tulajdonsága az,hogy a kijelzője 1440p meg teljesen felesleges a z5c meg enyhén túl van árazva 😆 mire szeretnéd használni a telefont?
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!Az lenne a kérdésem,h milyen telefont vegyek max 400-450€-ert?Olvastam az s6-ról és a z5c-ről is de mind2-ben voltak\vannak hibák,legalábbis a mobilarena szerint... 😀 sztem is valóban hiba,h a z5c kijelzője csak 720p-s az s6 akksija meg az is,h nincs ip68 de a lényeg,h szerintetek mit vegyek? Előre is köszi a válaszokat! 😀
0
0
0
0
Puffin avatar
Tudok adni egy 3410-et ha gondolod! 😃
0
0
0
0
no avatar
A z3compact még csak 1 éves készülék múlt. 6-os Androidot még megkapja.
Hát a felsorolt listából egyedül a G4, amire azt mondom, hogy megéri, és talán még a Huawei P8.
iPhone 5S sem rossz telefon, ha nem zavar az iOS. Volt nekem is, tudom miről beszélek, a Touch ID-t azóta is hiányolom az életemből... Szerette mna!
0
0
0
0
Puffin avatar
A Sony Z3 Compact az egy nagyon jó készülék! Minden elismerésem a Sony-nak! Nem is értem miért van oda mindenki a Samsungért, én hányok tőle!!! Jelenleg Z5C-m van teljesen elég mindenre, de volt Z3-am az is teljesen jó volt, kivéve hogy hajlott, de a Compact-nál nincs ilyen gond.
És a Z3-ra is jön minden új frissítés!
0
0
0
0
DonTuros avatar
Sonyval megjártam. Félek, hogy a többi is ilyen. Gondoltam, hogy a Z3 Compact már gyenge, talán 2 éves lehet. Sonynál az M4 Aqua-t, illetve az M5-t néztem.
A Nokiánál a Lumia 640 XL LTE-t, bár a 930 is nagyon tetszik, de nem találtam olyan boltot, ahol venni lehetne, csak a GSM-HOME-t, használt meg aggaszt, hátha hibás.
Samsungnál az A5, A7, A8, S5 és S6-ot néztem.
iPhone-nál az 5s-t.
Huawei-nél a P8, P8 Lite-ot.
LG G4 és G4s.

GSM-HOME-nál érdemes vásárolni?
0
0
0
0
DonTuros avatar
Sziasztok!
Maximum 100 ezer forintért teljes áron, vagy részletre 150 ezer forintért keresek egy olyan telefont, ami legalább 2 évig kiáll mellettem. Leginkább zenehallgatásra, fényképezésre, kisebb mennyiségben játékra használnám. Sokat használnám, legyen gyors és egy napot bírjon ki (reggel 7-18-ig, körülbelül). 😀 A jelenlegi Sony Xperia SP-m már gyenge, rengeteg a fagyás, gyorsan melegszik és merül le. Legalább 4 colos kijelzővel rendelkezzen.
Van ötletetek?
Előre is köszönöm a segítséget! 😀
0
0
0
0
DzsekkSzperro avatar
De azért ne említsük egy lapon a wp és androidos telókat.
Lehet,hogy köröket ver rá,de legalább stabil,frissít rendszeresen,nem mókolt,főzött romokat tesznek rá,nem fagyogat,hozza azt a teljesítményt,amit kell.
Nem szólom le az androidot,félre ne érts,volt nekem is jó pár készülékem,nem középkategória,de valahogy nem volt az a kés a vajban effektus.
0
0
0
0
no avatar
Akkor ott van a Galaxy S4 köröket ver teljesitménybe ezekre a felsoroltakra. Használtan kapod már 50 alatt. Vagy ott van még Xperia Z1. Nem mindegy, hogy Snapdragon 410 vagy 600 van benne. Fölösleges ajánlani 400 vagy 410 es snapis telokat.
0
0
0
0
DzsekkSzperro avatar
Nekem 640XL-em van,hibátlan teló,valóban szép képeket csinál,akksi is jó és valóban,nagyon stabil.Android nyomába sem ér stabilitásilag.
Ja,se lassulás,se fagyás.
Csak ajánlani tudom
0
0
0
0
no avatar
Csokika, iPhone-tól ne félj, 100-ért használtan már ki lehet fogni egy rizikós 5S-t, vagy egy kevésbé rizikós 5-öst, ami még teljesen jó lesz egy darabig.

Bukta,
Galaxy A3 Duos
Xiaomi Redmi 2 pro
Lenovo S60
Lumia 640/XL

Ezek közül válassz, én leginkább a Lumia-t ajánlanám, ha szoftveresen stabil kell. XL szép képeket csinál.
0
0
0
0
Bukta avatar
Sziasztok. Tudnátok telefonokat mondani max 50k-ért? Min. 4 magos, jó felbontású kijelző, szép képeket csináljon és szoftveresen stabil legyen. Lehetőleg újonnan, de ha megbízható embertől van akkor használtak is érdekelnek.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció