Milyen memóriát vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt memória de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Ilyen gépbe milyen memóriát ajánlotok?", akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen foglalatú az alaplapod és milyen memóriákat tud kezelni. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen memória lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen foglalatú az alaplapod és milyen memóriákat tud kezelni. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt memória de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Ilyen gépbe milyen memóriát ajánlotok?", akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen foglalatú az alaplapod és milyen memóriákat tud kezelni. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen memória lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen foglalatú az alaplapod és milyen memóriákat tud kezelni. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Szeretnék memóriát venni a jelenlegi 2x4gb Dominator Platinum mellé.(CL5/3000MHz-esek)
ha berakok mellé hyperx vagy g.skill 2x4gb cl15/3000MHz-es ramot akkor azok el vannak egymás mellett 2x dual channelbe vagy netalántán quad channelbe?
Vagy inkább vegyek dupla áron még 2x4gb Domiantor Platinumot?
hyperx 8gb - 26.000
Corsair 8gb - 46.000
Elrőre is köszi a tanácsokat. 😀
B.Ú.É.K.
Az a baj mindig ilyen ramot akartam venni valamiért nagyon tetszik. Ezért is nehéz kérdés. :/
Szerk.Találtam 2x8gb 3000MHz-es Corsair Vengeance White Led 46-ért :/
Valószínűleg megrendelem és eladom a mostanit. Köszi a tanácsokat.
A Dominator ramok kétség kívül jól néznek ki, de ár/érték arányban nem épp a legjobbak, főleg ha ennyire megnehezítené a fejlesztést...
Először vázolnám a problémát 😃 BF 5-ben néha pár pillanatra akad a hang és a kép. Tudom, hogy a VGA nem épp a legerősebb ehhez a játékhoz, de gondoltam +8 GB memória kiiktatná ezeket az apró stuttereket. Jól gondolom?
Válaszokat előre is köszi! 😀
Azt nézegetem pár napja, hogy a mostani 2x4-es memóriámat bővíteném, akkor az ugyanilyen kit ára alatt tudnék venni két különálló darabként még 8 GB-ot. Az az ugyanúgy 2x4, de nem KIT hanem külön single kiszerelés. Ha két single memóriát pattintok még a gépbe akkor azok menni fognak Dual-ban, vagy ahhoz mindenképp KIT-ben kell megvennem?
Az a kérdésem ,hogy GIGABYTE GA-AX370M-DS3H és AMD Ryzen 3 2200G 3.5GHz BOX YD2200C5FBBOX processzor
mellé melyik és milyen ram lenne jo neki DDR4 3200MHZ 3000MHZ vagy melyik és milyen fajta kb 30.000 ft alati legyen ? Játékra is
A Ryzen 3 2200G Maximum a 2933MHz-es ramokat támogatja alapból. Apró BIOS frissítésekkel és kis belenyúlással egyszerűen veszi a 3000 vagy afölöttit is, de a problémák elkerülése érdekében azt ajánlom, hogy 2933 fölé semmiképp se menj, sőt inkább a 2800MHz-et célozd.
50-60K 16GB A Kingston 2933MHz-es HyperX szériájából 2x8GB kitben, CL17-es késleltetéssel, 8GB kb 23-26K. Elég megbízható.
Másik, picivel drágább, de Ryzen nagyon szereti, a Corsair Vengeance LPX memóriákat.
Én személy szerint megelégedtem R7-es mellé 2400MHz-es RAM-okkal is. Ha nem akarsz tuningolni, akkor akármilyen RAM-ot is veszel, az alapból nem fog 2400MHz fölött menni csak ha belenyúlsz.
[LINK]
Ácsi ácsi! Pont azt hogy nem mindegy milyen Corsair Vengeance LPX memórát raksz bele!
Mert v5.30 alatti verziószámúakkal voltak problémák afölött meg nem.
akkor akármilyen RAM-ot is veszel, az alapból nem fog 2400MHz fölött menni csak ha belenyúlsz
Mint minden hír járja a Ryzen jobban profitálja a magasabb ram órajeleket. És XMP profil beállítással be lehet állítani meg ha kell a beavatkozás akkor manuálisan.
Tapasztalat.
Hát azt szeretné valaki, hogy összerak egy gépet, és flowless működjön és ne kelljen mindennel még utólag babrálni, annak ezt tanácsolom.
Persze, ez a legegyszerűbb megoldás és nem kell tuningolni, meg mi de féle fancy dolgot csinálni, úgyhogy nyilván nem olyan jó megoldás az egyszerűen összerakod és megy...
Hogy ne legyen probléma ezért kell követni az alaplap qvl listát és kiválasztani az adott memóriát.
Mint írtam Ryzen jobban szereti a gyorsabb órajelű memóriát. A 2400Mhz karcsú egy integrált vegahoz.
Kérdés van a gépbe 2x4giga ddr4 hyper és mellé még 2x4giga hyper az úgy jó dual chanelbe?!
úgylátom nem érnek akkor felára mint amennyivel többe kerülnek :/
[LINK]
[LINK]
MSI X470 GAMING M7 / AC
X470 AORUS GAMING 7 / WIFI
Edit.: Szerintem az enyém is tudja kezelni,mert 3466Mhz-et is kezeli.
MSI X370 Gaming Pro Carbon alaplapomban szeretnék memóriát venni ki is néztem magamnak egy Kingston HyperX Predator 8GB DDR4 3000MHz HX430C15PB3/8-t amit majd későbbi folyamán még +8GB-ot beletennék.
Na a helyzet az hogy a Alpenföhn Matterhorn Shamrock Edition hűtő alá beférne a Predator? A mostani hyperx fury kényelmesen elfér és van közti hézag 0,6cm. A gyártó oldalán Predator 43,3mm magassága a Furyé meg 32,8mm.
Corsair Vengeance LPX 8GB DDR4 3000MHz CMK8GX4M1D3000C16
Ha jól tudom, akkor 34mm magas.
Jobb mint HyperX Fury?
A legtöbb esetben csak szintetikus tesztben veszed észre a különbséget.
Még van ez a típus és márka, szintén nem rossz darab: Crucial Ballistics 8GB DDR4 3000MHz BLE8G4D30AEEA CL15.
Ez ajánlottabb típus. Cserébe nem is olcsó. 38-39k körül van.
Majd utánajárok a Corsair-nak, nálam még nem volt olyan, hogy ne ment volna memória egy lapban, ha jól vásároltam, és minőséget. És egyik sem volt benne a memory support list-ben.
Előre is köszönöm!
Ryzen topikban is érdeklődök.
Csak az 1x8gb 2000ft al olcsóbb
És a 4 slot-ot a kérdező már első mondandójában írta is.
Az alaplapomba jó ez a ram?
Gigabyte z270x ultra gaming.
Corsair Dominator Platinum 8GB (2X4GB) DDR4 3000MHz CMD8GX4M2B3000C15
[LINK]
Csak kicsit megilyedtem mert olvastam, hogy ezeket a ramokat leginkább x99-hez készítették. Már azt hittem, hogy valami gáz lesz. 😀
Ezt gondolom megtaláltad már... a ram árak az egekben vannak, pofátlanul sok lett... én is terveztem bővíteni, de szerintem egyelőre passzolom, mert mióta megvettem, azóta még 15%-ot drágult... 😠
Vagy ahogy írták, eladod és veszel KIT-et, bár a RAM árak megőrültek, mind újonnan, mind használtan...
Előre is elnézést kérek, mert nem ram-ot vennék hanem micro-sd memóriakártya választásban kéne a segítség.
A Samsung T700 tablet nem kezeli jól a SanDisk memóriát úgyhogy szerintetek melyik éri meg jobban:
32Gb-osra gondoltam mivel nem kétszer kerül annyiba mint a 16GB-os szerintem.
1. [LINK]
2. [LINK]
Igazából Kingston márkával eddig nem volt gondom a kérdésem, hogy nagyobb lenne-e rizikó abban ,hogy nem ismeri fel a tablet/vagy nem lehet rá írni mint a Samsungos kártyával. (Persze tudom hogy van 14 napos elállás, de ha lehet feleslegesen nem járkálnék oda-vissza.) Kicsit kesze-kusza a fogalmazásom, de remélem értitek.
Ram vásárlása előtt állok (8gb ddr3 1600mhz). Az lenne a kérdésem, hogy a cl 9 és 10 között nagy különbség van? Továbbá érdemesebb márkásabb ramokat nézni (kingston, kingmax), vagy egy olcsóbb "kevésbé ismert" (crucial ballistix) ram is jó vétel volna?
nem ismerem a crucial-t, mennyire megbízható márka ez? esetleg más javaslat? max 20E -ig. Leginkább játékra használnám.
a válaszokat előre is köszönöm!
játék alatt nem számít, és eggyáltalán nem kevésbé ismert mert: 1 ott szokott lenni a belépőkategóriában sok áruházban 2 a mikron benne van a top 10 ramgyártók közt
az más kérdés hogy egy kingston el van terjedve egy szélesebb körben ezért őt ajánlgatják/értékelik(nekem is azért lett véve), de volt hogy szűkösebb volt a keret és ezért beleraktam egy crucial-t, és hiba nélkül ment minden, sebességbe se lehetett tapasztalni nagy különbséget és mai napig megy.
ha most kéne gépet összedobni biztos azt tenném bele
1. A Crucial kicsit jobb, mint a Kingmax...
2. CL9 CL10 késleltetést jelöli. Minél kisebb, annál jobb. De ebben az esetben a felhasználó számára szint érzékelhetetlen a különbség. Másképp: CL15 és CL9 között már van különbség.
Szerintem ezek nagyon jók:
CRUCIAL 8GB Ballistix Sport DDR3 1600MHz CL9 KIT BLS2C4G3D169DS1J - EZ KIT!
HyperX 8GB FURY DDR3 1600MHz CL10 HX316C10FB/8
MUSHKIN 8GB Stealth DDR3 1600MHz CL9 992069S
Kinéztem 2 ramot, de nem tudok dönteni és abban sem vagyok biztos hogy egyáltalán működne-e mert nincsenek a QVL listán (AsRock AB350M-HDV).
1. Crucial 8GB DDR4 2400MHz CT8G4DFS824A
vagy
2. Team Group 8GB DDR4 2400MHz TED48G2400C1601
Melyiket válasszam? Tudom hogy a Ryzen szereti a magas órajelet de nincs rá keret. Max 20ezret tudok rá költeni szállítási költséggel együtt.
Ha csak a műszaki adatokat nézzük, akkor a Team Group nyer, mivel CL16-os. De ez hangyányi különbséget jelent.
És mit szólnál ehhez: G.SKILL Ripjaws 8GB (2x4GB) DDR4 3000MHz F4-3000C15D-8GRBB Ez kicsit többe van, de gyorsabb, jobban passzol a Ryzen mellé, a CL is jobb. 30k körül van. Jobban jársz vele szerintem.
Az az igazság, hogy a TG memóriákról többször lehetett hallani kompatibilitási gondokról, de persze nem tömegesen.
Kinéztem egy szép kis memóriát. Később előfordulhat, hogy veszek hozzá még 2x8Gb-ot.
[LINK]
Az lenne a kérdésem, hogy ebből van CL10-es is viszont annak kisebb a sebessége (2400MHz).
Szerintetek melyiket lenne érdemes megvenni?
Nagy részben csak játékra vagy filmnézésre használom a gépet.
Ha jól tudom a játékoknál elenyésző különbség lehet az eltérő MHz miatt.
És egy ilyen lapba lenne:[LINK]
Köszönöm a segítséget!
Gépem:
Asus P5K lap
Intel Xeon E5450 3.00Ghz
Hd 7770 GHZ Edition OC
2x2Gb 800 RAM
400W Chieftec 400-80p táp
A lap elvileg támogatja a 4x2GB ramot, a így a meglévőhöz vennék még 2x2gb 800-at. Kérdésem,hogy a gyakorlatban felmerülhet bármi problémám vagy ez teszt kérdése?
Válaszokat előre is köszönöm!
Semmi akadálya.
Annyi, hogy előnyös, ha egyformák a modulok, de legalább azonos sebességű legyen. Tehát az egyik ne 1600, másik 1866...stb. Ilyenkor mindig a lassabb, alacsonyabb időzítésű memória lesz a mérvadó, és a gyorsabb is ezen a sebességen fog üzemelni az álmoskönyv szerint. Néha lutri, és alaplap válogatja, hogy elindul-e velük, vagy nyavalyog. De ez csak akkor derül ki, ha beindul az új memókkal. Majd írd meg, hogy sikerült. (lehet pl, hogy slot-okat kell váltogatni)
Ket kerdesem lenne. Valaki meg tudna mondani hogy az AMD Phenom II X4 955 proci melle lehet tenni 4 ramot? Lehet hulye kerdes de nem jovok ra hogy tamogatjae ha 4 ram van a gepben. Jelenleg 2x2 gigas van benne Hyper X Fury 1600 MHz CL9
A masik kerdes meg arra vonatkozik hogy ha lehet bele tenni 4 ramot akkor a Hyper X-ek melle mehet valami mas marka is ? Pont ugyan abbol nem kaptam..tulajdonsagra hasonlot kaptam de az Corsair. Vagy inkabb Hyper X 1db 4 gigas modul? (ha a tulajdonsagaik nem talalnak pl idozites es MHz abbol lehet galiba vagy csak siman a rosszabb tulajdonsagokkal fog uzemelni mind a 4 ram?)
Koszi a valaszokat. A regi gepet akarom csaladnak adni csak elotte picit rendbeszednem. (elso lepes tobb ram..en ennek erzem hianyat jelen pillanatban)
Gépvásárlás előtt állok, a kiszemelt egy i5 6600k, hozzá pedig egy asrock z170 extreme6 alaplap. Szeretném maxra húzni a procit. Milyen memóriát válasszak (2*8G KIT), hogy stabil legyen a vas? A proci speckóban ddr4 1866/2133 van (http://ark.intel.com/products/88191/Intel-Core-i5-6600K-Processor-6M-Cache-up-to-3_90-GHz) az alaplapnál pedig ddr4 3600 (OC) -ig ajánlja (http://www.asrock.com/mb/Intel/Z170%20Extreme6/index.us.asp?cat=Specifications).
Elsődleges szempont a stabilitás, utána pedig az ár. Ha azt mondjátok hogy egy 2400 -as ram is alkalmas a húzott konfighoz annak is örülök 😀
Előre is köszi
GaboC: Nem fognak 1866-on járni, csak nem kapnak ennél több utasítást, mint ahogy az Intel mellé rakott 1866-os memóriák is 1866-on pörögnek, de csak 1600 utasítást kapnak a processzor felől, hacsak nem tuningolod egy kcisit.
De én memória kompatibilitást nem találok.Valaki biztosan megmondja akinek olyan van.
A 2.kérdésedre a választ itt megtalálod [LINK]
Ahogy írják előttem is könnyebb bővíteni is 4 slott esetén.
Amit a Memory Specificationsnél ír a Memory Typesnál az azt jelenti, hogy a processzor csak 1333MHz-es órajelű RAM-ot tud kezelni? Mi van ha 1600-asat teszek bele? Meg van az a Max # of Memory Channels: 2, ez azt jelenti, hogy csak 2 darab memória modult(2x2) tud kezelni vagy 2 Dual Channelt(4x2)? Meg manapság mennyire elég 8Gb RAM?
Intel oldalán van: [LINK]