Tuning műhely
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Mivel már így is kinőtted az APU-t, így egy csere i5-4460+B85 lapra jó fejlesztés lenne. És ha gagyi tápod van, azt érdemes lecserélni egy minőségire (nem a watt az elsődleges).
AMD Radeon HD 7870 2GB VRAM
AMD A8-5600K
8GB DDR3 RAM
Gigabyte GA-F2A75M-D3H
60GB SSD
320 és egy 500GB-os HDD
Az ssd csere érik, meg a ram on rágódom, de egyszerre csak egy megy.
A vga-n azért nem gondolkodtam, mert csak full HD a monitor, és idáig egy játék se akadt. még a Daying Light se. maxon megy HD ban olyan 70-90 fps közt; az nekem untig elég, nem vagyok pixelvadász. 😀
Bár az ATI nano az elég jónak tűnik, úgyhogy ha cserélek, akkor arra fogom.
Érdemes ssd mellé még egy M.2 est berakni?
Valamint a 8 GB ramot duplájára növelni?
Most ezeken jár a zagyam.
Amúgy faxa a gép, nem csicsereg ram hiányra, meg az ssd is elég gyors, de valamiért csak ott van az M.2 ....
Alap 0,973V helyett 0,854V. És 5-6 fokkal hidegebb is lett a proci 😃
GIGABYTE GA-990XA-UD3
ASUS M5A99X EVO R2.0
GIGABYTE GA-990FXA-UD3
ASUS M5A99FX PRO R2.0
így is izzanak a gépek nem kell nekik tuning
Meddig húzhatom a procit? Amíg normális hőmérsékleten van addig nem lehet baja?
Kikapcsoltam már a CNQ-t is meg C1E-t is, de így is kifagy 3,6GHzen , pedig jól jönne kicsit magasabb órajel. Procit újrapasztáztam, hűtőt kipucoltam, így most max 62-63 fokig megy fel, ez nem kéne, hogy gond legyen, hiszen azt írják fórumokon, hogy csak 69 fok fölött kaptak kékhalált (akik magasabb órajelen próbálkoztak).
Valakinek valami ötlet, hogy az én édes drága procim miért hal be 3,5GHz felett?
---Luiboy megelözött.😀---
A proci amit kinéztél FM2+-os, az alaplapod pedig AM3-as.
Tehát nem kompatibilisek egymással.
Vagy veszel alaplapot is ha mindenképp azt a procit szeretnéd vagy veszel egy AM3-as procit.
Itt az alaplapoddal kompatibilis procik listája : [LINK]
de nem tudom hogy az alaplapom el tudja e bírni ? Gigabyte GA-770TA-UD3
Majd csatlakozom, ha van kedvem. Azért nem csatlakozom, mert "kell" a pontom. Ez a tipikus csak azért csatlakozzak, mert hozok pontot..kösz nem.
Válaszotokat előre is köszönöm!
Keveslem sajnos a GPU-m erejét,ezért gondoltam,hogy kicsit tunigolni kéne,csak sajnos én nem értek hozzá.Ezért hozzátok fordulok segítséggel.Egy MSI GTX 650 OC 2GB kártyáról lenne szó.Csináltam egy Strees tesztet és ott maximum 50fokig ment fel ha ez számit.
http://hwbot.org/team/team_hungary/#Members
Rakd át adaptive módban (ha mondtad volna hogy nálad is van ilyen akkor egyből azt írom 😀😉 de maradj ugyanazoknál a beállításoknál amit írtam...attól meg ne félj, mehet nyugodtan -0,075 re ez a lényege a tuningnak hogy próbálkozol, úgy derül ki jó e vagy nem...ha ezeket belőtted akkor csinálj tesztet CPU-Z + Intelburn v2 + Coretemp
[LINK]
[LINK]
Terhelés alatt most így néz ki:
Szerintem 1.223V sok a 4.0Ghz-nek. Viszont nem akarom tovább csökkenteni Offset módban, mert félek, hogy már kevés lesz a tétlen állapothoz a feszültség. Ami egyébként így néz ki:
Szóval mit javasoltok (javasolsz Blue Thunder)?
Adaptive mód-ban tegyem 1.20V-ra és nézzem meg mit hoznak a teszt eredmények, vagy csökkentsem tovább Offset módban? 😕
Ezért írtam hogy több mindent kell állítani...az msi-nek nem ismerem a biosát hogy milyen, nálam asrock volt korábban most meg asus maximus VII hero (aminél meg mégtöbbet kell állítani hogy stabil legyen, és itt már memónál is igaz nekem 2400-as van).
Leírok egy stabil 4,4Ghz-et ami nálam volt Asrock Z77 extreme 4-nél, i7 3770k-val 3.5Ghz@4.4GHZ
CPU Ratio - manual 44x
Turbo Boost Power Limit - Manual
- short duration 180-ra (ez az érték mindig marad)
- long duration 95-re (ez az érték mindig marad)
CPU Core Voltage - Offset mode --> -0,075v
Speedstep technology - disable
illetve ha jól emlékszem a C1, C3 funkciót is disable
A célom az, hogy a processzorom tétlen módban ne pörögjön 4.1Ghz-en, hanem csak pl. 900Mhz-en. De ha kikapcsolom az összes energiagazdálkodási funkciót akkor ez nem lehet így, vagy de?
Ha növelem a szorzót 41-re akkor idle módban is a procim 4.1Ghz-en fog menni? Mert az nem lenne jó. 😕